Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα γίνει το Βατερλό και του ΣΥΡΙΖΑ
03/04/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα γίνει το Βατερλό και του ΣΥΡΙΖΑ

Και θα είμαστε από μια μεριά να γελάμε με τα χάλια τους!

Αν ρωτήσεις έστω και έναν Έλληνα τι ήταν εκείνο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζημιά στην προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς να το πολυσκεφτεί θα σου πει: «Ο ΕΝΦΙΑ. Ο τρόπος που εφαρμόστηκε και φυσικά που σχεδιάστηκε».

Ήταν το «Βατερλό» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και παρά το ότι τους προειδοποιούσαν όλοι εκείνοι έκαναν του κεφαλιού τους. Μάλιστα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε την πιο χρυσή ευκαιρία για να αποδομήσει την κυβέρνηση και να στρέψει τον κόσμο εναντίον της. Έγινε μπαϊράκι στα χέρια του Τσίπρα, της Βαλαβάνη, του Στρατούλη που αν θυμόμαστε καλά δεν έχουν πληρώσει ΕΝΦΙΑ γιατί ήταν… ενάντια στα πιστεύω τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, πόνταρε και κέρδισε στο μπάχαλο που προκλήθηκε πέρυσι. Στοιχημάτισε στο χάος που έφερε η κακή σχεδίαση του ΕΝΦΙΑ αλλά και η αδυναμία της προηγούμενης κυβέρνησης να εφαρμόσει έναν δίκαιο φόρο όπου θα πλήρωναν όλοι οι ιδιοκτήτες ανάλογα με την πραγματική αξία της περιουσίας τους και φυσικά τις αντοχές τους. Αλλά ο λαϊκισμός επικράτησε στη ΝΔ, τότε που διάφοροι βλαχοδήμαρχοι της περιφέρειας πίεζαν τον Στουρνάρα να μη μπει φόρος στην επαρχία και να πληρώσουν τα αστικά ακίνητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία επαγγελλόμενος νέα, δίκαιη φορολόγηση της περιουσίας του κοσμάκη. «Θα πληρώσουν οι έχοντες», έλεγε και διακήρυττε ότι δεν θα επιβληθεί φόρος στην πρώτη κατοικία. Μάλιστα είχαν «παίξει» διάφορα σενάρια για το… σχέδιο που έλεγε ότι είχε έτοιμο η αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση. Και περιμένουμε όλοι το μεγαλόπνοο σχέδιο που θα μας έσωζε από τον… κακό ΕΝΦΙΑ. Τι δεν έχουμε ακούσει όλους τους προηγούμενους μήνες. Ο ένας έλεγε ότι το αφορολόγητο θα ήταν για το σύνολο της περιουσίας 200.000, άλλος το έφτανε και στις 600.000 ευρώ. Κι όταν τους έλεγαν: «Βρε αθεόφοβοι, κανείς δεν θα πληρώσει φόρο και δεν θα εισπράξετε τα 2,6 δις που απέδωσε ο ΕΝΦΙΑ», έλεγαν «Δεν πειράζει, θα πληρώσουν οι έχοντες βίλες, οι εταιρείες. Άλλωστε… λεφτά υπάρχουν». Έρχονται λοιπόν δύο μήνες μετά την εκλογή τους και αποδεικνύουν ότι σχέδιο δεν υπάρχει. Έκαναν σήμερα σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι τους είπαν ότι αν βάλουν αφορολόγητο 50.000 ευρώ τότε οι μισοί ιδιοκτήτες δεν θα πληρώσουν και οι άλλοι μισοί θα επιβαρυνθούν τόσο πολύ που τελικά δεν θα πληρώσουν ούτε κι αυτοί. Ζήτησαν μάλιστα να μην υπάρχει αφορολόγητο αλλά όλοι να πληρώνουν κι από λίγο και η περιουσία που δεν φέρνει έσοδα πολύ λιγότερο.

Τι τους απάντησε η Βαλαβάνη; Ότι δεν έχουν κανένα σχέδιο, ότι έχουν υποσχεθεί στον κόσμο αφορολόγητο και πρέπει να το βάλουν, ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουν τις αντικειμενικές αξίες. Και όλοι κατάλαβαν το εξής σατανικό σχέδιο:

Η κυβέρνηση θα διατηρήσει ουσιαστικά τη δομή του μισητού ΕΝΦΙΑ, θα του αλλάξει το όνομα, θα βάλει μικρό αφορολόγητο 20-30 χιλ. ευρώ και θα πουλήσει στον κόσμο ότι είναι δικαιότερος. Βεβαίως για να εισπράξει 2,6 δις θα τσακίσει άλλους, όμως, ποιος νοιάζεται από την κυβέρνηση;

Τον Ιούνιο, όταν θα καίγεται ο τόπος διότι θα λήγει και η παράταση του μνημονίου θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές. Θα προσπαθεί η Βαλαβάνη, αυτή που δεν πλήρωνε ΕΝΦΙΑ και έλεγε στον κόσμο να μην πληρώνει, να φτιάξει ένα φόρο για τα ακίνητα. Και θα είναι μία από τα ίδια. Ο νέος ΕΝΦΙΑ ή όπως αλλιώς θα τον βαφτίσουν θα γίνει το Βατερλό και του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα είμαστε από μια μεριά να γελάμε με τα χάλια τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 03/04/2015 06:53:45

  "Και θα είμαστε από μια μεριά να γελάμε με τα χάλια τους." Μάλλον κλαυσίγελος για τα χάλια όλων μας θα ακολουθήσει. Και για πρώτη φορά τα "μπάνια του λαού" δεν πρόκειται να αποτελέσουν "μαξιλάρι" για τη σφοδρή πρόσκρουση. Εάν βέβαια υπάρχει λόγος να μιλάμε τότε ακόμα για το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ! Τα γεγονότα τρέχουν ...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ airman 03/04/2015 19:20:21

   Συμφωνώ! Δε θα μπορώ να γελάω ενώ θα πεινάμε πλέον όλοι εκτός των γνωστών που έχουν βγάλει τα ευρά στο εξωτερικό περιμένοντας να εκτελέσει τις εντολές η συμμορία των συριζανέλ...

 2. οδυσσέας Κ. avatar
  οδυσσέας Κ. 03/04/2015 08:04:09

  Πολύ σωστό άρθρο. Αν ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργηθεί ΕΝΤΕΛΩΣ για τις οικογενειακές περιουσίες μέχρι 500.000 ευρώ μετά την μείωση των αντικειμενικών αξιών τουλάχιστο κατα 30% όπως υποσχέθηκε δημόσια ο Υπουργός κ. Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του, ο "νεος ΕΝΦΙΑ" θα είναι το Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την μη εφαρμογή του αφορολόγητου των 12.000 στα εισοδήματα του 2014. Τώρα ο λαός είναι απελευθερωμένος απο τις πελςτειακές σχέσεις αφού ξέρει οτι δεν υπάρχει σάλιο και μπορεί άνετα να ψηφίσει Ποτάμι και ΝΔ. Και το ξέρουν. Γι αυτό το πάνε και το φέρνουν...

 3. Jim Beam avatar
  Jim Beam 03/04/2015 10:07:29

  Όταν ο Αντώνης Σαμαράς αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος εαυτού και της Παράταξης του εγίνετο λάστιχο ανά τας Ευρώπας, προσπαθώντας με το ελάχιστο δυνατό κόστος να επιφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ανατρέποντας το αρνητικότατο κλίμα σε βάρος της Ελλάδος, ο έξαλλος Τσίπρας και οι συνακόλουθοι του, δημιουργούσαν ένα πρόσθετο μέτωπο- βάρος αντιπαράθεσης στο εσωτερικό με αντιπολίτευση που δεν συναίνεσε ούτε συμπαραστάθηκε εις ουδεμία περίπτωση. Μόνος του ο Αντώνης με συμπαραστάτη τον άξιο Βενιζέλο (εμείς έχουμε την γενναιότητα να το πούμε), με σοβαρότητα, σεμνότητα, διακριτικότητα και επαγγελματισμό, έφερε την Ελλάδα λίγο πρίν το ξέφωτο.
  Έμενε ένα βήμα, το οποίο οι έξαλλοι δεν τον άφησαν να το κάνει. Οι λεπτομέρειες λίγο πολύ γνωστές.
  Και ήλθαν με περίσσια οίηση οι σχίστες των μνημονίων να επιβάλλουν τα ανεφάρμοστα. Με κινήσεις ερασιτέχνη σουλατσαδόρου έκαναν σε δύο μήνες τη χώρα μας κυρίως, ανέκδοτο της Ευρώπης.
  Ό,τι έχτιζε ο μέρμηγκας, αυτός που πέτυχε να δώσει το φιλί της ζωής σε μια καταρρέουσα οικονομία, αυτός που κούρεψε το χρέος πραγματικά και έβγαλε πρωτογενές πλεόνασμα ενώ είχε παραλάβει 30 δίς έλλειμμα, έπεσε σε ελάχιστο διάστημα σαν χάρτινος πύργος.
  Και η ώρα της αλήθειας προβάλει έμπροσθεν των οφθαλμών των αφελώς πιστευσάντων. Και σιγά σιγά από τα ηρωικά και αυτοδοξαστικά παραληρήματα περνάμε στις κραυγές αγωνίας του κολυμβητή που πνίγεται όταν καταλαβαίνει ότι εισέρχεται στα πολύ βαθυά νερά ενώ αγνοεί παντελώς να κολυμπά.
  Και το προφητικό προεκλογικό σποτάκι -εφιάλτης , που τόσο λοιδωρήθηκε ακόμα και από δικούς, επιβεβαιώνεται με ακρίβεια χιλιοστού.
  Για μας που χάθηκαν οι φωνές μας μέσα στις αντιμνημονιακές ιαχές προεκλογικά, δεν είναι χαρά η δικαίωση.Είναι αντίθετα μεγάλη πίκρα.
  Αλλά στον ήδη πανικόβλητα και σπασμωδικά προσπαθούντα να αποφύγει το πνιγμό, λίγο πριν κομπορρημονούντα, σαδιστικά σχεδόν αναφωνούμε : ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ............

  • Jim Beam avatar
   Jim Beam @ Jim Beam 03/04/2015 12:53:49

   Δεν εγραψα ότι ειναι γραμμενο από ενα φίλο ...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Jim Beam 03/04/2015 19:23:01

    Σωστός ο φίλος. Που κέφι να γελάμε με τα χάλια της χώρας από την ανοησία μας στην κάλπη και τον καταστροφικό τυχοδιωκτισμό των συριζανέλ στην διακυβέρνηση;

  • intruder avatar
   intruder @ Jim Beam 04/04/2015 17:26:30

   Συμφωνώ απόλυτα,αλλά επικρατεί η απόλυτη παράκρουση η οποία θα οδηγήσει στην σίγουρα σε καταστροφή.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 03/04/2015 12:34:14

  Σωστή η εκτίμηση του άρθρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φυσικά την επιλογή να πει "εχμ, κρατάω 'προσωρινά' τον ΕΝΦΙΑ, διότι δεν βγαίνει αλλιώς ο προϋπολογισμός, αλλά 'φυσικά' θα τον μειώσω ή καταργήσω μόλις μπορέσω". Όπως έκανε αρχικά ο Σαμαράς με το χαράτσι, που πολιτικά το είχε χρεωθεί ο Βενιζέλος, ως υπουργός του Παπανδρέου. Υπήρχε βέβαια γκρίνια, αλλά μοιρολατρικά ο κόσμος το είχε δεχθεί. Μάλιστα, είχαμε ήδη μια μείωση 15% του χαρατσιού το 2013 και, εάν είχε πολιτικό αισθητήριο ο Σαμαράς και δεν άκουγε τους πανέξυπνους συμβούλους του, θα μπορούσε να είχε δώσει μια ακόμη καλή μείωση του χαρατσιού μέσα στο 2014 αντί για το περίφημο "κοινωνικό μέρισμα" που πήγε άκλαυτο σε αλλοδαπούς και αθίγγανους. Έβαλε λοιπόν τον ΕΝΦΙΑ τελικά ο Σαμαράς, και ενώ ήταν πάλι κατά 15% λιγότερη η επιβάρυνση σε σχέση με το χαράτσι (ήδη μειωμένο κατά 15% το 2013), το χρεώθηκε φυσικά όλο ο ίδιος. Και τα αποτελέσματα τα έδρεψε στις 25 Ιανουαρίου. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στη λογική της "αναβάπτισης" των μνημονιακών μέτρων και πολιτικών, θα αλλάξει όνομα και ελαφρώς δομή στον ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να προσποιηθεί ότι τηρεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Και το αποτέλεσμα θα είναι, φυσικά, το ίδιο με του Σαμαρά! Θα είναι ένας φόρος που θα τον έχει "επιβάλει" ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, πολλώ δε μάλλον που εδώ θα κληθούν όσοι πληρώσουν (και θα είναι οι περισσότεροι αυτοί) να πληρώσουν περισσότερα από όσο με τον ΕΝΦΙΑ! Και εκεί που νοσταλγούσαμε το χαράτσι του Βενιζέλου μετά τον ΕΝΦΙΑ, θα νοσταλγούμε στη συνέχεια με τον "νέο" φόρο του ΣΥΡΙΖΑ τον ΕΝΦΙΑ του Σαμαρά! Άλλά και να μην το κάνουν και να διατηρήσουν τον ΕΝΦΙΑ θα φάνε πολύ "ξύλο" από τους ψηφοφόρους τους. Απλώς, εάν φέρουν τελικά τον "καινούγιο" φόρο θα πληρώσουν ακόμη περισσότερο πολιτικό κόστος.

  • airman avatar
   airman @ Διογένης 03/04/2015 14:18:47

   Ο "νέος" ΕΝΦΙΑ θα είναι ο προηγούμενος με τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, οι οποίες πρέπει να αναπροσαρμοσθούν σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ. Η "τρύπα" που νομοτελειακά θα προκύψει καλύπτεται από τη φορολόγηση των λοιπών κινητών περιουσιακών στοιχείων, με βάση το υπό κατάρτηση περιουσιολόγιο. Στα περιουσιακά στοιχεία πρόκειται να περιληφθούν και οι καταθέσεις πάνω από ένα ποσό (πχ 60.000 ευρώ).

 5. George N avatar
  George N 03/04/2015 13:38:54

  O νέος ΕΝΦΙΑ όπως κι ο παλιός αλλά και το χαράτσι του Βενιζέλου είναι χαζομάρες ολκής. Και οικονομικά αλλά και πολιτικά. Η ιδέα είναι συνώνυμη της αυτοχειρίας και είναι παράξενο που πολιτικοί και κόμματα αποφάσισαν ελαφρά τη καρδία να εξαφανισθούν ουσιαστικά από τον πολιτικό χάρτη για χάρη του. Ακόμα πιο παράδοξο, για ανθρώπους που συνομιλούσαν με την Ιστορία, να φέρουν με την εμμονή τους στο συγκεκριμένο την χώρα μπροστά σε πολύ μεγάλους κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν και στην αναθεώρηση του στόχου του Ελληνισμού τα τελευταία 200 χρόνια. Την ένταξη του δλδ στην καρδιά της Δύσης. Είναι ενδεικτικό όμως και του κρατισμού που επικρατεί. Αντί οι δαπάνες να προσαρμοσθούν στις δυνατότητες "αποφασίστηκε" ότι οι δυνατότητες θα προσαρμοσθούν στις δαπάνες. Πως ικανοί και έξυπνοι άνθρωποι αποφάσισαν να ξεγελάσουν κατ' αυτόν τον τρόπο τον εαυτό τους, σκαρφιζόμενοι απίθανες και απίστευτες δικαιολογίες, σίγουρα αξίζει να γίνει case study.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ George N 03/04/2015 15:16:44

   Δεν σε παραξενεύει το ότι ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ προσχωρεί τελικά στην "ιδέα" της υπερφορολόγησης της ακίνητης περιουσίας; Αυτά είναι μεν σωστά που λες, όμως για όσο καιρό η Ελλάδα βίωνε 25% ύφεση και 27% ανεργία, ήταν ο μόνος τρόπος να μπει επαρκές χρήμα στα κρατικά ταμεία. Να επιβιώσει το κράτος στις δύσκολες στιγμές του. Το κακό είναι ότι κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τη μείωση του κράτους. Την ουσιαστική μείωση του κράτους. Μια μεγάλη μεταρρύθμιση που έπρεπε να είχε γίνει την πρώτη στιγμή που ήρθε το Μνημόνιο στην Ελλάδα, ήταν σύνταξη στα 65 για όλους, πλην βαρέων και ανθυγιεινών στα 60. Ασχέτως του πότε θεμελιώνεις δικαίωμα σύνταξης, λεφτά από τα 65, έως τότε δουλεύεις ή τρως από τα έτοιμα. Δυστυχώς η τρόικα όχι μόνον δεν το έκανε, αλλά πίεσε και προς την αντίθεση κατεύθυνση. Αν το κράτος είχε βγάλει αυτή τη διάταξη, τότε πολλά λεφτά θα είχε γλιτώσει για συντάξεις, χωρίς να οδηγήσει τη χώρα στην ύφεση, ούτε στην υπερφορολόγηση. Επιλογές υπήρχαν, αλλά ο κρατισμός και η κρατολαγνεία ώθησαν τους κυβερνώντες να επιλέξουν το υπεράρμεγμα της αγελάδας, αντί να μειωθούν οι ανάγκες αυτών που ταΐζονται από την αγελάδα. Τώρα ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μια μετρίως δυσάρεστη ανάμνηση. Διότι την αγελάδα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να την σφάξει για να φάει το κρέας της. Αλίμονο στη γενιά μας.

   • George N avatar
    George N @ Διογένης 03/04/2015 15:53:37

    Σωστά Διογένη μόνο που από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι άλλο. Από άλλους υπήρχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις και προσμονές. Καταλαβαίνω ότι έξω από τον χορό όλα είναι εύκολα αλλά έστω και από απλό ένστικτο αυτοσυντήρησης δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν έγινε ο συγκεκριμένος φόρος το έσοδο της ΤΑ με ταυτόχρονο τερματισμό της επιδότησης της από το κράτος. Τα ποσά είναι παρόμοια. Βάζεις ένα διάστημα τιμών επί της % της αξίας των ακινήτων που μπορεί να φορολογήσει η ΤΑ και την αφήνεις να βράσει στο ζουμί της (και να αυτοκτονήσει στις πρώτες δημοτικές αν επιλέξει τον ανώτατο συντελεστή) ή αλλιώς να μαζέψει τα ασυμμάζευτα του οίκου της. Όχι να τρέχει η κυβέρνηση να κάνει αξιολόγηση δημοτικών υπαλλήλων με τον κάθε δήμαρχο να κερνά με το πορτοφόλι άλλου.

 6. Naruto avatar
  Naruto 03/04/2015 18:12:45

  Μας έπρηξαν όλοι με τον ΕΝΦΙΑ και χίλιους άλλους φόρους . Ολα τα υποφέρουμε γιατι οι κρατικολάτρες πολιτικοί μας δεξιοί και αριστεροί δεν διανοήθηκαν να μειώσουν το κράτος τέρας ουτε κατ´ελάχιστο . Το γελοίο είναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την ίδια πολιτική που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ ποντάροντας οτι ο ¨ηλίθιος¨ ελληνικός λαός δεν θα καταλάβει τα μασκαρέματα . Ακόμη και ο τελευταίος νοικοκύρης ξέρει οτι όταν το χρήμα δεν φτάνει ,κόβεις έξοδα κλπ . Δεν μπορείς να ζής με δανεικά ούτε να δουλέψεις επιχείρηση με δανεικά . Αυτές οι περιοδείες σ´ολο τον κόσμο των αξιωματούχων της κυβέρνησης με το χέρι απλωμένο στην ζητιανιά με πληγώνουν σαν έλληνα αφάνταστα . Και ολα αυτά τα υποφέρουμε για να μην χάσει ο δημόσιος τομέας ούτε δεκάρα απο αυτά που οι συνδικαλισταράδες τους κατάφεραν να καρπωθούν εκβιάζοντας την εκάστοτε κυβέρνηση .

 7. chp avatar
  chp 03/04/2015 20:05:59

  1)O ENΦΙΑ ειναι καταστεπτικό οπλο για την οικονομία,διότι απομειώνει ετησίως την επένδυση .Ηλίθιος φόρος που καταστρέφει και την οικοδομή η οποία διεθνώς είναι η ατμομηχανή της οικονομίας . 2) Αλλο μπαλκονάτος φόρος αλλο πραγματικός.Αλλο τι εξαγγελεται άλλο τι λεει ο ελεγκτής και τι δαπάνες κόβει ο ΚΒΣ!!! Τεράστια διαφορά ... 3)e-Γραφειοκρατία .Επιβάλλονται απίθανα πράγματα και σβήνονται μετά από 2-3 χρόνια (χωρίς διώξεις ) κυρίως σε συνεπείς φορολογούμενους . 4) Και μόνο κόλπα περί κεφαλαίων εξωτερικού (δεν μιλάμε για εξαγωγή ) καθιστά αδιανόητη την ειστροή τους στην οικονομία (Αρχισε επί Σαμαρά...) Γενικά η εκτόξευση χρεών, κυρίως λόγου αναγκών εξυπηρέτησης δημοσίου χρέους ,αλλά και η πτώση του τζίρου καθιστά ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ την Ελληνική οικονομία .Ειδικά ΔΕΝ πρόκειται να έρθουν κεφάλαια στην χώρα παρά μόνο κερδοσκοπικά διότι απλά αλλού είναι πολυ πολυ πολύ καλύτερα....

 8. Ίδας avatar
  Ίδας 04/04/2015 04:32:07

  Στην Ελλάδα ο αριστερός φόρος είναι προτιμότερος από τον δεξιό.

 9. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 04/04/2015 16:20:15

  TO ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ "ΤΙΠΟΤΑ".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.