Ο Τσίπρας και η παρέα του ανακάλυψαν κάποιον κρυμμένο θησαυρό;
31/03/2015 16:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας και η παρέα του ανακάλυψαν κάποιον κρυμμένο θησαυρό;

Ίσως υπάρχει τελικά η μηχανή που κόβει χρήμα...

Πέρα από το άθλιο σόου με πρωταγωνίστρια τη Ζωή του αιώνιου Προέδρου της Αριστεράς, η χθεσινή συνεδρίαση είχε πολλά άλλα, είχε ειδήσεις και έδειξε που πάει το πράγμα με την οικονομία.

Ο πρωθυπουργός εσωτερικού επέμεινε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υπογράφει μνημόνια, δεν παίρνει μέτρα υφεσιακού χαρακτήρα, δεν θα κόψει μισθούς και συντάξεις και θα κινηθεί στη λογική του «λεφτά υπάρχουν» που λίγες μέρες νωρίτερα είχε η «Αυγή» ως πρωτοσέλιδο.

Μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα εσωτερικού που τηρεί τις υποσχέσεις του. Μπράβο που συνεχίζει να μένει πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες και δεν υπογράφει συμφωνία που θα έχει μέτρα που οδηγούν σε περικοπές. Γιατί να απορήσουμε με τα όσα είπε χθες; Είναι τα ίδια μέτρα που έλεγε προεκλογικά, επομένως είναι ο ίδιος δεν έχει αλλάξει. Μένει φυσικά να πείσει τον εαυτό του και τις συνιστώσες του διότι:

1.Για τις αποκρατικοποιήσεις έλεγε άλλα και τώρα έκανε την πάπια. Θα πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά, θα πουληθούν και τα αεροδρόμια στους κακούς Γερμανούς της Fraport. Σύμφωνα με τη λίστα τα έσοδα θα είναι 1,5 δις από τρεις ιδιωτικοποιήσεις. 1,2 δις ευρώ από τα 14 αεροδρόμια, 250 εκατ. από το λιμάνι και άλλα 40 εκατ. από τον… «κακό ιδιοκτήτη» του ΟΠΑΠ που πλειοδότησε για το ιπποδρομιακό στοίχημα. Να θυμίσουμε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις αυτές; Για τι σκάνδαλα και «γουνάκια» που μιλούσε; Ας ρωτήσει τον Δρίτσα στο λιμάνι μαζί με τον Μαρινάκη και τον Μώραλη που αντιδρούσαν στην πώληση του λιμανιού. Ας ρωτήσει τον υπουργό Σταθάκη που έλεγε ότι το αεροδρόμιο στην Κρήτη δεν πωλείται. Επομένως η κωλοτούμπα νούμερο ένα να δούμε πώς θα περάσει από τις συνιστώσες.

2.Δεν είναι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους όταν θα παρέμβει σε ποτά και τσιγάρα; Ή δεν είναι ανοησία ο φόρος λίπους ή «όλα τα λεφτά, όλα τα κιλά» που λέγαμε παλιά. Κατ’ αρχάς, και χωρίς δόση ρατσισμού για τους χοντρούς, στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τοποθετήσουν ζυγαριά για τους καλοταϊσμένους αριστερούς του Κολωνακίου; Πώς θα αντέξουν όλοι αυτοί χωρίς… λίπος;

3.Η πιο μεγάλη προεκλογική δέσμευση είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Ο Βαρουφάκης λέει ότι θα μείνει μέχρι να αλλάξει, η κυβέρνηση διαψεύδει ότι θα μείνει αλλά θα αντικατασταθεί με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Μένει να δούμε τι σκέφτεται η κυβέρνηση. Διότι αν φέρει έναν φόρο που θα έχει το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δηλαδή κοντά στα 2,7 δις ευρώ, το μόνο που θα αλλάζει είναι το όνομα. Κι από βαφτίσια ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει. Τους καλύτερους νονούς έχει.

Ωστόσο, ολόκληρη τη λίστα με τα μέτρα δεν την έχουμε δει, άλλωστε η διαπραγμάτευση είναι σε οριακό σημείο, το πιστωτικό γεγονός όλο και πιο κοντά. Αν υπάρξει συμφωνία με την τραγωδία θα είναι γιατί η κυβέρνηση πήρε μέτρα με δημοσιονομικό αποτέλεσμα, επομένως με επιβάρυνση των πολιτών. Χειρότερα από αυτά που θα έπαιρνε η προηγούμενη κυβέρνηση. Όμως, ας το δούμε λίγο αριθμητικά:

Η Ελλάδα έχει να πληρώσει μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο γύρω στα 37 δις ευρώ. Τόσο είναι το χρηματοδοτικό κενό και από κάπου πρέπει να τα βρει αυτά τα λεφτά. Αν δεν τα βρει σημαίνει ότι θα έχει χρεοκοπήσει η χώρα και τότε θα μιλάμε με άλλους όρους. Όρους Ουγκάντας ή στην καλύτερη περίπτωση βαλκανικών χωρών.

Που θα βρει λοιπόν η κυβέρνηση αυτά τα λεφτά χωρίς να πάρει μέτρα; Ο ένας τρόπος είναι να τα πάρει από τους δανειστές και οι οποίοι θα ζητήσουν μέτρα. Δεν μπορεί να δίνεις τόσο χρήμα επειδή η Ελλάδα έχει ωραίο καιρό και ακόμη καλύτερες γκόμενες;

Ο άλλος τρόπος είναι να βγεις στις αγορές. Εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι και είναι προφανώς αστείο να το συζητούμε με μια χώρα που είναι πιστοληπτικά στα σκουπίδια.

Ο τρίτος τρόπος είναι αυτός που ο Τσίπρας και το τσίρκο της κυβέρνησης προτείνουν.

Λένε π.χ. ότι θα εισπράξουν από τις τηλεοπτικές συχνότητες 350 εκατ. ευρώ. Δηλαδή θα δώσουν οι μιντιάρχες τόσο χρήμα όταν ακόμη και τα κανάλια που έχουν είναι τόσο χρεοκοπημένα ώστε θέλουν να τα ξεφορτωθούν;

Θα εισπράξει λέει ο Τσίπρας και άλλα 700 εκατ. από τον ηλεκτρονικό τζόγο. Να το δούμε αυτό και να μην το πιστέψουμε. Όσο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, περιμένουμε με αγωνία τις καλωδιωμένες τουρίστριες και νοικοκυρές που θα κρύβουν την κάμερα και το μικρόφωνο στο στριγκάκι τους το καλοκαίρι και θα είναι σε σύνδεση με τον Βαρουφάκη.

Όσο για τις προτάσεις περί εσόδων 600 εκατ. από ληξιπρόθεσμα, μακάρι να τα βρίσκει κάθε χρόνο αλλά πολύ αμφιβάλλουμε. Αν ο κόσμος δεν είχε πριν να πληρώσει δεν θα πληρώσει και τώρα.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε κι ότι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης προβλέπει τη 13η σύνταξη που θα κοστίσει ένα δις και καμιά 50αριά χιλιάδες προσλήψεις από τον «κύριο 12%» Γιώργο Κατρούγκαλο. Μακάρι να το κάνουν, αλλά πρέπει να βρουν και τα λεφτά.

Πιθανότατα ο Τσίπρας και η παρέα του ανακάλυψαν κάποιον κρυμμένο θησαυρό. Ίσως υπάρχει τελικά η μηχανή που κόβει χρήμα, ίσως να βρήκαν πετρέλαιο κάτω από την Ακρόπολη. Ίσως πάλι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Αμερικανούς να είναι η σωτηρία της Ελλάδας εκτός κι αν οι τζογαδόροι της κυβέρνησης παίξουν σε ομόλογα και μετοχές της Goldman Sachs. Πάντως, ρευστό πρέπει να υπάρχει και αν δεν το δώσουν κάποιοι δανειστές θα πρέπει να το βρει αλλού η κυβέρνηση.

Η λύση είναι απλή: Για να έχεις χρήμα πρέπει να τυπώσεις χρήμα. Και για να το κάνεις αυτό πρέπει να βγεις από το ευρώ και να τυπώνεις αβέρτα δραχμούλα, ή… bitcoin. Αυτό είναι το σχέδιό τους για να μείνουν πιστοί στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να καλύψουν τις υπέρογκες απαιτήσεις για χρήμα; Αυτό ήταν το σχέδιό τους από την αρχή;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 31/03/2015 19:01:29

  1. Προκαλείται πιστωτικό γεγονός λόγω έλλειψης ρευστότητας, εξαιτίας των "κακών" εταίρων. 2. Παρεμβαίνουν οι "φίλοι απ' το Σικάγο" με "γεναιόδωρη ενίσχυση", υπό τον όρο να ανακηρυχθεί ΑΟΖ με συμφωνημένη τη συνεκμετάλλευση 70%-30% των υδρογονανθράκων. 3. Ανακηρύσσουμε την ΑΟΖ υπερήφανα και την οριοθετούμε όχι και τόσο υπερήφανα, αφού σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που έχουν νόμιμα δικαιώματα (sic). Αυτά τα τρία "βήματα" εάν δεν αποφευχθούν, η εξέλιξη για τον τόπο μπορεί να συγκριθεί με τη Μικρασιατική καταστροφή και τον Αττίλα στην Κύπρο. Όσοι δε δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος είναι επικίνδυνοι και εν δυνάμει υπόλογοι για προδοσία.

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ airman 31/03/2015 19:21:32

   Και μέχρι το 2025 θα τρώμε αέρα φλαμπέ, ενώ από κεί και πέρα καμμένους υδατάνθρακες. Σωθήκαμε..

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ airman 31/03/2015 20:52:58

   Ακριβώς έτσι! Και είναι το μόνο σχέδιο που είχαν και έχουν αλλά το πλασάρουν ως αναγκαστικό λόγω των κακών ευρωπαίων...

 2. George avatar
  George 31/03/2015 19:15:22

  Η κυβέρνηση φέρνει νόμο που ο κάθε κακοποιός θα βγαίνει έξω στα 2/5 της ποινής του για την "αποσυμφόρηση" των φυλακών (αντί να χτιστεί μια καινούρια). Αυτό είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. θα έπρεπε να είναι ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ συνέχεια στο site σας. Ο Σαμαράς θα έπρεπε να το είχε κάνει σημαία. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πει κουβέντα. Θα γίνουμε ζούγκλα. Στα οικονομικά μπορούμε να βάλουμε πλάτη. Όμως αυτό το θέμα ΚΑΙΕΙ. Είναι δυνατόν δολοφόνοι και βιαστές να βγαίνουν έξω στα 2/5 της ποινής επειδή απλά δεν χωράνε;;; ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ. Σαν Antinews και Νέα Δημοκρατία πρέπει να κάνετε αυτό το θέμα ΠΡΩΤΟ. Δεν το πιστεύω ότι δεν έχετε πει κουβέντα!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ George 31/03/2015 20:53:57

   Συμφωνώ! Η εγκληματικότητα είναι υπερ-σπουδαίο για όποιον σώφρονα άνθρωπο. Αναδείξτε το θέμα.

 3. George N avatar
  George N 31/03/2015 22:26:37

  Η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια έχει να πληρώνει μόνο ECΒ και IMF. Τους θεσμούς δλδ. Μια και καμιά χώρα δεν εξοφλεί χρέος υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: Αγορές ή Μνημόνιο. Ο Τσίπρας έχει εξασφαλίσει ότι οι Αγορές δεν είναι option άρα έχει διαλέξει μνημόνιο. Για τους θεσμούς σημαίνει απλά μια καθυστέρηση και όχι καινούργια χρήματα. Η Ελλάδα έτσι εξασφαλίζει όσα χρόνια χρειάζεται για να αλλάξει την οικονομία της σε κάτι συμβατό με τον 21ο αιώνα με τους δικούς της ρυθμούς. Φυσικά ταυτόχρονα "εξασφαλίζει" και μεγαλύτερο αλλά και αχρείαστο πόνο για την κοινωνία της αλλά έτσι αποφάσισε να πορευθεί από το 2010 όταν χτύπησε τοίχο. Η επιλογή της δραχμής πέρα από τον μεγαλύτερο πόνο και φτώχεια έχει κι άλλο ένα μειονέκτημα. Θα έπρεπε η χώρα να κάνει τις (ίδιες) αλλαγές πολύ πιο γρήγορα. Πέρα από καταστροφή της Αριστεράς θα ήταν και καταστροφή του κρατισμού επομένως λογικά δεν μπορεί να είναι option του ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο ατύχημα λόγω ανικανότητας.

 4. m.s avatar
  m.s 01/04/2015 08:23:32

  Ένα καλό έφερε ο σύριζα. την κατάρριψη των μύθων. Μεγάλη ευκαιρία για την κοινωνία να τελειώνει μια και καλή με το λαϊκισμό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.