Ολετήρες της πατρίδας;
01/03/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολετήρες της πατρίδας;

Αυτό το… νέο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει ναφθαλίνη

«Το πρόβλημα με το να είσαι ηγέτης σήμερα είναι ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν οι άνθρωποι σε ακολουθούν ή σε κυνηγούν».

Αυτό έχει πει κάποιος ανώνυμος και ταιριάζει γάντι στον Αλέξη Τσίπρα. Είχαμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο ότι ο Αλέξης νομίζει ότι το μπόι του είναι μεγαλύτερο από τη σκιά του. Πιστεύει ο ίδιος ότι πρόκειται για ένα… ιστορικό πρόσωπο που ήρθε στη Γη και στην Ελλάδα για να γίνει σωτήρας. Η περπατησιά του, το ίχνος που αφήνει στον πλανήτη, νομίζει ότι είναι σπουδαιότερα από άλλων ανθρώπων. Πιστεύει ότι είναι ο ηγέτης της «Αριστεράς» που θα φέρει κάποια επανάσταση. Ευνοήθηκε από τις καταστάσεις, έγινε ο ηγέτης του «αντιμνημονιακού αγώνα», έγινε ο «αντιπρόσωπος» διάφορων συμφερόντων. Επιχειρηματιών που κάηκαν από την κρίση και τα έριξαν στο πολιτικό σύστημα. Νταβατζήδων που έχουν τεράστια περιουσία και θα ήθελαν να επιστρέψουμε στη δραχμή. Αστών που χρεοκόπησαν γιατί σταμάτησε η φάμπρικα των θαλασσοδανείων ή οι χαριστικές συμβάσεις κάτω από το τραπέζι. Και μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών που περιμένουν να διαλυθεί η οικονομία για να γλιτώσουν τα χρωστούμενα σε τράπεζες και Ταμεία. Αριβίστες που έχουν τεράστια χρέη και «δεν πληρώνουν», όπως άλλωστε τους είπε και ο αγαπημένος τους Αλέξης. Όλοι αυτοί, μαζί με τους αμετανόητους εκδικητές της «Αριστεράς» που θέλουν να πάρουν ρεβάνς της ήττας στη Βάρκιζα, συνασπίστηκαν και έκαναν το κόμμα της χαράς. Βρήκαν και ένα τσούρμο ψεκασμένους, είπαν απίστευτα ψέματα, πούλησαν μπαρούφες με το τσουβάλι έχοντας άξιους εκπροσώπους τον Βαρουφάκη, τον Τσακαλώτο και πέντε – έξι ανύπαρκτους πολιτικάντηδες και κατάφεραν να ανέλθουν στην εξουσία.

Όμως, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Της χώρας πρωτίστως, του πολιτικού συστήματος δευτερευόντως. Γιατί μπορεί τα προηγούμενα κόμματα εξουσίας, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, να έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τους μισήσει ο κόσμος, ωστόσο, αυτό το… νέο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει ναφθαλίνη.

Υποτίθεται ότι η νίκη του Τσίπρα και η διάλυση του πολιτικού συστήματος ήταν αυτό που όλοι περιμέναμε. Δηλαδή το τέλος της Μεταπολίτευσης με καταλύτη τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος πιστεύει ένα μήνα μετά τις εκλογές ότι η «Αριστερά» στην Ελλάδα έχει φέρει κάτι ανατρεπτικό; Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει όλα εκείνα τα λάθη που έκαναν τα κόμματα από το 1981 και μετά.

Για σκεφτείτε η «πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς» τι έχει φέρει στον τόπο; Έχει φέρει αέρα ανανέωσης; Έχει αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης; Είναι πιο «καθαρή»; Για να το δούμε:

1.Ένα μήνα διακυβέρνησης και ο Τσίπρας είδε κιόλας θεωρίες ανατροπής του. Κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο να τον διώξουν και μάλιστα σχέδιο που είναι σε εξέλιξη και πρέπει να υλοποιηθεί πριν τις εκλογές στην Ισπανία. Αν σε ένα μήνα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει φαντάσματα τότε τι θα γίνει σε τρεις μήνες από τώρα;

2.Καμαρίλα, βυζαντινισμοί, συγκρούσεις εντός του κόμματος, μίση, έριδες και πάθη. Ο Λαφαζάνης δε μιλά με τον Βαρουφάκη, ο Δραγασάκης τα έχει πάρει στο κρανίο με όλους και μιλά για «βαρόνους» εντός του κόμματος. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ψηφίζει τη συμφωνία αλλά χωρίς αιδώ δεν απαιτεί να έρθει στη Βουλή ως Πρόεδρος. Η Αριστερή Πλατφόρμα κάνει υπομονή παρ’ ότι είναι στα κάγκελα ο δε Τσίπρας δεν μπορεί να επιβληθεί στους βουλευτές του. Αν ξέρατε τι λένε μέσα στις Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ακούγατε να βρίζουν τον… πρόεδρο ασύστολα, τότε θα καταλαβαίνετε τι κόμμα μας κυβερνά.

3.Και φυσικά, ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό των κομμάτων της Μεταπολίτευσης που θέλουν να κρύψουν την ένδειά τους; Εκτός από τις θεωρίες συνωμοσίας είναι και ο «πόλεμος στα συμφέροντα». Αυτό κάνει και ο Τσίπρας. Ρίχνει επικοινωνιακές βόμβες αλλά από ουσία μηδέν. Κλείνει τις Σκουριές γιατί λέει έγιναν καταγγελίες από κατοίκους. Μα είναι δυνατόν; Να σταματά μια επένδυση με 2.000 εργαζόμενους γιατί το κατήγγειλαν αυτοί που δεν το θέλουν; Επιτίθεται στους «ολιγάρχες» αλλά δεν κατονομάζει ποιοι είναι αυτοί.

4.Όπως ακριβώς έκαναν οι περισσότεροι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης που δεν τόλμησαν να διαλύσουν το παλιό πριν κτίσουν το καινούργιo. Έτσι κι ο Τσίπρας δεν διαφέρει πουθενά. Βλέπει φαντάσματα, θα διώξει τα μεγάλα συμφέροντα, θα αλλάξει το κράτος. Μια από τα ίδια σε μια χώρα που δεν αντέχει άλλο.

Ο Τσίπρας, όμως, βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Θα γίνει ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας ή θα γίνει ο πρωθυπουργός της μπαρούφας; Με τη λογική που ακολουθεί, είτε θα οδηγήσει τη χώρα στα βράχια και θα πέσει κι αυτός είτε θα συνεχίσει να πουλάει δράκους για να επιβιώσει πολιτικά αλλά σε μια χώρα που θα αργοπεθαίνει.

Ωστόσο, αφού ο λαός αποφάσισε έχει κάθε δικαίωμα να κυβερνήσει. Αν όμως έχει λίγη Τσίπ(ρ)α πάνω του θα αφήσει τα παιχνίδια που βάζουν σε κίνδυνο την Ελλάδα. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και όταν πάει η υπόθεση στο μη παρέκει, ο λαός θα ξαναδώσει τη λύση, όποια κι αν είναι αυτή. Η οικονομία όμως έχει αδιέξοδα και κανένας δε μπορεί να τη σώσει όταν θα βρεθεί στο χείλος του γκρεμού.

Επειδή δεν πιστεύουμε σε συνωμοσίες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πιστεύουμε κι ότι ο κ. Τσίπρας με την παρέα του είναι «εγκάθετοι» ενός συστήματος που θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα, ας αποδείξουν λοιπόν εδώ και τώρα ότι δεν θα γίνουν οι ολετήρες της πατρίδας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 01/03/2015 11:15:06

  "Θα γίνει ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας ή θα γίνει ο πρωθυπουργός της μπαρούφας;" Ερώτηση και αυτή.... Αποκλείετε δηλ. να σκύψει να μαζέψει και τα δύο ...φτάνοντας ο ίσκιος το μπόϊ του...

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 01/03/2015 16:01:53

  1η μέρα του ιστορικού μήνα Μάρτη η σημερινή. Καλό μήνα. Μ' ένα επίκαιρο αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στα Ιερά “Χώματα με Ιστορία” και τον στυλοβάτη της Ελληνικής Επανάστασης, Γεώργιο Καραϊσκάκη: “Tα πρώτα χρόνια”. Αφήγηση Ηλίας Μαμαλάκης. http://tinyurl.com/q8pr98f

 3. Vassilis avatar
  Vassilis 01/03/2015 21:50:55

  Να μην εχουμε τιποτα ΙΜΙΑ ΙΙ.......

 4. airman avatar
  airman 03/03/2015 08:30:11

  "Αν σε ένα μήνα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει φαντάσματα ..." Τα φαντάσματα δεν τα είδε τώρα, τα είχε "προετοιμάσει" πολύ πριν! Ο αναγκαίος Πάνος το ήξερε πολύ καλά! Πάρα πολύ καλά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.