Ο Τσίπρας ανάχωμα στους Podemos
26/03/2015 19:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας ανάχωμα στους Podemos

Είναι αλήθεια πως η Ευρώπη αλλάζει. Μόνο που αλλάζει και ενώνεται δυστυχώς απέναντι στο φόβο που λέγεται «ελληνική κυβέρνηση».

Είναι αλήθεια πως η Ευρώπη αλλάζει. Μόνο που αλλάζει και ενώνεται δυστυχώς απέναντι στο φόβο που λέγεται «ελληνική κυβέρνηση».

Αλλάζει και ενώνεται απέναντι σε φαινόμενα τυχοδιωκτισμού, δημιουργικής ασάφειας, χυδαίου οπορτουνισμού και κυρίως ανεύθυνου κυβερνητισμού που θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες των πολιτών αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία της χώρας. Όλα αυτά που βάζουν κάθε κράτος – μέλος της Ευρωζώνης, σε σοβαρό κίνδυνο απόλυτης χρεοκοπίας.

Έτσι λοιπόν οι λαϊκιστικές κορώνες, «αλλάζουμε την Ευρώπη» χωρίς να υπάρχει όμως την ίδια στιγμή ολοκληρωμένο plan B για την περίπτωση που η Ευρώπη δεν θελήσει να αλλάξει ή για την περίπτωση που διαφανεί πως τελικά δεν έχεις κανένα σχέδιο, κάποια στιγμή σε φέρνουν προ των ευθυνών σου. Και οι ευθύνες είναι μεγάλες. Ιδιαίτερα όταν νομίζεις ότι μπορείς να πάρεις στην πλάτη σου ολόκληρη την Ευρώπη. Και τελικά καταντάς να παίρνεις στο λαιμό σου έναν ολόκληρο ελληνικό λαό, που έχει ματώσει για να φτάσει ως εδώ.

Η αδυναμία της ελληνικής πλευράς να αντιπαρατεθεί -έστω και για τα μάτια του κόσμου- με τους εταίρους είχε ως συνέπειες τόσο την απόλυτη σπατάλη χρόνου όσο και την αδυναμία να λάβει η χώρα τη χρηματοδοτική βοήθεια που έχει ανάγκη. Βρέχει χρήματα και εμείς κρατάμε ομπρέλα.

Δύο μήνες ξοδεύτηκαν σε εθιμοτυπικά ταξίδια αναψυχής στο Κόμο με αποτέλεσμα να γίνει ασφυκτική η θηλιά της ρευστότητας και να βουλιάξει ακόμα περισσότερο η ελληνική οικονομία. Επίσης απομόνωσε τη χώρα όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από την περίφημη «συμμαχία του Νότου». Πολύ περισσότερο όμως κατόρθωσε το…ακατόρθωτο: Aποτέλεσε ανάχωμα στην δυναμική των ριζοσπαστικών κινημάτων της ευρύτερης περιοχής. Έγινε με άλλα λόγια το παράδειγμα προς αποφυγήν για τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο.

Πρόσφατο παράδειγμα η Ανδαλουσία, το παραδοσιακό κάστρο των σοσιαλιστών. Μία περιοχή με ανεργία πάνω από 33% και ειδικότερα στους νέους πάνω και από 60% .

Το αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε την ηγεσία του Podemos η οποία περίμενε κάτι περισσότερο. Αποκαλύφθηκε ότι δεν έχει τη δύναμη να κατανικήσει την ηγεμονία του σοσιαλιστικού κόμματος (PSOE), το οποίο έχασε μόνο 4 μονάδες, πήρε ποσοστό 35,5% και εξέλεξε 47 βουλευτές στο τοπικό κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας. Το Podemos δεν μπόρεσε, επίσης, να διεκδικήσει την δεύτερη θέση από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) το οποίο βρίσκεται στην εξουσία και το οποίο βρίσκεται μακράν μπροστά του, με 27% των ψήφων και 33 βουλευτές στην Ανδαλουσία.

Είναι φανερό πως το πρόβλημα είναι πια πως να διακρίνεις ανάμεσα στην ανικανότητα και το προσχεδιασμένο. Πολλοί και σημαντικοί αναλυτές δε μπορούν πραγματικά να διακρίνουν εάν οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι απότοκο μιας «απλής» έλλειψης ενός στοιχειώδους προγραμματισμού ή εάν ο προγραμματισμός είναι να πέσουμε στο γκρεμό. Ανεξάρτητα απ’ όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας, η πολιτική της Ελλάδας δεν είναι ελκυστική σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό το αντιλαμβάνονται οι ευρωπαίοι πολίτες στο σύνολό τους.

Vanzetti

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διογένης avatar
    Διογένης 27/03/2015 11:06:24

    Το ερώτημα "βλακεία ή δόλος" ετίθετο και επί ΓΑΠ. Εκεί ο κόσμος απάντησε "δόλος", ενδεικτική η στάση του απέναντι στον Παπκωνσταντίνου. Τώρα μια απαντούμε "βλακεία", μια απαντούμε "δόλος". Πιθανόν να συντρέχει λίγο και από τα δύο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.