Ο «κύριος 12%» είναι μόνον η αρχή
23/03/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο «κύριος 12%» είναι μόνον η αρχή

Είναι ίσως η πρώτη φορά στη ιστορία της χώρας που μια κυβέρνηση αποδομείται τόσο γρήγορα και το επόμενο διάστημα θα δουν το φως της δημοσιότητας κι άλλα σκάνδαλα των δήθεν αντιμνημονιακών που θησαύριζαν στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Την σκληρή πραγματικότητα της εξουσίας ζει από προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ. Της εξουσίας που τον χτυπάνε ακόμη και τα εκδοτικά συμφέροντα που μέχρι πρότινος τον έγλυφαν. Και είναι ίσως η πρώτη φορά στη ιστορία της χώρας που μια κυβέρνηση αποδομείται τόσο γρήγορα και το επόμενο διάστημα θα δουν το φως της δημοσιότητας κι άλλα σκάνδαλα των δήθεν αντιμνημονιακών που θησαύριζαν στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Η περίπτωση Κατρούγκαλου, όπως γράψαμε, δεν είναι η μοναδική. Ενώ και η περίπτωση του Βήματος που έκανε την αποκάλυψη δεν θα είναι η μοναδική. Να θυμίσουμε ότι το τελευταίο δίμηνο τέτοιο «λιβάνισμα» από τα συστημικά ΜΜΕ δεν είχε καμιά κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας νόμισε ότι βρέθηκε στη Γη της Επαγγελίας και η παρέα του πίστεψαν ότι θα έχουν ασυλία για πολύ καιρό. Τώρα αντιλαμβάνονται πώς είναι να πέφτεις από το ροζ συννεφάκι.

Ο «κύριος 12%» είναι μόνον η αρχή. Ακολουθεί ο «κύριος Μπροστάτζα», ο «κύριος εκατομμυριούχος» και όλοι οι κύριοι και κυρίες που το παίζουν έντιμοι και ηθικοί της αριστεράς.

Το Βήμα θα ακολουθήσουν κι άλλες εφημερίδες και Μέσα, ειδικά εκείνα που δεν εξαρτώνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί απ’ ότι μαθαίνουμε το σύστημα Μαξίμου έχει κάνει «ντου» στις τράπεζες και στο ΣΔΟΕ και μαζεύει φακέλους προκειμένου να τους χρησιμοποιεί εκβιαστικά. Δηλαδή συγκεντρώνει στοιχεία για εκδότες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους που είτε είναι υπερχρεωμένοι είτε έχουν κάνει κάποια «λαδιά» και εκβιάζει προκειμένου να πετυχαίνει καλής προβολής και ανεκτής κριτικής στο κυβερνητικό έργο.

Η περίπτωση της στροφής του «Βήματος» είναι απλή. Παλιές καραβάνες της πολιτικής στην οδό Μιχαλακοπούλου, προσκύνησαν για λίγο καιρό το σύστημα Τσίπρα, κατάφεραν να διευθετήσουν τα δάνειά τους και τώρα χτυπάνε κατά βούληση. Όσα μέσα δεν το έχουν κάνει ακόμη να ξέρετε ότι είναι σε εκκρεμότητα διαβουλεύσεις για τον δανεισμό τους ή για πιθανές εμπλοκές σε σκάνδαλα και σκανδαλάκια.

Είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντεπιτεθεί προκειμένου να καλύψει τους «Κατρούγκαλους» που έρχονται. Οι προειδοποιητικές βολές ήταν όταν «έδωσε στεγνά» τον Χαρδούβελη και στη συνέχεια τον Λαλιώτη και Βάσω Παπανδρέου. Χωρίς κανένα στοιχείο ενοχής τους, με μόνο σκεπτικό την έρευνα που πιθανότατα διεξάγεται, τους έδωσε βορά στο λαϊκό αίσθημα προκειμένου να καλύψει την ανέξοδη πολιτική του. Πληροφορούμαστε λοιπόν ότι σύντομα θα κάνει κι άλλες διαρροές κατά «αντιπάλων». Όχι τίποτε σκάνδαλα αλλά πιθανές έρευνες που διεξάγονται, κι όταν λέμε έρευνες εννοούμε τίποτε. Επειδή εκείνο που μένει, βεβαίως, είναι το «κρέμασμα στα μανταλάκια», στο Μαξίμου το ξέρουν το παιχνίδι και θα το παίξουν καλά. Και θα βγάλουν «στοιχεία» επί δικαίων και αδίκων ενώ πάντα θα υπάρχουν πρόθυμα ΜΜΕ να τα βγάλουν στη δημοσιότητα.

Ρωτάμε το Μέγαρο Μαξίμου με πλήρη συνέπεια λόγων: Θα βγάλουν και τα δύο σκάνδαλα με μαύρο χρήμα για τα οποία το antinews σας είχε προϊδεάσει; Θα πει κάποιος από το περιβάλλον Μαξίμου τι έγινε μέσα στη Βουλή με συγκεκριμένο στέλεχός του που έβριζε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν του παρέδωσαν ένα πόρισμα – φωτιά; Που τους έλεγε ότι «εγώ είμαι εξουσία και θα σας τελειώσω»;

Επίσης, θα βγάλει το Μαξίμου τον «καυτό φάκελο» που έφτασε στην Ηρώδου Αττικού πριν λίγο καιρό και έκτοτε αγνοείται; Πρόκειται για καραμπινάτες υποθέσεις που θα κάνουν πάταγο. Και δεν είναι απλές έρευνες, είναι τελειωμένα πορίσματα που μπορούν να κατατεθούν στον εισαγγελέα.

Ο κ. Τσίπρας τα έχει κάνει θάλασσα στο εξωτερικό και αυτό που πουλάει στο εσωτερικό είναι το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα». Και μπορεί ο ίδιος πράγματι να είναι τίμιος και να φαίνεται. Δε ρίχνει όμως και καμιά ματιά στο περιβάλλον του να δει τι παίζεται; Θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της πρώτης κυβέρνηση της Αριστεράς που «βρομάει» σαν το πολυκαιρισμένο ψάρι;

Αν θέλει να έχει το ηθικό πλεονέκτημα, ας διώξει εκείνους που θα του κηλιδώσουν την κυβέρνησή του. Και το κυριότερο: Να δώσει εντολή να σταματήσουν οι «Γκεμπελίσκοι» που ετοιμάζονται να κρεμάσουν στα μανταλάκια αθώους ανθρώπους. Που θέλουν να ικανοποιήσουν το περί δικαίου αίσθημα δίνοντας στο λαό «θέαμα» που δεν στέκει. Αν έχουν στοιχεία ατράνταχτα ας τα βγάλουν, αλλά να βγάλουν κι εκείνων που βρίσκονται εντός της κυβέρνησης.

Ο ελληνικός λαός θέλει επιτέλους διαφάνεια. Δεν μπορεί να ακούει για 5, 10 και 20 εκατομμύρια σε λογαριασμούς που δεν δηλώθηκαν ποτέ και ταυτόχρονα να πιέζεται για να πληρώσει φόρους. Και δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη, το ΣΔΟΕ, τις τράπεζες κατά πώς τους συμφέρει, για να «εκτελέσουν συμβόλαια». Αν έχουν τα κότσια ας παίξουν με καθαρά χαρτιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eva avatar
  Eva 23/03/2015 07:11:51

  Το νεο σύνθημα λοιπόν. 12% και σουζα τ αλογάκια.

 2. FORTOS avatar
  FORTOS 23/03/2015 09:35:57

  Για ψάξτε και τους αναπληρωτές από που πληρώνουν τους δηθεν εθελοντες συνεργάτες τους ..... (ποιος πληρώνει το φυστίκι;)

 3. toxo avatar
  toxo 23/03/2015 10:19:08

  Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι αν βρεθούν στοιχεία από τον ΔΙΚΗΓ.ΣΥΛΛΟΓΟ περί 12% αμοιβής του,από ενδιαφερόμενους διά επαναπρόσληψη,ή θα πρέπει να φύγει από την Ελλάδα,ή να αυτοκτονήσει.Μου θύμισε τον Εργατολόγο με τον "αυτοκτονικό ιδεασμό",με τον οποίο αποφυλακίσθηκε διότι το θεώρησε υπαρκτό ενδεχόμενο,η Δικαιοσύνη.

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/03/2015 11:08:31

  Μα γιατί ήθελε ΣΔΟΕ, ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες να ελέγχονται μόνο από το πρωθυπουργικό γραφείο; Για να ελέγχει ποιους και πότε θα κυνηγήσει και θα καλύψει. Ποια τιμιότητα έχει λοιπόν ο Τσίπρας και το περιβάλλον του και ποιο ηθικό πλεονέκτημα; Αν τα έκανε οποιοσδήποτε άλλος θα είχαν 9 στις 10 εφημερίδες για πρώτο τίτλο ΧΟΥΝΤΑ και ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ για 1 μήνα για να τον ρίξουν...

 5. Artisan avatar
  Artisan 23/03/2015 12:10:09

  Να δουν στην Εφορία και στον ΕΟΤ αν ο κ.Βαρουφάκης δήλωνε την βίλλα που νοικιαζε.... Γιατί προβλέπω να έχουμε τον 1ο ΥΠΟΙΚ φοροφυγά! Πρώτη φορά αριστερα!

 6. Αργόστροφος avatar
  Αργόστροφος 23/03/2015 14:18:19

  Δηλαδή για να καταλάβω, μέσα σε 5 χρόνια ο λαός πίστεψε τις μπαρούφες του ΓΑΠ και του Τσίπρρρρ-α, συνεχίζει να πληρώνει τα ίδια ή και περισσότερα, κινδυνεύει με χρεοκοπία και ότι αυτή συνεπάγεται, ανακυκλώνει τους διεφθαρμένους και με αριστερή γεννετική τροποποίηση πασόκους, παρακολουθεί την λειτουργία των ΑΤΜ 3 φορές την ημέρα από φόβο μήπως δει το ''ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ'', αλλά έριξε τον Σαμαρά γιατί σαν λαός ήταν αγανακτησμένος! Τί δεν καταλαβαίνω.....!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Αργόστροφος 24/03/2015 09:50:57

   Την έννοια ''πίστεψε''...

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 23/03/2015 19:46:33

  "Ο κύριος 12%" ... ή αγγλιστί ο κ.12 PerCent ... που αν και δεν ραπάρει, με τον ράπερ 50 Cent δείχνει να μοιράζεται το μότο:Get Rich or Die Tryin

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.