Ολίγον… έγκυος
10/02/2015 14:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολίγον… έγκυος

Τους έχουμε αδικήσει. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Το σχέδιο αυτό λέγεται… ολίγον έγκυος. Ή για να ακριβολογούμε λέγεται… ολίγον Μνημόνιο.

Τους έχουμε αδικήσει. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Το σχέδιο αυτό λέγεται… ολίγον έγκυος. Ή για να ακριβολογούμε λέγεται… ολίγον Μνημόνιο.

Από τότε που έλεγαν ότι θα καταργήσουν το Μνημόνιο με ένα άρθρο, από τότε που υπόσχονταν ότι θα το σκίσουν έξω από το Σύνταγμα, πέρασε πολύς καιρός. Τώρα το Μνημόνιο κατά 70% είναι καλό και κατά 30% απλά θα αλλάξει με προτάσεις του ΟΟΣΑ. Του ίδιου Οργανισμού δηλαδή που πρότεινε το tool kit (εργαλειοθήκη) και για το οποίο ο Τσίπρας και η παρέα του ήταν λάβροι. Τότε που χτυπούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση σαν χταπόδι, αλλά που τώρα πληρώνουν ακριβοπληρωμένους λαδοπόντικες όπως ο ΟΟΣΑ και η Lazard για να τους έχουν ως συμβούλους.

Να θυμίσουμε μόνο ελάχιστες από τις χιλιάδες δηλώσεις του κ. Τσίπρα τα τελευταία δύο χρόνια:

Το 2012 έλεγε: «Όπως στη ζωή δεν υπάρχει ολίγον έγκυος δεν υπάρχει ολίγον μνημόνιο».

Το 2013 ανέφερε: «Το Μνημόνιο έχει αποτύχει παταγωδώς. Καμία από τις προβλέψεις του δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Σήμερα είναι πια ξεκάθαρο ότι το Μνημόνιο δεν είναι λύση αλλά αυτό καθ’ αυτό το πρόβλημα. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και το Μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο αλλαγής. Επομένως, η κατάργηση του είναι το πρώτο βήμα μιας διαφορετικής πολιτικής που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση».

Το καλοκαίρι του 2014 τόνιζε: Η μόνη εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όσων ψηφίσατε προχθές

Το 2014 στη συνέλευση του ΣΕΒ επανέλαβε «τη δέσμευση ότι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και ο τερματισμός της λιτότητας».

Να φανταστούμε ότι όλα αυτά δεν τα ξέχασε. Περιμένουμε το πρώτο του νομοσχέδιο.

Όμως, υπάρχει κι άλλο ενδιαφέρον. Να υποθέσουμε ότι με το 70% - 30% που θα παίξουν μπάλα με το Μνημόνιο θα αλλάξουν κι άλλα πολλά. Για παράδειγμα η εξεταστική για το Μνημόνιο θα φέρει την καταδίκη κατά 30% των «ενόχων». Πλέον οι «μνημονιακοί», οι «προδότες», οι «δοσίλογοι» δεν είναι κατά 100% αλλά μόνο κατά 30%.

Όμως, επειδή η στροφή στην πραγματικότητα θέλει και plan B, μας το ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο κολοσσός των οικονομικών και των διπλωματικών θεμάτων, ο μετρ της εξωτερικής πολιτικής, Πάνος Καμμένος. «Θα βρούμε λεφτά από ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα», είπε και καθάρισε. Τον ακούνε οι ψεκασμένοι (που αυξήθηκε το ακροατήριό τους αφού πλέον είναι και οι μισοί Συριζαίοι μαζί τους) και παθαίνουν απανωτούς οργασμούς.

«Μα πώς δεν το σκέφτηκαν όλοι οι προηγούμενοι; Α, προδότες ήταν, καλά τους τα λέει ο Πάνος», σκέφτονται και είναι ενθουσιασμένοι με τον αρχηγό τους.

Και κάπως έτσι η χώρα οδηγείται προς την καταστροφή. Διότι ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, πάλι κατεστραμμένοι θα είμαστε. Θα πορευόμαστε με τους «ολίγον έγκυος» Τσίπρα – Βαρουφάκη και με τον Πάνο Καμμένο να ιδρύει τη ΜΟΜΜΑ, τη μυστική Αστυνομία του Στρατού και να φέρνει λεφτά ακόμη και από την Ζουαζιλάνδη.

Σεβαστό, δε σας άρεσε η προηγούμενη κυβέρνηση και την ανατρέψατε. Μην κλαίτε, όμως για το νέο κακό που σας βρήκε. Γιατί τελικά «ολίγον έγκυος» στη ζωή δεν υπάρχει. Ούτε «ολίγον λάθος».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.