Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε «μπαλτά» και τα ξετινάζει όλα
09/05/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε «μπαλτά» και τα ξετινάζει όλα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο όχι γιατί μπορεί να μην μπορεί να πληρώσει το ΔΝΤ. Αλλά γιατί χάνει και τα τελευταία στοιχεία του Ελληνισμού. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη καταστροφή, μια ανήκεστο βλάβη που κανείς δε ξέρει αν και πότε θα επιδιορθωθεί.

Η ελληνική κοινωνία έχει πολλά προβλήματα, με πρώτο και καλύτερο την έλλειψη υψηλού επιπέδου Παιδείας. Όχι αυτής που δίνει αβέρτα πτυχία που όμως δεν έχουν καμιά αξία, αλλά εκείνης που κάνει ανθρώπους ανώτερους και πολίτες σοβαρούς και άξιους να κρατούν τον τίτλο του σπουδαίου Έλληνα.

Χρόνια τώρα μιλάμε και γράφουμε για τις παθογένειες της κοινωνίας, αλλά μόνο λόγια, εξέλιξη καμιά και ασφαλώς σ’ αυτό φταίνε όλες οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν ψήγματα ανατροπής μιας παγιωμένης αντίληψης ότι στην Ελλάδα, και ειδικά στο χώρο της Παιδείας, δε γίνεται τίποτε. Επιχειρήθηκε μια πιο τεχνοκρατική και αξιοκρατική αντιμετώπιση των προβλημάτων, ήρθαν άξιοι καθηγητές, έγιναν ανατροπές και μια προσπάθεια να σπάσει το απόστημα της κομματοκρατίας, των μπαχαλάκηδων και των αποτυχημένων φοιτητών της ψευτοαριστερής κουλτούρας.

Και ξαφνικά έρχονται οι… «προοδευτικοί» να μας διορθώσουν και να διώξουν τους φιλελεύθερους και τους δεξιούς, τους τεχνοκράτες και τους πρόθυμους για μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα.

Δυστυχώς, μόλις σε 100 ημέρες η κυβέρνηση της Αριστεράς έδειξε σημάδια πολύ επικίνδυνα ακόμη και για μια κοινωνία ή μια Παιδεία που βρίσκεται σε παρακμή.

Αν δει κανείς μόνο το νομοσχέδιο – κουρελού του μαρξιστή υπουργού Παιδείας Μπαλτά θα καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε «μπαλτά» και τα ξετινάζει όλα. Λίγα μόνο περιστατικά και πράξεις της λαοπρόβλητης κυβέρνησης δείχνουν προς τα που πάει η Ελλάδα, προς τα που οδηγούν οι απίστευτοι αυτοί «δολοφόνοι» οτιδήποτε έχει μείνει όρθιο στη χώρα.

Κατάργηση της αριστείας και επιβράβευση των μετρίων. Η λογική του δήθεν ανοίγματος σε όλο το φάσμα της κοινωνίας οδηγεί σε αποκλεισμό των σπουδαίων της χώρας. Σε άλλα κράτη η αριστεία, τα λαμπρά μυαλά προστατεύονται, στην Ελλάδα καταργούνται μέχρι και τα πειραματικά σχολεία.

Μίλησε για τους αιώνιους φοιτητές ο Τσίπρας λέγοντας ότι αφού δεν κοστίζουν γιατί να μην έχουν μια ευκαιρία να δώσουν στο Πανεπιστήμιο; Γιατί όχι; Ποιοι είναι άλλωστε εκείνοι που περνάνε σε κάποια σχολή και μετά ξεχνάνε και τα έδρανα; Οι μπαχαλάκηδες, τα κομματόσκυλα, οι βολεμένοι με τα λεφτά του μπαμπά. Κι αν υπάρχουν πράγματι κάποιοι που εργάζονται και ταυτόχρονα φοιτούν αυτούς πρέπει να τους προστατέψουμε. Άλλωστε το ίδιο έκαναν χιλιάδες Ελληνόπουλα από τον Πόλεμο και μετά. Άλλο όμως αυτό κι άλλο να υπάρχουν 180 χιλιάδες αιώνιοι που θα δουν ξανά αίθουσα στον αιώνα τον άπαντα.

Η προστασία των μπαχαλάκηδων, των αναρχικών είναι επίσης ένα μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση για το πώς θέλει τη χώρα. Ξέφραγο αμπέλι, με νεαρούς ανεπάγγελτους να καίνε την Αθήνα ή να διαλύουν τα Πανεπιστήμια και αυτό να θεωρείται από την κυβέρνηση της Αριστεράς «νόμιμο και ηθικό».

Ευτελισμός της ελληνικής κοινωνίας είναι οι χιλιάδες μετανάστες που… λιάζονται στο κέντρο και μυρίζει κατουρλιό από μέτρα μακριά. Κι όμως, αυτή η εικόνα των πεινασμένων και ρακένδυτων να κυκλοφορούν παντού θεωρείται «ανθρωπισμός» από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ουδεμιά ενέργεια έχει γίνει για να προστατευτούν οι ταλαίπωροι.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα ήταν διαφορετική θεωρεί προοδευτικό να διορίζει μανάδες, γκόμενους, αδέρφια και ξαδέρφια. Ή ακόμη να κάνει πρόεδρο της ΕΡΤ τον Τσακνή που εξαργυρώνει τους «αγώνες» του σαν όλους τους «αριστερούς του γλυκού νερού» με μια καλοπληρωμένη θέση. Αλλά είναι αδικία. Γιατί δεν βάζουν και τον Μαχαιρίτσα διευθύνοντα ώστε να αναβιώσει το άλλοτε αχώριστο καλλιτεχνικό δίδυμο;

Είναι πράγματι εντυπωσιακό να νομοθετείς για πρώτη φορά ανοίγοντας τις πόρτες των φυλακών σε εγκληματίες, τρομοκράτες και κάθε καρυδιάς καρύδι. Κι ενώ ο Ξηρός σου τρίβει στα μούτρα το βραχιολάκι κάποιοι μεγαλόσχημοι να ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν αν χρειαστεί την επονείδιστη ρύθμιση.

Ακόμη χειρότερα, οι διαθέσιμοι στο Δημόσιο επιστρέφουν στις θέσεις τους γιατί ένα…μνημονιακό μέτρο έπρεπε να καταργηθεί. Τι σημασία έχει αν υπάρχουν κλέφτες, παιδεραστές, συκοφάντες ή τρελοί που θα γυρίσουν στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις εφορίες και στα υπουργεία; Η αριστερά της αφασίας να είναι καλά και να διορίζει και όλα τα άλλα είναι πταίσμα.

Τι σημασία έχει αν οι αλλαγές του Μπαλτά επαναφέρουν την κομματοκρατία στην παιδεία; Αν πλέον άξιοι καθηγητές θα φύγουν ή θα απομονωθούν για να μείνουν τα κομματόσκυλα και οι εκλεκτοί των φοιτητών; Τι μήνυμα δίνεται με την πιθανότητα να αποβληθεί η Ελλάδα από τα προγράμματα ανταλλαγής σπουδών; Και πώς θα ανακάμψει η χώρα όταν ο πρωθυπουργός σπεύδει να απαντήσει σε ερωτήσεις στη Βουλή σφραγίζοντας την επιστροφή στα πιο άθλια χρόνια του ελληνικού κράτους;

Όταν ευτελίζεται η Βουλή, όταν κουμάντο κάνουν άνθρωποι που πιστεύουν ακόμη στον Στάλιν αλλά ταυτόχρονα προστατεύουν τους νεοναζί της ακροδεξιάς;

Ένα σωρό γεγονότα μπορούμε να θυμηθούμε ότι έγιναν στις 100 μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα, πέραν των οικονομικών. Και ίσως η αργή αλλά σταθερή αποσάθρωση της ελληνικής κοινωνίας είναι πιο σοβαρή από μια χρεοκοπία. Στα οικονομικά με θυσίες, δάνεια, περικοπές μπορεί μια χώρα να ανακάμψει. Δεν μπορεί όμως να υπάρχει όταν έχει μπει στην κοινωνία το σαράκι της διάλυσης, του ωχαδερφισμού, του νεποτισμού, της αφασίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο όχι γιατί μπορεί να μην μπορεί να πληρώσει το ΔΝΤ. Αλλά γιατί χάνει και τα τελευταία στοιχεία του Ελληνισμού. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη καταστροφή, μια ανήκεστο βλάβη που κανείς δε ξέρει αν και πότε θα επιδιορθωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠανΖ74Μεσ avatar
  ΠανΖ74Μεσ 09/05/2015 08:04:54

  Καλημέρα. Έχετε απόλυτο δίκιο σε όσα αναγράφεται. Και πιθανόν δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα από όσα ακόμη προτίθεται να κάνει αυτή η Κυβέρνηση δέσμια όλων των ακροαριστερών πεποιθήσεών της. Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία των Νεοελλήνων ασχολείται μόνο με το οικονομικό και με τίποτα άλλο. Ασχέτως του γεγονότος ότι εκεί έπονται τα χειρότερα. Για όλους αυτούς για όλα φταίει η Δεξιά και ο Σαμαράς. Οπότε δεν υπάρχει ελπίδα καμιά παρά μόνο μετά από κάτι πάρα πολύ επώδυνο πχ, εδαφική απώλεια ή μαζικές διαδηλώσεις λαθρομεταναστών (υποκινούμενες από πολλές δυνάμεις). Ελπίζω ο Θεός μετά την τιμωρία μας λόγω της απομάκρυνσής μας από Αυτόν να μας λυπηθεί και να μας βοηθήσει. Υπάρχει ξέρετε, μια Εικόνα της Θεοτόκου που κρατάει το Χριστό μικρό στην Αγκαλιά της στην Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος. Μια μέρα πειρατές φάνηκαν στο ορίζοντα έτοιμοι για άλλη μια επιδρομή στα μοναστήρια. Η Παναγία μας επιχείρησε να ειδοποιήσει τους μοναχούς για το επερχόμενο Κακό. Όμως ο Χριστός στρεφόμενος προς το μέρος της σήκωσε το δάκτυλό Του και της έκανε σουτ (συγγνώμη για τυχόν ασεβή περιγραφή) και της είπε « Άφησέ τους να υποφέρουν για τα αμαρτήματά τους». Στην Εικόνα λοιπόν αυτή που σας περιγράφω φαίνεται ακριβώς η κίνηση του μικρού Ιησού προς την Μητέρα Του. Και η σκηνή αυτή, αυτή η Θεϊκή πραγματικά σκηνή, δεν απεικονίστηκε ή δημιουργήθηκε από κάποιον άνθρωπο αλλά από τον ίδιο τον Χριστό και Θεό μας για μας υπενθυμίζει πάντα αυτό το γεγονός, Αυτή την χρονική στιγμή-περίοδο της Ιστορίας μας πιστεύω πως βιώνουμε κάτι παρόμοιο. Είθε η δοκιμασία μας να μας αναγεννήσει ως Έθνος και ως Ανθρώπους.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΠανΖ74Μεσ 09/05/2015 18:23:07

   Συγχαρητήρια αγαπητέ ΠανΖ74Μεσ για το παράδειγμά σου και φυσικά για την άψογη περιγραφή του θαύματος της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας. Μπορεί σε κάποιους που δεν έχουν τόση σχέση,να φανεί ''σκληρή'' η στάση του θεανθρώπου,αλλά όλα εξυπηρετούν το σχέδιο του Θεού,τίποτα δεν γίνεται τυχαία...

   • ΠανΖ74Μεσ avatar
    ΠανΖ74Μεσ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/05/2015 21:13:47

    Σε ευχαριστώ Κυθήριε! Σε ευχαριστώ επίσης και την υπενθύμιση του Ονόματος της Εικόνας. Ομολογώ πως δεν το θυμόμουν καθόλου.

 2. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 09/05/2015 08:09:41

  Tο θέμα της παιδείας , ειδικά για την Ελλάδα, έιναι το υπ' αριθμό 1 ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με την οικογένειά του, ως πράξτορες της CIA, συστηματικά υπονόμευσαν και διέλυσαν κυριολεκτικά την Ελληνική Δημόσια εκπαίδευση παραδίνοντας την παιδεία μας στην παραπαιδεία του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η Δεξιά, που υποτίθεται ως Εθνικόφρων παράταξη θα έλυνε το πρόβλημα, αφού είχε 10 ολόκληρα χρόνια στην εξουσία, το χειροτέρεψε παραδίνοντάς την και στις Ρεπούσιες... Όσο θα υπάρχει παραπαιδεία (Τό μόνο κράτος στην ΕΕ που την έχει) δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα παιδεία...Και στο θέμα αυτό οι "εταίροι" κάνουν την "πάπια" και δεν προτείνουν ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είνα να εισπράξουν τα φράγκα!

 3. George N avatar
  George N 09/05/2015 08:25:12

  Το μόνο που επιχειρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από το "εκσυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ και την πες με "Μεσαίο Χώρο" Δεξιά (λέμε με τώρα) ήταν η εξημέρωση του Τέρατος του Ολοκληρωτισμού. Που κατέληξε σε πλήρη ήττα. Και που ήταν αναπόφευκτη μια και αυτοί που το επιχείρησαν ήταν ήδη ηττημένοι στην ψυχή. Είχαν συνθηκολογήσει και κατόπιν πηγαίνανε στην μάχη. Μια περεστρόικα ζητούσαν χωρίς ποτέ να έχουν αναρωτηθεί γιατί δεν περπάτησε η original. Η διαφορά μπορεί να γίνει μόνο αν την μάχη την δώσει ο λαός και όχι proxy "εκσυγχρονιστές". Μόνο δηλαδή με το δικαίωμα του κάθε γονιού να αποφασίσει αυτός σε ποιο σχολείο θα στείλει το παιδί του, το δικαίωμα του κάθε φοιτητή να διαλέξει ο ίδιος σε ποιο πανεπιστήμιο θα εξαργυρώσει το εκπαιδευτικό του κουπόνι. Με την ζωή να αποφασίζει ποιο εκπαιδευτήριο προσφέρει κάτι και πρέπει να παραμείνει και ποιο τίποτα και πρέπει να φύγει. Όσο το δικαίωμα της επιλογής δεν υπάρχει το λογικό είναι να βλέπουμε την πλάτη της Αριστεράς. Άλλωστε στον ολοκληρωτισμό του ενός εκπαιδευτικού συστήματος, του ενός συγγράμματος, της μιας αλήθειας θα είναι πάντα καλύτεροι. Στο γήπεδο της ελευθερίας είναι που πάντα χάνουν...

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ George N 09/05/2015 11:35:14

   To γήπεδο της ελευθερίας φίλε George είναι καλό μόνο υπο τρείς προυποθέσεις : 1.) Oτι θα υπάρχει αδέκαστος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, πραγματικός άρχοντας του αγώνα, το κράτος. 2.) Οτι θα υπάρχουν διαφορετικές αφετηρίες για τους αναπήρους και διαφορετικές για τους αρτιμελείς. 3.) Οτι δεν θα υπάρχει "παράγκα" της μαφίας πίσω απο κάθε διοργάνωση. Προς το παρόν, τα μόνα κράτη που πλησιάζουν αυτόν τον στόχο, χωρίς βέβαια να τόν φτάνουν, είναι τα Σκανδιναυικά. Δεν χρειάζεται να εφεύρουμε εμείς τον τροχό. Αρχεί να τα βάλουμε σαν στόχο, και να αρχίσουμε κάποτε να τα πλησιάζουμε...Αφού προηγουμένως βγούμε απο τον βόθρο που μας έριξαν οι "εταίροι" μας για να σώσουν τις τράπεζές τους...

   • George N avatar
    George N @ οδυσσεύς Κ. 09/05/2015 12:37:14

    Συνήθως το να αντιγράφεις κάτι καλό αρκεί, http://www.bbc.com/news/education-13266290 Επίκαιρο μετά τον πρόσφατο θρίαμβο των Tories!

 4. ΤΤ avatar
  ΤΤ 09/05/2015 09:28:58

  Αιώνιος φοιτητής=κομματικό στέλεχος ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι δυνατόν να μην τους προστατεύσει; Σήμερα, όπως και κάθε μέρα, γεννήθηκαν 257 παιδιά, τα 230 από Έλληνες πολίτες. Ταυτόχρονα μπήκαν στη χώρα 600-800 Σομαλοί άντρες. Πολλάπλασιάστε επί τις οικογένειές τους.
  Γινόμαστε μειονότητα εθελοντικά. Δεν υπάρχει πια ούτε ένστικτο αυτοσυντήρησης...

 5. πΔπ avatar
  πΔπ 09/05/2015 09:49:03

  Δεν είναι μόνο το γεγονός του ότι ο ΣΥΡΙΖΑίϊκος συρφετός διορίζει ασύστολα στο (κατακαημένο) Δημόσιο, συγγενείς και φίλους, "Γκόμενες" και "γκόμενους" τους αποκάλεσε ο Γιακουμάτος σήμερα το πρωί στο ΜΕΓΚΑ. Το πράττει αναξιοκρατικά, αντιδημοκρατικά και ρουσφετολογικά. Η άμωμη και άσπιλη ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Στερώντας ταυτόχρονα αυτές τις θέσεις από άλλα Ελληνόπαιδα τα οποία αξιοκρατικά και με γνώσεις θα μπορούσαν να έχουν. Τώρα δεν πειράζει που αυτά τα παιδιά θα γίνουν μετανάστες αφού οι "γκομενοι/ες" τους πήραν τις θέσεις. Τώρα έχουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ καθαγιασμένη στην κολυμπήθρα του Ελλαδιστάν. Η αριστερά έρχεται, η ελπίδα φεύγει.

 6. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 09/05/2015 10:59:11

  ο Ελληνισμος φλερταρει με την επόμενη καταστροφή του. Η φύση έχει διάφορα επίπεδα μηχανισμών διόρθωσης και εξισορρόπησης. Όταν όλα αποτύχουν αναγκαστικά έρχεται το τελευταιο επίπεδο,η Νέμεσις. Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά. Ίσως να μην υπάρχει άλλος τρόπος.

 7. airman avatar
  airman 09/05/2015 18:14:28

  Απέναντι στον άριστο είναι κάθε ένας που τον φοβάται επειδή δεν μπορεί να τον ορίζει. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι άριστοι δεν είναι αρεστοί. Στον αντίποδα, η αναγνώριση και καταξίωση του κάθε μέτριου, ο οποίος είναι σαφώς πιο εύκολα διαχειρίσημος, δημιουργεί και μια επίπλαστη προσδοκία στον κάθε σκράπα πως μπορεί κάτι να πετύχει κι αυτός. Γίνεται λοιπόν "χειροκροτητής", χρήσιμη μάζα, πολύτιμο ψηφαλάκι. Ο σημερινός υπουργός Παιδείας προφανώς θέλει να μας πείσει ότι αριστερός και άριστος είναι μη συμβατές έννοιες. Και δε χρειάστηκε να προσπαθήσει ιδιαίτερα!

 8. alex23 avatar
  alex23 09/05/2015 19:51:40

  τα παιδια των νεοαριστερων και των προστατων τους σπουδαζουν ηδη στο εξωτερικο και θα ηθελαν με την επιστροφη τους να να βρουν ενα ετοιμο κομματικο στρατο απο μετριους, ναρκομανεις και αργυρωνητους για να συνεχισουν να ελεγχουν το κρατος..

 9. bruidsjonker avatar
  bruidsjonker 10/05/2015 09:59:21

  Η οπισθοδρόμηση και καταστροφή που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της παιδείας , αποτελεί ευκαιρία για την φιλελεύθερη σκέψη δημιουργίας ενός σχεδίου ,αρχίζοντας από μηδενική βάση και κατά τα πρότυπα της ξένης εμπειρίας,για την εκπαίδευση, που δεν θα χαρακτηρίζεται από φοβική αντιμετώπιση της δημοκρατικότητας του και θα έχει όραμα και ορίζοντα δεκαετίας . Οι τάχατες δημοκρατικές ευαισθησίες και ο λαϊκισμός (που έχει επιβληθεί στην κοινωνία της υπανάπτυκτη πολιτικά χώρα μας μπολιάζοντας παράλληλα όλους τους πολιτικούς χώρους,) από την κυρίαρχη αριστερή προσέγγιση των πραγμάτων , δημιουργούν στρέβλωση στην ίδια την έννοια της δημοκρατίας .Η καταστροφή που φέρνουν είναι ευκαιρία για να ξεπεράσουμε και τις δικές μας ιδεοληψίες και να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας τα στερεότυπα στην Ιστορία .Η πολιτική κρίση λοιπόν όπως κάθε κρίση με σωστή διαχείριση μετατρέπεται σε ευκαιρία.

 10. Eva avatar
  Eva 12/05/2015 10:20:57

  Όλοι στο Συνταγμα σήμερα 12-5 στις 8μμ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.