Ξεπούλησαν την Ελλάδα και πανηγυρίζουν
11/08/2015 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεπούλησαν την Ελλάδα και πανηγυρίζουν

Το νέο μνημόνιο ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζεται σαν κάτι σωτήριο για τον ελληνικό λαό και πάντως συμβατό με τις ιδέες της αριστεράς. Μόνο στο Σύνταγμα δε βγήκαν οι Συριζαίοι...

Όταν έγινε η συμφωνία της Βάρκιζας, εκείνοι οι αντάρτες, που ήταν πραγματικά παλικάρια κι ας διαφωνούν πολλοί, έβαλαν τα κλάματα. Θα θυμάστε την φοβερή εκείνη φωτογραφία με τους γενειοφόρους, σκληροτράχηλους αντάρτες που είτε είχαν δίκιο είτε άδικο, έκλαψαν για τα όσα πίστεψαν ότι θα αλλάξουν. Που παρέδωσαν τα όπλα, τους μοναδικούς συντρόφους τους επί χρόνια γιατί τους πρόδωσε το κόμμα, η ηγεσία, οι καρεκλοκένταυροι.

Δεκαετίες μετά στη νέα συμφωνία της Βάρκιζας που υπέγραψε ο νέος Σιάντος ή ο νέος Τσιριμώκος, ο Αλέξης Τσίπρας δηλαδή, δεν βρέθηκε ούτε ένας να κλάψει για τα δεινά που φέρνει στον ελληνικό λαό και βεβαίως στην αριστερά.

Αντιθέτως, η νέα συμφωνία παρουσιάζεται ως ελληνική επιτυχία. Αν ρίξετε μια ματιά μόνο στα δελτία της ΣυριζοΕΡΤ θα μείνετε με ανοικτό το στόμα. Το νέο μνημόνιο ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζεται σαν κάτι σωτήριο για τον ελληνικό λαό και πάντως συμβατό με τις ιδέες της αριστεράς. Δεν είναι το πιο ακραίο νεοθατσερικό κείμενο που υπήρξε ποτέ. Όχι, το κείμενο που ήρθε στο φως και που δεν είναι απόλυτα εξειδικευμένο, δεν είναι μνημόνιο αλλά είναι απλά ένα… καλοκαιρινό ανάγνωσμα για τους παραθεριστές στην Ερεικούσα ή στην Αίγινα.

Μόνο στο Σύνταγμα δε βγήκαν οι Συριζαίοι να πανηγυρίσουν για τη συμφωνία με τους δανειστές.

Αν διαβάσει κανείς την ανακοίνωση του Μαξίμου θα μείνει άναυδος.

Λέει μεταξύ άλλων:

Η συμφωνία στα δημοσιονομικά προβλέπει ήπια προσαρμογή, δεν είναι καθόλου ασφυκτική αφήνοντας χώρο στην ανάπτυξη.

Με την παρούσα συμφωνία, οι υποχρεώσεις της Ελλάδας για πλεονάσματα στην 3ετία είναι μειωμένες κατά ποσοστό 11% του ΑΕΠ, δηλαδή αποφεύγονται μέτρα ύψους περίπου 20 δις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την παρούσα συμφωνία δεν θα υπάρξει καμία νέα δημοσιονομική επιβάρυνση –δηλαδή νέα μέτρα- κατά το προσεχές διάστημα.

Η συμφωνία διέπεται από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκαιο και όχι από το Αγγλικό, όπως είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΝΔ και ΠαΣοΚ, και δεν προβλέπει κατάργηση της κρατικής ασυλίας, όπως προέβλεπαν οι προηγούμενες συμφωνίες.

Η συμφωνία προβλέπει όχι μόνο την αναχρηματοδότηση του χρέους μέχρι το α’ εξάμηνο του 2018 αλλά και αρκετά χρήματα προκειμένου να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προκειμένου να υπάρξει «φρέσκο» χρήμα στην αγορά. Κίνηση που θα αναζωογονήσει τον εμπορικό κόσμο.

Οι τράπεζες θα ανακεφαλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2015 και άμεσα θα ενισχυθούν τουλάχιστον με 10 δισ. ευρώ. Έτσι δεν υπάρχει, πλέον, κανένας απολύτως κίνδυνος για «κούρεμα» καταθέσεων, όπως προβλέπει η κοινοτική οδηγία για ανακεφαλοποιήσεις τραπεζών μετά την 01.01.2016.

Η κυβέρνηση δεν δέχθηκε να πωλούνται τα «κόκκινα δάνεια» σε εταιρίες, ενώ με νομοθεσία έχει προστατεύσει την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, έως το τέλος του 2015. Μέσα στο φθινόπωρο θα υπάρξουν κυβερνητικές πρωτοβουλίες ώστε να τακτοποιηθούν οριστικά, όσο αυτό μπορεί να γίνει σε μια «αγορά» περίπου 95 δισ. ευρώ, όσα και τα «κόκκινα δάνεια». Γι’ αυτό το λόγο θα υπάρξει ομάδα διαβούλευσης με τους θεσμούς.

Ο ΑΔΜΗΕ παραμένει δημόσιο αγαθό, ενώ δεν υπήρξε καμία αναφορά σε «μικρή ΔΕΗ». Υπάρχει, βέβαια, δέσμευση για απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, που αποτελεί όμως, ούτως ή άλλως, υποχρέωση προσαρμογής στις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Θυμίζουμε ότι η συμφωνία προβλέπει ακόμα αναπτυξιακό πακέτο 35 δισ. ευρώ, γνωστό και ως «πακέτο Γιουνκέρ»

Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων μπήκαν τα εργασιακά μετά από πρόταση της κυβέρνησης, στην διαπραγμάτευση αποφασίστηκε οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις θα γίνουν σε συνεργασία με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας - ILO καθώς και με διεθνούς κύρους εμπειρογνώμονες, γεγονός που διασφαλίζει ότι στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει εξαίρεση από τα ισχύοντα στην Δυτική Ευρώπη.

Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μην πληρώνουν τα 5 ευρώ για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Τα μέτρα τα οποία προβλέπονται στην παρούσα συμφωνία είναι τα ίδια -με αρκετές βελτιώσεις, ωστόσο- τα οποία προβλέπονταν στην συμφωνία της κυβέρνησης ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ η οποία δεν υλοποιήθηκε. Στην συμφωνία εκείνη, η κυβέρνηση είχε υποχρέωση να υλοποιήσει τα μέτρα αυτά προκειμένου να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 4 δις.

Τα ίδια μέτρα, περίπου, επανήλθαν στην πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί στην συνεδρίαση του Eurogroup της 25ης Ιουνίου, συνοδευόμενα από 5 μήνες παράταση του προγράμματος και χρηματοδότηση ύψους 7 δις.

Σήμερα, με τα ίδια μέτρα, με σημαντικές όμως βελτιώσεις, μετά την διαπραγμάτευση, η χώρα εξασφαλίζει την κάλυψη των δανειακών της υποχρεώσεων καθώς και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου για την επόμενη τριετία, με χρηματοδότηση περίπου 85 δις

Η συμφωνία προβλέπει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μέσα από το οποίο η δημόσια περιουσία δεν πάει προς πώληση, όπως στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά αξιοποιείται.

Σύμφωνα δηλαδή με την κυβέρνηση, δεν υπάρχουν νέα μέτρα, είναι τα ίδια με της προηγούμενης κυβέρνησης, θα έρθει η ανάπτυξη μέσω του πακέτου Γιούνκερ που ο Σαμαράς είχε συμφωνήσει, δεν θα πουληθεί κρατική περιουσία, ο κόσμος θα συνεχίσει να περνά ζωή και κότα, χωρίς φόρους, χωρίς 5ευρα, χωρίς απολύσεις, χωρίς χαράτσια.

Θα τρελαθούμε εντελώς, είναι και επικίνδυνοι οι άνθρωποι κοροϊδεύουν και τον ελληνικό λαό. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι είναι μνημόνιο, θα ξυπνήσει από την καλοκαιρινή νιρβάνα του και θα ζήσει τον σοσιαλιστικό παράδεισό του. Και για να μην στεναχωριέστε για το τρίτο μνημόνιο, απλά διαβάστε μόνο την Αυγή και δείτε ΕΡΤ. Εκεί δεν υπάρχει απολύτως τίποτε. Μόνο η ανακοίνωση του Μαξίμου που μας περνά όλους για ηλίθιους. Αλλά μήπως τελικά έχουμε πάθει τον ιό της βλακείας και ακόμη τους ακούμε; Μήπως τελικά οι ψεκασμένοι έχουν δίκιο;

Αλλά για να ξαναγυρίσουμε στην αρχή του κειμένου. Ένας Συριζαίος δεν θα βρει το θάρρος να ρίξει έστω και ένα δάκρυ, να πει έστω και μια συγγνώμη; Πώς θα μπορεί να επικαλεστεί τους αντάρτες της παλιάς Βάρκιζας;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 11/08/2015 15:45:44

  Να δούμε αν θα βγει να απαντήσει κανένας επί της ουσίας από τη ΝΔ... Μόνον αυτό το τεράστιο ψέμα του "αποφεύγονται μέτρα 20 δις" κρύβει ότι "αποφεύγεται" πολλαπλάσια ανάπτυξη, η οποία θα απέφερε τα αναγκαία φορολογικά έσοδα για να επιτευχθούν οι όντως φιλόδοξοι - αλλά επιτεύξιμοι!, όπως απέδειξε η τριετία 2012-2014 - στόχοι του δεύτερου μνημονίου. Δεν "απέφυγε" μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ, "απέφυγε" την ανάπτυξη. Να δούμε αν θα βρεθεί ένας από τη ΝΔ να απαντήσει σε αυτό το προφανές για όσους έχουν στοιχειώδη ενημέρωση και γνώση για το τι συμβαίνει, μη προφανές για όσους δεν έχουν...

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Διογένης 11/08/2015 15:56:46

   Οι μεσαιοχωριτες Νδιτες περιμενουν πλεον να κυβερνησουν οταν ερθει η σειρα τους. θα φανε θα πιουνε και οταν αποδομηθει ο συριζα πιστευουν θα βγουν ξανα στην εξουσια να κανουν τα δικα τους. βεβαια κανουν υποθεση οτι θα ειναι ΑΥΤΟΙ η αξιωματικη αντιπολιτευση. Ειναι τραγικα τα οσα συμβαινουν.

 2. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 11/08/2015 16:04:36

  Καλύτερα ουρά στα Α.Τ.Μ. παρά ουρά για ψωμί. - Πόσα θέλουν ακόμη, για να μας τρελάνουν; Καλύτερα ουρά στα ΑΤΜ παρά ουρά για ψωμί. Ο ορισμός του αριστερού φασιστικού εκμαυλισμού του φόβου και της εξαχρείωσης της συνείδησης ότι αφού μπορείς και έχεις τα λίγα χρήματα που σου δίνομε με capitals controls μη φωνάζεις, γιατί θα πεινάσεις. Αυτά συνάδουν μόνο σε αριστερές μεθοδεύσεις ολοκληρωτικού φασισμού. Η ιδιωτική περιουσία του καθένα και η οικονομική και επαγγελματική ελευθερία του είναι συνταγματικά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα απαραβίαστα σε μια αστική δημοκρατία, που σέβεται τους πολίτες της και ο εσμός των τυχάρπαστων επαναστατών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τα χρήματα των άλλων, που αποτελεί την μελανότερη επέμβαση στον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, κατέλυσε κάθε δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη και την οικονομία, επιβάλλοντας τα σκληρότερα μέτρα σε καθεστώς ανελευθερίας και πλήρους κρατικής αυθαιρεσίας, ίδιο των αριστερών απεχθών καθεστώτων, που ζουν εις βάρος του πλούτου των άλλων, για τους "σκοπούς" της επανάστασης, ενώ τα δικά τους χρήματα είτε τα φυγάδευσαν στο εξωτερικό είτε τα αποκρύπτουν σε off shore παράκτιες εταιρείες. Η αριστερή ιδεολογία, αν υπήρχε, γιατί είναι συνονθύλευμα μη εφαρμοσμένων δοξασιών διαφόρων δήθεν προοδευτικών, απογυμνώθηκε με την ένδεια των επιχειρημάτων της και την ανικανότητα να αντιμετωπίσει με πραγματικούς όρους ζωής τόσο την οικονομία όσο και την κοινωνική κατάσταση, που οδήγησε ένα έθνος στην κατάθλιψη, για την ικανοποίηση των προσωπικών τους μωροφιλοδοξιών και της ιδεοληπτικής διαστροφής των ηγητόρων της. Δέστε πως περιφέρουν τους άτυχους και βασανισμένους μετανάστες, που τους διαπομπεύουν ως λάφυρο και περιφερόμενο θίασο αποσυνάγωγων, για την επίδειξη του ανύπαρκτου ανθρωπισμού τους, καταταλαιπωρώντας τους, ενώ αν δεν υπήρχαν όχι οι αριστεροί ιδεολόγοι της πεντάρας, αλλά πραγματικοί άνθρωποι που καθημερινά τους συνδράμουν στο πεδίο του Άρεως, θα μαζεύαμε ακόμη τα κουφάρια τους στους δρόμους.....Ντροπή για τον πολιτισμό μας και τους πολιτικούς μας. Τρανότερο παράδειγμα, της ληστρικής επιδρομής της και της ανυπαρξίας πολιτικής της και κράτους δικαίου, με υπνωτισμένη και ληθαργική τη Δικαιοσύνη, είναι η παράνομη είσπραξη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, εισιτηρίων εισόδου των επισκεπτών χωρίς απόδειξη, για να σφετερίζονται εκ του ασφαλούς τα χρήματα όσοι εμπλέκονται, πράξη που συνιστά κακουργηματική μορφή υπεξαίρεσης των εισπραχθέντων και μη αποδοθέντων στο Δημόσιο χρημάτων, ανεξαρτήτως ποσού, από τους υπαλλήλους, που έπραξαν την αξιόποινη πράξη, λόγω κατάχρησης της σχέσης ιδιαίτερης εμπίστευσης, που τους συνδέει ως εκ της υπηρεσίας τους με το Δημόσιο. Η αριστερά ιδεολογία στην Ελλάδα με το πλεονέκτημα της δήθεν ηθικής της υπεροχής, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, οριστικά φυγοδίκησε και τράπηκε σε άτακτη φυγή, γιατί δεν ξέρει να συνθέτει και να δημιουργεί, αλλά μόνο να αντιπολιτεύεται ό,τι δημιουργικά παράγεται και κοινωνικά ωφελεί μέσα σε καθεστώς ελευθερίας, που της παρέχουν τα εχέγγυα της αστικής Δημοκρατίας, οδηγώντας όπου εφαρμόσθηκε τα έθνη σε γενοκτονία, μόνο για την ικανοποίηση των προσωπικών, εμμονικών μωροφιλοδοξιών και της ιδεοληπτικής διαστροφής των εκάστοτε καθοδηγητών της, δημιουργώντας εκ του ασφαλούς μέσα σε καθεστώς αστικής Δημοκρατίας μορφές κοινωνικής αντιπαλότητας και έντασης, για να δικαιολογήσει την μέχρι τώρα ανύπαρκτη ουσιαστική παρουσία της στα πολιτικά δρώμενα και την αληθινή πρόοδο. Σκοταδισμός, μισαλλοδοξία, ολοκληρωτικός, αναχρονιστικός παλαιοκομμουνισμός, αναβίωση αποτυχημένων ιστορικών, αρρωστημένων συνταγών και αποτυχημένες τακτικές στην στρατηγική των μισαλλόδοξων νεοκομμουνιστών, που θεωρούν το βαρύτατο μνημόνιο που επωμίζεται αιωνίως ο Ελληνικός λαός, με ευθύνη τους, χάνοντας κάθε επαφή με την πραγματικότητα ως ευκαιρία ιστορικής αναδίπλωσης της αριστεράς υπό μορφή προσωρινής ανακωχής, προκειμένου όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, να πολεμήσει πιο αποτελεσματικά το ληστρικό ευρωπαϊκό καπιταλιστικό σύστημα !!! και να φέρει στο μέλλον πιο καίρια πλήγματα σε αυτό, προκειμένου να εγκαταστήσουν την επιδιωκόμενη ως απώτερο στρατηγικό στόχο, λαϊκή δημοκρατία των προλεταρίων…, κάτι που δεν αποτελεί απλή θεωρητική κατασκευή αντίκρουσης των παρανοϊκών τους θέσεων, αλλά ιστορικό διακύβευμα του Λαφαζάνη, που επικαλείται για την ιστορική αναδίπλωσή τους ως μορφή τακτικής του αγώνα τους, την συμφωνία Μπρεστ – Λιτόφσκ…. Πόσα θέλουν ακόμη, για να μας τρελάνουν; Συμφωνία Μπρεστ – Λιτόφσκ. Βικιπαίδεια. Μετά την Οκτωβριανή επανάσταση του 1917 και συνεχιζόμενου του μεγάλου πολέμου η Ρωσία ουσιαστικά εξήλθε από τη συμμαχία της Αντάντ. Μετά την ανατροπή υπό των Μπολσεβίκων της κυβέρνησης Α. Κερένσκυ (7 Νοεμβρίου 1917), οι ίδιοι προ της μεγάλης πίεσης των γερμανικών στρατευμάτων έριξαν το σύνθημα για σύναψη ειρήνης «άνευ προσαρτήσεων – άνευ αποζημιώσεων». Έτσι στις 28 Νοεμβρίου του 1917 πρότειναν στους Γερμανούς ανακωχή η οποία και συνάφθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Υπογραφή της ανακωχής 15 Δεκεμβρίου 1917 Οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη ειρήνης σχεδόν «άνευ όρων» εκ μέρους των Ρώσων άρχισαν στη πόλη Μπρεστ – Λιτόφσκ πλην όμως ενώ αρχικά τους όρους αυτούς αποδέχθηκαν οι Κεντρικές Δυνάμεις ετέθη όρος της συνομολόγησης εντός 10 ημερών. Στις εκκλήσεις δε του Ρώσου επιτρόπου επί των εξωτερικών Λέοντος Τρότσκι για συντόμευση, λόγω των εσωτερικών προβλημάτων δεν δόθηκε απάντηση και οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν. Αυτό υπήρξε επ' ωφελεία των Κεντρικών Δυνάμεων διότι διέβλεπαν πλέον την πλήρη αδυναμία της ρωσικής άμυνας, προκειμένου έτσι να θέσουν περισσότερους όρους. Οι διαπραγματεύσεις ξανάρχισαν πολύ χαλαρά στις 4 Ιανουαρίου του 1918, πλην όμως είχε αρχίσει μια γενικευμένη προέλαση των γερμανικών δυνάμεων σε όλο το μήκος του μετώπου. Ο Τρόσκυ τότε αρνήθηκε ν΄ αναγνωρίσει τα νέα κράτη της Βαλτικής που καταλάμβαναν οι Γερμανοί απωθώντας συνέχεια του Ρώσους μέχρι που ο ίδιος δήλωσε μονομερώς στις 10 Φεβρουαρίου του 1918 ότι ο πόλεμος τελείωσε, χωρίς να έχει συνομολογηθεί κάποια συνθήκη ή άλλη διαβούλευση. Παρά ταύτα στις 18 Φεβρουαρίου οι Γερμανοί αρχίζουν νέες εχθροπραξίες με γενικές εφόδους σ΄ όλο το μέτωπο, όπου κάτω πλέον από την επιμονή και του Λένιν οι διαπραγματεύσεις επαναλήφθηκαν σοβαρότερα όπου και τελικά συνομολογήθηκε η σχετική συνθήκη ειρήνης στις 3 Μαρτίου του 1918.

 3. ΚΡΗΤΙΚΟΣ avatar
  ΚΡΗΤΙΚΟΣ 11/08/2015 16:05:32

  '' Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα,
  γιατί λάμπει ο ήλιος έτσι
  γιατί φέγγει έτσι η μέρα;

  Γιατί σαν αυτή, παιδί μου, την ημέρα τη χρυσή
  που τη χαίρεσαι και συ
  στέρεψε το μαύρο δάκρυ κλείσανε πολλές πληγές,
  αψηλώσανε τα στάχυα
  κι ένα γύρω όλα τα βράχια
  εγινήκαν ανθοβούνια και χρυσοπηγές. '' Να θεσπιστεί άμεσα ως Εθνική εορτή αυτή η ένδοξη ημέρα της υπογραφής του Γ' μνημονίου του αριστερότερου. Δόξα και τιμή στους ευεργέτες μας, τους ακάματους ΤσιπροΠαππαΔραγασοΣταθακοΤσακαλώτους !! Ακόμα ένας χρυσός τόμος προστέθηκε, στη μνημονιακή μας Ιστορία.

 4. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 11/08/2015 16:51:33

  Ιωάννης Καποδίστριας: Τον σκότωσαν για να μη κάνει την Ελλάδα Παράδεισο Ορθόδοξου Πολιτισμού! Η Ορθόδοξη Χριστιανική Αγωγή που πρότεινε ο Ιωάννης Καποδίστριας ως Συνεκτικό Κρίκο του Ελληνικού Έθνους! Ο Ιωάννης Καποδίστριας συνειδητοποιώντας τη θέση και τον ρόλο της Ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής του Ελληνικού Λαού, μέσα στο γενικότερο εκπαιδευτικό και πολιτικό του έργο, ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, σε οδηγίες του προς τους δασκάλους της Επικράτειας, τόνιζε: "Θέλετε καταβάλει θεμέλιον της παιδείας εις τας απλάς ψυχάς των παίδων τον φόβον του Θεού, που είναι η αρχή της σοφίας, και στοιχειούντες αυτούς εις την αληθινή παιδεία, την ευσέβειαν, θέλετέ τους διδάσκει την ιεράν κατήχησιν, εκ της οποίας μυούμενοι, τα αληθινά του χριστιανού χρέη, θέλουν διδάσκεσθαι και τα του αγαθού πολίτου καθήκοντα δια της ηθικής προσαρμοσμένης εις τον ουράνιον νόμον του ιερού Ευαγγελίου". Αναφερόμενος ειδικά στο ρόλο της ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής τον καιρό της ανασύστασης του νεοελληνικού κράτους, έγραφε το 1827: "Πρώτον και σπουδαιότερον των καθηκόντων της Ελληνικής Κυβερνήσεως θεωρώ την θρησκευτικήν αγωγή του Έθνους". Αγωνίσθηκε να πείσει του ξένους, διότι με αυτούς πάλεψε περισσότερο παρά με τους Τούρκους, για πόσο δίκαιος ήταν ο αγώνας των Ελλήνων. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε στον Ουίλλμοτ Όρτον, υφυπουργό του Πολέμου, όταν εκείνος έθεσε το ερώτημα: "τι θα πρέπει να εννοήσουμε σήμερα όταν μιλάμε για την Ελλάδα"; O Kαποδίστριας τότε απάντησε: "To Ελληνικό Έθνος αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως δεν έπαυσαν να ομολογούν την πιστότητά τους στην Ορθόδοξη Πίστη τους, δεν σταμάτησαν ποτέ να ομιλούν την γλώσσα των πατέρων τους, την Ελληνική, και παρέμειναν ακλόνητοι υπό την πνευματική ή, κοσμική δικαιοδοσία της Εκκλησίας τους, σε οποιοδήποτε μέρος της τουρκοκρατούμενης πατρίδας τους και αν ευρίσκονταν". ~Άγια Μετέωρα / Ιωάννης Καποδίστριας **** "Προτιμώ τον θάνατον, παρά να απατήσω λαόν εμπιστεύσαντα την τύχην του εις την αφοσίωσίν μου." ~ Ιωάννης Καποδίστριας, ο Άγιος της Πολιτικής (1776 - 1831) http://tinyurl.com/px7tmcz

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/08/2015 18:48:25

  @ Διογένης Βγήκε και απάντησε σημείο προς σημείο ο Βενιζέλος.Από τους καραμανλικούς συνοδοιπόρους της αριστεράς μην περιμένεις απαντήσεις.Αφού σέβονται και τιμούν τους αγώνες μπορεί να σέβονται και το μνημόνιο.

 6. airman avatar
  airman 12/08/2015 08:20:08

  "... μήπως τελικά έχουμε πάθει τον ιό της βλακείας και ακόμη τους ακούμε;" Επειδή εκεί στη Συγγρού μάλλον θέλουν να το παίξουν "έξυπνοι", καλό θα είναι η στάση της ΚΟ στην επικείμενη ψηφοφορία να είναι τέτοια που να μη τους περνάνε για ηλίθιους. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τις γνωστές/αναμενόμενες απώλειες, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να στηρίξει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας στον απολύτως απαιτούμενο βαθμό καλύπτοντας μόνο το έλλειμα της Κυβέρνησης. Εάν πχ ψηφίσουν ΟΧΙ 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η στήριξή της να περιορισθεί σε αυτό τον αριθμό και οι υπόλοιποι βουλευτές να ψηφίσουν ΠΑΡΩΝ. Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί απόλυτα σαφές ότι δεν έχει μετατραπεί σε δεκανίκι της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά προσφέρει την στήριξή της στον απαιτούμενο - και μόνο - βαθμό για τη διασφάλιση παραμονής της Χώρας στον "Ευρωπαϊκό χάρτη" και την αποφυγή της ολοκληρωτικής καταστροφής.

  • Fotini avatar
   Fotini @ airman 12/08/2015 23:55:16

   ΑΠΟΧΗ, καλλίτερα!

 7. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 12/08/2015 09:10:51

  Όλο το Προσχέδιο του νέου Μνημονίου http://tinyurl.com/qaflurg MSN Xρήμα Οικονομία | Copyright: Kathimerini.gr Λεωνίδας Στεργίου, Σωτήρης Νίκας | 19 ώρες πριν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.