Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ΧΥΤΑ
25/11/2014 14:40
Του Μικρού Οδυσσέα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ΧΥΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει ως ΧΥΤΑ, ήτοι ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής (των ιδεών) της Αριστεράς, ένας πολιτικός αχταρμάς με σκοπό την ομηρία του κράτους, ένα εφαλτήριο νομής της εξουσίας των «απόκληρων» του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ.

Είναι σαν κάποιοι σύντροφοι να έριξαν δύο σακούλες πολιτικά ανακυκλώσιμα υλικά στο γραφείο του Αλέξη.

Τους πρώην συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, που από «κουτάβια» του εκσυγχρονισμού μετατράπηκαν σε όψιμους «επαναστάτες».

Πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που προσδοκούν «καρέκλες» και παραγοντιλίκι μετά την έλευση Τσίπρα στο Μαξίμου

Τη Ραχήλ των ΑνΕλ, μια ανεξέλεγκτη αγανακτισμένη πολιτική προσωπικότητα.

Τη Θεοδώρα Τζάκρη, που αφού πρώτα δεν άφησε κανένα Μνημόνιο αψήφιστο, μετανόησε και ζητά συγχώρεση μέσα από τα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου.

Τη Λούκα Κατσέλη, που ψήφισε το Μνημόνιο αδιάβαστο, πριν επιστρέψει στον ορθό σοσιαλιστικό δρόμο. Από συνεργάτης του ΓΑΠ, αριστερή αντικονφορμίστρια.

Έναν εργατολόγο, έναν ηθοποιό, έναν ποιητή και μια χούφτα εκατομμυριούχους, που έχοντας λύσει το προσωπικό τους οικονομικό ζήτημα, επιθυμούν να σώσουν και το λαό.

Όλοι αυτοί είναι το πολιτικό «εποικοδόμημα» που έλεγε και ο θείος Κάρολος. Η «παραγωγική βάση» είναι η Γιάννα και η Μαριάννα, πιθανόν και η Αριάννα στο μέλλον, αλλά ας μη σταθούμε στα πρόσωπα.

Οι Έλληνες ολιγάρχες, κοτζαμπάσηδες τους έλεγαν κάποτε, θα πάνε εκεί που τα συμφέροντα τους, τους επιτάσσουν να πάνε.

Με τον Αλέξη, με τον Πάνο, με τον οποιονδήποτε πάρει ντολή σχηματισμού Κυβέρνησης και καταφέρει να πάρει τη δεδηλωμένη. Η πίτα τους θα μείνει ανέγγιχτη και τα σκυλιά χορτάτα.

Σε όλη αυτήν την διαμορφωθείσα ελίτ εξουσίας, παράταιροι φαίνονται μόνο οι αριστερές συνιστώσες και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Πρώτη φορά αριστερά» λέει το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μόνο που δεν βλέπουμε είναι αριστερές πολιτικές, εκτός κι αν στη συνάντηση με τη Γιάννα και τη Μαριάννα συζητήθηκε ο τρόπος κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των διυλιστηρίων, η κρατικοποίηση των πλοίων του εμπορικού ναυτικού, ενώ είχε προηγηθεί ως ορντέβρ μια γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εδώ και καιρό αριστερό κόμμα, δεν θα φέρει καμία αλλαγή, δεν είναι καν κάτι νέο που γεννιέται μέσα από την επώδυνη διαδικασία του διεθνούς οικονομικού ελέγχου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει ως ΧΥΤΑ, ήτοι ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής (των ιδεών) της Αριστεράς, ένας πολιτικός αχταρμάς με σκοπό την ομηρία του κράτους, ένα εφαλτήριο νομής της εξουσίας των «απόκληρων» του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ.

Και το μεγαλύτερο αστείο από όλα είναι ότι είναι πιθανόν να κυβερνήσει.

Γιατί, αν θεωρήσουμε –για την οικονομία της συζήτησης- ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι μια κακή Κυβέρνηση, ποιος μας εγγυάται ότι οι επόμενοι δεν θα είναι απείρως χειρότεροι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 25/11/2014 15:10:41

  Η Αριάννα-η περιβόητη αυτή κλοπυραϊτατζού-να είστε βέβαιοι ότι είναι στο κόλπο-ένα μαγαζί είναι με το ΓΑΠ-μούσα του και ηγερία του-και τους Κλίντον. Κάπου είχα εντοπίσει τη πληροφορία ότι από τα λογής σάιτ που σκορπίζει σε όλη την Ευρώπη-"μα πού τα βρίσκει, πού τα βρίσκει τόσα λεφτά;" πούλεγε και η Μαλβίνα-σε μερικά υπήρχαν συνεντεύξεις του Τσίπρα-νομίζω το Ιταλικό και το Γαλλικό. Αν δεν δουλέψει για τον αληθινό πολιτικό κληρονόμο του πολυφίλητου της Γιωργάκη αλλά και του σκληρού πυρήνα στρατηγικών σχεδιασμών των υπογείων του Mall στη Washington, για ποιον άλλο θα το κάνει;

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 25/11/2014 15:28:07

  "Ποιος μας εγγυάται ότι οι επόμενοι δεν θα είναι απείρως χειρότεροι;" Κανείς. Και είναι ακόμη χειρότερα. Οι συριζαίοι εφόσον τώρα, με τα χεράκια τους, θάβουν τις δικές τους αριστερές ιδέες στα σκουπίδια, δεν πρόκειται να έχουν κανένα φραγμό, να θάψουν και οποιαδήποτε άλλη ιδέα (ειδικά αν αυτή η ιδέα τους εμποδίζει να αναρριχηθούν ως την εξουσία ....) Μ.Ο. πολύ εύστοχο το κείμενο σου !

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ roadrunner 25/11/2014 18:25:36

   Πολύ εύστοχο και το δικό σου σχόλιο ! Έτσι είναι , για όποιον θέλει να δει . Μικρέ , πολύ σωστός . Δυστυχώς ...

 3. δημης avatar
  δημης 25/11/2014 22:55:42

  "Γιατί, αν θεωρήσουμε –για την οικονομία της συζήτησης- ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι μια κακή Κυβέρνηση, ποιος μας εγγυάται ότι οι επόμενοι δεν θα είναι απείρως χειρότεροι;" Το εγγυώνται : -Η κλεφτουριά του πασοκ που βρήκε στέγη και που καμία από τις συνιστώσες δεν ζητάει την έρευνα και την τιμωρία για το ποιοί ευθύνονται για τα μνημόνια... -το εγγυώνται οι πλατφόρμες που θα ντύσουν ,άν ο μη γένοιτο, με σοσιαλοθολοκουλτούρες την νέα κλεπτοκρατία... -το εγγυώνται ο πρότερος σεβασμός και η επιμονή για την πιστή και καθολική εφαρμογή των ΝΟΜΩΝ των στελεχών και του αρχηγού ... -το εγγυώνται οι οικονομικοί -εκδοτικοί κύκλοι που ,για να τον λιβανίζουν , έχουν πάρει τις ανάλογες δεσμεύσεις -υποσχέσεις...

 4. petrartas avatar
  petrartas 25/11/2014 23:12:03

  Είμαστε λαός σε μεγάλη παρακμή, ψηφίζουμε πατερούλη που θα μας δώσει, αύξηση, διορισμό, προαγωγή και "ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να ....." ,έτσι ο Συριζα είναι η ακραία εκδοχή του λαϊκισμού που έφερε ο Αντρέας στον τόπο και έκανε όλα τα κόμματα Να είναι ίδια.

  • Eva avatar
   Eva @ petrartas 26/11/2014 15:35:04

   Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος που περιμένει αύξηση μισθών απο τον σύριζα?? Αλλά κυρίως φταίμε αυτοί που φηφίσαν τους ανύπαρκτους βουλευτες της ΝΔ που η μόνη τους εννοια είναι οι μάσες, οι ξάπλες και οι ίντριγκες.

 5. Eva avatar
  Eva 26/11/2014 15:10:45

  Οι αριστεροί του συριζα δεν θα ταφούν, αλλά θα αποζημιωθούν καταλλήλως οπως έγινε και το 80 επι πασοκ.

 6. Διογένης avatar
  Διογένης 27/11/2014 21:30:03

  Μακάρι να μπορούσα να συμφωνήσω με τον τίτλο του άρθρου. Πιστεύω ότι δυστυχώς δεν θα συμβεί αυτο. Μακάρι να συνέβαινε. Το 1981 ο Ανδράς του "τρίτου δρόμου" για τον σοσιαλισμό ήρθε στην εξουσία. Δεν εφήρμοσε σοσιαλισμό, αλλά τα πλήθη των "πρασινοφρουρών" που αναξιοκρατικά κατέλαβαν όλες τις δομές της ελληνικής κοινωνίας θα τον ευγνωμονούν σχεδόν αιώνια, μέχρι δηλαδή ο δυναστικός γόνος του να τους αποκαθηλώσει βίαια μέσω των Μνημονίων. Παρόλα αυτά, οι αριστεροί βρήκαν μετά και έλεγαν ότι "αυτά δεν ήταν σοσιαλισμός, αυτά ήταν το ΠΑΣΟΚ, που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σοσιαλιστικό". Μην πάμε πολύ μακριά. Ενώ μέχρι το 1989 μας παραμύθιαζαν για τον "υπαρκτό" σοσιαλισμό, ξάφνικά έκτοτε ανακάλυψαν ότι όχι, πωπω, αυτό δεν ήταν σοσιαλισμός, δεν ήταν δικτατορία του προλεταριάτου, ήταν δικτατορία ΕΠΙ του προλεταριάτου, εμείς ποτέ δεν το εννοούσαμε έτσι. Αδιόρθωτοι. Τώρα λένε "πρώτη φορά αριστερά" και όταν ο Τσίπρας τα κάνει πάλι μαντάρα, πολύ γρηγορότα από ό,τι οι προηγούμενοι, θα λένε οι συνιστώσες "μα αυτό δεν ήταν αριστερά, ήταν κολπάκια του Τσίπρα, που εμείς απο την αρχή λέγαμε ότι δεν είναι αριστερά". Συμπέρασμα: Τίποτε δεν θα θαφτεί σε ΧΥΤΑ. Σε μερικά χρόνια ο σοφός ελληνικός λαός θα πάλι είναι έτοιμος να ξαναψηφίσει "πρώτη φορά αριστερά". Όπως τότε, το 1981...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.