Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
26/06/2015 12:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

Θυμηθείτε και θαυμάστε τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα μόλις 9 μήνες πριν...

Τα γραπτά και κυρίως η εικόνα μένουν και βασανίζουν εκείνους που χρησιμοποιούν απίστευτα ψέματα για να υφαρπάξουν την εξουσία. Έτσι λοιπόν την πάτησε και ο Τσίπρας και καλό είναι όταν θα φέρει το νέο μνημόνιο στη Βουλή από τις οθόνες της Ζωής (η οποία έλεγε ότι μνημόνια αυτή η κυβέρνηση δεν ψηφίζει) να παίζει η ομιλία του πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Είναι 13 Σεπτεμβρίου 2014, ούτε ένας χρόνος πριν δηλαδή και ο εν δυνάμει πρωθυπουργός πάει με τον αέρα του μεγάλου ηγέτη για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του. Ο Τσίπρας λοιπόν πάει Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει το… όραμα του Τσίπρα. Επειδή όλοι έχετε γνώση της πρότασης στους δανειστές για υφεσιακά μέτρα ύψους 8 δις που μπορεί να γίνουν και περισσότερα, σας θυμίζουμε την ομιλία του με τις υποσχέσεις που είχε δώσει. Κάποιες δεν έχουν ορίζοντα 4ετίας αλλά είναι μέτρα άμεσης εφαρμογής και καλό είναι να κάνουμε σύγκριση με τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, τις μειώσεις στις συντάξεις μέσω αυξήσεων στις εισφορές, την φοροκαταιγίδα στις επιχειρήσεις που θα φέρει απολύσεις, αλλά και την παντελή απουσία επενδυτικού σχεδίου, οιασδήποτε πρότασης αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Θυμηθείτε και θαυμάστε τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα μόλις 9 μήνες πριν. Είχε πει τότε: «Δε ζητάμε εκλογές γιατί βιαζόμαστε να κυβερνήσουμε. Ζητάμε εκλογές γιατί δε μπορεί άλλο να περιμένει ο τόπος και να υπομένει ο λαός μας. Ζητάμε εκλογές γιατί το απαιτεί το συμφέρον του λαού και του τόπου. Ζητάμε ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας και ακόμα πιο ισχυρή κοινωνική συμπόρευση και στήριξη για να διεκδικήσουμε τη καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος του λαού μας, στην Ευρώπη».

Περιέγραψε το περιεχόμενο και τους στόχους της διαπραγμάτευσης ως εξής:

- Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.

- «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

- Περίοδο χάριτος στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.

- Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

- Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

- Ποσοτική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.

Α. Αντιμετώπιση ανθρωπιστικής, ύψους δύο δισ. ευρώ:

1. Παροχή δωρεάν ρεύματος σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο φτώχειας.

2. Επιδότηση διατροφής με κουπόνια σε 400.000 οικογένειες σε συνεργασία με τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία και άλλους φορείς.

3. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

4. Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης, με τον οργανισμό εργατικής εστίας, με εξασφάλιση 25-30 χιλιάδες διαμερισμάτων, με επιδότηση ενοικίου 3-5 ευρώ ανά τ.μ.

5. Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων, με την επαναφορά της 13ης σύνταξης σε 1.262.920 δικαιούχους.

6. Ειδική κάρτα για δωρεάν μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε αδύναμες ομάδες με συμβολική συμμετοχή από αυτούς.

7. Κατάργηση της εξίσωσης στο φόρο πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο επανέρχεται στα 0,90 ευρώ. Το μέτρο δεν θα έχει κόστος, αλλά δημοσιονομικό όφελος.

Β. Επανεκκίνηση οικονομίας

1. Σύσταση σε κάθε περιφέρεια επιτροπών για εξώδικο συμβιβασμό βεβαιωμένων φορολογικών υποθέσεων. Ώστε εντός εξαμήνου άρση των άδικων επιβαρύνσεων.

Τα ποσά που θα προκύψουν, ρυθμίζονται σε 84 δόσεις και πάντως η κάθε δόση έως το 20% του εισοδήματος των οφειλετών. Το ίδιο προωθείται και για τα ασφαλιστικά ταμεία. Συνολικά η δόση έως το 30% του εισοδήματος.

Άμεση παύση, μόλις υπάρξει ρύθμιση, των ποινικών και άλλων διώξεων, αναγκαστικών μέτρων και απειλή πλειστηριασμών.

Από τα μέτρα θα υπάρξει και οικονομικό όφελος.

2. Άμεση κατάργηση του εκτρώματος του ΕΝΦΙΑ. Είναι φόρος σε βάρος των φτωχών και σε όφελος των εχόντων. Δεν μπορεί να βελτιωθεί, παρά μόνο να καταργηθεί.

Θέσπιση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αλλά με πραγματικές αντικειμενικές αξίες, μετά από αναπροσαρμογή περίπου 30%-35% των σημερινών αξιών προς τα κάτω. Δεν θα αφορά τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία.

3. Αφορολόγητο εισοδήματος στα 12.000, όπως ήταν πριν την κρίση, και επαναφορά περισσότερων κλιμάκων.

4. Νέα «σεισάχθεια», με διαγραφή μέρους χρεών για οφειλέτες κάτω του ορίου φτώχειας. Σύσταση ενδιάμεσου φορέα για τη διευθέτηση αυτών των ρυθμίσεων. Ο φορέας θα ελέγχει την τήρηση των συμφωνηθέντων και τις κινήσεις των τραπεζών. Επ’ αόριστο αναστολή πλειστηριασμών για κατοικίες έως 300000 ευρώ.

Το Δημόσιο ανακτά τον έλεγχο του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και άρα θα έχει την ευθύνη και τον πρώτο λόγο για τη διοίκηση των τραπεζών.

Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας τραπεζών ειδικού σκοπού για τη ρευστότητα στην αγορά και τη στήριξη των δυναμικών επαγγελματικών ομάδων.

5. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας. Το μέτρο θα ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Γ. Εθνικό σχέδιο ανάκτησης εργασίας

1. Αποκατάσταση του πλέγματος προστασίας των εργασιών σχέσεων, όπως επαναφορά της μετενέργειας κλπ. Κατάργηση ρυθμίσεων για ομαδικές απολύσεις, ενοικίαση εργαζομένων κλπ.

2. Έκτακτο πρόγραμμα για την ανάκτηση εργασίας ύψους 5 δισ. ευρώ, τα 3 δισ. ευρώ από τον πρώτο χρόνο. Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει 300.000 θέσεις εργασίας.

3.Η διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας.

Δ. Θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος

1. Αποκατάσταση όσων απολύθηκαν από το δημόσιο παρανόμως, ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

2. Θεσμική και λειτουργική ενδυνάμωση του Κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού βάσης. Συνολική αντικατάσταση του Καλλικράτη με ένα νέο πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

3. Εισαγωγή θεσμών όπως η λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία και τα δημοψηφίσματα. Δραστική περιστολή της βουλευτικής ασυλίας, αλλά και του καθεστώτος ασυλίας και ατιμωρησίας των πολιτικών.

4. Επανασχεδιασμός του χάρτη των ραδιοτηλεοπτικών μέσων στη χώρα. Δημιουργία μιας νέας ΕΡΤ πολυφωνικής, πλουραλιστικής και δημοκρατικής. Που δεν θα παρεμβαίνει ο πρωθυπουργός στη λειτουργία της.

Πού θα βρεθούν τα λεφτά

Το πρόγραμμα είναι πλήρως κοστολογημένο, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, και θα καλυφθεί από τις εξής δράσεις:

Πρώτον, από την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Δεύτερον, από τα 68 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμών οφειλών, μπορούν να μπουν τον πρώτο χρόνο περίπου 3 δισ. και σε βάθος επταετίας πάνω από 20 δισ. ευρώ.

Τρίτον, από την αποφασιστική πάταξη της φοροδιαφυγής, που θέλει πρωτίστως αποφασιστική πολιτική βούληση. Επικαλέστηκε, δε, δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της από έλληνες πλούσιους.

Θα εφαρμοστεί προς τούτο εξάμηνο σχέδιο με ελέγχους στις ενδοομιλικές συναλλαγές, στις λίστες Λαγκάρντ και άλλες, στα εμβάσματα του εξωτερικού, στις offshore εταιρείες κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 26/06/2015 13:23:44

  "Ζητάμε εκλογές γιατί το απαιτεί το συμφέρον του λαού και του τόπου." Αγαπητέ Αλέξη, αποστολή της κάθε Κυβέρνησης είναι να υπηρετεί τον τόπο, τον Ελληνισμό και τους Έλληνες. Όλα μαζί και το καθένα ξεχωριστά. Υπό την έννοια αυτή δεν νοείται επιτυχημένος Πρωθυπουργός ή Υπουργός, καθόσον η αποστολή του αποτελεί υποχρέωση. Όποιος επιτελεί την αποστολή του είναι συνεπής προς το χρέος που έχει αναλάβει, ενώ σε άλλη περίπτωση είναι το λιγότερο ασυνεπής έως και επικίνδυνος.Εσύ και η Κυβέρνηση της οποίας ηγείσαι, αφού εκβίασες εκλογές, πως εννοείται το συμφέρον του λαού και του τόπου και ποια αποστολή θα φέρεται εις πέρας τελικά;

 2. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 26/06/2015 13:36:41

  δυστυχώς πολλοί απελπισμένοι άνθρωποι είδαν σανίδα σωτηρίας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, το θέμα είναι που θα πάει αυτό το 32% που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι πρώην Πασόκοι και νεοδημοκράτες.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ ουδέτερος 26/06/2015 14:27:32

   Μεταναστες..... Ειναι μια καλη ιδεα μπας και καθαρισει ο τοπος.

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Vassilis 26/06/2015 15:48:21

    Στην αρχη οι νομιμοποιημενοι και "ιθαγενεις" μεταναστες θα ψηφιζουν ολοι ΣΥΡΙΖΑ. Μετα θ αρχισουν να βγαινουν δημαρχαιοι, μετα βουλευτες και δεν παω παρακατω....Σε καθε τους μεταβαση απο το ενα σταδιο στο αλλο θα ζητουν δικαιωματα με φασαριες. Ποιο κομμα εχει ελπιδες μετα απ αυτα; Εκτος απο τη πατριδα που θα καταληφθει θα φοβαται η Ελλαδα και να κανει το σταυρο της...Οχι που τη νοιαζει τωρα, αλλα τοτε που θα θελει ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ.

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ Vassilis 26/06/2015 16:10:49

    δεν βρίσκω κάτι το αστείο σε αυτό. Η ΝΔ δυστυχώς εκνεύρισε φτωχούς ανθρώπους. καλό είναι να δούμε πως μπορεί να ξαναγίνει ελκυστική σε όλους, αντί να τη πέφτουμε σε ανθρώπους που ήταν εντελώς απελπισμένοι. Δεν μπορεί στελέχη της ΝΔ να αφιονίζουν τον κόσμο για τα ... σπίτια τους. Δίνουν εικόνα ανάλγητων ανθρώπων που απευθύνονται σε μεγαλοαστικά κοινωνικά στρώματα. Άλλο να υπερασπίζεσαι ένα φόρο και άλλο να προκαλείς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.