Ο Τσίπρας αποδέχεται ότι ήταν μεγάλος ψεύτης
11/06/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας αποδέχεται ότι ήταν μεγάλος ψεύτης

Από εδώ και στο εξής μπαίνει στον κύκλο των... χαμένων Μνημονιακών και θα πληρώσει τα επίχειρα της προδοσίας του ελληνικού λαού

(Ανανεωμένο) Και να που φτάσαμε πέντε μήνες μετά την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και την χειροτέρευση των όρων με τους οποίους διαπραγματεύεται η Αθήνα, ο Τσίπρας να αποδέχεται ότι ήταν μεγάλος ψεύτης.

Η πρόταση για εννιάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης που ισχύει σήμερα, μπορεί να μη λέει τίποτε όταν κάποιος τη διαβάζει ψυχρά. Για να το κάνουμε... λιανά στους Συριζαίους που μας διαβάζουν αλλά και στους δεξιούς που ψήφισαν Τσίπρα, παράταση του υπάρχοντος προγράμματος σημαίνει ότι το Μνημόνιο που θα έσκιζε στο Σύνταγμα ο ΣΥΡΙΖΑ ή που θα καταργούσε με ένα νόμο κι ένα άρθρο, θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2016.

Και καλά, να πούμε ότι αυτό είναι καλό. Γιατί δεν το έκαναν από τις 20 Φεβρουαρίου προκειμένου να γλιτώσουμε το χάος των τελευταίων μηνών; Αυτό είναι έγκλημα σε βάρος της χώρας.

Όμως, παράταση του Μνημονίου σημαίνει και άλλα πολλά:

1.Σημαίνει ότι θα πάρουμε μέτρα που θα αγγίξουν το 1,8 δισ. ευρώ. Φόροι και έκτακτες εισφορές θα γονατίσουν τα μεσαία εισοδήματα.

2.Σημαίνει μια ασαφής δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους. Ουσιαστικά μετατίθεται για αργότερα αυτή η συζήτηση η οποία για να γίνει θα απαιτούνται κι άλλα μέτρα.

3.Σημαίνει παράταση της αβεβαιότητας στην οικονομία, συνέχιση αυτής της κακής εικόνας για τη χώρα. Σημαίνει αξιολογήσεις, brussels group και όλες αυτές οι αηδίες με τους Θεσμούς που δεν είναι τρόικα.

4.Επίσης, σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει γη και ύδωρ προκειμένου να αποδεχθούν οι δανειστές την πρόταση.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει τα κεφάλαια από το ευρωπαϊκό σκέλος του τρέχοντος προγράμματος, τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθώς και την ανταλλαγή χρέους μεταξύ του ESM και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα:

•να αγοράσει o Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ και λήγουν το καλοκαίρι

•να χρησιμοποιηθούν τα περίπου 11 δισ. που βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τώρα έχουν περάσει στον ESM και

•να αυξηθεί το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ. Στο σχέδιο δεν προβλέπεται να εκταμιεύσει χρήματα το ΔΝΤ.

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθει στην Ελλάδα ο μέγας διαπραγματευτής Τσίπρας και να παραμυθιάσει τον κόσμο και τους βουλευτές του. Το σχέδιο της νέας κοροϊδίας θα είναι μια επικοινωνιακή επίθεση σε όλα τα μέτωπα που θα λέει:

1.Δεν είναι παράταση του μνημονίου αλλά τρώμε το χρόνο μέχρι να φύγει το ΔΝΤ, δηλαδή τον Μάρτιο του 2016 και να μην το ξαναδούμε.

2.Θα ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ καθώς ο Ντράγκι θα επεκτείνει τη δυνατότητα έκδοσης εντόκων ομολόγων πάνω από τα 15 δισ. ευρώ.

3.Θα ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι και θα πέσει χρήμα ακόμη περισσότερο με το πρόγραμμα Γιούνκερ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει τον κάβο της χρεοκοπίας ελπίζοντας αφενός στα έσοδα από τον τουρισμό και στα έσοδα από τους φόρους. Έτσι θα «καβατζώσει» τον χειμώνα, θα κάνει ψευτοπαροχές με τα λεφτά από τα «πακέτα» και θα έχει το χρόνο να διαπραγματευτεί το χρέος. Έτσι θα προσπαθήσει να πείσει τους Συριζαίους, έτσι θα επιχειρήσει να υφαρπάξει την ψήφο τους και την ανοχή τους. Το σχέδιο είναι καλά μελετημένο, θα σερβιριστεί ένα «καλοφτιαγμένο φαγητό» κι όποιος τσιμπήσει θα το φάει αμάσητο το παραμύθι.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τον λαό που θα αρχίσει να πληρώνει από τον Σεπτέμβριο φόρους και άλλα πακέτα. Ή όταν θα ξεκινήσει το κίνημα «δεν πληρώνω» και θα καταρρεύσουν τα έσοδα. Ή όταν οι δανειστές θα ξανάρθουν και θα απαιτήσουν νέα μέτρα, κι άλλες περικοπές.

Αλλά μην ξεχνάτε Έλληνες. Αυτό το σχέδιο που σερβίρουν δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υπογραφή στο προηγούμενο Μνημόνιο το οποίο θα έληγε τον Μάιο αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το διατηρήσει εσαεί.

Από εδώ και στο εξής ο Τσίπρας μπαίνει στον κύκλο των... χαμένων Μνημονιακών και θα πληρώσει τα επίχειρα της προδοσίας του ελληνικού λαού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vassilis avatar
  Vassilis 10/06/2015 21:09:01

  Συντροφε Αλέξη.... Αν εχεις αναγκη κατι αμεσα της επομενες ημερες... πατα εδω

  • Χριστόφορος Μίχου avatar
   Χριστόφορος Μίχου @ Vassilis 11/06/2015 12:46:55

   ...σ'ωραίος!!

 2. aris. aold avatar
  aris. aold 10/06/2015 21:13:44

  Ο λαός το λέει καταπληκτικά. Οταν είσαι έξω από τον χορό πολλά τα βήματα όταν όμως μπαίνεις μέσα τα χάνεις. Πάνε τα Ολαντρέου, Μερκελιστές, Go back μερκελ κλπ. Οι θεωρίες παιγνίων του Βαρουφάκη έγιναν χαρτοπόλεμος. Θυμάμαι μια ταινία με τον Ψάλτη και τον χοντρό Ντούζο που έλεγε ο Ψάλτης ξέρω καράτε κάνε πίσω και ο Ντούζος και εγώ ξέρω βαράτε και τον έκανε τούμπανο τον Ψάλτη στο ξύλο. Κάπως έτσι έγινε με τον Βαρουφάκη και τον Σοιμπλε. Σε πολιτικό επίπεδο η παράταση του μνημονίου είναι μεγάλη παγίδα για τον Τσίπρα. Θα πρέπει χωρίς να έχει πάρει τίποτα ουσιαστικό από τους δανειστές θα διαχειρισθεί το νέο μνημόνιο τόσο μέσα στο ίδιο του το κόμμα όσο και στην κοινωνία. Μέχρι σήμερα ο Τσίπρας δεν είχε φθορά γιατί προς το παρόν δεν έχει υπογράψει τίποτα από εδώ και πέρα όμως;;; Η μεταστροφή του Τσίπρα και η αναμενόμενη συμφωνία θα έχει τεκτονικές επιδράσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό αφού μέσα σε αυτό το 8μηνο οι Γερμανοί θα πρέπει να έχουν στήσει μια αξιόμαχη αντιπολίτευση προσπαθώντας να φθείρουν Τσίπρα και Σύριζα.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ aris. aold 10/06/2015 21:49:15

   Η αντιστροφή αγαπητέ aris θα γίνει όταν ο κόσμος συνειδητοποιήσει ότι ο Τσίπρας δεν πήγε για να πάρει κάτι από τους δανειστές,αλλά να χάσουμε όσο λιγότερα γίνεται. Δεν είχαμε καταλάβει ή νομίζαμε ότι αυτός που είναι στην δύσκολη θέση -εμείς- ότι θα μπορούσαμε να επιβάλλουμε και τις θέσεις μας για τη λιτότητα που μας καταστρέφει,για το χρέος...

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. @ aris. aold 10/06/2015 21:50:22

   Το ερώτημα είναι οτι αφού είχαν μια αξιόμαχη συγκυβέρνηση γιατί την διέλυσαν και τώρα θα φάνε στη μάπα τον Τσίπρα πάνω που η Ε.Ζ πήγε να ανασάνει, φρενάροντάς την λόγω Ελλάδας, και θα ξεκινήσουν απο το μηδέν ώστε αν το 2017 δεν βγει η Λεπέν στη Γαλλία, ο διάδοχος της Μέρκελ να έχει στήσει μια αξιόμαχη αντιπολίτευση προσπαθώντας να φθείρουν Τσίπρα και Σύριζα, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο οτι θα τα καταφέρουν πριν τη λήξη της τετραετίας του?. Και τι παράπάνω απο τον Τσίπρα θα βρεί για να τους δώσει έστω το ταχύτερο σε ένα χρόνο απο σήμερα αυτή η"αξιόμαχη αντιπολίτευση"?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ aris. aold 11/06/2015 08:10:44

   Δεν "στήνουν" κόμματα και αντιπολιτεύσεις οι Γερμανοί ή οποιοισδηποτε άλλοι.Τα κόμματα προκύπτουν από τις τάσεις της κοινωνίας.

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 10/06/2015 22:33:40

  Τζάμπα η τόσο ρομαντική και περήφανη ομιλία προχθές στη Βουλή.Για να δούμε ο λαός τώρα αν θα στηρίξει το ΣΑΝΟ

 4. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 11/06/2015 02:03:12

  Τωρα να ρωτησω κατι χαζο? Ποσα ταξιδια και με τι κοστος εχουν κανει ολοι αυτοι για να φτασουμε ακομα στο πουθενα? Ποσα ταξιδια εκανε ο John (με ενα ν) Taramas κατα κοσμον Γιανης Βαρουfuckης? Ποιο ηταν το αποτελεσμα? Ποσα εκανε ο Αλεξης και η παρεα του ? Ποιο ηταν το αποτελεσμα? Ποσα εκανε ο ψεΚαμενος ? Ποιο ηταν το αποτελεσμα μετα την διαμονη του στα 5στερα? Ποσα ταξιδια κανουν οι επιτροπες για να μιλησουν με την τ. τροικα και νυν θεσμους? Ποιο ηταν το αποτελεσμα? Λοιπον τα αποτελεσματα της πιο αχρηστης κυβερνησης που εχει περασει απο την Ελλαδα ειναι...... 1. Αδεια ταμεια 2. Εχουμε γινει το ανεκδοτο της Ευρωπης 3. Εχουμε αποπληθωρισμο 4. Συμφωνα με τον ΟΑΣΑ απο 2 πεσαμε σε μηδενικη αναπτυξη 5. Δεν υπαρχει κανενα αναπτυξιακο εργο 6. Εχει γινει σταση πληρωμων εσωτερικα απο το Δημοσιο στους προμηθευτες του. 7. Η υγεια την περιοδο του Αδωνη αρχιζει να μοιαζει με παραδεισος 8. Οι μεγαλομισθοι της ΕΡΤ επανερχονται οπως και οι καθαριστριες και ΔΥ επιορκος η οχι που εφυγε φυσικα με αποζημιωση τα τελευταια ετη 9. Οι υπαλληλοι της ΔΕΗ ειχαν αυξησεις 10. Κυκλοφορει η μαυρη λιστα των καλων και των καων ΜΜΕ οπως και δημοσιογραφων 11. Εχει ενισχυθει το λομπυ της δραχμης και οι μεταλλαγμενοι δημοσιογραφοι των ΡΕΑΛιστικων σταθμων που πανε ΚΟΝΤΡΑ σε ολα δινουν τον υπερπαντων αγωνα υπερ ψεκασμενους. ......... Ο οποιοσδηποτε υπαλληλος μιας εταιριας αν εκανε τοσα ταξιδια χωρις αποτελεσμα θα ειχε απολυθει. Οι ανθρωποι ομως που μας κυβερνανε δεν εχουν ενσημα και δεν γνωριαζουν κατι τετοιο.

  • neareast avatar
   neareast @ Ρεαλιστης 11/06/2015 09:33:23

   Ξεχασες ενα απο τα βασικοτερα: αυξηθηκε ιλιγγιωδως το ρευμα λαθρομεταναστευσης.

   • Eva avatar
    Eva @ neareast 15/06/2015 18:54:55

    Σιγα τ αυγά. Το βασικό είναι οτι δεν θα γινουν αξιολογήσεις και λοιπες σαχλαμαρες.

 5. airman avatar
  airman 11/06/2015 07:15:30

  Εάν ο αρχικαταληψίας και η παρέα του Μαξίμου (ο κουμανταδόρος της Κυβέρνησης, ο Καισαριανιώτης κολητός και το παλικάρι για τα επικοινωνιακά) καταφέρουν να εξασφαλίσουν πράταση του τρέχοντος Μνημονίου μέχρι και το Μάρτιο του 2016, πολύ πιθανόν με την κατάλληλη κυβερνητική προπαγάνδα και τη "βοήθεια" του λαού να φτάσουμε στην επόμενη παρέλαση για την 25η Μαρτίου με τον αναγκαίο Πάνο ΥΕΘΑ, την Τασία αναπληρωτή υπουργό και το minister V να καβαλάει και να ξεκαβαλάει τη μηχανή έξω από την είσοδο του Μαξίμου ή του Υπουργείου Οικονομικών. Καταπληκτικό μια και ο Αλέξης είναι ο εκλεκτός μας!

 6. ntek avatar
  ntek 11/06/2015 07:59:37

  Πριν απο λιγα χρόνια ο μεσος Συριζαίος νοικίαζε ελικόπτερα για αποδράσεις συναγωνιστών του απο τον Κορυδαλλο. Σημερα ο θεος οικονόμησε και τους διαθετει τα κρατικά ελικόπτερα. Τουλάχιστον αποτυχημένοι συντροφοι φροντίστε να εχουν καυσιμα

 7. Να΄χαμε να λέγαμε avatar
  Να΄χαμε να λέγαμε 11/06/2015 08:11:33

  ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΑ΄ΛΕΓΑ : https://www.youtube.com/watch?v=kW0M4Xal0ic

 8. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 11/06/2015 08:15:10

  ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται. Θυμίζουν τη πρώτη περίοδο ΓΑΠ αλλά στο πιο παρακμιακό. Όμως και η ΝΔ θέλει αναδόμηση για να γίνει ένα σοβαρό κόμμα αξιών. Και όχι ένας αχταρμάς πολιτικών τζακιών.

 9. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 11/06/2015 08:56:51

  Τελικά αποφύγαμε το Grexit. Aν επανέλθει η ρευστότητα της ΕΚΤ και ακόμα, αν μπούμε και στην Q.E., ποιός θα θυμάται τα μέτρα όταν μάλιστα θα ισχύουν οι 100 και πλέον δόσεις?

  • George N avatar
   George N @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 11/06/2015 12:47:44

   Famous last words! Κάτι τέτοια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ακόμα περισσότερα με ελάφρυνση του χρέους κατά 180 δις που πέτυχε. Παρόμοια και η ΝΔ με τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό που κρίνει τα πάντα είναι ότι από ένα μικρότερο ΑΕΠ (σε ύφεση & αποπληθωρισμό η οικονομία) θέλουν να πάρουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας για το Δημόσιο. Και αυτό όπως έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία είναι eject σε μία δόση.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 11/06/2015 13:35:34

   Όταν θα πάμε αδελφέ Super Market και δούμε τα αποτελέσματα της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές μπροστά στα ράφια,όσοι κακομοίρηδες ξεμείνανε με κανένα σαράβαλο 2000cc δεκαετίας και θα πληρώσουν αυξημένο φόρο πολυτελείας,όσοι (όλοι) θα πληρώσουμε πάλι τον ίδιο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν,όσοι πληρώσουν αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης, θα θυμηθούν -ούμε αμαρτίες μέχρι πέμπτης γενεάς πίσω. Το λέω με σιγουριά,διότι και ο Σαμαράς όχι απλά μας είχε ξαναγλιτώσει από Grexit όπως ίσως θα θυμάστε,αλλά είχε κατορθώσει δειλά κάποια χρήματα να δίνει και πίσω εξαιτίας των πρωτογενών πλεονασμάτων,είτε ως μείωση φόρων,είτε ως έκτακτο βοήθημα κι εμείς τον διώξαμε σαν προδότη-γερμανοτσολιά...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/06/2015 17:58:06

    Αυτή την αδικία κατά του πιο εργατικού και έντιμου Έλληνα πρωθυπουργού εδώ και δεκαετίες θα την πληρώσουμε ακριβά όλοι μας. Φταίμε δεν φταίμε. Δυστυχώς. Γιατί τρώγαμε το σανό της εύκολης λύσης που δήθεν ήταν η χρεοκοπία και η επάνοδος σε εθνικό νόμισμα. Θα αποδειχθεί περίτρανα η μεγάλη απάτη οσονούπω...

 10. Got avatar
  Got 11/06/2015 10:25:23

  Η αποκαθήλωση της αριστεράς, δεν θα είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία! Ας μην ξεχνάμε ότι δεκαετίες τώρα, μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, λεπτό το λεπτό, χτίζουν το περίφημο "ηθικό πλεονέκτημα"! Ταυτόχρονα, εμφανίζουμε ως πολίτες, όλο και πιο έντονα, συμπτώματα που θυμίζουν το σύνδρομο της Στοκχόλμης! Δύσκολες και περίπλοκες καταστάσεις!

 11. Παράξενος avatar
  Παράξενος 11/06/2015 11:54:47

  Δεν υπάρχει καμιά προδοσία, ο λαός ήξερε πολύ καλά τι ψήφιζε κι ας μην το ομολογεί ο ένας στον άλλο. Κανείς που ψήφισε τσίπρα δεν ξεγελάστηκε, ο homo pasokus είναι πονηρός και πάει όπου υπαρχουν πιθανότητες να ευημερήσει σε βάρος των άλλων, δηλαδή παρασιτεί στη χώρα του. Βέβαια δεν ψήφισαν όλοι τσιπρα. Όμως στον κοινοβουλευτισμό τρως στη μάπα την απόφαση της σχετικής πλειοψηφίας. Έτσι είναι το πολίτευμα, αν δε μας άρεσε να ζητούσαμε εδώ και δεκαετίες αλλαγή του. Αφού το 74% δεν μπόρεσε να εμποδίσει το 36% να βγάλει τη συγκεκριμένη κυβέρνηση ας προσέχαμε.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. @ Παράξενος 11/06/2015 15:20:56

   Οχι μόνο δεν μπόρεσε να την εμποδίσει, αλλά κυρίως δεν θέλησε να την εμποδίσει, αφού τώρα πλέον την στηρίζει ή την ανέχεται!

 12. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 11/06/2015 13:05:25

  και μην ξεχνάμε οτι η κυβέρνηση αυτή θεωρείται μέρος τού ορθώς πολιτικού συστήματος ,πρός τι λοιπόν τόσο εμπάθεια πρός το κόμμα αυτό; μου θυμίζει τις θεατρινίστικες κόντρες πρασινων και μπλέ κάποτε ,εμείς τρωγόμασταν στα καφενεία και στούς δρόμους μεταξύ μας αλλά αυτοί εκεί πάνω τα βρίσκανε και να σου αβρότητες και παρέα στις δεξιώσεις, στα φόρουμ , στα κοινα σαλόνια κλπ κλπ, ποιός ξεχνάει τα Ανδρέα μου και Κώστα μου τοτε το 1989 ,κατά τα άλλα ...βαθύ μίσος !!!!!

 13. Greekinurope avatar
  Greekinurope 11/06/2015 13:58:50

  Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι 5% από το 28% της ΝΔ έχει πάει στο ΣΥΡΙΖΑ κατ'αυθείαν. Και αυτό γιατί πιστεύει ότι ο Τσιπρας διαπραγματεύεται καλύτερα από τον Σαμαρά και ίσως πάρει έστω και ένα κοκκαλάκι παραπάνω (ήδη τοπ πήρε με την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος όταν οι Ευρωπαίοι δεν αποδέχονταν την πρόταση της προηγούμενης Κυβέρνησης επειδή το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν ελάχιστα κάτω από το στόχο του 3%). Για να αποδειχθεί η "φούσκα" του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παρθούν μέτρα σκληρότερα από της προηγούμενης κυβέρνησης και αυτό να το καταλάβει πολύ καλά ο κόσμος. Επίσης ο Σαμαράς έκανε το λάθος να φαίνεται "ήπιος" μέχρι σημείου να παρεξηγείται για "πειθηνιο όργανο της Μέρκελ" ενώ η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Σαμαράς δεν φρόντισε να προβάλλει ξεκάθαρα την αναπτυξιακή ατζέντα στο Μνημόνιο και τώρα είναι φοβερά δύσκολο να αποκαταστήσει το όνομά του, όταν ο ίδιος είχε διακυρηξει από το Ζάππειο ότι στόχος του είναι η ανάπτυξη και τα αναπτυξιακά κίνητρα. Αλλά εκεί έπεσε στον ύφαλο από τα ταμπού του ΠΑΣΟΚ, που ποτέ δεν τόλμησε να ξεπεράσει, με αποτέλεσμα σήμερα να στρέφονται όλοι εναντίον ενός ανθρώπου που αποδεδειγμένα υπήρξε τολμηρός και μεταρρυθμιστής με αναπτυξιακή ατζέντα και όχι με υφεσιακά μέτρα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Greekinurope 11/06/2015 15:54:32

   ᾿῎Ασε νά τήν δοῦμε πρῶτα τήν "ἀναπτυξιακή" ἀτζέντα, ἐκτός ἄν ἐννοεῖς σημητική ἀνάπτυξη. Another Greek in Europe. :)

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Greekinurope 11/06/2015 16:05:51

   πηρε 1% στο εξαμηνο. με 3 δις μετρα. και αυξηση χρεους ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ο σαμαρας με 3 δις μετρα θα ειχε κανονικο πλενασμα και μειωση χρεους. αυτα ειναι τα γεγονοτα.

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Greekinurope 11/06/2015 18:11:17

   Απαντώ στο "Για να αποδειχθεί η "φούσκα" του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παρθούν μέτρα σκληρότερα από της προηγούμενης κυβέρνησης και αυτό να το καταλάβει πολύ καλά ο κόσμος". Περίμενε από 1η Ιούλη και όσο πάμε στο φθινόπωρο να δεις την αλλαγή κλίματος. Αρχίζουν τα ραβασάκια της εφορίας (σήμερα ο Σταθάκης είπε πως θα είναι ίσως και λίγο τσιμπημένη), ακολουθεί ο Ενφια, έρχονται εισφορές αλληλεγγύης, τέλη επιτηδεύματος, σιγά σιγά και τα τέλη κυκλοφορίας που τα βλέπω να αποτελούν τη μεγάλη έκπληξη της χειμερινής κολεξιόν. Βάλε όσους είναι ήδη στις 100 δόσεις και μήνα το μήνα πληρώνουν, χώσε και τον αυξημένο ΦΠΑ με τον οποίο φοβάμαι ότι θα γελάσει κάθε πικραμένος. Και αφήνω για το τέλος το παλούκι με τα υπόλοιπα μέτρα που θα πέσουν λόγω μνημονίου, αυτά θα έρθουν μπόνους. Ολα αυτά θα αρχίσουν να πέφτουν στο τραπέζι από τον άλλο μήνα. Μέχρι τώρα δεν έβαλε κανείς το χέρι στην τσέπη. Μόνο περήφανη διαπραγμάτευση και ανάσες αξιοπρέπειας είχαμε. Κάτσε να δεις το γλέντι της αξιοπρέπειας που έρχεται. Αν όμως το 5% της νδ που μετακόμισε όπως λες στον σύριζα, επιστρέψει πίσω, δεν ξέρω και δεν το πολυπιστεύω. Θα έλεγα μάλλον όχι και πιστεύω πως θα σκορπιστεί δεξιά κι αριστερά. Καλώς ή κακώς, η νδ προκαλεί αλλεργία και πολύ άσχημα αισθήματα στον κόσμο, το "σας είδαμε κι εσάς" νομίζω πως θέλει αρκετό χρόνο για να ξεχαστεί.

 14. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 11/06/2015 14:33:04

  Μπάτμαν ,Σπάιντερμαν, Σούπερμαν ,Τσίπρεμαν...για τα κόμικ καλοί είμαστε....

 15. deltaplus avatar
  deltaplus 11/06/2015 16:38:36

  σιγα ρε παιδια οχι ψευτης ο πινοκιο!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.