#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/10/2009 12:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ο Σαμαράς ήταν θύμα, η Ντόρα έβλαψε τον πατέρα της»

 

Από τον Μάρτιο του 2008 το Antinews προετοίμαζε τους αναγνώστες του για την σφοδρότητα με την οποία θα διεξαχθεί η μάχη για την διαδοχή Καραμανλή.

Ασχοληθήκαμε τότε σε σειρά δημοσιευμάτων με τα γεγονότα του 1993 και το ερώτημα: Ποιος έριξε τελικά τον Μητσοτάκη (http://www.antinews.gr/?p=1359);

Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα για τα γεγονότα εκείνα που όπως έχει την γνώμη το στρατόπεδο της κυρίας Μπακογιάννη της προσφέρει σήμερα το «μεγαλύτερο πλεονέκτημα» κατά του Σαμαρά;

Θυμίσαμε τότε συνέντευξη στην «Ελευθεροτυπία» τον Δεκέμβριο του 2001 του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, στον Γιάννη Παντελάκη:

Ερώτηση: Ο Στρατηγός Γρυλλάκης στο βιβλίο του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι την κυβέρνηση της ΝΔ την έριξε ο Μ. Έβερτ.
 Απάντηση: Το 1993 ήμουν ως υπουργός Εξωτερικών στη Ν. Υόρκη και έκανα κουβέντες με τους Σκοπιανούς .όχι απευθείας, μέσω μεσολαβητών, και είχα προτείνει το όνομα Σλαβομακεδονία. Είχα δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι Σκοπιανοί το συζητούσαν. Και εάν πιεζόντουσαν λίγο παραπάνω , θα το δεχόντουσαν. Οπότε ξαφνικά με πήρε στο τηλέφωνο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και μου λέει: «Κλείστα όλα, έλα πίσω, γιατί εδώ απειλούν  να μας ρίξουν από την κυβέρνηση». Οι τρεις που απειλούσαν τότε να μας ρίξουν ήταν ο μακαρίτης ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος, ο κ. Έβερτ και ο κ. Δήμας. Δεν θέλανε να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.
Φίλος αναγνώστης μας έστειλε χθες ένα δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα της 13ης Νοεμβρίου 2005. Όπου ο στρατηγός Γρυλλάκης δηλώνει τα εξής:

«Ο Έβερτ έκανε τη ζημιά στο Σκοπιανό, εξυπηρετούσε τους Αμερικανούς»

 Για την τότε εσωκομματική αντιπολίτευση υπο τον Έβερτ λέει ο στρατηγός Γρυλλάκης:

 Κάποια στιγμή είχα πάρει εντολή από τον πρωθυπουργό να διερευνήσω αν μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους Σκοπιανούς για την ονομασία. Να κλείσουμε αυτό το θέμα. Έπρεπε να πάρουν και αυτοί ένα όνομα. Δεν ήταν αστροναύτες. Κάναμε πολλές επαφές. Είχα πάει στα Σκόπια. Είχαν έρθει και αυτοί εδώ. Έφταναν στο ανατολικό αεροδρόμιο και από εκεί τους πέρναγα στο δυτικό και κρυφά τους βγάζαμε στην Αθήνα. Τους έκλεινα δωμάτιο στο «Χανδρής» και τους δηλώναμε για Ρουμάνους. Δεν θέλαμε να πάρουν είδηση οι Αμερικανοί. Αυτοί ήθελαν το Σκοπιανό να μένει άλυτο, για να μπορέσουν να κάνουν τα Σκόπια προτεκτοράτο και να επέμβουν στα Βαλκάνια, όπως έγινε με το Κόσοβο. Εμείς θέλαμε να λυθεί το θέμα.

Με τους Σκοπιανούς λοιπόν είχαμε καταλήξει σε συμφωνία για το όνομα «Σλαβομακεδονία». Η Μακεδονία είναι και γεωγραφικός όρος. Γιατί να υπάρχει Τουρκοκύπριος και Ελληνοκύπριος και δεν μπορεί να υπάρχει Σλαβομακεδόνας. Το βασικό ήταν πως εξασφαλίζαμε έτσι σταθερότητα και λύση. Είχαμε συμφωνήσει, επίσης, ο Φρανσουά Μιτεράν να εμφανισθεί ως αυτός που θα πάρει την πρωτοβουλία για τη συνάντηση των δύο πλευρών και την εξεύρεση λύσης. Και ξαφνικά ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δίνει εντολή να σταματήσουν όλα, γιατί ο κ. Μιλτιάδης Έβερτ απειλούσε να ρίξει την κυβέρνηση αν υιοθετούσαμε ονομασία με το συνθετικό Μακεδονία. Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου που ήταν στην Αμερική ενημερώθηκε να επιστρέψει, γιατί κινδύνευε από τον Έβερτ η κυβέρνηση. Ο κ. Έβερτ μάς έριξε σε μια εθνικιστική υστερία που εξυπηρετούσε τους Αμερικανούς. Έτσι πιστεύω ότι πίσω από αυτόν υπήρχαν ξένα συμφέροντα. Ο κ. Μητσοτάκης άφησε το θέμα για μετά τις εκλογές, αλλά τις έχασε.

«Ο Σαμαράς ήταν θύμα, η Ντόρα έβλαψε τον πατέρα της»

 Δεν κατακρίνετε αναλόγως τον κ. Σαμαρά, που είχε αντίστοιχες θέσεις με τον κ. Έβερτ...

Θύμα είναι ο κ. Αντώνης Σαμαράς, πιστεύω απόλυτα ότι είναι θύμα. Στη Ν.Δ. ήταν δύο πτέρυγες, οι Μητσοτακικοί και οι Καραμανλικοί. Ο άτυπος αρχηγός της Μητσοτακικής πτέρυγας ήταν ο κ. Σαμαράς και στην άλλη ο κ. Έβερτ. Υπήρχε ένα στάτους κβο, μια ισορροπία στις δύο πτέρυγες, γιατί αν αμφισβητούσαν τον κ. Μητσοτάκη, αν τον αμφισβητούσε ο Έβερτ στην αναμέτρηση για εκλογή νέου προέδρου, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να κερδίσει. Το ίδιο θα γινόταν και από πλευράς του κ. Σαμαρά. Ήρθε η εποχή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης, έγινε βουλευτής και υπουργοποιήθηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν λέω ότι δεν έχει προσόντα. Προσοντούχα είναι, αλλά πρόωρα αρχίσανε οι φιλοδοξίες της για την ηγεσία της Ν.Δ. και έβλαψε και τον πατέρα της, διότι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ βλέπανε ότι προωθεί για την ηγεσία του κόμματος την κόρη του. Ο ίδιος δεν προωθούσε, αλλά αυτή με τις ενέργειές της έδειχνε να έχει το πάνω χέρι και, όταν ήρθε η ώρα, φάνηκε.

Ο Μητσοτάκης ποιον ήθελε για αρχηγό;

Ο κ. Μητσοτάκης αν ήθελε εκείνη την εποχή δεν θα γινόταν ποτέ πρόεδρος στο κόμμα ο κ. Έβερτ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο κ. Μητσοτάκης είναι μεγαλόψυχος. Ο κ. Έβερτ, όταν έφυγε ο κ. Μητσοτάκης από το προσκήνιο, το πρώτο χέρι που θα έπρεπε να πάει να φιλήσει ήταν του Μητσοτάκη, διότι και το δάκτυλό του να κούναγε λέγοντας «ψηφίστε Βαρβιτσιώτη» ο κ. Έβερτ θα έχανε. Ηταν σφάλμα του κ. Μητσοτάκη που δεν υποστήριξε τότε τον κ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη.

 Λένε λοιπόν ξεκάθαρα δυο στενοί συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ο υπεύθυνος επι σειρά ετών για την ασφάλειά του και ο υπουργός Εξωτερικών του, ότι εκείνοι που συνωμοτούσαν να τον ρίξουν ήταν ο Κανελλόπουλος, ο Έβερτ και ο Δήμας, που ποτέ δεν τον είχαν αποδεχθεί και τον θεωρούσαν «ξένο σώμα». Ο Κ. Μητσοτάκης όμως μας λέει από τότε, ότι τον έριξαν ο Σαμαράς και ο Κόκκαλης. Στον οποίο Κόκκαλη είχε δώσει λίγες ημέρες πριν «πέσει» η κυβέρνησή του το Ξυστό (υπογραφή Δούκας, γαμπρός του Έβερτ).

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι η Ντόρα τα είχε βρει τότε με τον Έβερτ για να πετάξουν έξω από τη ΝΔ τον Σαμαρά. Και ο Έβερτ έγινε πρόεδρος της ΝΔ. Αν ήταν υποψήφιος και ο Σαμαράς, ποιος λέτε ότι θα έβγαινε τότε; Αυτή είναι η αλήθεια και το συζητάμε όσο θέλετε, επειδή αυτά δεν αφορούν μόνο τη ΝΔ. Είναι άρρωστες καταστάσεις που σέρνονται και δηλητηριάζουν τον τόπο και φυσικά και μας αφορά ποιος θα είναι ο μελλοντικός ηγέτης και της ΝΔ και κάθε άλλου κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 17/10/2009 13:19:05

  Κάπου υπήρχε και η πληροφορία ότι ο Συμπιλίδης, που έριξε τελικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν ήταν "σαμαρικός", αλλά τον έβαλε ο Κόκκαλης να πάει με το Σαμαρά και να ρίξει το Μητσοτάκη, χωρίς να είναι Σαμαρικός. Εδώ την είχαμε δει ή αλλού;

 2. Factorx avatar
  Factorx 17/10/2009 13:27:15

  Δες στο Πρώτο Θέμα της 7/7/2009 πως η Ντόρα συνδέθηκε με τον Συμπιλίδη

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/10/2009 13:27:24

  είχα καταλάβει από τότε ότι ο Εβερτ την είχε κάνει στον επίτιμο, (αν θυμάστε και κάτι χειροφιλήμματα στον ΚΚ τον α'), και ήταν πάντα προφανές, σε μένα, ότι τον Σαμαρά τον παρέσυρε εκτός ΝΔ ο Έβερτ τότε. Θα μου πεις γιατί παρασύθηκε ο Σαμαράς... απειρία θα έλεγα και πονηριά του Έβερτ.

  Ο Έβερτ τώρα δεν είναι στα καλά του, αλλά στα καλά του, λένε οι κακες γλώσσες επεδείνκνυε ιδιοτέλειες.

 4. Thomas avatar
  Thomas 17/10/2009 14:24:25

  Ο στρατηγός Γρυλλάκης έχει μια ζωηρή φαντασία, και παρότι οι υπηρεσίες που προσέφερε στην Νέα Δημοκρατία αποδείχθηκαν από άχρηστες ως καταστροφικές επιμένει να βρίσκεται στο προσκήνιο ακόμα και αυτήν την στιγμή.

 5. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 17/10/2009 15:36:37

  Μια στιγμή, είναι 4 ετών δημοσίευμα. Σε ανύποπτο χρόνο.

 6. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 17/10/2009 16:18:11

  Είμαι κάπως δύσπιστος σε τέτοιου είδους σενάρια. Και αυτή η ιστορία είναι ακόμα σκοτεινή. Θυμάμαι όμως τότε δύο πράγματα που μου έκαναν εντύπωση.
  1.Η ιστορία Συμπιλίδη και η αίσθηση που είχα ότι βρώμικο συνέβαινε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ίδιος ο Σαμαράς είχε ανάμειξη. Για τον Σαμαρά όλη αυτή η ιστορία απέβη εις βάρος του.
  2. Οι εξηγήσεις Μητσοτάκη: Aν θυμάμαι καλά στην αρχή έδειχνε Αλαφούζο και μετά Κόκκαλη. Γιατί συνέβη αυτό?

  Ενα link στο άρθρο του Πρώτου Θέματος θα βοηθουσε.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Κώστας Θ. 17/10/2009 16:20:54

   Μπες στο αρχείο τους και κτύπα την εφημερίδα. ειναι σε pdf.
   Για τον Μητσοτάκη είναι όπως τα λες. Στη συνέχεια έδειχνε μονο Κόκκαλη, στον οποίο λίγες ημερες πριν "πέσει" εδωσε με την υπογραφη Δούκα το ξυστό

 7. Lavazza avatar
  Lavazza 17/10/2009 22:54:59

  Από ΠΟΛΙΤΗΣ GR 5/2008 έτσι για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας:

  "Πολλές προσπάθειες γίνονται τα τελευταία χρόνια από διαφόρους κύκλους, για να ξαναγραφτούν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας .

  Τα αποτέλεσμα των προσπαθειών του είναι σε όλους μας γνωστά.

  Αυτό που δεν είναι γνωστό σε όλους , είναι ότι γίνεται και μία συστηματική προσπάθεια κάποιων να παραποιήσουν και την σύγχρονη πολιτική ιστορία μέσω διαφόρων δηλώσεων που ….ως ντοκουμέντα θα τα παρουσιάσουν στο μέλλον με σκοπό να παρουσιάσουν το ….άσπρο …μαύρο και το αντίθετο.

  Τι εννοώ; Ας πάρουμε για παράδειγμα το πρόβλημα με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων .

  Το τελευταίο χρόνο έχουν ενταθεί οι δηλώσεις παραπληροφόρησης με σκοπό την ……αποποίηση των ευθυνών του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη .

  Διάφορες δηλώσεις τόσο του ιδίου ( π.χ περί Κωνσταντίνου Καραμανλή) όσο και της οικογένειας του αλλά και διαφόρων κύκλων προσκείμενων σε αυτή , κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την κρίσιμη περίοδο 92΄-93΄.

  Καλό θα είναι λοιπόν για την ενημέρωση των νεότερων αλλά και για το φρεσκάρισμα της μνήμης των παλαιότερων να κάνουμε μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση της επίμαχης περιόδου.

  Στις 13 Απριλίου 1992, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κάλεσε σε σύσκεψη το Συμβούλιο των Ελλήνων Πολιτικών Αρχηγών να πάρει θέση για την ονομασία και την αναγνώριση των Σκοπίων.

  Η απόφαση :«Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η Ε.Ε(ΕΟΚ) στις 16 Δεκεμβρίου '91 με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία».

  Στις 27 Ιουνίου 1992 οι ηγέτες της Ε.Ε ψήφισαν ομόφωνα και συμφώνησαν με την Ελληνική θέση ότι θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως ανεξάρτητο κράτος «μόνον εάν η ονομασία δεν περιέχει τη λέξη "Μακεδονία"».

  Στις 2 Οκτωβρίου 1992 ο τότε υποψήφιος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Κυβερνήτης Μπιλ Κλίντον έκανε επίσημη γραπτή δήλωση με την οποία στήριζε τις θέσεις της Ελλάδας και των ηγετών της Ε.Ε και τελείωνε ως εξής:…….. «Περί τα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η χρήση αυτού του ονόματος για το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας χαρακτηρίστηκε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας «ως προκάλυμμα για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας» ενώ θα μπορούσε, επίσης, να αποτελέσει και πάλι πηγή αποσταθεροποίησης και διαμάχης».

  Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου του 1992 ο Μπιλ Κλίντον εκλέχτηκε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κερδίζοντας τις εκλογές από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπούς τον πρεσβύτερο.

  Λίγες μέρες μετά άρχισε ένας μαραθώνιος αγώνας της απερχόμενης κυβέρνησης Τζόρτζ Μπους να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

  Έστειλε τον Υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Lawrence Eagleburger στην Ευρώπη προκειμένου να πείσει τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις να αλλάξουν θέση που ομόφωνα είχαν πάρει στις 27 Ιουνίου 1992.

  Βλέπετε η οικογένεια Μπούς ήθελε να εκπληρώσει την υπόσχεση στους Σκοπιανούς των ΗΠΑ, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στις προεκλογικές προσπάθειες του πρεσβύτερου και οι οποίοι λίγα χρόνια μετά θα συμβάλανε και στον προεκλογικό αγώνα του Μπούς του νεότερου.

  Η ομογένεια των ΗΠΑ αντιδρά έντονα.

  Ο πρωθυπουργός μας κ. Μητσοτάκης όμως ,παρασκηνιακά συζητούσε ένα σύνθετο όνομα που θα ήταν κάπως παραδεκτό και θα είχε λιγότερο πολιτικό κόστος.

  Γιατί και για …ποιο λόγο; Η απόφαση της ΕΕ δεδομένη: «ΟΧΙ στη λέξη Μακεδονία».

  Η δημόσια γραπτή δήλωση του Μπιλ Κλίντον (που ως νικητής των εκλογών θα αναλάμβανε σε λίγο διάστημα) το ίδιο δεδομένη:«ΟΧΙ στη λέξη Μακεδονία».

  Παραθέτω δήλωση του τότε υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Αντώνη Σαμαρά, στην εκπομπή «Οι φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στο τηλεοπτικό κανάλι "MEGA" στις 16/11/2004 :«Εκείνη την στιγμή στη σύσκεψη αυτή (6 Μαρτίου) ενόψει του γεγονότος ότι εγώ έπρεπε σε τρεις ημέρες να πάω στις Βρυξέλες να συζητήσω με Μπέικερ και Υπουργούς των Εξωτερικών, ο Μητσοτάκης λέει ,παρουσία των άλλων, ότι το θέμα του ονόματος δεν το θεωρεί σημαντικό………Εγώ αντιδρώ….

  Πηγαίνω στο εξωτερικό και ποτέ δεν έχω αισθανθεί τόσο άσχημα . Δεν θα ήθελα ποτέ άλλος Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών να αισθανθεί το ίδιο άσχημα. Έγινα περίγελος.(……….)

  Με ρωτούσε ο κύριος Ντελόρ με υπονοούμενα, με ρωτούσε ο κύριος Πόστ του Λουξεμβούργου, με ρωτούσε ο Γκένσερ, με ρωτούσε ο κύριος Κόλλινς της Ιρλανδίας και μου λέγανε, καλά Αντώνη, εδώ μας λές άλλα και μαθαίνουμε από το …κέντρο …ότι άλλη είναι η γραμμή. Είχανε ήδη αρχίσει οι διαρροές ότι μην ακούτε τον Σαμαρά, αυτός έχει την θέση όνομα, ........εμάς δεν μας νοιάζει».

  Στις 22 Ιανουαρίου 1993, δύο μέρες μετά την ορκωμοσία του Μπίλ Κλίντον η κυβέρνηση των Σκοπίων έκανε επίσημη αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωριστεί η χώρα τους ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

  Δύο μέρες αργότερα στις 24 Ιανουαρίου 1993 τρεις χώρες της Ε.Ε η Αγγλία, η Γαλλία και η Ισπανία με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης πρότειναν αναγνώριση των Σκοπίων από τα Ηνωμένα Έθνη με την δήθεν συμβιβαστική ονομασία. «Πρώην-Γιουγκοσλαβική-Δημοκρατία-της Μακεδονίας» FYROM.

  Αυτό που παρέμεινε σε εκκρεμότητα ήταν η θέση του Μπιλ Κλίντον ο οποίος είχε δεσμευτεί επίσημα και γραπτώς στους Ελληνοαμερικανούς υποστηρικτές του : «ΟΧΙ στη λέξη Μακεδονία».

  Μέσω των μισθωτών αντιπροσώπων της Ελλάδος (paid lobbyists) στην Ουάσιγκτον κ.κ. « Manatos & Manatos» δημιουργείται μια «προσωρινή ειδική» επιτροπή με την ονομασία «Ad hoc American Hellenic Leadership Committee».

  Ποιοι μετείχαν στην επιτροπή ;…….Άγνωστο !!… , αλλά ζήτησαν από εκλεγμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες και Δημοτικούς άρχοντες όλους επιφανείς Ελληνοαμερικανούς να συνυπογράψουν μια επιστολή που απευθυνόταν στον Πρόεδρο Κλίντον και του ζητούσε να υποστηρίξει την… «νέα θέση» της Ελληνικής Κυβέρνησης.

  Οι ομογενείς σαστισμένοι και δεχόμενοι πιέσεις από την Αθήνα τελικά υπογράφουν και κατ`αυτόν τον τρόπο ο Μπίλ Κλίντον δέχεται να συμφωνήσει με την ονομασία FYROM.

  Mε δεδομένα «ΟΧΙ στη λέξη Μακεδονία» απ`όλους, (Έλληνες και ξένους) ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε στο ………«Πρώην-Γιουγκοσλαβική-Δημοκρατία-.......της Μακεδονίας» !!!!!!

  Και αυτή την ……επιλογή του (…..) την πληρώνουμε μέχρι σήμερα.

  Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να την παραχαράζει."'

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ Lavazza 17/10/2009 23:47:38

   Όλο το ιστορικό:

   http://www.antibaro.gr/society/spurou_makedonia.php

   Καλού-κακού, απομακρύνετε ό,τι σπάει εύκολα γύρω από τον υπολογιστή σας.

  • Shalai avatar
   Shalai @ Lavazza 18/10/2009 00:05:22

   Μάλιστα.
   Ευτυχώς που για όλα φταίνε οι Αμερικανοί.

   Και μετά αναρωτιόμαστε "γιατί δεν κάνουν μια κίνηση υποστήριξης σαν φίλοι και παραδοσιακοί σύμμαχοι", γιατί "δεν μας παίρνουν στα σοβαρά", γιατί απορούν που κάνουμε έτσι "για μια βραχονησίδα" και γιατί δεν υπάρχουμε για αυτούς ούτε καν στον χάρτη.

 8. NIKOS avatar
  NIKOS 14/11/2009 13:54:48

  ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ, ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΗ (ΆΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ) ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΠΙΛΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΡΟΥΣΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΤΟΤΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΛΟΓΩ ΠΙΕΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΣΚΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ «ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.