Ο καλύτερος υπηρέτης
14/06/2015 13:19
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο καλύτερος υπηρέτης

Όργανο του κεφαλαίου η Αριστερά;

Έχω μια θεωρία εκ πρώτης όψεως παράξενη. Όταν την εκθέτω οι αντιδράσεις είναι ανάμεικτες. Οι μεν δεξιοί με κοιτούν με αμήχανη έκπληξη οι δε αριστεροί με βαθύ μίσος.


Τους λέω ότι η Αριστερά είναι πληρωμένο όργανο του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς εξυπηρετεί τα πραγματικά του συμφέροντα, τα οποία δεν είναι πάντα προφανή. Ότι εάν ανήκα στους κορυφαίους κεφαλαιούχους θα αύξανα το ποσόν με το οποίον τους επιχορηγώ, διότι είναι αποτελεσματικότατοι στα καθήκοντά τους.

Παράδοξη λέτε θεωρία ; Και όμως η βάση της επιχειρηματολογίας που την υποστηρίζει πραγματιστικά στέκει, αν και δεν απαντάται στο δημόσιο λόγο. Έγκειται στο γεγονός ότι οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Αριστεράς για τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα κάνουν αδύνατη την επίτευξη του εφικτού στο παρόν. Παραπέμποντας τα πάντα σε μια πολιτική μεταφυσική που έχει έντονη τη σχέση με θρησκευτικές προσεγγίσεις περί ενός επέκεινα, όπου η ανθρώπινη ύπαρξη θα βρει ανακούφιση από τα βάσανα της ζωής.

Η αδυναμία της Αριστεράς να προτείνει μια οποιαδήποτε λύση που θα βελτιώνει κάπως τα πράγματα στην συγκυρία, γεγονός το οποίο την καθιστά εξ ορισμού ακατάλληλη να κυβερνά, αυτό ακριβώς που βιώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, έγκειται στο ότι από την ιδεολογία της, η οποία είναι περισσότερο μια πίστη σαλεμένου, τα πάντα παραπέμπονται να λυθούν και δη με θριαμβευτικό τρόπο στην έλευση του σοσιαλισμού

Θεωρείται λοιπόν μίζερη, περιττή και ημίμετρο η προσπάθεια για γνήσια έστω και ταπεινή πρόοδο μιας κατάστασης στο σήμερα, συγκρινόμενη με τον ιδεατό θρίαμβο που αναμένεται στο μέλλον.

Ίσως μέχρι εδώ οι αριστεροί να συνοφρυώνονται, θεωρώντας ότι εισπράττουν άλλη μια αστήρικτη κατηγορία. Γιατί εν τέλει πώς αποδεικνύεται ότι η Αριστερά είναι όργανο του κεφαλαίου;

Ας δούμε ένα παράδειγμα από το χώρο της εργασίας, ακριβώς από το πεδίο που, υποτίθεται, συμπυκνώνει την πολιτική φιλοσοφία της Αριστεράς, την διαμάχη εργοδοσίας-εργαζομένων για την αμοιβή της εργασίας. Ο εργοδότης έχει πάγιο συμφέρον να καταβάλλει το χαμηλότερο δυνατόν μισθό. Όμως ταυτόχρονα έχει συμφέρον να αμείβει την εργασία τόσο ώστε να υπηρετείται αποτελεσματικά ο επιχειρηματικός σκοπός, να μην περιπίπτει το κλίμα στην επιχείρηση στο δόγμα του υπαρκτού σοσιαλισμού «εκείνοι παριστάνουν ότι μας πληρώνουν και εμείς παριστάνουμε ότι δουλεύουμε». Είναι συνεπώς αναγκαστικά διατεθειμένος να εξετάσει μισθολογικά αιτήματα τα οποία θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν εφόσον πάντα το επιτρέπει η οικονομική συγκυρία στην οποία κινείται η επιχείρηση.

Όχι πολύ καιρό πριν το ΚΚΕ έθετε αίτημα για κατώτερο μισθό 1400 ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ 1350, όταν στην αγορά οι μισθοί ήταν 600-700 ευρώ - σήμερα, αν βρεθούν, είναι πιο κάτω. Και όταν στις επιχειρήσεις του το ΚΚΕ έδινε 400 ευρώ μισθό, άφηνε τους εργαζομένους απλήρωτους και τελικά τις έκλεινε, ενώ απλήρωτους επί μήνες άφηνε και ο ΣΥΡΙΖΑ τους εργαζομένους στα μέσα του, εφημερίδες-σταθμούς.

Ένας λοιπόν μισθωτός, κάπου, ο οποίος αμειβόταν με 700 ευρώ, επιζητούσε αύξηση και υιοθετούσε για να το επιτύχει την πολιτική που πρότεινε το ΚΚΕ θα βρισκόταν αντιμέτωπος με «τοίχο», καθώς στη συγκυρία κανένας εργοδότης δεν μπορούσε να δώσει μηνιαία αύξηση 100%. Όμως σχεδόν σίγουρα, εφόσον ο μισθωτός ήταν ικανός και χρήσιμος, θα εξέταζε ένα αίτημα για αύξηση της τάξεως του 5-10% μηνιαίως.

Το μαξιμαλιστικό αίτημα της Αριστεράς, του τύπου «όλα ή τίποτα», υπονόμευε το αίτημα του εργαζομένου και στερούσε από τον μισθωτό μια μικρή μεν, χρήσιμη όμως αύξηση που θα βελτίωνε κατά τι τις συνθήκες ζωής του. Από την άλλη όμως εξοικονομούσε για τον εργοδότη το ποσόν της μικρής αυξήσεως που άλλως θα κατέβαλλε! Εδώ ακριβώς, μην το σκεπτόσαστε σε όρους μικρομάγαζου με έναν υπάλληλο, όπου ίσως οι δυο πλευρές τα βρουν με άμεση συνεννόηση. Εξετάστε το σε όρους μιας επιχείρησης που απασχολεί εκατοντάδες εργαζομένους, πόσες εκατοντάδες «πενηντάρικα» εξοικονομούνται μηνιαίως.

Αν λοιπόν ήσασταν εργοδότης τι θα προτιμούσατε; Ένα κόμμα που ζητά κάτι το ανέφικτο από την οικονομική συγκυρία, κάτι το ουτοπικό, το οποίο μπορείτε εύκολα να απορρίψετε και να γλυτώσετε την καταβολή αυξήσεων; Ή ένα που θα έθετε κάποιο λογικό αίτημα και θα σας έφερνε στη θέση να αυξήσετε την μηνιαία/ετήσια μισθολογική δαπάνη, συνεπώς να έχετε μειωμένα κέρδη;

Κι έπειτα, ποιος εξυπηρετείται πρωτίστως από την λαθρομετανάστευση, την οποία φλογερά υποστηρίζει η Αριστερά, από την ύπαρξη άφθονης, φθηνής εργασίας που αυτή εξασφαλίζει, παρά το μεγάλο κεφάλαιο;

Αξίζει να αναφερθεί σχετικά ότι ο George Soros, ναι ο γνωστός, καλούσε τακτικά, πιθανόν επ’ αμοιβή, τον ιστορικό Eric Hobsbawm, διανοούμενο-τοτέμ για τη διεθνή Αριστερά, σε τραπέζια μεγαλοκεφαλαιούχων για να τους αναλύει τους κύκλους και τις κρίσεις του Κεφαλαίου. Γιατί το «Κεφάλαιο» του Μαρξ οι εργάτες μη έχοντας τα πνευματικά εφόδια μπορεί να μην το διάβασαν, αλλά το διάβασαν οι κεφαλαιοκράτες για να γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν την εργατική τάξη. Ο Soros επίσης ήταν που είχε αμειβόμενο ερευνητή τον Βαρουφάκη.

Πριν λοιπόν απορρίψετε τη θεωρία, θυμηθείτε ότι ιστορικά η σοσιαλδημοκρατία καλείται να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία αδυνατούν να περάσουν οι συντηρητικοί. Και την αφορμή για να σας εκθέσω την φαινομενικά παράδοξη πολιτικά θεωρία έδωσε η «πρώτη φορά Αριστερά», με τις μεθοδεύσεις στον τομέα της ενημερώσεως.

Είμαι υπέρ μιας δημόσιας, ποιοτικής, πλουραλιστικής τηλεόρασης/ραδιοφώνου. Που θα αποτελεί αντίδοτο στο βόρβορο της ιδιωτικής, εμπορικής τηλεόρασης, αφού το κράτος αρνείται ή να την κλείσει ή να την ελέγξει ποιοτικά. Μια τέτοια βέβαια δημόσια τηλεόραση ουδεμία σχέση έχει με το προπαγανδιστικό μόρφωμα που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα σταθώ στις λεπτομέρειες, στους διορισμούς, στη σπατάλη. Πάμε κατευθείαν στο αποτέλεσμα.

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες η ακραία μονομέρεια και η επιθετική προπαγάνδα έκανε την ΕΡΤ απεχθή. Με μια μικρή επιφύλαξη, το πιθανότερο είναι ότι ακόμα και οι πιστοί θεατές της παλιάς ΕΡΤ και στη συνέχεια της ΝΕΡΙΤ θα την αποδοκιμάσουν και εγκαταλείψουν. Σε ποιον θα οδεύσουν τα μερίδια τηλεθέασης, ιδίως εκείνα των ειδήσεων που προσδίδουν κύρος στο κανάλι; Ποιος ωφελείται; Qui bono;
Μα οι επιχειρηματίες της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ακριβώς αυτοί τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ φραστικά καταγγέλλει σαν «νταβατζήδες της ενημέρωσης», «ολιγάρχες» και άλλα επαναστατικής φρασεολογίας. «Δωράκι» δηλαδή σε αυτούς που εξαγγέλλει ότι θα βάλει χαλινάρι. Μήπως να ξανασκεφτούμε τη θεωρία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 14/06/2015 13:43:32

  Τοσο απλο! Παρα ταυτα, ψιλα χραμματα για τον Ελληνα ψηφοφορο. Μα αν τοσο απλα πραγματα δεν μπορει η δεν θελει να μαθει ο πασα ενας, ποιο το οφελος περαιτερω συζητησης. Η αναλυση αυτη εδω απο τον Προφητη μου θυμιζει και το αστειο να μας μιλαει ο εργαζομενος (μεσω των πολιτικων του εκπροσωπων) για το ποσο σκληρα δουλευει για πολλες ωρες καθε ημερα και να του διαφευγει το γεγονος οτι η αξια του παραγωμενου εργου η προιντος ειναι αυτο που μετραει και το οποιο στις περισσοτερες περιπτωσεις (ιδιαιτερα, στον δημοσιο τομεα) ειναι μηδαμινη.

 2. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 14/06/2015 17:56:53

  Καλό ἀπόγευμα, Προφήτη μου. ῾Η θεωρία σου πέρα γιά πέρα λογική. ῞Ομως, δέν ὑπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ τῆς συριζεικης ΕΡΤ καί τῶν βοθροκάναλων τῶν κρατικοδίαιτων νταβατζήδων. Καί ἡ μέν καί τά δέ γλείφουν τόν τσίπρα καί συναγωνίζοντε στήν ὑπέρ του προπαγάνδα.

 3. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 14/06/2015 19:02:34

  “Τους λέω ότι η Αριστερά είναι πληρωμένο όργανο του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς εξυπηρετεί τα πραγματικά του συμφέροντα, τα οποία δεν είναι πάντα προφανή.“ Όποιος θέλει απόδειξη του παραπάνω ας κάνει ένα ταξίδι και μια επίσκεψη στις εργατικές συνοικίες, στις εργατούπολεις της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, στην Λειψία της πρώην Αν. Γερμανίας, στην Ρουμανία, στην Πολωνία, στην Ουκρανία, στην Μολδαβία και αλλού, όσες έχουν ακόμη μείνει από τις ένδοξες μέρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των επίγειων παράδεισων: Το βρώμικο εργοστάσιο με το βρώμικο φουγάρο στο κέντρο και γύρω-γύρω σε απόσταση αναπνοής εκείνες οι τεράστιες πολυκατοικίες (τα εργατικά Blockhouse) για να μένουν (στοιβάζονται) οι εργάτες σαν τα ζώα, μέσα στους καπνούς και τα καυσαέρια από τις βρώμικες καμινάδες. Αυτοί ήταν οι εργατικοί παράδεισοι, που έταζαν στους ανθρώπους αυτούς. Η καθημερινή τους ζωή στην κυριολεξία ήταν μια κόλαση για αυτούς τους ανθρώπους. Οι υπεύθυνοι και οι παρατρεχάμενοι του κόμματος όμως, ζούσαν αλλού σε μονοκατοικίες-βίλες μακριά από τους κοινούς θνητούς, τους καταραμένους εργάτες που τους είχαν στείλει ακόμη εν ζωή στην κόλαση, στην πραγματική κόλαση για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Ρωτήστε όλους αυτούς τους ανθρώπους για τον «σοσιαλιστικό παράδεισο», που έζησαν και θα καταλάβετε γιατί έχει εξαφανιστεί η αριστερά και ότι σημαίνει και συμβολίζει η αριστερά σε αυτές τις χώρες. Ίσως τότε γίνει πλήρως κατανοητή η παραπάνω πρόταση του προφήτη

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ Κώστας Σταματάκης 15/06/2015 07:42:11

   Να συμπληρώσω και κάτι ακόμη στα παραπάνω. Ποτέ μα ποτέ από όλους αυτούς στην Ελλάδα, που παριστάνουν τους φιλεύσπλαχνους, φιλεργατικούς και ευαισθητοποιημένους δημοσιογράφους (τύπου Κούλογλου κλπ), απόφοιτοι τις σχολής προπαγάνδας του ΚΚΕ και κατά 99% πρώην Κνίτες, δεν έχει γίνει καμιά ενημέρωση στους Έλληνες για τους επίγειους «παράδεισους», κολαστήρια του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού. Έχουμε ενημέρωση για την Νικαράγουα, τις παραγκούπολεις της Βραζιλίας, αλλά ποτέ-ποτέ για τα κολαστήρια εργατικές κατοικίες της Ανατολικής Ευρώπης. Εκεί που άλλοτε χτίζανε τα χωριά και στη μέση φτιάχνανε την εκκλησία τους και γύρω-γύρω τα σπίτια τους, τώρα με την νέα θρησκεία του σοσιαλισμού, στο κέντρο του χωριού- κολαστηρίου είναι το βρώμικο εργοστάσιο που περιβάλλεται από τις άχαρες και βρώμικες εργατικές πολυκατοικίες κολαστήρια. Brave new world! Στην κυριολεξία.

 4. δημης avatar
  δημης 14/06/2015 19:14:55

  +++++++ Πάντα τα σοσιαλιστικά κόματα ήταν ο δούρειος ίπποσ των αφεντικών ...... Υπάρχουν πιό σκληρά από τα αριστερά;;;;; Έχουν τα λεφτά στη ...δεξιά τσέπη...

 5. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 14/06/2015 19:47:18

  Παιδια εστω και την υστατη ειναι καθαρο: Ειναι το κομμα της δραχμης. Με το λομπι της δραχμης πισω του. Εγω βλεπω οτι ο κοσμος εβγαλε τα λεφτα του απο τις τραπεζες , αυριο επισης θα φυγουν ακομη περισσοτερα. Οσοι προλαβαν προλαβαν. Αρα οσοι ειχαν και 5 χιλιαρικα και μυριστηκαν τη δουλεια στην νεα εποχη δρχμης εχουνε ενα "headstart". Το σχεδιο τους πλεον ειναι καθαρο. Ελπιζω στην αχρηστεια τους για να μην μπορεσουν να το επιτυχουν. Ομως πλεον οποιος εχει ματια βλεπει.

  • Φιλελεύθερος avatar
   Φιλελεύθερος @ Παρατηρητής 14/06/2015 21:37:02

   Σωστότατος και τα παίγνια είναι πολλά....

 6. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 14/06/2015 20:26:02

  Ισχυρίζεσαι καί γράφεις Προφήτη ότι: «η Αριστερά είναι πληρωμένο όργανο του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς εξυπηρετεί τα πραγματικά του συμφέροντα, τα οποία δεν είναι πάντα προφανή.» Συμφωνώ μέ τήν άποψή σου καί θά ήθελα νά τήν αιτιολογήσω. Μιά πρώτη παρατήρηση: Η Αριστερά είναι πληρωμένο όργανο του πολύ μεγάλου κεφαλαίου, γιά τήν ακρίβεια τού πολυεθνικού ή διεθνικού καί αυτά τα συμφέροντα υπηρετεί (εκούσια καί ακούσια). Συγχρόνως δέ αποτελεί τήν κύρια μηχανή καταστροφής επενδυμένου παραγωγικού κεφαλαίου, τό οποίο λειτουργεί (λίγο-πολύ) ανταγωνιστικά (ομοειδή προϊόντα) σέ αντίστοιχα προϊόντα παραγωγής καί εμπορίας τών πολυεθνικών εταιρειών. Γιά νά γίνει πιό κατανοητή η προηγούμενη πρόταση, θά ήθελα νά επισημάνω μερικές σύγχρονες σταθερές τού ανεπτυγμένου κόσμου. Όλες οι αναπτυγμένες βιομηχανικά καί χρηματοπιστωτικά δυτικές χώρες, ελέγχονται σχεδόν αποκλειστικά από πολυεθνικές, η παραγωγή τών οποίων ξεπερνά τά 80% τής εκάστοτε «εθνικής» παραγωγής. Είτε αυτή η «παραγωγή» είναι τό τελικό προϊόν, είτε μέρος αυτού, είτε η εμπορία τού brand name καί μόνο. Είναι αυτονόητο επίσης ότι, χρηματιστικό κεφάλαιο καί κεφάλαιο επενδυμένο σέ οποιαδήποτε μορφή παραγωγής προϊόντων διεθνούς κατανάλωσης, είναι τόσο διασωληνωμένο, έτσι ώστε όταν μιλούμε γιά κεφάλαιο, νά εννοούμε μιά ενότητα, τής οποίας οι επενδυτικές διαφορετικότητες δημιουργούν τήν πλουραλιστική σύγχηση περί διαφορετικών καί σφόδρα ανταγωνιστικών κεφαλαιακών συμφερόντων. Αυτό τό ιδιαίτερο διεθνικό κεφάλαιο υπηρετεί μέ συνέπεια η αριστερά, εξοντώνοντας κάθε ανταγωνιστή του. Πώς; Στό όνομα τών εργασιακών σχέσεων (επιβάλλει τήν ισχύ ίδιων λειτουργικών κανόνων γιά επιχειρήσεις μέ 200.000 εργαζόμενους καί επιχειρήσεις μέ 200 εργαζόμενους), στήν προστασία τού περιβάλλοντος (π.χ. ανακύκλωση τού αποσυρώμενου προϊόντος), ίδιων τεχνικών προδιαγραφών χώρων παραγωγής καί στημένων (πληρωμένων) απεργιών. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η άποψή σου Προφήτη, αλλά θέλει βιβλίο ολόκληρο γιά νά γίνει κατανοητός ο μηχανισμός καί συγχρόνως πώς καταστρέφονται νεοφυείς, επίδοξοι ανταγωνιστές, ιδιαίτερα όταν αρνούνται τήν εξαγορά τους από κάποιον διεθνικό κολοσσό. Σέ κάθε περίπτωση, ο έλεγχος τοπικών αριστερών οργανώσεων είναι η εγγύηση τών πολυεθνικών ότι, άν τυχόν προκύψει τοπικά - εθνικά κάποιος σοβαρός ανταγωνιστής, η αριστερά θά τόν θάψει χωρίς Παπά καί νεκρώσιμη ακολουθία. Στό όνομα καί τά συμφέροντα τού «λαού», πού μέ τόσο πάθος μονοπωλιακά εκπροσωπεί.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Ιαπετός 15/06/2015 11:08:35

   Η πλάκα είναι πως στην Ελλάδα θάβεται μέχρι και το παράρτημα της πολυεθνικής (όχι να βγει εγχώριος ..ανταγωνιστής).

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ victoria (true) 15/06/2015 15:02:31

    Η Ελλάδα είναι περιθωριακή περίπτωση. Δέν ανήκει στίς αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες. Η αριστερά στόν τόπο μας υπηρετεί λίγους εντόπιους ολιγάρχες (οι ίδιοι τήν χρηματοδοτούνε) καί τήν παρασιτική απομύζηση τού κρατικού χρήματος. Παρ' όλα αυτά, τό muster ενεργειών της είναι πανομοιότυπο. Υπάρχει μιά «διεθνής» αριστερή δεξαμενή σκέψης καί ενεργειών. Από εκεί η δική μας αριστερά αντλεί τά κατάλληλα επιχειρήματα ενεργειών της.

 7. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 14/06/2015 23:38:25

  Αξίζει πιστεύω να αναλυθεί ότι και η πέραν του Ατλαντικού "σύμμαχος", δουλεύει σταθερά με την "αριστερά" στην Ελλάδα. Έχει σωστά εκτιμήσει ότι τόση ιδεοληψία, τόση πολυετής προπαγάνδα, δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ανδρέας, ΓΑΠ, Τσίπρας. Και πάντα όταν η χώρα πήγαινε να βγεί απ΄τη λάσπη. Αλλά και γενικότερα τι θα μπορούσε να σου εξασφαλίσει καλύτερα τον έλεγχο του προτεκτοράτου; Από ένα αξιακό σύστημα που καταστρέφει την παραγωγή, διαλύει την παιδεία (άσυλο, κατάληψη), τα συνεκτικά εθνικά στοιχεία - πάνω απ΄όλα η πολυπολιτισμικότητα, νομοθετεί για τον Ξηρό, ανοίγει τα σύνορα στους "παράτυπους" μετανάστες, συμμετέχει στη χτεσινή μέρα "περηφάνειας". Σύμφωνο συμβίωσης και ομοφύλων κ.λ.π. "προοδευτικά" Και παρά τις όποιες ενστάσεις για την θρησκεία, τι τρίποντο για τους πάτρωνες να φορέσουν σε ένα έθνος 90% ορθοδόξων, ως Πρωθυπουργό κάποιον που θα δηλώνει τόσο φωναχτά άθεος.

 8. victoria (true) avatar
  victoria (true) 15/06/2015 09:29:35

  Δεν είναι αφελείς. Πουλάνε στους αφελείς. Κι αντί να παλέψουμε πράγματι για την καλυτέρευση της ζωής μας, οδηγούμαστε σε 'ταξικές' μάχες, που ΌΛΟΙ ξέρουμε ποιον βγάζουν χαμένο. Λες και η δραχμή θα βλάψει τους κατόχους των πισινών που θα φύγουν στην Ελβετία μέχρι να ξαναγίνει safe η Μύκονος (ως παράδειγμα το λέω, τι φταίει και το νησί). Πολλοί από εμάς δεν υπήρξαμε ούτε μια μέρα στη ζωή μου 'αριστεροί' γιατί κάτι δεν μας πήγαινε καλά με το ...αφήγημα. Γιατί ακριβώς προερχόμενοι από μια μέση τάξη νοικοκυρέων, χωρίς έτοιμα από πριν, χωρίς καβάντζες για μετά, έπρεπε να βγάλουμε το ψωμί μας και όχι να φωνάζουμε. Είδαμε δε τι τζαμπατζήδες ήταν αυτοί που φώναζαν. Άρα ποιους υπερασπίζονταν αυτοί; Προσωπικά μου το έχουν πει κατάμουτρα Προφήτη. Στην προτροπή 'μα να βρούμε μια λύση στο τάδε θέμα, δεν βοηθιέται έτσι ο αδύναμος, δεν προστατεύεις κανένα με το να φωνάζεις με ένα πανώ', λαμβάνεις την απάντηση "μα εμένα ο ρόλος μου αυτός είναι". Δλδ το πανώ, η τζαμπέ διαμαρτυρία, η συκοφάντηση όσων προσπαθούν για λύση, οι φωνές. Όχι να βοηθήσουμε, όχι να λύσουμε. Τι δεν καταλαβαίνετε. Κι επειδή όταν αναλαμβάνεις αυτόν τον ρόλο, είσαι ή βλάκας (που τόσοι πολλοί στο ΙΔΙΟ μέρος είναι στατιστικά αδύνατο), ή είσαι **ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ** (με οποιονδήποτε τρόπο), συναινώ με τον Προφήτη. Δεν έτυχε, πέτυχε.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ victoria (true) 15/06/2015 12:13:06

   Βικτόρια, πριν αλέκτωρ λαλήσαι :
   Η ΕΡΤ δεν κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της τηλεθέασης – Χαμηλότερα νούμερα από τη ΝΕΡΙΤ
   Στο γενικότερο πλαίσιο, η τηλεθέαση κινήθηκε αρκετά χαμηλά με το 7,3% του γενικού συνόλου και το 4,3% του κοινού 15-44 να παρακολουθούν το νέο πρόγραμμα. Τα εν λόγω νούμερα είναι αρκετά χαμηλά και ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κάποιος την τηλεθέαση της ΝΕΡΙΤ την τελευταία μέρα, που ήταν 8,5% στο σύνολο και 6,5% στο νεανικό κοινό.
   http://www.koolnews.gr/bookcinematv/631072-i-ert-den-katafere-na-kerdisei-to-stoixima-tis-tiletheasis-xamilotera-noumera-apo-ti-nerti/

   Και, εννοείται, με την εμετική προπαγάνδα και τους παρουσιαστές από left και Κόκκινο θα φύγουν και οι τελευταίοι θεατές


   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ Προφήτης 15/06/2015 17:37:14

    Χωρίς ΕΡΤ τι θα είχαν για Ministry of Truth. (H Αυγή δεν έφτανε φαίνεται)

 9. proaristos avatar
  proaristos 15/06/2015 18:18:37

  Πως οι Τροτσκιστές απετέλεσαν τους μεντορες του ΝΕΟΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΥ / NEOCONSERVATISM που εφαρμόστηκε από τον Bush (bush administration) !! «Most NEOCONSERVATIVE defense intellectuals have their ROOTS ON THE LEFT not the right. They are products of the influential Jewish-American sector of the Trotskyist movement (anti-stalinist) of the 1930s and 1940s, which morphed into anti-communist liberalism between the 1950s and 1970s and finally into a kind of militaristic and imperial right with no precedents in American culture or political history» Michael Lind …Wiki….foreign affairs.. etc…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.