Ο Τσίπρας χρεοκόπησε και επισήμως τη χώρα
04/06/2015 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας χρεοκόπησε και επισήμως τη χώρα

Το «ατύχημα» που όλοι λέγαμε ότι θα συμβεί, έχει γίνει

Η Ελλάδα του Τσίπρα το κατάφερε κι αυτό. Το «ατύχημα» που όλοι λέγαμε ότι θα συμβεί, έχει γίνει. Όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επισήμως αίτημα για ομαδοποίηση των δόσεων που πρέπει να καταβάλουμε στο ΔΝΤ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Συγκεκριμένα, αύριο 5 Ιουνίου, αλλά και στις 12, 19 και 26 Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ συνολικά περίπου 1,5 δισ.ευρώ.

Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε και το ΔΝΤ, το οποίο ανακοίνωσε ότι το αίτημα κατατέθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και αναφέρει ότι η καταβολή του συνόλου των δόσεων μπορεί να γίνει στις 30 Ιουνίου, κι όχι στις 19 Ιουνίου που είναι η ημερομηνία καταβολής της τελευταίας δόσης.

Iδιαίτερα ενοχλημένη από το αίτημα της Αθήνας για ομαδοποίηση των δόσεων, εμφανίζεται , πάντως, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ καθώς τόσο η ίδια όσο και πολλοί αξιωματούχοι νιώθουν πως η ελληνική κυβέρνηση τους άδειασε.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο MEGA, νιώθουν έτσι γιατί μέχρι και το μεσημέρι τόσο η Κρίστιν Λαγκάρντ όσο και πηγές του ΔΝΤ εμφανίζονταν σίγουροι πως η Αθήνα θα πληρώσει κανονικά τη δόση των 300 εκατομμυρίων ευρώ την Παρασκευή .

Η πρώτη δόση – ύψους 300 εκατ. ευρώ – θα έπρεπε να καταβληθεί αύριο Παρασκευή, ενώ η τελευταία ήταν προγραμματισμένη για τις 19 του μηνός.

Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο. Η κυβέρνηση δεν έχει να πληρώσει ούτε 300 εκατ. ευρώ. Ομολογία χρεοκοπίας της χώρας και ο Τσίπρας μπορεί πλέον να καυχάται ότι είναι ο νέος Χαρίλαος Τρικούπης. Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να ήθελε να κάνει την Ελλάδα... Δανία του Νότου και να μην το κατάφερε. Αλλά ο Τσίπρας κατάφερε να κάνει την Ελλάδα... Ζάμπια, μια αφρικανική χώρα η οποία δεν μπορεί να καταβάλει τα λεφτά στους δανειστές.

Η ακόμη μεγαλύτερη ντροπή που διαρρέεται είναι άλλη: Ότι το ελληνικό αίτημα που έφτασε στην έδρα του ΔΝΤ δεν το παρέλαβε κανείς και δεν μπορούσε να το υποστηρίξει από ελληνικής πλευράς. Διότι ο κ. Κατσάμπας, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ έφυγε πριν μερικές ημέρες αφού έληξε η θητεία του. Θα πήγαινε η Παναρίτη αλλά όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί.

Να πούμε ότι αυτό που κατάφερε ο Τσίπρας είναι γνωστό ως «μοντέλο Ζάμπια» αφού πριν 30 χρόνια κάτι ανάλογο είχε κάνει και το αφρικανικό κράτος με τις δόσεις του δανείου που όφειλε στο ΔΝΤ.

Να θυμίσουμε ποιες άλλες χώρες δεν έχουν καταφέρει να αποπληρώσουν τα δάνειά τους;

Σουδάν: Σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις προς το ΔΝΤ από το 1984, ως συνέπεια του σφοδρού εμφύλιου πολέμου και της παρατεταμένης ξηρασίας. Το συνολικό όφελός της χώρας στο Ταμείο ανερχόταν στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία δεν αποπλήρωσε ποτέ. Κατά συνέπεια, το ΔΝΤ απέκλεισε το Σουδάν από κάθε πρόσθετη οικονομική στήριξη.

Σομαλία: Η αφρικανική χώρα κήρυξε στάση πληρωμών το 1985, λόγω των καταστροφικών οικονομικών επιπτώσεων του εμπάργκο στην εξαγωγή βοοειδών από την Σαουδική Αραβία.

Το 2013, το ΔΝΤ αναγνώρισε τον πρόεδρο Hassan Sheikh Mohamoud, ανοίγοντας τον δρόμο για μία αποκατάσταση των σχέσεων του με τη Σομαλία μετά από 22 χρόνια! Το συνολικό χρέος της χώρας προς το ταμείο αγγίζει πλέον τα 327 εκατομμύρια δολάρια.

Ζιμπάμπουε: Η περίπτωση της Ζιμπάμπουε είναι πιο πρόσφατη, αφού σταμάτησε να καταβάλει τις πληρωμές το 2001 λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετώπιζε η χώρα λόγω των λανθασμένων επιλογών του προέδρου της, όσον αφορά στις μακροοικονομικές πολιτικές. Το χρέος της αφρικανικής χώρας προς το Ταμείο ανέρχεται στα 111 εκατομμύρια δολάρια.

Κούβα: Η Κούβα δήλωσε αδυναμία να αποπληρώσει το χρέος των 25 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Ταμείο το 1958, μετά την πτώση της κυβέρνηση Μπατίστα. Όταν ανήλθε στην εξουσία ο Κάστρο, το ΔΝΤ ανέστειλε την πληρωμή έως το 1963. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η Κούβα κατάφερε να αποπληρώσει το χρέος της μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Καμπότζη: Κήρυξε στάση πληρωμών το 1975, όταν οι Κόκκινοι Χμερ με αρχηγό τον Πολ Ποτ κατέλαβαν την εξουσία. Η ασιατική χώρα χρωστούσε συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο, χρέος το οποίο αποπληρώθηκε πολλά χρόνια αργότερα, το 1993!

Ονδούρα: Σταμάτησε να καταβάλει τις δόσεις προς το ΔΝΤ το 1987 έπειτα από μία σειράς αρνητικών εξελίξεων, όπως η κρίση στην αγορά του καφέ, η έλλειψη υποστήριξης από την Αμερική λόγω του εμφύλιου πολέμου κ.λπ. Το χρέος αποπληρώθηκε το 1990, όταν η νέα κυβέρνηση κατάφερε να υποτιμήσει το εγχώριο νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΧ_SYRIZA avatar
  ΕΧ_SYRIZA 04/06/2015 19:10:07

  Πρώτη φορά η Ευρωπαική Χώρα δεν πληρώνει το ΔΝΤ. Πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Να τους χαιρόμαστε!

  • Silvestro avatar
   Silvestro @ ΕΧ_SYRIZA 04/06/2015 23:27:55

   Σιγά τώρα να μη βάλουμε και τα κλάματα, που δεν πληρώνεται στην ...ώρα του το ΔΝΤ. Δεν μας δανείζουν, δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε. Απλούστατο. Καμιά άλλη χώρα δεν υφίσταται τόσο ακραίους και ανήθικους εκβιασμούς, καμία χώρα δεν πληρώνει χρέη χωρίς να δανείζεται. Ουκ αν λάβεις, παρά του μη έχοντος.

   • Giorgis avatar
    Giorgis @ Silvestro 04/06/2015 23:36:18

    Ναι αλλά ζητάμε καινούργια δάνεια ... πέντε μήνες τώρα ζητάμε λεφτά από παντού και κινδυνεύουν ζωές γιατί δεν έχουν λεφτά τα νοσοκομεία πχ. Εσένα μπορεί να μην σου καίγεται καρφί και άνθρωποι σαν και του λόγου σου το παίζουν τσαμπουκά γιατί έχουν πισινή. Να πας να το πεις σε μια μάνα που έχει παιδί στο νοσοκομείο έτοιμο για εγχείριση και να μην έχουν γάζες.

    • Silvestro avatar
     Silvestro @ Giorgis 04/06/2015 23:48:46

     Άσε τις φτηνές αιτιάσεις. Όλα τα κράτη δανείζονται, απλά εμάς φροντίσανε να μας αποκλείσουν από τις αγορές, να μας τυλίξουνε σε μνημόνια και να μας εκβιάζουν για να μας δανείζουν κατ΄αποκλειστικότητα οι τοκογλύφοι, υφαρπάζοντας την κρατική περιουσία και φτωχοποιώντας μας βάναυσα. Εσύ μπορεί να είσαι βολεμένος και να μην σου καίγεται καρφί, αλλά άλλο έρποντας, δεν πάει. Ξεχάστε το. Πάρτε το απόφαση, δεν γίνεται να συνεχίζετε να ζείτε σε ευμάρεια, ενώ η πλειοψηφία του λαού αργοπεθαίνει κάθε μέρα. Υ.Γ Πολύ συγκινητικό αυτό με τη μαμά και το παιδί, αλλά έχασες. Ο παππούς μου είναι σε Δημόσιο νποσοκομείο και ΔΕΝ κινδυνεύει, σε βεβαιώνω. Τέρμα οι κινδυνολογίες. Πές τες αν σου αρέσουν στη γυναίκα σου, να την τρομάξεις.

     • Γιάννης avatar
      Γιάννης @ Silvestro 05/06/2015 00:03:54

      Τοκογλυφοι οταν μας δανείζουν με 1.5%;;;; Ναι θέλουν το κακό μας γιατί έχουμε ένα σύστημα αιμαφροδητο που όλοι θέλαμε δημόσιο, το κράτος να πληρώνει και να μην παραγωγούμε ούτε καρφιά! Άμα ΕΣΥ θεωρείς ότι το ελληνικό κράτος λειτουργούσε με νορμαλ κριτήρια και ήταν παραγωγικό τότε πάω πάσο, δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης

     • Fotini avatar
      Fotini @ Silvestro 05/06/2015 00:09:09

      Καινούργιος τῆς Κουνδούρου; :)

     • Fotini avatar
      Fotini @ Fotini 05/06/2015 00:23:07

      Sorry, Κουμουνδοὺρου.

     • Silvestro avatar
      Silvestro @ Fotini 05/06/2015 00:26:11

      Sorry, Συγγρού.

     • Silvestro avatar
      Silvestro @ Fotini 05/06/2015 00:24:22

      Καινούργια της Συγγούρου;:) Τι θες; Nα σε καλέσω για καφέ;

     • ΒΤ avatar
      ΒΤ @ Silvestro 05/06/2015 08:05:10

      ποσο ειναι το μεροκαματο που σας δινει ο Αλεκος για να λετε τετοια κουλά ;

     • Silvestrο avatar
      Silvestrο @ ΒΤ 05/06/2015 12:59:24

      Από ..μεροκάματα, ξέρεις καλά βλέπω. Εγώ είμαι υπεράνω χρημάτων και κομμάτων.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Silvestrο 06/06/2015 00:03:50

      Μμμμμμ φαινεται με αυτα που γραφεις

     • Κώστας ΜΠ avatar
      Κώστας ΜΠ @ Silvestro 05/06/2015 00:37:00

      "απλά εμάς φροντίσανε να μας αποκλείσουν από τις αγορές," "και να μας εκβιάζουν για να μας δανείζουν κατ΄αποκλειστικότητα οι τοκογλύφοι" Δεν υπάρχει σωτηρία. Κάτι τέτοιοι μόνο με άγρια πείνα θα βάλουν μυαλό. Εμπρός Τσίπρα, βουρ για χρεοκοπία.

     • DIVER avatar
      DIVER @ Silvestro 05/06/2015 16:40:41

      ΑΓΑΠΗΤΕ SILVESTRO ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΘΝΟΣ ,ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ,ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ,ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ,Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΝΟ 5 ΜΗΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ,Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΑΒΑΛΕ ,ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ ΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΑΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ?ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΜΕ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ,ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΠΟΥΜΕ Η ΓΤΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ (ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ) ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ , ΕΛΠΙΖΩ ΜΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ

     • πΔπ / παναγιώτης Δημητρίου παπαδογιαννοπετροδημητροκωστόπουλος avatar
      πΔπ / παναγιώτης Δημητρίου παπαδογιαννοπετροδημητροκωστόπουλος @ Silvestro 05/06/2015 17:42:30

      Πέθαναν 6 ανασφάλιστοι νεφροπαθείς στην Θεσσλονίκη. Ασχολίαστο. (με πνίγει η οργή και ο θυμός)

    • Βαγγέλης avatar
     Βαγγέλης @ Giorgis 04/06/2015 23:51:41

     Έχεις δίκιο. Ούτε γάζες θα υπάρχουν στα νοσκομεία. Τότε όμως καλά κάνουν και καθυστερούν την πληρωμή του ΔΝΤ για να περισσεύουν λεφτά για γάζες και να μη χρειάζονται νέα δάνεια.

    • Blue flag avatar
     Blue flag @ Giorgis 05/06/2015 16:20:40

     Τι καινούργια δάνεια ζητάμε καλέ μου φίλε, 7,5 δις έχει πληρώσει τούτη η κυβέρνηση και 10 δις η προηγούμενη σε δάνεια. 17,5 Δις μέσα σε ένα χρόνο. Και τα χρήματα που πήρε το καλοκαίρι του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν δόση που είχε καθυστερήσει να δοθεί από το 2013. Τι μας έδωσαν και έδωσαν λέτε και ξαναλέτε. Δείτε τα στοιχεία πρώτα και μετά μιλάτε. Τώρα ότι μπορεί να μην έχουν γάζες στα νοσοκομεία μπορεί να είναι και αληθές, έλα όμως που είμαστε και λαμογιοπολίτες και δεν θέλουμε να πληρώνουμε φόρους, 200 χιλιάδες μπήκαν στην ρύθμιση των 100 δόσεων, πιό πριν δεν είχαν δεκάρα τσακιστή να πληρώσουν? Είχαν αλλά σου λέει κάτσε και θα δούμε. Αυτά.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Silvestro 06/06/2015 12:20:03

    Η αυτοκτονία είναι μαγκιά δηλαδή; Γιατί δεν είχαμε τέτοια θέματα 5 χρόνια τώρα με τεράστια ύφεση και ελλείμματα; Γιατί όσοι διαπραγματεύτηκαν από Παπαδήμο και μετά είχαν μια καθαρή στόχευση. Τραβάμε το σχοινί όσο γίνεται χωρίς να ρισκάρουμε να κοπεί. Γιατί εμείς θα πάθουμε κατατροφή και δε θα μας παρηγορεί μετά ότι θα πάθουν κάποια ζημιά και οι "κακοί" της υπόθεσης. Ο τρόπος που διαπραγματευόμαστε τώρα είναι τζογαδόρικος και τυχοδιωκτικός, αλλά σίγουρα όχι υπεύθυνος και πατριωτικός. Επομένως;

    • Fotini avatar
     Fotini @ Γεώργιος Τ. 06/06/2015 21:17:14

     Τί διαπραγμάτευση, θέατρο ἐννοεῖς!

 2. victoria (true) avatar
  victoria (true) 04/06/2015 20:10:45

  Μέχρι σήμερα ήμασταν σε μνημόνιο.Έχω την αίσθηση όμως πως, παρά τις φωνές ως τώρα, σήμερα είναι που χάνεται εθνική κυριαρχία.

 3. Ποντομέδων avatar
  Ποντομέδων 04/06/2015 20:53:45

  Επικαλούνται διαρκώς, σε βαθμό εμετικό την "απόφαση" του Ελληνικού λαού !!!!! Ας αφήσουμε το γεγονός ότι η απόφαση του Ελληνικού λαού δεν μπορεί να εκφράζεται από το 36+4= 40 % . Αλλά, είναι δυνατόν να επικαλείται η Κυβέρνηση, η υπεύθυνη ηγεσία της Ελλάδας, το θυμικό της κάθε κυρα-Κατίνας, για να το χρησιμοποιεί ως άλλοθι ;;;;;; Η νοημοσύνη τους δεν ήταν αρκετή, για να τους δώσει να καταλάβουν , ότι αυτά που έταζαν, για να εκμαυλίσουν τις κυρα-Κατίνες ήταν ανέφικτα ;;; Ομολογούν, δηλαδή, ότι είχαν την ίδια νοημοσύνη με τις κυρα-Κατίνες;;;;; Έλεος, ουτιδανοί ολετήρες !!!!!!

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ Ποντομέδων 04/06/2015 23:38:34

   Επικαλούντε τη θέληση ενός λαού να καταναλώσει φόρους άλλου λαού. Σιγά σιγά θα το πάρουν χαμπάρι.

   • Silvestro avatar
    Silvestro @ Giorgis 04/06/2015 23:50:37

    Σιγά βρε...δικαιόρε - υπερασπιστή των συμφερόντων των ...άλλων λαών. Πήγαινε πίσω στη χώρα σου, γιατί Έλληνα, δεν σε κόβω.

    • Ρεαλιστης avatar
     Ρεαλιστης @ Silvestro 04/06/2015 23:57:26

     Εγω μαλλον για τρολακι σε κοβω. Και απελπισμενο μαλιστα.

     • Giorgis avatar
      Giorgis @ Ρεαλιστης 05/06/2015 04:35:30

      Με δουλεύετε, τι νομίζεις γίνεται στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορεί να τι εκπληρώσει αλλά γιαυτό φταίνε οι άλλοι. Όταν έδινε υποσχέσεις ήταν τόσο μα τόσο σίγουρος. Υποσχόταν λοιπόν τα λεφτά τα οποία τα διαχειρίζονται εκλεγμένοι αντιπρόσωποι άλλων χορών! Όταν 18 εκλεγμένοι υπουργοί (μεταξύ αυτών και η Κύπρος) οικονομικών σου λένε δεν σου δίνω λεφτά πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν ο Τσίπρας μάλλον ... λέω μάλλον σε ψάρεψε. Τώρα σιγά σιγά θα δεχτούμε ότι δεν θα του κάτσει. Μετά θα καταλάβουμε ότι η Ευρώπη προσπαθεί να μας βοηθήσει. Και στο τέλος θα καταλάβουμε ότι για όλα φταίμε εμείς σαν λαός.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Giorgis 05/06/2015 11:30:58

      Αναφερθηκα στον Silvestro τον γατουλη και οχι σε εσας

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ Giorgis 05/06/2015 13:49:36

      Και μετά, τι λέτε πως θα γίνει; Μήπως θα ...αυτοπυρποληθούμε κι όλας ομαδικά για ..εξιλέωση στην Πλατεία Συντάγματος; Ωραίααααα!! Μπράβο. Έχετε όραμα και πρόγραμμα βλέπω! Δεν πάτε έτσι, στην τύχη.

     • Silvestrο avatar
      Silvestrο @ Ρεαλιστης 05/06/2015 13:01:42

      Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις ΚΑΙ εσύ. Τρολάκι στη ...φιλοσοφία σου τι σημαίνει; Κάποιος που δεν είναι συντονισμένος βολικά και απόλυτα μαζί σου; Έχεις μπερδέψει τις έννοιες.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Silvestrο 06/06/2015 00:05:16

      Σημαινει αναιδης , εξυπνακιας κατ εντολη σχολιαστης. Και φυσικα με μισθο. Ποτε εχεις ρεπο?

  • Silvestro avatar
   Silvestro @ Ποντομέδων 04/06/2015 23:41:47

   Έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες. Κατά πλειοψηφία. Είτε σε βολεύει, είτε όχι. Για κάνε και την άθροιση, με πόσο επί τοις εκατό συγκυβερνούσαν ΝΔ-Πασοκ επί 2,5 χρόνια; Δεν ήταν δα και ...51, αλλά δε σε χαλούσε. Οι κυβερνήσεις που καταστρέφουν και φτωχοποιούν την κυραΚατίνα υφαρπάζοντας με ψέματα την ψήφο της πάντα (και δεν εξαιρούνται οι ..εκλεκτοί σου), δεν απαρτίζονται από ...σοφούς, αλλά είτε από καλογυαλισμένες μετριότητες, είτε από εκβιάσιμες, άβουλες μαριονέτες. Συνεπώς, το κάθε ''θύμα'' της ανικανότητάς τους, σαφέστατα και δικαιούται να αποφασίσει το ίδιο για την τύχη του. Είτε είναι η κυραΚατίνα, είτε η κομμώτρια, είτε η γιατρός, είτε ο φοιτητής. Γιατί αν φτάσουμε να κρίνουμε υποκειμενικά και υστερόβουλα το κριτήριο καθενός, τότε μπορούμε να σε πούμε κι εσένα ακόμη τον .....ευφυέστατο και υπεράνω, ''ουτιδανό σχιντζή και ψωνισμένο προπέτη'' φερειπείν.....

   • Fotini avatar
    Fotini @ Silvestro 05/06/2015 00:19:14

    ᾿Εσύ μωρέ παιδί εἶσαι ζόρικος καί ἀναιδέστατος. Τουλάχιστον ἄλλοι συνάδελφοι σου εἶναι πιό εὐγενεῖς στήν συριζεικη προπαγάνδα! ΥΓ. ᾿Αλήθεια τί ἀπέγινε ἐκεῖνο τό κοστολογημένο προεκλογικό πρόγραμμα τοῦ ἀλέξη καί ἄφησε τήν κ. Κατίνα στήν ἀπογοήτευση της. ΥΓ2. Τό 36 εἶναι συγκυριακό, θά ξεφουσκώση γρήγορα! :)

    • Silvestro avatar
     Silvestro @ Fotini 05/06/2015 00:32:11

     Προπαγάνδα καλέ μου μαϊντανέ, δεν είναι η έκφραση της άποψης που δεν σε βολέυει, αλλά η αναμάσηση κλισέ δικαιολογιών και τυποποιημένων επιχειρημάτων. Αγενής λοιπόν και άσχετη είσαι εσύ, που με χαρακτηρίζεις ορμώμενη από φανατισμό και εμπάθεια. ΥΓ. Να του τηλεφωνήσεις και να τον ρωτήσεις. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι προεκλογικές σαχλίτσες. ΥΓ2. Το 36 εσένα σε τρομάζει, εμένα απλά δεν με αφορά. :)

     • Silvestro avatar
      Silvestro @ Silvestro 05/06/2015 00:39:50

      Στο ΥΓ1 Θα μπορούσα βέβαια να σου απαντήσω οτι ''μπήκε στη Βιβλιοθήκη του Αρχείου, παρέα με τους τόμους των Ζαππείων και στο ΥΓ2 πως ''Υπάρχουν και χειρότερα που θα τα δείς αργότερα'', αλλά επειδή είναι ...φρέσκια η γνωριμία μας, σκέφτηκα να μην σε κακοκαρδίσω. Τελικά βλέπεις, δεν άντεξα... :)

     • GO avatar
      GO @ Silvestro 05/06/2015 04:45:39

      Καλά τους μπέρδεψες με την αλλαγή του ύφους αλλά ο "δικαιόρος" σε κάρφωσε. Γεια σου γειτόνισσα!

     • Silvestrο avatar
      Silvestrο @ GO 05/06/2015 13:05:07

      Δεν ξέρω τι κάνουνε οι ..γείτονές σου φίλε μου, αλλά εγώ αυτή την παράφραση, την άκουσα δε θυμάμαι σε ποιά ταινία, αλλά πρέπει να ήταν η ηθοποιός Μαίρη Μεταξά που έλεγε την ατάκα... "θα πάω στον δικαιόρο μου" (αντί για "δικηγόρο μου"). Ταιριάζει για σαρκασμό. ''Δικαιόρος'' :

     • Fotini avatar
      Fotini @ Silvestro 05/06/2015 14:18:47

      Γειά σου, βασίλισσα/ἀε. ῾Ο GO ἔχει δίκιο. :)

   • Βατάτζης avatar
    Βατάτζης @ Silvestro 05/06/2015 01:01:44

    Μόνο ο ΓΑΠ πρέπει να απολογηθεί για το ΔΝΤ. Κανένας άλλος. Αυτός μας το φόρτωσε και τώρα είναι στην απ'έξω. Αλλά δυστυχώς ο Ελληνάρας, ακόμα ΔΕΝ έχει κατανοήσει τι σημαίνει ΔΝΤ...

   • Ποντομέδων avatar
    Ποντομέδων @ Silvestro 05/06/2015 12:35:59

    Φερ 'ειπείν, είδες πόσο εύκολα και πόσο εύγλωττα με δικαίωσες, αναγνωρίζοντας τον εαυτό σου στο κείμενό μου ;;;;
    Είδες πως καρφώθηκες σαν το "έξυπνο" πουλί ;;;
    Η χαζομάρα σου δεν σου επέτρεψε να κατανοήσεις το απώτερο μήνυμα που βρίσκεται στο κείμενο και που έχει να κάνει με το πόσο αδικαιολόγητα κλαυθμυρίζουν και ολοφύρονται σαν τις μωρές παρθένες, αυτοί που μεγαλαυχούσαν, αυτοί που είχαν τους λεονταρισμούς ψωμοτύρι, αυτοί που θα χτυπούσαν τα ταμπούρλα για να χορεύουν οι κακοί θεσμοί, αυτοί που θα σκίζανε τα μνημόνια, αυτοί που σε εξαπάτησαν - και εξακολουθούν, δυστυχώς, να σε εξαπατούν ξεδιάντροπα, με την συγκατάθεσή σου μάλιστα - , ενώ γνώριζαν καλά πόσο αδυσώπητη είναι η πραγματικότητα. Το να αποτύχει μία κυβέρνηση, έχοντας κάνει την προσπάθειά της, παρά τις όποιες απατηλές υποσχέσεις της τέλος πάντων, είναι κατανοητό. Το να εξακολουθεί όμως να σε φτύνει ονομάζοντας την τρόικα θεσμούς και το μνημόνιο συμφωνία ή δεν ξέρω πως αλλιώς , κατηγορώντας τους κακούς δανειστές, λες και ήρθαν μόλις τώρα από τον Άρη και δεν τους γνώριζαν και να ετοιμάζονται να μας φέρουν τρισχειρότερο μνημόνιο ή απόλυτη καταστροφή, εσύ δε να λες ψιχαλίζει, μόνο κυρά- Κατίνες μπορούν να το αποδεχτούν και αμφιβάλλω και για αυτές. Πώς να το κάνουμε, μερικά πράγματα δεν εκφράζονται με εξωραϊσμούς, αλλά με την γυμνή αλήθεια, όσο κι αν σε ενοχλεί !

    • Savaren avatar
     Savaren @ Ποντομέδων 05/06/2015 18:41:52

     Κάθε που διαβάζω τα ...ευφυέστατα και συνετά σχόλιά σου τα μεστά νοημάτων απίθανε ΠοντιοΦαίδωνα, θαυμάζω την μοναδική αίσθηση του μέτρου και τη σοβαρότητα, που αποδεικνύουν ανυπερθέτως το ...ήθος και τη σπάνια μόρφωση-ψυχική καλλιέργεια που σε χαρακτηρίζουν!! Καθώς εμβάθυνα λοιπόν στο βαθυστόχαστο πόνημά σου, αισθάνθηκα την ανάγκη να καταθέσω πέντε -έξι σοφές σκέψεις άλλων, που περιγράφουν τη συγκεκριμένη κατάσταση, γλαφυρά : 1. Των γαρ ηλιθίων, απείρων γένεθλα. - Σιμωνίδης ο Κείος 2. Τι κρίμα οι βλάκες να είναι τόσο σίγουροι και οι έξυπνοι τόσο διστακτικοί! - Bertrant Russel 3. Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας, παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία. -- Αβραάμ Λίνκολν 4. Απ’ όλους τους κλέφτες, οι ηλίθιοι είναι οι χειρότεροι, επειδή σου κλέβουν το χρόνο και το κέφι σου. -- Βόλφγκανγκ Γκαίτε 5. Ο έξυπνος θέλει να μαθαίνει, αλλά ο ανόητος θέλει να μαθαίνει τους άλλους. -- Άντον Τσέχωφ 6. Οι μεγάλοι άντρες εμπιστεύονται μόνο την κρίση τους, το ίδιο όμως κάνουν και οι ηλίθιοι. - Paul Valery 7. Αν λάβουμε υπόψη ότι ο Θεός περιόρισε την ανθρώπινη ευφυΐα, φαίνεται άδικο που δεν περιόρισε και την ανθρώπινη βλακεία. - Konrad Adenauer Άντε, Kαλό ΣουΚου :-)

     • Ποντομέδων avatar
      Ποντομέδων @ Savaren 06/06/2015 19:54:36

      Βλέπεις πανίβλακα Σαβουρέν, ότι σε τρώει ο ποπός σου;;;; Δεν μπορείς ακόμα να χωνέψεις, τις "φάπες" που έφαγες- βουίζουν τα αυτιά σου κακόμοιρε (η) - και γυρίζεις πάλι στον τόπο του εγκλήματος, αφήνοντας να ξεχειλίζει κάθε φορά ο αβυσσαλέος φθόνος σου προς αυτούς που δεν μπορείς να ατενίσεις και ο πόνος σου για τις αλήθειες που δεν αντέχεις!!!!! Σε αφήνω να βράζεις στο ζουμί του φθόνου σου αξιολύπητε(η) Σαβουρέν, μη δυνάμενος να συγκρατήσεις την διαρροή της σαβούρας που κατακλύζει το είναι σου!!!! Σε λυπάμαι, αλλά όλα δείχνουν ότι ποτέ δεν θα το ξεπεράσεις ( εγώ σε είχα ξεχάσει προ πολλού) !!! Αξιολύπητε Σαβουρέν ξεχνάς το κυριότερο: Δεν υπάρχει στον κόσμο πανίβλαξ, που να μην χαρακτηρίζει βλάκα - -και μάλιστα αδόκητα - κάποιον άλλο Είναι το βασικό του ιδίωμα!!!!!!!!!!! Άει στο καλό σου καημενούλη μου και μην τολμήσεις να ξανααπευθυνθείς σε μένα τρισάθλιε Σαβουρέν.

 4. Ηλίας Παπ. avatar
  Ηλίας Παπ. 04/06/2015 21:26:13

  Ε, όχι!!! πώς θα....πληρώσει μισθούς τώρα το ΔΝΤ? Έναντι θα πάρει ο Τόμσεν?

  • Tassos avatar
   Tassos @ Ηλίας Παπ. 05/06/2015 06:31:50

   Αδερφέ, το ΔΝΤ δίνει δάνεια σε όλες τις φτωχές χώρες του κόσμου. Από Μάλι μέχρι Νεπάλ. Σε αυτούς κόβεις το ψωμί. Και οι χρηματοδότες του ΔΝΤ είναι από Ρωσσία μέχρι Βραζιλία. Αυτοί θα σε σκίσουν για την ψευτομαγκιά σου.

 5. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 04/06/2015 21:45:25

  Αντωνη Σαμαρα ηρθε η ωρα.Δικαιωθηκες σε ολα.Ειχες προειδοποιησει που θα οδηγουσε η εξουσιομανια, ο τυχοδιωκτισμος και τα απυθμενα ψευδη αυτου του καλοπαιδου.Ειχες προειδοποιησει που θα οδηγουσαν οι προωρες εκλογες.ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ ΤΟΝ! ΧΤΥΠΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΝΑ ΠΕΙΣ ΞΑΝΑ, ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΕΙΘΩ ,ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.Δεν ησουν λοιπον δοσιλογος, ουτε εσυ ουτε εμεις που σε στηριξαμε.Δεν ησουν λοιπον προδοτης ουτε εσυ ουτε εμεις που σε ακολουθησαμε.Εισαι φλογερος και υπευθυνος πατριωτης.ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΕΝΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΛΑΟΠΛΑΝΟ.Να μπουμε παλι μπροστα για την ΕΛΛΑΔΑ.Στον κυριο ομως αυτο ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΩΣ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. @ Νεοδημοκρατης 04/06/2015 22:54:04

   Eμπρός λοιπόν! Ας δράσουμε εμείς που έχουμε τις ικανότητες και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τους αδίστακτους δανειστές.

  • ΔονΚιχώτης avatar
   ΔονΚιχώτης @ Νεοδημοκρατης 04/06/2015 23:18:09

   Το σχολιό σου δικαιολογεί απόλυτα την τωρινή κατάσταση της χώρας μας!! ...Εύγε!!!

  • Silvestro avatar
   Silvestro @ Νεοδημοκρατης 04/06/2015 23:55:40

   Εμάς την πλειοψηφία θα κάνετε τον κόπο να μας ρωτήσετε, ή θα καταλάβετε τα ...θερινά Ανάκτορα εξ εφόδου και παραβλέποντας τις πιθανές αντιρρήσεις, των υπερβολικά πασχόντων, που επέλεξαν όλως τυχαία άλλους ...Σωτήρες? Όλα γι αυτή τη σωτηρία της ...παρτίδας γίνονται!!!!

   • ΠανΖ74Μεσ avatar
    ΠανΖ74Μεσ @ Silvestro 05/06/2015 00:23:35

    Προφανώς κρίνετε εξ ιδίας τα αλλότρια. Εννοώ αυτά περί παρτίδος κλπ. Και προφανώς αυτό είναι το κύριο κριτήριο επιλογής της ψήφους η πάρτη σας, το συμφέρον σας τα οικονομικά σας. Και για αυτό την υπερασπίζεστε (την επιλογή σας) με τόση λύσσα. Σεβαστά όλα αυτά και δικαίωμά σας. Αλλά είναι και δικαίωμά μας να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε και να αποφασίζουμε αλλιώς. Αν μας το επιτρέπει αυτό η «πρώτη φορά Αριστερά». Ή μάλλον για όσα ακόμα μας το επιτρέπει.

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ Silvestro 05/06/2015 00:29:37

    πες μας τα λιγο για τη πλειοψηφια του 36%.

    • MoonWalk avatar
     MoonWalk @ Παρατηρητής 05/06/2015 18:14:51

     Αφού έχεις κενά μνήμης, να σε βοηθήσω εγώ που θυμάμαι : Εκλογές 17/06/2012 ΝΔ 29,66 % --- έδρες 129 Πασοκ 12,28 % --- έδρες 33 Σύνολα : 41,94 % --- έδρες 162
     Εκλογές 25/01/2015 Σύριζα 36,4 % --- έδρες 149 ΑΝ.ΕΛΛ 4,75 % --- έδρες 13 Σύνολα : 41,15 % --- έδρες 162 **Τι δεν καταλαβαίνεις λοιπόν; Για ό,τι δυσκολεύεσαι να εξηγήσεις, μη ντρέπεσαι. Ρώτα μας.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ MoonWalk 06/06/2015 12:28:15

      Μόνο που με Κουβέλη ξεκίνησε η κυβέρνηση το '12. Και έφτανε πολύ ψηλά το ποσοστό. Και από τον πρώτο μήνα έλεγαν για χούντα οι σημερινοί...

   • Σωκράτης avatar
    Σωκράτης @ Silvestro 06/06/2015 10:31:22

    Ποια πλειοψηφία. Δύο στους τρεις Έλληνες είναι απέναντί, δεν ψήφισαν ΣΥΡΖΑ. Και οι μισοί του Συριζα είναι απέναντι στον Τσίπρα. Η κ πρόεδρος είναι ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνη της.

 6. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 04/06/2015 22:22:33

  ΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ? ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ..............

 7. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 04/06/2015 23:37:40

  Aφού λοιπόν ο Τσίπρας δοκίμασε και απέτυχε να νικήσει το θηρίο, δικαιώνοντας το Σαμαρά που κατάλαβε νωρίς οτι δεν είχε νόημα η αντίσταση και ο άνισος πόλεμος μαζί του, τώρα θα επανέλθει και θα συνεχίσει πλέον απρόσκοπτα την πολιτική του. Φυσικά και αυτόν τον λογαριασμό, όπως όλους, ο λαουτζίκος θα τον πληρώσει.

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 04/06/2015 23:47:04

  Ο Τσίπρας θά περάσει τά μέτρα (αυτά πού πρότεινε η κυβέρνηση, προσαυξημένα όμως) καί θά τόν χειροκροτεί όλος ο ΣΥΡΙΖΑ καί η δεξιά αντάμα. Μάθημα πρός δεξιούς καί σοσιαλιστές κομματάρχες. Τό θέμα δέν είναι τά μέτρα, αλλά πώς κατακτάς τήν εξουσία μέ μπουρδολογικό βιασμό τής κοινής λογικής καί πώς επικοινωνιακά τά περνάς. Εδώ ο Τσίπρας καί η αριστερή «προοδευτικούρα» δίνουν τά ρέστα τους. Δέν θά αναφερθώ στά χιλιοειπωμένα «επιχειρήματα» κενολογικής ακράτειας πού τόν οδήγησαν στήν εξουσία. Αυτό είναι ήδη δεδομένο, αλλά στήν διαχείριση τής κοινής λογικής τών πολιτών μέ τήν παράνοια τής οργουελικής μεθόδου. Δέν προβληματίζει τό γεγονός τής επίσημης αποστολής (γιά πρώτη φορά) τής πρωθυπουργικής επιστολής μέ τίς «μνημονιακές» προτάσεις του καί πότε ακριβώς γίνεται; Ο κόσμος παραζαλισμένος από τήν αναμονή ειδήσεων τής πενταμερούς μάζωξης στό Βερολίνο, αφού τά ΜΜΕ είχαν φροντίσει νά δώσουν κάθε τραγικότητα στήν αναμονή τών αποφάσεών τους καί οι ισκρικοί νά κάνουν τόν άγριο καί νά απειλούν γιά πλήρη ρήξη καί έμμεση σοβιετοποίηση τής χώρας, έχουμε πληροφορίες γιά κάποιο «τελεσίγραφο» ή καί όχι, γιά συμφωνία τών τριών θεσμών γιά κοινή συναντίληψη, ρηχές δηλώσεις καί ξαφνικά τήν επιστολή Τσίπρα μέ προτάσεις. Οι «αψιμαμαχίες» τών «προδευτικών» λαμβάνουν χώρα σέ χαμηλούς τόνους, ο Τσίπρας στόν Γιουνκέρτ (γιά νά συζητήσει μόνον!!! τίς δικές του προτάσεις), δηλώσεις μέ αμφισημίες, επιστροφή καί δηλώσεις γιά καινούργια συνάντηση τήν Παρασκευή, ξαφνική «διαρροή» τών κυβερνητικών προτάσεων καί καπάκι «διαρροή» τών προτάσεων τών θεσμών, πού είναι όντως σκληρές. Τί γίνεται λοιπόν; Τά ΜΜΕ σκούζουν διατεταγμένα γιά τίς ανάλγητες προτάσεις τών δανειστών, οι «μνημονιακές» κυβερνητικές προτάσεις αρχίζουν νά περνάνε ώς η καινούργια «κόκκινη γραμμή» αντίστασης τής «αριστεράς τής αξιοπρέπειας» (άν είναι δυνατόν!!! καί όμως είναι) καί κάπου εκεί έχουμε τήν πληρωμή τού ΔΝΤ στό τέλος τού μήνα, τήν σύγκλιση τής Βουλής (γιά τήν απαραίτητη πιά παράσταση «αξιοπρέπειας» ) καί στήν όλη τραγικότητα πού θά δημιουργηθεί, θά υποχωρήσουμε λίγο ακόμα (δυό βήματα εμπρός καί ένα βήμα πίσω, ευθυγραμμισμένοι καί μέ τον θανόντα σύντροφο Λένιν) καί κάπως έτσι θά κλείσει καί η συμφωνία. Όπως τήν σχεδίασαν Μέρκελ, Ολάντ, Λαγκάρντ, Ντράγκι, Γιουνκέρτ καί Τσίπρας, όπως ο «μεγάλος αδερφός» ζήτησε. Καί όλα αυτά μέ «αριστερή αξιοπρέπεια».

 9. Αργόστροφος avatar
  Αργόστροφος 05/06/2015 00:08:47

  Ο νέος Εθνικός ύμνος της χώρας του Σύριζα, γραμμένος από συριζέο υμνογράφο (Χάρυ Κλύν, με ένα ν). Ουγκάγκα μπουμ μπουμ χι γκάπα γκουμ μπιρλί γκαγκά αούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάουγκα γκα!
  Για μετάφραση στη νεοελληνική απευθυνθείτε στον Τσακαλώτο.

 10. ΤΤ avatar
  ΤΤ 05/06/2015 00:10:18

  Ζά-μπια, Ζά-μπια, Ζά-μπια. Και εις κατώτερα

 11. ΤΤ avatar
  ΤΤ 05/06/2015 00:20:08

  Αυτά είναι ο πρόλογος. Ζούμε σε χώρα χωρίς σύνορα. Μπαίνουν 1000 παράνομοι την ημέρα, σε χώρα με 250 γεννήσεις.
  Ελληνική μειονότητα.

 12. Tζανής avatar
  Tζανής 05/06/2015 01:02:31

  Ποιός μπορεί να εμπιστευτεί έναν τόσο ανίκανο πρωθυπουργό;

  • Fotini avatar
   Fotini @ Tζανής 05/06/2015 14:04:51

   Τό ἔγραψε ὁ ᾿Ιαπετός. ῾Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ, αὐτός πού εἶχε ἐμπιστευθεῖ καί τόν ἐλάχιστο γαπ. Δέν τούς βγῆκε, ἀλλά βρῆκαν ἄλλο χειρότερο ἀπό τόν γαπ, ἕνα ἀδίστακτο ἄπατρι καί ἄθεο μέ φαρμακερό χαμόγελο. Τά ἐπιτελεῖα προπαγάνδας most likely are made in the USA!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Fotini 06/06/2015 12:30:40

    Έτσι είναι και τα ξέραμε και τα λέγαμε από το 2012 συνεχώς. Βρωμούσε μπόχα η υπόθεση Συριζανέλ και ΧΑ κόντρα στο Σαμαρά...

 13. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 05/06/2015 01:03:07

  Μόνο ο ΓΑΠ πρέπει να απολογηθεί για το ΔΝΤ. Κανένας άλλος. Αυτός μας το φόρτωσε και τώρα είναι στην απ'έξω. Κακώς τσακώνονται όλοι για αυτό. ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ. Αλλά δυστυχώς ο μέσος ελληνάρας, ακόμα ΔΕΝ έχει κατανοήσει τι σημαίνει ΔΝΤ...

 14. ZOUMPA avatar
  ZOUMPA 05/06/2015 02:34:59

  Πραγματικά είναι κρίμα να μιλάμε για ο ποιος θα κυβερνά αυτό το μπουρδέλο , ο καθένας έχει τις απόψεις του , αλλά έλεος σταματήστε τον Λαϊκισμό όλοι σας .... Όλες οι παλαιότερες κυβερνήσεις το έκαναν καθημερινότητα . Χέστηκες ποιος θα κυβερνά στην φάση που βρισκόμαστε ,αυτό που σε απασχολεί είναι το πως θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε , ΑΝ χρεοκοπήσουμε και γίνουμε Ζάμπια θα χάσουμε πάρα πολλά αλλά θα κερδίσουμε και κάτι το οποίο το έχουμε χάσει εδώ και χρόνια και αυτό ονομάζεται ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ .Ααα και για τους κεντροδεξιούς ,ο Σάμι φάνηκε ανίκανος λυπάμαι , θα ήθελα πολύ να πετύχει όχι επειδή τον υποστηρίζω αλλά γιατί ήταν στην εξουσία για 3 χρόνια και δεν έκανε τίποτα για το Μέλλον το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν πως θα πάρει τα επόμενα μέτρα και το πως θα πληρώσει την επόμενη δόση (φάνηκε και από το timming που αποφάσισε τις εκλογές ) p.s με την κινδυνολογία δεν εκλέγεσαι πρόεδρος τάξης πόσο μάλλον πρωθυπουργός....

  • Fotini avatar
   Fotini @ ZOUMPA 05/06/2015 14:08:03

   ῎Ωχ, πολυκοσμία σήμερα. Τί χαμπάρια ἀπό τήν Κουμουνδούρου;; :)

 15. Ρηνα avatar
  Ρηνα 05/06/2015 10:18:59

  Eπείδη μέσα σ αυτά που θα χάσουμε πιθανότατα θα είναι και το internet γιατί οι περισσότεροι δεν θα μπορούν να το πληρώνουν, βγάλτε τωρα όλοι το άχτι σας ναχετε να θυμόσαστε τα περασμένα μεγαλεία......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.