Ο Σαμαράς καλείται να σώσει και πάλι την Ελλάδα
18/06/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Σαμαράς καλείται να σώσει και πάλι την Ελλάδα

Δεν πρέπει να επιτρέψει στην αριστερή λαίλαπα του Τσίπρα να σαρώσει ό,τι απέμεινε όρθιο σ' αυτό τον τόπο

Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τη χώρα και η αβεβαιότητα βουλιάζει την οικονομία, ουσιαστικά δεν έχουν μείνει πολλές σταθερές. Δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες και πολλές διέξοδοι στο μαύρο που έχει ρίξει η κυβέρνηση του Τσίπρα, όχι στην ΕΡΤ, αλλά σε όλη τη χώρα. Και αυτό το μαύρο θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά για πάρα πολλά χρόνια.

Πριν μερικές ημέρες εδώ από το antinews είχαμε γράψει ότι δεν περισσεύει κανείς σε μια εθνική προσπάθεια προκειμένου να γλιτώσει η Ελλάδα από του χάρου τα δόντια και από του Τσίπρα τα νύχια. Είχαμε πει ότι η αστική τάξη, οι νοικοκυραίοι, οι προκομμένοι, οι άνθρωποι του μόχθου που έχουν κολλήσει ένσημα πολλά στη ζωή τους, δεν πρέπει να αφήσουν τη χώρα να καταρρεύσει. Δεν πρέπει, τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για συμφωνία ή ρήξη, να επιτρέψουμε στην αριστερή λαίλαπα να σαρώσει ό,τι απέμεινε όρθιο σ' αυτό τον τόπο.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική σταθερά στη χώρα, παρά τις ήττες αλλά και τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να διαλυθεί, ακόμη και από δήθεν νεοδημοκράτες πατριώτες.

Τώρα που η καυτή πατάτα της χρεοκοπίας ή μιας επώδυνης συμφωνίας είναι αδύνατο να κρατηθεί στα χέρια του περιφερόμενου θιάσου της πρώτης φοράς αριστερά, κάποιοι πρέπει να μπουν μπροστά και να τραβήξουν το κάρο, όταν ζητηθεί από τις καταστάσεις.

Πριν από τρία χρόνια ο Σαμαράς αποδέχθηκε να πάρει την χειροβομβίδα στα χέρια του με το φόβο να μην σκάσει. Δεν έσκασε παρά τις προσπάθειες που έγιναν από πολλούς εντός της χώρας και... εντός της ΝΔ. Η Ελλάδα είδε ένα φως στο τούνελ και γεννήθηκαν ελπίδες ότι κάτι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Ασχέτως των λαθών που έγιναν και που οδήγησαν στις εκλογές και τη νίκη του Τσίπρα, η ουσία είναι μία και η αλήθεια αδιαμφισβήτητη: Ο Σαμαράς με απόλυτα πατριωτικό τρόπο και με γνώμονα τη σωτηρία της πατρίδας, έβαλε τις βάσεις για να φύγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων. Και έδωσε ελπίδα στους πολίτες ότι τουλάχιστον οι θυσίες του δεν πήγαν χαμένες.

Τρία χρόνια μετά, με τη χώρα στον γκρεμό δεν υπάρχουν πολλές εφεδρείες. Ο τυφώνας ΣΥΡΙΖΑ έχει σαρώσει τα πάντα και αν ρίξει κανείς μια ματιά στα κόμματα θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να στηριχθεί περισσότερο στον Θεοδωράκη, τη Φώφη ή τον... Κουτσούμπα.

Μόνο μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία, που θα αφήσει πίσω τα λάθη του παρελθόντος (αφού πρώτα κάνει την αυτοκριτική της) και θα δώσει ένα νέο αφήγημα, ένα νέο όραμα, θα μπορέσει να ξαναβγάλει την Ελλάδα από το τούνελ. Με βασικό μέλημα να μην καταστραφεί η πατρίδα και να συνεχίσει στο δρόμο της Ευρώπης, μόνο η κινητοποίηση της αστικής τάξης πέριξ της ΝΔ θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά.

Για το λόγο αυτό είναι καλοδεχούμενες οι πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Σαμαράς. Και η ξεκάθαρη συμφωνία με τον Κώστα Καραμανλή κινείται σ' αυτό το επίπεδο. Δεν υπάρχουν Καραμανλικοί και Σαμαρικοί. Υπάρχουν Έλληνες και Ελλάδα, αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά. Βεβαίως πρέπει να πάψουν να μιλάνε, να τουιτάρουν και να σαμποτάρουν τη ΝΔ και τη χώρα όλοι εκείνοι που απέτυχαν να ρίξουν τον Σαμαρά. Αν δεν έχουν να πουν κάτι που θα φέρει πρόοδο, μια ιδέα για να σωθεί η Ελλάδα, καλύτερα να σιωπήσουν ή να φύγουν, να πάνε αλλού.

Κι ας μείνουν μόνο οι άξιοι που θα μπορέσουν να βγάλουν την πατρίδα από τη λάσπη της αριστεράς. Ο Σαμαράς έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα δεν φυγομαχεί, όπως κάνουν άλλοι. Τώρα είναι τα δύσκολα, τώρα που πρέπει να απαγκιστρωθούμε από τους Τσίπρες, τους Βαρουφάκηδες και τις Ζωές, πρέπει να βγει μπροστά και να ενώσει την κεντροδεξιά παράταξη χωρίς αποκλεισμούς.

Οι καιροί ου μενετοί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΤ avatar
  ΤΤ 18/06/2015 08:19:42

  Η Ελλάδα, ως μία χώρα Ελλήνων, πέθανε.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ΤΤ 18/06/2015 10:02:12

   Να δεις μολις πεσει πεινα πως θα αποχωρησουν οι μη Ελληνες.....Ειναι το μονο καλο που μπορει να βγει απ αυτη τη βρωμοκατασταση, αρκει να αποχωρησουν ησυχα.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ρηνα 18/06/2015 11:11:52

    Κι εγώ ελπίζω σ' αυτό Ρήνα,αλλά φοβάμαι ότι δεν θα γίνει έτσι. Όσοι κατσαπλιάδες ήρθαν εδώ για να μείνουν,ή βλέποντας και κάνοντας,ήρθαν στο στοιχείο τους.Στο πλιάτσικο που θα επακολουθήσει,αυτοί θα ζούν τον Παράδεισό τους. Να δείς που εμείς θα πεινάμε κι αυτοί θα περνάνε καλά με τα λίγα που θα μας ἐχουν απομείνει και θα μας τα κλέβουν κι αυτά. Ήδη δεν περνάνε καλά στα συσσίτια; Τους βλέπεις τι καμαρωτοί με τα i phone και τις selfie's τους κατεβαίνουν από τα πλοία λές και επιστρέφουν από κρουαζιέρες; Είδες πως ενώ έρχονται στην Ομόνοια και εξαφανίζονται γρήγορα από εκεί,διότι πάνε συστημένοι σε συγγενείς και φίλους στην κατεχόμενη πλέον ευρύτερη περιοχή; Μακάρι να μην ζήσουμε άσχημες καταστάσεις,αλλά πολύ φοβάμαι ότι προδότες κυβερνήτες μας,είναι αποφασισμένοι να μας αφήσουν να τις ζήσουμε...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/06/2015 10:15:02

     Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει. Κανείς άνθρωπος.

    • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
     ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/06/2015 11:29:23

     Κυθήριε, γνώρισα κι εγώ δυό κατά τα λοιπά ευπρεπείς κυρίες που έτρωγαν συσσίτια, γιατί δεν προλάβαιναν να φιάξουν φαγητό, λόγω παιγνιοχαρτίων.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 20/06/2015 14:20:04

      !!!

  • Κανονικός Δεξιός avatar
   Κανονικός Δεξιός @ ΤΤ 18/06/2015 19:17:34

   Ακριβώς. Κι όμως δεν ασχολείται κανείς.

 2. Αργόστροφος avatar
  Αργόστροφος 18/06/2015 10:48:00

  Προσυπογράφω όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο. Το θέμα είναι, σε ποιους μπορεί να στηριχθεί ο Σαμαράς, εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας, ούτως ώστε να μπορέσει απερίσπαστος να δουλέψει για την σωτηρία της πατρίδας? Εγώ δεν βλέπω πολλές επιλογές. Ας μην αναφερθώ στα πρόσωπα του παρελθόντος και τον ρόλο που έπαιξαν δίπλα του, την ώρα που πάλευε με τα θηρία του χρέους. Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά, η οποία δυστυχώς ακόμη και το σπίτι ή το βιος τους να αρπάξει η ''πρώτη φορά αριστερά'', αυτοί θα θεωρούν τον Σαμαρά αντί για πυροτεχνουργό που εξουδετέρωσε την βόμβα, μπουρλοτιέρη που τα τίναξε όλα στον αέρα, για να έρθει ο σωτήρας Αλέξης και με ''σκληρές μάχες'' να σώσει την χώρα......
  Πιστεύω ότι πρέπει να ζήσουμε το δράμα που θα επιφέρει η εκλογή της αριστεράς στη χώρα. Δυστυχώς ο νεοέλληνας εάν δεν ζήσει το χειρότερο, δεν μπορεί να εκτιμήσει το καλύτερο. Βέβαια μέσα στα ξερά θα καούν και πολλά χλωρά, αλλά πρέπει όλοι, μέσω των δυσκολιών μας, να αγωνιστούμε για το καλό της πατρίδος μας. Ελπίζω με επικεφαλής τον Σαμαρά, γιατί δεν τολμώ να σκεφτώ, όση αυταπάρνηση και εάν διαθέτω, άλλο σενάριο.

 3. Jim Beam avatar
  Jim Beam 18/06/2015 11:24:29

  Ειναι ο μόνος που μπορεί να πάρει τη χειροβομβίδα ξανά και να την απασφαλίσει ! Αυτή τη φορά όμως οι συνθήκες θα ειναι χειρότερες, οι πλατείες του Τσίπρα διχάζουν και πολώνουν το κλίμα επικίνδυνα . Όλα εξαρτώνται απο την διαχείριση της κρίσης απο τον Τσίπρα . Αλλά επειδή ο Αλεξης φοβάται την Περιστερα και επειδή το μόνο που εχει κανει στη ζωή του ειναι καταλήψεις, είμαι σίγουρος ότι θα βγει εκτος δημοκρατικού πλαισίου!

  • κωστής avatar
   κωστής @ Jim Beam 18/06/2015 16:38:17

   συμφωνώ

 4. proaristos avatar
  proaristos 18/06/2015 11:25:43

  Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω. Ο κ Σαμαρας πραγματικά έκανε αυτό που αφενός του επέτρεψαν οι βαθμοί ελευθερίας του ελληνικού κρατισμού (δεξιού και αριστερού), αφετέρου η δική του ικανότητα αντίληψης και ανάλυσης. Με τον κ Βενιζέλο δίπλα του να του υπομιμνήσκει ότι «πρέπει πρώτα να προστατευτούν οι σίγουροι κομματικοί πελάτες δηλαδή οι εν ενεργεία ή σε σύνταξη δημόσιοι/δημοτικοί/δεκο κλπ. υπάλληλοι» εφηύρε τα ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ που είχαν το ίδιο ΚΑΚΟ IMPACTμε τα ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ του κ Παπανδρέου. Περίμενε τον σεΐχη να επενδύσει αντί να πάρει σβάρνα τα χωράφια για να γνωρίσει τους νέους αγρότες - καλλιεργητές και να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα που σήμερα πραγματικά σφύζει από πανέξυπνους νέους τύπους που πήραν το χωράφι του παππού τους και του αλλάζουν τα φωτά με νέες προσοδοφόρες καλλιέργειες !!! Για να είμαστε μαζί του ΔΙΚΑΙΟΙ προφανώς δοκίμασε να βάλει λίγο χέρι στην ασυδοσία που σιγά-σιγά αντικατέστησε τη δημοκρατία εδώ και χρόνια. Όμως κανείς τους δεν εφάρμοσε την αρχική σύσταση : ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ – ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ – ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ/ΔΕΚΟ – ΚΛΠ… Βέβαια δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει πρωτογενώς. Προσεγγίζεται λειτουργικά από τον κοινοβουλευτισμό. Ο κομματισμός όμως μπλοκάρει τον κοινοβουλευτισμό – την αναλογική εκπροσώπηση. Δεν με εκπροσωπεί – ούτε εμένα ούτε πολλούς άλλους – η παρούσα βουλή. Ο καθημερινός δημόσιος λόγος των προπαγανδιστών του καθεστώτος τύπου iskra– isis η κάτι τέτοιο έχει περάσει στο επίπεδο της παραφροσύνης. Σήμερα το πρωί (7-10) ένας κουτοπόνηρος και ένας στούρνος – παρουσιαστές καναλιού – (λυπάμαι αλλά δεν είναι δημοσιογράφος αυτός που αντί να ρωτά διεισδυτικά για να μάθει την αλήθεια εκφράζει ανώδυνες απόψεις) άκουγαν και ανεχόντουσαν (με τη δειλία που τους διακρίνει) τον ανισσόροπο λόγο ενός άεργου τύπου που ενώ μιλάει – ψεκάζει ως μπεκ. Αυτός ο ψεκαστήρας αποφασίζει για τη ζωή μου !!! @#*&[email protected]##!$%

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 18/06/2015 12:01:19

  Για να σώσει την Ελλάδα για τα καλά, όμως, πρέπει να πάρει και το λαό μαζί του αυτή τη φορά. Να μην το αμελήσει όπως την προηγούμενη. Μόνον τότε θα τεθούν οι βάσεις διαχρονικής σωτηρίας μας. Αν διαπαιδαγωγηθούμε όλοι μαζί ως λαός.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Διογένης 18/06/2015 13:57:54

   Αγαπητε Διογενη αυτο που ζητας ειναι αυτο που δεν μπορει να καταφερει τωρα ο Τσιπρας. Να χωρεσει τα δυο καρπουζια κατω απο τη μια μασχαλη....Η το λαο-βλεπε ψηφοφορους-θα εχεις ικανοποιημενο η τους εξω, απεδειχθει οτι και τα δυο δεν γινονται, ειναι αντικρουομενα συμφεροντα. Οσο λοιπον οι ψηφοφοροι του λαου ειναι περισσοτεροι απο τους επιχειρηματιες-και αυτο συμβαινει τα χρονια αυτα-συν τους παραπλανημενους, συν τους εξ οικογενειακου ιστορικου, συν τους ελπιζοντες σε διορισμο, διοτι τα προτυπα ακομα δεν αλλαξαν, συν τους δυσαρεστημενους απο τους προηγουμενους "σκληρους", οι αριστεροστροφοι θα υπερτερουν μεχρι καποιου σημειου. Το σημειο αυτο εχει μεγαλη σημασια για τη ΝΔ. Αν καταφερει πριν φθασουν τα πραγματα στο απροχωρητο να διεμβολισει τις εξελιξεις εχει πολλες πιθανοτητες να ξαναμπει στη γυρα...Αν ομως ο ΣΥΡΙΖΑ φτασει τα πραγματα στο μη περαιτερω-το λεω πολυ απαλα-τοτε τα πολιτικα κομματα δεν θα μπορουν να κανουν πολλα και ο λαος εξαλλος, το τονιζω αυτο, θα ζητησει λυσεις διαφορετικες.... Η Ελλαδα ειναι τελειως ανετοιμη να δεχτει πεινα και δελτιο,συν ολα τα υπολοιπα, δλδ πληρη καταρρευση του μοντελου που τωρα χρονια ζουσε. Τα παιδια αλλα και οι μεγαλοι χωρις κινητα, ιντερνετ κλπ, με διακοπες ρευματος και νερου, πληρης Αλβανοποιηση και με κινδυνους που τωρα ακομα δεν θελω να πω τοσο ανοιχτα. Ελαφρα τη καρδια λεμε οτι χρειαζεται να το ζησουμε για να συνελθουμε, αλλα η πραγματικοτητα θα ειναι πραγματικο σοκ για πολλους που τωρα ζουν σε Νιρβανα και η ανωμαλη προσγειωση θα μας αποτελειωσει. Μπορει οντως μετα απο μερικα χρονια να παρουμε τα πανω μας αλλα κανεις δεν μπορει να μας προδιαγραψει ουτε σε ποσα χρονια ουτε με ποσες θυσιες ατομικες αλλα και εδαφικες και αυτο το αγνωστο με βαρκα την ελπιδα ειναι που τρομαζει ολους πλην των πολυ νεων που επιζητουν ενα ανακατεμα της τραπουλας κι ο,τι ηθελε προκυψει. Το οτι μπορει να βρεθουν σ ενα αμπρι του Εβρου ουτε που τους περναει απο το μυαλο....Κι ο Τσιπρας ειναι νεος κι αυτος......Τολμηρος μεν αλλα νεος.

 6. deltaplus avatar
  deltaplus 18/06/2015 13:03:17

  Και μια και στο αρθρο, που συμφωνω αλλωστε,αναφερθηκε για την υπαρξη καραμανλικων και σαμαρικων,να διευκρινησω οτι απο τοτε που ιδρυθηκε η ΝΔ δεν υπηρχε ουτε θα υπαρξει τετοιο θεμα πως να διαχωρησεις αλλωστε τον Αβερωφ απο τον ΚΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.αυτοι ηταν παντα ενωμενοι,ηταν κομμα,το παραμυθι με την παραταξη κλπ ακουσθηκε οταν ηλθε κι'ο δρακουμελ με την φαμιλια του και αυτοι προσπαθησαν να θεσουν τετοια ζητηματα,το 4% των φιλευθρων του μητσοτακη χαλασε την μαγια.

 7. makis avatar
  makis 18/06/2015 14:23:28

  Δώδεκα και σήμερα....Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ https://shar.es/12SJux

 8. Ίδας avatar
  Ίδας 18/06/2015 14:48:14

  Μόνη λύση για ακόμη μια φορά:Αντώνης Σαμαράς.-

 9. Ίδας avatar
  Ίδας 18/06/2015 14:48:15

  Μόνη λύση για ακόμη μια φορά:Αντώνης Σαμαράς.-

 10. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 18/06/2015 18:09:41

  εγώ είμαι με τη πατρίδα. Με ενοχλούν πολλά εντός της ΝΔ, πιστεύω όμως ότι στο Σαμαρά χρωστάμε το γεγονός ότι δεν γίναμε Αλβανία το 2012. Και μου άρεσαν τα επιτεύγματα του στη δημόσια τάξη.

 11. rea avatar
  rea 18/06/2015 18:57:21

  Δεν είναι σίγουρο ότι παρ'όλη την καταστροφή που επίκειται, ο σοφός ελληνικός λαός θα καταλάβει τί είναι η Αριστερά. Εδώ αιματοκύλισαν τη χώρα με το αντάρτικο και τον Εμφύλιο και η Ελληνική Σοβιετία καλά κρατεί μέχρι σήμερα.

  • Φιλελεύθερος avatar
   Φιλελεύθερος @ rea 18/06/2015 21:13:08

   Πάντα στη χώρα μετά τον αείμνηστο ηγέτη Κ.Καραμανλή κυβερνούσε σε όλα τα επίπεδα η Αριστερά με την....ανοχή μας και τις...ενοχικές μας ιδεοληψίες απέναντι στους πασοκοαριστερούς κλέφτες της εξουσίας. Φοβάμαι ότι μας...λείπει ο μεγάλος φιλελεύθερος ηγέτης που θα βάλει τη χώρα στο σωστό Ευρωπαικό δρόμο και θα πατάξει το κρατισμό και τις σοβιετικές δομές της χώρας. Ο Α. Σαμαράς δικαιούται μιας ακόμη ευκαιρίας αρκεί να έχει μάθει από τα λάθη του και το κυριότερο να προσέχει τους συμβουλάτορες του, που κατά την προσωπική μου άποψη του έκαναν πολύ κακό σε πολλά βασικά ζητήματα, και του στέρησαν την τετραετία....

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Φιλελεύθερος 20/06/2015 10:18:29

    Δε φταίνε τόσο οι συνεργάτες του ΑΣ. Η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ φταίνε στο 90% τουλάχιστον.

 12. Θανάσης avatar
  Θανάσης 18/06/2015 21:08:07

  Όταν φωνάζαμε όταν γκαρίζαμε παιδιά τι λαλακίες κάνετε δεν ακούγατε. Τώρα ας τον πιούμε όλοι αντάμα. Κρατώ τα περι αυτοκριτικής. Ελπίζω στο μέλλον αν είμαστε τυχεροί να τα κάνετε καλύτερα.

 13. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 18/06/2015 21:15:36

  Κανείς, ούτε ο θεός δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα αν δεν θέλουν πρώτα να σωθούν οι Έλληνες.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ορεσείβιος 20/06/2015 10:19:41

   Ευτυχώς για τους λίγους που προσεύχονται θα σώσει τη χώρα και όσους πιστεύουν σε Αυτόν. Οι λοιποί ας τρέξουν τώρα στο πετραχήλι να μετανοήσουν για τα εγκλήματά τους. Όσο προλαβαίνουν...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Γεώργιος Τ. 20/06/2015 14:21:00

    Πολύ σωστός αδελφέ.

 14. Νεύτων avatar
  Νεύτων 19/06/2015 11:27:43

  Ναι, να σώσει ο Σαμαράς και πάλι την Ελλάδα. Αλλά μόνος του δεν μπορεί. Με ποια στελέχη θα το κάνει; Με ποιους Γνώστες και όχι πολιτικάντηδες ή επαγγελματίες της πολιτικής; Πού είναι αυτοί που θα έπρεπε να βγαίνουν καθημερινά σε όλα τα μέσα και να πυροβολούν σε πρώτη φάση και να προτείνουν ουσιαστικό σχέδιο σε δεύτερη φάση; Τους είδαμε τότε, όλους! Τότε που ο Σαμαράς είχε ανάγκη από ένα στελεχιακό δυναμικό σφιχτό, πιστό στις μεταρρυθμίσεις και στις ουσιαστικές αλλαγές. Όλοι τους ήταν άφαντοι, λίγοι και κυρίως, δεν πίστεψαν ποτέ ουσιαστικά στο Όραμα του Αντώνη Σαμαρά για την Νέα Ελλάδα. Και όποιες παρεμβάσεις έκαναν για την "αλλαγή" στην Ελλάδα, ήταν εν τέλει οπισθοδρομικές παρεμβάσεις, (βλ. Αρβανιτόπουλο και ξεχείλωμα του νόμου για τα ΑΕΙ). Θα περίμενα, ας πούμε, να βλέπω καθημερινά στα μέσα έναν Χατζηδάκη, να βομβαρδίζει με ιδέες για ανάπτυξη και παραγωγή στην Ελλάδα, αλλά, ακόμη κι αυτός ο φέρελπις πολιτικός είναι εξαφανισμένος. Και φτάνω στο σημείο, εγώ ο ακραιφνής σαμαρικός, να χαίρομαι που βλέπω έναν συνεπή Κυριάκο, να βγαίνει μπροστά και να μιλά με προτάσεις, με επιχειρήματα και όχι ξύλινο λόγο, και να κάνει να ωχριούν μπροστά του οι διάφοροι όψιμοι σαμαροφύλακες εκείνης της εποχής, οι οποίοι τώρα παπαρολογούν και ονειρεύονται την αρχηγία. Άπειρες φορές το είχα πει: "Αντώνη άλλαξέ τα όλα και όλους". Δεν το έκανες τότε. Θα το κάνεις τώρα;;;;

  • deltaplus avatar
   deltaplus @ Νεύτων 19/06/2015 17:07:48

   Δεν ηταν αφαντοι....., αναφερομαι στο στελεχιακο δυναμικο του κομματος, απλως τα σοβαρα στελεχη δεν τρεχουν απο πισω απο τους πολιτικους για να γλυφουν μπας και τους πεταξουν κανενα κοκαλο....δεν ειναι πελατες, και δεν ζητουν ποτε τιποτε, οποτε ειναι θεμα ηγεσιας του κομματος να τους διακρινει και να ζητησει την συνδρομη τους.παντως σε καθε περιπτωση τα σοβαρα στελεχη δεν υπαρχει περιπτωση να βγουν στα μμε και να κανουν τους μαιντανους.....οποτε;;;.........

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ Νεύτων 19/06/2015 17:20:54

   για να είμαστε αντικειμενικοί θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι ο Κυριάκος ήταν κάτι παραπάνω από φοβικός όταν είχε υπουργείο.. Φοβόταν μην απολύσει κανένα ΔΥ, με αποτέλεσμα τα σπασμένα να τα πληρώνει ο κυρ Μήτσος με τον ΕΝΦΙΑ, και να οδηγείται από τα νεύρα του στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σαμαράς είναι ότι καλλίτερο έχει η παράταξη του, όμως πρέπει να την αναδομήσει από την αρχή. Δυστηχώς η ΝΔ έχει ανθρωποδιώχτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι πολιτικοί γόνοι. Φαντάσου να πάει ένα παιδί με φιλοπατρία να οργανωθεί στην ΟΝΝΕΔ, και με το καλημέρα να του λένε για τον Α ή το Β πολιτικό γόνο... Άτομα τύπου Κυριάκου είναι κόκκινο πάνι στους νεόπτωχους.

 15. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 19/06/2015 21:30:59

  Τον Σημίτη τι πήγε και τον βρήκε? Να πουν τι? Και ειδικά τώρα, αυτήν την στιγμή? Τον Σημίτη τον φτύνουν όλοι.. Κι αυτός πάει και συζητάει μαζί του.. Ποιος "φαεινός" νους το σκέφτηκε κι αυτό πάλι? Ή κάποιος του βάζει τρικλοποδιές του ΑΣ κι αυτός απερίσκεπτα (για να μην πω τίποτα άλλο), πέφτει μέσα.. Αυτά είναι γκάφες παιδιά! Και τις έχουμε βαρεθεί εδώ και καιρό. Ακόμα να το πάρετε χαμπάρι?

 16. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 19/06/2015 23:15:01

  ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ.

 17. victoria (true) avatar
  victoria (true) 19/06/2015 23:38:22

  Πρόεδρε πάρε το αεροπλάνο και πήγαινε Βρυξέλλες, κάνε πρόσκληση για συνασπισμό όσων δεν θέλουν να βγούμε από την ΕΕ, πηγαίνετε όλοι στον ΠτΔ, ας ξεπεράσει τα όριά του έλεος αυτοί σεβάστηκαν όρια; Ας γίνει κάτι χοντρό, η κατάσταση πάει για μη αναστρέψιμη. Αυτοί θα μας βγάλουν από την ΕΕ, ποιο Ευρώ.Βγάλε μας έξω να διαδηλώσουμε και να μη φύγουμε αν δεν φύγουν αυτοί. Δεν ξέρω, ξέρω πως έκτακτες καταστάσεις θέλουν έκτακτες λύσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.