Ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να πράξει αυτό που υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον...
15/07/2014 10:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να πράξει αυτό που υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον...

... δηλαδή να μην υπαναχωρήσει στην περίπτωση που η τρόικα επιμείνει στις παράλογες απαιτήσεις της.

«Αν η τρόικα επιμένει να αρνείται την αποτελεσματικότητα των μέτρων ή την ανάγκη ηπιότερης δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει αυτό που υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον. Διότι στη ζωή δεν υπάρχει "δεν μπορώ", μόνο "δεν θέλω"». Αυτή η φράση κυριαρχεί στην παρούσα αναμέτρηση με την τρόικα.

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καλείται εκ των συνθηκών να πράξει «αυτό που υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον», δηλαδή να μην υπαναχωρήσει στην περίπτωση που η τρόικα επιμείνει στις παράλογες απαιτήσεις της.

Ως σήμερα η ανυπακοή στην τρόικα δεν είχε ποτέ τεθεί ως αίτημα και προτροπή προς την κυβέρνηση παρά μόνο από κόμματα της αντιπολίτευσης και από αιρετικές φωνές. Προφανώς πολλά έχουν αλλάξει - και όχι μόνο στο πολιτικό πεδίο.

Τα επιχειρήματα υπέρ της ανυπακοής είναι πολλά και άρα η τρόικα οφείλει σήμερα να αναγνωρίσει την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και να προσφέρει άμεσα στην ελληνική οικονομία το οξυγόνο ρευστότητας που χρειάζεται χωρίς να ζητεί παράλογες και εκδικητικές περικοπές που θα ανατρέψουν τις εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες και θα αποτελειώσουν τη βαριά τραυματισμένη κοινωνική συνοχή.

Επί της ουσίας η απαίτηση για τη χάραξη «κόκκινης γραμμής» απέναντι στην πολιτική της τρόικας και των δανειστών αποκτά ενισχυμένο κύρος και νομιμότητα όταν πλέον υποστηρίζεται και εκφράζεται δημοσίως από κορυφαίους παράγοντες της ελληνικής οικονομίας.

Προσφέρει πρόσθετη ισχύ στη διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν είναι «φιλοξενούμενη» στο ευρώ, ότι η χώρα καταβάλλει δυσανάλογα μεγάλο τίμημα, κοινωνικό, οικονομικό και ηθικό, προκειμένου να συμβάλει στη στήριξη ενός ετοιμόρροπου κοινού νομισματικού οικοδομήματος και δεν έχει παρά να απαιτήσει την έμπρακτη απόσυρση του μύθου ότι η διατήρησή της εντός της ευρωζώνης οφείλεται στη γενναιοδωρία των εταίρων της.

Η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρότατα διαπραγματευτικά όπλα. Και έχει το χρέος να τα επιστρατεύσει διότι... «στη ζωή δεν υπάρχει "δεν μπορώ", υπάρχει "δεν θέλω"», αλλιώς το τρένο θα έλθει κατά πάνω της...

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 15/07/2014 11:25:04

  Τα έσοδα πάνε πολύ καλά, παρά το ότι κατέρρευσε το κονδύλι του πετρελαίου θέρμανσης, όχι τόσο λόγω της εξίσωσης (όπως λένε πολλοί ατεκμηρίωτα - η εξίσωση έγινε το 2012), όσο λόγω του ότι είχε ζέστη φέτος το χειμώνα. Χάθηκαν 500 εκ. έσοδα επειδή ο κόσμος δεν χρειάστηκε να βάλει πολύ πετρέλαιο. Και ευτυχώς. Πάντως ο Προϋπολογισμός έχει καλύψει το χαμένο έδαφος με το παραπάνω. Στο πρώτο εξάμηνο έχουμε έσοδα προ επιστροφών φόρων 22,208 δις, με προϋπολογιζόμενα τον Δεκέμβριο του 13 έσοδα 21,938 δις. Δηλαδή σχεδόν 300 εκ. πάνω και μαζί με τα 500 εκ. του πετρελαίου θέρμανσης που δεν εισπράχθηκαν λόγω ζέστης, πάμε στα 800 εκ. Συν περίπου 1,2 δις επιπλέον εξοικονόμηση από τις δαπάνες, πάμε στα 2 δις περίπου περίσσευμα σε σχέση με τους στόχους (πάνω από 1% του ΑΕΠ!), από το οποίο φαίνεται μόνον το 1,5, λόγω του πετρελαίου θέρμανσης (δηλαδή, η πραγματική υπερκάλυψη είναι τελικά 0,83% του ΑΕΠ). Αν συνεχιστεί αυτή η υπερκάλυψη είναι αρκετά πιθανόν να πάμε σε αποτέλεσμα πάνω από το 2,2% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπει το τελευταίο μεσοπρόθεσμο και να πετύχουμε ήδη από το 2014 του στόχους του 2015 (3% του ΑΕΠ, ενώ ο στόχος για το 2014 είναι 1,5% του ΑΕΠ). Η τρόικα έχει πέσει έξω σε όλα. Όσο είχαμε κυβέρνηση Παπανδρέου-Παπαδήμου έπεφτε έξω αρνητικά: Δηλαδή προέβλεπε καλύτερη πορεία και ερχόταν χειρότερη (το γνωστό "λαθάκι στον πολλαπλασιασατή"). Τώρα με τον Σαμαρά προβλέπει μονίμως χειρότερη πορεία και έρχεται καλύτερη. Εννοείται ότι η Ελλάδα τους έχει πάρει τον αέρα αυτή τη στιγμή και δεν τους είναι τόσο εύκολο να λένε μπαρούφες. Το ότι ήδη δέχονται να συζητήσουν τις φοροελαφρύνσεις ενώ αρχικώς ήταν κάθετοι, κάτι δείχνει. Θα έλεγα ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει τις έκτακτες επιβαρύνσεις με την σειρά που τις επέβαλε: Πρώτα το χαράτσι/ΕΝΦΙΑ ή όπως αλλιώς λέγεται και μετά την έκτακτη εισφορά (που είχε επιβληθεί πρώτη). Η έκτακτη εισφορά έχει κάποια οικονομική λογική (πληρώνεις τόσο περισσότερο, όσο περισσότερα βγάζεις), ενώ το χαράτσι είναι κανονικό "χαράτσι", όπως λέει και η λέξη. Η έκτακτη εισφορά έχει αφομοιωθεί περισσότερο από τον κόσμο, δεν έχει καταστρέψει οικονομικά κανέναν μέχρι στιγμής, ενώ το "χαράτσι" έχει οδηγήσει κόσμο και κοσμάκη στην απόγνωση. Πρώτα το χαράτσι, λοιπόν, και μετά την έκτακτη εισφορά. Κρατώντας πάντοτε τα πλεονάσματα των στόχων, ώστε να μην τα "ακούσουμε" ποτέ από την τρόικα, όσο ακόμη θα μας έχουν στο χέρι με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση όπου επέμεινε πέτυχε. Από τον Ιούλιο του 2013 που είπε το πρώτο "όχι" (ΕΑΣ), όλα τα "όχι" έγιναν στο τέλος δεκτά, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Θα γίνουν και τώρα. Η τρόικα δεν θέλει τελικά να τα σπάσει με την Ελλάδα, διότι θέλουν να έχουν τον έλεγχο. Τελικά βέβαια γίνεται της Ελλάδας. Και στο τέλος θα συναινέσουν να δώσουν και τον έλεγχο πίσω στη χώρα. Όλο το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι να την κυβερνήσουν σοβαροί άνθρωποι αύριο. Είναι επιτακτικό να παραμείνει σήμερα ο Σαμαράς πρωθυπουργός.

  • Μακης avatar
   Μακης @ Διογένης 15/07/2014 12:44:08

   Εκανες ενα τεραστιο απολογιστικο κυκλο για να καταληξεις στην γνωστη ερωτηση του Ποντιου "τα μπουκαλια τα εφερες;".

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Διογένης 15/07/2014 13:01:45

   O ENΦΙΑ πρέπει να μειωθεί,όχι να καταργηθεί τελείως. Όλες οι χώρες έχουν φόρο ακίνητης περιουσίας. Ωστόσο συμφωνώ ότι προηγείται η μείωση του ΕΝΦΙΑ από την εισφορά αλληλεγγύης.Δυστυχώς όμως προηγούνται τα ειδικά μισθολόγια που μάλλον θα φάνε όλο το περίσσευμα.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ψυχραιμια 15/07/2014 13:27:10

    Ναι, καμιά αντίρρηση να έχουμε έναν φόρο στα επίπεδα του ΕΤΑΚ της προ μνημονίου εποχής. Αν και δεν συμφωνώ με το "όλες οι χώρε έχουν φόρο ακίνητης". Δεν έχουν όλες. Η Γερμανία, ας πούμε, δεν έχει. Είχε αλλά τον έβγαλαν αντισυνταγματικό το 1997. Κατά τα λοιπά, το ζήτημα που θίγετε είναι νομίζω ύψιστης σημασίας: Με το που βγάλαμε λίγο πλέονασμα, έσπευσαν τα "αφεντικά" αυτής της χώρας, ο στρατός κατοχής των βολεμένων στο πρυτανείο του δημοσίου, προεξαρχόντων φυσικά-φυσικά των δικαστών, να αρπάξουν ό,τι μπορούσαν να αρπάξουν. Όχι, λέει, αντισυνταγματικές οι περικοπές στους στρατιωτικούς, διότι είναι λέει ο "σκληρός πυρήνας του κράτους". Συνταγματικό όμως, λέει, το τέλος επιτηδεύματος (κεφαλικός φόρος!), διότι είναι λέει φόρος επί τεκμαρτών μελλοντικών εισοδημάτων! Και συνταγματικότατη φυσικά η φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων από το πρώτο ευρώ! Διότι είναι λέει όλοι φοροφυγάδες. Που και να μην ήταν τους κάνεις, αλλά πού το ξέρεις ότι είναι;;; Όλοι;;; Τώρα, αν εσύ κύριε δικαστά μας, γράφεις στον ελεύθερο χρόνο σου δικόγραφα για τον συμφοιτητή σου μεγαλοδικηγόρο και καλοπληρώνεσαι, αυτό δεν είναι "φοροδιαφυγή", ε; Ας μην πάμε δε στο ηθικό κομμάτι... Εν ολίγοις, ζούμε σε ένα κράτος όπου το μεγάλο κομμάτι των βολεμένων είναι αποφασισμένο να ζήσει εις βάρος των λοιπών, σκληρώς εργαζομένων. Προεξάρχοντες δε των βολεμένων, οι δικαστές. Με τις υγείες μας. Αυτό πώς θα το λύσουμε, μπορείτε να μου πείτε;

    • ΦΡΑΝΚ. avatar
     ΦΡΑΝΚ. @ Διογένης 15/07/2014 20:27:57

     Εμείς, αντίθετα με τους Γερμανούς είχαμε ανέκαθεν φόρο στα ακίνητα που παραμένει και εισπράτεται απο την ΔΕΗ. Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.(ΤΑΠ) Αυτό έχουν ώς φόρο μιας περιουσίας που δεν αποδίδει κανένα κέρδος, λίγες χώρες. Επίσης έχουμε πάνω στην ακίνητη περιουσία φόρους για την έκδοση της οικοδομικής αδείας μέσω κάτι απίθανων ψηφισμάτων υπερ σεισμών Θεσσαλονίκης του 1957 και υπέρ "απόρων κορασίδων " της βασίλισσας Φρειδερείκης, και ένα σωρό φόρους και τέλη στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Απλά επειδή μας τα παίρνουν λίγα λίγα δεν το καταλαβαίνουμε.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Διογένης 15/07/2014 17:59:57

   "Τα έσοδα πάνε πολύ καλά..." ρο κρίσμιο ερώτημα είναι άν τα "έσοδα" πηγάζουν από σφύζουσα οικονομία ή από εσωτερικό καννιβαλισμό όσων μπόρεσε να αποταμιεύσει η πλειοψηφία που ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΕ αλλά ούτε και σπα΄ταλησε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ. και μια ανέφερα για κλέφτες με τα "παλικάρια" που μάσησαν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρήματα των ταμείων στο χρηματιστήριο, τι γίνεται; παραγράφηκαν και αυτά λόγω παρελθόντος χρόνου; ο οργουελλισμός καλά κρατεί. και το χειρότερο είναι ότι η κρατούσα ελίτ δεν μαθαίνει τίποτα από τα λάθη της.

 2. ελενη avatar
  ελενη 15/07/2014 13:00:10

  Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ;Τα υπόλοιπα είναι φιοριτούρες.

 3. Geros avatar
  Geros 15/07/2014 13:21:05

  Βρε παιδιά , ποσα ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ άρθρα με αυτό έχετε σηκώσει στο antinews? Εκατό? Πεντακόσια? Χίλια? Ακόμα να καταλάβουν μερικοί ότι δεν κάνουμε ότι γουστάρουμε αλλα κάνουμε ότι μπορούμε? Τόσο δύσκολο είναι ρε γαμώτο να το καταλάβει κανείς? Δεν είναι πυρηνική φυσική , απλή λογική είναι. Δεν καταλαβαίνετε ότι για να έχετε δίκιο εσείς που νομίζετε ότι η γροθιά στο τραπέζι είναι η λύση των προβλημάτων μας , συνεπάγεται ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2.000 άτομα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις αυτά τα χρόνια ήταν ΟΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!! Όχι οι 1.995 , όχι οι 1999 , ΟΛΟΙ! Και οι δυο χιλιάδες!

  • Aegean Light avatar
   Aegean Light @ Geros 15/07/2014 16:01:02

   Παρόλο που το επιχείρημά σου της τελευταίας παραγράφου είναι απλουστευτικό έως απλοϊκό (κάτι που διακρίνει τις περισσότερες αναρτήσεις σου) εντούτοις υπάρχει αντίλογος. Αυτοί οι 2000 (δε ξέρω και εγώ πόσοι) που αναφέρεις σίγουρα όλοι τους δεν εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα (ποιο ήπιος ορισμός του προδότη) έχουν όμως όλοι ... μα όλοι ! δυο κοινά χαρακτηριστικά πρώτον έχουν μειωμένες αντιστάσεις (ποιο ήπιος ορισμός του yes man) και δεύτερον επελέγησαν με κριτήριο την «συμβατότητά» τους με την τρόικα.

   • Geros avatar
    Geros @ Aegean Light 15/07/2014 16:13:05

    Μου απαντάς έτσι όπως μου απάντησες και εγώ είναι ο απλοϊκός? Αλήθεια φίλε? Δεν είναι απλοϊκό να πιστεύεις ότι σε μια κουτσά στραβά αντιπροσωπευτική δημοκρατία (με τρεις εκλογές παρακαλώ στο διάστημα αυτό) όλοι όσοι κλήθηκαν να διαχειριστούν το θέμα , ήταν ΟΛΟΙ με "μειωμένες αντιστάσεις"? Αν αυτή η ανάγνωση της πραγματικότητας δεν είναι απλοϊκή τότε τι είναι απλοϊκό? Φυσικά ο τρόπος σκέψης σου δεν μένει στο οδυνηρά απλοϊκό αλλα πάει και πιο κάτω , στο βαρετά συνωμοσιολογικό. Λες "επελέγησαν με κριτήριο την «συμβατότητά» τους με την τρόικα". Από ποιον επιλέγησαν αρχηγέ μου? Από τους εξωγήινους? Τους ΕΛ? Δώσε μας τα φώτα σου.

    • Aegean Light avatar
     Aegean Light @ Geros 15/07/2014 18:26:35

     «Από ποιον επιλέγησαν αρχηγέ μου?Από τους εξωγήινους?Τους ΕΛ?Δώσε μας τα φώτα σου.» Από τους Γ Ε Ρ Μ Α Ν Ο Υ Σ ηλίθιε (δεν κυριολεκτώ απλώς παραφράζω τον Μπογιόπουλο) Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι στην επιλογή Στουρνάρα , Χαρδούβελη , Παπαδήμου του αποπεμφθέντος Θεοχάρη κ.λ.π. οι δανειστές και συγκεκριμένα οι Γερμανοί δεν είχαν τον τελευταίο λόγο ; Αν το πιστεύεις μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος.

     • Geros avatar
      Geros @ Aegean Light 15/07/2014 19:18:33

      Η προσπάθεια να με βρίσεις αλλα να φανεί ότι .... παραφράζεις δείχνει ότι είσαι πολύ έξυπνος φιλε μου! Μπράβο ! Μόνος σου το σκέφτηκες? Για πες μας εξυπνοπούλι μου εσύ άπιαστο , γιατί εκλεγμένοι από τον Ελληνικό λαό πολιτικοί διαλέγουν να τους εκπροσωπήσουν στις διαπραγματεύσεις οι αρεστοί στην Γερμανία? Γιατί και όταν αυτοί διαπραγματεύονται τελικά γίνονται αρεστοί στην Γερμανία? Γιατί αυτοί που λέγαν ότι αν πάνε να διαπραγματευτούν αυτοί θα χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι καταλήγουν να μην το χτυπάνε? Είναι όλοι αυτοί ηλίθιοι και εσύ ο μόνος έξυπνος? Βλέπω ότι αυτό είναι το θέμα σου , να βγάλεις τους άλλους ηλίθιους για να νιώσεις εσύ έξυπνος.

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ Geros 15/07/2014 20:13:52

      Η απάντηση στο ερώτημά σας θα μπορούσε να είναι απλοϊκά ...miesens...Επικουρικά ο αντιδημοκρατικός τρόπος λειτουργίας των κομμάτων, η ανάδειξη των ματσωμένων φελλών μέσα από το εκλογικό σύστημα και η μαζική χειραγώγηση του γεμάτου αδυναμίες λαού μας διά της πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ και της απαξίωσης της δημόσιας παιδείας...

     • Aegean Light avatar
      Aegean Light @ Geros 15/07/2014 20:28:18

      «Η προσπάθεια να με βρίσεις αλλα να φανεί ότι .... παραφράζεις δείχνει ότι είσαι πολύ έξυπνος φιλε μου!» Μάλλον έχεις τη μύγα ... Σχετικά τα χτυπήματα του χεριού στο τραπέζι κανείς δεν είπε να πλακώσουν στις «φάπες» (παρόλο που μερικές φορές τους χρειάζονται) τους τροϊκανούς απλά έχω την απαίτηση να πουν και κανά όχι σε βλακώδη και ανεφάρμοστα μέτρα που προτείνουν. Και τέτοια δόξα τω θεώ έχουν υπάρξει πάμπολα τη τελευταία τετραετία με αποτέλεσμα οι δικοί μας να τα υπογράφουν για να «ξεφορτωθούν» προσωρινά τους τροϊκανούς ,παρόλο που γνωρίζουν (οι δικοί μας) ότι είναι λάθος π.χ. φόρος πετρελαίου και μετά «τρέχουν» και δεν «φτάνουν»

 4. Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά avatar
  Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά 15/07/2014 16:08:03

  Το εθνικό συμφέρον υπαγορεύει, επίσης, την φύλαξη των συνόρων.. Κι όμως, τους τελευταίους μήνες, έχουμε μία μαζική εισβολή αλλοδαπών από τα θαλάσσιά μας σύνορα.. Η κυβέρνηση παρακολουθεί με σταυρωμένα τα χέρια και τα ΜΜΕ αποκρύπτουν το γεγονός, δείχνοντας μας ένα βίντεο όπου οι κάτοικοι της Τήλου σώζουν κάποιους ''μετανάστες'', όπως τους αποκαλούν, για να δημιουργήσουν στους Έλληνες αισθήματα συμπάθειας και ενοχής.. Από τις αρχές του 2014, έχουν εισβάλει περίπου 10000 λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι μισοί μόνο το καλοκαίρι.. Στο τέλος τους έτους θα ξεπεράσουν τους 25000.. Για το συνεχιζόμενο αυτό εθνικό έγκλημα, ποιός θα απολογηθεί..;

  • Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά avatar
   Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά @ Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά 15/07/2014 17:42:25

   Διορθώνω.. Έχουν ήδη μπει, το πρώτο εξάμηνο, 25000 λαθρομετανάστες, το ένα τρίτο από τις αρχές του καλοκαιριού..

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά 15/07/2014 19:19:01

   Σε ποιόν να απολογηθεί? Σε τι εκτίμηση πιστεύεις πως μπορεί να έχουν έναν λαό, ώστε να του δίνουν λογαριασμό, όταν αυτός ανέχεται να είναι τα παιδιά του άνεργα χωρίς μέλλον ή ντελίβερι στην καλύτερη περίπτωση, ενώ του έχουν κατακλέψει τα ασφαλιστικά του ταμεία, τις συντάξεις του, το μέλλον του, του ξεπουλάν τη χώρα και αυτός περιμένει να "φτιάξουν τα πράματα"?

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/07/2014 21:39:32

  To οποίο "απολίτιστο έθνος" της ιστορίας είχε πολύ μεγάλη συμβολή στην επανανακάλυψη του αρχαιοελληνικού πολιτισμού όταν αυτός είχε εντελώς ξεχασθεί από τους ντόπιους. Βασιλιάς από τη Βαυαρία ανέλαβε την οργάνωση του νέου ελληνικού κράτους,επέλεξε ως πρωτεύουσα την Αθήνα που ήταν ένα χωριό μόνο και μόνο λόγω της συμβολικής σημασίας της για την αρχαία Ελλάδα,έφτιαξε δημόσια διοίκηση εκ του μηδενός,πανεπιστήμια,δρόμους,εισήγαγε το νεοκλασικό ρυθμό και άλλα πολλά νομίζοντας αφελώς ότι θα αναγεννήσει την αρχαιότητα και φυσικά στο τέλος πήρε πόδι.

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ ψυχραιμια 16/07/2014 10:17:17

   ..."δεν πήρε πόδι" βέβαια γιατί έκανε όσα, ορθά, μας θυμίζετε, αλλά γιατί δεν κατάφερε να (έρθει κοντά και να) εμπνεύσει τον απλό λαό (που καταφρονητικά αναφερόταν σε Βαυαροκρατία)...

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ Αιρετικός 16/07/2014 10:38:32

    Υ.γ. http://www.historyreport.gr/index.php/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1/2373-2012-09-05-09-47-51

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ ψυχραιμια 16/07/2014 15:29:45

   Ο πρώτος που ανέλαβε να οργανώσει κράτος ήταν ο Καποδίστριας. Οι επόμενοι του Καποδίστρια κατάλαβαν πως αυτό δεν είναι εφικτό αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να ζει ένας τόπος. Απλώς παριστάνoυν ότι αναλαμβάνουν την οργάνωση κράτους.
   Στην ουσία, από τότε, κάνουν μπίζνες με αυτούς που δείξαν ξεκάθαρα στον Καποδίστρια πως δε θέλουν κράτος.

 6. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 22/07/2014 08:21:12

  Το εθνικό καθήκον δεν περιορίζεται μόνο στα οικονομικά. Δυστυχώς, έτσι το βλέπουν οι αδιάφοροι τεχνοκράτες που μάς κυβερνούν. Παράδειγμα: Η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις (sic) στην Ρωσία. Η Βουλγαρία, ένα από τα τελευταία μέλη της, δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει, διότι θα βλάψει τα συμφέροντά της. Εμείς, στερούμενοι ηγετών με ... άντερα, ακολουθούμε σαν πιστά σκυλάκια. Γιατί απαγορεύουν στη Ματβιένκο να εισέλθει στην Ελλάδα;
  ήπως τα ίδια καραγκιοζιλίκια δεν κάναμε και για την Συρια, όταν σπεύσαμε να πάρουμε το μέρος των "επαναστατών", επειδή αυτό έκανε και η Ευρώπη;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.