Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην πραγματικότητα
07/05/2015 15:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην πραγματικότητα

Πάμε για ρήξη (χιαστών από τις πολλές τούμπες) Όλα στο τραπέζι, με κόκκινες κορδέλες (πρώην γραμμές)

Στην εποχή που μια προφορική φράση εγχώριου ή διεθνούς παράγοντα αρκεί για να κατακρημνιστούν ή να απογειωθούν οι αγορές, μια γραπτή δήλωση έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία.

Η κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ θέτει τις βάσεις για την επίτευξη συμφωνίας, καθώς παρά την ιδιαιτέρως φροντισμένη διατύπωση, είναι σαφές ότι:

Η χώρα θα υιοθετήσει μια «αναλυτική δέσμη μεταρρυθμίσεων», προκειμένου να «ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση «!!!

Η δαιμονοποιημένη λέξη –καθώς παραπέμπει ευθέως στο Μνημόνιο- μπήκε στη γραπτή δήλωση.

Ασφαλιστικό και εργασιακό –τα δύο υποτίθεται ανυπέρβλητα εμπόδια καθώς αποτελούσαν ζητήματα που δεν ήθελε να ανοίξει η Ελληνική Κυβέρνηση- μπήκαν επίσης στο τραπέζι με τον πιο επίσημο τρόπο, με «κόκκινες κορδέλες» το δίκαιο, βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή…

Η Κυβέρνηση θα κληθεί να υπερασπιστεί τις μεταρρυθμίσεις που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή. Παράλληλα όμως θα πρέπει να εξηγήσει την τακτική της το τελευταίο τρίμηνο, καθώς όλοι γνώριζαν ότι ο χρόνος ήταν εις βάρος της χώρας.

Τον ξόδεψε αλόγιστα;

Είχε σχέδιο που δεν της βγήκε και όταν απομονώθηκε υποχώρησε;

Να δούμε δηλαδή αν λειτούργησε μόνο στη λογική της ωρίμανσης της εκλογικής της πελατείας, φέρνοντας τα πράγματα στο μη παρέκει, ή αν όντως κατέβαλλε προσπάθειες ανατροπής και με ποιους τρόπους.

Το «Μνημόνιο ή χάος» το εφηύρε πρώτος ο ΓΑΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά στην πραγματικότητα, στη διαμόρφωση της οποίας συνέβαλε και αυτός το τελευταίο τρίμηνο.

Αν όλο το σκηνικό στήθηκε μόνο και μόνο για να δούμε το δρόμο της συμφωνίας ως πικρό αλλά αναγκαστικό και πάλι πρέπει να διευκρινίσει ποιες ενέργειες έκανε για να το αποφύγει.

Σε κάθε περίπτωση η εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις άρχισε και ο έμπειρος Βενιζέλος έσπευσε να δηλώσει ότι «το μικρό κοινοβουλευτικά ΠΑΣΟΚ δεν θα διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αλλά προέχει η τύχη των ανθρώπων της χώρας κι όχι τα πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Γιατί οι πολίτες θα βιώσουν τις βαριές συνέπειες της ρήξης (αν αυτή λάβει χώρα), όπως αγκομαχούν με τα Μνημόνια πέντε χρόνια τώρα.

Οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες έρχονται και παρέρχονται. Η προσφορά στον τόπο ποτέ.

Οι πρώην Πρωθυπουργοί που δεν βρίσκονται στη λίστα “Dirty Dozen” με τους ανθρώπους που κατέστρεψαν τη χώρα, συνειδητοποίησαν τη διαχρονικότητα της λέξης «υστεροφημία»…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 07/05/2015 17:41:57

  Και θα τον διευκολύνει δηλαδή ο Σαμαράς; Για ποιο λόγο, για να τον φάμε στη μάπα (τον Τσίπρα) περισσότερους μήνες; Όχι. Να το πάρουν απόφαση οι Συριζαίοι ότι ή ψηφίζουν τα μέτρα ή πέφτει η κυβέρνηση. Να δούμε τότε αν θα αφήσουν τη γλυκιά εξουσία. Δεν βλέπω για ποιο λόγο να μην δώσει το στίγμα της διαφοράς του. Να διευκολύνει την πατρίδα "όχι την κυβέρνηση" σημαίνει υπερψήφιση μέτρων; Χωρίς αντάλλαγμα; Προφανώς κάτι άλλο έχει στο μυαλό του ο Σαμαράς. Γιατί να πάρει την ευθύνη αυτών των σκληρών μέτρων; Να καταρρεύσει πρώτα ο Τσίπρας και βλέπουμε. Τι λέει πάντοτε το antinews; Δωράκια αυτοϋπονόμευσης να μην δίνονται.

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Διογένης 07/05/2015 21:29:15

   Πολύ σωστά Διογένη, όπως πάντα σε όλα σου τα σχόλια! Σχολίασα στις 25-02-2015: "...Είμαι την γνώμης ότι η ΝΔ δεν πρέπει να συναινέσει όταν και αν το Νέο Μνημόνιο έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση. Όπως σωστά είπε ο ΑΣ στον Τσιπ, "όταν εμείς βγαίναμε από το Μνημόνιο, εσύ ερχόσουν με το καινούργιο". Έκαναν τα πάντα και ψεύδονταν για τα πάντα οι ΣΥΡΙΖΑίοι, έτσι ώστε να κερδίσουν τις εκλογές. Ψεύδονταν μετά λόγου γνώσεως λέγοντας " Go home Κα. Μέρκελ, go home Κε. Σόϊμπλε και υποσχόμενοι να σκίσουν το Μνημόνιο στο Προαύλιο του Κοινοβουλίου. Ε, αυτοί προκάλεσαν εκβιαστικά τις εκλογές, αυτοί ρεζίλεψαν την χώρα, με τον Τσίπρα να επαναλαμβάνει τον ΓΑΠ λέγοντας ότι κυβερνά διεφθαρμένους Έλληνες, αυτοί έκαναν poverty tour στην Ευρώπη και άλλαζαν γνώμες και non-paper σαν τα πουκάμισα. Να το φέρει λοιπόν ο Τσίπ το Νέο Μνημόνιο ή Γέφυρα(των στεναγμών) ή όπως αλλοιώς θέλει να το ονομάσει κι ας ψάξει ανάμεσα στους 300 της Βουλής να βρει Γραικύλους να το ψηφίσουν. Εμείς και η ΕΛΛΑΔΑ ολόκληρη, σε 2 ημέρες βγαίναμε!..." http://www.antinews.gr/POLITIKE/arxisan-ta-organa-ston-suriza/#comments

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.