Ο ανασχηματισμός άργησε μια μέρα
05/06/2014 12:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ανασχηματισμός άργησε μια μέρα

Πολιτικά κουτσομπολιά, συντροφικά μαχαιρώματα, διασπορά φημών και αδιασταύρωτων «ειδήσεων», από όλα έχει ο μπαξές.

Οι κάτοχοι της ζηλευτής ειδικότητας του «ανασχηματολόγου» του πολιτικού ρεπορτάζ δουλεύουν υπερωρίες τις τελευταίες ημέρες. Καθώς ειδήσεις βγαίνουν με το σταγονόμετρο, επιστρατεύουν όλη τη «δημιουργική δημοσιογραφία» που έχουν διδαχθεί στα ΙΕΚ «Μούφα και Αλλαγή» (στο κυβερνητικό σχήμα).

Καταρχήν για το χρόνο του ανασχηματισμού. Πρώτα μας έλεγαν ότι η αναδόμηση θα συμβεί πριν μετρηθούν οι σταυροί των ευρωεκλογών, μετά ότι πάει για αργότερα (αφού φανούν τα κότερα) καθώς υπάρχουν υποχρεώσεις της ελληνικής Προεδρίας τον Ιούνιο, έπειτα ότι η Τετάρτη 4/6/2014 ήταν η μόνη βολική ημερομηνία σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις προβλέψεις του Νοστράδαμου για να καταλήξουμε προς το παρόν σε μια λιγότερο δεσμευτική διατύπωση: «θα γίνει άμεσα».

Ο μόνος κοινός τόπος αυτού του ανασχηματισμού είναι, σύμφωνα πάντα με τους ταγούς της δημοσιογραφίας, ότι τον κάνει ο Βενιζέλος. Απαιτεί ποσότητα και ποιότητα Υπουργείων, κόβει τον ένα υποψήφιο, «ράβει» τον άλλον, δεν έχει βάλει βέτο μόνο για τον υπουργό Επικρατείας.

Η απόλυτα διασφαλισμένη δημοσιογραφική επιτυχία είναι στα ονόματα. Αν πουν κάποιον και αυτός υπουργοποιηθεί έχει καλώς. Αν δεν πάρει χαρτοφυλάκιο, το όνομα του «έπαιξε για να καεί». Εκατό τοις εκατό δικαίωση του «ρεπορτάζ».

Πολιτικά κουτσομπολιά, συντροφικά μαχαιρώματα, διασπορά φημών και αδιασταύρωτων «ειδήσεων», από όλα έχει ο μπαξές.

Με την ουσία ουδείς ασχολείται. Η οποία είναι ότι στο σημείο που βρισκόμαστε σημασία έχει η αλλαγή πολιτικής (ιδίως της οικονομικής) και όχι τα πρόσωπα.

Αν δεν μετουσιωθεί η σταδιακή έξοδος από την κρίση με σταδιακή άρση των αδικιών και των δυσβάστακτων βαρών στους φορολογούμενους, τότε καμία αλλαγή δεν έχει νόημα.

Αν οι πολίτες δεν δουν μια διαφορετική προσέγγιση σε μια σειρά ζητημάτων «καθημερινότητας», τα όποια πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη από την αναδόμηση θα εκμηδενιστούν.

Και τότε ελάχιστη σημασία θα έχει αν «ο ανασχηματισμός άργησε μια μέρα».

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 05/06/2014 13:12:39

  Μ.Ο.,αυτός ο ανασχηματισμός,μοιάζει με τα καλλιστεία που διοργανώθηκαν υπ' ευθύνη σου πρίν λίγο καιρό. Ξεκινά από το τέλος για να καούν όσοι δε μπούν,ο πραγματικά υπεύθυνος δεν έχει την πρωτοβουλία των αποφάσεων,για να φτάσουμε στην κατάρτιση του νέου σχήματος,και να καταλήγουμε ότι τελικά αν έμπαιναν άλλοι θα ήταν καλύτεροι...

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ Κυθήριος 05/06/2014 13:41:26

   Μοιάζει στο εξής: ένας αποφασίζει. Και δεν ήταν καλλιστεία, αλλά παρουσίαση των δέκα πιο ποθητών Ελληνίδων

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Κυθήριος 05/06/2014 13:58:00

   Ναί,ιδίως στο: ένας αποφασίζει...

 2. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 05/06/2014 19:06:03

  Η αξία των ρεπορτάζ για τον αναςχηματιςμό έχει καταντήσει ίση με την αξία των exit polls. Σκουπίδια. Ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι του κάθε φανφάρα δημοσιογράφου το πλασάρει ως ρεπορτάζ. Για να κάνεις ρεπορτάζ πρέπει να φτύςεις αίμα να βρεις τη πληροφορία και να τη ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ισχυρή με μεγάλη πιθανότητα να επαληθευτεί, και μετά να την ανακοινώσεις ως ΕΚΤΙΜΗΣΗ. Αυτό είναι που κάνει τον δημοσιογράφο έγκυρο, και το ΜΜΕ σοβαρό. Αν όμως πέσει έξω ζητά συγνώμη. Όχι δικαιολογίες...Κι αυτή είναι η διαφορά από την "διασπορά ψευδών ειδήσεων". Της εικασίας από την είδηση...Της χειραγώγησης από την ενημέρωση... Ας αξιολογήσουμε ο καθένας μας, με το σκεπτικό αυτό, τον κάθε δημοσιογράφο και το κάθε ΜΜΕ που εμπιστευόμαστε την ενημέρωσή μας και ανάλογα να αφιερώσουμε το χρόνο μας. Ας έχουμε πλέον την ευθύνη της προσωπικής μας αυτομόρφωσης. Ας γίνουμε Πολίτες, όχι Οπαδοί...

 3. NESTORAS avatar
  NESTORAS 06/06/2014 22:34:11

  Τελικά γιατί χρειάζεται ανασχηματισμός και ποιος τον χρειάζεται;Η κόπωση των μεταρρυθμίσεων; (σιγά τις μεταρρυθμίσεις). Επίσης, ο ανασχηματισμός έχει να κάνει με τον Στουρνάρα, ο οποίος είναι λέει το πρόσωπο κλειδί. Δηλαδή τώρα που υποτίθεται ότι έχουμε πλεόνασμα να φύγει ο τεχνοκράτης να μπει άλλος ποιος; Ο καλλιτέχνης ή ο πολιτικός; Και θα αλλάξει η προδιαγεγραμμένη πολιτική; Ή καθένας από τους υπουργούς κάνει του κεφαλιού του; τότε υπάρχει άλλο πρόβλημα.0Τον ανασχηματισμό τον χρειάζεται ο Βενιζέλος γιατί αφενός η καρέκλα είναι ταυτισμένη με την επιβίωση του ΠΑΣΟΚ (διαχρονικά) και του ιδίου προσωπικά. Επίσης, τον ανασχηματισμό χρειάζεται μια μερίδα της λαικής δεξιάς, η οποία πιστεύει ακόμη στον παραγοντισμό και στον πολιντικατισμό. Τέλος τα διαπλεκόμενα, τα οποία προφανώς με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούν να παραμείνει η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης με ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ και ολίγη ΔΗΜΑΡ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.