Οι εθνικές τραγωδίες, η συμμαχία των ηλιθίων και οι εκλογές που έρχονται
28/12/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εθνικές τραγωδίες, η συμμαχία των ηλιθίων και οι εκλογές που έρχονται

Οι άδειες τσέπες και τα άδεια στομάχια αντέχονται. Οι εθνικές τραγωδίες όχι. Αυτό ας το αναλογιστούν όσοι βουλευτές φωνάξουν «παρών» αύριο.

Στη χώρα του παράδοξου και της φαιδράς πορτοκαλέας συμβαίνει το εξής απίθανο γεγονός, το οποίο επεσήμανε και ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξή του: Η Νέα Δημοκρατία να μην επιδιώκει τις εκλογές αν και έχει κάθε λόγο να γίνουν αυτές άμεσα και ο ΣΥΡΙΖΑ να καίγεται για εκλογές αν και πολύ πιθανόν να είναι αυτές οι κάλπες η καταστροφή του.

Εξηγούμαστε: Η ΝΔ έχει κάθε συμφέρον να στηθούν κάλπες στις 25 Ιανουαρίου άντε την 1η Φεβρουαρίου για τους εξής λόγους: Με όλα τα μέτωπα της χώρας ανοικτά, με το φάσμα μιας πιστωτικής κατάρρευσης να είναι προ των πυλών, με τον κίνδυνο να αρχίσει ένα bank run εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με τις πιέσεις των ξένων να εντείνονται και με την ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις να κλείνει, ασφαλώς και θα ήθελε ο Σαμαράς να πάει να αναμετρηθεί με τον Τσίπρα και ας αποφασίσει ο λαός σταθμίζοντας αυτά που ζει εκείνη την ώρα που ρίχνει το φάκελο στην κάλπη.

Από την άλλη, ακόμη και μια «διαχειρίσιμη ήττα» για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ καλύτερη από μια καταστροφική ήττα. Αν υποθέσουμε δηλαδή ότι ο πρωθυπουργός οδηγεί τη χώρα σε εκλογές για να προκύψει μια αριστερή παρένθεση με διάρκεια ζωής ολίγων μηνών (για να μην πούμε κάτι χειρότερο) αυτό θα ήταν ένα καλό σενάριο για τη ΝΔ. Κι όμως, ο Σαμαράς δε θέλει εκλογές διότι η πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να καταστρέψει τα πάντα. Μπορεί να βάλει την Ελλάδα σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Ο καθένας λοιπόν ας κρίνει την υπευθυνότητα ή όχι του πρωθυπουργού που αποκηρύσσει τις εκλογές αν και είναι προς το συμφέρον της παράταξής του. Άλλωστε, αν δούμε τα γκάλοπ, η κατάρρευση των λαϊκίστικων δυνάμεων όπως του Καμμένου ή της Χρυσής Αυγής προς όφελος της ΝΔ θα είναι. Ενώ η ενδυνάμωση του Ποταμιού και το κόμμα Παπανδρέου θα στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ πολύτιμες δυνάμεις.

Από την άλλη, το απίστευτο παράδοξο συνεχίζεται καθώς ο Τσίπρας σαν κουτσαβάκι της Τρούμπας επιζητά εκλογές αν και δεν είναι προς το συμφέρον του. Κανονικά θα έπρεπε να στηρίξει με θέρμη την πρόταση για εκλογή Προέδρου τώρα και εκλογές στα τέλη 2015. Για σκεφτείτε. Θα έπινε η κυβέρνηση όλο το πικρό ποτήρι μιας νέας διαπραγμάτευσης με την τρόικα, η φθορά θα ήταν μεγαλύτερη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαινε αλώβητος και με κλεισμένες όλες τις συμφωνίες, την προληπτική γραμμή στήριξης ενώ θα είχε αποφύγει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις ή σε ενδεχόμενη πιστωτική κρίση.

Με μεγαλύτερη άνεση θα κέρδιζε τις εκλογές, όποτε αυτές γίνονταν και θα είχε μια χώρα «μαζεμένη», με πλεόνασμα, ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ρυθμισμένο το χρέος. Έστω και με σκληρή λιτότητα στους πολίτες, δεν θα χρεωνόταν ο Τσίπρας απολύτως τίποτε αλλά αντίθετα θα μπορούσε να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος. Τώρα, ζητά εκλογές, πιθανότατα θα τις κερδίσει και το πιο πιθανό είναι να σκάσει στα χέρια του η βόμβα της χρεοκοπίας, της απόσυρσης καταθέσεων ή ακόμη και του λουκέτου στα ATM’s των τραπεζών. Και θα μείνει ο Τσίπρας στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της δραχμής για να μην πούμε τη δεκάρας.

Γιατί ζητά εκλογές ενώ δεν είναι προς το συμφέρον του; Είναι το επόμενο ερώτημα που ως απάντηση έχει ότι είναι παγιδευμένος στην «αντιμνημονιακή» ρητορική του. Κι εμείς κατά του μνημονίου είμαστε όμως ο Τσίπρας και η παρέα του πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Θα σκίσουν τα μνημόνια μονομερώς, θα χορέψουν τις αγορές παίζοντας ζουρνάδες και νταούλια, θα κάνουν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, θα πάρουν (παράνομα) τα λεφτά του ΤΧΣ και θα τα μοιράσουν, θα κρατικοποιήσουν τις τράπεζες και άλλες ΔΕΚΟ και μπορεί να στήσουν και πέντε – έξι ειδικά δικαστήρια και ορισμένες κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους μνημονιακούς. Αυτή η ρητορική εγκλώβισε τον Τσίπρα σε μια ανέξοδη εκστρατεία πίεσης για πρόωρες εκλογές και τελικά σε μια, ας την πούμε, αντισυνταγματική συμπεριφορά, καθώς ταύτισε την εκλογή Προέδρου με την κατάρρευση της κυβέρνησης.

Εκλογές λοιπόν; Ναι εκλογές και ο καθένας θα πληρώσει το τίμημα που του αναλογεί. Η κυβέρνηση μπορεί να πληρώσει τα λάθη και τις καθυστερήσεις που έκανε. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως και η συμμαχία των ηλιθίων θα πληρώσουν το τίμημα μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης της οικονομίας με ανυπολόγιστη ζημιά για την κοινωνία. Ίσως ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται ακόμη ότι ο πάτος που πιάσαμε το 2012 μπορεί να μας ξαναεμφανιστεί. Ο ελληνικός λαός μπορεί να περνά δύσκολα, όμως, στα δύο χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά έβγαλε από πάνω του την ανασφάλεια μιας εξόδου από το ευρώ. Έφυγε το grexit, κουτσά – στραβά η χώρα πήρε το σωστό το δρόμο και αυτό το αίσθημα ασφάλειας κάνει τώρα τους Έλληνες να θέλουν να δοκιμάσουν το σερβιρισμένο ως καινούργιο, το «επαναστατικό», το αντισυστημικό.

Με γεια τους με χαρά τους. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και ο λαός πρέπει κάθε τέσσερα χρόνια να εκφράζεται δια της ψήφου του και τα επόμενα τέσσερα χρόνια να πληρώνει για τις επιλογές του.

Δε θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών ειδήσεων, όμως, αυτή η εκλογική αναμέτρηση, εφόσον γίνει σε ένα μήνα, θα φέρει πολλά δεινά στη χώρα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει και κάνει έστω κι ελάχιστα από αυτά που λέει τότε δυστυχώς η Ελλάδα θα ζήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Επειδή, όμως, έχουμε επισημάνει ότι δεν είναι μόνο η οικονομία αλλά και τα εθνικά θέματα, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε. Οι άδειες τσέπες και τα άδεια στομάχια αντέχονται. Οι εθνικές τραγωδίες όχι. Αυτό ας το αναλογιστούν όσοι βουλευτές φωνάξουν «παρών» αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/12/2014 08:12:49

  Δεν είναι απλώς το αντιμνημονιακό που επιβάλλει στο σύριζα να μην αρνηθεί κάθε ευκαιρία για εκλογές.Είναι και το παλιό φετίχ της αριστεράς με την εξουσία.Δεν είναι δυνατόν αριστερό κόμμα να αρνηθεί την εξουσία γιατί χάνει κάθε λόγο ύπαρξης.Τέσσερις δεκαετίες προπαγάνδας στη μεταπολίτευση δημιούργησαν το προφίλ μιας λαικής παράταξης που αρκεί να παραμερίσει τους κακούς για να λύσει όλα τα προβλήματα και σε αυτό συνέβαλαν πάρα πολλοί.Δεν μπορούν να κάνουν πίσω.Μόνο οι ψηφοφόροι μπορούν να τους σταματήσουν.

  • George N avatar
   George N @ ψυχραιμια 28/12/2014 19:13:24

   Σωστά είναι σε αυτόματο πιλότο. Κι ο ίδιος ο Marx να κατέβει και να φωνάζει "που πας ρε Καραμήτρο" δεν θα κάνει διαφορά. Την προηγούμενη φορά που νόμισαν ότι είναι κοντά δεν δίστασαν να πλακωθούν με την Βρετανική Αυτοκρατορία κόντρα σε κάθε λογική. Πάντως υπάρχει και το ενδεχόμενο η Αριστερά να χάσει κάθε λόγω ύπαρξης.....αφού πάρει την εξουσία. Έχει ξαναγίνει :-)

 2. ΚωσταςΧ. avatar
  ΚωσταςΧ. 28/12/2014 08:23:01

  ο συντάκτης του αρθρου γιατι παιρνει σαν δεδομενο τις εξαγγελιες του συριζα;πως πιστευει ότι αν ο μη γένοιτο γινει κυβερνηση ο συριζα δεν θα κανει κολωτουμπα κι αυτος; για τοσο αξιόπιστους τους εχει;γιατι εγω νομιζω ότι υπαρχει συριζα εσωτερικου και συριζα εξωτερικου ;ώστε να καλυπτει ολες τις εκδοχες ,οποτε, καλη χρονια και ευτυχες το νέο ετος , σε ολους !

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΚωσταςΧ. 28/12/2014 08:49:41

   Αυτό πολύ θα το ήθελε ο Τσίπρας και οι περί αυτόν και ήδη το έχει υποσχεθεί παντού, πίσω από κλειστές πόρτες βέβαια. Όμως δεν θα τον ακολουθήσουν οι βουλευτές του. Ας σκεφτούμε π.χ. τον Λαφαζάνη και τους δικούς του να συναινούν σε παρατάσεις μνημονίων κλπ. Παναγούληδες που λένε για κρεμάλες και το κακό συναπάντημα. Διαμαντόπουλους που λένε για γουναράδικα κλπ. κλπ. Όταν ήδη υπάρχει μεγάλη και εντεινόμενη καχυποψία εντός του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Τσίπρα, η οποία μόνον στο όνομα της κατάληψης της εξουσίας με δυσκολία καλύπτεται, μπορούμε να αντιληφθούμε τι θα συμβεί εάν μετά τις εκλογές, με τους πάντες εντός ΣΥΡΙΖΑ υποψιασμένους, αποπειραθεί ο Τσίπρας να ενεργήσει ως "ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού". Ή διάσπαση (και άρα πολιτική κρίση) ή δεν θα το κάνει και άρα θα γίνουν όσα λέει το άρθρο. Το ενδιαφέρον θα είναι αν πάει σε διάσπαση. Τι θα γίνει μετά; Θα παραμείνει πρωθυπουργός; Θα παρακαλάει τον Σαμαρά (αν μείνει αρχηγός της ΝΔ, όπως θα έπρεπε και όπως είναι το δικό μου βασικό σενάριο) να κάνουν μαζί κυβέρνηση; Με πρωθυπουργό τον ίδιο τον Τσίπρα; Θα πάει σε "κυβέρνηση ειδικού σκοπού"; Θα πάει σε νέες εκλογές με τη χώρα υπό διάλυση; Και το κόμμα του διασπασμένο; Ο κόσμος τι θα κάνει τότε; Θα δώσει πλειοψηφία στον Λαφαζάνη; Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η προεδρική εκλογή δείχνει ότι το αντιμνημόνιο φυλλορροεί και φυλλορροεί κυρίως σε επίπεδο κόσμου - αλλά εν μέρει και βουλευτλων. Εάν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και για μερικές ημέρες, τότε θα φυλλορροήσει και άλλο και όλοι οι "ρεαλιστές" του ΣΥΡΙΖΑ θα αναθεωρήσουν τη στάση τους. Το κακό με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει περιθώριο για άλλη ρητορική. Άρα θα προσγειωθούν ανώμαλα και θα φλυγουν για άλλες πολιτείες, ίσψς κομματικούς σχηματισμούς που δεν υπάρχουν ακόμη.

  • Giorgis avatar
   Giorgis @ ΚωσταςΧ. 28/12/2014 12:19:11

   Μα δεν έχει πουθενά να κάνει κολοτούμπα, μη το ελπίζετε. Πολύ απλά, το κόστος ενός δανείου, αν δεν έχεις ενέχυρο, είναι ανάνολγο με το ιστορικό που έχεις. Ο Σαμαράς δημιούργησε ένα ιστορικό και έτσι μίκρυναν τα spread και μείωσε το κόστος. Απλά μετρήσιμα και φανερά πράγματα. Τώρα Ο Τσίπρας όχι μόνο δεν έχει ιστορικό, λέει ότι θα ξεκινήσει με στιλ ... δεν πληρώνω, κάνω παροχές, σχίζω μνημόνια και δεν συμμαζεύεται. Άρα με αυτό το λέγειν θα κάτσει σε ένα τραπέζι ... Το κόστος δανείου ανεβαίνει. Η Επιλογή που έχει ο Τσίπρας είναι είτε να κάνει πιο αυστηρή λιτότιτα ή να κάνει μία χρεοκοπία και να ρίξει το φταίξιμο στο κεφάλαιο, στις αγορές, στην καμένη γη που βρήκε η κάποιο άλλο συνήθης ύποπτο. Κλασικό παλιό στοίχο θα ξανα μελοποιήσει. Μετά από αυτό δεν μπορώ να κάνω το προφήτη ... θα χάσουμε αλλά δυο χρονάκια, αλλά ελπίζω να μάθουμε το μάθημά μας. Φυσικά υπάρχουν και χειρότερα σενάρια ... βλέποντας.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 28/12/2014 09:20:14

  Η κίνηση των διαδικασιών εκλογής ΠτΔ αποδείχθηκε win-win κατάσταση για τον Σαμαρά. Βγαίνει ΠτΔ, κερδίζει. Δεν βγαίνει ΠτΔ, πάει σε βουλευτικές εκλογές με το πάνω χέρι. Κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές, είναι θριαμβευτής. Χάνει τις βουλευτικές εκλογές, αφήνει τον εξυπνάκια ΣΥΡΙΖΑ να λύσει τα προβλήματα τις χώρας "εφαρμόζοντας το πρόγραμμά του" (εδώ θα γελούσαμε, αν δεν κλαίγαμε), έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό πιθανότατα υψηλότερο από αυτό του Ιουνίου 2012, άρα, κρατάει και την ηγεσία της ΝΔ με σχετική ευκολία. Δεν ξέρω αν το σχεδίασαν έτσι, πάντως μέχρι στιγμής πάει περίφημα και αυτό αποδεικνύει πόσο λάθος έχουν όσοι οψίμως λένε ότι καλά έκανε ο Καραμανλής και τα παράτησε (Προφήτης, στο τελευταίο άρθρο του). Το κυριότερο είναι ότι φέρνει την ελληνική κοινωνία, βουλευτές και ψηφοφόρους, ενώπιον των ευθυνών τους. Εγώ δεν αποκλείω να υπάρξουν μεταστροφές της τελευταίας στιγμής αύριο και να δούμε έως και εκλογή ΠτΔ ή πάντως ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που περιμένει η κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, το φλέγον ερώτημα είναι, γιατί θέλει ντε και καλά εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει απάντηση χωρίς να ληφθούν υπόψη μας και συνωμοσιολογικές παράμετροι. Ένα μέρος της αυτοκρατορίας του χρήματος έχει επενδύσει στην κατάρρευση της Ελλάδας, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο Τσίπρας εκτελεί εντολές αυτού ακριβώς του τμήματος της αυτοκρατορίας του χρήματος. Πολύ απλά, ο σκοπός είναι να βγει και να τα κάνει μπάχαλο. Δεν θα γίνει δηλαδή (μόνο) από ανοησία αυτό το καταστροφικό που είναι να γίνει, θα γίνει (κυρίως) από δόλο. Για να πω την πλήρη αλήθεια, το συνωμοσιολογικό αυτό σενάριο με έπειθε πλήρως, ώσπου ήρθαν οι εξαγγελίες-διαρροές για κόμμα ΓΑΠ και τα πράγματα κάπως άλλαξαν. Αντικειμενικά το κόμμα ΓΑΠ θα βλάψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα εκμηδενίσει τις παπανδρεϊκές ψήφους που είχαν πάει από αντιβενιζελισμό και εκδικητικότητα προς το κόμμα αυτό, ενώ θα αποτελέσει και δεξαμενή υποδοχής των εναπομεινάντων παπανδρεϊκών, που αλλιώς δεν θα ψήφιζαν ΑνΕλ, δεν θα ψήφιζαν την ανύπαρκτη ΔΗΜΑΡ, δεν θα ψήφιζαν ΚΚΕ, δεν θα ψήφιζαν Χ.Α., θα ψήφιζαν, ασφαλώς-ασφαλέστατα, ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή έχω ως δεδομένο ότι ο ΓΑΠ δεν ενεργεί οικεία βουλήσει, μια κίνησή του που αντικειμενικά δεν θα ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με μπερδεύει πολύ στη συνωμοσιολογική θεώρηση του πράγματος. Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει καθόλου, αλλά ίσως να έχει μειωθεί, ιδίως μετά την πλήρη άρση του QE από την Fed - άρα, δεν έχουν πια ανάγκη να πλήξουν το ευρώ - οπότε να εχουν αλλάξει και οι συσχετισμοί εντός των παλαιών υποστηρικτών της κατάρρευσης της Ελλάδας. Όμως από κάθε άποψη υπάρχει αδιέξοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεχόταν την εκλογή ΠτΔ με "εκλογές το Νοέμβριο" θα ήταν σαν να έλεγε ότι τελικά δεν είναι και τόσο καταστροφική αυτή η κυβέρνηση. Εμμέσως έδινε "λευκή επιταγή" στην παράταση των μνημονιακών πολιτικών μέσα στο 2015 και θα ακύρωνε την μαξιμαλιστική ρητορική του, προς μέγιστη απογοήτευση του έως σήμερα πιστού του ακροατηρίου. Ή δηλαδή θα αυτοακυρωνόταν ως ρητορική, ή θα πήγαινε τη ρητορική του έως τέλους, με "κίνδυνο" να αποδειχθεί η ανεπάρκεια και τα αδιέξοδά της. Δηλαδή, η κατάσταση δεν είναι win-win αλλά win-win-win για τον Σαμαρά. Σε συνδυασμό με τον αριστοτεχνικό χειρισμό της υπόθεσης Χαϊκάλη. Δεν θα εκπλαγώ καθόλου, εάν ο άνθρωπος αυτός (Χαϊκάλης) ψηφίσει αύριο για ΠτΔ με μόνο κριτήριο την παράταση της βουλευτικής του μισθοδοσίας. Ίσως να έχουμε πολλές εκπλήξεις αύριο. Οι βουλευτές ψάχνονται για να υπερψηφίσουν.

  • MCA avatar
   MCA @ Διογένης 28/12/2014 13:43:46

   Το κόμμα του ΓΑΠ θα ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν διασπασθεί το ΠΑΣΟΚ, ένα από τα δύο κομμάτια ή και τα δύο, μπορεί να πάρουν λιγότερο από 3% και να μην μπουν στην βουλή. Σε αυτή την περίπτωση η συνολική εκλογική δύναμη των κομμάτων με ποσοστό λιγότερο του 3%,θα ανέβει πάνω από το 10%,σε σχέση με το 7% που δείνουν οι δημοσκοπήσεις σήμερα, με αποτέλεσμα να μειωθεί το αναγκαίο ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για αυτοδυναμία.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Διογένης 28/12/2014 15:38:00

   Ειναι γνωστό Διογένη οτι οι εντολές που ακολουθεί ο ΓΑΠ έρχονται πέραν του Ατλαντικού . Φαίνεται όμως ότι οι εντολείς έχουν τρομάξει απο την ρητορική του Τσίπρα και δεν θέλουν να ρισκάρουν , έτσι έριξαν τον ΓΑΠ να φρενάρει τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε και στην χειρότερη περίπτωση να μην βγεί αυτοδύναμος . Εχεις δίκαιο για την επόμενη μέρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ . Αν δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα θα είχε πολύ γέλιο,σε κάθε περίπτωση πάντως μακροημέρευση τέτοιας κυβέρνησης είναι απίθανη .

 4. dexi_half avatar
  dexi_half 28/12/2014 13:46:27

  Οι εκλογές ίσως είναι ευκαιρία να καθαρίσουμε από πολιτικά τζάκια και Βαρώνους. Είναι όμως έτσι; Τα πρώτα πράγματα που θα φέρει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στους λαθρομετανάστες, μοιρασιά του Αιγαίου, μονομερείς ενέργειες και επιστροφή στο ΔΝΤ χωρίς Ευρωπαϊκές εγγυήσεις. Οι εσωτερικές αναταραχές θα διογκώσουν τη ΧΑ και θα κάνουν επιθετικούς τους λαθρομετανάστες. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη. Ίσως 2-3 νησιά θα προσπαθήσουν να τα πάρουν οι Τούρκοι ώστε να αλλάξει ο σχεδιασμός της ΑΟΖ και να διευκολυνθεί η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εφόσον έχει κοιτάσματα

 5. Wolf avatar
  Wolf 28/12/2014 14:01:42

  Αν υποθέσουμε οτι κερδίζει ο Τσιπρας τις εκλογές, ποιος μας λεει οτι θα μπορει να σχηματίσει κυβέρνηση, θα εχει δηλαδή το ποσοστό εκείνο που θα του δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού. Στην πράξη αυτο σημαίνει οτι η χώρα θα συνεχίσει να σύρεται στην αστάθεια υπ ευθύνη του, με οτι αυτο σημαίνει για τους κινδύνους που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία την περίοδο αυτή την παρατεταμένη των εκλογών. Πριν 2 περίπου μήνες οι αγορές έδειξαν τις προθέσεις τους μεςα σε δυο ημέρες και τι μπορούν να κανουν. Ας φανταστούμε αν μας βρουν ανοιχτούς για μακρύ διάστημα τι θα μας συμβεί. Οι βουλευτες αυριο έχουν τις τύχες όλων μας στα χέρια τους. Οι βουλευτες θα πρεπει να αναλογιστούν τι διακυβεύεται για την πατρίδα. Ας αναλογιστούν οςοι ψηφίσουν παρών οτι θα πανε κόντρα στη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνων πολιτών που ΔΕΝ θέλουν εκλογές τωρα. Ας αναλάβουν την ιστορική ευθύνη που έχουν απέναντι σε όλους τους Ελληνες πολίτες, για να μην βιωςουμε δραματικές καταστάσεις, γιατί διαφορετικά η οποία τραγωδία για την ελληνικη κοινωνία θα εχει φαρδιά πλατιά το ονομα και το επώνυμο των βουλευτών αυτών που θα μας στείλουν στις εκλογές. Και τοτε θα να λάβουμε εμεις τις ευθύνες μας απέναντι τους. Για τον απλούστατο λόγο, οτι αν αυτοί νοιάζονται για τα κόμματα τους, εμάς δεν μας νοιάζει καθόλου και επιςης δεν τους στείλαμε εκει για να νοιάζονται για τα κόμματα τους, αλλα για την πατρίδα και τους πολίτες της.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Wolf 28/12/2014 18:42:29

   Έτσι ακριβώς!

 6. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 28/12/2014 15:15:20

  Όλα φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.. Των εξαποδώ ενοείται που μας διατηρούν εν ζωή ακόμη. Η Ελλάδα για να επιβιώσει μέχρι να τακτοποιηθούν τα της ΕΕ χρειάζεται έναν τρόπο ελέγχου. Είτε με μνημόνιο είτε με κάποια άλλη συμφωνία. Αυτό πρέπει να ζητηθεί από εμάς. Μια νέα κυβέρνηση όσο πιο άσχετη και κηπουρική είναι, τόσο το καλύτερο για τους εξαποδπω, θα αναγκασθεί να υπογράψει με καλύτερους όρους για τους δανειστές. Οσο καθυστερήσει ή διαπραγματευτεί τόσο αποδυναμώνει τη θέση της, ο χρόνος είναι εις βάρος μας. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι ζαχαρωτά για ηλιθίους. Αν ο μικρός Αλέξης καταλάβει τι παίζεται θα πρέπει να υπογραψει προ εκλογών και να εκλέξει πρόεδρο, διαφορετικά θα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της βόμβας που θα σκάσει στα χέρια του. Το ότι ελπίζουν οι του σίριζα να γίνουν κυβέρνηση και να ξεφύγουν κιόλας από την μέγγενη των αναγκών είναι όνειρο θερινής νυκτός. Η μόνη τους ελπίδα είναι να γίνουν κυβέρνηση και μετά να κάνουν δημοψήφισμα και ο κόσμος να επιλέξει αντίθετη κατεύθυνση από την δική τους, οπότε να δικαιολογηθεί η κωλοτούμπα... Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος...Και η πραγματικότητα επίσης. Τα στελέχη του σιριζα είναι κυρίως φευγάτοι κνίτες και αριστεροί που επιζητούν ρεβάνς του 1944. Οι ψηφοφόροι του θέλουν να κυβερνήσει και να μην εφαρμόσει αυτά που λέει. Οι καινούργιοι πασόκοι που είδαν φως και μπήκαν θέλουν απλά να ξαναπάρουν το κιούπι με το μέλι. Ότι και να γίνει κανείς από όλους αυτούς δεν θα υλοποιήσει το όνειρο του. Οι πασόκοι θα μείνουν μπουκάλα, οι κνίτες θα δοκιμάσουν επανάσταση και θα σπασουν τα μούτρα τους, οι ψηφοφόροι θα διαπιστώσουν έντρομοι ότι και ο τσίριζα και ο σόιμπλες ενοούσαν αυτά που έλεγαν προεκλογικά. Ο θεός να βάλει το χέρι του. Όλα παίζονται σε βάρος μας, όλοι περιμένουν να μην υλοποιηθούν όσα προαναγγέλονται και στο τέλος θα γινουν. Το ότι δεν θα καταστραφεί η ΕΕ αν εμείς επιλέξουμε αυτοκτονία είναι πια το μόνο σίγουρο. εμείς θα το διαπιστώουμε όμως αφού κάνουμε πρώτα πράξη την αυτοκτονία... Ακούγοντας τους θεωρητικούς του τσίριζα να παίζουν την χώρα σε μια ζαριά ελπίζοντας να φέρουν...εφτάρες είναι πια βέβαιο ότι α αναγκασθούμε να παρακαλάμε για όσα τώρα μας προσφέρουν.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ορεσείβιος 28/12/2014 15:43:35

   Ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος δεν προφητευσε ετσι για πλακα. Το ιδιο και οι μετεπειτα γερονταδες που τον ερμηνευσαν....

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ρηνα 28/12/2014 23:02:49

    Το σοκ θα έρθει με δική μας συλλογική ευθύνη ως πολιτών-ψηφοφόρων. Και η άνωθεν σωτηρία με ευθύνη των λίγων που προσεύχονται για τα χάλια μας...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ορεσείβιος 28/12/2014 18:46:36

   Τα είπες όλα αδερφέ. Η πλάνη των ψηφοφόρων του σύριζα είναι τρομακτική. Και δυστυχώς μετά το 2009, ΔΕΝ έχουν δικαιολογία. Είναι απλά αυτοκτονικοί από προβληματικό θυμικό. Και δε μιλάω για τους κολλημένους ιδεολόγους που θέλουν μια φορά στη ζωή τους να κυβερνήσει η αριστερά. Αυτοί είναι για δέσιμο έτσι κι αλλιώς. Οι υπόλοιποι έγιναν για δέσιμο όταν αρνήθηκαν να δουν την ευθύνη τους όταν πίστεψαν το λαϊκισμό του ΓΑΠ και αντί να ωριμάσουν και να αλλάξουν μυαλά, αυταπατώνται ότι μπορούν να γυρίζουν το κουμπί πίσω στο χρόνο μέσω του σωτήρα-Τσίπρα.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ορεσείβιος 28/12/2014 23:09:23

   Είναι κατανοητό να θέλεις μια άλλη κυβέρνηση από την κυβέρνηση Σαμαρά. Έγιναν πολλά λάθη και δραματικά λάθη. Αυτό που δεν είναι κατανοητό, είναι να νομίζεις ότι αυτή η "άλλη" κυβέρνηση μπορεί να είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μπροστά στο ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση Σαμαρά είναι κορυφαία. Χώρια που οι περισσότερες λάθος επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά έγιναν από (ειλικρινές) λάθος και χωρίς πρόθεση. Και εκτός από τα λάθη υπήρξε και η ανέλπιστη σταθεροποίηση της χώρας, ότι ξαναβρεθήκαμε σήμερα σε μια κατάσταση στην οποία το 2012 ούτε οι πιο αισιόδοξοι δεν μπορούσαν να ελπίσουν. Αν έλεγες όχι το 2012, αν έλεγες μερικές ημέρες πριν την 9η Απριλίου 2014 ότι "θα ξαναβγούμε στις αγορές", πόσοι Έλληνες θα σε πίστευαν; Κι όμως, στις 9 Απριλίου, προς γενική κατάπληξη, ξαναβγήκαμε στις αγορές. Εδώ, όπως πολύ σωστά λες ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει τη χώρα σε μια ζαριά ελπίζοντας να φέρει... εφτάρες! Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή υπόσχεται την βέβαιη καταστροφή της χώρας. Εδώ δηλαδή δεν είναι μόνον ότι υπάρχουν αρνητικοί λόγοι για να ψηφίσεις Σαμαρά, υπάρχουν και θετικοί λόγοι για να ψηφίσεις Σαμαρά. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα υπάρξει και θετική ψήφος (η δική μου θα είναι και θετική, εκτός από αρνητική, εκτός από αντιΣΥΡΙΖΑ δηλαδή). Καταλήγω να πιστεύω ότι η ποιότητα του κόσμου είναι τέτοια που δεν μπορεί να δει κάτι άλλο. Όταν έλεγαν "αποκλείεται να βγούμε στις αγορές" το έλεγαν διότι αυτοί δεν ήξεραν πώς να το πετύχουν. Και δεν φαντάζονταν ότι κάποιος άλλος και όχι αυτοί θα μπορούσε να το πετύχει. Και πού να ήξεραν ότι το δύσκολο δεν ήταν να βγεις στις αγορές, το δύσκολο ήταν να πείσεις την Μέρκελ να σε αφήσει να το κάνεις, ενώ μπορούσες. Αυτό δείχνει την ανώτερη ποιότητα της διακυβέρνησης Σαμαρά, που κινδυνεύει να γίνει θύμα της κατώτερης ποιότητας του εκλογικού ακροατηρίου. Φταίει βέβαια ο ίδιος και οι επιλογές του που δεν δίνει να καταλάβει ο κόσμος τι συνέβη. Κυρίως, ότι ταυτίστηκε με τις επιλογές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων Παπαδήμου και ΓΑΠ και δεν φρόντισε να εμφανιστεί ως κάτι τελείως διαφορετικό, που ήταν, αλλά ο πολύς κόσμος δεν το κατάλαβε. Και δεν το καταλαβαίνει μέχρι σήμερα - ίσως το 58-60% που θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος να είναι η μόνη ένδειξη ότι κατά βάθος ίσως κάτι να κατάλαβαν και ας μην το παραδέχονται και οι ίδιοι.

  • Naruto avatar
   Naruto @ ορεσείβιος 28/12/2014 23:09:57

   Πολύ σωστό το σχόλιο σου ορεσείβιε . Θα σταθώ ομως λίγο στη φράση ( Οι ψηφοφόροι του θέλουν να κυβερνήσει και να μην εφαρμόσει αυτά που λέει ) . Ουδέν αληθέστερον , ποιό ειναι το κίνητρο λοιπόν αυτών των ψηφοφόρων που δεν ψηφίζουν Σαμάρα αλλά Τσίπρα με την ελπίδα να μην κάνει ο Τσίπρας αυτά που λέει οτι θα κάνει αλλά να κάνει την πολιτική του Σαμάρα ; Βασικό κίνητρο κατα την άποψη μου ειναι η εκδίκηση . Πολλοί ψηφοφόροι της απο εδώ μεριάς είδαν την ζωή τους να αναποδογυρίζει . Δεν είναι μόνο η παρανοϊκή φορολογία , δεν είναι μόνο η πανούκλα της γραφειοκρατίας και τόσα άλλα . Είναι και κάτι νομοσχέδια που δεν έχουν κανένα φανερό σκοπό αλλά κάνουν μαύρη την ζωή του επαγγελματία ,του αυτοαπασχολούμενου και γενικά του ψηφοφόρου της ΝΔ . Ματαίως περιμένει την ψήφο των δαρμένων ο Σαμαράς , θα ψηφίσουν Τσίπρα με την ελπίδα να συνεχίσει την πολιτική Σαμαρά .

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ Naruto 29/12/2014 07:30:24

    Θα ψηφίσουν τσίπρα ελπίζοντας να ακολουθήσει την πολιτική σαμαρά... Αν ισχύει αυτό ως σκέψη, χρειαζόμαστε δέσιμο και προφανώς κατάργηση ως κράτος.. Αντιλαμβάνομαι την άποψη ενός ψεκαμμένου που ελπίζει στον σώρα και στους ελλεφίμ, αντιλαμβάνομαι την θέση ενός κνίτη του περασμένου αιώνα που θέλει ρεβάνς..Το θυμικό λειτουργεί και οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση. Όμως η παραπάνω σκέψη σου και το κίνητρο απαιτεί λογική και ψήφο κατόπιν σκέψεων, συγκρίσεων και αποτίμηση συμφερόντων. Δεν ισχύει.. απλά είναι ψήφος ψεκαμμένου και όχι δαρμένου, γιατί ο δαρμένος ξέρει ότι υπάρχει και χειρότερο του ξυλοδαρμού και σίγουρα δεν θέλει να το δοκιμάσει. Αν ως λαός είμαστε ακόμη ανώριμοι πολιτικά και πιστεύουμε στον άγιο Βασίλη και ότι τα ζάρια φέρνουν εφτάρες, μάλλον πρέπει να μας διαλύσουν και να ξαναφτιαχτεί ένα σοβαρό κράτος πια...Με απώλειες? Με απώλειες εδαφικές και στρατηγικές, είναι το μικρότερο κακό μπροστά στην παράνοια που φτιάξαμε ως κοινωνία. Αντε να βλέπω τρυφερά χεράκια να αφήνουν τα πληκτρολόγια και να πιάνουν τσαπιά και τσουγκράνες...Οι κοψοχέρηδες, αυτό το υπέροχο δείγμα νεοελλήνων, θα σκάβουν με τα δόντια, αλλά θα είναι εθνικά υπερήφανοι...

    • Naruto avatar
     Naruto @ ορεσείβιος 29/12/2014 09:41:33

     Οτι ο ελληνικός λαός άγεται και φέρεται απο το θυμικό είναι γνωστό , μεσογειακό ταμπεραμέντο το λένε . Το οτι οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση είναι και αυτό γνωστό, αν τώρα προσθέσεις και το έλλειμμα ψυχραιμίας και πειθαρχίας έχεις έτοιμο το μίγμα της αυτοκατασροφικής και αυτοκτονικής συμπεριφοράς . Η διάλυση και επανίδρυση του κράτους με βρίσκει σύμφωνο οχι μόνο σαν καραμανλικό (Ηταν ο Κ. Καραμανλής που το είπε το 2004) αλλά και σαν πατριώτη που βλέπει την πατρίδα του να καταρρέει . Ας ελπίσουμε οτι θα διαψευσθούμε .

 7. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 30/12/2014 00:51:11

  Τα άδεια στομάχια αντέχονται μόνο όταν μόλις τέλειωσες το φαγητό...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.