Ξύπνα... Αλέξη!
20/05/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξύπνα... Αλέξη!

Αν δεν μπορείς να κυβερνήσεις παραιτήσου...

Υπάρχει ένα σύνθημα στους τοίχους που προφανώς έγραψαν οι αγαπημένοι μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνθημα λέει: «Χάος, πανικός και αταξία. Το έργο μου εδώ έχει τελειώσει».

Μακάρι να είχε τελειώσει το έργο της κυβέρνησης εδώ, δυστυχώς όμως το χάος συνεχίζεται και ο κόσμος αποσβολωμένος παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και δείχνει ότι δεν μπορεί να αντιδράσει.

Εγκλωβισμένος ο ελληνικός λαός στην επιλογή του να κάνει κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψεκασμένους, βλέπει να μην έχει μείνει τίποτε όρθιο και περιμένει. Άραγε τι; Την οριστική διάλυση της Ελλάδας; Μια εθνική τραγωδία; Να γίνει η «Κολομβία των Βαλκανίων» και «μπανανία της Ευρώπης;

Πράγματι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες της ελληνικής Πομπηίας δεν μπορούν να εξηγηθούν με λογικούς όρους. Ψυχίατρο χρειάζεται όλη η χώρα για να καταλάβει που το πάει ο Τσίπρας και το κυβερνητικό τσίρκο. Πρόκειται για ένα τεράστιο καφενείο στο οποίο πρώτο τραπέζι πίστα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο Φλαμπουράρης, ο Παππάς, το επιτελείο του Μαξίμου και φυσικά ο Βαρουφάκης και στα υπόλοιπα ένα τσούρμο αδαών και ταυτόχρονα έκπληκτων βουλευτών με τα όσα ακούνε και βλέπουν.

Οι άνθρωποι διαλύουν τη χώρα λίγες μέρες προτού διαλυθεί από κάποιο πιστωτικό γεγονός. Κάθε δύο μέρες εκφράζουν την αισιοδοξία τους για συμφωνία και τις υπόλοιπες μέρες τις εβδομάδες τρώνε απανωτά χαστούκια και γυρίζουμε ξανά πίσω. Τέτοιο Σκοτσέζικο ντους δεν έχει ξαναδεί ο τόπος.

Πάει ο Τσίπρας να ηρεμήσει την Κ.Ο. του, τους λέει ότι θα επιζητήσει συμφωνία σε δύο φάσεις, η μία τώρα για να υπάρξει εκταμίευση δόσης και η άλλη το φθινόπωρο. Τα λέει χωρίς να ρωτήσει τους δανειστές και λίγη ώρα αργότερα, αφού τα όσα είπε διαρρεόνται στο ΑΠΕ, το κρατικό πρακτορείο δηλαδή, βγάζουν non paper από το Μαξίμου και διαψεύδουν τον πρωθυπουργό! Ενιαία συμφωνία θέλει ο Τσίπρας λένε. Απίστευτες καταστάσεις.

Τι να πει κανείς για τα σχέδια και τις προτάσεις για τους φόρους. Συντελεστές ΦΠΑ που τους ανακοινώνει ο Βαρουφάκης και τους παίρνουν πίσω, σενάρια για έκτακτους φόρους που θα μας τους αποκαλύψουν κάποια στιγμή, φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές και ποιος ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστεί η κυβέρνηση – καφενείο που διαλύει την Ελλάδα.

Όμως, αν τα νέα από την οικονομία είναι ανησυχητικά και σπρώχνουν πιο κοντά στη χρεοκοπία (είτε της χώρας είτε το καθενός από εμάς ξεχωριστά) ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα σε σειρά άλλων θεμάτων. Κυρίως των εθνικών που αναμένεται το επόμενο διάστημα να ενταθούν. Οι γείτονες αντιλαμβάνονται ότι έχουν να κάνουν με ερασιτέχνες παπατζήδες και παίρνουν θάρρος. Η Τουρκία ετοιμάζει να κάνει περίεργα σχέδια στο Αιγαίο και τη Θράκη, την οποία πρόσφατα επισκέφτηκε ο γιος του Ερντογάν.

Οι Αλβανοί αμφισβητούν τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και τα χωρικά της ύδατα και ετοιμάζονται για το μεγάλο εθνικιστικό του σχέδιο που βάζει μπροστά και τους Τσάμηδες. Ενώ τα Σκόπια ζητούν από τις διεθνείς οργανώσεις να αναγνωριστούν ως «Μακεδονία» επισείοντας το φόβο της αποσταθεροποίησης στην περιοχή. Και η Αθήνα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ή μάλλον η πλειοψηφία των στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αναλώνονται σε τσακωμούς για το αν θα έχουμε ευρώ ή δραχμή.

Τέσσερις μήνες αριστεράς ήταν αρκετοί για να αποδείξουν ότι είναι άρχοντες του χάους. Το λέγαμε προεκλογικά ότι είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα. Δεν πιστεύαμε ότι θα προκαλούσαν τόση ζημιά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Πρόκειται περί μεγάλης τραγωδίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Giorgis avatar
  Giorgis 20/05/2015 09:59:45

  Πολύ απλά, αν φέρει πρόγραμμα που είναι εναντίων των υποσχέσεων ΘαΘεσαλονίκης να παραιτηθεί αυτός και ο Μπαρουφάκης και να αναλάβει άλλος. Τι πιο απλό

 2. Φρουρός avatar
  Φρουρός 20/05/2015 10:03:52

  Έλεος με τους παλαβούς που μας κυβερνούν. Εδώ πρέπει να παρέμβει η διεθνής κοινότητα, να σώσει έναν λαό , μια χώρα που βρέθηκε να την κυβερνούν ψυχασθενείς. Και καλά αυτοί έχουν το ακαταλόγιστο ως ασθενείς, εμείς που ακόμα έχουμε σώας τας φρένας, τι πρέπει να κάνουμε;

 3. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 20/05/2015 10:33:13

  .Τελικά δεν θα χρειαστεί μάλλον να κάνει τίποτα ο Σαμαράς για να νικήσει τον Τσίπρα. Θα πέσει μόνος του...

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ οδυσσεύς Κ. 20/05/2015 14:19:33

   Χρειάζεται να κάνει πάρα πολλά και αυτός και το κόμμα.Αυτά τα "σιγουράκια' ότι ο σύριζα καταρρέει,ότι ο Τσίπρας δεν θα αντέξει δεν αρκούν για αντιπολίτευση.Οι εκλογές είναι πρόσφατες και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πτώση δημοτικότητας αλλά καμία νοσταλγία για τους προηγούμενους.

 4. Geros avatar
  Geros 20/05/2015 10:51:01

  Ακούγοντας τους διαφόρους νέους τηλεοπτικούς μαϊντανούς που μας προέκυψαν με την πρώτη φορά αριστερά, μου έκανε εντύπωση μια λεπτομέρεια, η ευρεία χρήση της φράσης "είναι απλά τα πράγματα". Δεν την χρησιμοποιούν όλοι με την ίδια ευκολία, υπάρχουν οι πρωταθλητές στην χρήση της με πρώτον τον κύριο Σταθάκη που την χρησιμοποιεί με ένα ελαφρό γέλιο πριν την εκστομίσει, λες και είμαστε εμείς χαζοί που δεν έχουμε δει την απλότητα των πραγμάτων που ο πανέξυπνος κύριος Σταθάκης είδε. Υπάρχει ο κύρος Κατρούγκαλος που συνήθως την χρησιμοποιεί κοφτά στην παραλλαγή της "είναι απλό", ο κύριος Φλαμπουράρης που το εκστομίζει με τρόπο που σε κάνει να πιστεύεις ότι θα επακολουθήσει η φράση "πιάσε τώρα και μια γαύρο, μια τυροκαυτερή και δυο καραφάκια ούζο", ο κύριος Πετράκος, ο κύριος Στρατούλης ..... είναι πολλοί. Μπορεί κάποιος να νομίζει ότι αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια και τίποτα παραπάνω, εγώ όμως δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Είναι σημαντικό γιατί είναι ενδεικτικό μιας πολύ επικίνδυνης αντίληψης, να ψάχνει κανείς απλές ή ακόμα και απλοϊκές λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα. Στην ουσία τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ? Δεν είναι ούτε αριστερά ούτε τίποτα, είναι η απλοϊκότητα στην εξουσία. Ψηφίστηκε ακριβώς για αυτό, ένας κόσμος κουρασμένος από την κρίση, χρεωμένος , χωρίς να βλέπει μια γρήγορη λύση στον ορίζοντα, άκουγε τους εν λόγω κυρίους να του λένε "είναι απλά τα πράγματα". Είναι απλό, το χρέος θα διαγραφει στο μεγαλύτερο μέρος του και το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί με ρήτρα ανάπτυξης (τι έγινε αλήθεια η ρήτρα? Την έφαγε η μαρμάγκα?). Είναι απλό, ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος και θα καταργηθεί. Είναι απλό, οι εταίροι θα υποχωρήσουν γιατί έχουμε λαϊκή εντολή. Και έτσι συνεχώς, τα εκατοντάδες προβλήματα που έφεραν την κρίση είχαν όλα τους και από μια εύκολη στην υλοποίηση της και εύκολη στην κατανόηση της λύση. Από την άλλη οι "μνημονιακοί" έπαιζαν σε μια χαμένη από χέρι επικοινωνιακή παρτίδα. Πως να δόσεις τώρα να καταλάβει ο απλός πολίτης ότι οι οργανισμοί με τα περίπλοκα αρχικά έχουν καταστατικά που δεν ..... μέχρι εκεί άκουγε ο πολίτης και μετά άλλαζε κανάλι. Το έβαζε εκεί που μιλούσε αυτός ο χρυσός ο άνθρωπος που του έλεγε "είναι απλά τα πράγματα"! Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι η υφαρπαγή της ψήφου του Ελληνικού λαού πλασάροντας απλοϊκές, δήθεν λύσεις. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως οι κύριοι αυτοί πιστεύουν τις απλοϊκές λύσεις και τις απλουστευτικές ερμηνείες που πλασάρουν στον Ελληνικό λαό. Αντί να βάλουν κάτω τα νούμερα έχασαν τέσσερις μήνες κάνοντας δήθεν εκβιασμούς που η άλλη πλευρά τους έβλεπε ως τα χαζά ναζάκια ανερμάτιστων ανθρώπων. Βλέπετε αυτό τους έλεγε να κάνουν η λογική τους, γιατί "είναι απλά τα πράγματα". Λοιπόν, πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε σε ένα πολύπλοκο κόσμο που απαιτεί σκληρή προσπάθεια για να πετύχεις, που τα ιδεολογήματα δεν παίζουν κανέναν ρόλο, ζητά επώδυνες λύσεις και τίποτα δεν σου χαρίζεται από μια χαζή μπλόφα. Αν το καταλάβουμε καλώς, αν δεν το καταλάβουμε θα έρθει μια άνευ προηγουμένου κατάρρευση. Είναι απλά τα πράγματα ....

  • Savaren avatar
   Savaren @ Geros 20/05/2015 12:42:19

   Η ίδια όμως δυστυχώς ...απλοϊκότητα, χαρακτηρίζει απόλυτα και σε βάθος και την προσέγγιση των φανατικών αντιπάλων των παραπάνω περγραφόμενων ως αισιόδοξων ''απλοϊκών'' και ανερμάτιστων. Είναι οι βολεμένοι και οι ανέγγιχτοι κράχτες των δανειστών, αυτοί που δεν πληγώθηκαν από τη λαίλαπα των μνημονίων και μηρυκάζουνε κουραστικά τα ίδια και τα ίδια, βαρετά και μονότονα : ''Λοιπόν, πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε σε ένα πολύπλοκο κόσμο....που ζητά επώδυνες λύσεις και τίποτα δεν σου χαρίζεται'' Χαχαχαχα! Και φυσικά εννοούν μονίμως και πάντα, οτι τα ..επώδυνα, που απαιτούνται, προορίζονται αποκλειστικά να εφαρμοστούν ξανά επί των ήδη γνωστών και κατασπαραγμένων θυμάτων, που άλλαξαν ..κανάλι εν τω μεταξύ, έστω κι από απελπισία. Ε, δυστυχώς, δεν γίνεται. Καλύτερα να παρακολουθούμε ντοκυμαντέρ για τον πολλαπλασιασμό των πιγκουϊνων. Ξανά δημίους να επί το έργον, δε λέει... Γιατί θα πρέπει να τους ανεβάζουμε τη θεαματικότητα; Είναι απλοϊκά και τετριμμένα λοιπόν τα ''επιχειρήματα'', όπως κι οι απειλές κι οι βολικές τους νουθεσίες. Δώσαμε. Δώσαμε. Δυστυχώς για όλους εσάς, δεν έχει άλλο πια.

   • Ποντομέδων avatar
    Ποντομέδων @ Savaren 20/05/2015 13:43:22

    Και μόνο το γεγονός ότι βρίσκεις τα ψυχικά αποθέματα να αντιλέξεις σε μια τόσο ξεκάθαρη , αντικειμενική και νηφάλια τοποθέτηση, σαν αυτή του Γέρου, μαρτυράει πόσο αμετανόητος, πωρωμένος, "Τσιπριζόφιλος και τα μυαλά στα κάγκελα" διάκεισαι !
    Παίρνω όρκο, ότι θα λες τα ίδια και ενδεχομένως χειρότερα, ακόμα και μετά από την επικείμενη - να βάλει ο Θεός το χέρι του να μην επισυμβεί - ολική καταστροφή !!!
    Και μετά διερωτόμαστε : " Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε:" !!!!!!!!

    • Savaren avatar
     Savaren @ Ποντομέδων 20/05/2015 16:05:44

     Η άγρια καταστροφολαγνεία που σας τρέφει όλους εσάς αγαπητοί συνάνθρωποι μνημονιολάγνοι - χειροκροτητές της τρόϊκας και του Σόϊμπλε, τζάμπα κουράζετε τα ροδαλά σας δαχτυλάκια στα πληκτρολόγια, απ΄ότι φαίνεται ποτέ δεν πρόκειται να έρθει, γιατί απλά, δεν συμφέρει σε κανέναν από αυτούς που θαυμάζετε, κατανοείτε και τους συμπαραστέκεστε. Καλύτερα να προετοιμάζεστε για το ενδιαφέρον μετά, χωρίς τους σωτήριους....Βαρβάρους. Υ.Γ : Η προσφιλής σας (όλων του club) μέθοδος των κουτών επιθετικών χαρακτηρισμών ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων, καιρός να εγκαταληφθεί ως αναποτελεσματική. Πάλιωσε και κούρασε.

     • Ποντομέδων avatar
      Ποντομέδων @ Savaren 20/05/2015 20:12:52

      Αγαπητέ Savaren, επειδή- και μόνον - για ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝ(θελλη)ΕΛ - φαίνεσαι αταίριαστα και ανέλπιστα ευπρεπής , θα σου απαντήσω: Διερωτώμαι αν η ρήση "τυφλούται περί το φιλούμενον ο φιλών", γράφτηκε αποκλειστικά για σένα, ή άτομα σαν εσένα ! Δεν ερμηνεύεται αλλιώς, πώς είναι δυνατόν ένας νουνεχής άνθρωπος (όπως διαφαίνεσαι μέσα από τον γραπτό σου λόγο), να καταφεύγεις σε τόσο εκκωφαντικές αμετροέπειες:
      " Η προσφιλής σας (όλων του club) μέθοδος των κουτών επιθετικών χαρακτηρισμών ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων"
      Ουδέν αφελέστερο, ουδέν ψευδέστερον αυτού !!!!!
      Αν ήθελα να υποτιμήσω τη νοημοσύνη σου, υπονοώντας ότι δεν διαθέτεις την ευφυία να βλέπεις τα ολοφάνερα, θα άρχιζα να παραθέτω ένα κατεβατό από επιχειρήματα, που τα βλέπει και τα βιώνει ακόμα και ένα μειράκιο 7 ετών, από τώρα μέχρι μεθαύριο.
      Θεώρησα ότι έχεις συναίσθηση του τι έγινε και του τι συντελείται καθημερινά και για αυτό απέφυγα τα αυτονόητα. Από τα 1003, λοιπόν, επιχειρήματα που όφειλες να ανοίξεις τα μάτια σου απλώς, για να τα δεις και διατείνεσαι ότι δεν τα βλέπεις, εκθέτοντας τον εαυτό σου, σου παραθέτω μόνο τα τελευταία 3 : 1. Προκαλέσατε ναι ή όχι συνειδητά την πτώση της προηγούμενης Κυβέρνησης κάνοντας αισχρή κατάχρηση της ευκαιρίας που σας δόθηκε σχετικά με την εκλογή προέδρου ;;;; Γνωρίζατε φυσικά την πολιτική κατάσταση και δεν σας προέκυψε τίποτε το αναπάντεχο ή απρόσμενο. Τώρα κλαυθμυρίζετε αξιολύπητα σαν μωρές παρθένες, ως εάν ήρθατε από άλλον πλανήτη! Είμαστε ή δεν είμαστε τώρα σε τρισχειρότερη θέση;;;;;;;;; 2. Ποια Κυβέρνηση , από καταβολής Ελληνικού Κράτους, είπε τόσο πολλά προεκλογικά ψέματα με τα οποία υπέκλεψε την ψήφο του 36% και γελοιοποιήθηκε τόσο τρανταχτά μέσα σε 4 μήνες, έχοντας αθετήσει το 98% των υποσχέσεών της;;;;; (Το υπόλοιπο 2% είναι η επαναπρόσληψη των κηφήνων που ....."καθαρίζουν" το Υπουργείο, για το οποίο και τις συνέπειες του οποίου σε παραπέμπω σε σχόλιο άλλου φίλου της παρέας μας εδώ). 3. Πες μου, αν υπήρξε ποτέ Κυβέρνηση, που μέσα σε 4 μήνες να ειπώθηκαν από αυτήν τόσα "είπα-ξείπα", τόσες παλινωδίες, τόσες μπαρουφακίες, τόσες αντιφάσεις, τόση βαβέλ, τόση καταστροφική και βλακώδης φανφαρολογία, τόσοι αηδιαστικοί λεονταρισμοί, που κατέληξαν σε τόσο αξιολύπητη συμπεριφορά, φτάνοντας στην κατάντια να εκλιπαρεί τη Μέρκελ και τη Λαγκάρτ ;;;;;; Ελπίζω να πήρες μυρουδιά !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φιλικά Ποντομέδων. Υ.Γ.Και μην με ξαναχαρακτηρίσεις Πόντιο, διότι ή θα υποθέσω ότι είσαι αμόρφωτος, (αν αγνοείς τα συνθετικά πόντος + μέδω), ή, αν τα γνωρίζεις και το έκανες εν επιγνώσει, θα αναγκαστώ να σε αποκαλέσω με τη σειρά μου: Σαβουρέν !

     • Savaren avatar
      Savaren @ Ποντομέδων 20/05/2015 21:32:56

      Ας παραβλέψω τις προκλητικές σαχλαμαρίτσες σου και ας μπω απ΄ευθείας στο θέμα: 1) Η προηγούμενη κυβέρνηση, μπορούσε και όφειλε, να μην είχε πάει εσπευσμένα σε εκλογές, να είχε προχωρήσει σε συμφωνία με τους τοκογλύφους και να πηγαίναμε για εκλογή Προέδρου τον Μάρτιο, όπως το Σύνταγμα όριζε. Συνεπώς, ας μην κοροϊδευόμαστε. Κανείς δεν …υποχρέωσε κανέναν. ‘’ Όταν η ‘’συμφορά’’ συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη ‘’ λέει ο σοφός ποιητής. Ήταν επιλογή και όχι εξαναγκασμός. 2) Όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 έως εδώ, έλαβαν την εξουσιοδότηση να κυβερνήσουν, πουλώντας ψέματα στους αφελείς. ΟΛΕΣ. Ποιά είπε περισσότερα και ποιά είπε λιγότερα, εκτός του ότι είναι και γελοίο να μας απασχολεί, θα το δείξει ο χρόνος, αν και δεν έχει καμιά σημασία. Ωστόσο, κάθε σοβαρός Έλλην, κατακαμμένος από τα αίσχη των προηγουμένων επί 40 χρόνια ασκούντων χυδαιωδώς την εξουσία, δεν πήρε και πολύ στα σοβαρά τα όσα ο Σύριζα υποσχόταν προεκλογικά. Η κατάσταση της χώρας ήταν αισχρή, η οικονομία σερνόταν, η χώρα ήταν δέσμια συμβάσεων και σε ανάγκη αλλεπάλληλων δανεισμών, η ανεργία στο 30%, τα παραμύθια περί ανακάμψεων απλά παραμύθια,μονάχα λοβοτομημένος θα πίστευε ότι ο εργοδότης του, που με κόπο του έδινε κάθε 4-5 μήνες ένα έναντι, ξαφνικά από την επόμενη των εκλογών θα του έκανε και …αύξηση. Χαχαχαχα. Οι λόγοι που ψηφίστηκε ο Σύριζα είναι άλλοι , ΟΧΙ πρωτευόντως ΟΙ …ΠΑΡΟΧΕΣ και όσο δεν τους παραδέχεστε, κακό της κεφαλής σας. 3) Δεν υπήρξε Ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα, όσον καιρό τουλάχιστον έχω εγώ επαφή με τα δρώμενα, πιο άπειρη και πιο λειτουργούσα υπό ασφυκτικές έξωθεν κι έσωθεν, πιέσεις. Θα μπορούσαν κι αυτοί να έχουν υπογράψει ήδη το μνημονιάκι τους και σήμερα να ροκανίζουνε το ….δίχρονο που θα τους αναλογούσε, στατιστικά. Λοιπόν, κάτι ενδιαφέρον μάλλον παίζεται εδώ κι επειδή εγώ πλέον μονάχα από πράξεις μπορώ να πεισθώ, θα περιμένω. Δεν βιάζομαι. Μετά, τα ξαναλέμε. Υ.Γ : Πόντιέ μου, δεν ξέρω αν είναι εγωπαθής εμμονή ή ανεξήγητος και υπερφίαλος ναρκισσισμός αυτό που σε τυφλώνει, δεν ξέρω καν αν είναι αγνή βλακεία αυτό που σε ωθεί να υποτιμάς συστηματικά με το ύφος του θεόκουτου ξερόλα, τον συνομιλητή σου. Επειδή όμως εγώ συνηθίζω αυτές τις ασέβειες να τις ξεπληρώνω χωρίς καμιά καθυστέρηση άμα τη εμφανίσει τους, Πόντιο θα σε αποκαλώ (συνειδητότατα και ας γνωρίζω το νόημα του ονόματος που επέλεξες και δεν σου αξίζει), ώσπου να εκπαιδευτείς στην ευγένεια και ν’ απευθύνεσαι σαν άνθρωπος, τουλάχιστον σ΄εμένα. Πήρες φαντάζομαι …μυρωδιά κουφιοκεφαλάκη. :-) Φιλικά, Savaren

     • Ποντομέδων avatar
      Ποντομέδων @ Savaren 20/05/2015 22:27:17

      Μου φτάνει που αναγκάστηκες να αποβάλεις το προσωπείο του δήθεν ευγενούς και να αποκαλύψεις την πραγματική χαβούζα που κουβαλάς μέσα σου, βρίζοντας σαν μαλτέζος μούτσος !!!! Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει ......ξέρεις τι !
      Ευχαριστώ που απέδειξες ότι, ενώ εγώ δεν αξίζω να επονομάζομαι Ποντομέδων, ( είσαι τόσο κομπλεξικός, που δεν ανέχεσαι ούτε ένα ψευδώνυμο), εσύ αντιθέτως, το αξίζεις και δικαίως, πανάξια, θα αποκαλείσαι από τούδε Σαβουρέν !!!!!!!!!!!! Έτσι γίνεται πάντα. Στρίμωξέ τον λίγο τον βδελυρό, τον υποκριτή, τον σιχαμερό αριστεροκουλτουργιάρη, για να δείς για πότε αποκαλύπτει τον πραγματικό του εαυτό !!!! Τον βορβορώδη εαυτούλη του !!! Την σαβούρα του !!!! Λυπάμαι, αλλά πήγες γυρεύοντας σαβουρόμυαλε. Πέρες μυρουδιά Σαβουρέν ;;;;;; φιλικά Πόντιος.

     • Savaren avatar
      Savaren @ Ποντομέδων 20/05/2015 23:34:34

      Α, δεν σου φταίω εγώ καημένε Ποντιοφίδωνα, εσύ πήγες γυρεύοντας. Είσαι τόσο βαρετά πανεύκολος ! Αμέσως πέφτει ο φερετζές σου. :-) Το ποιός τώρα αποκαλύπτει τα συμπλέγματα και τους ιδεοψυχικούς του καταναγκασμούς με το που του επιστρέφουν την αγενή συμπεριφορά που πρώτος επέλεξε κι επιδεικνύει συνεχώς και μονίμως, είναι εμφανέστατο. Απλά εγώ, κράτησα απέναντί σου τον καθρέφτη και σε είδες! Το οτι δεν σου άρεσε η εικόνα σου, είναι ακόμα ένα σοβαρό, αλλά κατάδικό σου πρόβλημα. Καιρός να το λύσεις, χωρίς υστερίες, αβάσιμες κατηγορίες, λεκτικές επιθέσεις και μετάθεση ευθυνών. Ασχολήσου με την αυτοκριτική, μήπως και κάποια μέρα γίνεις ικανός να κάνεις κριτική και να αυτοονομάζεσαι ...Ποντομέδων, χωρίς να γελάμε. Φιλικά Savaren, με κερασάκι και άνευ σαντιγύ

     • Ποντομέδων avatar
      Ποντομέδων @ Savaren 21/05/2015 11:24:30

      Καλημέρα, φίλε Savaren. Επειδή άρχισε να με κουράζει η έλλειψη αυτογνωσίας , από την οποία χειμάζεσαι δεινώς (ομολογώ ότι όλοι μας, άλλος λίγο άλλος πολύ, παρουσιάζουμε έλλειμμα κάποτε, αλλά όχι και έτσι βρε παιδί μου), πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σ 'αυτή την ιστορία της διένεξής μας. Ούτε ένα από όσα μου καταλογίζεις - και που ομολογώ ότι μερικά τα διέπραξα, αφ' ής στιγμής ενεπλάκημεν σε μια διελκυστίνδα αλληλοκατηγοριών - δεν είναι , που να μην το διέπραξες εσύ και μάλιστα στα πλείστα εξ αυτών πρώτος! Το καταλαβαίνεις αυτό, για να πάμε παρακάτω ; Ελπίζω πως το καταλαβαίνεις. Έρχομαι λοιπόν να σε ρωτήσω: Τι σου έφταιξα ανθρωπέ μου και μου επιτέθηκες παραλλάσσοντας το όνομά μου ειρωνικά και μάλιστα απουσία μου ( απαντώντας σε άλλον);;;; Επειδή σε χαρακτήρισα αμετανόητο και πωρωμένο με το ΣΥΡΙΖΑ ; Μα είσαι, δεν είσαι ;;; Τιμή σου και καμάρι σου ! Παρά ταύτα, το παρέβλεψα και σου μίλησα ευγενέστατα στο σχόλιό μου 20/ 05, (21,12), με μια προειδοποίηση: Να μην ξαναδιαπράξεις το λάθος, να παραλλάξεις το όνομά μου με τρόπο ειρωνικό, υποτιμητικό, ιταμό και αγενέστατο, για να μην με αναγκάσεις να σε ακολουθήσω. Εσύ λοιπόν, αντί να σταματήσεις το λάθος σου, συνέχισες με περισσή αλαζονεία και θρασύτητα και όχι μόνο αυτό. Ενοχλημένος από τα επιχειρήματα που εσύ εκζήτησες και επειδή σου την έριξα στα αυτιά και αυτό σε "έτσουξε" - πάντα μέσα στα πλαίσια του ορθού λόγου- απεδύθης αλόγιστα και ασύνετα σε ακόμα μεγαλύτερο λάθος: Να το παίξεις κριτής, για το αν αξίζω , ή όχι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ ! Και σε ερωτώ : Ποιος είσαι εσύ αγαπητέ μου που θα με κρίνεις ; Ποιος σε διόρισε κριτή και αξιολογητή των άλλων ;; Με ποιο δικαίωμα κρίνεις και επικρίνεις το όνομα που χρησιμοποιεί κάποιος άλλος, αν το αξίζει ή όχι, με τόση γελοία αυθάδεια, τόση αλαζονική αυταρέσκεια, τόση βδελυρή αυταρχικότητα, τόση αυθαιρεσία και τόση αυτιστική δοκησισοφία ;;;
      Και πώς κρίνεις την αξία κάποιου που δεν γνωρίζεις ; ( Σου θυμίζω, ότι εγώ σε χαρακτήρισα θετικότατα). Εντάξει, μπορεί να είμαι κατώτερός σου, μπορεί και πολύ κατώτερός σου. Σου περνάει όμως από το μυαλό έστω και ως μετείκασμα (δεν έχω την αξίωση να εμβαθύνεις), ότι μπορεί και να είμαι ανώτερός σου ή και πολύ ανώτερός σου ;;;;;;;; Ποιος είσαι εσύ , που αποκλείεις αφρόνως μια τέτοια εκδοχή ;;; ........"Εν αμαρτίαις συ εγεννήθης όλος και διδάσκεις ημάς " ;!;!; Σύνελθε λοιπόν και μηκέτι αμάρτανε !!!! Ευχαριστώ που με διάβασες, άλλωστε είμαι εύκολος και δεν σε κούρασα. Και πάλι φίλοι θάμαστε, να τα πούμε αλλού. Τέλος. Φιλικά Ποντομέδων.

     • Savaren avatar
      Savaren @ Ποντομέδων 21/05/2015 13:53:48

      Ok. Χτύπησα φλέβα! :) ''Σου περνάει όμως από το μυαλό έστω και ως μετείκασμα (δεν έχω την αξίωση να εμβαθύνεις), ότι μπορεί και να είμαι ανώτερός σου ή και πολύ ανώτερός σου ;;;;;;;; Ποιος είσαι εσύ , που αποκλείεις αφρόνως μια τέτοια εκδοχή ;;;'' Όχι βρε φίλε. Δεν μου πέρασε στιγμή από το μυαλό κάτι τέτοιο, γιατί δεν μου το επέτρεψε η άνευ λόγου έπαρση, ο προσβλητικός τρόπος με τον οποίο απευθύνεσαι και η επιπόλαιη εμπάθεια με την οποία χαρακτηρίζεις. Ανώτερός μου, ανώτερός σου, και λοιπά κομπλεξικά. Προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου για κάτι; Τα πολλά ερωτηματικά που μπαίνουν στις προτάσεις, συνήθως μαρτυρούν αδύναμη αυτοπεποίθηση... Είμαι κατά της λεκτικής επίθεσης γενικώς, γιατί αυτά τα κάνουν οι ...κατώτεροί μου :). Αλλά άν επιμένει οπωσδήποτε ο άλλος, τότε γιατί να τον δυσαρεστήσω; Γυρίζω πίσω ευχαρίστως, το μπαλάκι που πέταξε! Εγώ λοιπόν απλά ανταπέδωσα, ως όφειλα. Είναι θέμα Αρχής. Μα εσύ είσαι τόσο ...πορωμένος τελικά και τόσο μεθυσμένος απ΄ την ανεξήγητη φιλαυτία σου, που θαρρείς οτι κάνεις και χάρη (χαχαχαχα) που ...απευθύνεσαι σε κάποιον με τον τρόπο που απευθύνεσαι κι εκπλήσσεσαι κι όλας, που ενοχλήθηκε. Μαλλον θα πρέπει να επανεξετάσεις τους τρόπους σου καλέ μου άνθρωπε. Ευχαριστώ για την ...επικοινωνία (λέμε τώρα), Φιλικά, Savaren

     • Ποντομέδων avatar
      Ποντομέδων @ Savaren 21/05/2015 19:42:45

      Είπαμε τέλος !
      Αλλά επιμένεις και ας σε ζαλίζει ! Βρε κακόμοιρε, σου έκανα κάποιες ερωτήσεις και δεν απάντησες, παρά μόνο σε μία και σε αυτήν λάθος ! Τραγικά λάθος ! Πόση χαζομάρα μπορεί να σε δέρνει, όταν ομολογείς ότι δεν προβληματίστηκες για το αν μιλάς σε ανώτερό σου ή όχι, όταν ταυτόχρονα με κατηγορείς για οίηση;;;; Πόσο αντιφατικά ηλίθιος(α) μπορεί να είναι κάποιος, όταν κατηγορεί τον άλλον για έλλειψη αυτοπεποίθησης και για χρήση ερωτηματικών κατά κόρον, ενώ ταυτόχρονα τον εγκαλεί για ......" έπαρση" ;;;;;;;;;;; Τελικά, είσαι κατώτερος του προσδοκωμένου !!!!!
      Θλιβερά κατώτερος !!!
      Ναι , φίλε μου, απέδειξες, ότι σου έκανα χάρη, που συνδιελλάγην μαζί σου ! Έχεις δίκιο για την διαπίστωσή σου !
      Μεγάλη χάρη σου έκανα !!!!!!!!! Και το χειρότερο είναι , ότι δεν το συναισθάνεσαι !!!!! Σου αφιερώνω λοιπόν, δύο τινά : 1ον. Το προ-τελευταίο άρθρο του AntiNEWS, με τίτλο : "πήραν τον ίσκιο τους για μπόι " Και 2ον. Το αείποτε επίκαιρο άσμα του Σαββόπουλου, που γράφτηκε τότε για σένα (είμαι σίγουρος ότι αν είχες ψήφο, την έριξες στο ..........."κνώδαλο αυτό ") και τώρα ισχύει για σένα, όσο ποτέ και για κανέναν άλλο !!!!!!!! : https://www.youtube.com/watch?v=jbz5TRzEEKg Απόλαυσέ το !!!!! Ραντεβού σε άλλα άρθρα .

     • Ποντομέδων avatar
      Ποντομέδων @ Ποντομέδων 21/05/2015 20:11:48

      Υ.Γ. Πίστεψέ με, φίλε (η) Savaren , ότι γράφτηκε για ' σένα !!!!!!!!!!!!!!!!
      Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ταύτιση !!!!!!
      Απόλαυσέ το , σε παρακαλώ !!!!!!!!!!!!!!!!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Savaren 20/05/2015 15:04:05

    Έχετε τεράστιο πρόβλημα κατανόησης της κατάστασης. Η δραχμή είναι 10 φορές μνημόνιο. Αυτό είναι το απλό. Τα υπόλοιπα θέλουν σκέψη, σχέδιο και πολύ δουλειά. Αλλά αυτά είναι δυσάρεστα για αριστερούς που ψήφιζαν Πασόκ και τώρα είδαν τον Τσιπρανδρέου και τον Καμμένο ως σωτήρες...

    • Savaren avatar
     Savaren @ Γεώργιος Τ. 20/05/2015 16:07:47

     Ισχύει και για εσάς, ό,τι και για τον κ. Πόντιο από πάνω. Ευχαριστώ

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ Savaren 20/05/2015 15:05:01

    και εφερες τον τσιπρα για να μην δωσεις. εφερες τον τσιπρα για να διοριστουν οι καθαριστριες να τις πληρωνεις; να διοριστουν οι ερταδες και να τους πληρωνεις; αυτα ειναι που σταματησες; αυτα ειναι που δεν αντεχες αλλο. αστε μας ρε πλεον . θα λουστειτε την καταστροφη . θα την φατε στο κεφαλι και θα τους φατε ζωντανους εσεις οι ιδιοι πρωτοι.
    εμεις ειμαστε ετοιμοι απο καιρο .

    • Savaren avatar
     Savaren @ Παρατηρητής 20/05/2015 16:11:19

     Παρατηρητή μου εγώ προσωπικά, δεν ...έφερα κανέναν. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αποφάσισε, όπως αποφάσισε και το 2012 να ενθρονίσει τη συγκυβέρνηση ΝουδουΠασόκ. Ή είναι πάνσοφη η πλειοψηφία ΚΑΙ όταν σας ξεβολεύει, ή ποτέ. Αποφασίσστε και μην είστε γκρινιάρηδες κατά περίστασιν. Καταντάει παιδαριώδης η τακτική σας.

   • Geros avatar
    Geros @ Savaren 20/05/2015 16:26:03

    Αγαπητέ, το μονο που μπορώ να δω ως πραγματική κριτική από αυτά που έγραψες είναι αυτό που λες στην ουσία για την εμμονή των δανειστών να πληρώσει πάντα την νύφη μια μερίδα του πληθυσμού που όπως γραφεις είναι τα ήδη γνωστά και κατασπαραγμένα θύματα. Συμφωνώ, είναι πραγματικά τραγικό το ότι την κρίση την πληρώνουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι, αλλα αυτοί οι "συνήθεις ύποπτοι" όπως έλεγε και ο διοικητής της αστυνομίας στην Καζαμπλάνκα, είναι αυτοί που νομίζεις? Την νύφη την πλήρωσαν οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών τελικά? Να το διορθώσω, την νύφη την πλήρωσαν οι 450 καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών? Πόσες είπαμε? 450? .... Πόσες ?!?!? Ρε παιδιά έχω δουλέψει πολλά χρόνια στην λιανική, σε χώρους όπου έμπαιναν χιλιάδες πελατών την μέρα, 450 καθαρίστριες είναι ένα νούμερο ασύλληπτο, τρελό, έξω από αυτόν τον κόσμο! Και ω του θαύματος κανείς δεν το πρόσεξε καν! Ακόμα και αυτοί που ήταν υπέρ την απόλυσης δεν είπαν : "ρε παιδιά τι 450 καθαρίστριες μου λέτε? Τι καθαρίζουν αυτές όλες?" . Λέγαν πως είναι δίκαια τα αιτήματα τους αλλα το άτιμο το μνημόνιο τους αναγκάζει να ...... και τα λοιπά, και τα λοιπά .... Ναι, το μνημόνιο είχε τα λάθος θύματα, αλλα αυτά δεν ήταν η πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί κλαίγαν άδατοι! Τα πραγματικά θύματα του μνημονίου ήταν ιδιοκτήτες ενός μαγαζιού που βρέθηκαν άνεργοι, να χρωστάνε σε ΙΚΑ, εφορία, ΟΑΕΕ, να είναι ανασφάλιστοι, χωρίς επίδομα ανεργίας και σαν να μην έφταναν όλα αυτά να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Και τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τους λέει "αν ήσασταν κλέφτες έχει καλώς, μου δίνετε μερικά από τα κλεμμένα και ξοφλάτε. Αν όμως είχατε την ατυχία να μην είσαστε κλέφτες θα σας πάω ποινικά και θα σας βάλω φυλακή"!!! Την ίδια ώρα τα ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ , οι κηφήνες του υπουργείου Οικονομικών επαναπροσλαμβάνονται και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο δακρύζει ..... Όρισε τα κατασπαραγμένα θύματα και αν είναι αυτά που πραγματικά κατασπαράχτηκαν είμαι μαζί σου να γκρεμίσουμε τα μνημόνια, αν όμως είναι κηφήνες, βολεμένοι, λαμόγια, τεμπέληδες και υπάλληλοι τραπεζών που δεν έχασαν σε 5 χρονια κρίσης ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τα εισοδήματα τους .... τότε απλά λαϊκίζεις. Τέλος, όταν μιλάς για "κράχτες των δανειστών" χάνεις και το λίγο δίκιο που έχεις. Συνωμοσιολογικές μπούρδες αχαλίνωτης πατριδοκαπηλίας επιπέδου Λιακόπουλου .....

    • Savaren avatar
     Savaren @ Geros 20/05/2015 19:45:45

     Αγαπητέ, ως συνήθως επιλέγεις την τακτική της σουπιάς, κάνοντας ότι δεν γνωρίζεις πως δεν πιάνει… Τη …νύφη λοιπόν, την πλήρωσαν τα 2.000.000 άνεργοι του Ιδ.Τομέα, οι χιλιάδες ελ.επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, οι χιλιάδες εργαζόμενοι και μη αμειβόμενοι επί μήνες ή αμειβόμενοι και μη ασφαλισμένοι με 400 € για πλήρες ωράριο που δηλώνεται ως 4άωρο κ.λ.π, κ.λ.π. Μυριάδες τα παραδείγματα της ζουγκλοποιημένης εκ των μνημονίων, εργασιακής Οι καθαρίστριες απλά, καθρεφτίζουν την υποκρισία των προηγούμενων, που αντί να ξεφορτώσουν τον Δημ.Τομέα από τους μυριάδες ακριβοπληρωμένους, φρεσκοδιορισμένους και άχρηστους ειδικούς ‘’συμβούλους’’ τους, αντί να σταματήσουν την προώθηση ημετέρων και να τολμήσουν την απομάκρυνση περιττών, περιορίστηκαν στην απόλυση …καθαριστριών και σχολικών φυλάκων (μιας χούφτας ‘’ανίσχυρων’’ και ‘’ανώδυνων’’ δηλαδή), προσδοκώντας να κοροϊδέψουν αυτούς που θέλουν να κοροϊδεύονται, ότι προχωρούν σε …τομές, μεταρρυθμίσεις κι ….εξυγίανση. Ως εκ τούτου, εξ αιτίας της χονδροϊδέστατης δηλαδή υποκρισίας τους, οι καθαρίστριες αποτέλεσαν παντιέρα κατά της οφθαλμοφανούς ξεφτίλαςκαι τελικώς, αποκαταστάθηκαν. Φυσικά και οι κομματικοί λακέδες όλων των χρωμάτων, οι κολλητοί, οι ευνοούμενοι, είναι ..παντός καιρού και διασώζονται σταθερά και σίγουρα, δεν πλήρωσαν με θυσίες, δεν πόνεσαν, δεν υπέφεραν και σίγουραστους πρώτους 4 μήνες που πέρασαν δεν υπήρξε κάτι …επαναστατικά θετικό υπέρ του πολύπαθου και αιμόφυρτου Ιδ.Τομέα, πλην της ρύθμισης των 100 δόσεων που και από αυτές όμως, δυστυχώς δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να ωφεληθούν. Για τους βραχνιασμένους κράχτες των δανειστών που συνεχίζουν να αναβοσβήνουν σαν Χριστουγεννιάτικα δένδρα παριστάνοντας τους …φάρους και υποδεικνύοντας στον μέσο πολίτη τον τάχα μονόδρομο της ….εξιλέωσης μέσω του αυτοβασανισμού, θα μιλάω όσο θέλω γιατί μπορώ να διακρίνω καθαρά τον πρόστυχο ρόλο τους και τα ταπεινά κίνητρά τους. Δεν περιμένω να με …δικαιώσεις. Ξέρω πως έχω απόλυτο δίκιο, ό,τι κι αν λές. Και τις αναφορές περί Λιακόπουλου, κάντες στους φίλους κι ομοϊδεάτες σου, τους κάθε μίζερης και τελειωμένης ιδεοληψίας, φτηνούς …πλασιέ. Tα παλιά κόλπα, δεν πιάνουν λέμε... Καταλάβετέ το.

     • Savaren avatar
      Savaren @ Savaren 20/05/2015 19:47:01

      '' ...Μυριάδες τα παραδείγματα της ζουγκλοποιημένης εκ των μνημονίων, εργασιακής πραγματικότητας.''

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Geros 20/05/2015 15:01:48

   Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί συνέλληνες είδαν στην απλοϊκότητα (λόγω άγνοιας) του Σύριζα τον εαυτό τους και επειδή σκέπτονται κι αυτοί το ίδιο απλά ως τρόπος σκέψης τους εμπιστεύθηκαν. Και το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν κατάλαβαν ακόμη τι έκαναν ενώ η χώρα είναι με το ένα πόδι μετέωρο πάνω από το γκρεμό. Ποιος να σώσει μια χώρα που αυτοκαταστρέφεται με συνένοχους πολίτες και πολιτικούς εδώ και δεκαετίες; Ο Θεός μόνο. Αλλά και Αυτόν τον ξεχάσαμε. Ας ελπίσουμε να συνέλθουμε με το σοκ μπας και επιβιώσει η Πατρίδα από το χτύπημα...

 5. airman avatar
  airman 20/05/2015 10:54:15

  "Οι Αλβανοί αμφισβητούν τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και τα χωρικά της ύδατα και ετοιμάζονται για το μεγάλο εθνικιστικό του σχέδιο που βάζει μπροστά και τους Τσάμηδες." Η απάντηση σε όσους διανοηθούν ότι μπορούν να πατήσουν πόδι σε χώματα που έχουν ποτιστεί με αίμα και είναι σπαρμένα ακόμα ιερά κόκκαλα πεσόντων είναι μία. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ! Αυτονόητο ότι και εκείνοι που τυχόν επιτρέψουν τέτοιες σκέψεις θα αντιμετωπισθούν ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

 6. UncleStgm avatar
  UncleStgm 20/05/2015 12:49:08

  Παιραιτήσου... Και μετά; Συνέλθετε φίλοι δεξιοί. Πάψτε να παίζετε τον Τσίπρα του 2012 (εν τω μεταξύ ακόμη και ο Τσίπρας βελτιώθηκε ...οριακώς !)

 7. Tζανής avatar
  Tζανής 20/05/2015 12:58:40

  Ο Τσίπρας έχει τελειώσει αρκεί να το καταλάβουν και οι Έλληνες.

 8. George avatar
  George 20/05/2015 13:05:44

  Περιμένετε να ξυπνίσει ο Αλέξης...καλά.... ας ξυπνήσει πρώτα ο λαός και μετά βλέπουμε

 9. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 20/05/2015 14:27:44

  Ελαβα σημερα απο ενα φιλο στο υπουργειο οικονομικων μια πολυ καλη εξηγηση του τι συμβαινει ακριβως. η σταση φορων που εχει κανει πολλης κοσμος στο κρατος εχει αρχισει να πηγαινει σε ψωνια (οχι τοσο βασικης διαβιωσης) και ψυχαγωγια. κοινως ο κοσμος το εχει ριξει εξω. ζει τον μυθο του οπως τα 30 χρονια της μεταπολιτευσης. η νουδου που λεει την αληθεια ειναι καθηλωμενη ακριβως διοτι λεει κατι το οποιο δεν ειναι βολικο . εαν οντως ειναι αυτος ο λογος με το που θα σκασει η συμφωνια τα κοψιματα και οι φοροι με υπογραφη τσιπρα θα υπαρξη μεγαλη και αποτομη διορθωση του τσιπρα. επισης αν οντως συμβαινει αυτο σημαινει οτι το πικρο ποτηρι της καταστροφης θα το πιουμε μεχρι τελους διοτι απλουστατα ο Ελληνας συμπεριφερετε σαν το κακομαθημενο που νομιζει οτι παντα θα την γλυτωσει. ελπιζω η πιο σοβαρη και συντηρητικη πλευρα της κοινωνιας να συγκρατησει και να δωσει κυβερνηση στη νδ η αλλιως ερχονται πολυ ασχημες καταστασεις.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Παρατηρητής 20/05/2015 15:05:40

   Έτσι είναι. Δε βάζουμε μυαλό ούτε προ της καταστροφής που έρχεται. Αδιόρθωτος και εγωϊστής λαός που κάνει συνεχώς τα ίδια λάθη...

 10. makis avatar
  makis 20/05/2015 16:14:27

  Τελικα ποιος κυβερνά; Την «έπεσε» στα ΜΑΤ η Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από τη Βουλή ΔΕΙΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ https://shar.es/1rlQOl

 11. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 20/05/2015 17:44:20

  Η κυβέρνηση αυτή έχει τελειώσει. Το θέμα είναι αν τελείωσε και ο αλέξης. Όταν θα έρθει η συμφωνία για ψήφιση στη βουλή θα γίνει το έλα να δείς...Γέλιο μέχρι δακρύων από το κλάμα. Υπόψην ότι μπορεί κάποιος βουλευτής να μην καταψηφίσει την συμφωνία για το καλό του έθνους , αλλά και να μην την ψηφίσει γιατί είναι χειρότερη από αυτή που είχαμε σίγουρη πριν τις εκλογές. Αποχή, παρών, λευκό...Πολλά υπάρχουν ως επιλογές. Η συμφωνία λοιπόν θα ψηφιστεί έστω και αν διαλυθεί ο σύριζα και οι ψεκαμμένοι ή αν χρειαστεί να κάνουν την κωλοτούμπα της ζωής τους. Όχι θα ψηφίσουν κκε, ΧΑ...και μετά ποιός? Θα περάσει η συμφωνια του τσίπρα με λιγότερους από 150 και θα υπάρχει μέλλον για την κυβέρνηση? Οσοι και να φύγουν απο συριζοανέλ, αν το τολμήσουν γιατί οι περισσότεροι είναι κότες λειράτες με φουντωτή ουρά, θα περάσει με πλειοψηφία, με άσχημα αποτελέσματα όμως. Αν δοκιμάσει να την περάσει ο αλέξης με 180 ακόμη περισσότερο γέλιο. Θα καταψηφίσουν οι κότες του, αφού ξέρουν ότι θα περάσει στα σίγουρα γιατί τότε νδ, πασόκ, και ποτάμι θα ψηφίσουν ναι, όμως θα πρέπει ο αλέξης να τους διαγράψει ή να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια αν δεν θέλει να ξευτελιστεί από μιχελογιανάκηδες και ραχηλομακρήδες. Η κυβέρνηση αυτή μόλις υπογράψει τη συμφωνία και τη φέρει στη βουλή έχει τελειώσει, έτσι ή αλλιώς. Δεν μιλάμε για το ενδεχόμενο τα όχι να είναι περισσσότερα, τότε δεν υπάρχουμε και ως χώρα, είναι αστείο να ψάχνουμε κυβέρνηση.Το τι θα την αντικαταστήσει θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και ειδικότερα απο τον αριθμό των ψήφων. Εκλογές δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν, οι κότες θα γίνουν μεζές των αλεπούδων, που καιρός για δύσκολα. Τα δύσκολα του φθινοπώρου απέχουν ακόμη 4-5 μήνες ...Αιώνες φαίνονται στο τσούρμο που μας κυβερνά. Ακόμη και αν ψηφίσουν όλοι οι συριζοανέλ, κάποιος πρέπει να την εφαρμόσει και εκεί είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Σπατάλησαν μια μοναδική ευκαιρία να προχωρήσουν σε ουσιαστικές αλλαγές και σοβαρές μεταρυθμίσεις για τις οποίες και μόνο είχαν την ανοχή και στήριξη και των εξαποδώ.. Κυβέρνηση δεν γίνεται με κουβέντες του καφενείου...Όταν πετάνε έξω από συναντήσεις τους υπουργούς της χώρας, οικονομικών, άμυνας σε λίγο εξωτερικών και μετά τον πρωθυπουργό φοβάμαι αν δεν ξυπνήσει, τα πάντα έχουν τελειώσει. Απομένει να τραβηχτεί η κουρτίνα για να κλείσει η αυλαία και να αποσυρθεί ο θίασος από τη σκηνή. Η νέα πράξη του δράματος αρχίζει σε λίγο...Τα νταούλια χτυπάνε...

 12. Ρηνα avatar
  Ρηνα 20/05/2015 18:20:43

  Μ αυτά και με τούτα περί των οικονομικών, κάθε μέρα μπαίνει περίπου μια χιλιάδα λαθρομεταναστες στη χώρα ανεξέλεγκτα....

  • ΤΤ avatar
   ΤΤ @ Ρηνα 20/05/2015 18:30:19

   έτσι. Ο πραγματικός Αττίλας , η πραγματική τραγωδία συμβαίνει με τις ευχές και την πρόσκληση της κυβέρνησης μας. Ετοιμαστείτε για Λίβανο, ίσως και Κοπτες, μόλις αρχίσουν να μοιράζουν χαρτιά. Δεν εχω ακούσει απο την Τασία ποιο ειναι το όριο του εποικισμου.

  • Φιλελεύθερος avatar
   Φιλελεύθερος @ Ρηνα 20/05/2015 18:37:52

   Επίσης καθημερινά κλείνουν κατά δεκάδες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυξάνεται η ανεργία χωρίς κανένας να ενοχλείται....Η ειρωνεία είναι ότι ακούγονται φωνές από τη Ν.Δ. ότι δεν θα ψηφίσει τυχόν συμφωνία με περισσότερους φόρους, γιατί γίνονται προσλήψεις στο δημόσιο.....Τώρα μας πήρε ο πόνος για τα εκατομμύρια των ανέργων του ιδιωτικού τομέα. Μια είναι η λύση για τη χώρα και λέγεται ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ που θα πρέπει να....σβηστεί από τα λεξιλόγια, ειδεμή καθημερινά θα βυθιζόμαστε στην άβυσσο και για άλλοθι θα φταίνε οι κακοί Ευρωπαίοι.

 13. makis avatar
  makis 21/05/2015 10:11:33

  Η πρώτη διαρροή από τις καταγραφές Βαρουφάκη στο Eurogroup https://shar.es/1rxrF1

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.