Οι αλήθειες του «ΝΑΙ» και τα ψέματα του «Όχι»
04/07/2015 18:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αλήθειες του «ΝΑΙ» και τα ψέματα του «Όχι»

Η γραμμή είναι τόσο λεπτή όσο αυτή που χωρίζει την σωτηρία από την καταστροφή

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία πρέπει να πούμε ορισμένες αλήθειες. Κυρίως ως προς το ότι αυτό το δημοψήφισμα, έτσι όπως στήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά σε όλη την Ελλάδα. Και στους «όχι» και στους «ναι». Δημιουργεί τις συνθήκες ενός εθνικού διχασμού όπου θα υπάρχουν νικητές και ταπεινωμένοι, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Ο ελάχιστος χρόνος για να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες τι σημαίνει αυτό το δημοψήφισμα, ο προκλητικά αριστοτεχνικός τρόπος εγκλωβισμού των πολιτών σε ένα ψευτοδίλημμα και η εντυπωσιακή προπαγάνδα και από τις δύο πλευρές, έχει προκαλέσει βαθιά πληγή στην ελληνική κοινωνία.

Οι αλήθειες είναι οι εξής:

1.Το δημοψήφισμα δεν θα έπρεπε να γίνει, ακόμη κι αν ψηφίστηκε στη Βουλή (με τις ψήφους και του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη), ακόμη κι αν κρίθηκε νόμιμο από το ΣτΕ. Δεν έπρεπε να γίνει διότι είναι κενό περιεχομένου. Δεν υπάρχει συμφωνία που πρέπει να πούμε ναι ή όχι. Αυτό που υπάρχει είναι ο ιδιότυπος τσαμπουκάς της αριστεράς που πρέπει να περάσει πάση θυσία. Το πραγματικό δίλημμα του δημοψηφίσματος (πέραν του προφανούς, ευρώ ή δραχμή δηλαδή) είναι αν θα επικρατήσει η «αριστερή μαγκιά» και αν θα κυριαρχήσει η ιδεολογία των μετρίων. Αυτή που λέει ότι «εσύ που έχεις πολλά, ακόμη κι αν τα έβγαλες γιατί ήσουν άξιος, δουλευταράς ή έξυπνος, πρέπει να τα μοιραστείς μαζί μου που ήμουν τεμπέλης, συνδικαλιστής και κομματόσκυλο της αριστεράς.

2.Η προπαγάνδα δεν έχει όρια. Έχουν γίνει όργια τις τελευταίες ημέρες και από αυτούς που στηρίζουν το ναι και από τους άλλους. Ανοησίες, ψεύτικες υποσχέσεις, στημένος φόβος αλλά και αποπροσανατολισμός από το πραγματικό πρόβλημα, αποφυγή ανάληψης ευθυνών, επιχείρηση σπίλωσης, ύβρεις και εθνικός διχασμός. Δεν καταλαβαίνουν όλοι ότι η Δευτέρα θα ξημερώσει είτε το θέλουν είτε όχι; Κι ότι η Ελλάδα θα είναι εδώ και θα προσπαθήσει να σηκωθεί από τη λάσπη; Πώς λοιπόν οι υβριστές εκατέρωθεν θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, στον ίδιο χώρο εργασίας, στο ίδιο καφενείο και θα συνομιλήσουν για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται; Δεν καταλαβαίνουν ότι ο εμφύλιος είναι προ των πυλών και θα καταστρέψει την κοινωνική ηρεμία και τάξη 40 και πλέον ετών; Δεν φοβούνται ότι υπάρχει και ο θάνατος της πατρίδας εκτός από την πάρτη τους;

3.Η κυβέρνηση υποκρύπτει ή παραποιεί την αλήθεια. Δεν λέει στον ελληνικό λαό τι τον περιμένει. Δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς είναι αυτό που θα συμβεί στις τράπεζες, στις καταθέσεις του, στα δάνειά του, στις επιχειρήσεις του. Δημιουργώντας μια καλά στημένη θολούρα στα πρότυπα της δημιουργικής ασάφειας παίζει το παιχνίδι της παραποίησης της πραγματικότητας. Π.χ. όσοι ψηφίζουν όχι επειδή πιστεύουν ότι έτσι αντιστέκονται στον εκβιασμό δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να πιστέψουν ότι μπορεί να χάσουν τους κόπους μιας ζωής. Ή ότι μπορεί να δημιουργήσουν μια ανεπανόρθωτη ζημιά στην ελληνική οικονομία την οποία θα πληρώσουμε με μέτρα. Δηλαδή με νέες περικοπές και νέα μνημόνια.

4.Η κυβέρνηση παραποιεί την αλήθεια και σε ότι αφορά το χρέος, χρησιμοποιώντας την έκθεση του ΔΝΤ. Λέει ότι χρειάζεται κούρεμα 30%. Ας το δεχθούμε κι ας υπερθερματίσουμε. 50% χρειάζεται αλλά με ποιο τίμημα. Τι πρέπει να κάνει δηλαδή η ελληνική κοινωνία για να αξίζει ένα τέτοιο γεγονός; Μπορεί ο κ. Τσίπρας π.χ. να εγγυηθεί ότι θα αλλάξει την ελληνική κοινωνία και το κράτος; Ότι θα σταματήσει να κάνει προσλήψεις ημετέρων και να φορτώνει το κράτος με άχρηστους υπαλλήλους; Ότι δεν θα διορίζονται συγγενείς και φίλοι; Μπορεί να εγγυηθεί ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις, προσέλκυση επενδύσεων για να ανοίξουν δουλειές; Μπορεί να μας πει άραγε τι σημαίνει η πρότασή του για διετές δάνειο 29 δις ευρώ; Αυτό δεν είναι χρέος που πρέπει να αποπληρωθεί; Από ποιον; Από ένα κράτος που ξοδεύει περισσότερα από αυτά που βγάζει; Ναι, αξίζουμε τη μείωση του χρέους αλλά πρέπει κι εμείς να δείξουμε ότι έχουμε αλλάξει. Σας φαίνεται αυτή η κυβέρνηση να θέλει να αλλάξει;

5.Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ψέμα, το σημαντικότερο απ’ όλα και μαζί μια μεγάλη αλήθεια. Ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δραματικοί για τη χώρα. Αν επικρατήσει το ναι τα βήματα είναι γνωστά αλλά και θολά. Θα ξανακαθίσουμε στο τραπέζι με τους δανειστές, ίσως με άλλη κυβέρνηση. Θα απαιτήσουν νέα σκληρά μέτρα, γιατί η οικονομία έχει εκτροχιαστεί. Θα χρειαστούμε νέο πρόγραμμα, δηλαδή νέο μνημόνιο καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες της επόμενης διετίας είναι σίγουρα πάνω από 30 δις ευρώ. Θα περάσουμε όλοι δύσκολα αλλά θα έχουμε μια ελπίδα να επιβιώσουμε. Αν επικρατήσει το όχι μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Ούτε ξέρουμε τι θα γίνει με τις τράπεζες, με τις καταθέσεις μας, με τις δουλειές μας, με τη ζωή μας ολόκληρη. Και στο βάθος υπάρχει η έξοδος από το ευρώ. Ακόμη και αν δεν το θέλουμε οι πολλοί θα βγούμε γιατί δεν θα μπορούμε να είμαστε μέσα στο κοινό νόμισμα. Όσοι νομίζουν ότι είναι ένα καλό σενάριο που θα αποτινάξει τους δανειστές από πάνω μας γελιούνται. Ξαφνικός θάνατος είναι. Η Ζιμπάμπουε θα μοιάζει με παράδεισο.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλές αλήθειες και πολλά ψέματα σε όλη αυτή την υπόθεση. Η γραμμή είναι τόσο λεπτή όσο αυτή που χωρίζει την σωτηρία από την καταστροφή.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. dikastisdredd avatar
    dikastisdredd 04/07/2015 21:56:26

    Θα ψηφίσω ΟΧΙ επειδή (η 2Η ΕΚΔΟΧΗ - η 1Η ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ "Γιατί να ψηφίσω ΟΧΙ;") μέσα στο μικρόκοσμό μου πιστεύω (..δεν ορκίζομαι βέβαια) ότι πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σ’ αυτούς (έτσι ασαφώς). Δεν ήμουν ποτέ στο δημόσιο. Ούτε βουλευτή γνωστό είχα ούτε κάποιον άλλο να με διορίσει. Δεν τους πολυχωνεύω αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους. Μάλλον είναι τεμπέληδες. Κάποτε δούλεψα σαν συμβασιούχος σε δεκο και δεν μας φερνόντουσαν καλά. Μας έχωναν συνέχεια στη δουλειά και αυτοί λούφαραν. Είχα ψηφίσει παλιά τον αντρέα, μετά τον καραμανλή και μετά το συριζα. Δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός νομίζω. Αλλά αυτοί (που έσκασε η μπόμπα στα χέρια τους ) είναι υπεύθυνοι για όλα τα κακά ! Νομίζω ότι ο καραμανλής (ο μικρός) έκανε καλά που έφυγε το 2009 και άφησε στον παπανδρέου (τον μικρό) το πρόβλημα να το λύσει. Επίσης με ενοχλεί πολύ η σημίτης. Έκανε πολλά κακά. Είμαι μικρο-ελεύθερος επαγγελματίας και οι εργασίες μου αφορούν την οικοδομή. Δουλεύω αρκετές ώρες αλλά δεν κόβω αποδείξεις στους πελάτες μου. Είναι γνωστοί, φίλοι ή γνωστοί γνωστών και δεν φαίνεται να τους πειράζει. Έτσι μπορώ να αποκρύπτω έσοδα και να φοροδιαφεύγω. Έχω δικό μου σπίτι με αυθαίρετο μεγάλο δώμα στη ταράτσα και έχουμε βολευτεί όλοι μας (…η οικογένεια) αρκετά καλά. Δεν μας λείπει τίποτα ! Δεν έχω σπουδάσει ούτε έχω διαβάσει πολύ γιατί δουλεύω από μικρό παιδί. Πού χρόνος. Όμως δεν μπορούμε να αφήνουμε τον Σόϊμπλε και τον Νταϊσεμπλουμ να μας δυναστεύει και να μας προσβάλει. Ίσως είναι καλύτερα να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας – γιατί όχι και σε δικό μας νόμισμα. Τώρα το ότι δεν παράγουμε ούτε κατσαβίδια, ούτε λεμόνια (αυτή την εποχή) αλλά τα εισάγουμε από την κινα και την αργεντινή, το ότι δεν έχουμε δικά μας καύσιμα, ανταλλακτικά, ηλεκτρονικά, λογισμικό Η/Υ, κρέας, ελαστικά, ενδύματα, λιπάσματα, φάρμακα, υποδήματα, αξεσουάρ….. αλλά τα εισάγουμε όλα, μάλλον δεν με πειράζει - δεν το έχω σκεφτεί και δεν δίνω και πολύ σημασία σε αυτούς που μου το λένε. Θα βρούμε τρόπο. Θα τα καταφέρουμε. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΠΩΣ. Δεν εμπιστεύομαι τις ειδήσεις από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Κάτι κάνουν αυτοί οι ….(…κουτόφραγκοι). Μας ζηλεύουν γιατί όταν εμείς (SIC!!!) κτίζαμε τον παρθενώνα αυτοί τρώγαν βελανίδια. Δεν έχω διαβάσει ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΥΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. (ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ ). ΞΕΡΩ ΛΙΓΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ’21, ΤΟ ’40 , ΤΟ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΌ, ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ, ΤΟΝ ΤΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Δεν έμαθα να αναλύω ένα θέμα ή ένα πρόβλημα. Δεν παίρνω πληροφορίες από πολλές διαφορετικές πηγές, ούτε νοιώθω την ανάγκη να τις διασταυρώσω. Να συσχετίζω. Να ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ!!!. ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΩ «ΔΕΝ ΞΕΡΩ». ΠΑΙΡΝΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ !!!!! Μου αρκεί αυτό που περιέχει η γκλάβα μου. Δεν έχω επίγνωση της πνευματικής μου ΟΚΝΗΡΙΑΣ που με οδηγεί σε ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ. Δεν αντιλαμβάνομαι ότι ζω σε ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ. Δεν συνειδητοποίησα την μόλυνση από τη μεταδοτική ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ «ΟΧΙ».

  2. kromanos avatar
    kromanos 04/07/2015 23:13:05

    το θέμα είναι το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος.. http://wp.me/p5N5EW-bi

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.