19/09/2009 18:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι φελλοί της δημοσιογραφίας επιπλέουν πάνταΈνα από τα πιο εγγενή χαρακτηριστικά της ελληνικής δημοσιογραφίας είναι η ικανότητα που έχει να διαφοροποιεί τη στάση της ανάλογα με τη πολιτική κατάσταση. Οι συγκεκριμένοι εκφραστές αυτής της -σχεδόν κυρίαρχης- τάσης δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα, δεν εκφράζουν κάποια ιδεολογία, δεν έχουν μία συγκεκριμένη κλίμακα αρχών και αξιών. Πρεσβευτές του κινήματος Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσάει ο Άνεμος), έχουν τη τάση να προσαρμόζονται και να αλλάζουν το «χρώμα» της πρώτης σελίδας τους σαν χαμαιλέοντες, να ελίσσονται και να ξεγλιστρούν σα φίδια. Αποτελούν τους εκλεκτούς της διαπλοκής και σε κάθε «νέα» εξουσία βρίσκονται εκεί, ως αυλοκόλακες, για να απορροφήσουν όσα περισσότερα μπορούν από τη συναλλαγή με το δημόσιο.

Και ξαφνικά μόλις το κλίμα αλλάζει είναι πάλι εκεί, να αλλάξουν τίτλους, να βρουν νέους εργοδότες, να ανακαλύψουν τους νέους σπόνσορες. Ξαφνικά, η παντοδύναμη κυβέρνηση γίνεται ένας θίασος ταλαιπωρημένων ανθρώπων που ετοιμάζουν τα πράγματά τους για τη μετακόμιση. Δεν είναι χρήσιμοι πια σε κανέναν.

Το αναφέρει ξεκάθαρα ο εκδότης Φώτης Γεωργελές στην τελευταία Athens Voice: Εκείνος  που «δεν μιλάει καλά ελληνικά», που «χορεύει ζεϊμπέκικα με τους Τούρκους», «που κάνει ποδήλατο και σπάει το χέρι του», πρέπει γρήγορα να γίνει ο ηγέτης που έρχεται από το μέλλον… Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς, Ελληνίδες Έλληνες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι εδώ.

 Ενώ από την άλλη ο πανίσχυρος ηγέτης, αυτός που θα κυβερνούσε μια 20ετία, αυτός που θα άφηνε τη σφραγίδα του στη χώρα, μετατρέπεται σε έναν κουρασμένο άνθρωπο, που δεν έκανε γι αυτή τη δουλειά, δεν είχε τα εφόδια.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έβγαλαν το Σημίτη, μετά στήριξαν τον Καραμανλή και τώρα στο πρόσωπο του Γιώργου βρίσκουν το σύγχρονο ηγέτη της νέας εποχής. ΄

Μέσα από τα άρθρα τους γίνονται τιμητές των πάντων,  εθνικοί εκβιαστές, που δε διστάζουν να ζητήσουν, τώρα,  χιλιάδες ευρω από κάθε υπουργό προκειμένου να τους εξασφαλίσουν μια προνομιακή σελίδα συνέντευξης.

Δυστυχώς με αυτά τα δεδομένα τίποτα δεν τρομάζει (τους φελλούς, που παντός καιρού επιπλέουν και επιβιώνουν και «αγωνιούν» να μας σώνουν.

 Θ.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπύρος avatar
  Σπύρος 19/09/2009 18:22:21

  Κλίκ υπέρ των βομβαρδισμών τής Γιουγκοσλαβίας.Το γνωστό Κατάπτυστο Τεύχος με Τιτλο ΄Do not Stop the Bombing'
  Τίποτα άλλο.
  Οσοι ειχαν γράψει εκεί τότε , έχουν γίνει πλέον δημοσιογράφοι μέ ΄Αποψη΄΄.

  Σύμπτωση θάναι προφανώς.

 2. giankoulas avatar
  giankoulas 19/09/2009 18:23:58

  Ena bravo sto Foti Georgele gia ta editorial tou stin AV. Kai idios ta politika.

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ giankoulas 19/09/2009 23:55:05

   Ποιος ήταν στην Σύνταξη τού Κλίκ και πανηγύριζε γιά τίς Μπόμπες Ουρανίου,τότε??
   Βραχεια η Μνήμη.........

 3. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 19/09/2009 18:26:37

  Για βοήθησε μας να έχουμε και εμείς εικόνα ...

 4. osaperas avatar
  osaperas 19/09/2009 19:09:28

  Ο Γιώργος εισπράτει σήμερα ότι είχε εισπράξει πιο παλιά ο Κώστας και πιο παλιά κάποιος άλλος από το εκδοτικό κατεστημένο. Για αυτό (και για πολλά άλλο) τους λέμε νταβαντζήδες

  Έτσι είναι το παιχνίδι.Μία σου και μία του.

  Εδώ φτάσαμε σε αυτή την χώρα να έχουμε υπουργό τύπου και νούμερο δύο (ή μήπως νούμερο ένα) στη κυβέρνηση τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

  Τον γνωστό σε όλους μας Ριρή.

 5. Factorx avatar
  Factorx 19/09/2009 19:19:01

  Φώτα, κάμερα, πάμε: σκούρες ξύλινες επενδύσεις. Σκαλιστοί, πορφυροβαμμένοι τοίχοι. Χρυσοποίκιλτες βελούδινες πολυθρόνες. Τραπέζι από βαρύ, μασίφ ξύλο κερασιάς. Πολυτελή δερμάτινα σουμέν. Παχιά βυσσινί μοκέτα. Γιατί, βλέπεις, είναι οι Κεφαλές. Η αφάν γκατέ της ελληνικής τηλεπαρουσίασης. Οι κήνσορες, που ο Θεός να σε φυλάει από τους κεραυνούς της οργής τους. Οι Πεφωτισμένοι. Που δεν μπορούν να "συσκεφθούν", παρά μόνο στο παραπάνω σκηνικό του "Grande Bretagne". Και πρέπει να το επιδεικνύουν κιόλας, on camera, στο "λαουτζίκο" που ξεροσταλιάζει κρεμάμενος απ' τα χείλη τους κάθε βράδυ στις οκτώ. Α, όλα κι όλα: η... μαχόμενη δημοσιογραφία δεν συσκέπτεται όπου κι όπου!

  Για όσους αρέσκονται στη σημειολογία (και δεν έχουν μνήμη αμοιβάδας, αλλά απεναντίας δεν ξεχνούν αυτά που κάνουν αλγεινή εντύπωση), αυτή δεν ήταν παρά η λογική, επαγωγική εξέλιξη των "debates" του 2004 και του 2007. Όταν οι (δικές τους) κάμερες ανήγαγαν σε γεγονός της βραδιάς την άφιξη των Πεφωτισμένων, μέσα στις Cayenne και στα Grand Cherokee τους -πολλοί μάλιστα με σωφέρ. Γιατί Αυτοί ήταν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των debates. Σε ρόλο κομπάρσου οι λεγόμενοι "πολιτικοί αρχηγοί". Συνηθισμένοι άλλωστε στο ρόλο αυτό, οι τελευταίοι. Μόνο που, από την πολλή συνήθεια, δεν αρκούνται πια να γίνονται γιουσουφάκια μόνο στα αφεντικά των Πεφωτισμένων. Υποβάλλουν πλέον ευπειθώς και σ' Αυτούς τα σέβη τους.

  Δεν είμαι θαυμαστής της Αλέκας σε κανένα επίπεδο. Ούτε στο ιδεολογικό, ούτε στο δεοντολογικό, ούτε στο αισθητικό. Αλλά σήμερα, της έβγαλα το καπέλο. Που τόλμησε να "βγάλει γλώσσα" στους Πεφωτισμένους της δημοσιογραφικής οίησης.

  http://avrianistis.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/09/2009 19:30:28

  Δεν είναι φελλοί FactorX. Είναι επικίνδυνοι. Η δικτατορία σήμερα έχει ένα όνομα: ΜΜΕ.

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/09/2009 19:47:39

  Περάσαμε από τη κληρονομική ελέω θεού (ή μάλλον ξένων δυνάμεων) Μοναρχία, στη κληρονομική (ελέω γόνων) και συγχρόνως κομματική δημοκρατία, και εδώ και μερικά χρόνια ζούμε υπό καθεστώς τηλεοπτικής δημοκρατίας.
  Το πάλαι ποτέ σκήπτρο του βασιλιά, αντικαταστάθηκε από το μαρκούτσι του "ρεπόρτερ", που είναι πιο ισχυρό.
  Παλιά οι τσιφλικάδες φεουδάρχες διαφέντευαν από τα ψηλά τους κάστρα, σήμερα κατοικοεδρεύουν στα γυάλινα παράθυρα...
  Εμείς είμασταν πάντα και θα είμαστε για πάντα, οι είλωτες δουλοπάροικοι που συμπληρώνουν την εικόνα της αέναης εκμετάλλευσης.. Δάτς όλ!

 8. panos avatar
  panos 19/09/2009 19:55:34

  ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!!!ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
  ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.....

  • Factorx avatar
   Factorx @ panos 19/09/2009 20:59:17

   γίνεται να αλλάξεις ψευδώνυμο σε παρακαλώ. το έχει ένας δικός μας και θα μπερδευτούμε.

 9. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
  ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ 19/09/2009 20:52:22

  Φάκτορα τουλάχιστον οι φελλοί που εμφανίζονται στην κορυφή του άρθρου σου ειναι σαμπάνιες και βουργουνδίες.

  Οι ελληνικοί δημοσιογραφικοί φελλοί δεν κάνουν ούτε για ρετσίνα.

 10. .......... avatar
  .......... 19/09/2009 21:43:52

  Αστείρευτη η δύναμη του Γιάννη Πολίτη
  Από πού άραγε αντλεί την δύναμη του ο Γιάννης Πολίτης και διατηρεί διευθυντικές θέσεις σε δύο ραδιόφωνα; Θυμίζουμε ότι ο δημοσιογράφος των ''Νέων'' πρόσφατα ανέλαβε την διεύθυνση του νέου ραδιοφωνικού σταθμού City fm ενώ, παράλληλα, λέγεται ότι διαπραγματεύεται ακόμη με ανθρώπους του 9.84 ως σαν να διατηρεί τη θέση του διευθυντή. Παράξενο πώς κάποιοι δημοσιογράφοι τα καταφέρνουν τόσο καλά την ώρα που υπάρχουν άνεργοι συνάδελφοι μας που αγγίζουν το τετραψήφιο νούμερο. Άραγε θα διατηρήσει και στον City τον οδηγό και το αυτοκίνητο που του παρέχει ο 9.84; Για την θέση στην ΕΡΤ δεν αναρωτιόμαστε τόσο, διότι η καθημερινή του αρθρογραφία στα ''Νέα'' μας επιτρέπει να εικάζουμε ότι δεν θα αμφισβητηθεί αφού με εύστοχο και διακριτικό τρόπο κόβει γέφυρες… και χτίζει… νέες.
  http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=medianews&item_id=5747

 11. p.k avatar
  p.k 19/09/2009 22:01:17

  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ.ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΥΣ VIP

 12. anagnostis avatar
  anagnostis 19/09/2009 22:23:07

  Διάβασα στο fimotro του γνωστού που δουλεύει στο κανάλι του γνωστού που έπηξε στις δουλειές επι ΝΔ τα εξής: "Η αλήθεια είναι ότι η Απογευματινή δεν αποτελεί εφημερίδα που βρίσκεται στις προτεραιότητές μας. Σήμερα όμως οφείλουμε να παρουσιάσουμε την κατάντια του Καραμανλή. Συνέντευξη στην Απογευματινή και φωτογραφία αγκαζέ, σαν να πρόκειται για βάπτιση με τον Αθανασιάδη και την Αντωνοπούλου! Τρομακτική ξεφτίλα. Όχι για τους δημοσιογράφους, αλλά για τον Καραμανλή. Τι εικόνα είναι αυτή; Ούτε ο Καρατζαφέρης δεν θα επέτρεπε να δημοσιευτεί τέτοια φωτογραφία...".

  Δεν είναι δηλαδή ξεφτίλα να βγαίνουν στο κανάλι του και είναι ξεφτίλα να φωτογραφίζεται ο Καραμανλής με δυο διευθυντές εφημερίδων της παραταξης του.

  Εγω προσωπικά δεν τις αγγίζω. Αλλά οχι και να βγάζει ξεφτίλα όποιον δημοσιογηράφο δεν πάειο ο θαυμαστής του Θέμου και του Χατζηνικολάου. ¨Ημαρτον.

 13. petrakis avatar
  petrakis 19/09/2009 22:31:56

  Πως μπορούμε να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ στο σύστημα των βαρώνων των ΜΜΕ και των ΟΦΑ ; Αυτοδυναμία θέλουν τα ΜΜΕ και οι μεγαλοεργολάβοι και τα εξωθεσμικά κέντρα, εντός και εκτός Ελλάδος ; Ας τους χτυπήσουμε εκει που πονάνε.

  Προτείνω :

  1) Να ψηφίσουμε ΜΑΖΙΚΑ ένα από τα 5 κόμματα που υπολείπονται του ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ ( ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι -Πράσινοι ) για να μην επιτευχθεί αυτοδυναμία.
  ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ, ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ, όχι μικρά κόμματα, όπως θα ήθελαν να κάνουμε οι ΒΑΡΩΝΟΙ -ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ των ΜΜΕ και τα υποχείριά τους. Να τους χαλάσουμε τη συνταγή, τη σούπα που μας ετοιμάζουν, με τις στημένες εκπομπές τους, τις στημένες ερωτήσεις τους και τα κατευθυνόμενα άρθρά τους ! ΟΛΟΙ στις κάλπες για να τους ξυνίσουμε τα μούτρα το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου και να τους χαλάσουμε τα σχέδια για το νέο φαγοπότι από τα δημόσια έργα, τις κρατικές διαφημίσεις ή τα ρουσφέτια ...

  2) Να απαντάμε άλλα αντί άλλων στα ερωτήματα των δημοσκοπήσεων είτε πριν είτε κατά την ημέρα των εκλογών, ώστε να ξεφτιλιστούν οι κατά παραγγελίαν δημοσκοπήσεις και τα exit polls. Φανταστείτε τα μούτρα των μεγαλοδημοσιογράφων και των αφεντικών τους το βράδυ των εκλογών, εάν πάθουν στραπάτσο !!!

  Μπορούν αυτές οι εκλογές να μετατραπούν σε Βατερλώ της προσπάθειας ορισμένων εξωθεσμικών κέντρων και παραγόντων να διαμορφώνουν τη κοινή γνώμη και να ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ στα παρασκήνια, αναδεικνύοντας μαριονέτες -πρωθυπουργούς.Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη επανάσταση στη νεώτερη πολιτική ιστορία του τόπου, η οριστική συντριβή και περιθωριοποίηση των μεγαλοκαναλαρχών και η αποκατάσταση του συνταγματικού ρόλου της 4ης εξουσίας στο ρόλο του κριτή και όχι του εκβιαστή.

  3) Να δημιουργηθεί ένα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ μπλογκ που να προωθεί τις ιδέες αυτές της ρήξης με τα μεγαλοεκδοτικά συμφέροντα και μια ομάδα στο Facebook, με προτεινόμενη αντίδραση αυτή που προτείνεται στο πρώτο σημείο.

 14. ΜΑΚ avatar
  ΜΑΚ 19/09/2009 22:32:55

  ΕΝΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΝΔ ΤΗΝ 4/10/2009 ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΑΣ.

 15. Orestios avatar
  Orestios 19/09/2009 22:43:34

  Ούτε καν φελλός δεν χρειάζεται να είναι κάποιος όπως περιγράφεται στο άρθρο για να γίνει δημοσιογράφος "έγκυρης και αντικειμενικής εφημερίδας". Σημασία έχει η μαεστρία στη γλώσσα (μην μπερδεύετε την λέλξη με τον λόγο), που θα ζήλευε ως και ο χαμαιλέοντας. Τα υπόλοιπα χαρίσματα είναι αυτά του χαμαιλέοντα. Και η ικανότητα να ζηκώνει βάρος ανάλογο 5 εκατομυρίων σε μαύρες σακούλες.

 16. qaz avatar
  qaz 20/09/2009 00:22:18

  Ενδεχομένως να νομίζουν ότι παρέχουν υπηρεσίες με τα προσκόμματα για την τηλεμαχία είτε ανατρέποντάς το είτε αποπροσανατολίζοντας από το διακύβευμα των εκλογών, αλλά η χθεσινή ιλαροτραγική και σαφώς εξωθεσμική παρουσία των 6 "δημοσιογράφων" ενεργοποιεί στον κόσμο τα αντανακλαστικά του σε βάρος γενικά των ΜΜΕ και επαγωγικά των θέσεων που συντονισμένα προωθούν. Ας το ξανασκεφθούν, γιατί η συνταύτιση ήταν πέρα από εμφανής και τα αποτελέσματα της ενέργειάς τους είναι αντίθετα του αναμενομένου.

 17. provato avatar
  provato 20/09/2009 00:23:51

  Όποιος πολίτης σήμερα έχει εναποθέσει την ΄΄ενημέρωσή΄΄ του στα κατεστημένα ΜΜΕ, δελτία των 8, εφημερίδες των επιχειρηματιών και άλλων ΄΄επενδυτών΄΄, talk show τηλεαστέρων, κρατικά μέσα και λοιπές ... δημοκρατικές δυνάμεις, είναι άξιος της μοίρας του.

  ΥΓ:Χωρίς παιδεία πραγματική είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε έρμαια στις διαθέσεις ενος κλειστού συστήματος εξουσίας. Με τους ΄΄αρχιερείς΄΄ του, τους ΄΄διακόνους΄΄ του και τους ... ΄΄καντηλανάφτες΄΄...
  ΥΓ2: Πλέον τείνω να πιστέψω πως ακόμα και η προσπάθεια κριτικής παρακολούθησης των ανωτέρω βλάπτει ανεπανόρθωτα το (όποιο) πνευματικό επίπεδο - ικανότητα αντίστασης στην χειραγώγηση- έχει απομείνει στον καθένα μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.