Οι φυλές του Αυγούστου
20/08/2014 11:11
Του Μικρού Οδυσσέα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι φυλές του Αυγούστου

Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό. Για τον Αύγουστο δεν έχει πει κάτι ο σοφός λαός για αυτό και πηγαινοερχόμαστε.

Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό. Για τον Αύγουστο δεν έχει πει κάτι ο σοφός λαός για αυτό και πηγαινοερχόμαστε.

Όσοι λείπουν, είναι μαζί με τα υπόλοιπα πέντε εκατομμύρια στις παραλίες, που έχουν τόσο κόσμο όσο το Μετρό σε ώρες αιχμής. Για να μπεις στη θάλασσα ακυρώνεις εισιτήριο: «επόμενη στάση, δεσποινίς πατώνετε;».

Η πόλη όμως είναι όλα τα λεφτά τον Αύγουστο. Από ανάγκη είναι (σχεδόν) όλοι εδώ.

Λόγω εργασίας ή επειδή δεν έχουν δουλειά εδώ και καιρό.

Ασθενείς, που η θεραπεία τους αναγκάζει να μείνουν στο κλεινόν άστυ. Το αν έχουν ή όχι τη δυνατότητα να πάνε διακοπές δεν τους απασχολεί καν. Και ευχαριστούν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που είναι στις επάλξεις και τους περιθάλπουν.

Ωδιπόροι, που αδημονούν να φέρουν στον κόσμο το τέκνο τους και μακαρίζουν την τύχη τους που θα γεννήσουν πριν την έναρξη των ομίλων του Champions League.

Οδοιπόροι, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καπνιστές που ψάχνουν να βρουν περίπτερο ανοικτό. Περπατώντας καπνίζουν για να μη χάσουν τις βιταμίνες τους.

«Δίπορτοι», «ποντίκια» δηλαδή που χορεύουν όταν η «γάτα» λείπει. Βγάζουν απωθημένα, ρούχα και γούστα. Βρίσκονται σε «πενταήμερη» εκδρομή.

Κάτοχοι «αρχαίων» αυτοκινήτων. Μέχρι Lada 1500 κ.εκ. δεκαετίας ΄70 είδαμε σύντροφο να κυκλοφορεί. Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσει «κορμό» της επόμενης Κυβέρνησης, τον επόμενο Αύγουστο θα σκάσουν μύτη Moskvitch "407" και τα επίσης σοβιετικά "Volga". Ασφάλιστρα, ΚΤΕΟ, τέλη κυκλοφορίας και λοιποί καπιταλιστικοί θεσμοί θα καταργηθούν έστω για ένα μήνα. Ο καθένας θα κυκλοφορεί με ότι έχει: από πατίνι μέχρι παράνομο δεσμό.

Οι ποδηλάτες, οι οποίοι πραγματικά απολαμβάνουν την άδεια πόλη, χωρίς να περιμένουν το εβδομαδιαίο ραντεβού και δίχως να φοβούνται τον «ψυχάκια» οδηγό που θα τους στείλει να χορέψουν βαλς με το οδόστρωμα.

Ζητιάνοι και πλανόδιοι μικροπωλητές που δε βρήκαν τρόπο να φτάσουν σε μια κοντινή παραλία. Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, η αναλογία τους με τους λοιπούς κατοίκους έφτασε στο «ένα προς ένα».

«Αλογομούρηδες», που ζουν για να τζογάρουν και ποντάρουν για να ζουν.

Σπιτόγατοι και υποχόνδριοι, που περνούν όλες τις ελεύθερες ώρες τους σπίτι, πλένοντας το μπαλκόνι, το σκύλο, το αυτοκίνητο, την τέντα του «αποκάτω».

Όλες οι φυλές του Αυγούστου έχουν και κοινά χαρακτηριστικά: αδιαφορούν για τη θερμοκρασία, την άδεια θέση πάρκινγκ, τη μοναξιά, την ώρα που θα κοιμηθούν, καμιά φορά και που θα ξυπνήσουν.

Οι περισσότεροι επιτρέπουν στον εαυτό τους μια «αταξία» τη μέρα. Αδιάφορο αν αυτό είναι μισό τελάρο μπύρες, ή «αισθηματική κομεντί» σε θερινό.

Τον Αύγουστο, οι επιθυμίες απενοχοποιούνται.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
    Βούλα Ελευθεριάδου 21/08/2014 10:50:51

    εκ μέρους όλων των ιατρών σ ευχαριστούμε θερμά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.