Οι Καλικάντζαροι της δραχμής αποκαλύφθηκαν
01/01/2015 07:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Καλικάντζαροι της δραχμής αποκαλύφθηκαν

Αποκαλύπτεται η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο του το πρόγραμμα λέει ότι μπορεί η χώρα να πάει σε στάση πληρωμών. Να σταματήσει να πληρώνει τα χρέη της στους δανειστές και αν αυτό σημαίνει και χρεοκοπία, ε δεν έγινε και τίποτε. Αφού το λέει το πρόγραμμα γιατί να σκάμε όλοι εμείς που θα έχουμε διαλυθεί;

Στην αυγή του 2014, και 15 ημέρες πριν τις πιο κρίσιμες ίσως εκλογές της Μεταπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε. Οι βουλευτές και τα στελέχη του είναι ασυγκράτητοι και απογύμνωσαν το κόμμα ακυρώνοντας την ψεύτικη προσπάθεια να στρίψει ο Τσίπρας το καράβι προς τη μετριοπάθεια.

Λένε ότι οι Καλικάντζαροι βγαίνουν αυτή την περίοδο για να ανακατέψουν τα σπίτια και να πειράξουν τους ανθρώπους. Οι Καλικάντζαροι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα εδώ μόνο που για λίγο καιρό προσπαθούσαν να καλυφθούν. Τη μάσκα έριξε αρχικά η βουλευτής κ. Φωτίου που μίλησε για δημοψηφίσματα που προφανώς θα έχουν ως πρώτο δίλημμα την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και συνέχισε ο Γ. Τόλιος ο οποίος είπε: «Το λέμε επίσημα στο πρόγραμμά μας: ότι μπορούμε να προβούμε και στη διακοπή των τοκοχρεολυσίων. Βεβαίως. Και μην το αμφισβητήσετε. Έχω εδώ την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ». Σε παρατηρήσεις των δημοσιογράφων ότι αυτή η κίνηση σημαίνει στάση πληρωμών και χρεοκοπία ο κ. Τόλιος ανέφερε «ακόμα και αυτό, διακοπή τόκων και χρεολυσίων» και σημειώνοντας πως είναι απόφαση του Συνεδρίου, διάβασε: «Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Πρώτα, αφού εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων». Δεν γίνεται διαφορετικά, συμπλήρωσε.

Αλλά και ο Γιάννης Μηλιός, ο… μαρξιστής που είναι υπεύθυνος για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει ότι θα πληρώσουν και ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα όπως έχει. Εμείς λέμε ότι μπορεί και να μην πληρώσουμε, διότι θα διαπραγματευτούμε. Θα πούμε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σύστημα ενοποιημένο. Κανείς δεν έχει συμφέρον να δημιουργήσει κρίση».

Με απλά λόγια αποκαλύπτεται η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο του το πρόγραμμα λέει ότι μπορεί η χώρα να πάει σε στάση πληρωμών. Να σταματήσει να πληρώνει τα χρέη της στους δανειστές και αν αυτό σημαίνει και χρεοκοπία, ε δεν έγινε και τίποτε. Αφού το λέει το πρόγραμμα γιατί να σκάμε όλοι εμείς που θα έχουμε διαλυθεί;

Η Ελλάδα πέρασε μια τεχνική χρεοκοπία το 2011 και 2012. Ο κόσμος έζησε δύσκολες στιγμές αλλά δεν κατάλαβε ουσιαστικά τι σημαίνει πραγματική χρεοκοπία. Δεν έγινε Αργεντινή, δεν σταμάτησαν τα ΑΤΜ να δίνουν χρήματα, δεν άδειασαν τα σούπερ μάρκετ, δεν κουρεύτηκαν οι καταθέσεις του. Υπέστη φοβερές δοκιμασίες, όμως όλες αυτές οι θυσίες είναι πολύ μικρότερες από μια πραγματική χρεοκοπία σαν κι αυτή που ονειρεύεται –και προγραμματικά- ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλογές λοιπόν παίρνουν νέα τροπή και το διακύβευμα είναι διαφορετικό. Θέλουν δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ; Ε, λοιπόν, ας αποφασίσουν ότι στις 25 Ιανουαρίου δεν θα εκλεγεί μόνο μια ελληνική κυβέρνηση αλλά θα αποφασιστεί αν η χώρα θα μείνει εκτός ευρώ ή θα συνεχίσει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Οι δύο κόσμοι που συγκρούονται είναι αυτός που θέλει μια Ελλάδα εντός του ευρώ και αυτός που ζητά να επιστρέψουμε στη δραχμή. Αυτό είναι το τελικό δίλημμα για τους πολίτες. Όλα τα υπόλοιπα έπονται.

Και βεβαίως πρέπει να τιμωρηθεί ο κ. Τσίπρας που λέει ασύστολα ψεύδη. Όταν δεσμεύεται πως θα είναι εγγυητής των καταθέσεων των Ελλήνων πρέπει να πει πώς θα το κάνει αυτό. Με μια στάση πληρωμών και έξοδο από το ευρώ καμιά κατάθεση δεν είναι διασφαλισμένη. Είτε λοιπόν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κουρελαρία και δεν ξέρουν τι τους γίνεται είτε έχουν κρυφή ατζέντα. Ας αποφασίσουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 01/01/2015 09:53:19

  Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα . Το διλημμα δεν είναι μόνο ΝΔ η ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι euro ή δραχμή είναι και μέσα στην Ευρώπη ή έξω . Το έξω στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει στην αγκαλιά της καλπάζουσας Τουρκίας των 80 εκατομμυρίων . Η ΝΔ πρεπει να εξηγήσει στον λαό το διακύβευμα της ψήφου στον Τσίπρα αλλά και να σκιαγραφήσει την δίκη της πολιτική σε θέματα όπως το φορολογικό για να ηρεμήσουν οι πολίτες και να μην πάνε στην κάλπη θυμωμένοι .

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Naruto 01/01/2015 13:44:37

   Απόλυτα σωστός! Διακυβεύονται τα πάντα, όχι μόνο το νόμισμα και το κύρος της χώρας ή το αν πεινάσουν τα 2/3 του πληθυσμού και πεθάνουν το 1/10 όπως στην κατοχή αν γίνει χρεοκοπία. Και υπόψιν ότι τώρα αρχίζει ο χειμώνας... Και κάτι ακόμη. Αυτά όταν τα έλεγε ο Σαμαράς από τις εκλογές του 2012, ότι δηλαδή ο σύριζα θα φέρει χρεοκοπία, πολλοί το έλεγαν κινδυνολογία. Σήμερα λοιπόν, ο ίδιος ο σύριζα το έχει στο επίσημο πρόγραμμά του. Ποιος λοιπόν αποδεικνύεται λαϊκιστής, υποκριτής και ψεύτης που ξεβρακώθηκε από τα στελέχη του και ποιος ο υπεύθυνος που αγωνιά και νοιάζεται για τον τόπο του και δουλεύει μέρα-νύχτα για την προκοπή μας ως χώρα; Ποιον θα εμπιστευθούμε; Αυτό θα δείξει και την ποιότητα του λαού μας μετά από τη σκληρή δοκιμασία που περάσαμε. Βάλαμε μυαλό ή όχι; Ωριμάσαμε αρκετά για να σκεφτούμε την ασφάλεια όλων και όχι να τζογάρουμε με την Πατρίδα;

   • Παναγιώτης Κ. avatar
    Παναγιώτης Κ. @ Γεώργιος Τ. 01/01/2015 20:58:11

    Στίς σωστές παρατηρήσεις προσθέτω ότι η 4ετής Κατοχή θά μοιάζει ασήμαντη σέ σχέση μέ τό διαρκή αποκλεισμό- κατακλυσμό σά ποινή εναντίον μας τών ξένων αγορών μέ δυσμενείς επιπτώσεις 10ετιών στίς συντάξεις μέχρι τού 80% ολική πείνα τού πληθυσμού μέ ανυπολόγιστα θύματα , διάλυση Άμυνας Παιδείας Υγείας. Συνέπεια άμεσος εξωτερικός Κίνδυνος πού η Αργεντινή περιστιχιζόμενη από Λατινογενείς πληθυσμούς δέν είχε φόβο νά ακουστεί τό "η Πόλις εάλω"! Ο μικροΑλέξης αλλά αδίστακτος μέγας δημαγωγός τά μόνα πού θά ικανοποιήσει θά είναι τά ανώριμης ηλικίας 18-χρονα & ψηφοφόροι του πού τά εκμαυλίζει μέ κατάργηση εισαγωγικών στό Πανεπιστήμιο στό οποίο "διέπρεψε" σάν "μακρόβιος φοιτητής" μέ τήν εύνοια τού "άνετου πορτοφολιού" τού μπαμπάκα του . Τό "τάλαντο" τού "ζωντανού μαγνητοφώνου" μέ τά "ψεύτηκα λόγια τά μεγάλα 35-ετίας " τού δίνει τίτλο μεγάλου δημαγωγού "ξύλινης γλώσσας" . Τό ότι αλλάζει διαμετρικά "από τή μιά στήν άλλη" όπως διάβασα σέ άλλο σχόλιο άς μή παραξενεύει αφού τού Ψεύτη τό "κουσούρι" δέν είναι ότι δέ τόν πιστεύουν όταν μάλιστα καμουφλάρεται όπως ο μικρός Αλέξης αλλά ότι δέ πιστεύει ούτε τόν εαυτό του ούτε τούς άλλους ... Άλλωστε καί τό κόμμα του δέν είναι συνοθύλευμα πολλών "συνιστωσών" πού τραβώντας τή βάρκα σέ διάφορες η καθεμιά κατευθύνσεις έχουν ως "συνισταμένη" -αποτέλεσμα- πλήρη ακινησία ;; Έτσι βαυκαλίζεται ότι θά κυβερνήσει τό καιγόμενο πλοίο-Ελλάδα μέσω τρικυμίας καί καταιγίδων ;;; Από ό,σα εκθέτω παραπάνω τό νά χειροφιλεί μοναχούς μετά τίς δηλώσεις του περί α-θε-είας του , νά αποτελεί Ο.Φ.Α. Έργων καί λόγων φαίνεται πολύ φυσικό γιά τό τύπο αυτό δημαγωγού! Νά απαντήσω & στό ερώτημα άν ωριμάσαμε απ'όσα περάσαμε κάνω τήν υπόθεση θέση καί λεω ότι έστω ΝΑΙ ! Τί γίνεται όμως μέ τούς "άγουρους" νέους ψηφοφόρους λάτρεις "τής ήσσονος προσπαθείας"πού τούς υπόσχεται κατάργηση εξετάσεων γιά νά πάρουν τό "χαρτί" καί μή έχοντας τά προσόντα νά πιάσουν ουρά στήν ανεργία μαστιζόμενοι από πείνα ανεργία καί ίσως δουλεία !!!

    • George N avatar
     George N @ Παναγιώτης Κ. 02/01/2015 10:13:41

     Αυτό το σενάριο προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα κηρύξει χρεοκοπία και τα κράτη πιστωτές θα το δεχθούν. Δεν γίνεται όμως! Μπορείς να χρεοκοπήσεις αλλά απλά βράζεις στο ζουμί σου μέχρι να αλλάξει γνώμη η κυβέρνηση που το σκέφτηκε ή να αλλάξει η κυβέρνηση και μετά ξεχρεοκοπείς με ένα νέο μνημόνιο. Θέλει πολλή μεγάλη ικανότητα και αποφασιστικότητα για να φύγουμε πια από το Ευρώ. Εδώ δεν μπορούμε......να μείνουμε και θα καταφέρουμε να φύγουμε? :-)

 2. CC avatar
  CC 01/01/2015 12:49:40

  Και για όσους δεν καταλαβαίνουν το χαρτονόμισμα της φωτογραφίας θα είναι σαν το πεντάευρο που έχουμε τώρα... (στην καλύτερη περίπτωση...) Χρόνια πολλά και καλά!

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 01/01/2015 14:04:05

  Στο Πρωτοχρονιάτικο καθιερωμένο πρωϊνό, συγκεντρωθήκαμε για ν’ ανταλλάξουμε Ευχές και γνώμες για τη πολιτική κατάσταση, όπως αυτή εξελίσσεται. Μεταξύ των συζητήσεων, αίσθηση έκαναν τα όσα είπε ένας αποφασισμένος γείτονας: “το ’40 οι αριστεροί, ξεπούλησαν την Ελληνική Μακεδονία στον άλλο αριστερό, Γιόσιπ Τίτο της Γιουγκοσλαβίας. Και σήμερα, ένας άλλος όψιμος αριστερός με τη δεξιά τσέπη του πατέρα του, ορέγεται να σβήσει από τον χάρτη την Ελλάδα. Έτσι φαίνεται τον "συμβούλεψαν" στη Villad’ Este. Έτσι και τολμήσει αυτή τη τρέλα, να ξέρει ότι αυτά που βίωσαν οι Γάλλοι τον Αύγουστο 1572, θα μοιάζουν με περίπατο. Ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας για να τον σώσει. Εγώ θα είμαι πρώτος στη γραμμή.. Ας βρεθεί έστω ένας νοήμων να τον συμμαζέψει και να προλάβει αυτά που έρχονται. Ας είναι έστω μία από τις γυναίκες με τη περίεργη όψη και τη στριγκή φωνή που έλκονται από το κόμμα αυτό”.

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 01/01/2015 14:24:49

  Αν συνεχίσουν έτσι θα το φάνε το κεφάλι τους και στο τέλος θα γράψω, "τζογαδόρος μέν, καλός τζογαδορος δε ο ΣΑΜ". Άν είσαι ντούρντουβος και αφήνεις τον αντίπαλο στην πόκα να σε στήνει μπροστά από καθρεφτη για να βλέπει άνετα τι χαρτί έχεις, είσαι βλάκας τζογαδόρος και δεν είναι ελαφρυντικό σου που ο αντίπαλος είναι πονηρός τζογαδόρος...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Uncle Stgm 01/01/2015 18:16:37

   Πολύ κακώς υποτιμάς το Σαμαρά και τον ρίχνεις στο επίπεδο του Τσίπρα και του σύριζα που τζογάρουν με την Ελλάδα. Ο Σαμαράς έχει στρατηγική. Κάτι που θέλει δουλειά και μυαλό, όχι ρέντα...

 5. Ιδιώτης avatar
  Ιδιώτης 01/01/2015 17:05:40

  Καλά, να μην γίνει ποτέ χρεοκοπία, αλλά αν δεν έχει άλλα λεφτά να δώσει αυτός ο λαός έναντι χρέους και τόκων, τότε? Τι θα γίνει τότε? Ούτε τότε στάση πληρωμών? Θα δώσουμε "μια λίβρα κρέας από το μέρος του σώματος που επιθυμεί ο δανειστής" κατά τον "Έμπορο της Βενετίας" ? Πολύ φοβάμαι πως θα χρειαστεί η ΝΔ να κηρύξει την στάση πληρωμών αν τελικά εκλεγεί. Εκτώς αν δώσει το... "κρέας".

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ιδιώτης 02/01/2015 18:55:44

   Το ότι ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος αν εφαρμοστεί σωστά δε το καταλαβαίνεις; Με έντοκα γραμμάτια 3μηνης διάρκειας πληρώνεις τα μεγάλα τοκοχρωλύσια του Α εξαμήνου και τα αποπληρώνεις στο Β εξάμηνο που δεν έχεις τέτοια. Που είναι το μεγάλο ζήτημα σε αυτό; Το μόνο ζητούμενο είναι να βγει ο Σαμαράς, να κλείσει η διαπραγμάτευση και τα σπρεντ να βυθιστούν (πολύ εύκολο με σταθερή κυβέρνηση και όχι αβεβαιότητα μηνών όπως μέχρι τώρα). Τα υπόλοιπα θα έρθουν με τις επενδύσεις που κρατάει μακρυά ο σύριζα και το ενδεχόμενο να γίνει κυβέρνηση.

 6. Panos avatar
  Panos 02/01/2015 01:01:12

  «Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Πρώτα, αφού εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων». Ποια ειναι η αντιθεση στην προοπτικη η Τροικα να αποδεχθει ενα πενταετες μορατοριουμ και να αποπληρωθει το χρεος με ρητρα αναπτυξης? Τοτε και πληρωμες δεν θα γινουν και απομειωση του χρεους θα εχουμε, οπως το προγραμμα του Συριζα λεει!

  • George N avatar
   George N @ Panos 02/01/2015 10:03:13

   Τα χρεολύσια δεν μας ενδιαφέρουν γιατί δεν μας ζητήθηκε να τα πληρώσουμε. Ανακυκλώνονται. Αν δεν πληρωθούν οι τόκοι το χρέος λογικά ως ποσό θα αυξηθεί κατά 5-6 δις τον χρόνο. Αν βάλουμε μόνο ρήτρα ανάπτυξης με ένα 3% αύξηση ΑΕΠ/ετησίως θα πληρώσουμε στην 5ετία κάπου 10 δις για τόκους (έσοδα=50% ΑΕΠ) ενώ χωρίς, κοντά στα 30 δις. Το όφελος είναι 20 δις στην πενταετία και τόση θα είναι και η αύξηση του χρέους σε απόλυτους αριθμούς...340 δλδ αντί για 320. Σε ένα συνολικό ΑΕΠ στην 5ετία 1,000 δις πόση διαφορά θα κάνουν 20? Αν το σκεφτούμε με αριθμούς δεν είναι silver bullet. Καλό προεκλογικό τρικ πάντως :-)

 7. Panos avatar
  Panos 02/01/2015 21:02:59

  Σχετικα με το χρεος που κατεχουν τα κρατη της ΕΕ, η Ν.Δ πρεπει να επιδιωξει μεταξυ αλλων 1. Επιμηκυνση αποπληρωμης 2. Αμεση, τουλαχιστον πενταετη, περιοδο μεδενικου επιτοκιου. 3. Συνδεση αποπληρωμης τοκων με ρητρα αναπτυξης. Το 1. επανω το επιδιωκει και ειναι γνωστο. Τα αλλα, 2. και 3., πρεπει να τα αναδειξει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.