Ο ΣΥΡΙΖΑ της «επανάστασης» μας τέλειωσε
20/03/2015 16:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ της «επανάστασης» μας τέλειωσε

Το χθεσινό τραπέζι των «8» έδειξε ότι ο Αλέξης είναι μόνος εναντίον όλων σαν μαθητούδι που πήρε το μάθημά του. Το πήρε άραγε ή θα έχουμε νέα επεισόδια;

Από το πρωί της Παρασκευής το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου φόρτωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με non paper. Αυτά έδιναν οδηγίες για το πώς θα στηρίξουν στα τηλεπαράθυρα τα όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες. Και φυσικά ήταν σε ένα κλίμα αντίστοιχο μ' εκείνο που είχαν οι Έλληνες στα αλβανικά βουνά. «Αέρα», φοβήθηκαν οι δανειστές, υποχώρησαν εντελώς, ο Αλέξης κόλλησε στον τοίχο την Μέρκελ και η Γερμανίδα πήγε σε μια γέφυρα των Βρυξελλών κι έπεσε από την απόγνωση. Παράλληλα, σύμφωνα με τους βουλευτές, τέλειωσαν τα μνημόνια, τέλειωσε η πέμπτη αξιολόγηση και η Ελλάδα είναι πλέον πολύ μακριά από την τρόικα.

Προφανώς πρόκειται για μια επικοινωνιακή αντεπίθεση η οποία γίνεται σχεδόν από όλες τις κυβερνήσεις που θέλουν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι και να παρουσιάσουν ένα ναυάγιο ως τεράστια επιτυχία.

Αν διαβάσει κανείς τον ξένο τύπο και ακούσει τι είπαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα διαπιστώσει την πραγματική αλήθεια. Τι τελικά συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, τι κέρδισε και τι όχι. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1.Αναμφισβήτητα ο κ. Τσίπρας κέρδισε να πείσει τους δανειστές ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και να ανοίξει ο δρόμος για χρήματα από το «πακέτο Γιούνκερ» που θα δοθούν για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας. Με την αίρεση της συμφωνίας βεβαίως που θα προβλέπει μέτρα από την πλευρά της Ελλάδας. Είναι το γνωστό «πακέτο Γιούνκερ» το οποίο έχει παγώσει για την Ελλάδα εξαιτίας της παλινωδίας της κυβέρνησης. Ας μην το κάνουν μπαϊράκι οι Συριζαίοι και μιλάνε για τεράστια επιτυχία.

2.Ο πρωθυπουργός μπορεί να λέει ότι δεν υπήρξε ναυάγιο. Δεν επήλθε η ρήξη, ευτυχώς για την Ελλάδα. Κι αυτό είναι θετικό πέραν πάσης αμφιβολίας. Μέχρι εδώ τα καλά.

3.Ο Αλ. Τσίπρας ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι σε αυστηρή εποπτεία. Αποδέχθηκε ότι πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις κι αν δεν το κάνει τότε θα σφίξει οριστικά το σχοινί και θα επέλθει πιστωτική ασφυξία,

4.Αποδέχθηκε επίσης ότι η λίστα που θα κατατεθεί στο Γιούρογκρουπ ουσιαστικά θα συνταχθεί από τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία δεν ήθελαν να δουν οι υπουργοί στην Αθήνα. Η κυβέρνηση χάνει το πλεονέκτημα να επιλέξει αυτή τα μέτρα που θα προτείνει και δίνει ισχυρό ρόλο στην τρόικα μέσω των κλιμακίων. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ας τη διαβάσουν οι Συριζαίοι πριν κάνουν πανηγυρισμούς.

5.Ο κ. Τσίπρας απέτυχε να αποσπάσει κάποια υπο-δόση από τα 7,2 δισ. ευρώ που μας χρωστάνε. Δεν του έκανε τη χάρη η Μέρκελ. Επίσης απέτυχε να πείσει τον Μ. Ντράγκι να αυξήσει το πλαφόν στην έκδοση εντόκων που είναι 15 δισ. ευρώ. Συμπερασματικά. Αποδέχθηκε την αξιολόγηση και την υποχρεωτική λήψη μέτρων και δεν πήρε ούτε φράγκο.

6.Δεινή είναι η ήττα που υπέστη ο πρωθυπουργός και σε ότι αφορά τον κ. Βαρουφάκη. Όλοι του την... έπεσαν για την παρουσία του κ. Βαρουφάκη στα κανάλια και την εν γένει στάση του στις διαπραγματεύσεις. Κατά τη γνώμη μας, ο υπουργός δεν θα μακροημερεύσει στο υπουργείο του, στο οποίο έτσι κι αλλιώς δεν πατάει και πολύ. Αν δεν γίνει τώρα η απομάκρυνσή του θα γίνει σίγουρα εκεί γύρω στον Ιούνιο όταν θα υπογραφεί το νέο μνημόνιο.

7.Τέλος, ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε κι ο ίδιος τον εκτροχιασμό της κυβέρνησής του που από τις 20 Φεβρουαρίου παίζει παιχνίδια καθυστέρησης. Το ερώτημα είναι γιατί έπρεπε να καταρρεύσει η χώρα, γιατί να χαθούν δισεκατομμύρια, να παγώσουν τα πάντα προκειμένου ο πρωθυπουργός να ξεχάσει τους λεονταρισμούς και να επιστρέψει στον ρεαλισμό; Θα υπάρξει άραγε τιμωρία για το έγκλημα αυτό;

Συμπέρασμα των διαπραγματεύσεων: Ο ΣΥΡΙΖΑ της «επανάστασης», ο ΣΥΡΙΖΑ της προεκλογικής Ελλάδας, αυτός που έλεγε ότι δεν θα υποκύψει, ότι θα αλλάξει την Ευρώπη, ότι θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι άλλοι, μας τέλειωσε. Το χθεσινό τραπέζι των «8» έδειξε ότι ο Αλέξης είναι μόνος εναντίον όλων σαν μαθητούδι που πήρε το μάθημά του. Το πήρε άραγε ή θα έχουμε νέα επεισόδια;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 20/03/2015 16:49:48

  Είμαστε σίγουροι ως προς το 1ο σημείο -την αποδέσμευση του πακέτου Γιούνκερ- που αναφέρετε ότι το κέρδισε ο Τσίπρας και όχι κάποιος άλλος που βρέθηκε εκεί γύρω -και είχε εκτενής συνομιλίες με τον κο Γιούνκερ- και πάλι δε μιλά για ότι κάνει, γιατί δεν είναι στην κουλτούρα του και τον ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία? Λέω εγώ τώρα!!!

  • Fotini avatar
   Fotini @ Wolf 20/03/2015 17:56:20

   Νά τό πάρη τό ποτάμι; (ὄχι τοῦ κοινοβουλίου :)

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Wolf 20/03/2015 18:19:15

   Έλα ντε! Δυστυχώς δεν είμαστε αντάξιοι τέτοιου Ηγέτη και ήδη πληρώνουμε...

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Wolf 20/03/2015 21:34:42

   Αν είναι έτσι (είναι;) τότε αυτός ο κάποιος κάνει πολύ κακό στη χώρα που αφήνει να καρπώνεται ένας σαν τον Τσίπρα τη "δόξα" αυτών των 2 δις. Το θέμα δεν είναι τα 2 δις, το θέμα είναι να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Και για να σταθεί η χώρα στα πόδια της πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση.

   • това́рищ Θόδωρος avatar
    това́рищ Θόδωρος @ Διογένης 20/03/2015 21:40:43

    Και μετά να γίνει τι?

   • Δημήτριος Κ. avatar
    Δημήτριος Κ. @ Διογένης 20/03/2015 21:50:48

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ! τα έγραψα κι εγώ περίπου έτσι...

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/03/2015 17:58:49

  Το πήρε το μάθημά του.Ο Λαφαζάνης κι ο Καμμένος δεν το πήρανε...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/03/2015 18:19:32

   Ούτε θα το πάρουν ποτέ...

  • Fotini avatar
   Fotini @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/03/2015 19:11:41

   Κυθήριε, προβλέπω διάσπαση, ἐκτός καί ἄν ἡ καρέκλα τῆς πολυπόθητης γιά τόν συριζα ἐξουσίας εἶναι πολύ γλυκειά γιά νά τήν ἀφήση ὁ λαφαζάνης.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/03/2015 21:10:45

   Φωτεινή,Γεώργιε,φοβάμαι το πιό άσχημο σενάριο,ότι θα τον καταφέρουν τον Τσίπρα να τα πάρει όλα πίσω...

 3. Παράξενος avatar
  Παράξενος 20/03/2015 19:03:44

  Νομίζω ότι το μόνο που ξέρουμε ως τώρα είναι ότι δεν ξέρουμε κάτι. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει αποφασίσει, τουλάχιστον όχι φανερά. Άρα δεν αποκλείεται η 'διεκδίκηση' και η 'άρνηση της ενδοτικότητας' να συνεχιστούν μέχρι να καταρρεύσει η οικονομία. Ακόμη κι αν ο σύριζα θέλει να κάνει υποχώρηση κανείς δεν εγγυάται ότι μπορεί να τη σχεδιάσει, πολύ περισσότερο να την υλοποιήσει. Ο λόγος; Οι ιδεοληψίες και οι πελατειακές του εξαρτήσεις. Μην ξεχνάμε ότι έχει κουβαληθεί το πασοκ εκεί, περιμένοντας επιστροφή στον παλιό καλό καιρό, ενώ οι νοσταλγοί της ΕΣΣΔ και οι φαν των μπαχαλάκηδων δεν μπορούν να εκτελέσουν μεταρρυθμίσεις για δημιουργία σύγχρονου, ευνομούμενου κράτους. Άλλωστε μεγάλο μέρος της κοινωνίας δε θέλει μεταρρυθμίσεις, θέλει λεφτά.

 4. aris. aold avatar
  aris. aold 20/03/2015 19:09:14

  Ο Τσίπρας προσπαθεί να μην πάθει ότι ο Σαμαράς που έκανε ότι είχε συμφωνηθεί, το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τους στόχους και όταν ζήτησε από τους Γερμανούς να προχωρήσουν στα συμφωνηθέντα τον άδειασαν. Η επταμερής συνάντηση που επεδίωξε μάλλον είχε αυτό το νόημα να αλληλοδεσμευθούν όσοι ήταν στην συνάντηση. Η Γερμανία δυσκολεύεται να τραβήξει την πρίζα παρά τις καντρίλιες την ανακολουθία και την ανικανότητα της Αθήνας, πράγμα που μειώνει την αποτελεσματικότητα των απειλών της. Σε επίπεδο εντυπώσεων οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Σύριζα κερδίζει τις εντυπώσεις και παγιώνεται στην κοινή γνώμη η πεποίθηση ότι διαπραγματεύεται σκληρά. Η χθεσινή συνάντηση ενισχύει αυτό το ρεύμα. Ο Συριζα κινδυνεύει από την στυγνή πραγματικότητα. Η οικονομία είναι παγωμένη οι τράπεζες είναι σχεδόν πεθαμένες και τα έσοδα θα καταρρεύσουν. Οσο ποιο πολύ αργήσει μια συνολική λύση για το ελληνικό πρόβλημα τόσο περισσότερο πιθανόν είναι να καταρρεύσει η κυβέρνηση εξαιτίας της πραγματικότητας.

  • това́рищ Θόδωρος avatar
   това́рищ Θόδωρος @ aris. aold 20/03/2015 21:46:08

   Όταν ανοίξει λίγο τις "κάνουλες" ο Draghi, θα ανακουφιστούμε όλοι. Όταν τις ανοίξει λίγο ακόμα, θα τρελαθούμε απ' τη χαρά μας!

 5. christof avatar
  christof 20/03/2015 19:12:24

  Η κυβερνηση ειναι, συγκυβερνηση εθνικοσοσιαλιστικη, μη βγαζετε το Καμενο απο το καδρο

 6. chp avatar
  chp 20/03/2015 20:31:55

  Η πραγματικότητα ήταν ζοφερή ,όλα τα νούμερα της πραγματικής οικονομίας το έδειχναν .Μπορεί να είναι λιγο χειρότερα τώρα σε εισπράξεις κτλ αλλά έχει "ανέβει η ψυχολογία ". Ο πρώτος αιχμάλωτος δραπέτευσε έστω και κατά λάθος και μύρισε καθαρό αέρα .Μέχρι να βγούν και οι υπόλοιποι ....έχουμε δρόμο. Οι λύσεις θα είναι ριζοσπαστικές ,δεξιές ή αριστερές ή και τα δύο.Μάλλον πολύ σύντομα και ο Σύριζα θα είναι συντηρητικός .Πέταξε το πουλάκι.Πάμε σε άλλο πολιτικό σκηνικό.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ chp 20/03/2015 21:36:46

   Λάθος δεδομένα, λάθος μέθοδος, λάθος συμπεράσματα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε ως κοινωνία.

 7. Don kixotis avatar
  Don kixotis 20/03/2015 23:48:55

  Kατα τα άλλα πάντα στα πλαίσια της Ανθρωπιστικής Κρίσης γίνεται Δημόσια Διαβούλευση για να "δοθεί ως λύση"...στην Επονομαζόμενη Ανθρωπιστική κρίση η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...ΑΡΘΡΟ 16:ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ, Μιλάμε για την Υλοποίηση των Οργουελικών Σεναρίων (που μόνο σενάρια δεν είναι) 1984...για το Απόλυτο Ηλεκτρονικό Φακέλωμα + Καταστρατήγηση/Κατάφορη Καταπάταση των Ατομικών Δικαιωμάτων+Προσωπικών Ελευθεριών συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της Θρησκευτικής Συνείδησης, Απο ""Πρώτη Φορά Αριστερά-Σφύριζα""...δεν περίμενα τέτοιο Νεοταξίτικο Φασισμό....και αλήθεια που βρίσκονται όλες Εκείνες οι ΜΚΟ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ και το γνωστό Συνωθύλευμα να Προασπίσει τα Ανθρώπινα δικαιώματα...;;;;;;;;;;;;; oι δήθεν Αλληλέγγυοι/ευαίσθητοι....Κρυφτήκαν στα Υπόγεια μάλλον....Ούτε λόγος να γίνεται.........Απα πα πα πα πα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.