Ο Διαμαντόπουλος αγκαλιά με τον Άδωνι
12/07/2015 06:10
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Διαμαντόπουλος αγκαλιά με τον Άδωνι

Πως τα φέρνει η ζωή η μπαμπέσα...

Πως τα φέρνει η ζωή η μπαμπέσα. Ο Διαμαντόπουλος βρέθηκε α λα μπρατσέτα με τον Άδωνι και τον Κυριάκο. Απλά, για λόγους ιδεολογικής συνέπειας, παρήγγειλε μαυροκόκκινο ντουλαμά, για να ξεχωρίζει από τους δεξιούς «γερμανοτσολιάδες» και στο φάριον του θα προσθέσει δίπλα από το σήμα της ΕΚΤ κι ένα μικρούλι κόκκινο αστεράκι. Τον βλέπω και guest στις εκπομπές του Αδώνιδος. Έκλαψε κι η πως την λένε, την ξέχασα, για το «ηθικό βάρος», που δεν το σκεφτόταν όταν κι αυτή έταζε παπάτζες στους απελπισμένους κι ύστερα τράβηξε ένα ΝΑΙ πολύ σπέσιαλ.

Η ομιλία της Κλάραμπελ ήταν απευθείας σύνδεση με τη Φωλιά του Κούκου. Θέλει, λέει, να είναι χρήσιμη στις ερχόμενες γενιές και στις κοινωνίες της Ευρώπης! Σαν τον Κολοκοτρώνη, την μαντάμ Κιουρί, τον Τζων Λένον κλπ. Κάπου μακριά έκλαιγε το πολιτικό της αίσθημα, η Ραχήλ. Τόσο κάγκελο καβαλήσανε μαζί για τον «αγώνα», που πήγε άκλαυτος στα σαλόνια του Eurogroup.

Αυτός όμως που ήταν να τον κλαίνε οι ρέγγες, ήταν ο ακομβίωτος Στρατάρχης. Η πιο γκροτέσκα φιγούρα αρχηγού της μεταπολίτευσης, έκανε μια τοποθέτηση doggy memorandum style, κάνοντας γαργάρα όλες τις ψευτοηρωϊκές αερολογίες, τις προσβολές και τις ύβρεις που μοίραζε αβέρτα, για να γίνει βοηθητικός του Τσίπρα. Με ύφος μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες, χωρίς δάκρυα κορόμηλο και ρουθουνισμούς. Double black σκέτο, χωρίς Κούγκι. Έλεγε πως αυτός θα παραιτηθεί αλλά μνημόνιο δεν ψηφίζει. Last year, Πανούλη. Ευγενείς οι νεοδημοκράτες. Κανείς δεν σηκώθηκε να του πει «στα 4 Χ 3 Πανάρα, μόνο 12 δις Μνημόνιο ψηφίζεις». Ούτε μπουλντόζα της ΜΟΜΑ δεν μπορεί να ξεκολλήσει τον πρόεδρα του Χαϊκάλη και της Ξουλίδου από την καρέκλα του. Πού αλλού θα βρει τόσα αληθινά στρατιωτάκια να παίζει και να πληρώνεται γι’ αυτό;

Ο Τσακαλώτος όμως ήταν χάρμα. Τόσο χαριτωμένος και συμπαθής, όταν ζουπάει τις λέξεις, περδικλώνει τον τονισμό, που θες να τον πάρεις σπίτι, να του ζεστάνεις μπάμιες από το μεσημέρι. Όμως μην ανησυχείτε. Στα Queens English είναι γλωσσοκοπάνα, άνευ σφάλματος. Γαζώνει φωνάζοντας, σαν πολυβόλο MAG 7,62 mm. Αυτός είναι αυθεντικός αντικομφορμιστής, δεν κοιτάει τις κάμερες σαν ερωτευμένη γκόμενα, όπως ο απελθών που μας χαρόκαψε κι έκανε τον έρπη του πρωθυπουργού να κοντεύει να φτάσει στο κούτελο. Με τον Ευκλείδη, που δεν είναι καβαλημένο καλάμι, κάπως συνεννοούνται κι ίσως μετά από καιρό ξεχαστεί η ψωνάρα που κόντεψε να ανατινάξει τη χώρα. Μοιάζει σαν να κοιμήθηκε με τα ρούχα αλλά είναι συμπαθής φυσιογνωμία, τόσο, που τον κοιτάνε και θέλουν αμέσως να μας στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Άκουσα με προσοχή τον Τσίπρα και μπορώ να σας πω πίσω από αλήθειες και ψέματα που είπε, την γνώμη μου για το τι τελικά έχει συμβεί. Δεν είχαν ιδέα. Δεν ξέρανε που τους πάνε τα τέσσερα. Όντως νομίζανε, πως το ακραία τζογαδόρικο παιχνίδι του εκβιασμού με την ενδεχόμενη αυτοκτονία μας, θα τρομοκρατούσε τους πάντες και τελικά τρομοκράτησαν τον εαυτό τους. Κι είχαν όντως στο πίσω μέρος του μυαλού τους την δραχμή, ως ανομολόγητο Plan B, για το οποίο τώρα σφυρίζουν κλέφτικα κι έμειναν αμανάτι και κάτι φαρμακοτρίφτες. Γι’ αυτό καμωνόντουσαν ό,τι διαπραγματευόντουσαν, φέρνοντας τα πράγματα επί τούτου στην άκρη του γκρεμού, προκηρύσσοντας το σουρεαλιστικό και καταστροφικό δημοψήφισμα. Κι αναγκάστηκαν, από τις συνέπειες της ίδια τους της αφροσύνης, να κλείσουν τις τράπεζες, να στείλουν τον κόσμο στις ουρές και την αγορά στην εποχή των παγετώνων, με το Grexit να ανασαίνει στο σβέρκο μας, διότι ουδείς σκιάχτηκε από την εφηρμοσμένη θεωρία των παιγνίων του ανεκδιήγητου τύπου, που μας εξευτέλισε σε όλο τον πλανήτη. Κι ελπίζω να το εμπεδώσατε: η εκζήτηση στον άνδρα υποδηλώνει σοβαρά προβλήματα χαρακτήρος.

Ο Σαγιάς, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, γράμματα γνωρίζει. Αποκλείεται λοιπόν να μην επεσήμανε τεκμηριωμένα στον Τσίπρα για ποιους νομικούς λόγους κινδυνεύουν να πάνε φυλακή, ιδίως εάν οδηγήσουν την χώρα σε πτώχευση κι έξοδο από την ευρωζώνη. Κι ο Τσίπρας κατάλαβε και γι’ αυτό όλες αυτές τις μέρες κολυμπάει στην αδρεναλίνη και στην αγωνία. Όταν έγραψα πως «ο Αλέξης προβάρει το σακάκι του Γούναρη», το έγραψα ως ψυχρή διαπίστωση και δωρεάν νομική συμβουλή, όχι ως αντιπολιτευτική κακία. Ο Αλέξης ήθελε να γίνει λαϊκός ήρωας, όχι κατηγορούμενος και κρατούμενος. Λογικό. Γι’ αυτό την υστάτη, έχοντας και την ευθύνη 10.000.000 Ελλήνων έκανε διπλό loop παρά τις οιμωγές των παλαβών γύρω του και του λόμπυ της δραχμής. Κι έπραξε ορθά για την Πατρίδα και τον εαυτό του.

Το ζήτημα είναι πως χάσαμε πολύτιμο χρόνο, πήγαμε πολύ πίσω. Τελικά ο Τσίπρας κατάφερε να υλοποιήσει εν μέρει την υπόσχεση του. Έβαλε όντως την χώρα στην Μηχανή του Χρόνου. Αλλά δεν την πήγε πίσω στο 2007 ή στο 1997, στην εποχή της φραγκάτης αφασίας με δανεικά, δεν αποκατέστησε μισθούς και συντάξεις. Απλά μας πήγε πίσω στο 2010, στην αρχή της κρίσης και του Μνημονίου, με πολύ χειρότερους όρους και με αξιοπιστία παπατζή στην Ομόνοια, απέναντι στους εταίρους μας, την οποία με κόπο θα ανακτήσει, αν μπορέσει, που το εύχομαι.

Χθες, το σκατό του Πάνου έφτασε στην κάλτσα, η κολλητή της Ραχήλ πήρε σασί και θέλει καλίμπρα, εξευτελίστηκαν δηλώσεις, κόκκινες παντιέρες και σκίστηκαν καλσόν αλλά ίσως, γιατί όλα είναι ανοιχτά, να την σκαπουλάρουμε. Ίσως πάρουμε πάλι την επώδυνη ανηφόρα, ξεκινώντας πολύ πιο πίσω από εκεί που μας είχε φέρει ο Σαμαράς. Όμως μέσα στο Ευρώ, έχοντας στον σβέρκο μας για καιρό τα capital controls αλλά με την ελπίδα να ανοίξουν οι τράπεζες και να αρχίσει να ομαλοποιείται η αγορά, η οποία, σημειωτέον, είναι οι Άνθρωποι, η καθημερινή μας ζωή, την οποία ξέσκισε ο κάθε Βαρουφάκης.

Το πώς θα περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους ο Τσίπρας από τους δικούς του είναι μια πονεμένη ιστορία. Ή θα μετασχηματίσει το κόμμα το υ, υφιστάμενος μια διάσπαση ή θα πάει σε οικουμενική κι ύστερα εκλογές. Μάλλον όλα διαδοχικά.

Κι ύστερα έρχεται η συζήτηση για το μέλλον της φιλελεύθερης πατριωτικής παράταξης, που δεν μπορεί να γίνει χωρίς αληθινή κριτική κι αυτοκριτική, χωρίς τσάϊ και συμπάθεια. Αλλά γι’ αυτό δεν είναι τώρα ώρα. Προέχει να κάνουμε όλοι μαζί λίγα βήματα μακριά από τον γκρεμό. Και για να μην το ξεχάσω, εύγε Βαγγέλη παντελονάτε…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. akenaton avatar
  akenaton 11/07/2015 21:12:12

  Κε Κρανιδιώτη, απόλαυσα κάθε γραμμή. Προσυπογράφω κάθε γράμμα. Και σας ζηλεύω που όλη αυτή η μιζέρια και η μαυρίλα των τελευταίων 6 μηνών δεν σας στέρησε - αντίθετα από άλλους - την έμπνευση και το κοφτερό και ακριβοδίκαιο ύφος γραφής σας. Με πολλή εκτίμηση Ακενατόν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ akenaton 11/07/2015 21:23:07

   Αγαπητέ Akenaton, η κατάσταση απαιτεί πρωτίστως ψυχραιμία και να μην χάνουμε καο το χιούμορ μας. Άλλωστε με τοσα "νούμερα" πως να μην εχεις εμπνευση;

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/07/2015 21:18:12

  Φαήλο,ο Μεϊμαράκης πρέπει να μείνει Πρόεδρος. Τό 'χει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/07/2015 21:24:26

   Μια χαρά είναι αλλά πρέπει να το θέλει κι ο ίδιος.

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/07/2015 22:14:56

    όσο η συντηρητική παράταξη εκφράζεται από γόνους, τόσο θα δυσκολεύεται να φέρει πίσω πρώην ψηφοφόρους. αυτό το χάλι με τα ένα σωρό πολιτικά τζάκια, μονό η ΝΔ πρέπει να το έχει από όλα τα συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης. Οποίος νομίζει ότι όσοι έφυγαν επί Σαμαρά θα γυρίσουν με τους γόνους και τη Μαριέττα, μάλλον σφάλλει. Μην πω ότι χρειάζεται νέο κόμμα στο χώρο της λαϊκής πατριωτικής δεξιάς.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/07/2015 21:59:55

   Εὔχομαι ὁ ΑΣ νά τό ξανασκεφθῆ.

   • Ίδας avatar
    Ίδας @ Φωτεινή 12/07/2015 18:21:06

    παρομοίως!

 3. man8os avatar
  man8os 11/07/2015 21:19:19

  Στο τελος της ημερας ομως πρεπει να γινει μια σοβαρη εξεταστικη και να αποτιμηθουν οι ευθηνες.

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 11/07/2015 21:25:38

  Μπράβο Φαήλο. Κι εγώ ελπίζω να μείνει Μειμαράκης, σοφή μέχρι κι η τελευταία κίνηση Σαμαρά.Και για τον Σαγιά ελπίζω πως έχεις δίκιο και να έπαιξε αυτόν το σημαντικό ρόλο. Ας ελπίσουμε τώρα να κλείσουν τη συμφωνία. Είναι απίστευτο που φτάσαμε σε τέτοια ..βάθη, σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πληρώνουμε αυτήν την κατάσταση για χρόνια. Αλλά καλυτερα να την πληρώνουμε μέσα παρά απέξω, απέξω δεν υπάρχει ούτε η κόλαση του Δάντη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ victoria (true) 11/07/2015 21:41:17

   Καλέ, ποιού Δάντη, του τραγουδιστή; Ειχε αναρωτηθει χαζομοντελα.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/07/2015 22:28:55

    Κεφάτο το παλληκάρι μας ;-)

 5. Πεπρωμενο avatar
  Πεπρωμενο 11/07/2015 22:06:49

  Αγαπητέ Φαήλο, η άποψη μου είναι ότι περιγράφεις αντικειμενικότατα την όλη πολιτική κατάσταση της χώρας. Αναφορικά με τις εξελίξεις στην κεντροδεξιά, πιστεύω ότι αυτές θα είναι αδήριτα συνδεδεμένες με τις γενικότερες επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις. Και εξηγούμαι, μέσα από το δικό μου πρίσμα αντίληψης. Η ροή της ζωής μερικές φορές είναι τόσο απλή, αλλά φαντάζει τόσο σύνθετη. Το μοναδικό βαρίδι που είχε ο Αντώνης Σαμάρας, ειδικότερα από τον Ιούνιο 2014 κι έπειτα, ήταν ένα και μόνο ένα. Αυτό το κόμμα που ονομάζεται ΝΔ και περιλαμβάνει αρκετούς συμπλεγματικούς γυρολόγους. τ Επιτελούς απελευθερώθηκε! Παράλληλα η ΝΔ απέκτησε τον ''προσωρινό'' Πρόεδρο ("ουδέν μονιμότερον εκ του προσωρινού") που της πρέπει. Με τα ''Γαλλικά'' του όταν πρέπει, κτλ.... Επειδή όμως στην χώρα πρέπει να ασχοληθούμε με πολύ σημαντικότερα θέματα από την ψυχοθεραπεία των Ντοριτως και των συν αυτω....Σύντομα, όταν θα δουν το αδιέξοδο, πάλι τον Αντώνη Σαμαρά θα καλέσει η ιστορία για τη νευραλγική θέση της χώρας. Οπότε και ο καθένας θα έχει αυτό που του αξίζει! Η ΝΔ τον Βαγγέλη και η χώρα τον Αντώνη..!!! Αυτή θα είναι η υπέρτατη δικαίωση και για εκείνον και για τους Έλληνες οι οποίοι μπορούν ακόμη να σκέφτονται. Εύχομαι, κάπου εκεί έξω να διαβάζει ο Αντώνης...!!!

 6. iconology2009 avatar
  iconology2009 11/07/2015 22:31:10

  "...η εκζήτηση στον άνδρα υποδηλώνει σοβαρά προβλήματα χαρακτήρος." Μνημειώδης διατύπωση ουσίας, βάθους και αλήθειας! Το θέμα είναι όμως πώς κοτζάμ πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να εντοπίσει αυτά τα εξόφθαλμα προβλήματα που στη τελική τόση ζημιά έκαναν στην ίδια τη χώρα. Πώς κάποιος που φιλοδοξεί να θέλει να θεωρείται ηγέτης κάνει τέτοιες φρικτές από κάθε άποψη επιλογές σε τόσο καίριας σημασίας πόστα όπως αυτό του Προέδρου της Βουλής ή το στρατηγικά κρίσιμο για όλη αυτή τη πονεμένη περίοδο, του ΥΠΟΙΚ. Μη πάρουμε σβάρνα άλλους με προβλήματα με την αριστεία και το ξενυχτίσουμε. Υ.Γ. Το χιούμορ είναι μακράν το καλύτερο όπλο. Παραλύει και αποδομεί τον φαιδρό αντίπαλο σχεδόν ακαριαία. Είναι μεγάλη αρετή γι'αυτόν που το έχει και ακόμη μεγαλύτερη αν το διαχέει και σ'εμάς που ενώ δεν ξέρουμε να το παράγουμε, ξέρουμε όμως να το καταναλώνουμε.

 7. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 11/07/2015 22:49:20

  Όταν ο Διαμαντόπουλος συνάντησε τον Άδωνι. Αλήθεια, σε αυτήν την στιγμή ιστορικής αλήθειας, να κατάλαβε ο πρώτος ότι όλο το θεωρητικό του υπόβαθρο κατέρρευσε; ΄Η μήπως ήταν τακτικιστική κίνηση του αντάρτικου, που πέντε μήνες, μας έστειλε όλους του φιλοευρωπαίους σκεπτικιστές στα τάρταρα; Toδίδυμο της συμφοράς, Ζωής και Ραχήλ, απροκάλυπτο και πομπώδες, απρεπές και απαίδευτο, μας άφησε χρόνους. Γιατί παρά την αντιευρωπαϊκή τους συνέπεια, θα μας συναντήσουν όπως λένε στα γουναράδικα, αμετανόητες και ετοιμοπόλεμες, να καταστρέψουν ό,τι αντιστρατεύεται την παραδοξότητά τους. Οι πολιτικοί αρχηγοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, προεξάρχοντος του κ. Μεϊμαράκη. Η κ. Γεννηματά κουβαλάει όλο το σάπιο ιστορικό παρελθόν της μεταπολίτευσης και δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία όσο και αν ωραιοποιεί τον διχασμό των Ελλήνων, που τον παρέδωσε απνευστί στους δεξιοτέχνες του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επικράτησε όμως η λογική των προθέσεων και των επιχειρημάτων, αλλά η ανάγκη που γίνεται ιστορία. Η μόνη προσωπικότητα πολιτικού αρχηγού χωρίς ειρμό, σκέψη και επίγνωση ήταν του κ. Καμμένου. Αποσβολωμένος από τα πεπραγμένα και τα μελλούμενα, ψελλίζοντας συνθηκολόγησε. Η συνθηκολόγηση όμως δεν τιμά τον στρατηγό στην μάχη, γιατί είναι αναγνώριση της υπεροχής του αντιπάλου και ήττα. Πελιδνός και ανερμάτιστος, αμετανόητος και εγωπαθής, αποκομμένος από την πραγματικότητα, προσέφερε όμως τις υπηρεσίες του πάλι χωρίς περίσκεψη στο μύλο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού, που επί πέντε μήνες μας οδήγησε στην άβυσσο, η παιδαριώδης διακυβέρνηση των άκαπνων και άμαχων, συνειδητά διαστρεβλωτών της αλήθειας, του θιάσου σκιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 8. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 11/07/2015 22:54:14

  Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες και φοβάμαι ότι σύντομα η βοήθεια θα είναι ανθρωπιστική, καλό θα ήταν όλοι μας να είμαστε....σοβαρότεροι και όλο το πολιτικό σύστημα να βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να κρατηθούμε στην Ευρώπη. Τώρα αν οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα που δεν έκαναν δυστυχώς από το 2010, καλό θα ήταν να....φέρουν τον Φέρχοφσταντ για βοήθεια, γιατί δυστυχώς μας πήραν όλοι χαμπάρι στο εξωτερικό γιατί αποτύχαμε σε όλα τα προγράμματα από το 2010, με την προστασία όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών μας στο βαθύ κράτος με τα προνόμια του....

 9. SKAIs avatar
  SKAIs 11/07/2015 22:55:40

  Υπέροχο άρθρο κε Κρανιδιώτη.

 10. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 12/07/2015 00:45:41

  Αγαπητέ Φαήλο το κείμενό σου είναι έξοχο.Το 1989 ο Διονύσης Σαββόπουλος κυκλοφόρησε ένα δίσκο,που είχε τίτλο : ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.Στο δίσκο αυτό υπάρχει ένα τραγούδι με τίτλο : Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.Είναι επίκαιρο και λέει πολλές αλήθειες...να γράφεις συχνότερα σε παρακαλώ,γιατί έχεις μεστό λόγο και είσαι ο εαυτός σου...ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΤΗ Ν.Δ. ...

 11. rally monkey avatar
  rally monkey 12/07/2015 02:06:29

  Αγαπητέ Φαήλο η θέση σου “για το τι τελικά έχει συμβεί” κάπου δεν στέκει .. δεν μπορεί ταυτόχρονο και να “μην έιχαν ιδέα” και να “είχαν όντως στο πίσω μέρος του μυαλού τους την δραχμή, ως ανομολόγητο Plan B” Δεν γίνονται αυτά τα δύο μαζί.. μη μπρεδεύουμε άλλο τον κόσμο και μην ξεπλένουμε και τον Αλέξη ο Αλέξης ήξερε και μάλιστα πολύ καλά, και το τι θα προκαλέσει με το δημοψήφισμα -> www.youtube και το ο’τι οι Γερμανοί μας ράβουν κουστούμι Grexit πριν απο το 2012.. την ώρα που ο σάικο που είχε για Υπ Οικονομικών απειλούσε με γκρέκζιτ για να φοβηθούν.. οι προθέσεις των Γερμανών έχουν καταγραφεί μέχρι και από πρώην υπουργούς των ΗΠΑ .. αλλά και βιβλία να μην διαβάζει του τα είχε εξηγήσει ο Βενιζέλος που τα έζησε απο πρώτο χέρι με τον άλλο psycho στις Κάννες Το μόνο που του απομένει είναι να ισχυριστεί ο'τι ναι ήξερε..αλλά στην πορεία ξέχασε..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ rally monkey 12/07/2015 08:09:19

   Μια χαρά στέκει. Σχεδιο είχαν και Α και Β. Απλά δεν ειχαν ιδέα για τις συνέπειες, για τους συσχετισμούς, για να μην μιλήσω για το φαιδρο πρόσωπο που επέλεξε ο Τσιπρας για να του εμπιστευτεί την διαπραγμάτευση.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/07/2015 11:55:14

    ..άν αναφέρεσαι σε Διαμαντόπουλους Ραχήλ κλπ φρούτα μπορει και να συμφωνήσω. Για την στενή ομάδα διαπραγμάτευσης όμως το μόνο που μπορεί να μην ήξεραν ήταν το πόσο ξύλο θα πέσει αν κρασάρουμε εκτός ΕΖ/ΕΕ... αυτό και μόνο.. για τα υπόλοιπα δες το βιντεάκι.. και αν εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες για το ο΄τι κάποιοι γνώριζαν πολύ καλά που οδηγεί αυτό.. και άφησαν να εκπνεύσει ο χρόνος.. να χρεωκοπήσει η χώρα ..και πλέον να ζητάει εγκρισή απο 18 κοινοβούλια για νέο προγραμμα (οταν η παραταση προγράμματος δεν χρειαζόταν έγκριση)..και οταν τους συσχετισμούς (ο'τι τους είχαμε όλους εναντίον μας 18-1) τους ήξεραν και τα τσιμέντα... τι να πώ.. I rest my case αγαπητέ

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ rally monkey 13/07/2015 01:23:01

     Ερχονται κι'αλλα Φαήλο... Εδώ τα λέει ο Γκάιθνερ για τον Σόιμπλε και το σχέδιο του για Grexit απο το 2012 .. www.thepressproject.net ..και εδώ o Bαρουφάκης μας αποκαλύπτει σήμερα το μυστικό (..) οτι ο ίδιος ο Σόιμπλε του είπε πως το γκρέκζιτ είναι μέρος του σχεδίου του για την Ευρώπη .. http://yanisvaroufakis.eu γιαυτό σήκωνε τον γιακά, απειλούσε με grexit και χαλούσε τον κόσμο με το "μη-βιώσιμο" Ελληνικό χρέος, εξυπηρετούσε το Εθνικό συμφέρον Τώρα για τον Αλέξη τον εξαπάτησε ο όφις...

 12. toxo avatar
  toxo 12/07/2015 09:30:28

  Σκεφθήτε να ζητηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, ο πρώτος νόμος που θα πρέπει να ψηφίσει, ως εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, να προβλέπει την ακύρωση των νόμων που έχουν δημοσιονομικό κόστος και έχουν ψηφισθεί μετά την 25/01/2015.Και μάλιστα να πρέπει να τους εισηγηθεί ο κ. Κατρούγκαλος ή να παραιτηθεί.Και τι θα απογίνει το 12%.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ toxo 12/07/2015 20:09:23

   Done. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες είναι μέσα στους όρους του νέου μνημονίου , η ανάκληση μονομερών ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης όπως .ΕΡΤ, 100 δόσεις, ανθρωπιστική βοήθεια.

 13. greg avatar
  greg 12/07/2015 10:07:04

  Κατά τή γνώμη μου, μόλις ολοκληρώθηκε η προσγείωση τού πολιτικού προσωπικού στήν πραγματικότητα, μετά από 40 χρόνια πτήση στά σύννεφα. Ακολουθεί η προσγείωση στήν πραγματικότητα καί τού λαού, μέ τόν ταυτόχρονο μετασχηματισμό του από εύπιστη καί εύπλαστη μάζα σέ σκεπτόμενους καί υπεύθυνους πολίτες. Τά παραπάνω αφορούν χοντρικά τό 90%. Τό υπόλοιπο 10% αναλαμβάνει η "μελλοντικά χρήσιμη" Ζωή νά τό καθηλώσει κάπου εκεί, απορροφώντας καί ελέγχοντας "δημιουργικά" τήν όποια αντίδραση. Τό 'χουμε ξαναδεί τό έργο. Η μετατροπή τής χώρας σέ κανονική, δέν είναι θέμα μόνο μνημονίων, μέτρων, πλεονασμάτων, διαγραφής χρεών, νέων δανείων κλπ. Είναι θέμα ριζικής αλλαγής τής νοοτροπίας τών ενηλίκων καί τής Παιδείας τών ανηλίκων καί τών επερχόμενων γενεών. Υγ. Ψιλοάσχετο, αλλά ώρες ώρες έχω τήν αίσθηση ότι ένα αόρατο χέρι συγκρατεί αυτή τήν χώρα από τήν μόνιμα αυτοκαταστροφική της μανία. Εστω καί τήν ύστατη στιγμή καί φυσικά όχι χωρίς κόστος.

 14. ricasso avatar
  ricasso 12/07/2015 10:07:35

  Μακάρι ο Ευκλείδης να αποδειχθεί άξιος του οικογενειακού του ονόματος . Με το άλλο το σούργελο θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά η δικαιοσύνη .

 15. Αστακιωτης avatar
  Αστακιωτης 12/07/2015 15:52:10

  Ν'άσαι καλά Φαήλο με το υπέροχο αρθρο σου εκτός των άλλων γελάσαμε με την καρδιά μας-που είναι μαύρη- τους τελεύταιους μήνες

 16. roadrunner avatar
  roadrunner 12/07/2015 16:38:14

  "Ο Τσακαλώτος... Τόσο χαριτωμένος και συμπαθής,...που θες να τον πάρεις σπίτι, να του ζεστάνεις μπάμιες από το μεσημέρι." Τέλειο !! Μόνο μην μας φέρει μόνο σκέτες ζεσταμένες μπάμιες από τις Βρυξέλλες ....

 17. Βαγγελάκης avatar
  Βαγγελάκης 12/07/2015 17:55:35

  Αυτός ο λαός είναι τόσο ηλίθιος, που θεωρώ πολύ πιθανόν να στραφεί πλέον στη ΧΑ. Βοηθάνε και τα κύματα μεταναστών (που προς το παρόν "λιάζονται", αλλά μόλις αρχίσουν τα κρύα και η πείνα δε θα μπορούν να ελεγχθούν εύκολα) καθώς και η ανασφάλεια λόγω εγκληματικότητας. Δυστυχώς, σε κάθε περίπτωση, ολισθαίνουμε προς την απολυταρχία.

 18. Ίδας avatar
  Ίδας 12/07/2015 18:22:29

  Κλασικός Φαήλαρος!Φωτιά!

 19. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/07/2015 02:49:34

  Δεν δέχομαι αντιρρήσεις για το ποιο είναι το κορυφαίο : "τον κοιτάνε και θέλουν αμέσως να μας στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια".

 20. airman avatar
  airman 13/07/2015 07:10:54

  "... εύγε Βαγγέλη παντελονάτε…" Κάποιοι θα "νοσταλγήσουν" το Σαμαρά! Ζορίζονταν με τα "αντρίκια", ας κάνουν καλά τώρα με τα "βαρβάτα"! If you know what I mean ...

 21. ΑΚ2015 avatar
  ΑΚ2015 13/07/2015 13:00:24

  Σχολιασμός-κείμενο, απλά, μνημείο οξυδέρκειας, υψηλής νοημοσύνης, εκπληκτικού χειρισμού του λόγου με μία υποβόσκουσα τραγικότητα που σίγουρα θα αποτελεί την απόλυτη περιγραφή των Ιουλιανών της γενιάς μας. Ευτυχώς μάλιστα, που η εκ των υστέρων τροπή των γεγονότων επιτρέπει τον συνδυασμό του happy end με την αποφυγή του παγόβουνου, καθιστώντας έτσι το κείμενο, το απόλυτο must για όλα τα ψευτοαριστερά σούργελα-τσίρκολα που θα ήθελαν ποτέ να αναλάβουν θώκους και αξιώματα. Κε Κρανιδιώτη, ένα θερμό ευχαριστώ αυτές τις δύσκολες ώρες

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.