Ο καλύτερος σύμμαχος των δανειστών είναι ο Τσίπρας
21/06/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο καλύτερος σύμμαχος των δανειστών είναι ο Τσίπρας

Με την χώρα ισοπεδωμένη οι δανειστές θα περάσουν πιο εύκολα τα σκληρά μέτρα που απεργάζονται

Κατά ένα περίεργο τρόπο τις τελευταίες εβδομάδες οι αντιευρωπαϊστές έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα. Όταν ακόμη και στη Βρετανία 2 στους 3 (66%) θέλει τη χώρα εντός του ευρώ, εμείς όλο και περισσότερο αναζητούμε… βάλσαμο στην δραχμούλα. Πολλοί Έλληνες είναι αυτοί που αναρωτιούνται μήπως κάνει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ και πάει προς τη ρήξη; Μήπως να συνεχίσει μέχρι τέλους και να φύγουμε από την Ευρωζώνη; Μήπως τελικά ο κλαρινογαμπρός Βαρουφάκης έχει δίκιο και πρέπει να τσακίσουμε τους άθλιους δανειστές;

Το «κόμμα της δραχμής» άρχισε να ενισχύεται με ευθύνη βεβαίως και των Ευρωπαίων οι οποίοι επιλέγουν να πνίξουν μια μικρή χώρα αλλά ποτέ δεν κοιτάνε τις δικές τους πομπές. Έχει κάνει π.χ. η Γερμανία και η Γαλλία κριτική για τα εξοπλιστικά που πουλούσε στην Ελλάδα δίνοντας μίζες; Ή για την Siemens, την ΜΑΝ, την Bayer κ.λπ.;

Αυτό, ωστόσο, είναι μια άλλη ιστορία, μας ενδιαφέρει ποιοι είναι αυτοί που στην Ελλάδα «διαφημίζουν» τη ρήξη και έχουν πείσει μια μεγάλη μερίδα του λαού ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι το σωστότερο. Σε αντίθεση με σοβαρούς οικονομολόγους (όχι του επιπέδου Βαρουφάκη ή Λαπαβίτσα προφανώς) οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι έξοδος από το ευρώ σημαίνει εθνική καταστροφή και τραγωδία μεγαλύτερη από την Μικρασιατική.

Τρεις είναι οι κατηγορίες των «δραχμικών» ή των υποστηρικτών της θεωρίας της ρήξης που πιέζουν τον Τσίπρα να πάει τη Δευτέρα και να τα κάνει όλα… κ…ο που λέει ο λαός.

1.Η πρώτη κατηγορία είναι οι επιχειρηματίες της δραχμής που πλήρωσαν πολλά προεκλογικά για να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνουν τα πάντα για να σπρώξουν τη χώρα στην άβυσσο. Είναι εκείνοι οι μεγαλόσχημοι που ξεπούλησαν την αστική τάξη για τη δική τους επιβίωση. Έχουν εκατοντάδες εκατομμύρια στο εξωτερικό και εκατοντάδες εκατομμύρια δάνεια στην Ελλάδα, κάνουν πάρτι στη Μύκονο, υπολειτουργούν τις επιχειρήσεις τους με μισθούς πείνας, έχουν διαλύσει κάθε έννοια εργατικών δικαιωμάτων αλλά ταυτόχρονα είναι και… αριστεροί. Περιμένοντας πότε θα χρεοκοπήσει η χώρα για να πλουτίσουν εκείνοι. Διότι για σκεφτείτε. Θα έχουν ταυτόχρονα με ένα σμπάρο δύο τριγώνια. Η επιστροφή στη δραχμή θα τους πολλαπλασιάσει την περιουσία που έχουν σε τράπεζες τους εξωτερικού και ταυτόχρονα θα τους μειώσει ή και θα τους μηδενίσει το χρέος στις τράπεζες. Είναι να μην κάνουν πάρτι με μοντέλα, σαμπάνια και χαβιάρι και να πίνουν στην υγεία του Αλέξη, του Γιάνη και της Ζωής;

2.Η δεύτερη κατηγορία του… αριστερού αντιευρωπαϊκού εσμού είναι οι παλαβοί. Όσοι είτε με χαρτί ψυχιάτρου είτε απλώς βαρεμένοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επέλθει η ρήξη γιατί απλά δεν καταλαβαίνουν τις συνέπειες. Είναι σαν τους μαστουρωμένους που δεν πα να τους λες να μην πάρουν το αυτοκίνητο να οδηγήσουν αυτοί το κάνουν γιατί νομίζουν ότι ο τοίχος απέναντι είναι φτιαγμένος από βαμβάκι. Μέσα στους ανισόρροπους που είναι αρκετοί εντός αλλά και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και μια ομάδα εθνολαϊκιστών, ψεκασμένων, θρησκευόμενων και υπερεθνικιστών που το μόνο που κάνουν είναι να επικαλούνται την ελληνική αυθεντία, τον θεό που είναι πάντα Έλληνας, τη διεθνή συνωμοσία, τη χώρα που είναι «φιλέτο» και θέλουν να το αρπάξουν ή τα Ελοχίμ και Νεφελίμ που μας ψεκάζουν και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Όλοι αυτοί οι παλαβοί απλά θα επιθυμούσαν τη ρήξη για να δικαιώσουν και τους γιατρούς που τους δίνουν το «κοκτέιλ» μπας και καταφέρουν να μη σκοτώσουν τον γείτονα ή και τη γυναίκα τους.

3.Η τρίτη κατηγορία είναι των παλαιοκομμουνιστών σε πλήρη σύμπνοια με ανεπάγγελτους πρώην Κνίτες, συνδικαλισταράδες και λοιπά γκρουπούσκουλα που έχουν βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος τη χάρη μας, όλοι αυτοί που είχαν εξαφανιστεί από την… Βάρκιζα και μετά άρχισαν να σκάνε μύτη μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει το 3%... 15% και μετά 36%. Είναι η ομάδα των αντιευρωπαϊστών που έχουν ως πρότυπό τους τα Σοβιέτ ή την Αλβανία του Χότζα, που έχουν ονειρώξεις με τα δελτία στα τρόφιμα και τη βενζίνη με κουπόνια, που ζουν ακόμη στην προλεταριακή περίοδο και θα ήθελαν όσο ποτέ να επιστρέψει η Ελλάδα 100 χρόνια πίσω. Είναι και γραφειοκράτες οι ίδιοι, κρατιστές του χειρίστου είδους που μπορούν να τη βγάλουν με φραγκοδίφραγκα και που μισούν την επιτυχία, την πρόοδο, την ανάπτυξη, το κέρδος, τη σκληρή δουλειά για μια καλύτερη ζωή. Είναι αυτοί που ακολουθούν το δόγμα του κομμουνισμού που λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν άριστοι αλλά όλοι να ισοπεδωθούν στη μετριότητα. Κακομοίρηδες, άπλυτοι και ρακένδυτοι όχι από ένδεια αλλά από άποψη. Ρίξτε μια ματιά στο Μαξίμου, τον ΣΥΡΙΖΑ ή τα υπουργεία. Θα δείτε τα Εξάρχεια να κυβερνούν αυτόν τον τόπο.

Όλοι οι παραπάνω έχουν σχηματίσει μια ισχυρή μάζα η οποία τουλάχιστον επικοινωνιακά κυριαρχεί. Λαπαβίτσας, Στρατούλης, Λεουτσάκος, Φίλης, Ζωή, Ραχήλ και μια σειρά από άλλα στελέχη που βρίσκουν πρόθυμη στέγη σε ΜΜΕ χρεοκοπημένα αλλά με πλούσιους ιδιοκτήτες.

Από όλους αυτούς θα πάει χαμένη η χώρα. Και μπορεί στο τέλος να μην οδηγηθούμε στην ολοκληρωτική καταστροφή μιας εξόδου από το ευρώ, όμως, αυτοί θα έχουν κάνει καλά την πληρωμένη ή απλήρωτη δουλειά τους. Θα έχουν υποβαθμίσει τόσο πολύ την Ελλάδα, θα την έχουν κάνει μια φθηνή χώρα σε εργατικό δυναμικό, με εξαθλιωμένους πολίτες και έτοιμη να ξεπουληθεί έναντι λίγων αργυρίων. Οι δανειστές βρήκαν άξιους συμμάχους στο στρατόπεδο των αντιευρωπαϊστών διότι θα περάσουν πιο εύκολα τα σκληρά μέτρα που απεργάζονται. Όμως τι νοιάζει τους εγχώριους προδότες που πλασάρονται ως πατριώτες; Όπως είπε και ο Τσίπρας ή έτσι φημολογείται: Όταν τον ρώτησε ο Θεοδωράκης αν φοβάται το capital control του απάντησε όχι γιατί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταθέσεις. Ακριβώς έτσι, οι μισοί τις έχουν βγάλει έξω και οι άλλοι μισοί δεν έχουν γιατί δεν ήταν ποτέ ικανοί στη ζωή τους να κάνουν κάτι παραπάνω για να βγάλουν ένα ευρώ περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΩΣΤΑΣ Π. avatar
  ΚΩΣΤΑΣ Π. 21/06/2015 08:58:25

  Πολύ σωστή ανάλυση. Οι Δραχμολάγνοι είναι αυτές οι τρείς κατηγορίες ακριβώς. Βεβαίως η πρώτη κατηγορία των πολύ πλουσίων που τα έχουν έξω και περιμένουν τη Δραχμή για να τα φέρουν μέσα και να αγοράσουν τα πάντα μπιρ παρά, άθελά τους , όταν το κάνουν, θα εκτινάξουν την ανάπτυξη με μεγάλη ταχύτητα... Όμως το άρθρο δεν είναι απόλυτο.Οι δραχμολάγνοι μάλλον δεν θα είναι τελικά αρκετοί ώστε να πετύχουν το στόχο τους. Στο τέλος υπαινίσσεται οτι μπορεί και να αποτύχουν τα σχέδιά τους για Δραχμή. Λέει επι λέξει: "Και μπορεί στο τέλος να μην οδηγηθούμε στην ολοκληρωτική καταστροφή μιας εξόδου από το ευρώ, όμως, αυτοί θα έχουν κάνει καλά την πληρωμένη ή απλήρωτη δουλειά τους"...

 2. intruder avatar
  intruder 21/06/2015 11:17:13

  Ο καλύτερος τίτλος άρθρου που έχω δει και παράλληλα μία κουβέντα που θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να την καταλάβει η μάζα.Ο Αλέξης είναι ο σίγουρος τρόπος για να συνεχίσει η Ελλάδα να βρίσκεται σε καθεστώς αναγκαστικού δανεισμού. Από εκεί και πέρα διαβάζοντας σήμερα το σχέδιο της Κομισιόν που δημοσιεύει η γερμανική FAZ είμαι πεπεισμένος ότι ο Τσίπρας δεν πρόκειται να το δεχθεί.Θα πει οχι.Βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που έχει στο μυαλό του.Και φυσικά δεν πρόκειται να το υπογράψει ο Βαρουφάκης.Πρώτα θα παγώσει η κόλαση και μετά θα υπογράψει ο Βαρουφάκης μία συμφωνία extend and pretend. Και το τραγικό είναι ότι αυτοί έφεραν τα πράγματα σε αυτό το πολύ δύσκολο σημείο.Αν πουλούσαν το 1/10 του παραμυθιού που πουλούσαν προεκλογικά αλλά από την ανάποδη θα περνούσαν τον κάβο. Αλλά δεν το έκαναν.Γιατί τα ήθελαν όλα.Το εννοούσαν όπως πολλοί γνωρίζαμε.

 3. proaristos avatar
  proaristos 21/06/2015 12:26:17

  Καλή ανάλυση! Θα περίμενα να αρχίσετε ήπια άλλα σθεναρά να εντοπίζετε τους «επιχειρηματίες και τα media της δραχμής» αφού με τις κατηγορίες (2) και (3) έχουμε ήδη γνωριστεί. Δεν πρέπει να αγοράσουν φτηνά! Οφείλουν να πωλήσουν επί πιστώσει και να εξοφλήσουν τοις μετρητοίς.

 4. δημης avatar
  δημης 21/06/2015 12:53:07

  Καλά τώρα... Δεν έχουμε ακούσει το "Κνίτης την Κνίτισα αγαπά ...(φωτο)" ;;;;;;;;;; Όσο για το ανέκδοτο της Κυριακής "σοβαροί οικονομολόγοι " είαι σαν να λέμε "τυφλός τερματοφύλακας με άδεια ταξί" (από Ζάκυνθο μεριά)...

 5. πΔπ avatar
  πΔπ 21/06/2015 13:15:24

  Η επιστροφή στη δραχμή θα τους πολλαπλασιάσει την περιουσία που έχουν σε τράπεζες τους εξωτερικού και ταυτόχρονα θα τους μειώσει ή και θα τους μηδενίσει το χρέος στις τράπεζες. Πως ακριβώς θα γίνει αυτό? Τα χρέη σε Ευρώ παραμένουν σε Ευρώ και η υποτίμηση λόγου χάρη κατά 50%, το χρέος του 1 εκατομμυρίου θα γίνει 1μιση.Εκτός κι αν υπάρχει Αριστερή βούληση εις ανταπόδωση/εξόφληση παρασχεθέντων υπηρεσιών.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ πΔπ 21/06/2015 15:17:00

   Αν γυρίσουμε σε δραχμή, τα χρέη στις τράπεζες θα τραπούν και αυτά σε δραχμές, όπως και οι καταθέσεις. Δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος να λειτουργήσει το νέο εθνικό νόμισμα. Ο μόνος τρόπος να μην τραπούν σε δραχμή είναι το διπλό νόμισμα, όμως το διπλό νόμισμα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει για πολύ. Αναγκαστικά σχεδόν, υπό τις σημερινές συνθήκες (υπό άλλες ίσως να λειτουργούσε για περισσότερο), το διπλό νόμισμα θα οδηγήσει στη δραχμή και αναγκαστικά η δραχμή θα σημαίνει τροπή όλων των καταθέσεων και των δανείων σε δραχμές, σε μια αντιστροφή αυτού που έγινε την 1-1-2002.

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ Διογένης 21/06/2015 16:13:47

    Ευχαριστώ Διογένη! Κάπου διάβαζα ότι θα συμβεί κάτι αντίστοιχο των κατόχων ομολόγων με ρήτρα Ελβετικού Φράγκου. Μπλέξαμε άσχημα με του ΠουΦουΑδες.

 6. Pgm avatar
  Pgm 21/06/2015 13:36:03

  Να το πάμε και λίγο παρακάτω; Νομίζουν ότι με σανό που ταΐζουν το ακροατήριο θα περάσουν απαρατήρητη τη στρατηγική τους; Ήρθαν, είδαν, διέλυσαν και τώρα έχουμε προετοιμασία για "ατσαλάκωτη" έξοδο τραβώντας το χαλί από τα πόδια των επόμενων. Στο επόμενο βήμα όμως να έχουν στο μυαλό τους πως ό,τι και εάν κάνουν, η χώρα ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση πριν από 2,5 χρόνια. Οπότε, όση φθορά και εάν προκαλέσουν εξυπηρετώντας τις προσωπικές τους και μόνο φιλοδοξίες - για επάνοδο στο μέλλον ως μέγιστοι εθνάρχες - το πολύ να μας πάρει ξανά 1 χρόνο αλλά θα ξαναβρεθούμε στο σημείο που θα είμαστε σα να μην έχουν περάσει από τον τόπο αυτό. Τότε η ατσαλάκωτη ηθική, έως σήμερα, της αριστεράς θα έχει πέσει στα νύχια της ιστορίας, σε εκείνη που δεν καταλαβαίνει από μικρές ή μεγάλες προσωπικότητες, που τις ξεγυμνώνει και διαμορφώνει τις πραγματικές έννοιες του δωσίλογου και του προδότη.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Pgm 21/06/2015 17:46:36

   ΄Ηταν σε διατεταγμένη αποστολή.

 7. chp avatar
  chp 21/06/2015 15:25:56

  Αρα οι επιχειρηματίες με την δραχμή θα κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και θα φέρουν συνάλλαγμα ενώ με το ευρώ επενδύουν στην αλλοδαπή . Ενώ πρέπει να τους δείρουμε που το τραπεζικό σύστημα Εχει ELA που πλησιάζει τις καταθέσεις που τις πλησιάζουν τα κόκκινα δάνεια . Που η ανεργία είναι 26% και η πραγματική 50%.Διότι άνεργος είναι ο εργαζόμενος με λιγότερα από 10 ένσημα το χρόνο ,δεν περιλαμβάνονται επιχειρηματίες που έχουν κλείσει την επιχείρηση τους, αυτοί που δουλεύουν part time αναγκαστικά. Που η φορολογία ,η πραγματική οχι η μπακονάτη, είναι τεράστια! Προτείνω να τους βρούμε και να τους κάνουμε μεσαιωνικά βασανιστήρια γιατί δεν θέλουν να πετάξουν τα λεφτά τους στο μαγκανοπήγαδο. Κάτι πάει λάθος δεν νομίζετε? Το 1999 ο Τάκης Λαμπρίας είχε αναλύσει πρώτος το θέμα στο βιβλίο του το "Φαντασμα της Ευρώπης". Ο Κ.Κολμερ- ultra φιλελεύθερος -το 2004 εξέδωσε το βιβλίο "Η μεγαλειώδης απάτη του Ευρώ" που περιεγραφε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πως θα πέφταμε στα βράχια . Το δεύτερο οικονομικό βραβείο στον κόσμο wolfson economics prize του ομώνυμου Λόρδου-Χρηματιστή έχει βραβεύσει τις ανάλογες μελέτες γΙα ΕΞΟΔΟ. Βρείτε ένα τρόπο να έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με ευρώ. Διότι με την Δραχμή είχαμε έπεκτείνει τα σύνορα μας ,συμμετέχοντας σε δύο παγκόσμιους πολέμους , είμασταν στα πιο πλούσια κράτη με υποτιμημένο νόμισμα ,απορροφήσαμε εθνικές καταστροφές και κάναμε τα στραβά μάτια στα χρέη της γερμανίας . Συγκρίνετε την Δραχμούλα μας με το Ευρώ τους!

 8. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 21/06/2015 16:58:05

  Η προκοπή, η προοπτική, η ανάπτυξη της Ελλάδας, της πρώτης φοράς αριστερά στα.. οκλαδόν, είναι a priori διασφαλισμένη. Με τον παντός καιρού, πασίγνωστο.. μελίρρυτο, κάθετα αντιμνημονιακό ("σχήμα λόγου" βεβαίως), μέντορα και καθοδηγητή, τον υπό περιορισμό Εκτός Φυλακής και Χωρίς Μπρασελέ, ιδιοκτήτη ραδιοφώνου, έντυπου και ηλεκτρονικού μέσου και τηλεοπτικού σταθμού. Ο οποίος, στις αρχές του 2015, με κινηματογραφικό τρόπο συνελήφθη, καθώς διώκεται ποινικά, όχι μόνο για τα χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο, αλλά και προς όσους εργάσθηκαν για την αφεντιά του και μέχρι σήμερα, δεν έχουν εισπράξει την αμοιβή τους. Ο κύριος αυτός, ως "βέρος αντιμνημονιακός", ορέγεται δραχμή. Και προκλητικά, με αυθάδεια, ανυπομονεί να φορτώσει τα δικά του χρέη στη δική μας τσέπη, ενώ ο ίδιος, δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε Πεντάρα Τσακιστή! Εδώ, πρόκειται για ένα διάτρητο Ποινικό Μητρώο, και όμως, του κυρίου αυτού το αυτί, για κάποιο λόγο, δεν φαίνεται να ιδρώνει. Αυτά λέγονται και μεταδίδονται από τους εργαζόμενους-θύματα οι οποίοι επιμένουν, περιμένουν και διεκδικούν την αποζημίωση των δεδουλευμένων τους, από τον συγκεκριμένο κύριο. Ο οποίος κύριος, ηθελημένα; Αγνοεί τη τραγική, την επιτακτική, την άμεση, τη βασική ΑΝΑΓΚΗ του Ελληνικού 'Εθνους, σήμερα.

 9. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 21/06/2015 17:40:13

  Θα κάνουν και καλές αγορές. Τα πάντα στη μισή τιμή. Τρελλάθηκε το αφεντικό.

  • chp avatar
   chp @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 21/06/2015 18:24:55

   Αν κάποιος από το εξωτερικό θέλει να αγοράσει , θα το κάνει με καλύτερη τιμή τώρα από την περίπτωση που η Ελλάς είχε εθνικό νόμισμα. Διότι θα βρεί πωλητές με πιεστικές ανάγκες ή κυνηγημένους ή υπερβολικά αγχωμένους κτλ.Εννοείται με μετρητά πάντα . Ο υποψήφιος αγοραστής συνήθως έχει ένα "καλάθι" .Πχ τον ενδιαφέρουν 5 ακίνητα .Οι τρεις -τέσσερις θα πέσουν πολλα ,ο ένας από αυτούς θα είναι σκοτωμένος. (Νόμος προσφοράς και ζήτησης ). Θα αγοράσει από τον σκοτωμένο ! Και επειδή το φορολογικό σύστημα είναι ηλίθιο θα αγοράσει με αλλοδαπή εταιρεία , εάν το ακίνητο είναι αξίας ,παρακάμπτοντας διασταυρώσεις κτλ.Βάση δικαίου ΕΕ πάντα .(Το νόμιμο είναι και ηθικό) Ουσιαστικά εάν παραταθεί το καθεστώς,ο ΕΝΦΙΑ κτλ τα ακίνητα θα πωλούνται σχεδόν δωρεάν σε λίγο καιρό . Για αυτοκίνητα και άλλες κινητές αξίες δεν συζητάμε. Φορτηγά ,μηχανήματα κτλ πωλούνται σε τιμή σκράπ στο εξωτερικό ! Πιο κάτω αγοράσεις σίδερο......

 10. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 21/06/2015 18:10:46

  Γιά όσους δεν είδαν την αποκλειστική συνέντευξη του Χέλμουτ Σμίτ, στη Ναυτεμπορική: Πέμπτη 18-06-2015 http://tinyurl.com/qjus6mr

 11. Παράξενος avatar
  Παράξενος 22/06/2015 13:43:22

  Το σύριζα έκαψε σε χρόνο ρεκόρ όλα τα διαπραγματευτικά χαρτιά που θα μπορούσε να προβάλει μελλοντικά μια σοβαρή κυβέρνηση: 1) τη διαγραφή ή επαναξιολόγηση μέρους του δημόσιου χρέους την έκαψε με την ανεκδιήγητη επιτροπής της Κυρίας Προέδρου, της οποίας το "πόρισμα" ξεπερνάει σε επιστημονικότητα ακόμη και ποδοσφαιρική ανάλυση καφενείου. 2) τη συμμαχία με νότιες ευρωπαϊκές χώρες έναντι της γερμανικής πολιτικής λιτότητας και τη δυνατότητα προβολής ενός εναλλακτικού μοντέλου λειτουργίας της ευρωζώνης την έκαψε προβάλλοντας μια εσωτερική οικονομική πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με ανάπτυξη ή αξιοκρατία και συνεχίζει τις χειρότερες, πιο καταστροφικές πτυχές της μεταπολίτευσης (διορισμός κομματόσκυλων, αντιφιλελεύθερες πολιτικές μέσω φοροεπιδρομών, χάρισμα προστίμων σε βάρος όσων κορόιδων πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους κανονικά, κ.λ.π.). Συγχαρητήρια στο σύριζα, έδειξε ότι η αριστερά διαχρονικά είναι το καλύτερο δεκανίκι της χειρότερης μορφής καπιταλισμού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.