Παλιατζίδικο «ο ΣΥΡΙΖΑ»
18/02/2015 16:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παλιατζίδικο «ο ΣΥΡΙΖΑ»

Με υλικά από την κατεδάφιση του συστήματος διαχείρισης της εξουσίας των τελευταίων 30 ετών θα χτίσει τη νέα Ελλάδα ο Τσίπρας;

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έναν κόμμα… παλιατζίδικο το είχαμε καταλάβει από καιρό. Το παλαιό (και παλιό) ΠΑΣΟΚ ενίσχυσε τις τάξεις του και τον έκανε κόμμα εξουσίας. Από καιρό λέγαμε ότι οργανωτικά θύμιζε κάτι από εκείνες τις άγιες ημέρες της Πασοκοκρατίας ακριβώς γιατί εκείνοι που το στήριξαν ήταν οι πρασινοφρουροί του παρελθόντος.

Αλλά ότι θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και όλοι οι υπόλοιποι χώροι στην εξουσία ούτε που το περιμέναμε. Όποια θέση θέλει να καλύψει ο Τσίπρας πάει στα υλικά κατεδαφίσεως των άλλων κομμάτων και παίρνει στελέχη.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας που ούτε καν τους ήρθε στο μυαλό το όνομα κάποιου… αριστερού προέδρου. Τον Παυλόπουλο πήραν που είχε αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική και τον Αβραμόπουλο φλέρταραν που ήταν σε τιμητική αποστρατεία. Για να μην πούμε για Ντόρες, Μαρκεζίνηδες κ.λπ.

Αλλά πάμε και στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού και σε καίρια πόστα.

Τον Βαρουφάκη δεν τον λες και αριστερό. Γραφικό ναι, που γύρναγε πίσω από τον Γ. Παπανδρέου και τώρα έγινε υπουργός.

Την Έλενα Παναρίτη, σύμβουλο του Βαρουφάκη και συνοδηγό στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων πώς να την πεις; «Αποκάλυψη» του Νίκου και του Γιώργου Παπανδρέου, πρώην βουλευτής Επικρατείας, την βρήκαν στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και σύμβουλο του προέδρου Φουτζιμόρι στο Περού ο οποίος έχει καταδικαστεί για δολοφονίες και κατάχρηση εξουσίας. Αριστερή σίγουρα δεν τη λες.

Η Λούκα Κατσέλη πώς αυτοπροσδιορίζεται; Αποκάλυψη κι αυτή του υπέρτατου Γιώργου πάει στην Εθνική τράπεζα ενώ ο Νίκος Χριστοδουλάκης, υπουργός του ΠΑΣΟΚ και του Σημίτη, μέλος της ομάδας που έβαλε τις βάσεις για να πέσει η χώρα στα βράχια πάει στην Πειραιώς.

Για το ΤΧΣ βαδίζει ο Τάκης Ρουμελιώτης, από υπουργός του ΠΑΣΟΚ ήταν αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ. Ενώ και ο Ν. Καραμούζης που πήγε στη Eurobank από την Σημιτική περίοδο προέρχεται.

Μεγάλος ο αριθμός των… αξιοκρατικά επιλεγμένων στελεχών της κρατικής μηχανής. Μαθαίνουμε δε ότι μια σειρά από σύμβουλοι (που θα έκοβε ο Τσίπρας και οι υπουργοί του για εξοικονόμηση) έχουν ήδη πιάσει δουλειά στα υπουργεία. Άλλοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, άλλοι από το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι από τους ψεκασμένους. Τι να πει κανείς π.χ. για την επιλογή του αρχιπασόκου Ρουμπάτη στην ΕΥΠ;

Αυτή είναι η νέα Ελλάδα που θα xτίσει λοιπόν ο Τσίπρας. Με υλικά από την κατεδάφιση του συστήματος διαχείρισης της εξουσίας των τελευταίων 30 ετών. Αυτών που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο καιρό. Για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι δικαιώνεται η αποτυχία, η καταστροφή, η έλλειψη έργου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.