Ο βίος αυτής της κυβέρνησης πρέπει
να είναι βραχύς
25/06/2015 19:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο βίος αυτής της κυβέρνησης πρέπει να είναι βραχύς

Δεν ξέρουμε ποιος θα αναλάβει το τιμόνι της χώρας αλλά σίγουρα δεν πρέπει να συνεχίσουν το εγκληματικό τους έργο οι «δολοφόνοι» της χώρας, το δίδυμο της συμφοράς

Έχουμε πει τόσες πολλές φορές ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία που τα λόγια έχουν χάσει το νόημά τους. Η πρώτη φορά αριστερά έχει καταρρίψει τα πάντα, ακόμη και τους νόμους της... φύσης αφού τόσες φορές έχει κλείσει τη συμφωνία που έχουμε ξεχάσει πόσες.

Κάθε μέρα κι ένας υπουργός λέει ότι τελειώνει η υπόθεση και διαψεύδεται την ίδια στιγμή.

Οπότε ακόμη και τώρα είναι άγνωστο τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες. Όλα δείχνουν ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου θα είναι το... τελευταίο για την Ελλάδα όπως την ξέραμε. Με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, δηλαδή με συμφωνία ή χωρίς και όπως καταλαβαίνουμε το δεύτερο σενάριο είναι αυτό της χρεοκοπίας. Το πρώτο είναι μια συμβιβαστική λύση που θα είναι επώδυνη και θα αλλάξει τη χώρα και την κοινωνία.

Θα πληρώσουν τα υποζύγια που έχουν μια δουλειά και προσπαθούν να βγάλουν αξιοπρεπώς την οικογένειά τους. Θα πληρώσουν όσοι έχουν ένα σπιτάκι ή και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Θα πληρώσουν και χιλιάδες εργαζόμενοι που θα απολυθούν από τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα αντέξουν την υπέρμετρη φορολόγηση.

Επομένως, είναι σίγουρο ότι δημιουργείται έτσι κι αλλιώς νέο τοπίο στην ελληνική κοινωνία που θα κληθεί να πληρώσει από 10 έως 12 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους μέσα στο επόμενο 18μηνο. Όπως δήλωσαν οι δανειστές και οι Ευρωπαίοι ηγέτες η ελληνική κυβέρνηση έχει λίγες ώρες να καταθέσει τη δική της πρόταση αλλά που θα στηρίζεται πάνω στο τελεσίγραφο των δανειστών. Ο Τσίπρας τα κατάφερε μια χαρά. Άφησε να περάσουν πέντε μήνες μέχρι να φτάσει η Ελλάδα στο «αμήν» και να μας βάζουν οι ξένοι κάτω. Ή όπως έλεγε κάποτε ο Καμμένος μας ανάγκασε η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει να κυκλοφορούμε στα... τέσσερα.

Άρα, λογικά τη Δευτέρα το πολύ θα ξέρουμε αν η χώρα οδηγείται στην άβυσσο που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι έφτιαξαν επί πέντε μήνες ή αν θα υποστούμε την ψυχρολουσία του «αριστερού μνημονίου».

Όμως, από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Όποια κι αν είναι η επιλογή τους οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Θα πληρώσουν το τίμημα του εγκλήματος που σχεδίασαν και εκτέλεσαν με απόλυτα ακριβή τρόπο. Θα έρθει η ώρα που θα καταλάβουν ότι η απόσταση από τον παράδεισο της δημοφιλίας και της εξουσίας μέχρι την κόλαση της απαξίας και της αποδοκιμασίας από τον ελληνικό λαό είναι μικρή.

Λογικά ο κ. Τσίπρας θα φέρει ένα νέο μνημόνιο απίστευτης σκληρότητας προκειμένου να περάσει από τη Βουλή. Και το πιο πιθανό είναι να περάσει με τις ψήφους κι άλλων κομμάτων. Όμως το κρίσιμο ερώτημα είναι πόσοι και ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ θα φύγουν; Θα έχει τη δεδηλωμένη και θα τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε ο Σακελλαρίδης ότι απώλεια της δεδηλωμένης οδηγεί σε εκλογές;

Εννοείται ότι το να στείλεις τον ελληνικό λαό να ψηφίζει στις 2 Αυγούστου με κλειστές τράπεζες και διαλυμένη την οικονομία δεν είναι ό,τι καλύτερο για κανέναν. Επομένως, το πιο πιθανό σενάριο είναι να βγάλουμε κι εμείς και η κυβέρνηση «κουτσά – στραβά» το καλοκαίρι, να κάνουμε και κανένα μπανάκι περιμένοντας το «μπουγιουρντί» της εφορίας και από το Σεπτέμβριο, όταν ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει να έρθει και η πολιτική ανατροπή.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει να υλοποιήσει αυτήν την τρομερή ανατροπή στην ελληνική κοινωνία. Δεν έχει τα κότσια ο «αριστερός» και αντιμνημονιακός Αλέξης και το στήριγμά του στα παιχνίδια Πάνος να προκαλέσουν την πιο σκληρή λιτότητα που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Κανένα μνημόνιο από αυτά που υπογράφτηκαν μέχρι σήμερα δεν ήταν τόσο επώδυνο αλλά ο εφιάλτης δεν τελειώνει εδώ.

Τα μέτρα αυτά είναι για να πάρουμε μερικά δισ. και να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Το χρηματοδοτικό κενό ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ και δεν υπολογίζεται η ζημιά που έχει γίνει και που θα συνεχιστεί με μια οικονομία σε ύφεση πάνω από 2% και φέτος και του χρόνου.

Ίσως ο κόσμος ακόμη δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η νέα κυβέρνηση. Πολλοί ακόμη λένε ότι έχουν πρόωρη εντολή από το λαό και πρέπει να τους δώσουμε χρόνο. Όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η εντολή που πήραν ήταν η εξής: Καλύτερη διαπραγμάτευση, λιγότερα μέτρα, τέλος της ύφεσης, αξιοπρέπεια, περισσότερες θέσεις εργασίας και βεβαίως ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ποιο από αυτά συμβαίνει τώρα; Μήπως η αξιοπρέπεια ενώ έχουμε εξευτελιστεί διεθνώς; Μήπως ότι διακυβεύεται ακόμη το ευρωπαϊκό μας μέλλον;

Γι' αυτό λοιπόν πρέπει ο βίος αυτής της κυβέρνησης να είναι βραχύς. Δεν ξέρουμε ποιος θα αναλάβει το τιμόνι της χώρας αλλά σίγουρα δεν πρέπει να συνεχίσουν το εγκληματικό τους έργο οι «δολοφόνοι» της χώρας, το δίδυμο της συμφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εχετλαίος avatar
  Εχετλαίος 25/06/2015 19:45:51

  Φαίνεται πως έρχεται η ώρα να κυβερνήσει μία υπεύθυνη κυβέρνηση, φυσικά με κορμό τη ΝΔ. Είναι φανερό πως τον Τσίπρα δεν τον θέλουν ούτε ζωγραφιστό οι δανειστές, διότι γνωρίζουν πως με την προηγούμενη κυβέρνηση είχαν καλύτερη συνεννόηση, υπήρχαν αμοιβαίες υποχωρήσεις και η ρευστότητα έρεε αδιάλειπτα. Βέβαια, αν είχαμε προσέξει περισσότερο να μην θιχτούν τόσο υπέρμετρα κάποιοι απέναντι σε κάποιους άλλους που σχεδόν ξεχάστηκαν, σίγουρα αυτή τη στιγμή η παρούσα φαιδρή κατάσταση δεν θα ήταν στο επίκεντρο.

 2. iconology2009 avatar
  iconology2009 25/06/2015 20:06:08

  Επί της ουσίας αυτή η κυβέρνηση ήταν-μακράν!-η μακροβιότερη ζοφερά και αποδεδειγμένα πιο ζημιογόνα μεταπολιτευτική κυβέρνηση. Θέλω να πω ότι ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΑΤΗΣΕ! Λες και δεν είχε προηγηθεί το τραυματικό βίωμα της κυβέρνησης ΓΑΠ, η κυβέρνηση Τσίπρα ΕΚΑΝΕ τα ίδια ακριβώς λάθη με τον ανεκδιήγητο Παπανδρέου. Αρχής γενομένης φυσικά με τα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ. Και φυσικά όλος αυτός ο ανόητος κουτοπόνηρος και επαρχιώτικος τακτικισμός της κωλυσιεργίας-copy/paste της κουραδομαγκιάς του Γιωργάκη- που αντί να εξαντλήσει τους δανειστές, τελικά εξάντλησε τη χώρα-εδώ πάει κουτί η φράση "δεν υπάρχει πια σάλιο". Όμως προσοχή. Το παιχνίδι πρέπει να παιχτεί με κοινοβουλευτικά άψογο τρόπο. Δεν πρέπει να υπάρξει σκιά στις διαδικασίες. Είναι μάνες οι απέναντι στο να επικαλούνται αποστασίες. Πρέπει δηλαδή οι διαρροές που θα δημιουργήσουν το ρήγμα στη κυβερνητική πλειοψηφία να προκύψουν πρώτα και μάλιστα να προκύψουν από την αντιμνημονιακή πλευρά. Από κει κι ύστερα ο δρόμος είναι ανοικτός και ελεύθερος για κλείσιμο της πληγής που προκάλεσε η πεντάμηνη ομηρία της χώρας στα χέρια των πολιτικών απατεώνων που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού με τα θηριώδη τους προεκλογικά ψέματα-η συνέργεια του εκλογικού νόμου ήταν εδώ καθοριστική. Και κάτι ακόμη, θεωρώ πολύ σημαντικό: ΠΡΕΠΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟ νεοΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ. Μόνο έτσι θα αποδομηθεί οριστικά και αμετάκλητα. Επειδή διαισθάνομαι ότι θα το υπογράψει το νέο μνημόνιο αυτή είναι η χρυσή ευκαιρία να αποδομηθεί ο ίδιος, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι από τους βουλευτές του ψηφίσουν το μνημόνιο που θα φέρει στη Βουλή. Αν πέσει πριν από αυτή τη διαδικασία δεν θα έχει αποδειχτεί η προδοσία του στο εκλογικό σώμα και θα μπορεί να επικαλείται διάφορα αυτοηρωοποιητικά.

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 25/06/2015 20:32:41

  To ξαναγραφω και σε αυτο το εξαιρετικο ευστοχο και επιπονο αρθρο. Υπαρχουν δεδομενα 1)Αυτη η συμφωνια ειναι συμφωνια γεφυρα... προς την δραχμη. Δηλαδη θα ερθει σε μια τοσο μιζερη κατασταση η ελληνικη κοινωνια που πλεον η δραχμη ισως να μην εχει και πολλη διαφορα. 2)Η συμφωνια δεν μπορει να εφαρμοστει ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ απο την παρουσα συνθεση της κυβερνησης. Κανενας εκ της κυβερνησεως δεν ειναι σοβαρος, κανενας εκ της κυβερνησεως δεν εχει αξιοπιστια. Με δεδομενο οτι αποκλειεται η παρουσα κοιβουλευτικη συνθεση να αφησει π.χ τον Θεοχαρη υπουργο εργασιας και τον λοβερδο υπουργο υγειας (αληθεια, ψηφισαν τσιπρα και πηραν γαπ οι γατοι ελληνες πολιτες) θα ελεγα οτι ειμαστε στο απολυτο αδιεξοδο. σιγουρα χωρις Ν.Δ τα κουκια δεν βγαινουν. Δεν ξερω αν ο τσιπρας ελεγχει πλεον καν τριψηφιο αριθμο βουλευτων. 3)Η κυβερνηση Τσιπρα εχει ηδη πεσει. Ψηφιστικε με αλλα φερνει αλλα σερνομενη απο τα γεγονοτα. Δεν εχουν λαικη νομιμοποιηση και με την μεταφορικη και με την κυριολεκτικη εννοια. Ο Τσιπρας πλεον δεν ειναι πρωθυπουργος. 4)Οτι ειναι να γινει πρεπει να γινει πριν μπουν τα καπιταλ κοντρολς που θα στειλουν την υφεση της συμφωνιας απο το 3 στο 7%. ΑΠΟΛΥΤΩΣ σωστο το timing της προτασης Σαμαρα. Τα περι "πρωθυπουργολογιας" ειναι δευτερευοντα. Θα ειναι υπηρεσιακος εμπασι περιπτωση. Το θεμα ειναι να εφαρμοστει η συμφωνια να σταθεροποιηθει το συστημα και να παμε σε νεα πιο βιωσιμη συνθεση βουλης να μπορει να παραχθει κοινοβουλευτικο εργο πιο λογικο και βιωσιμο . Σκοπος δεν ειναι η τυπικη υπαρξη μας στο ευρω αλλα και η ουσιαστικη. "Σωματι και πνευματι"

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/06/2015 21:44:37

  Η κρυφή αντζέντα της κυβέρνησης του Βουνού,των συριζοταλιμπάδων του Δημ.Στρατού Ελλάδας,που μισούν θανάσιμα ό,τιδήποτε παραπέμπει σε ελληνικότητα και έθνος,που δεν είναι άλλη από το ξεκαθάρισμα των εχθρών τους,του Έθνους,της Εκκλησίας,της Αστυνομίας και του Στρατού,σε συνδιασμό με τις ραγδαίες μεταναστευτικές ροές πρός την δύσμοιρη Πατρίδα μας, την υπογεννητικότητα,την εισαγόμενη εγκληματικότητα και την αβάσταχτη φορολογία, θα φέρει δυστυχώς την Ελλάδα μας πολύ πιό σύντομα από ό,τι περιμέναμε στην καταστροφή. Ακόμη κι αν υπογράψουν τα συντρόφια του ΔΣΕ την οποιαδήποτε επαίσχυντη συμφωνία,το τέλος είναι κοντά... Ένας σεισμός αλλαγών αν γίνει μόνο που θα τον συνοδεύει η αληθινή μετάνοια όλων μας και η επιστροφή στις ρίζες μας,υπάρχει πιθανότητα να μας σώσει,αλλιώς...

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/06/2015 23:29:42

   Δεν βλέπω φως.

 5. PKONT67 avatar
  PKONT67 25/06/2015 22:02:15

  ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?Αντιδράσεις καθώς μεταξύ άλλων ζητείται η πρόσληψη 48 καθαριστριών για την κάλυψη των 22 προβλεπόμενων από το οργανόγραμμα θέσεων Στην πρόσληψη 139 μόνιμων υπαλλήλων και 127 εποχικών με 8μηνη σύμβαση εργασίας προχωρά η περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της. Η αντιπεριφερειάρχης εισηγήτρια του θέματος Ελισσάβετ Τασούλη σημείωσε ότι, σήμερα, ο αριθμός των κενών θέσεων τακτικού προσωπικού του Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής ανέρχεται σε 765. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα της άμεσης κάλυψης ορισμένων κενών, σε διάφορους κλάδους και κατηγορίες των οποίων «η δαπάνη μισθοδοσίας θα βαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό της περιφέρειας». Οι αντιδράσεις επικεντρώθηκαν στην νομιμότητα ή μη του αιτήματος εφόσον, αφενός η νομοθεσία απαγορεύει τις προσλήψεις, αφετέρου ζητείται η πρόσληψη 48 καθαριστριών για την κάλυψη των 22 προβλεπόμενων από το οργανόγραμμα θέσεων. Από την αντιπολίτευση ζητήθηκε ο διαχωρισμός των 26 «πλεοναζόντων» καθαριστριών και η ένταξη τους σε νεότερο οργανόγραμμα «απόλυτα συμβατού με τις πραγματικές ανάγκες της περιφέρειας». Ακόμα, προτάθηκε και η απόσυρση του θέματος μέχρι την ύπαρξη τροπολογίας (στον νόμο προσλήψεων στους ΟΤΑ) για άρση απαγόρευσης προσλήψεων στις κατηγορίες Υ.Ε. και Δ.Ε. Αντίθετα, από την προσκείμενη στους ΑΝΕΛ παράταξη ζητήθηκε η διεύρυνση της απόφασης, ώστε να περιληφθούν 23 υπάλληλοι οι οποίοι είχαν εργαστεί επί σειρά ετών στην περιφέρεια και δεν ωφελήθηκαν από το Π.Δ. Παυλόπουλου (περί μονιμοποίησης). Αποδόθηκαν ευθύνες στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή για την έλλειψη μέριμνας προς αποκατάστασή τους «παρά την σχετική δέσμευση». Την ανάγκη της αμεσότητας των προσλήψεων υπογράμμισε η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα η οποία όπως επισήμανε «δεν μπορώ να δουλέψω». Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού είναι ζωτικής σημασίας και δυστυχώς. Στο τμήμα της δασοπυρόσβεσης το οποίο «είναι πρώτης γραμμής δεν υπάρχει κανένας μόνιμος αρμόδιος υπάλληλος όπως και στις τέσσερις αντιπεριφέρειες». Ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας υποστηρίζοντας την θέση της περιφερειακής αρχής διευκρίνισε ότι η περιφέρεια ως αυτοδιοικητικό όργανο θα διεκδικήσει το δικαίωμα για την εύρυθμη λειτουργίας της με την κάλυψη των αναγκών της, "ενάντια σε κάθε μνημονιακό νόμο". Τέλος, στο ζήτημα της πρόσληψης των συμβασιούχων επικρίθηκε έντονα η περιφερειακή αρχή η οποία είχε αντιτεθεί -από την θέση της στην αντιπολίτευση- στην συζήτηση του θέματος τον περασμένο Φεβρουάριο.

 6. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 25/06/2015 22:25:06

  - Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιό σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς Στρατηγική είναι ο θόρυβος πριν την ήττα. - Μη καταλαμβάνεις μια θέση που είναι απομονωμένη και αποκομμένη από πόρους. - 'Οπως η ροή του νερού διαμορφώνεται από τη μορφολογία του εδάφους, έτσι και η ροή της Νίκης διαμορφώνεται από τις ενέργειες του αντιπάλου. ~Sun Tzu: "H Tέχνη του Πολέμου"

 7. ΤΤ avatar
  ΤΤ 25/06/2015 22:32:13

  Ο νόμος Χριστόπουλου (του γνωστού »ενιαίου τουρκικού πράγματος», ΑΥΤΟΣ είναι ο συντάκτης του νόμου) περιέχει και »αγροτικό» σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες για τους παράνομους: Στην σελίδα 33 του υπό πρόταση νομοσχεδίου (άρθρο 5) με χειρόγραφη ένδειξη σελίδας ‘84’, διαβάζουμε: «Με κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να ασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια για την χορήγηση της άδειας εργασίας όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα». Αυτό σε απλά ελληνικά ονομάζεται Ειδικές Οικονομικές Ζώνες Απασχόλησης Αλλοδαπών.

 8. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 26/06/2015 02:10:44

  Θα αποτελέσω μία παραφωνία επισημαίνοντας: 1)Η κυριαρχία του σύριζα είναι απόλυτη ακόμη και τώρα που μιλάμε. 60% των πολιτών επιδοκιμάζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης, πάνω από 20% η διαφορά ΝΔ και Συριζα. Κάτω και από το 20% η πρόθεση ψήφου στην ΝΔ. Η πρόθεση ψήφου προς τον Τσίπρα είναι μεγαλύτερη και από αυτό που πήρε στις εκλογές! Μέτρον ανάλυσις. 2)Οι πολίτες συνήθως συσπειρώνονται γύρω από τις κυβερνήσεις τους όταν υπάρχουν ρήξεις με το εξωτερικό. Οι έλληνες το 40 ζητοκραύγαζαν υπέρ του Γεωργίου Β του πιο μισητού μέχρι τότε βασιλέα, ο Μεταξάς έγινε δημοφιλής, ο πούτιν με την κριμέα αν και επιτιθέμενος το ίδιο και ο κατάλογος είναι πολύ μακρυς. Οι λαοί δέχονται να υποφέρουν για χάρη κυβερνήσεων που δινουν την εντύπωση ότι συγκρούονται με κάποιον εξωτερικό κίνδυνο. Το νόημα είναι: κι αν κερδίσει ξανα ο συριζα στις νέες εκλογές? 3)Η ελλάδα έχει χάσει 27% του ΑΕΠ. Μπορεί να θεωρηθεί καταστροφή το - 0,4% (πόσο να ναι?) των τελευταίων μηνών? Ασφαλώς υπάρχει ανασφάλεια και οι πολίτες σηκώνουν καταθέσεις. Αυτό δεν υπήρχε πριν. 4)Ο λαός αλλάζει γνώμη γρήγορα καθώς ειμαστε "μετάβουλοι" αλλά όχι και τόσο γρήγορα! Και η αλλαγή άποψης δεν έχει καν αρχίσει να λαμβάνει χώρα όπως επισήμανα στο 1. 5)Ίσως η ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμη έτσι κι αλλιώς. Ίσως πρέπει να σπάσουμε την κακιά φουσκάλα τώρα. Λέω ίσως. Δεν είμαι σίγουρος. Μην το λέτε για σίγουρο πάντως εδώ μέσα ότι το μέιλ χαρδούβελη ήταν 1 δις και μετά θα πετάγαμε. Το είχαν ζητήσει πριν τόσους μήνες και εν τω μεταξύ θα ζητούσαν κι άλλα. Απόδειξη? Πάντα ζητάνε κι άλλα. Και έχουμε σχεδόν 3 χρόνια που βγαίνουμε από το μνημόνιο, ήδη από το 2012!

 9. deltaplus avatar
  deltaplus 26/06/2015 02:25:53

  Και πολυ κρατησε αυτο το αστειο με την πρωτη φορα,κανονικα επρεπε να ντρεπονται και να ειχαν αυτοκτονησει ομαδικα, αλλα ειναι θρασυτατα γατακια και θα μας μπλεξουν ασχημα.

 10. airman avatar
  airman 26/06/2015 07:57:48

  Μένουν ακόμα 4 μέρες για να συμπληρωθούν οι πρώτες 155 του Κυβερνητικού φιάσκου που προέκυψε από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Από 1/7 και μετά όσες λιγότερες τόσο καλύτερα. Και σε περίπτωση επερχόμενων εκλογών άντε να δούμε ποιος απίθανος θα αποθεώνεται!

 11. Ρηνα avatar
  Ρηνα 26/06/2015 08:23:07

  Θα μείνουν μέχρι να τελειώσουν όλα τα θεσμικά να εφαρμόσουν την ιθαγένεια, να χτίσουν το τζαμί και όταν αρχίσουν οι Έλληνες να πληρώνουν και τα ποσοστά τους να πέφτουν ε τότε θα προκηρυχθούν εκλογές.... Οι άνθρωποι έχουν τα πιστεύω τους και ακόμα κι αν δε μας αρέσουν τα βάζουν μπροστά από τις θέσεις και το κέρδος γι αυτό και όλοι φοβούνται αν θα περάσουν τα μέτρα από τους απλούς βουλευτές. Οι επόμενοι που θαρθουν δεν θα χουν κανένα πιστεύω πάρα μόνο το κερδος, κάτι που το ζήσαμε και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Διαλέγουμε και παίρνουμε και αν δε μας αρέσει κανένας όπερ πιθανότερο, φτιάχνουμε τους εαυτούς μας προκειμένου να διορθώσουμε τα κριτήρια μας και να κρατήσουμε αυτό το κομμάτι γης που λέγεται Ελλάδα, όχι τσαλακωμένη και πιθανά κολοβη, αλλά όπως τη θελουμε και τη φανταζόμαστε.....

  • deltaplus avatar
   deltaplus @ Ρηνα 26/06/2015 16:25:21

   Σωστα τα λες η τρελλα ειναι του λαου που βαζουν αριστερη κυβερνηση να κανει φιλελευθερη οικονομικη πολιτικη και ζηταν απο την ΝΔ να κανει κοινωνικοποιησεις......στις κηδειες παμε και γλενταμε και στους γαμους παμε για να κλαψουμε.κι'ολα αυτα για το βολεμα στο δημοσιο.......

 12. thanasis avatar
  thanasis 26/06/2015 19:58:15

  περιμεναμε έναν τσιπρα πιο υπεύθυνο αποδεικνύεται κατώτερος των περιστασεων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.