#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/10/2009 01:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο μύθος του «δακτυλιδιού στη Ντόρα» κατέρρευσεΤου Ρεπόρτερ

Από την αρχή της μάχης για το νέο αρχηγό της ΝΔ, το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη διέρρεε σε φίλους και εχθρούς και κυρίως στα ΜΜΕ ότι «ο Καραμανλής παράδωσε στην ίδια το δακτυλίδι της διαδοχής». Αυτή ήταν και η εντύπωση που επικράτησε προς στιγμή σε μερίδα της κοινής γνώμης που ξέχασε ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

Ας δούμε λοιπόν τι έγινε αυτές τις πρώτες ημέρες του νέου τοπίου στη ΝΔ.

Μέχρι την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της (την Δευτέρα) η Ντόρα Μπακογιάννη επέμενε ότι «ο νέος πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να εκλεγεί και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου και από τα μέλη του κόμματος».  Η θέση της ήταν εύκολα αντιληπτή. Η έτοιμη από καιρό για ανάληψη της ηγεσίας Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα ρίσκαρε την εκλογή από τη βάση, όταν γνωρίζει καλά ότι οι υποστηρικτές της αποτελούν θα αποτελούσαν μειοψηφικό ρεύμα σε ένα υποθετικό δίπολο διεκδίκησης της προεδρίας

Όταν όμως το αίτημα για «κάλπες» πήρε καθολικές διαστάσεις (το απόγευμα της Τρίτης) η κα Μπακογιάννη άλλαξε άρδην στάση και πραγματοποιώντας «κυβίστηση» υπαναχώρησε από την προηγούμενη στάση της. Και δήλωσε ότι εφόσον ο κ. Κώστας Καραμανλής αποφασίσει να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ και εγγυηθεί το αδιάβλητο της ψηφοφορίας από τη βάση, τότε η ίδια δεν θα διαφωνήσει με την άμεση προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή προέδρου. Δέχθηκε δηλαδή τη θέση που υποστήριζαν επιμόνως τις προηγούμενες ημέρες ο Α. Σαμαράς και ο Δ. Αβραμόπουλος

Προφανώς, αυτά δεν συμβαίνουν όταν υπάρχει παρασκηνιακή συμφωνία για τη διαδοχή σε ένα κόμμα εξουσίας, η οποία προϋποθέτει απόλυτο έλεγχο των διαδικασιών και των συστημάτων που θα εγγυηθούν την ομαλή μετάβαση.

Η υποθετική παρασκηνιακή συμφωνία Καραμανλή – Μπακογιάννη προϋπέθετε την στήριξη που θα παρείχε ένα μεγάλο μέρος των «Καραμανλικών» προς το πρόσωπο της πρώην υπουργού Εξωτερικών σε ένα συνέδριο στο οποίο οι σύνεδροι θα προσέρχονταν μόνο και μόνο για να επικυρώσουν τις αποφάσεις των ανώτατων κλιμακίων της κομματικής νομενκλατούρας.

Μόνο που τώρα  το συνέδριο δεν θα εκλέξει πρόεδρο, αλλά θα επαναπροσδιορίσει το καταστατικό και ο αρχηγός θα εκλεγεί από άλλη διαδικασία από εκείνη που προέβλεπε η κ. Μπακογιάννη.

Πρόκειται για την πρώτη ήττα της στον δρόμο προς το συνέδριο. Οι άρον – άρον διαδικασίες που ευνοούν την λειτουργία των μηχανισμών δεν προχώρησαν, σύμφωνα με τις επιθυμίες της «Αγίας Οικογένειας» και των εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας. 

 Όπως λένε καλά ενημερωμένες πηγές «είναι απορίας άξιο πως το περιβάλλον της Ντόρας δεν υπολόγισε το ενδεχόμενο κάποιος από τους υπολοίπους διεκδικητές να θέσει ζήτημα – όπως και έγινε – εκλογής από τη βάση». Πράγματι, ο δρόμος προς την ηγεσία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο μύθος περί παράδοσης του δακτυλιδιού στην Ντόρα Μπακογιάννη άρχισε να καταρρέει από τη στιγμή που η ίδια εμφανίστηκε αγχωμένη να δηλώνει υποψηφιότητα για την αρχηγία, ενώ συνεδρίαζαν οι κύριοι Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Σιούφας. Θύμισε έτσι τον αγχωμένο και έτοιμο από καιρό Ευάγγελο Βενιζέλο, επαναφέροντας στην επικαιρότητα μια soft version του Ζαππείου το έτος 2007.

Η διαδικασία εκλογής παίρνει τώρα παράταση. Και η κ. Μπακογιάννη αναγκάζεται, , φοβούμενη την οργή της βάσης, στην οποία ο Καραμανλισμός έχει ισχυρότατες ρίζες, να εξηγεί προς πάσα κατεύθυνση πως δεν ζήτησε η ίδια από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Στον χάρτη της βάσης της ΝΔ το ρεύμα που εκπροσωπεί η κα Μπακογιάννη συνιστά, οπωσδήποτε, μειοψηφία. Και οι μειοψηφίες, ως γνωστόν, δεν κερδίζουν τις ηγεσίες.

Οι τωρινές κυβιστήσεις της κας Ντόρας Μπακογιάννη αποκαλύπτουν την ύπαρξη μυστικών και λαθών. Στην πορεία και ενώ η κα Μπακογιάννη θα βιώνει την απομόνωση μέσα από τον πολυμέτωπο αγώνα που η ίδια δημιούργησε, θα αποκαλυφθούν ακόμη περισσότερα.

Η κα Μπακογιάννη μπορεί να ελέγχει μηχανισμούς του παρασκηνίου, αλλά στον «ανοικτό» πόλεμο θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλούς εχθρούς, τώρα που οι μάσκες έπεσαν και που τα δακτυλίδια αποδεικνύεται ότι βρίσκονται στη θέση τους προκειμένου, μέσα από μια μακρά εσωκομματική διαδικασία, να δοθούν με ουσιαστικά θεσμικές διαδικασίες στον δικαιούχο ηγήτορα, ο οποίος θα εκφράζει την κομματική βάση, τα μέλη και τους φίλους.

Διαβάστε κι αυτό: Η Ντόρα έχασε τον πρώτο γύρο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. osaperas avatar
  osaperas 14/10/2009 04:40:40

  Εάν υποθέσουμε ότι ο ΚΚ είχε πραγματικά δώσει το δαχτυλίδι στη Ντόρα τότε τι θα σήμαινε άραγε αυτό;

  Είναι τίτλος "τιμής" για τη Ντόρα ή μήπως απόδειξη ισχύος της, να της δώσει, αυτός που έχει φέρει την Νέα Δημοκρατία στη άκρη του γκρεμού αυτός που αντιμετωπίζεται (παρόλο που είναι ακόμη αρχηγός κόμματος) τόσο απαξιωτικά από μία σειρά στελέχη του το δαχτυλίδι της διαδοχής;

 2. adv avatar
  adv 14/10/2009 07:10:10

  Την ώρα που οι άλλοι 2 υποψήφιοι ασχολούνται με τα διαδικαστικά, η Ντόρα μαζεύει δίπλα της στελέχη όλων των απόψεων.

  Ειδικά τις τελευταίες 2-3 μέρες όλοι οι Νεοδημοκράτες βλέπουν από την μία σχεδόν όλο το κόμμα να συντάσσεται με την Ντόρα και από την άλλη 2 υποψήφιους που το μόνο που προσπαθούν είναι να συζητούν για διαδικασίες...

  Αν αυτό είναι ήττα τότε...

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ adv 14/10/2009 11:21:14

   Απορω πού ειδες πως ολα τα στελεχη συντασσονται με τη Ντόρα. Μονο τους φθαρμενους Μαγγίνα, Γιακουμάτο, Πετραλιά, κλπ βλέπω. Εκφράζουν αυτοί τη συνείδηση της βάσης?Μπαααα...

 3. blue nile avatar
  blue nile 14/10/2009 07:50:06

  Δεν έχεις πολύ άδικο. όμως αυτοί που μαζεύονται δεν είναι και σίγουρο ότι θα ψηφίσουν. Παλιός συμφοιτητής μου έλεγε χθες βράδυ ότι οι Νταράνθρωποι κινούνται πιο δραστήρια από τους αντίστοιχους των άλλων δύο υποψηφίων. Έχουν επιστρατευτεί όλα τα συνήθη τερτίπια παρόμοιων εσωκομματικών προεκλογικών διαδικασιών. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι δεν ενδιαφέρονται και τόσο πολύ για την κακή εικόνα που έχει η Ντόρα. Σκέφτονται ότι και ο ΓΑΠ ξεπέρασε τις δικές του αδυναμίες και τώρα κυβερνά. Άλλοι απλά καίγονται μόνο για τη πάρτη τους οπότε η Ντόρα τους ταιριάζει γάντι. Η αλήθεια είναι όμως ότι η καθαρή πλειοψηφική τάση δεν θέλει άλλο Μητσοτάκη στο τιμόνι.
  Ίδωμεν...

 4. Hellenic avatar
  Hellenic 14/10/2009 07:59:14

  @adv-Απο ποτε η Δημοκρατια βαπτιζεται "διαδικασιες" ?- Εαν φτασουμε στο σημειο η δημοκρατια να θεωρειται απο καποιους "διαδικαστικα θεματα" τοτε δεν μπορουμε παρα να μιλαμε για υποστηρικτες μιας ολιγαρχιας που μαλιστα θελει και δημοκρατικο προσωπειο. Αυτα τελειωσανε στην Ελλαδα. Η Αστικη δημοκρατια σημαινει συμβολαιο με τον Λαο και αποτυχια επανιδρυσης της στην Ελλαδα θα σημανει ανοδο του ολοκληρωτισμου-Ακροδεξιας-Κομμουνισμου, και επικρατηση των καθε λογης Πασαδων και Κοτσαμπασηδων. Δεν καναμε την Επανασταση του 21 για να γινουμε μετα απο 180 χρονια η μπανανια της Ευρωπης.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ Hellenic 14/10/2009 10:20:18

   Η δημοκρατία δεν είναι διαδικασίες. Αλλά είναι και διαδικασίες. Αυτοί μάλιστα που οικοδόμησαν την έννοια στο απώτερο παρελθόν, ήταν της άποψης ότι οι διαδικασίες επιτελούν διαπαιδαγωγητικό ρόλο.
   Στην φάση που η αριστερά και το παραδοσιακό κέντρο στέρεψαν από πλευράς εκπομπής νέων κοινωνικών παλμών, ήταν επόμενο η νεωτεριστική πρωτοβουλία να περάσει στα αστικά συντηρητικά κόμματα, ΝΔ. και Πασόκ. Αυτή η διαδικασία είναι κατ' αρχήν θετικότατη, έστω και εάν χαρακτηρίζεται από κάποιο πολιτικό ερμαφροδιτισμό: Έχουμε από την μια βαριά αραγμένους θέσει νεωτεριστές σε συντηρητικό λήθαργο ή να υιοθετούν επικίνδυνο "μοντερνισμό" της μπαχαλοποίησης και από την άλλη συντηρητικούς με νεωτεριστική δυναμική. Γιατί πρέπει να αποτελεί ο νεωτερισμός ιδιοκτησία κάποιου συγκεκριμένου χώρου ες αεί;
   Ο λαός χρειάζεται παιδεία και ελπίδα, από όπου κι αν αυτή προέρχεται.
   Όσο αφορά το συμβόλαιο με τον λαό, αυτό δεν νοείται χωρίς τους συμβαλλομένους. Και σε μια εξωστρεφή κοινωνία όπως η Ελλάδα αυτοί δεν είναι μόνο οι αστοί και ο λαός, αλλά και οι ξένοι. Όλοι συνηθίσαμε και βολευτήκαμε με την εξωστρέφεια. Τώρα πλέον και αστοί πολιτικοί θέτουν εθνικά προτάγματα. Τους καλωσορίζουμε στο πατριωτικό κλαμπ και ευχόμαστε σε κάθε ένα που επιχειρεί να πηδήξει έξω από την σκιά του την βοήθεια του Θεού και της τύχης. Η Ελλάδα είναι πράγματι μια γης από την οποία δεν ποτέ δεν λείπουν τα θαύματα.

 5. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 14/10/2009 08:00:20

  Aυτό που έγραψες θα μπορούσε να ήταν ανακοινωθέν του γραφείου τύπου της Ντόρας. Χαιρετισμούς!

 6. eleftheros avatar
  eleftheros 14/10/2009 08:06:32

  Λίγο περισσότερη ισορροπία χρειάζεται η σκέψη μας, όταν σκεπτόμαστε ποιός υποψήφιος θα είναι καλύτερος για τη χώρα και τη Ν.Δ..
  Οι Εγγλέζοι λένε:
  "Any fool can criticize and most fools do".
  Σε απλά ελληνικά "Εάν θέλεις να κατηγορήσεις κάποιον, οπωσδήποτε κάτι θα βρείς".
  Καλό είναι να μην πέφτουμε στην παγίδα της συνεχούς εστίασης στα πιθανά λάθη ή παραλείψεις κάποιων υποψηφίων που έρχονται από το παρελθόν.
  Ο καθένας έχει τα υπέρ του και τα κατά του και κανείς δεν έιναι τέλειος, είναι όλοι μεγάλα παιδιά και έχουν όλοι την προϊστορία τους, δεν θα μπορούσε να μην έχει και αρνητικά κάποιος που ασχολείται με την πολιτική επί 20-30 χρόνια.
  Ως γνωστόν, μόνο οι πεθαμένοι και οι ψεύτες δεν κανουν λάθη.
  Εδώ έφτασαν οι πασόκοι να γίνουν κυβέρνηση διαλέγοντας τον πιό αργόστροφο και αμόρφωτο ανάμεσά τους και δεν θα καταταφέρει η Ν.Δ., της οποίας και οι 3 επιλογές, στο κάτω κάτω, είναι πολύ καλύτερες;
  Δύο είναι οι στρατηγικές επιλογές που έχουμε:
  Η ΠΡΩΤΗ είναι η κλασσική που προς τα εκεί πάει σήμερα το πράγμα. Επιλογή ενός από τους 3 υποψήφιους (οπωσδήποτε από τη βάση).
  Η ΔΕΥΤΕΡΗ είναι η επιλογή ενός νεότερου υποψήφιου (πιθανώς σαραντάρη και άφθαρτου στα πρότυπα του Κάμερον) για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με απόλυτα λευκό "μητρώο".
  Η ερώτηση είναι υπάρχει ;
  Δεν ξέρω, ίσως, εάν βέβαια είμαστε αρκετά ώριμοι γι' αυτό.

 7. Hellenic avatar
  Hellenic 14/10/2009 08:21:22

  @eleftheros- Η δευτερη επιλογη σε τι εξυπηρετει?- να βγει καποιος "σαρανταρης και αφθαρτος", απο που απο τον κομματικο σωληνα, απο την ΟΝΝΕΔ, απο που και με ποιες διαδικασιες?-Για να γινει ο οποιος η οποια η βιτρινα για τις βαρονιες του κομματος και ενος διεφθαρμενου στρατου αξιωματουχων?-Ο Κωστας Καραμανλης αποδειχτηκε οτι δεν ηταν η βιτρινα που καποιοι περιμεναν.

  • eleftheros avatar
   eleftheros @ Hellenic 14/10/2009 09:15:49

   Hellenic, ο προβληματισμός σου είναι εύλογος αλλά είναι φορές στη ζώή που πρέπει να ρισκάρεις.
   Η Ν.Δ. δεν φημίζεται για τα πολιτικά ρίσκα που παίρνει και αυτό δεν το θεωρώ καλό.
   Η τελική ερώτηση που πάντα πρέπει να ρωτάμε τον εαυτό μας είναι: τί είναι πιό σημαντικό το καλό του κόμματος ή το καλό της αφεντιάς μου;
   Για να μην θεωρητικολογούμε, πάντως, δεν βλέπω πολλές πιθανότητες να ανέβει ένας σαραντάρης υπό τις σημερινές συνθήκες (απλά να σου θυμήσω ότι ο Κλίντον έγινε Πρόεδρος στην Αμερική στα σαρανταδύο του).

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/10/2009 09:06:11

  Η θέση μου για την υποψηφιότητα Μητσοτάκη είναι γνωστή.
  Δεν θεωρώ όμως καθόλου βέβαιη την ήττα της.

  1) η συντριπτική εκλογική ήττα, και τα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει,
  2) η αφασική μετεκλογική συμπεριφορά του Καραμανλή,
  3) η άνευρη -μέχρι στιγμής- παρουσία Σαμαρά,
  4) οι άπειροι πολιτικά νεολαίοι,
  5) οι αριβίστες-στελέχη που πάνε ΟΦΑ,
  6) η «επανάληψη» του 1985, με προβολή της Ντόρας σαν μόνο «αντίπαλο δέος ΓΑΠ»,
  με κάνουν επιφυλακτικό.

  Και
  7)ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ Μητσοτάκη.

  Εκτός από περιπτώσεις εκλογών λαϊκοδημοκρατικού τύπου, όπως οι δια βοής εκλογές του Ανδρέα, όπως το «κύμα εκ των κάτω» που δημιούργησαν οι βαρώνοι στο Συνέδριο του 1997 : «ήρθε η ώρα του Καραμανλή», σε περιπτώσεις συντεταγμένων εκλογών πάντα οι μηχανισμοί κερδίζουν.

  Η στράτευση όλων των νταβατζήδων με τη Μητσοτάκη δεν είναι πλέον, μετά την «εμπειρία» Βενιζέλου, συντριπτικό πλεονέκτημα αλλά μπορεί να αποβεί καθοριστικό σε λεπτομέρειες που θα κρίνουν τη μάχη. Κυρίως στη διαμόρφωση μέσω των ΜΜΕ κλίματος στους ψηφοφόρους-μέλη.
  Ο κόσμος πάει πάντα με τον πραγματικά ή εμφανιζόμενο ισχυρό.

  Έπειτα, εντελώς διαφορετικά απ’ ότι στο ΠΑΣΟΚ, οι αντίπαλοι της Μητσοτάκη δεν έχουν την ισχύ από το απόλυτο «φωτοστέφανο» του ονόματος του λατρεμένου ιδρυτή.
  Το οποίο φωτοστέφανο, μόνο επειδή υπήρχε ΚΑΙ ο μηχανισμός, έδωσε στον ΓΑΠ το όχι συντριπτικό 60%.

  Επισημαίνω ότι το κλίμα αρχίζει να παίρνει μια τροπή όχι ευνοϊκή για τον Αντ. Σαμαρά. Μοιάζει «κρυπτόμενος».
  Αν θέλει να ηγηθεί πρέπει να βγει μπροστά.
  Πρέπει να εμφανίζεται.
  Πρέπει να κάνει ντόρο.
  Πρέπει να τοποθετείται εν ονόματι της αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές ενέργειες.
  Ανεξάρτητα του πότε θα δηλώσει υποψηφιότητα.

  Ο κος Τίποτα μονοπωλεί την ειδησεογραφία. Η Μητσοτάκη βλέπει κόσμο.
  Ο Σαμαράς δεν φαίνεται

  Γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζω;
  Έχει συμφωνήσει, με όποιον, κάτι που επίσης δεν γνωρίζω;
  Γνωρίζω όμως ότι όταν κρίνονται απόλυτα θέματα ηγεσίας μετράει μόνο αν υπάρχει ανεπιφύλακτη αποδοχή του ηγέτη από την πλειοψηφία του κόσμου.

  Όπως είπε η κυρία στην τηλεόραση, σε ερώτηση γιατί έχασε ο Καραμανλής «δεν τον πίστευα, τον έβλεπα να μιλάει και δεν τον πίστευα».
  Ο Σαμαράς κινδυνεύει αντίστοιχα από θανατηφόρα αδιαφορία : να μιλάει και ο κόσμος να μην δίνει σημασία.
  Διαβάζει κανένας από το επιτελείο του;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Προφήτης 14/10/2009 09:15:36

   ίσως είμαστε όολι πασόκοι, και θέλουμε Ντόρα στη ΝΔ, για να μείνει ανενόχλητος ο ΓΑΠ για 20 χρόνια.

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ Προφήτης 14/10/2009 10:16:52

   Άντε να βγει σήμερα ο Αντώνης να ανοίξει η ψυχή μας!

 9. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 14/10/2009 09:30:48

  Η Ντόρα αδίκως προσπαθεί να επιβληθεί με παλαιοκομματικά κολπάκια.

  Έχει δώσει το σύστημα Μητσοτάκη κυριολεκτικά εκατοντάδες εκ. Ευρώ για να βγάλει τη Ντόρα Πρόεδρο της ΝΔ και δεν του βγαίνει.

  Αυτό σημαίνει ότι χωρίς χρηματα και ΜΜΕ η Ντόρα-Τώρα δεν θα έπαιρνε ούτε το 1% των ψήφων στις εσωκομματικές αναμετρήσεις.

  Δεν υπάρχει δίλλημα για τη ΝΔ. ΣΑΜΑΡΑΣ δαγκωτό!

  (Εάν θέλουν να δούν άσπρη μέρα)

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/10/2009 09:41:50

  Υπάρχει και άλλο σενάριο. Που εξηγεί μερικά πράγματα.
  Ο Καραμανλής, αν σκοπεύει να αποσυρθεί οριστικά, τέρμα.
  Αν όμως σκοπεύει να συνεχίσει, ίσως ιδρύσει νέο κόμμα.
  Απαλλαγμένο από όλους αυτούς που ουσιαστικά τον έρριξαν.
  Οπότε η ΝΔ γίνεται μια άχρηστη σφραγίδα.
  Με εκλογική απήχηση όσο πήρε ο Επίτιμος το 77, μονος του : 2%

  • Tηλέμαχος avatar
   Tηλέμαχος @ Προφήτης 14/10/2009 10:38:34

   Το έχω πει από μέρες. Ο Καραμανλής σταματάει την πολιτική. Τέλος. Το διάβασα στο ύφος του τη βραδυά των εκλογών. Εδώ δεν βλέπετε πόσο δύσκολα δέχεται να καθίσει στην καρέκλα του άλλες 3 εβδομάδες; Υπήρχε (άλλος) λόγος να ψάχνουν όλοι για μεταβατικό αρχηγό από 8 Νοεμβρίου μέχρι την εκλογή από τη βάση, εάν δεν τους είχε ήδη ενημερώσει όλους ότι πρόκειται να εγκαταλείψει τελείως τη βάρκα;

   Είναι προφανές ότι ο Καραμανλής ξεκαθάρισε: εγώ φεύγω, εσείς κάντε ό,τι θέλετε. Θα κάτσω όσο λιγότερο μπορώ μέχρι να βγει ο επόμενος. Τα λέμε.

 11. Παλιός Οννεδίτης avatar
  Παλιός Οννεδίτης 14/10/2009 09:55:50

  Το ότι δεν υπάρχει δαχτυλίδι είναι γεγονός. Ο Καραμανλής αποδεικνύει στην πράξη ότι η ΝΔ δεν είναι Πασοκ και ότι ο ευτελισμός της διαδοχής Σημίτη δεν πρόκειται να αναπαραχθεί στην ΝΔ. Φυσικά η ανοιχτή διαδικασία εκλογής πρόσκαιρα θα έχει κόστος, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Αντίθετα, μεσοπρόθεσμα ενδυναμώνει την παράταξη και αναβαπτίζει την σχέση ηγεσίας – κόμματος. Θετικό ότι άπαντες οι υποψήφιοι θα μπορούσαν να σταθούν απέναντι στον ΓΑΠ με άνεση. Εν τέλει μικρότερη σημασία θα έχει το πρόσωπο από όσο του αποδίδεται όσο η ουσιαστική και ψυχική ενότητα αλλά και η αναδιοργάνωση του κόμματος σε νέα βάση. Με την εξαίρεση της ΟΝΝΕΔ σε κάποιο βαθμό, κυρίως λόγω της ΔΑΠ, οι κομματικές οργανώσεις είναι πεδίο ανταγωνισμού των πολιτευτών που απονευρώνει την δυνατότητα παρέμβαση των οργανώσεων στις τοπικές κοινωνίες. Οι καιροί έχουν αλλάξει και τα παρωχημένα μοντέλα κομματικής οργάνωσης δεν έχουν την χρησιμότητα που είχαν. Βλέπω κάποιους να μιλάνε στον υπερθετικό για τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Η εμπειρία της πενταετούς διακυβέρνησης έδειξε ότι παρά τον χαρισματικό αρχηγό, η κυβέρνηση έπασχε από την έλλειψη μεσαίων στελεχών και τεχνοκρατών. Παράλληλα η ουσιαστική παράλυση του κόμματος λόγω της αβελτηρίας κάποιων οδήγησε σε τραγελαφικές καταστάσεις.
  Ελπίζω ότι μόλις ξεκαθαρίσουν οι υποψηφιότητες θα πρέπει ο Καραμανλής να τους μαζέψει και να τους βάλει να δεσμευτούν ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα πρέπει να στηρίξουν τον νέο αρχηγό και να συγκροτήσουν μια νέα ηγετική ομάδα καταργώντας τους όποιους μηχανισμούς. Τότε πράγματι θα μιλάμε για αλλαγή σελίδας για την ΝΔ

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Παλιός Οννεδίτης 14/10/2009 11:26:31

   Πολυ σωστος. Αυτό ειναι που απασχολει εμας τους Νεοδημοκρατες. Αρχηγο θα βγαλουμε τελη Νοεμβρη. Το θέμα ειναι ο αρχηγος αυτος να ειναι παντοδυναμος και να μην του πριονιζουν την καρεκλα οι χαμενοι της ψηφοφοριας. Τερμα οι σκοτεινοι μηχανισμοι. Ο κοσμος εχει ξυπνησει και βλεπει...Ξερει τί γινεται στο παρασκηνιο. Ας το εχουν αυτο υποψιν ΟΛΟΙ.

 12. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 14/10/2009 10:03:26

  Για λόγους αισθητικής, προτιμώ μία ακομπλεξάριστη φυσική παρουσία που εκφράζεται ανθρώπινα, κατά τον τόπο, το χρόνο, τον δέκτη, το σκοπό και
  την περίσταση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γοητεία από την "αλήθεια" της φυσικότητας και της αυθεντικότητας, αρκεί να μην είναι τόσο αλλοτριωμένος ο πομπός, ώστε να την "κρύβει", κι άλλο τόσο ο δέκτης, ώστε να μην την αναγνωρίζει. Προτιμώ τη συστολή, το μειδίαμα, ακόμη και την αμηχανία εεπιδή η αμεσότητά τους αφοπλίζει τα μονίμως διάπλατα χαμόγελα - κι ας τα συνιστούν οι διαφημιστές, οι επικοινωνιολόγοι και οι"29 κατασκευαστές πλυντηρίων".

 13. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 14/10/2009 10:25:10

  Ξέρετε γιατί θα κερδίσει ο Σαμαράς; Γιατί όλοι εμείς που τον στηρίζουμε νοιαζόμαστε ειλικιρινά και για τη χώρα και για την παράταξη. Σε αντίθεση με αυτούς της Ντόρας που κοιτάνε την πάρτη τους.
  Πείτε με αφελή αλλά πιστεύω ότι μόνο αυτό είναι ικανό να διαλύσει τα λεφτά της Ντόρας, την προπαγάνδα των ΜΜΕ και τους σκιώδεις τυχοδιώκτες των διαδρόμων...

 14. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 14/10/2009 10:44:32

  Βλέπω μία απάντηση στο γιατί θα κερδίσει ο Σαμαράς (αν κερδίσει) και μέσα σε αυτήν βρίσκεται και το γιατί θα χάσει από την Ντόρα (αν χάσει).Με τόσα που λέγονται και γράφονται τόσες μέρες παντού, τολμώ να πω ότι έχω ξεχάσει την ερώτηση. Θα φύγουν και οι τελευταίοι όπως το πάνε και να δω από ποια συρρικνωμένη βάση θα εκλεγεί ο νέος αρχηγός.

  • trellakias avatar
   trellakias @ Καθρέφτης 14/10/2009 14:20:59

   Θα συμφωνήσω απόλυτα και θα συμπληρώσω ότι τόσες ημέρες ένας εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να κρίνει τις πράξεις της κυβέρνησης Jefrey που κάνει κινήσεις απλές, που έχουν καθαρή στόχευση στον επικοινωνιακό τόμεα, ανέφικτες, ονειρεμένα νεφελώματα που χαιδεύουν τα αφτιά των πολιτών, χωρίς ουσία αλλά ευκολοχώνευτες.
   Κύριοι του Γαλάζιου μαντριού Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε!!!!!!!!!!!
   Ο λαός σας έδωσε την θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ΤΙΜΗΣΤΕ τουλάχιστον την θέση που σας έδωσαν.
   Πόσο μπορεί να ενδιαφέρει τώρα τον εργαζόμενο στα stage που τον διώχνει η πράσινη ανάπτυξη, αν η κόρη θα πάρει το δαχτυλίδι ή κάποιος άλλος εκολαπτόμενος σωτήρας της γαλάζιας παράταξης?
   Έγινε τόση φασαρία για τους μπάτσους που φυλάνε τους επισήμους και το αποτέλεσμα ήταν ο Υπουργός να απομακρύνει εικοσιπέντε (25) άτομα από τα χιλιάδες! Εκεί πρέπει να ασκήσεις το ρόλο ως αντιπολίτευση.
   Να μην είσαι κλειστό club απο το κολωνάκι για τους γνωστούς γόνους.
   Ασχολήσου και τότε έλα και στον λαό να ζητήσεις την προσοχή του γιατί αλλιώς θα τεθεί σε ισχύ το ρητό " Δεν ακούς, δεν σε ακούμε"

 15. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 14/10/2009 11:00:05

  Είναι σίγουρο αυτό για τον Καραμανλή; "Το διάβασες στα μάτια του ότι απλά θέλει να μείνουμε δυο φίλοι;"

 16. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 14/10/2009 11:11:35

  Παμε για εκλογη νεου προεδρου ΝΔ απο τη βαση λοιπον, στις 22 ή 29/11. Παντως μου κανει εντυπωση ο τροπος που τα συμφεροντα σπρωχνουν τη Ντόρα. Δευτερα βραδυ στην εκπομπη του πρετεντερη ΟΛΟΙ οι καλεσμενοι βουλευτες της ΝΔ θεωρουνται υποστηρικτες της κυριας Μπακογιαννη, με εξαιρεση τον πρωην υπουργο Τουρισμου Μαρκοπουλο που ειναι φιλος του Σαμαρα. Το δελτιο της τρεμη χθες ειχε επι μιση ωρα τη ντορα να αναλυει την κωλοτουμπα που εκανε και δεχθηκε την εκλογη προεδρου απο τη βαση. Ας εχουν υποψιν τους οι εκπροσωποι των συμφεροντων πως ο κοσμος της ΝΔ εχει καει πολλες φορες και δε θα υποταχθει τοσο ευκολα ξανα στις επιταγες της διαπλοκης. Αλλωστε, το 2007 ετσι εκαναν και με το Βενιζελο αλλα η βαση του ΠΑΣΟΚ ψηφισε αλλιως...Ο Σαμαρας φαινεται να μπορεί να συσπειρώσει ΟΛΗ ΤΗ ΔΕΞΙΑ (και αρα να κοντυνει τον Καρατζαφερη) αλλα και να φερει στη ΝΔ κομματι του μεσαιου χωρου που θα μετανιωσει που ψηφισε ΠΑΣΟΚ στις τελευταιες εκλογες. Η Ντόρα δεν πιστευω πως μπορει να κανει και τα 2 εξισου καλα.

 17. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 14/10/2009 11:12:12

  Δεν ανήκω σε αυτούς που δαιμονοποιούν την κ. Μπακογιάννη και τον Επίτιμο. Ο άνθρωπος αστός πολιτικός είναι, κύρια να γεμίσει την κοιλιά του αποσκοπεί, συν την αλλοφροσύνη της "δόξας". Διότι το χρήμα πολλοί περιφρόνησαν την δόξα ουδείς. Ο Μητσοτάκης ανήκει στους πολιτικούς που έβλαψαν λιγότερο την Ελλάδα (δεδομένου ότι μόνο περί βλάβης πρόκειται στο συγκεκριμένο και όχι περί προσφοράς). Ένα χρονάκι κάθησε στην καρέκλα και να ήθελε, δεν πρόλαβε. Κρατάω την καταγγελία του, ότι για το εργοστάσιο οξικού ανυδρίτη (για την μετατροπή του οπίου σε ηρωίνη) στα Σκόπια προμηθεύουν Ισραηλινοί την πρώτη ύλη. Δέχθηκε τότε σφοδρή επίθεση και αναγκάστηκε να ανακαλέσει. Όπως επίσης ότι και κάποιος υπουργός του κατάγγειλε το καθεστώς ανάθεσης των ψηφιακών συνδέσεων.
  Δεν θωρώ την κ. Μπακογιάννη εκπρόσωπο του κακού στην Ελλάδα. Τους νταβατζήδες και τις ΗΠΑ εξυπηρετεί, αλλά της αναγνωρίζω και κάποια υπόλοιπα αξιοπρέπειας. Στο φινάλε ποιος πολιτικός μπορεί να βγει εύκολα ενάντια σε αυτά τα συμφέροντα, χωρίς να απαξιωθεί πλήρως από την υπερεξουσία;
  Ως πλέον επικίνδυνο πολιτικό από τους υποψηφίους θεωρώ τον Αβραμόπουλο. Είναι ο πιο δηλωμένος εκφραστής της Πλανηταρχίας.
  Όσο αφορά τον Σαμαρά, τον θεωρώ αναμφίβολα λεβέντη και κατά το ήμισυ έντονα ανοικτό, τολμηρό και προσαρμοστικό. Κατά το έτερο ήμισυ είναι κατά την άποψή μου ιδιαίτερα συντηρητικός και δύσκαμπτος. Και με τον χαρακτηρισμό συντηρητικός δεν εννοώ την συντήρηση απέναντι σε αξίες - γιατί επ' αυτών εγώ είμαι άκρως συντηρητικός - αλλά απέναντι σε δομές και θεσμούς. Ίσως αυτό να αποδειχθεί προσόν στην διαδικασία να ισχύσει σε μια συντηρητική παράταξη. Φυσικά ο καθείς δεν είναι δυνατόν να κριθεί αφηρημένα, αλλά μόνο βάσει των συγκεκριμένων επιλογών και καλό θα ήταν ο Σαμαράς να εκτιμήσει και να αξιολογήσει ανάλογα την κριτική που έχει γίνει.
  Ως οπαδός του Καραμανλισμού και του επαναστατικού κέντρου, θεωρώ τις πρόσφατες επιλογές του ΚΚ. ορθές. Η εμμονή του για (ίσως προσωρινή) αποχώρηση στοχεύει να μην υποστεί άλλη φθορά από την υπερεξουσία στην συγκεκριμένη φάση, ενώ κλιμακώνεται πλήρης απαξίωση σε βάρος του. Είναι χαρακτηριστικό πως από "καταλληλότερος" απαξιώθηκε ως άνθρωπος που τρώει σουβλάκια (εάν οι υπόλοιποι έχουν τα θαλασσινά ως βασική διατροφή, δεκτή και η κριτική). Μπορεί να προωθούνται και σενάρια διάσπασης, που δεν έχει κανένα λόγο να χρεωθεί. Κώστα πράττεις ορθά και ούτε για τσιγάρα έξω από το σουβλατζίδικο.
  Ο Κώστας δικαιούται να ξεκουραστεί και να πάρει ανάσα. Εάν αποφασίσει στο μέλλον να λειτουργήσει υπέρ της υπέρβασης και της σύνθεσης σε συνεπή επαναστατική βάση, θα εμπνεύσει στην κατεύθυνση της αναδημιουργίας του Κέντρου ακόμη και πολλούς αριστεριστάς. Ο Κώστας εκπροσωπεί την πραγματική συμφιλίωση, έκανε μεν πολλά λάθη, αλλά αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος. Και με την αποβαριδοποίηση έβγαλε την κεντροδεξιά από τον γύψο. Εάν τα παθήματα γίνουν μαθήματα και υπάρχει ψυχή, μπορεί να αναδειχθεί σε ηγέτη.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Μποτίλια στο πέλαγος 14/10/2009 11:31:34

   Φίλε Μποτίλια αν ο Σαμαρας ήταν ακρως συντηρητικος με την εννοια του δυσκαμπτου και του ''κολλημενου'', το 1993 δε θα επαιρνε το ρισκο να φυγει απο τη σιγουρια της μεγαλης παράταξης (της οποιας θα γινοταν αρχηγος αμεσως μετα το Μητσοτάκη) και να ιδρυσει απο το μηδεν ενα νέο κόμμα. Τον θεωρώ συνεπή, έντιμο και καθαρό πολιτικό της κεντροδεξιάς, με μεγάλο κύρος και στον κεντρωο χώρο.

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ ΓΙΑΝΝΗΣ 14/10/2009 12:28:25

    Δεν διάβασες σωστά αυτά που γράφω. Δεν αναφέρθηκα σε συνέπεια, εντιμότητα, καθαρές προθέσεις ή κύρος. Ούτε κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πρόκληση των ρίσκων, ούτε ισχυρίστηκα ότι είναι κολλημένος. Η κριτική που έκανα είναι συγκεκριμένη. Ούτε χρησιμοποίησα τον χαρακτηρισμό "άκρως" συντηρητικός. Εάν θέλεις να τοποθετηθείς στα συγκεκριμένα που έγραψα, ευχαρίστως να συζητήσουμε, διότι σε αυτά που αναφέρεις δεν διαφωνώ (ούτε και συμφωνώ απαραίτητα).

  • donaE avatar
   donaE @ Μποτίλια στο πέλαγος 14/10/2009 14:02:26

   Καθολου δυσκαμπτος δεν ειναι ο Σαμαρας.Ειμαι Μεσσηνια,τον πιστευω, και τον θυμαμαι απο παλια πως αντιμετωπιζε και τους εσω-αντιπαλους του.Απλως αποτραβηχτηκε και καλα εκανε.Πρεπει ομως να μπει δυναμικοτερα τωρα γιατι το περιβαλλον ξεφευγει και θα χρεωθει μια εξισωση με φαιδρες καταστασεις...

 18. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/10/2009 12:44:15

  Οπως εχω ξαναγραψει θα ψηφισω τη Ντορα.Θα στηριξω οποιον βγει προεδρος της ΝΔ.Θα πρεπει ομως να προειδοποιησω ολους οτι και οι επομενες εκλογες ειναι χαμενες κατα πασα πιθανοτητα οποιος και να εκλεγει.Το ΠΑΣΟΚ εχει στηριγματα και δυναμεις που δεν εχουμε εμεις και ποτε δεν πεφτει κατω απο δυο τετραετιες.
  Δεν ξερω αν ολοι θα ειναι τοσο υπομονετικοι και θα παραμεινουν στο κομμα ακομη και αν χασουν.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ ψυχραιμια 14/10/2009 12:47:43

   Αν ο ΓΑΠ κατορθώσει να αντέξει ένα χρόνο θα αντέξει άλλα 200.

   • Πονοκέφαλος avatar
    Πονοκέφαλος @ Μποτίλια στο πέλαγος 14/10/2009 15:40:15

    Tο ίδιο σκέφτομαι κι εγώ, ειδικά αναλογιζόμενος αυτά που θα δουν τα ματάκια μας αυτόν τον χρόνο...

  • tiramola avatar
   tiramola @ ψυχραιμια 14/10/2009 12:56:17

   @Ψυχραιμία...
   Κατά την ταπεινή μου γνώμη διαπράτεις μέγα σφάλμα.
   Και για την προοπτική του κόμματος που υποστηρίζεις αλλά και συνολικά για το μέλλον της Ελληνικής πολιτικής σκηνής.
   Ο Σαμαράς είναι της σχολής Παπανδρέου.
   Η παρουσία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Κοτζιά "πολιτικό σύστημα και ταυτότητα" αυτό δείχνει.
   Απέναντι στον στραγγαλισμό του πολίτη από τον "πολιτισμό" της αγοράς η μόνη λύση είναι η εμβάθυνση της Δημοκρατίας με την έντονη παρουσία του.
   Το Μητσοτακέικο είναι ο ορισμός του παρασκηνίου.
   Καμία σχέση με την νέα εποχή.
   Ξανασκέψου το....

 19. Kapetanios avatar
  Kapetanios 14/10/2009 12:48:17

  Από τους τέσσερις, μέχρι στιγμής, υποψήφιους, βρείτε μου εσείς έναν που να μην έχει την φωλιά του "χεσμένη" κι' εγώ θα τον ψηφίσω, είτε ως σύνεδρος, ή ως μέλος.
  Η Ντόρα μας έκανε τα αδύνατα δυνατά για να ρίξει τον Καραμανλή και να γίνει χαλίφισσα στην θέση του χαλίφη. Τελευταίο της επίτευγμα το περίφημο πλέον τηλεγράφημα για την υπόθεση της Siemens που χάθηκε στον δρόμο από Ουρουγουάη - Ελλάδα και δημιούργησε, παραμονές των εκλογών, τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα στην ΝΔ. Καμμένο χαρτί από την "βάση" ...
  Ο Αντωνάκης με βεβαρυμένο παρελθόν. Δεν είναι ότι έριξε τον Μητσοτάκη, είναι ότι έριξε την ΝΔ το 1993. Κι' είναι και για τον λόγο που τον έριξε κι' είναι και με τον τρόπο που τον έριξε. Τα "ψηφιακά κυκλώματα" ακόμα θυμούνται κι' ανατριχιάζουν ...
  Ο Δημητράκης έχει κι' αυτός βεβαρυμένο παρελθόν. Αποχωρήσεις, κόμματα, διακηρύξεις, δεν τα ξεχνά αυτά ο οπαδός της ΝΔ. Δεν ξεχνά και τιμωρεί ...
  Για τον αγαπητό "Πανίκα" δεν θέλω να μιλήσω, είναι τιτανο-μεγιστο-τεράστιος και δεν θα τολμούσα ποτέ να πω κάτι γι' αυτόν. Ο Καρατζαφέρης ίσως να μπορεί να μας πει κάτι από τις μυστικές συνάξεις τους ...
  Με λίγα λόγια: μπρος γκρεμός και πίσω ρέμμα.
  Ένας Μεϊμαράκης μας έχει μείνει, αλλά κι' αυτόν δεν τον βλέπω ζεστό !!
  Καληνύχτα μας !!!!!

 20. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 14/10/2009 12:48:34

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ Η ΝΤΟΡΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.ΤΟ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΟ ΛΟΜΠΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΜΗΝΥΣΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
  ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.
  ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.

  ΥΓ.ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.

 21. kanis avatar
  kanis 14/10/2009 12:50:12

  Οταν το 1978, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άνοιγε τις πόρτες στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (σαν τον μοναδικό, που θα μπορούσε, να αντιμετωπίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου), δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι έκλεινε το δικό του σπίτι!

  Εκ τότε, οι μηχανοραφίες που υπέστη η χώρα, ο πολιτικός πολιτισμός της, η κοινωνική συνοχή της, ακόμη κι οι διαπροσωπικές σχέσεις ... δεν ανταποκρίνονται στην ευγενή άμιλλα, που αρμόζει στις ουσιαστικά δομημένες δημοκρατικές χώρες.

  Κι όλα αυτά, για να γίνει η ...Ντοοοορα αρχηγός της ΝΔ και μελλοντικά πρωθυπουργός αυτής της χωρας! ΕΛΕΟΣ!!!Μας αξίζει κάτι καλύτερο!

  • adv avatar
   adv @ kanis 14/10/2009 16:18:51

   Ποιά είναι η μηχανορραφία της Ντόρας απέναντι στον Καραμανλή;;;

   Έστω μία πράξη της πείτε μου από το 1998 και μετά που δημιούργησε πρόβλημα στον Καραμανλή... Έστω 1 σοβαρή της πράξη...

 22. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 14/10/2009 13:23:47

  Ασχέτως προσωπικής προτίμησης, η δαιμονοποίηση είναι ανεπίτρεπτη και, ενίοτε, φέρνει και τα αντίθετα αποτελέσματα. Για τον "ψυχραιμία" έχω ευχάριστα νέα - αν και δεν προτιμούμε το ίδιο πρόσωπο για νέο αρχηγό.

 23. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 14/10/2009 14:03:03

  Γνωστό Blog λέει ότι:

  « στελέχη εντόπισαν κενό στη διαδικασία, καθώς το άρθρο 12 δίνει τη δυνατότητα στον Πρόεδρο να προχωρήσει στη σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου για λόγους που ο ίδιος κρίνει, τον υποχρεώνει όμως να ενημερώσει σχετικά την Κεντρική Επιτροπή. Σύμφωνα με το άρθρο 17 του καταστατικού, η Κεντρική Επιτροπή είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος, και αναλαμβάνει την προετοιμασία και διεξαγωγή του Συνεδρίου. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη αυτή τη φορά στη Νέα Δημοκρατία, καθώς ναι μεν ο Κώστας Καραμανλής ενημέρωσε με επιστολή του τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ουσιαστικά όμως τους απενεργοποίησε, καθώς όρισε Οργανωτική Επιτροπή παρατύπως, με διαδικασία που δεν προβλέπεται.»

  Μεϊμαράκης ;

 24. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 14/10/2009 14:05:02

  Aπο το parapolitika.gr

  Παράτυπη η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου!
  Πολιτική | 14/10/2009 - 15:40
  Θέμα νομιμότητας της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζονται να θέσουν στελέχη της Παράταξης, που έχουν διαπιστώσει καταστρατήγηση του καταστατικού....

  Προφανως βλεπουν πως η εξελιξη δεν ειναι η αναμενομενη και τους φταιει ο ...διαιτητης.
  Ηδη η Ντορα αρχισε τα επικοινωνιακα λαθη.
  Το νεο "κινημα του αυτονοητου" συντομα θα χασει την ψυχραιμια του και θα αντιδρα σπασμωδικα. (Τα ιδια εκανε και ο Βενιζελος το 2007).
  Και τοτε θα πρεπει καποιοι να ξεκαθαρισουν ποιος κραταει τη σφραγιδα και τα κλειδια , και σε ποιον ...δεν σκοπευει να τα παραδωσει.

 25. Aris M. avatar
  Aris M. 14/10/2009 16:57:29

  Αντιπυραβλικη ασπιδα στην Τσεχια....
  Η πιο σοβαρη

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Aris M. 14/10/2009 17:06:21

   O Αναν??

   ΠΠ

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Aris M. 14/10/2009 17:14:32

   Aφηστε ρε παιδια την αγιογραφηση του αντιιμπεριαλιστη Καραμανλη και της προδοτρας Ντορας.Μαζι αποφασιζονται οι δηλωσεις και κινησεις στην εξωτερικη πολιτικη.
   Δεν ξερω να θυμαστε το μηνυμα Μπους δια του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Σεφερ :Δεν μπορειτε να θεωρειστε συμμαχοι και να ειστε εναντιον μας σε ολα.Πρεπει να κανετε ενα απο τα τρια
   1) Οχι βετο στα Σκοπια.
   2) Αναγνωριση Κοσοβου.
   3) Και αλλος στρατος στο Αφγανισταν.
   Δεν σας ζηταω ολα αλλα ενα απο τα τρια.Τι συμμαχοι ειστε;Λογικο.
   Λοιπον δεν εγινε κανενα απο τα τρια.Εγινε μια δηλωση για την αντιπυραυλικη ασπιδα που ηθελε και που ΔΕΝ μας αφορα και ηρεμησε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Aris M. 14/10/2009 17:37:06

   Καλά, έχουν το θράσος οι Αμερικανοί να μας μιλούν ως "σύμμαχοι";

   Πολύ πλάκα έχεις Ψυχραιμία! Αν θέλουν να είμαστε εμείς σύμμαχοι, μήπως, λέω μήπως:

   1) Να σταματήσουν την υπονομευτική δράση στη Θράκη;
   2) Να σταματήσουν να στηρίζουν την καπηλεία της μακεδονικής μας ταυτότητας από τα Σκόπια;
   3) Να απαιτήσουν από την Τουρκία να αποχωρήσει από το ελληνικό έδαφος της κατεχόμενης Κύπρου;
   4) Να τηρήσουν πραγματικά ίσες αποστάσεις στο ζήτημα του Αιγαίου και να μην υποστηρίζουν τις τουρκικές θέσεις;
   5) Να πουν, επιτέλους, στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να προβάλλει casus belli εναντίον ενός κοινού τους συμμάχου;
   6) Να σταματήσουν να μας πιέζουν να πάρουμε αέριο μόνον από το μεγάλο εχθρό μας, την Τουρκία;

   Αυτά όλα στρέφονται ευθέως ΕΝΑΝΤΙΟΝ μας. Από τα τρία που ανέφερες, τι στρέφεται εναντίον των ΗΠΑ; Άντε, να πω το Αφγανιστάν ότι σχετίζεται με τις ΗΠΑ. Υποστηρίξαμε ποτέ το Αφγανιστάν; Ας στείλουν κι αυτοί στρατό στην Κύπρο για να διώξουμε τους Τούρκους, για να στείλουμε κι εμείς κι άλλο στρατό για τον πόλεμό τους στο Αφγανιστάν.

   Για το Κόσοβο, δεν το συζητάμε ότι δεν πρόκειται να τους αναγνωρίσουμε, διότι δεν θα δημιουργήσουμε προηγούμενο για τα κατεχόμενα. Επίσης, δεν μας συμφέρει γεωπολιτικά. Γιατί να κάνουμε κάτι που δεν μας συμφέρει από "συμμαχικότητα" και μόνον;

   Τέλος, για τα Σκόπια, απορώ και μόνον που το γράφεις!

   Η αγιοποιήση της Ντόρας εκ μέρους σου είναι τόσο έντεχνη και διαστρεβλωτική, που βγαίνω πραγματικά από τα ρούχα μου όταν σε διαβάζω. Η διαρκής υπονομεύτρια όλων των εθνικών μας θεμάτων βγαίνει τώρα λάδι! Τι λέτε ρε; ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Aris M. 14/10/2009 18:19:22

   Bρε Επωνυμε για τον Καραμανλη σου εγραψα.Ο Πουτιν δεν ηταν στο Βουκουρεστι βεβαια.Στη συνοδο του ΝΑΤΟ για την εισοδο νεων μελων η Ελλαδα ειπε OXI στα Σκοπια και ΝΑΙ σε Ουκρανια και Γεωργια.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Aris M. 14/10/2009 18:39:56

   Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εκεί όντως δώσαμε αντάλλαγμα για το βέτο. Για την αντιπυραυλική δεν δώσαμε αντάλλαγμα. Αν η Ντόρα είχε τα κότσια, έπρεπε να δώσει στους Αμερικανούς τη λίστα που σου έδωσα εγώ. Φερθείτε ως σύμμαχοι και τα ξαναλέμε. Κόψτε τα ταξίδια στη Θράκη, σταματήστε να εξαιρείτε τη Λήμνο, αντιταχθείτε στο casus belli, σταματήστε την υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας, διώξτε τον τουρκικό στρατό από την Κύπρο που εσείς φέρατε. Τι να ξαναλέμε;

   Δεν μιλάμε για να είμαστε ισότιμοι. Μιλάμε για να μην γίνονται εχθρικές ενέργειες από τους "συμμάχους". Και μιλάμε να μην υπονομεύουμε μόνοι μας την επιχειρηματολογία μας σπέρνοντας την ηττοπάθεια, την αυτοϋπονόμευση, τη νοοτροπία της "μικράς πλην εντίμου Ελλάδος", όλο αυτό που είναι ο κοτζαμπασισμός και η τελευταία του πολιτική έκφανση, ο Μητσοτακισμός.

   Άκουγα τώρα τη Ντόρα στο Χατζηνικολάου. Η γυναίκα είναι απίστευτη. Δεν μπόρεσα να μετρήσω πόσα ψέμματα είπε σε χρόνο dt. Ασύλληπτο. Πραγματικά επικίνδυνη.

 26. isnogood avatar
  isnogood 14/10/2009 17:07:11

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΟΟΣΑ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ isnogood 14/10/2009 17:13:44

   ελα... ναι το ειχα ξεχασει αυτο το ιστορικο συμβαν !
   Σωστος.

   ΠΠ

 27. batis avatar
  batis 14/10/2009 17:37:06

  Κυρία Ντόρα, τό ξέρω ότι σας έχει λούσει κρύος ιδρώτας με το Σαμαρά αλλά τί να κάνουμε;
  Το Μητσοτακέϊκο μόνο συμφορές έχει φέρει στη ΝΔ, ήλθε η ώρα να φύγουν, να πάνε αλλού.
  Τέρμα τα φτηνά κολπάκια με τους αμερικάνους, η ΝΔ δεν είναι πασόκ.

 28. kostasxan avatar
  kostasxan 14/10/2009 17:43:12

  Μήπως ξεχνάμε την αδράνεια της Ντόρας για την δράση του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη; Αποδέχτηκε (ενώ μπορούσε να αρνηθεί) ως διπλωματικό υπάλληλο τον κύριο Σαρνίτς, δεδηλωμένο επίσημο πράκτορα της ΜΙΤ!!! Και όχι μόνο τον αποδέχτηκε, αλλά σιωπηρώς του επέτρεψε να κινείται πέραν των αρμοδιοτήτων του και των γενικότερων ορίων δράσης που του επιβάλλεται από σχετική συνθήκη (Γενεύης νομίζω, αν κάνω λάθος διορθώστε με) και η οποία σαφέστατα αναφέρει πως "επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνησή του μόνο επί των εθνικών οδών, πέραν τούτων απαιτείται ειδική άδεια..." Και η ανθελληνική δράση και οι δεδηλωμένες προσπάθειες εκτουρκισμού των ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, ποτέ δεν απαντήθηκαν από την πολύ καλή σε ραδιουργίες Ντόρα Μπακογιάννη. Θα μπορούσα να απαριθμήσω σειρά ενεργειών της που έθιξαν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αλλά δεν είναι σωστό να αφαιρώ την δυνατότητα των καταγγελιών εις βάρος της και από άλλους. Η κυρία αυτή έχει όνειρο να γίνει πρωθυπουργός. Το ίδιο όνειρο είχε και ο Γιώργος. Και να θυμάστε πως οι ΗΠΑ χρωστάνε στον Μητσοτάκη. Τον έριξαν για να βάλουν Παπανδρέου. Και θα ρίξουν Παπανδρέου για να βάλουν Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία. Εξάλλου, η Ντόρα μπορεί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντά τους επαρκέστατα και με μεγαλύτερη "πειθώ" από ότι ο Γιώργος. Δεν θέλω να δαιμονοποιήσω την πρώην ΥΠΕΞ, αλλά λίαν προσφάτως ακόμη και η Ευρώπη μίλησε για εγκατάλειψη της εξωτερικής μας πολιτικής.

 29. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/10/2009 17:54:48

  Δεν ειμαστε ισοτιμοι συμμαχοι και δεν μπορουμε να ειμαστε οταν εχουμε πληθυσμο οσο το Σικαγο και τα περιχωρα του.
  Το θεμα ειναι αλλο : η δηλωση της Ντορας νομιζεις οτι εγινε εν αγνοια του Καραμανλη;και γιατι δεν την αποδοκιμασε ή δεν την εδιωξε;
  και κατι αλλο : γιατι ο φιλος του Πουτιν Καραμανλης στο Βουκουρεστι που εβαλε βετο για τα Σκοπια ταχθηκε ΥΠΕΡ της εισοδου στο ΝΑΤΟ της Ουκρανιας και Γεωργιας που τη σταματησαν οι Γαλλογερμανοι;και μην πεις οχι γιατι ειπε ο ιδιος ΝΑΙ στη συνεντευξη.Μηπως γιατι δεν μας παιρνει να πηγαινουμε κοντρα στις ΗΠΑ σε θεματα που δεν μας αφορουν για να συγκεντρωνουμε την αντιθεση σε οτι μας αφορα;

 30. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/10/2009 17:59:46

  Καλά ντε, μην κάνεις έτσι. Δεν θα σου κόψουν το επίδομα τα αφεντικά σου.

  Πότε είπε ο Πούτιν ναι σε είσοδο Ουκρανίας - Γεωργίας στο ΝΑΤΟ; Κάνεις εντελώς λάθος. Σε όλους τους τόνους λένε ότι δεν τους θέλουν.

  Δες κι αυτό, που αναφέρεται ακριβώς σε αυτό που λες και δείχνει ότι κάνεις λάθος:

  http://news.pathfinder.gr/world/news/468159.html

  Κι εμείς έχουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά δεν κάνουμε έτσι. Αλλά το έχετε συνηθίσει εσείς οι Μητσοτακικοί να κάνετε το άσπρο μαύρο. Όλα για την κουτάλα.

 31. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 14/10/2009 18:40:39

  Μην υποτιμάτε και τις "φεμινίστριες" της ΝΔ. Θέλουν γυναίκα αρχηγό και πρωθυπουργό.

  • kanis avatar
   kanis @ Καθρέφτης 14/10/2009 22:19:56

   Οι αληθινές φεμινίστριες το θεωρούν υποτιμητικό, να κερδίζουν αξιώματα λόγω φύλλου. Οι υπόλοιπες, δικαιολογούνται λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους, αλλά ποιός τις ακούει πιά... !!!

 32. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 14/10/2009 18:54:54

  Ακούσαμε σήμερα την κ. Μπακογιάννη στο Alter να μιλάει για υπερήφανη εξωτερική πολιτική. Ποιός θα την ρωτήσει γιατί πριν το δημοψήφισμα στην Κύπρο, όταν οι κύπριοι βρίκονταν σε κατάσταση νευρικού κλονισμού, δήλωσε σε συνεντεύξεις της υπέρ του σχεδίου Ανάν? Αντίθετα και με την πλειοψηφία των κυπρίων αλλά και των νεοδημοκρατών?
  Ασφαλώς όχι ο κ. Χατζηνικολάου.

  • crunch avatar
   crunch @ Κώστας Θ. 14/10/2009 21:52:58

   Nαι μόνο που τότε ΔΕΝ ήτανε υπεξ αλλά δήμαρχος, παραιτημένη από κάθε θεσμική θέση στο κόμμα, και ως εκ τουτου η στάση της δεν ισοδυναμούσε με ΚΑΜΙΑ ουσιαστική πίεση στην κυπριακή κυβερνηση. Μπορεί κάλλιστα να υποστηριχθεί ότι ήτανε PR. Που εντέλει λίγο διέφερε από την επίσημη του κόμματος και της κυβέρνησης, που ήταν ότι "τα θετικά του σχεδίου Αναν είναι πιο πολλά από τα αρνητικά" (Καραμανλής).
   Ε ρε και να ήταν η ντορα που είχε κάνει αυτή τη δήλωση, τί θα της σούρνανε μέχρι τη δευτέρα παρουσία..

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ crunch 14/10/2009 22:01:46

    Aκόμα χειρότερα που ήτανε δήμαρχος. Έλεγε την προσωπική της άποψη. Αυτό είναι το πρόβλημά μας.
    Κι ο Σαμαράς ήτανε εκτός ευθυνών αλλά έγραψε άρθρα εναντίον του σχεδίου.
    Ο Kαραμανλής ήταν αυτός που πιεζόταν ως πρωθυπουργός,γι'αυτό έκανε εκείνη τη μεσοβέζικη δήλωση. Μετά έκανε σαφές ότι ήταν κατά. (στο debate)

    • crunch avatar
     crunch @ Κώστας Θ. 14/10/2009 22:44:47

     Όταν δεν έχεις αρμόδια θεσμική θέση, μπορεί ότι πεις να ισχυριστείς μετά ότι ήταν απλά δημοσιοσχεσίτικο πυροτέχνημα. Όλοι έχουν κάνει τέτοια. Το θέμα που κυρίως καταλογίζουμε, και δικαίως, στους πολιτικούς, είναι τι κάνουνε όταν έχουν ευθύνη πράξεων με διακύβευμα. Από το PR -που δεν αρνούμαι ότι προφανώς γινόταν, σε αυτή την περίπτωση, για να χαϊδευτούν κάποια αυτιά-, ουδείς είναι αναμάρτητος.

     Για παράδειγμα: Όταν μιλάμε για δεξιά και συντηρητικό χωρο στην Ελλάδα, ποιο θέμα αποδείχτηκε ότι ήταν -και στην τρέχουσα δεκαετία- το πιο ευαίσθητο, όπου η άρχουσα ΝΔ ταλαιπώρησε το συντηρητικό ακροατήριο με τις παλινωδίες της; Αναμφίβολα, η πολιτική απέναντι στην Εκκλησία και οι σχέσεις Εκκλησίας-κράτους. Που η αριστερά εχει κηρύξει αντικληρικαλιστική σταυροφορία, και αναγάγει σε υπέρτατο σκοπό τον χωρισμό τους. Αυτή δεν ήταν η απόληξη της προσπάθειας χειραγώγησης της κοινής γνώμης που επιχειρήθηκε από την διαπλοκή και τα μμε την περίοδο των 'σκανδάλων' της Εκκλησίας, αρχές του 2005; Που -ανεξάρτητα από τις αφορμές που υπήρχαν- φουσκώθηκαν τεχνηέντως σε τσουνάμι, που καβάλησε όλη η αντικληρικαλιστική αριστερά για να ζητάει με όλους τους τρόπους και σε όλα τα φόρα τον χωρισμό;

     E, όπως κάποιοι ίσως θυμούνται, ο κύριος Σαμαράς διάλεξε ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνες τις ημέρες για να ζητήσει, σε συνέντευξή του στον Φλας (του Κόκαλη) και αυτός τον...χωρισμό Εκκλησιας-κράτους!!
     Ακούσατε; Την ώρα που η Εκκλησία και ο συντηρητικός κόσμος έψαχναν με το φανάρι να βρουν φωνές στον δημόσιο χώρο που θα αντιστέκονταν στην τρομοκρατία των ΜΜΕ και θα αρνούνταν να συμπλεύσουν με τον προπαγανδιστικό παραλογισμό της αριστεράς, ο δήθεν δεξιός κ.Σαμαράς έκανε..ακριβώς το αντίθετο (ενώ άλλοι, όπως ο κύριος Έβερτ και ακόμα περισσότερο ο κύριος Βενιζέλος, αντιστάθηκαν θαυμαστά σε τέτοιες δηλώσεις σε συνεντεύξεις τους την ίδια περίοδο. Σημείωση, και η κυρία Μπακογιάννη είχε τοποθετηθεί πιο δίκαια τις ίδιες μέρες επίσης).
     Βέβαια τότε ήταν ένας απλός ευρωβουλευτής, οπότε μια επιρρέπεια στο PR μπορεί να δικαιολογείται περισσότερο.. Αλλά τη συγκεκριμένη συγκυρία, και δη από κάποιον που θέλει να εμφανίζεται ως 'ατόφιος' δεξιός, αυτή η στάση ήταν προδοτική..

     Και για του λόγου το αληθές, δεν επαναλείθηκε λίγο πολύ το ίδιο και με το περιβόητο βίντεο του κυρίου Γαυρά; Όπου παραπονέθηκε η επίσημη εκκλησία για την παραχάραξη της ιστορίας, και ο κύριος Σαμαράς, με θεσμική αρμοδιότητα αυτή τη φορά, κάτι ψέλισε ο για να 'χαϊδέψει' το συντηρητικό ακροατήριο, και μόλις τα αριστερά μμε ξεσήκωσαν πάλι 'τσουνάμι' διαμαρτυρίας, το...'κατάπιε' πριν αλέκτωρ λαλήσει.. Το βίντεο του κυρίου Γαυρά είναι εκεί που ήταν, ολόκληρο και άθικτο.
     Εν ολίγοις, τί ειχες Γιάννη τί ειχα πάντα..

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Κώστας Θ. 15/10/2009 07:02:30

     Καλά, εσείς τα Ντοράκια δεν παίζεστε. Πόση συκοφαντία πια θα εκστρατεύσετε κατά του Σαμαρά; Πότε βρε ζήτησε ο Σαμαράς χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους;

     Για δείτε τις θέσεις του καταγεγραμμένες εγγράφως (ευτυχώς) στο Βήμα της 22-1-2006. "Πολύ σωστά η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα - ψευδοεκσυγχρονισμός ο χωρισμός Εκκλησίας - Κράτους". Για δείτε, ντοράκια συκοφάντες!

     http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=74&artid=170782&dt=22/01/2006

   • Τηλέμαχος avatar
    Τηλέμαχος @ crunch 14/10/2009 23:19:44

    Τι λέτε κύριε;

    Η Μπακογιάννη ΑΝΟΙΧΤΑ κάλεσε και την κυβέρνηση (ΝΔ) και τους Κύπριους να ταχθούν ΥΠΕΡ του Σχεδίου Ανάν ΠΡΙΝ μιλήσουν οι υπόλοιποι.

    Είναι υπέρ της ή εναντίον της που ήταν Δήμαρχος; Να καθόταν στα αυγά της στο Δημαρχείο.

    Για να μη θυμηθώ τις προσωπικές ΥΒΡΕΙΣ του μπαμπά της στον Τάσσο.

    • Kώστας Θ. avatar
     Kώστας Θ. @ Τηλέμαχος 15/10/2009 06:40:18

     Συμπλήρωση: Ποιοί άλλοι είχαν μιλήσει υπέρ του Σχεδίου Ανάν; Οι γνωστοί-άγνωστοι: Μητσοτάκης, Σημίτης.
     Όσο για τις πιέσεις στου Κυπρίους, ρωτήστε τους τί τράβηξαν. Επαιρνε ο Πάουελ τηλέφωνα στους αρχηγούς των κομμάτων, ακόμα και του 2% και τους έπρηζε. Εκεί που χρειάζονταν στήριξη από εμάς για να αντέξουν τις πιέσεις, έβγαιναν τύποι σαν την Ντόρα και τάσσονταν με τους ξένους.

 33. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 14/10/2009 22:13:58

  crunch says:
  ''Nαι μόνο που τότε ΔΕΝ ήτανε υπεξ αλλά δήμαρχος, παραιτημένη από κάθε θεσμική θέση στο κόμμα,.....''
  Παραιτημένη από το κόμμα αλλά όχι από την διαπλοκή. Για ρώτα τι τράβηξαν οι νεοδημοκράτες υπάλληλοι και εργάτες του Δήμου που αρνήθηκαν να ενταχθούν στον προσωπικό κομματικό της στρατό. Το 90% των μετακινήσεων και τοποθετήσεων στο ψυγείο, αφορούσε νεοδημοκράτες ΄αντιστασιακούς΄. Ιδια γεύση με τον Βαρδαλάκη, το μακρύ χέρι του Αβραμόπουλου, και την ένταξη νεοδημοκρατών στο ΚΕΠ.

 34. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 15/10/2009 08:54:44

  Αν το κριτήριο είναι μόνο η θέση στο σχέδιο Ανάν, τότε πολλοί θα έπρεπε να είχαν πάει σπίτια τους - διακομματικά.

 35. Παλιός Οννεδίτης avatar
  Παλιός Οννεδίτης 15/10/2009 09:36:24

  φίλε μου δεν είναι τόσο απλό. Προσωπικά έχω βαρεθεί να ακούω από παλιούς συναγωνιστές παράπονα και γκρίνια γιατί δεν αξιοποιήθηκαν ή γιατί επιλέχτηκε ο τάδε και όχι ο δείνα. Προφανώς και έχουν γίνει λάθη σε επιλογές αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι εναλλακτικές δεν ήταν και πολύ καλύτερες. Για να ξεκαθαρίσω την προσωπική μου θέση σου λέω ότι έπαψα να έχω κομματική θέση από τον 2002, όταν πλέον ήταν ξεκάθαρο ότι η εκλογική νίκη ήταν ante portas αλλά και έπρεπε να αφοσιωθώ στα επαγγελματικά μου. Το πρόβλημα με το κόμμα οφείλεται στην παρέμβαση των βουλευτών και των μηχανισμών τους στις κομματικές οργανώσεις και στα ψηφοδέλτια. Να στο πω απλά χωρίς πολιτικό "μπαμπά" δεν προχωράει κάποιος στην ΝΔ. Είτε στην νεολαία, είτε στο κόμμα, είτε όπου θες. Υπάρχουν βέβαια και μεγάλες ευθύνες σε όσους ονειρευόντουσαν να γίνουν "πασόκοι" στην θέση των πασόκων. Απλά ήταν σε λάθος κόμμα. Ας πρόσεχαν. Μπορούν και τώρα να περάσουν απέναντι.

 36. crunch avatar
  crunch 15/10/2009 14:27:35

  Blimblomblim, την ξέρω τη συνέντευξη Σαμαρά στο Βήμα που λες. Και αυτό ακριβώς είπα και εγώ. Ότι αλλάζει θέσεις σαν ιανός, ανάλογα με το συμφέρον και τις συγκυρίες. Το 2006,όταν τα πράγματα είχαν επανέλθει σε ηρεμία με την Εκκλησία, έλεγε ξανά αυτά. Τον Φεβρουάριο του 2005, ακριβώς την ώρα της 'μεγάλης επίθεσης' στην Εκκλησια -και τον Χριστόδουλο-, βγήκε στη Μαριάννα Πυργιώτη στο ραδιόφωνο του Φλας και είπε ακριβώς τα αντίθετα -ζήτησε χωρισμό! ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ.. Και εν παση περιπτώσει, σας λέω και σταθμό και εκπομπή και περίοδο (ημερομηνία συγνώμη δε θυμάμαι), δεν είναι δυσκολο να εξακριβωθεί ή διαψευσθεί (για όποιον ενδιαφέρεται να το ψάξει)..
  Υπάρχει δε και το πιο προσφατο παράδειγμα του γαυρο-βίντεο, που τελικά επιλέχθη η στάση της 'τουμπέκας', μπας και δυσαρεστηθούν ξανά τα αριστερά ΜΜΕ που τα είχε πιάσει υστερία...

  Το θέμα με τον κύριο Σαμαρα, είναι ότι πάντα οι θέσεις του στοχεύουν να καλύψουν την υπάρχουσα κάθε στιγμή 'τρύπα'. Όταν έκανε την ΠΟΛΑ -όπου την ίδια περίοδο στη ΝΔ το μητσοτακέικο το κατηγορούσαν όλοι για υπερβολικά δεξιό και το κόμμα ειδικά μετά την ήττα του 93 ήταν σε φάση καραμανλικής στροφής-, δεν μιλούσε, αν θυμάστε, ούτε για καραμανλισμό ούτε για δεξιά 'αυθεντικότητα'.. Για 'νέο κέντρο' έλεγε και ξανάλεγε, και για όποιον ενδιαφέρεται να κοιτάξει 'ιστορικό', σε όλα τα νομοσχέδια προσπαθούσε να ισορροπεί μεταξύ των θέσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

  Όταν απέτυχε το εγχείρημα και σε εύθετο χρόνο ξαναβρέθηκε στη ΝΔ, που είχε πια οριστικά τοποθετηθεί στον 'μεσαίο χώρο' -υποστηριζόμενο και από Καραμανλή και από Ντόρα-, και άρα στην έκφραση της συντηρητικής βάσης υπήρχε κενό, ανακάλυψε εκ νέου την ελειπώς εκπροσωπούμενη δεξιά, τη συντηρητική βάση και την 'Ελένη' του Γκατζογιάννη (που δε νομίζω να ταίριαζε με το προφίλ της ΠΟΛΑ)... Όταν άρχισε να προβάλει για δελφίνος δε, επιδιώκοντας το χρίσμα του καραμανλικού στρατοπέδου, ξαναέγινε ηρακλής του Καραμανλισμού -χωρίς υπότιτλους στο ενδιάμεσο για τις σχεσεις πρεσβύτερου και νεώτερου Καραμανλή με τη λαϊκή δεξιά (που για όποιον θυμάται, τον γέρο τον 'μισούσε' σε μεγάλο ποσοστό)..

  Εν ολίγοις, είναι αυτό που λέμε, 'όσα παίρνει ο άνεμος'... Καμία εμπιστοσύνη

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ crunch 15/10/2009 15:06:31

   Κοίτα, έχω όλη την καλή διάθεση να σε πιστέψω ότι το άκουσες και σε πιστεύω ότι το άκουσες. Ωστόσο, κρατάω μια μικρή αμφιβολία, όχι για την εντιμότητά σου, αλλά για το αν μίλησε πραγματικά ότι "ζητάει χωρισμό" ή ότι το ανέφερε με λίγο διαφορετικό τρόπο που να μην δείχνει την ασυνέπεια που περιγράφεις.

   Ο Σαμαράς ποτέ δεν μίλησε για δεξιά. Δεξιό τον αποκαλούμε εμείς οι απέξω. Είναι έξυπνος και ξέρει ότι "δεν κάνει" να λες τέτοιες κακιές λέξεις στο Ελλαδιστάν. Δεξιά ήταν και η ΠολΑν, αλλά χωρούσε και το Λεντάκη και άλλους. Άλλο ότι δεν την έλεγε δεξιά.

   Η συνέπεια του Σαμαρά φαίνεται στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων. Στη σχετικά πρόσφατη συνέντευξή του στον Κοττάκη (Μάρτιος 2008) ο Σαμαράς, μόνος από όλο τον πολιτικό κόσμο, επέμεινε στην απόρριψη της σύνθετης ονομασίας.

   Ο Σαμαράς ΔΕΝ άλλαξε απόψεις επειδή όλη η ΝΔ υιοθέτησε τη σύνθετη ονομασία. Γι' αυτό πιστεύω ότι μπορεί να κάνεις λίγο λάθος σε σχέση με αυτό που άκουσες, τόσο που να μη βγάζει ασυνεπή το Σαμαρά.

   Αλλά και ακόμη κι αν δεν έκανες λάθος, δεν αποκλείεται να ήταν εκείνες οι ειλικρινείς απόψεις του εκείνη την περίοδο της έντασης με το Χριστόδουλο και μετά να άλλαξε γνώμη. Δεν είναι παράλογο, με δεδομένο το χαμό που γινόταν. Μετά να το ξανασκέφτηκε και να είπε "δεν έχει σχέση ο λεγόμενος χωρισμός".

   Γενικά, νομίζω ότι είναι ο τελευταίος πολιτικός που μπορείς να χαρακτηρίσεις ασυνεπή. Για να ξαναγυρίσουμε στο παράδειγμα των Σκοπίων: Σύγκρινε τη στάση Σαμαρά και τη στάση όλων των άλλων. ΟΛΩΝ των άλλων.

 37. crunch avatar
  crunch 15/10/2009 16:30:24

  Φίλε μου, το θέμα του 'χωρισμού' συζητείται για δεκαετίες.. Ειδικά από το 2000 μετα τις ταυτότητες οι πάσης φύσεως αριστεροί το προτάσσουν διαρκώς ως κυρίαρχο θέμα. Δε νομίζω ότι κανένας νοήμων άνθρωπος περίμενε το 2005 για να σχηματίσει άποψη επ'αυτού. Και συγνώμη αλλά τι θα πει "με όσα άκουγε έκρινε έτσι, μετά αλλαξε γνώμη"..; Ξέρουμε όλοι ότι αυτό είναι ένα θέμα ΣΤΗ ΡΙΖΑ της διαφοράς αριστεράς-δεξιάς, συντηρητισμού-αριστεροσύνης, και κυρίαρχο στον τρόπο που η 'δεξιά του μέλλοντός μας' θα αντιλαμβάνεται τις έννοιες 'πατρίδα' και 'ιδιοπροσωπία'. Και ξέρουμε επίσης όλοι, ότι το 2005 η φασαρία που ξεσήκωσαν τα αριστερά media με την Εκκλησία δεν είχε ούτε λογική ούτε άμεση συνάφεια με το θέμα του χωρισμού, αλλά ότι ήταν επιχείρηση εκβιασμού/εκφοβισμού αφενός της 'νεας διακυβέρνησης' να μην επηρεάζεται υπερβολικά από την Εκκλησία (όπως είχαν φοβηθεί τα αριστερά μυαλά τα προηγούμενα χρόνια ότι θα γινόταν) και αφετέρου του Χριστόδουλου για να 'μαζευτεί' λίγο και να κάνει και κάποιες παραχωρήσεις σε όσα ζήταγε.. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για να 'αναθεωρεί' ο κύριος Σαμαράς οτιδήποτε σε σχέση με το θέμα αυτο; Τότε περίμενε να αποκρυσταλλώσει αποψη επ'αυτού, τόσα χρόνια δεν το είχε κάνει; Kαι την επόμενη χρονιά ξαναείχε 'επιφοίτηση' και γύρισε στην άποψη που ανέφερε στο 'Βήμα';

  Συγνώμη, αλλά για μένα δεν υπάρχουν ούτε καν προσχήματα για το ότι αυτη η τοποθέτηση του ήταν δημοσιες σχέσεις. Και δημόσιες σχέσεις, επιτρέψτε μου να πω, εξαιρετικά αμοραλιστικές -στη χειρότερη στιγμή για αυτόν τον οποίον αφορουσαν και εις βάρος του οποίου έγιναν οι δηλώσεις.

  Kαι για τη στάση του απέναντι στην Εκκλησία έφερα και το πιο πρόσφατο παράδειγμα του γαυροβίντεο.. Όπου και το θέμα δεν ήταν πολιτικά τόσο μεγάλο (σε επίπεδο ιστορικής σημειολογίας ομως, που ενδιαφέρει τη δεξιά βάση, ήταν μεγάλο), και ήταν και πλήρως υπό τον έλεγχο του.. Και τι έκανε; Πάλι τίποτα.. Κάτι ψέλισε για να χαϊδέψει τα αυτιά του συντηρητικού ακροατηρίου, και όταν του 'έβαλε χέρι' η αριστερά επανέφερε ολόκληρο το βίντεο σε χρόνο dt.. Kαι την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.. Περιμένει κανείς ειλικρινά απ'αυτό τον άνθρωπο ιδεολογική συνέπεια ή τομές..;

  Ας μην φερνουμε τα Σκόπια ως παράδειγμα συνέπειας στις θέσεις του. Αυτό έκανε 'λάβαρο' της πολιτικής του πορείας, για αυτό ισχυρίστηκε ότι έριξε μια κυβέρνηση, ε δε μπορεί να κάνει επιτόπου αναστροφή σε αυτό. (και στο κάτω-κάτω, ακόμα και αυτό θα κρινόταν αν η κυβέρνηση Καραμανλή όντως κατέληγε σε συμφωνία σύνθετης ονομασίας με τα Σκόπια, και διακυβευόταν η πλειοψηφία της στη μία ψήφο -κυρίου Σαμαρά.. Θα έκανε πάλι τα ίδια;)

 38. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 15/10/2009 16:39:44

  Το τελευταίο ερώτημα είναι υποθετικό και με απασχόλησε κι εμένα. Έμεινε στην υπόθεση. Δεν πρόκειται να βασίσω τη γνώμη μου για το Σαμαρά σε μια φευγαλέα ακρόαση. Αν δεν έκανες λάθος (που δίνω πιθανότητες άνω του 50% να μην ειπώθηκε ακριβώς με τον τρόπο που μας λες), τότε, για μένα, ο Σαμαράς ίσως να επηρεάστηκε σε εκείνη τη φάση από τις φοβερές αποκαλύψεις για το παραδικαστικό. Σου λέε, τι γίνεται εδώ πέρα; Μετά να το ξανασκέφτηκε ψύχραιμα. Όχι, δεν μπορώ να δω ασυνέπεια όπως τη βλέπεις.

  Στο θέμα του βίντεο με το Γαβρά έχεις απόλυτο δίκιο. Κι εμένα με απογοήτευσε. Περίμενα κάτι διαφορετικό από το Σαμαρά.

  Ωστόσο, πρέπει να σου πω ότι δεν τον βλέπω ως μεσσία. Κανένας δεν είναι τέλειος. Είναι όμως ο μόνος που έχει ΚΑΠΩΣ-ΛΙΓΑΚΙ αρχές. Η Ντόρα είναι αρχιλαμόγιο, ο Αβραμόπουλος ένας δημοσιοσχετίστας, για τους άλλους δεν μιλάμε. Δεν μπορώ να συγκρίνω κανέναν υποψήφιο αρχηγό με το Σαμαρά. Μακάρι να είχαμε έναν Μεγαλέξανδρο, έναν Ιουστινιανό, έναν Καποδίστρια, αλλά δεν έχουμε. Αυτούς έχουμε, από αυτούς πρέπει να διαλέξουμε. Και πρέπει να κερδίσει η υποψηφιότητα Σαμαρά, με δεδομένο ότι βλέπω να έχει μόνος αυτός αρχές (δες π.χ. τα περιστατικά ίδρυσης κόμματος από τον ίδιο, και δες γιατί και πώς το έκανε ο Αβραμόπουλος). Είναι ο μόνος που ενδέχεται, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ, δεν είναι σίγουρο, να φέρει κάτι διαφορετικό. Για τους άλλους ξέρουμε ότι αποκλείεται. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

 39. crunch avatar
  crunch 15/10/2009 17:29:57

  Διαφωνώ φίλε μου. Κατ'αρχάς δεν είπα πουθενά ότι η ακρόαση μου του συγκεκριμένου περιστατικού ήταν 'φευγαλέα'. Και τα αυτιά μου και το μυαλό μου έχω, και άκουγα πολύ καλά εκείνο το πρωινό..Και είχα μείνει!
  Και ξαναλέω ότι δε δεχομαι καμιά δικαιολογία επ'αυτού. Τι πάει να πει το 'παραδικαστικό'; Όλη αυτή η ιστορία ήταν αυτό που σε άλλη περίπτωση έχει πει ο μητροπολίτης Μεσογαίας: "μπόλικη σάλτσα, με δυο-τρία μακαρόνια από κάτω".. Εσύ το είχες καταλάβει, εγω το είχα καταλάβει, αυτός δεν μπορούσε να το καταλάβει; Mας δουλεύει ο κύριος; Μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας.. PR ήτανε, σε εξαιρετικά κακή συγκυρία..(και θέλω να σου πω, ψάξε τις δηλώσεις της ντόρας εκείνη την εποχή για το ίδιο θέμα, να δεις οτι δε φτάνει σε αυτό το σημείο που πήγε αυτός με τη μία..) Όπως και το γαυροβίντεο, που συμφωνούμε πλήρως. Ητανε test-drive για τον Σαμαρά, χωρίς κόστος -γιατί ο Σωμερίτης τον οποίο ικανοποίησε η αποκατάσταση του βίντεο στο μουσείο τον εβριζε και θα τον βρίζει έτσι κ'αλλιώς-, που τουναντίον θα μπορούσε να δείξει ότι, σε ένα αίτημα που επιτέλους δεν είναι καν αίτημα -δεν είναι αίτημα να ζητάς να μην πλαστογραφείται η ιστορία σε ένα βιντεάκι ενός μουσείου- μπορεί και αψηφά την αντικληρικαλιστική υστερία της αριστερής οχλαβοής και ακούει τη βάση που θέλει να εμφανίζεται ότι εκπροσωπεί. Μηδενικό κόστος, μηδενικό διακύβευμα, για τον ίδιο. Και τί έκανε; Τιποτα..Μηδέν(στο πηλίκιο ή χωρίς).. Πλήρης αποτυχία! Αν δεν δείχνει πρόθεση να αντισταθεί στο αριστερό mainstream στα μικρά, πόσο μπορεί κάποιος να τον πιστέψει ότι θα το κάνει στα μεγάλα..;

  Χαίρομαι που δεχόμαστε και οι δύο ότι οι διαφορετικοί υποψήφιοι που υποστηρίζουμε εν προκειμένω δεν είναι μεσσίες (γι'αυτο και στην περίπτωση μου δε χρησιμοποιώ καν το 'υποστηρίζω' αλλά το 'προτιμώ' για τη Ντόρα).. Η διαφορά μας έγγειται στο ότι, έχοντας επισημάνει την πορεία και την ιστορία της δεξιάς τα τελευταία χρόνια/δεκαετίες, εντοπίζουμε διαφορετικά την πιθανότητα/δυνατότητα διάσωσης στοιχείων της ιδεολογικής της καθαρότητας και ζυμώσεων της στο μέλλον. Στη βάση όσων συζητήσαμε, εγώ, πως να το κάνουμε, δεν μπορώ και δεν πρόκειται να πιστέψω ότι υποψήφιος που πολιτεύεται στην πλατφόρμα της 'καραμανλικής' ορθοδοξίας, και έχει τα συγκεκριμένα δείγματα γραφής, είτε θα εκφράσει τη δεξιά βάση, είτε θα της αφήσει περισσότερο χώρο να αυτο-εκφραστεί (στην ιστορία του κόμματος, το δεύτερο τουλάχιστον έχει συμβεί περισσότερο στην περίοδο μητσοτάκη παρά καραμανλή).. Αντίθετα, πιστεύω ότι αν έρθει στην ηγεσία της παράταξης για άλλη μια φορά υποψήφιος που εμφανίζεται μεν ως 'αυθεντικός' δεξιός, ενώ στην πράξη είναι κάθε άλλο παρά, θα αποπροσανατολίσει το δεξιό discourse και θα παρατείνει το ιδεολογικό μπέρδεμα της βάσης τουλάχιστον για μια γενιά ακόμα -αν όχι οριστικά..
  Ο λύκος ο εμφανιζόμενος με λεοντή προβάτου, είναι πιο επικίνδυνος από τον λύκο που έρχεται ως ο εαυτός του. Αυτή ήταν η άποψη μου πάντα, και σε καλώ να το έχεις υπόψη..

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ crunch 15/10/2009 18:05:28

   Μπορεί να μην θεωρώ το Σαμαρά μεσσία, θεωρώ όμως τη Ντόρα δρακουλιάρα, αδίστακτο αρπαχτικό, που θέλει απλώς να ζήσει εις βάρος μας ξεπουλώντας τα πάντα και πρώτα από όλα τα εθνικά θέματα. Σίγουρα θα ήθελα να είχε στείλει το Γαβρά από εκεί που ήρθε, όμως πιστεύεις ότι η Ντόρα θα είχε άλλη στάση; Μην τρελαθούμε. Όλοι οι νεοδημοκράτες τα ίδια κόμπλεξ έχουν. Καλά θα ήταν να μην τα είχε τουλάχιστον ο Σαμαράς, αλλά τα έχει κι αυτός.

   Δεν έχει όμως ένα σωρό άλλα στραβά που έχει η δρακουλιάρα. Συνεπώς, δεν θα καθήσω να αναλύω τα ένα-δυο στραβά που μπορεί να προσάψει κανείς στο Σαμαρά, αλλά θα επικεντρωθώ στα εκατοντάδες που μπορεί κανείς να προσάψει στη Ντόρα.

   Ας δούμε μόνον τα όσα είπε για τον Καραβέλα. Δεν σας συγκινούν, ήθελα να 'ξερα;! Ας δούμε τα εθνικά θέματα. Ας δούμε τον αμοραλισμό και την πλήρη αδιαφορία. Ακόμη και να το είπε στο ραδιόφωνο τότε (που εξακολουθώ να αμφιβάλλω σοβαρά κατά πόσο το είπε), το πήρε πίσω στη συνέχεια και αυτό είναι το σημαντικό. Scripta manent, verba volent. Γιατί δεν μένεις στο srcipta Βήμα και μένεις στα ραδιοφωνικά verba; Αυτό για μένα δείχνει προκατάληψη. Η θέση του είναι αυτή που εκφράστηκε γραπτώς. Αυτή και να θέλει δεν μπορεί τώρα να την πάρει πίσω.

   • crunch avatar
    crunch @ Blimblomblim 15/10/2009 18:14:37

    Μπορεί εσένα να σε ικανοποιεί κάποιος που αλλάζει θέσεις ανάλογα με το μέσο, το ρεύμα της κοινής γνώμης και το ποιος ακούει/διαβάζει κάθε στιγμή. Εμένα πάλι επέτρεψε μου να μη με ικανοποιεί, αλλα να με τρομάζει. Και θεωρώ το προβατόσχημο κακό, σε συνδυασμό με νοοτροπία ΟΦΑ, πολύ πιο επικίνδυνο από κάθε τι άλλο.
    Και στην περίπτωση Σαμαρά, συγνώμη αλλά εμένα μου κάνει όλη αυτή η στάση απολυτα εναρμονισμένη με το προφίλ και την ιστορία του. Μάτσο λαϊκίστικος πατριωτισμός-αρπακολλισμός, παρεούλα, μπουζούκια και βίσση. Καλώς τα δεχτήκαμε

 40. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/10/2009 17:47:37

  Kατ αρχην το θεμα πλεον ειναι να τολμησει καποιος απλως να πει ¨δεν το κανω γιατι βαρεθηκα να με σερνουν απο τη μυτη οι αριστεροι".
  Μα τι συζηταμε τωρα -ξερετε που εχουμε φθασει;
  Εγω αναρωτιεμαι πως βλεπουν τους Νεοδημοκρατες βουλευτες στο ευρωκοινοβουλιο οι συναδελφοι τους.Ερχεται ας πουμε το ψηφισμα του Ευρωκοινοβουλιου για τα εγκληματα του κομμουνισμου.Ολο το Ευρωπαικο Λαικο Κομμα το υπερψηφιζει εκτος απο Νεα Δημοκρατια.Βεβαια η ιστορια ολων των χωρων της Ευρωπης ειναι γνωστη.
  Ο Σουηδος δεξιος που ψηφισε υπερ ξερει ποιος ειναι ο απεναντι του Ελληνας Νεοδημοκρατης που ψηφισε κατα και απο που προερχεται.Κατα προσωπο δεν θα του πει τιποτα γιατι οι Ευρωπαιοι ειναι ευγενεις.Πισω απο την πλατη του ομως σιγουρα θα σχολιαζει "να τα κοροιδα που η αριστερα τους εχει της καρπαζιας εν ετει 2009".Μετα λεει εχουμε κυρος.Μα δεν εχεις προσωπικο κυρος ρε φιλε,σε εχουν παρει στο ψιλο.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ ψυχραιμια 15/10/2009 18:07:40

   Ο μόνος που έχει μιλήσει έτσι είναι ο Σαμαράς στην ομιλία του στο ίδρυμα Καραμανλή. Κανένας άλλος από αυτό το κόμμα. Ούτε η Ντόρα ούτε κανένας. Ούτε ο Μητσοτάκης, δεν συζητάμε για Καραμανλή. Θυμάμαι τις λέξεις ότι περίπου ήταν "να πάψουμε να δίνουμε εξετάσεις ψευτοπροοδευτισμού". Εδώ στο αντινιουζ το είχαμε διαβάσει, δεν ξέρω τώρα το λινκ.

   Δεν νομίζω να έχουμε να ψάξουμε τίποτε στην Ευρώπη. Ας σταματήσει πια ο στείρος πιθηκισμός. Ειλικρινά τον έχω βαρεθεί.

 41. περαστικός avatar
  περαστικός 15/10/2009 18:32:34

  Αυτό το είδαν τα Ντοράκια;

  http://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5988:1009-ntora&catid=55:politics&Itemid=89

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.