Ούτε ο... Σόιμπλε δεν θα τα έλεγε τόσο καλά
08/02/2015 21:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ούτε ο... Σόιμπλε δεν θα τα έλεγε τόσο καλά

Οι προγραμματικές δηλώσεις απέδειξαν ότι ο πρωθυπουργός και η «πρώτη φορά αριστερά» είναι η μεγαλύτερη πλάνη της μεταπολίτευσης. Οι λεονταρισμοί, οι τσαμπουκάδες και οι ψευτομαγκιές σταμάτησαν την Κυριακή των εκλογών. Και εις άλλα με υγεία.

Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει, ο κ. Τσίπρας δεν πρωτοτύπησε σε τίποτε. Έκανε αυτά που είχαμε γράψει από το antinews. Μη μπορώντας να δώσει «άρτον» και προκειμένου να μειώσει τις εντυπώσεις για την ολική κυβίστηση, έδωσε «θεάματα».

Πρώτα δήλωσε υποτελής στην Ευρώπη λέγοντας ότι δεν θέλει να διαλύσει καμιά δομή της. Μα καλά αυτός δεν έλεγε ότι θα φέρει την επανάσταση; Δεν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και δεν διαπραγματεύεται με τους δανειστές; Δεν έλεγε ότι θα κουρέψει το χρέος; Σήμερα είπε ότι θα εξυπηρετήσει ολοκληρωτικά το χρέος.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που θα έκανε κάθε λαϊκιστής πρωθυπουργός. Πούλησε εντυπώσεις, χάιδεψε αυτιά αλλά από ουσία μηδέν. Και απέδειξε ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο ψεύτη της μεταπολίτευσης. Κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, του πούλησε ελπίδα και τώρα που επέστρεψε στο ρεαλισμό αποφάσισε να παίξει το τελευταίο του χαρτί.

Δηλαδή, παρ’ ότι και η Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα είχαν διάθεση και πατριωτικό καθήκον να στηρίξουν τις προσπάθειες για να σωθεί η χώρα, ο κ. Τσίπρας επέλεξε τη λογική της σύγκρουσης.

Δίνει τροφή στην αρένα με τα λιοντάρια και ο κόσμος από πάνω θα πανηγυρίζει για το θέαμα αφού δεν θα μπορεί να πανηγυρίζει για την «αριστερή κυβέρνηση που έφερε την ελπίδα».

Εξεταστικές επιτροπές προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, όχι για να εκδικηθεί, όπως είπε. Αλλά γιατί κ. πρωθυπουργέ; Θα δικάσεις πολιτικούς για πολιτικές αποφάσεις που πήραν και έσωσαν τη χώρα από την καταστροφή;

Μη μπορώντας να δικαιολογήσει τη στροφή και το βήμα προσέγγισης προς τους εταίρους πούλησε κι άλλα «καλούδια» στο λαό. Αφού μίλησε (τι πρωτότυπο) για καμμένη γη από την προηγούμενη κυβέρνηση, εξήγγειλε διάφορα μέτρα που ουδεμιά σημασία έχουν για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Θα επανιδρύσει την ΕΡΤ είπε, και ο Καλφαγιάννης ακόμη γελάει αφού με τους υπόλοιπους συνδικαλιστές είναι έτοιμος να εισβάλει στο ραδιομέγαρο.

Θα πουλήσει αυτοκίνητα βουλευτών και ένα πρωθυπουργικό αεροπλάνο, είπε, όπως και ότι θα μειώσει μετακλητούς υπαλλήλους και συμβούλους. Λόγια του αέρα, εντυπωσιοθηρία και κουβέντες απλά και μόνο για να τα συζητάμε για λίγες ώρες και να τα ξεχνάμε.

Θα επαναφέρει την αστυνομία της γειτονιάς, είπε, την ίδια ανακοίνωση που είχε κάνει και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου. Μεγάλη μεταρρύθμιση…

Για την… ανθρωπιστική κρίση είπε ότι θα δώσει δωρεάν ρεύμα, νερό, φαγητό, στέγη, γιατί όχι και… γυναίκες για τους ανύπαντρους.

Όσο για τη φορολογική μεταρρύθμιση; Τίποτε. Ένας άλλος Τσίπρας, ο Τσίπρας εξωτερικού που τον ακούει ο Σόιμπλε και λέει «βρε καλώς το φιλαράκι». Θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ είπε και θα βάλει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αλλά δεν είπε από ποιο ποσό και πάνω. Ποιους θα πιάνει και με τι συντελεστές. Μας το κρατάει για έκπληξη.

Κουβέντα για τον τρόπο που θα φορολογηθούν τα εισοδήματα και πότε. 12.000 ευρώ αφορολόγητο αλλά σταδιακά. Ούτε μια αναφορά στο πώς θα φορολογήσει τους «πλούσιους» και προφανώς στο στόχαστρο θα μπει και πάλι η μεσαία τάξη.

Ούτε μια κουβέντα για τις επιχειρήσεις και πώς θα φορολογηθούν. Και σ’ αυτούς το κρατάει για έκπληξη.

Όσο για την αύξηση του μισθού στα 751 ευρώ; Το… 2016 είπε ο πρωθυπουργός ακυρώνοντας όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Ακόμη και για τη δημόσια περιουσία, που μέχρι πρότινος έλεγε ότι δεν πωλείται τώρα άλλαξε ρότα. «Δεν ξεπουλάμε» είπε, όχι δεν πουλάμε. Επομένως, καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν απλά θα είναι πιο… αριστερές. Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είπε ο πρωθυπουργός, ο ίδιος που έλεγε άλλα πριν λίγες εβδομάδες.

Ακόμη και για τις τράπεζες που έλεγε προεκλογικά ότι θα κρατικοποιήσει τώρα απλά είπε ότι θα… σεβαστεί τα δικαιώματα των ιδιωτών. Όπερ σημαίνει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στις 4 συστημικές τράπεζες, το πολύ – πολύ να μπουν τοποτηρητές του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαγορεύει η κυβέρνηση τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, είπε ο Τσίπρας και ξέσπασαν χειροκροτήματα. Μα ποιος ενδιαφέρθηκε να αγοράσει, πότε έγινε πλειστηριασμός; Ποιου πολίτη πήρε οποιαδήποτε τράπεζα το σπίτι; Αερολογίες για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Θα δώσει βεβαίως δώρο Χριστουγέννων σε όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ κι αυτό είναι θετικό αν και δεν είπε από πού θα τα πάρει για να τα δώσει. Με τον προϋπολογισμό του 2015 να έχει εκτροχιαστεί, θα έχει ενδιαφέρον να μας που θα βρει λεφτά.

Είπε ότι θα κάνει αλλαγές στην Παιδεία και την υγεία αλλά σε βάθος τετραετίας αφού ξέρει ότι τέτοιες υποσχέσεις ποτέ δεν τηρούνται.

Και αφού είπε κι άλλους βερμπαλισμούς και κενολογίες ολοκλήρωσε με την ηθική υποχρέωση της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου. Αυτό που έχουν διεκδικήσει πολλά χρόνια τώρα κι άλλοι, αλλά δεν πειράζει. Μια ακόμη κυβέρνηση το υπόσχεται.

Το κερασάκι στην τούρτα; Όταν ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο για τη στήριξή του στο σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτός ο «ανώμαλος» πολιτικός γάμος πήρε και την ευχή της ελληνικής βουλής.

Κάλεσε δε και όσους δεν θα ψηφίσουν την κυβέρνηση, δηλαδή τη ΝΔ κατά κύριο λόγο, να συναινέσει στις επιλογές του. Αφού δηλαδή πρώτα απείλησε με «γουνάκια» τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο τώρα τους ζητά να τον στηρίξουν. Έχει και θράσος εκτός από ταλέντο στις κωλοτούμπες ο κ. Τσίπρας.

Συμπερασματικά; Άνθρακες ο θησαυρός της νέας κυβέρνησης. Οι προγραμματικές δηλώσεις απέδειξαν ότι ο πρωθυπουργός και η «πρώτη φορά αριστερά» είναι η μεγαλύτερη πλάνη της μεταπολίτευσης. Οι λεονταρισμοί, οι τσαμπουκάδες και οι ψευτομαγκιές σταμάτησαν την Κυριακή των εκλογών. Και εις άλλα με υγεία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 08/02/2015 21:52:25

  Μία λέξη νομίζω ότι τα λέει όλα. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Ρεαλιστης 08/02/2015 22:03:04

   Την εκδικητικη μανια του ενεπροκοπου Τσιπρα να την βλεπουν οι συναινετικοι της ΝΔ που ψηφισαν την Ζωιτσα για Προεδρο της Βουλης .Οταν φερει ο Τσιπρας και η μανταμ την παραπομπη Σαμαρα στο ειδικο δικαστηριο για το μνημονιο να μην παραλειψουν να ψηφισουν υπερ .Σαν δεν ντρεπονται λεω εγω.Ξυπνα ΝΔ μας πηρανε φαλαγγι .Βρε φωτια και τσεκουρι στις πολιτικες αντιπαραθεσεις που θα ελεγε και ο Αβερωφ .

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Ραβινος 08/02/2015 22:26:02

    Πιστευεις οτι εαν την κανουν με ελικοπτερο ( εκει παει το θεμα ) θα σου την Ζωιτσα αφησουν δωρο? :) :)

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Ραβινος 08/02/2015 22:26:53

    Πιστευεις οτι εαν την κανουν με ελικοπτερο ( εκει παει το θεμα ) θα σου αφησουν την Ζωιτσα δωρο? :) :)

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Ραβινος 08/02/2015 23:03:12

    Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από ό,τι αφήνεται να διαφανεί δημοσίως. Η ΝΔ κατά τη γνώμη μου καλά κάνει και δείχνει κάποια συναίνεση, διότι υπάρχουν κάποια μηνύματα που πρέπει να περάσουν. Ασφαλώς και θέλει μέτρο αυτή η συναίνεση, όμως ίσως σε αυτή τη φάση που όσοι γνωρίζουν τι ακριβώς γίνεται τους έχει πιάσει σύγκρυο από την επερχόμενη χρεωκοπία, η ΝΔ να είχε χρέος να δείξει ότι θα είναι παρούσα εάν υπάρξει μια συμφωνία σωτηρίας έστω και την τελευταία στιγμή και ότι δεν θα δυσκολέψει αυτή τη συμφωνία κάνονας αδιέξοδη αντιπολίτευση όπως κάποτε έκανε ο Τσίπρας. Βέβαια, στην ουσία τον δυσκολεύει έτσι μέσα στο κόμμα του και έξω από αυτό, διότι μια τέτοια συμφωνία θα είναι ολοκληρωτική κωλοτούμπα και θα φανεί σύμφωνη με το πρόγραμμα της ΝΔ και όχι με το δικό του. Οπότε ίσως, τελικά, μια τέτοια στάση να είναι και η καλύτερη αντιπολίτευση που θα μπορούσε να του κάνει η ΝΔ. Συναινεί εντέλει εφόσον ο Τσίπρας πάει προς την δική της πολιτική.

 2. Fotini avatar
  Fotini 08/02/2015 22:12:51

  Τό πιό ἀννθελληνικό τουλάχιστον γιά μένα εἶναι ἡ ἀπόδοση ἱθαγένειας στά παιδιά τῶν λάθρο!!!!!!!!!!!!! ῞Ενα στρατόπεδο τζιχαντιστῶν ἡ ῾Ελλάδα. ῾Ο καταληψίας μόλις ἐπανέφερε τήν "θανατική ποινή" στήν ῾Ελλάδα

  • dexi_half avatar
   dexi_half @ Fotini 08/02/2015 22:18:54

   Ακριβώς fotini, σιγά μην τον ενδιαφέρουν τα μνημόνια και ο Σόιμπλε. Η Ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες τον ενδιαφέρει που θα ψηφίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και τη ΝΔ να αγναντεύει

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Fotini 08/02/2015 23:05:10

   Σωστα Fotini . Η ομιλια του χαιδεψε αυτια. Τι μενει ομως? Οτι οι καθαριστριες θα γυρισουν για να εισπρατουν μεταξυ των αλλαν και επιδομα προυπολογισμου. Μιλησε για χιλ. θεσεις εργασιας στον Ιδιωτικο και στον Δημοσιο τομεα. Δηλαδη νεοι πελατες. Μιλησε για καταργηση του ΕΜΦΙΑ και νεους νομους που θα πληρωσουν οι εχοντες. Αν θυμαμαι καλα εχοντες ειναι κατα τον Γλεζο οι εισοδηματος πανω απο 20 χιλ. Δεν μιλησε για ποσοστα. Δεν μιλησε για τιποτα συγκεκριμενο. Ευχολογια. Και αμεσως μετα τα εντεταλμενα μπλογκς των επιδοξων προεδρων της νεας ΕΡΤ οπως το Hotdog αρχισαν τους υμνους. Αρχισαν την επιθεση. Αν αυτο δεν ειναι Γκαιμπελισμος με Σταλινισμο τοτε τι ειναι? Αν ο γιος του τ. Προεδρου της Χαλυβδουργικης το παιζει μαγκας, αν οι ιδιοκτητες των 400+ ακινητα το παιζουν πατριωτες, αν ο γιος του ιδρυτη του Σκαπανεα το παιζει ψευτομαγκας Πρωθυπουργος χωρις να εχει ενα ενσημο, αν ο Λαφαζανης επιστρεψει στο μαθηματικο για να παρει το πτυχιο του στα 70 του , αν δωσει ψηφο σε ολους που γεννηθηκαν εδω, αν γινουν ολα οσα λεει καποιοι θα φανε παλι καλα και καποια απο τα παιδια μος θα ειναι πολιτες μιας φτωχης σπαραγμενης χωρας χωρις μελλον και χωρις ελπιδα. Και ολα αυτα μονο και μονο για να κυβερνησουν. Μακαρι να γινουν ειδικα δικαστηρια. Γιατι θα χρειαστει και οι ιδιοι γρηγορα να πανε.

  • Μάνια avatar
   Μάνια @ Fotini 08/02/2015 23:52:51

   Πρωταρχικός στόχος του νέου Χαρτοφυλακίου, αποτελεί η άμεση ψήφιση του Νόμου περί ιθαγένειας για τα παιδιά δεύτερης γενιάς.
   Η ανυπαρξία νομικής ρύθμισης για αυτά τα παιδιά εδώ και δυο χρόνια έχει αποκλείσει από τις διαδικασίες χορήγησης ιθαγένειας το πιο ενταγμένο τμήμα των μεταναστών, τα παιδιά δηλαδή που έχουν συνδέσει τη ζωή και την παιδεία τους με τη πατρίδα μας. Εχεις δικαιο Φωτεινη, τα ειπε σημερα στις ' προγραμματικές ' δεν είναι πλεον φημες ...απιστευτα πραγματα..δεν μιλαει κανεις

   • Βούρδουλας avatar
    Βούρδουλας @ Μάνια 09/02/2015 00:53:57

    Ο Καμμένος για την ιθαγένεια είχε πει για τρίτη γενιά, ήταν ξεκάθαρος. Βάζω κι ένα σχετικό λινκ αν δεν υπάρχει πρόβλημα. http://www.thetoc.gr/politiki/article/pkammenos-tha-poume-oxi-se-xorigisi-ithageneias-sti-deuteri-genia Τι θα κάνει λοιπόν τώρα ; Μήπως γλυκάθηκε από την καρέκλα και η τρίτη γίνει δεύτερη γενιά και δεν βαριέσαι αδερφέ ;

    Και μια απορία. Οταν λένε για 2ης γενιάς μετανάστες, μήπως εννοούν τους νόμιμους ; Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση έχει βάση η σκέψη.

    • Hunter avatar
     Hunter @ Βούρδουλας 09/02/2015 03:10:02

     Στην Γερμανία, στα 18 μας, μας ήρθε ένα χαρτί το οποίο μας ενημέρωνε ότι μπορούμε να κάνουμε αίτηση (όχι αυτόματα!) για γερμανική ιθαγένεια, εφόσον γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Γερμανία, εφόσον οι γονείς μας ήταν αδιάκοπα 20 χρόνια ΝΟΜΙΜΟΙ μετανάστες στη Γερμανία και εφόσον κανένας μας (γονείς και τέκνα) δεν είχε διωχθεί ποτέ ποινικά...

     • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Hunter 09/02/2015 12:18:46

      Ο καθένας μπορεί να διωχθεί ποινικά ... προφανώς εννοείς να έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα.

     • Hunter avatar
      Hunter @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 09/02/2015 13:50:49

      Όχι απαραίτητα να έχεις καταδικαστεί τελεσίδικα. Εάν έχεις π.χ. απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών ή έχεις γίνει επανειλημμένα στόχος έρευνας, είναι λόγος να μην περάσει η αίτηση. Κατά κύριον ρόλο όμως, εάν έχεις καταδικαστεί, όπως λες.

     • ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. avatar
      ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. @ Hunter 09/02/2015 21:07:39

      Eμάς, άν και Ελληνες μεταπτυχιακοί σπουδαστές στη Γαλλία το διάστημα 1989-1992, επειδή γεννήθηκαν εκεί τα 2 παιδιά μας , πήραν ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ την Γαλλική Ιθαγένεια. Τα φέραμε στην Ελλάδα με ταξιδιωτικά έγγραφα και τα μεταγράψαμε στο ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών όπου πήραν και την Ελληνική υπηκοότητα το 1993. Στα 18 τους, το Γαλλικό προξενείο τα κάλεσε να δηλώσουν αν επιθυμούν να κάνουν την στρατιωτική τους θητεία στη Γαλλία αλλά δεν δέχτηκαν. Ομως γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους της Γαλλίας και ψηφίζουν κανονικά στις Γαλλικές εκλογές...Δεν είναι τόσο απλό στο διεθνές δίκαιο το θέμα της Ιθαγένειας και δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε εμείς μ' αυτό. Υπάρχουν διεθνείς και Ευρωπαικές συνθήκες που προβλέπουν και επιβάλλουν συγκεκριμμένο καθεστώς για την απόδοση ιθαγένειας που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε...Το σημαντικό είναι να ζητήσουμε κατάργηση του Δουβλίνο ΙΙ και ισοκατανομή των "λάθρο", ανάλογα με τον πληθυσμό και την οικονομική δυνατότητα κάθε χώρας όπως πρότεινε και ο Δένδιας.

    • Πάρης ο όμορφος avatar
     Πάρης ο όμορφος @ Βούρδουλας 09/02/2015 08:21:49

     Φυσικά και θα εννοούν τους νόμιμους. Ο δε Καμμένος αν ήτανε ''ήσυχο'' παιδί, καρέκλα είχε και θα είχε έτσι κι αλλιώς. Στη Ν.Δ δεν περισσεύουν δα οι στα ...κυβικά του.

    • Fotini avatar
     Fotini @ Βούρδουλας 09/02/2015 13:18:07

     Πότε εἴχαμε "Ν0ΜΙΜΟΥΣ" λάθρο;;;

 3. toxo avatar
  toxo 08/02/2015 22:26:09

  Επικαλέσθηκε το άρθρο του συντάγματος που λέει ότι ο κάθε Έλληνας πολίτης συμμετέχει στην λειτουργία του κράτους ,ανάλογα με την ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ του ικανότητα και ονόμασε φοροδοτική ικανότητα,το περιουσιολόγιο στο οποίο συμπεριέλαβε και την κινητή και ακίνητη περιουσία του εξωτερικού.Προσωπικώς δεν με αφορά,αλλά θυμάμαι και το ανέκδοτο γιά την παλαιά Σοβιετία,(αν σε πούν ελέφαντα ,πώς θα αποδείξεις ότι δεν είσαι;)

 4. κεντροδεξιος avatar
  κεντροδεξιος 08/02/2015 22:36:17

  Ο τσίπρας έπεσε στην παγίδα του Σόιμπλε (η ελιτ φοροδιαφεύγει έλεγε) η προηγούμενη κυβέρνηση κατέστρεψε (αφαίμαξε) τους μικρομεσαίους,τώρα αυτός θα καταστρέψει τους μεσαίους και τους εύπορους ενα νέο έργο βγαλμένο από τα παλιά πολύ πλούσιοι και φτωχοί Ελλάς το μεγαλείο σου

 5. Χαράλαμπος avatar
  Χαράλαμπος 08/02/2015 22:42:44

  Ταράξτε τους στην συμπολίτευση......συμφωνείτε σε όλα για να τρελαθούν....δεν θάχουν που να κρυφθούν σε λίγο.... Η αριστερίλα ζει με κατασκευασμένους ήρωες....και κατασκευασμένους εχθρούς...... Μην τους αντιπολιτεύεστε ......αφήστε τους να αυτοχλευασθούν.... Ίσως ο λαός που χαιδεύεται να αναλάβει ευθύνες..... Φθάνει πια η αριστερίλα ........

 6. Μάριος avatar
  Μάριος 08/02/2015 22:44:54

  Πάντως, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω ποιές είναι αυτές οι κόκκινες γραμμές του Πάνου στα εθνικά θέματα...

 7. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 08/02/2015 23:06:29

  Αφήνοντας στήν άκρη τήν κενολογία καί τόν πομπώδη λόγο, οι προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα θά μπορούσαν κάλλιστα νά είναι οι προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά, άν είχε κερδίσει τίς εκλογές.
  Στήν ουσία δέν έδωσε τίποτα, πού δέν θά έδινε μιά κυβέρνηση Σαμαρά, πιθανόν νά έδωσε λιγότερα.

  Η μοναδική διαφορά είναι η μή αποδοχή τής παράτασης τού μνημονίου μέ τήν τελική αξιολόγηση, η οποία θά οδηγούσε στήν προληπτική γραμμή στήριξης γιά ένα χρόνο ( η οποία πιθανόν θά υπήρχε, χωρίς νά γίνει χρήση της) καί η αντικατάστασή της μέ ένα χρηματοδοτικό «πρόγραμμα γέφυρα» μέχρι τόν Ιούνιο.

  Τό μενού περιλαμβάνει ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (άγνωστης διάρκειας) από τόν Ιούλιο (όταν τά παιδιά τού λαού στήν βουλή θά τρέχουνε γιά διακοπές), τό οποίο είναι ένα νέο μνημόνιο, ανεξαρτήτως πώς θά τό βαφτίσουν. Φυσικά θά περιλαμβάνει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς (τό τόνισε ιδιαίτερα ο Φύλαρχος) καί τό μόνο πού μένει είναι νά καθορισθεί τό ύψος τού πλεονάσματος (1%-1,50% πρότεινε ο Βαρουφάκης, 4,50% προέβλεπε γιά τό μέλλον τό μνημόνιο, κάπου στό 3% θά συμβιβασθούν).

  Τό πρόγραμμα Σαμαρά προέβλεπε οριστική έξοδο από τό μνημόνιο (ώς μνημονιακός) καί τό προγραμμα Τσίπρα καινούργιο μνημόνιο (ώς αντιμνημονιακός). Μιλάμε γιά τήν πλήρη διαστροφή εννοιών καί προθέσων.

  Τώρα γιατί όλοι ουρλιάζουν καί χειροκροτούν ενθουσιωδώς τήν «πατριωτική» γραμμή Τσίπρα γιά ένα νέο μημόνιο, ένα μέσο μυαλό δέν νομίζω ότι μπορεί νά τό καταλάβει. Προσωπικά νομίζω ότι η εγχείρηση λοβοτομής πού επιχειρήθηκε από τήν «αριστερά» τού Τσίπρα, αποδείχθηκε 100% επιτυχής.

  Τά υπόλοιπα γιά περιορισμό κρατικής σπατάλης, περιορισμό προνομίων τών κυβερνόντων (θά πουλήσουν από τά τρία κυβερνητικά τζέτ τό ένα καί τά μισά βουλευτικά αυτοκίνητα), ούτε κάν θυμηδία μπορούν νά προκαλέσουν.

  Η απειλή δέ, ότι θά βγούν οι κυβερνητικοί εισπράκτορες νά μαζέψουν καί τά τελευταία λεπτά από τού πλούσιους, από τούς αρχιτέκτονες τής κίνησης «δέν πληρώνω», είναι πραγματικά τραγική. Προειδοποιούν ουσιαστικά μέ τρομολαγνικό τρόπο τά «κουρέλια» τού συστήματος νά αλλάξουν τραγούδι καί νά εξυμνούν από εδώ καί πέρα τόν μεγάλο «αριστερό τιμονιέρη».

  Τελικά ισχύει τό ότι, ο νέος είναι αλλιώς καί τό σάλιο του δέν τό χαραμίζει. Τό προτιμάει σκληρό καί άς πονάει περισσότερο.

  Ο μαζικός μαζοχισμός σέ όλο του τό μεγαλείο.

 8. GJ avatar
  GJ 08/02/2015 23:15:03

  Εγώ είχα βασικά κάποιες απορίες πριν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής κ αξιολόγησης των ΔΥ... - Με τους ίδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είχε η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα δουλέψει κ αυτός εκτός κ αν φέρει άλλους από τον Άρη ?? - Τους κατά τόπους ιθύνοντες (επάρχους, δημάρχους, κτλ) που έχουν την δυνατότητα να σβήνουν πρόστιμα ή να τα καθυστερούν επ' αόριστον τι θα τους κάνει, ειδικά αν είναι του κόμματος ή ο έχων κάνει το παράπτωμα είναι του κόμματος κ πόσο μάλλον στις μικρές κοινωνίες ?? - Επίσης πώς θα αξιολογήσεις (Δ.Υ) αν δεν μπορείς να τον απολύσεις εφόσον θα είναι ανίκανος για τη θέση του μιας και θα φοβάσαι τι θα πει ο κομματικός σου κόσμος?? Έτσι κάποιες απορίες έχω κ εγώ που δυστυχώς έχω πάψει να πιστεύω στο Άγιο Βασίλη εδώ και πολλά χρόνια!!!

 9. Φούσκας avatar
  Φούσκας 08/02/2015 23:24:57

  Βέβαια το μόνο πραγματικό καινούργιο μέτρο ,η επιστροφή της 13ης σύνταξης δηλαδή,προσδιορίζεται για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.. Ως τότε θα περάσει πολύς καιρός και αν είναι ακόμα Πρωθυπουργός ο κ.Τσίπρας-που πολύ αμφιβάλω θα μπορεί να επικαλεστεί χιλιους δυο λόγους για μια "μικρή αναβολή" και πάει λέγοντας. Δεν υπήρξαν πιο ανόητες προγραμματικές δηλώσεις την τελευταία 15ετία τουλάχιστον

 10. Διογένης avatar
  Διογένης 08/02/2015 23:31:30

  Δεν συμφωνώ με τον τίτλο του άρθρου. Ο Τσίπρας επιμένει σε συμφωνία - γέφυρα, άρα, πάει σε σύγκρουση με τους δανειστές. Υπάρχει μια λεκτική διαφοροποίηση σε σχέση με τα πριν τις εκλογές, τόσο περιορισμένη, όμως, ώστε να μπορεί να την "πουλήσει" εσωκομματικά ως αναγκαίο ελιγμό. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι χαζοί και καταλαβαίνουν ότι αν αρχίσουν να συζητούν με τον Τσίπρα επ' αυτής της βάσεως στο τέλος θα τους καβαλήσει. Ο Τσίπρας έχει καταφέρει να γίνει πολύ αντιπαθής στην Ευρώπη και αυτό είναι όχι το χειρότερο όλων, αλλά πάντως μια σημαντική παράμετρος της όλης εξίσωσης. Καθιστά πολύ δύσκολη την όποια υποχώρηση της Ευρώπης. Θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη για εμένα να πάρει πίσω η Ευρώπη ο,τιδήποτε από αυτά που έχει πει έως τώρα. Το καλύτερο όλων ήταν ότι... κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί δεν ζήτησε μεγαλύτερη παράταση του Μνημονίου! Δηλαδή την ήθελες και την θέλεις Αλέξη μου; Αν την θέλεις γιατί δεν την ζητάς, αλλά πολύ θα ήθελες να την είχαν ζητήσει άλλοι αντι για σένα; Στους τύπους κολλάμε; Α, και επίσης: Η εξάμηνη παράταση ήταν με νέα μέτρα και αντί για την ECCL γραμμή. Όχι ως "τεχνική" παράταση για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Εσύ την ήθελες τεχνική την παράταση ή την ήθελες κανονική και με νέα μέτρα; Για πες μας πώς θα την ήθελες. Γιατί την ήθελες. Μόλις το ομολόγησες. Δεν γίνεται να το πάρεις πίσω τώρα. Απλώς δεν ήθελες να τη ζητήσεις εσύ για να το παίζεις αριστερός στο κόμμα σου. Έχει όρια όμως και το δούλεμα. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι και πολύ έξυπνο.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Διογένης 08/02/2015 23:46:59

   Εγω φοβαμαι οτι ακομα πιστευει οτι ειναι προεδρος 15μελους. Οτι εχει γαλουχηθει με περιεργες ιδεες. Οτι η δραχμη δεν ειναι φετιχ. Τωρα αν αυτος βρεθει σε μια αλλη χωρα με την κυρα του και τα παιδακια του, αν ο Μπαρουφακης παει πισω στην Αμερικη, αν οι αλλοι Συριζαιοι ρευστοποιησουν τις επενδυσεις που εχουν στο εξωτερικο και ζησουν εκει με αυτες , Τοτε ολοι οι αλλοι Ελληνες θα κανουν ουρες στα σουπερ μαρκετ και στους φουρνους. Και τοτε δεν θα φταιει κανενας Σοιμπλε και Μερκελ. Θα φταιει το κεφαλι μας , το θυμικο μας... αλλα τοτε θα ειναι αργα. Ισως ειναι πολυ αργα ηδη

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Διογένης 08/02/2015 23:53:09

   Διογένη, τί ανακοίνωσε στήν ουσία ο Τσίπρας; Από τόν Ιούλιο θά πάω σέ νέο μνημόνιο, γιατί δέν μέ δανείζει κανείς (γι' αυτό δημιουργήθηκε ο ESM). Τό υπόσχομαι. Τί θέλω; Νά ταΐσω κουτόχορτο τούς ψηφοφόρους μου. Πώς θά τά καταφέρω; Μέ τίς προγρμματικές δηλώσεις στήν Βουλή. Καί τά παντελόνια νά τούς πάρω, αυτοί θά χειροκροτούν. Αρκεί νά πώ ότι δέν αναγνωρίζω τήν αξιολόγηση τού «μνημονίου τής λιτότητας» καί θέλω ένα μεσοπρόθεσμο «πρόγραμμα ανάπτυξης» ( πού σημαίνει καινούργιο μνημόνιο). Εγώ πουλάω ηρωισμό καί εσείς βοθήστε, έτσι ώστε η ΕΚΤ νά δεχεται τά ελληνικά κρατικά ομόλογα μέχρι τέλους Ιουνίου. Από τίς δικές μου τράπεζες θά δανειστώ, όχι από εσάς. Μετά υπογράφω ότι «συμφωνο ανάπτυξης γουστάρετε». Θά βρείτε άραγε καλλίτερο νεκροθάφτη προσδοκιών;

   • ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. avatar
    ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. @ Ιαπετός 09/02/2015 21:21:38

    Πώς μας την έφερε έτσι ο μπαγάσας, φίλε Ιαπετέ? Και ποιός ξέρει πόσες τετραετίες θα μείνει, καθότι πρόκειται μάλλον για Αντρέα εις το τετράγωνο. Αντε τώρα να βρεί τον νέο Αντι-Αντρέα η ΝΔ πάλι στο Μητσοτακέικο?

 11. Μάνια avatar
  Μάνια 08/02/2015 23:54:37

  Μια ερωτηση μου στεκεται συνεχως στο στομα. Εμεις οι υπολοιποι τι φταίμε , για αυτους τους ανεγκέφαλους που ψηφισαν και υποστηρίζουν αυτο το μόρφωμα;;

 12. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 08/02/2015 23:57:33

  ..... Και ο Ψεκα(σ)μενος χωρις γραβατα. Γιατι καποιος δεν τον ρωταει? Σταματησαν οι ψεκασμου η συνεχιζονται? Τι θα γινει με τους Εθνικους υδατανθρακες? Συμφωνησε στην ιθαγενεια των ξενων? Οι Εβραιοι πληρωνουν φορους?

 13. DIMOKRATIA avatar
  DIMOKRATIA 08/02/2015 23:58:57

  Αλλα λόγια για να αγαπιόμαστε ..επανασύσταση της ΕΡΤ απο μηδενική βάση οταν προεκλογικά μιλούσατε για άνοιγμα της ΕΡΤ στο καθεστώς της 11/6/13 και επειδή μόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ΕΧΑΣΑΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ χωρίς να τους δοθεί καμία επιλογή (κινητικότητα...)καλό ειναι όταν μιλάτε για Δημοκρατία να τους επαναφέρεται όλους στη δουλειά τους γιατί Δημοκρατία είναι το δικαίωμα στην Εργασία και όχι το όνομα ΕΡΤ-ΔΤ-ΝΕΡΙΤ-ΝΕΑΕΡΤ ειναι ντροπή να επικαλούμαστε τους θεσμούς όταν υπάρχουν σήμερα χιλιάδες οικογένειες που πεινάνε και θα μπορούσαν με την δική σας βούληση να επανέλθουν τόσο γρήγορα όπως απολύθηκαν εν μια νυκτί...κρίμα

 14. Hunter avatar
  Hunter 09/02/2015 00:20:29

  Για τον εξωφρενικό αριθμό των 850.000 μισθών (και βάλε) σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Δήμους, Επιτροπές, Σώματα ασφαλείας κτλ., ούτε κουβέντα (τουναντίον μάλιστα)... Η οικονομία κι ο λαός, πρέπει να πορευτούν δηλαδή με το αμανάτι που μας άφησε ο Ανδρέας και η "αλλαγή"... Υ.Γ.: Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, πρόωρα έχει συνταξιοδοτηθεί το 76,3% στο Δημόσιο (!!!) και το 91,9% των υπαλλήλων ΔΕΚΟ (!!!) και τραπεζών!!! Ο αριθμός των συνταξιούχων του Δημοσίου το 2012-2014 ανήλθε σε περίπου 450.000 και η δαπάνη για τις συντάξεις ανήλθε σε περίπου 6,7 Δις ευρώ ετησίως (δηλαδή μέσος όρος για κάθε συνταξιούχο του Δημοσίου τα 1.240 Ευρώ μηνιαίως)!!! Επιπλέον, το 2012-2014 πληρώθηκαν 86.481 εφάπαξ και το ποσό ανήλθε στα 2,7 Δις! Έχουμε δηλαδή στο Δημόσιο τα έτη 2012, 2013, 2014 κατά προσέγγιση: Μισθούς: 850.000 x 26.800 (μέσος όρος μικτά) ετησίως x 3 έτη = 68,3 Δισεκατομμύρια Συντάξεις: 450.000 x 1.240 x 36 μήνες = 20,08 Δισεκατομμύρια Εφάπαξ για 2012, 2013, 2014 = 2,7 Δις Συνεπώς, σύνολο δαπανών για μισθοδοσία, συντάξεις κι εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων, κατά την τριετία 2012-2014 = περίπου 90 Δις !!!! Δώσαμε 90 Δις σε 1,3 εκατομμύρια του πληθυσμού, "πελάτες" (διαχρονικά) του ΠΑΣΟΚ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) και του Μητσοτάκη (νυν ΑΝ.ΕΛ)... Οι αριθμοί που διαβάσατε αφορούν το 2012, 2013 και 2014 όπου οι μισθοί είχαν υποστεί ήδη περικοπές και είχαν καταργηθεί τα επιδόματα. Φανταστείτε τι γινόταν μέχρι το 2012, όταν υπήρχαν 56 (!!!) διαφορετικά επιδόματα, 14 μισθοί, ο μέσος όρος μισθού στο Δημόσιο ήταν 2.700 Ευρώ καθαρά μηνιαίως (!!!), ο μέσος όρος μισθού στους Δήμους ήταν 2.800 Ευρώ μηνιαίως (!!!), ο μέσος όρος μισθού με πτυχίο ΑΕΙ στις δημοτικές επιχειρήσεις ήταν 4.200 Ευρώ μηνιαίως (!!!) και οι υπάλληλοι στο σύνολο είχαν ξεπεράσει το 1.000.000!!!!!!!!!!!!

  • extra_medium avatar
   extra_medium @ Hunter 09/02/2015 00:40:44

   Για όλα φταίει η Γερμανία και ο νεοφιλελευθερισμός.

   • Hunter avatar
    Hunter @ extra_medium 09/02/2015 01:12:31

    Σαφέστατα. Το δείχνουν άλλωστε και οι αριθμοί όπως βλέπετε... Ο κάθε Βουλευτής από το 1981 και μετά, επηρεασμένος από τη Γερμανία, "έχωνε" και καμιά 50αριά δικούς του στο Δημόσιο...

    • extra_medium avatar
     extra_medium @ Hunter 09/02/2015 01:42:54

     Είστε ένα μνημονιακό τέρας και μάλλον είστε και από αυτούς που θέλουν να ευημερούν οι αριθμοί. Εδώ κύριε ευημερούν μόνο τα νούμερα, οι αριθμοί ποτέ. Προσαρμοστείτε!

     • Hunter avatar
      Hunter @ extra_medium 09/02/2015 01:53:21

      Εκτός από μνημονιακό τέρας, είμαι και καπιταλιστής, φασίστας, νεοφιλελεύθερος, Μερκελιστής και τα λοιπά γνωστά... :)

     • extra_medium avatar
      extra_medium @ Hunter 09/02/2015 02:05:20

      Σσσσσσσσσσσωραίος!

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ extra_medium 09/02/2015 01:44:17

    Για ολα φταιει ο δημοσιουπαλληλισμος , τα μερσεντια και οι μπεμπες. Για ολα φταιει η συνταξιοδοτηση των 45ρηδων , η χαμηλη φορολογηση καποιων ευνοημενων κλαδων (π.χ οι υπαλληλοι της Ολυμπιακης ) για 10ετιες ειχαν φορολογηση 3%. Για ολα φταιει το ξερο μας το κεφαλι και η επαρση που ειχαμε οτι ειμαστε εξυπνοτεροι απο τους κουτοφραγκους και τους τα τρωμε.

    • Hunter avatar
     Hunter @ Ρεαλιστης 09/02/2015 02:24:56

     Ρεαλιστή, 90 Δις πήρε σε τρία χρόνια (εν μέσω κρίσης) 1,3 εκατομμύρια κόσμος, αλλά τα "χρεώθηκαν" 10 εκατομμύρια όμως...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Hunter 09/02/2015 01:20:14

   Το "ότι δεν δηλώνεται, κατάσχεται" είναι συνταγματικό ;

 15. Φούσκας avatar
  Φούσκας 09/02/2015 00:30:57

  Αντί άλλων σχολίων σας μεταφέρω τι έγραψε πριν λίγο ο περιβόητος αναλυτής του Reuters,o Hugo Dixon στο twitter: «Εάν ο Τσίπρας δεν κρύβει κάποιον άσο στο μανίκι του, δύσκολα θα καταφέρει να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ». Αν θέλετε ρίξτε και μια ματιά στα σχόλια των χρηστών που συνοδεύουν το ρεπορτάζ του Guardian για τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη και θα καταλάβετε το κλίμα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή: http://www.theguardian.com/world/2015/feb/08/greece-prime-minister-alexis-tsipras-unveil-anti-austerity-plan-parliament#comments O απόλυτος εξεφτελισμός της Ελλάδας.. Με τους λαπαβίτσες και τους μπαρουφάκηδες η Ελλάδα πάει σφαίρα στο 1950

 16. airman avatar
  airman 09/02/2015 08:36:58

  Ο Αλέξης μάλλον πάσχει από "πολιτικό διπολικό σύνδρομο"! Δεν υπάρχει εξήγηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει και διαχειρίζεται τα δεδομένα. Φτάνει στο σημείο να εγκαλεί την προηγούμενη Κυβέρνηση ότι δέχτηκε παράταση του μνημονίου μόνο για δύο μήνες και όχι για έξι, τη στιγμή που ο ίδιος δεν δέχεται ούτε μία μέρα πέρα από την 28/2. Θέλει όμως ταυτόχρονα χρόνο μέχρι και τον Ιούνιο για να καταθέσει το σχέδιό του, το οποίο υποτίθεται είχε έτοιμο - γι' αυτό δε ζητούσε επιτακτικά εκλογές άλλωστε - αλλά επειδή ΔΕΝ το είχε θα τον βόλευε να του διασφαλίσει ο Σαμαράς αυτό το χρονικό περιθώριο, σε βάρος της χώρας πάντα. Πρέπει να βρισκόμαστε πλέον σε διαρκή συναγερμό. Ο άνθρωπος στην καλύτερη των περιπτώσεων κάπου έχει χαθεί. Εάν δε πρόκειτε για σχέδιο τότε τα πράγματα έχουν πάρει άκρως επικίνδυνη τροπή. Κι αυτό με την επίκληση του πατριωτισμού έχει πολλές αναγνώσεις, πέρα από το να δώσει άλλοθι στους ΑΝεκδιήγητους ΕΛληνες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.