Οριστική η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα
18/11/2014 11:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οριστική η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα

Η μεταμόρφωση είναι τόσο απροκάλυπτη που απορεί κανείς πως από τη μια ο Αλέξης πάει στην Ισπανία για τους άλλους επαναστάτες, τους «Podemos» και από την άλλη, τα βασικά του στελέχη βολοδέρνουν στην Ευρώπη με τα «τέρατα» του καπιταλισμού.

Ένα περίεργο του Twitter του Δημήτρη Παπαδημούλη και τα ραντεβού του Σταθάκη και του Μηλιού στο Citi του Λονδίνου με τα «τέρατα» του καπιταλισμού, επιβεβαιώνουν την οριστική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα. Η μεταμόρφωση είναι τόσο απροκάλυπτη που απορεί κανείς πως από τη μια ο Αλέξης πάει στην Ισπανία για τους άλλους επαναστάτες, τους «Podemos» και από την άλλη, τα βασικά του στελέχη βολοδέρνουν στην Ευρώπη. Για να μην πούμε και το άλλο: Ο Σκουρλέτης να δηλώνει ο ίδιος σε ερώτηση: ««Αν ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και η κυρία Μέρκελ εξακολουθεί να κατέχει το αξίωμά της, δεν θα συναντηθούν;

Και λέει ο εκπρόσωπος: «Μα, η κυρία Μέρκελ αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη πολιτική κυρία της Γερμανίας και προφανώς μπορεί να χρειαστεί να συναντηθούν.

Σας διαψεύδω (ότι έχει τεθεί αυτό το ενδεχόμενο σε συνεδρίαση κομματικού οργάνου και έχει απορριφθεί). Δεν έχει τεθεί τέτοιο ενδεχόμενο και δεν το έχουμε μπροστά μας τώρα, αλλά όταν μιλάμε για διαπραγμάτευση, με ποιον θα κάνουμε αυτή τη διαπραγμάτευση, αφού και η κυρία Μέρκελ είναι μέσα στους εταίρους μας;

Φυσικά θα την κάνουμε και με την κυρία Μέρκελ.» Η κακιά Μέρκελ στης οποίας τα πόδια πέφτει ο Σαμαράς τώρα θα γίνει και συνομιλήτρια του Τσίπρα; Άραγε τι λέει η αριστερή πλατφόρμα; Τι λέει ο Λαφαζάνης, ο Νταβανέλος και τα λοιπά καλόπαιδα; Συμφωνούν ή θα πάρουν σύντομα των ομματιών τους από την Κουμουνδούρου.

Το θέμα αυτό προκαλεί εμφύλιο πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά το τουιτάρισμα του Παπαδημούλη ο οποίος έγραψε: «Η τρόικα δεν βιάζεται να γυρίσει και απαιτεί. Απάντηση: Συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά και συμφωνία πακέτο για ΠτΔ, εκλογές και απομείωση του χρέους».

Άλλες πηγές λένε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δημόσια δηλώσει ότι μπορούν από τώρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συμφωνήσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές, για άμεση προσφυγή στις κάλπες και για διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, αλλά οι θέσεις αυτές δεν έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση.

Όμως, για πρώτη φορά πέφτει στο τραπέζι συμφωνία, δηλαδή συνεννόηση με τους... Μερκελιστές, τους μνημονιακούς, τους κακούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι σίγουρα μια μετάλλαξη που θα κατέτασσε τον ΣΥΡΙΖΑ στα... Αλιεν, δηλαδή στους εξωγήινους.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά αναταραχή προκάλεσε το ταξίδι στο Λονδίνο που θα γίνει 23 και 24 Νοεμβρίου με τους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό να έρχονται σε επαφές με τουλάχιστον 20 fund managers και διεθνείς τραπεζίτες. Αλλά και ο Γιάννης Δραγασάκης θα συμμετάσχει στις 22 και 23 Νοεμβρίου στο διήμερο Συνέδριο του γνωστού Ινστιτούτου Levy, όπου μετέχουν κυρίως Αμερικανοί οικονομικοί παράγοντες .

Μάλιστα ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε (μιλώντας στον 9.84) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να συνομιλεί αδιαμεσολάβητα με τις αγορές και τους δανειστές συγκρότησε ομάδα στελεχών, που έχει αναλάβει τις σχετικές επαφές.

Όπως δήλωσε ο κ. Δραγασάκης «επιδιώκουμε να έχουμε αδιαμεσολάβητες και όσο γίνεται αξιόπιστες σχέσεις με τους φορείς της παγκόσμιας οικονομίας και να ξέρουμε με ποιους διαφωνούμε και με ποιους μπορούμε να συμφωνήσουμε, υπό κάποιες προϋποθέσεις». Και διευκρίνισε: «Την ίδια στιγμή που πρέπει να μιλάμε με τον κόσμο που υποφέρει, την ίδια στιγμή πρέπει να μιλάμε και με φορείς που εκπροσωπούν και εκφράζουν την παγκόσμια αυτή οικονομία. Αυτοί οι θεσμοί είναι τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Διεθνές Ταμείο, η παγκόσμια τράπεζα και είναι και δυνάμεις που χονδρικά λέγονται αγορές, ενώ είναι ομάδες κεφαλαίων...

Εγώ είμαι περήφανος για αυτή την δράση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., γιατί εμείς στηριχθήκαμε από την αρχή στην διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος. Υπήρχαν δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να μην τα κάνουμε όλα αυτά και να στηριχτούμε σε ενδιάμεσους. Εμείς κάναμε την επιλογή της αδιαμεσολάβητης σχέσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με όλα τα κέντρα ισχύος... Θέλουμε να είμαστε διαφανείς. Να ξέρουμε με ποιους διαφωνούμε και με ποιους μπορούμε να συμφωνήσουμε, υπό κάποιες προϋποθέσεις».

Ξεκάθαρο πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κεντρική επιλογή να γίνει κόμμα που θα πάρει το πράσινο φως από τους δανειστές, τις αγορές, τους Αμερικανούς για να κυβερνήσει.

Την πρώτη προειδοποιητική μπαλωθιά την έριξε ο Λαφαζάνης μέσω της ιστοσελίδας iskra.gr,. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδίνου. Ο τίτλος ανήκει σε ρεπορτάζ μεγάλης Κυριακάτικης εφημερίδας (16/11) του κατεστημένου.

Η εφημερίδα που, όπως επανειλημμένα έχει γράψει στο παρελθόν, ενδιαφέρεται ζωηρότατα για τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το “Κέντρο”, μας πληροφορεί ότι υψηλόβαθμα οικονομικά στελέχη του Κόμματος θα μεταβούν στην Αγγλία για να έχουν απευθείας συναντήσεις με στελέχη των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών και μεγάλων hedge funds, παρουσία εκπροσώπων ελληνικών τραπεζών, στο City του Λονδίνου.

Δεν ξέρουμε αν οι πληροφορίες αυτές, που αναγράφονται και σε άλλες Κυριακάτικες στήλες και θεωρούνται συνέχεια άλλων δημοσιευμάτων για ανάλογες επαφές πάλι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τραπεζίτες και επενδυτές στο εσωτερικό της χώρας, έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας.

Αν, όμως, έχουν κάποια βάση, πράγμα που θα διαπιστωθεί, ούτως ή άλλως, τις επόμενες μέρες, τότε προσφέρονται για πολλές σκέψεις, ερωτήματα και ίσως συμπεράσματα. Ίδωμεν…».

Έρχονται πολύ σοβαρές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, όμως, το βασικότερο είναι η στροφή προς τα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι αυτή τη στροφή πρέπει να την αντιληφθούν όσοι πιστεύουν ότι θα ψηφίσουν Τσίπρα και θα έρθει ο Μεσσίας να τους σώσεις. Ή ότι η αριστερή κυβέρνηση θα κάνει την επανάσταση. Πολιτικοί «παρτάκηδες» είναι αλλά βαθύτατα ερασιτέχνες που θα θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεωργία Βασιλειάδου avatar
  Γεωργία Βασιλειάδου 18/11/2014 13:46:23

  Η δική μας τώρα όμως η εντολή, δίνεται όχι γι αυτοδυναμίες, όχι για ...τετραετίες και ποτέ πια εν λευκώ....Δεν έχουν καταλάβει ακόμη, αλλά εκεί που μας έχουνε φτάσει, ο δοκιμαστικός τους χρόνος, ΌΛΩΝ τους, μετράει με πολύ σφιχτές προθεσμίες. Πιό αυστηρές και από της Τρόϊκας. Ο Καιάδας περιμένει να καταπιεί πάραυτα, κάθε ασυνεπή παραμυθατζή. Τα ψέματα τελειώσανε για πάντα και γι αυτούς.

 2. ΝΙΚΟΣ Κ., avatar
  ΝΙΚΟΣ Κ., 18/11/2014 17:30:31

  .Αυτό το άρθρο, μάλλον άθελά του εξηγεί γιατί ο Τσίπρας πήρε σταθερά το προβάδισμα απο τον Σαμαρά. Αυτοί που δίσταζαν να τον ψηφίσουν λόγω του Κομμουνιστικού παρελθόντος του δεν φοβούνται πλέον να το κάνουν διότι έχουν πεισθεί οτι είναι αστός, και ο ΣΥΡΙΖΑ αστικό κόμμα. Επομένως δεν αποτελεί κίνδυνο για το σύστημα, ούτε θα μας πάει στη δραχμή. Στη χειρότερη περίπτωση θα ακολουθήσει κι αυτός πιστά την πολιτική Σαμαρά, με το ελαφρυντικό βεβαίως του πρότερον εντίμου βίου. Οι αριστερές συνιστώσες, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση θα ξαναπούν αυτό που είπε ήδη ο Λαφαζάνης αν ερωτηθούν για την δεξιά κολωτούμπα του Τσίπρα : "Ό γέγονεν γέγονεν". Αλλωστε συνολικά αυτές οι συνιστώσες στους σημερινούς ψηφιφόρους του Σύριζα δεν είναι πάνω απο το 3% και αν το τραβήξουν, απλά ο Τσίπρας θα τους διαγράψει και προφανώς δεν είναι αρκετά αριστεροί για να πάνε στο ΚΚΕ. Θα μείνουν με τον Τσατσόπουλο...

 3. MCA avatar
  MCA 18/11/2014 19:44:31

  Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ........

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 19/11/2014 14:26:48

  H Kυβερνητική Εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη στους «Αταίριαστους». http://on-msn.com/1qW04fp

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.