Ομάδα που δεν κερδίζει, αλλάζει
16/06/2015 15:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ομάδα που δεν κερδίζει, αλλάζει

Σύντροφοι, χάσαμε...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέει η ίδια η κυβέρνηση, οι εταίροι επιμένουν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και στην αύξηση του Φ.Π.Α. .

Ακόμα και αν ισχύει κάτι τέτοιο, έχει κανείς αναρωτηθεί γιατί αυτό γίνεται τώρα, και δεν έγινε ας πούμε στην περιβόητη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου; Πολύ απλά γιατί εκεί τους οδήγησε η δημιουργική ασάφεια και η έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης. Γιατί πέρασαν πέντε ολόκληροι μήνες για να ζητήσει –εκβιαστικά- η παρέα των «θεσμών» αυτά τα μέτρα; Πολύ απλά γιατί η κυβέρνηση ξόδεψε χρόνια και χρήμα με ανούσια ταξίδια και illustration φωτογραφήσεις χωρίς καμία κίνηση στρατηγικής διαπραγμάτευσης.

Το ξαναλέμε: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία, επειδή η ελληνική πλευρά δεν επεξεργάστηκε τόσο καιρό ένα τέτοιο σχέδιο. Η δημιουργική ασάφεια του κ. Βαρουφάκη εμφανίζει μόλις τώρα τα καταστροφικά και διαλυτικά για την πατρίδα αποτελέσματά της.

Και μη μας χαρακτηρίσει κανείς «τσάτσους» των δανειστών. Από το antinews έχουμε κάνει σφοδρή κριτική και έχουμε πάρει θέση πως οι δανειστές δεν είναι τίποτα άλλο παρά ανάλγητοι γραφειοκράτες που βλέπουν μπροστά τους μόνο νούμερα.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη οπτική πλευρά των διαρροών: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Για μια ακόμη φορά η ελληνική πλευρά ήλθε απροετοίμαστη εμμένοντας στις αξιώσεις για πολιτική διαπραγμάτευση και δίχως εναλλακτικές προτάσεις ή ισοδύναμα». Με αυτό το σχόλιο κύκλοι της ΕΕ αναφέρονται στο αδιέξοδο που εκ νέου υπήρξε, περιγράφοντας με γκρίζα χρώματα πλέον το μέλλον. «Πρόκειται για ανακρίβεια ότι από την πλευρά μας επιμείναμε στις περικοπές συντάξεων. Μετά την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης ζητήθηκαν ισοδύναμα για τα οποία οι κ.κ. Δραγασάκης, Παππάς και Τσακαλώτος παρουσιάστηκαν αδιάβαστοι».

Αλλά σε κάθε περίπτωση, όσοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μία δυναμική στάση για να προστατεύσει τους μισθούς και τις συντάξεις, λένε ασύστολα ψέματα. Εκείνοι που θα χάσουν από μία ρήξη θα είναι οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις. Αυτοί που θα βυθιστούν στην πλήρη εξαθλίωση είναι οι μικρομεσαίοι.

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν τα λεφτά τους έξω –και είναι πολλά- δεν έχουν να χάσουν τίποτα και δεν τους ενδιαφέρει. Αυτούς ευνοεί η ελληνική διαπραγματευτική τακτική.

Οι παλινωδίες της ελληνικής πλευράς, αποτυπώνουν ακριβώς την απουσία οποιουδήποτε σχεδίου. Ποτέ δεν υπήρξε σχέδιο και κυρίως ποτέ δε θα υπάρξει. Τα τελευταία 24ωρα γίνεται φανερό ότι η ρήξη είναι το πιο πιθανό σενάριο. Κι ότι η Ευρώπη έχει σχέδιο, σε αντίθεση με τους δικούς μας.

Και για να είμαστε σοβαροί, μια κυβέρνηση που δε μπορεί να διαπραγματευτεί με το εσωτερικό της ακροατήριο, θα διαπραγματευτεί με τους ξένους;

Ξέρετε καμία ομάδα που είναι καλά στα αποδυτήρια και βγαίνει έξω και κερδίζει;

Ίσα ίσα που καταποντίζεται.

Σύντροφοι, χάσαμε.

Η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει την αξιοπρέπειά της. Και όταν έχεις απωλέσει την αξιοπρέπειά σου, δεν έχεις μια καμία ελπίδα να δώσεις στον λαό.

Vanzetti

ΣΧΟΛΙΑ

  1. deltaplus avatar
    deltaplus 16/06/2015 21:54:23

    sorry, ρε παιδια αλλα ποτε ειχε αξιοπρεπεια αυτο το μορφωμα;;;.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.