Ξανθή, αγαπημένη Παναγιά
06/01/2015 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξανθή, αγαπημένη Παναγιά

Είναι και Φαίνεσθαι ΙΙ

Δεν συμμερίζομαι τα ανέκδοτα για τις ξανθιές – τουλάχιστον όχι όλα, έχω γνωρίσει πανέξυπνες. Αλλά ο Χριστόδουλος απέδειξε ότι μάλλον όλη η κοινωνία έχει βαφτεί ξανθιά.

Ζούσε στην νοτιανατολική Αττική. Είναι το μέρος όπου βρίσκει καταφύγιο η ελίτ του εγκλήματος στην Ελλάδα. Ναρκέμποροι, μαφιόζοι, τρομοκράτες, ληστές, διακεκριμένοι παραβατικοί. Μιλιούνια λαθρομεταναστών. Σχετικά αραιοκατοικημένη μεν, αλλά δίπλα στην Αθήνα, όπου γίνονται οι «μπίζνες». Με αφθονία αυθαιρέτων κατοικιών, διάσπαρτες σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές, βρίσκεται εύκολα στέγη σε περιοχή όπου δεν βλέπουν πολλά μάτια τις κινήσεις σου. Με τη θάλασσα δίπλα να παρέχει δυνατότητα διαφυγής και κοντραμπάντου με ταχύπλοα.

Ενοικίασε σπίτι με πλαστή ταυτότητα. Μπορεί εύκολα να συμβεί. Ακόμα ο μέσος Έλληνας δεν υποψιάζεται στη θέα ενός αληθοφανούς αποδεικτικού εγγράφου.

Κυκλοφορούσε με ποδήλατο. Συρμός της εποχής.

Αλλά, όπως δήλωσαν περίοικοι, το να δηλώνει «εκπαιδευτικός» ένας απίθανης εμφάνισης τύπος, με ξανθό σπαστό μαλλί πριμαντόνας συνδυασμένο με μούσι πασόκου της δεκαετίας του ’80, και κανένας να μην έχει επί δυο μήνες αναρωτηθεί αν αυτός ο άνθρωπος είναι ψεύτικος με ξεπερνά.

Κάποτε δάσκαλοι, καθηγητές, φροντιστές, γενικά όσοι άντρες δήλωναν «εκπαιδευτικός», είχαν μια τυποποιημένη εμφάνιση ευπρέπειας, κοστουμάκι-πουκάμισο-γραβάτα. Όχι πάντα καινούρια, οι μισθοί ήταν περιορισμένοι. Αλλά η κοινωνία διέκρινε μια αντιστοιχία της ιδιότητας με την εμφάνιση.

Βαθμιαία, η χαλάρωση αξιών μετά την επικράτηση των «προοδευτικών δυνάμεων», η «δημοκρατικότητα» με την μεταφορά του ήθους των κομματικών νεολαιών στα σχολεία, μετέτρεψαν τις αίθουσες διδασκόντων σε πασαρέλα ατημελησίας.

Πρόσφατα, έπεσα τυχαία πάνω σε ένα τοπικό κανάλι που παρουσίαζε κλαδική συνέλευση δασκάλων. Ήταν, γυναίκες και άντρες, περίπου σαν μάζωξη αναρχικών στα Εξάρχεια.

Ο Χριστόδουλος λοιπόν, ήξερε τι έκανε δηλώνοντας «εκπαιδευτικός». Το ότι κανένας δεν τον κατήγγειλε σκεπτόμενος τίνος τα παιδιά και τί είναι δυνατόν να διδάσκει αυτός ο τύπος, δείχνει ότι ο Σαββόπουλος παραμένει επίκαιρος, «όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και πού πηγαίνει».

Πάντως η απερίγραπτη εμφάνιση που χάρισε το γέλιο της χρονιάς θα μείνει στην ιστορία της τρομοκρατίας με χρυσά γράμματα - στη μαρκίζα. Κρίμα που ο Βοσκόπουλος γέρασε. Θα έκανε remake με πρωταγωνίστρια καλύτερη από τη Λάσκαρη.


Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 06/01/2015 14:17:25

  Πόσο δίκιο έχεις για κάποιους εκπαιδευτικούς,ατημέλητους στη σκέψη αγαπητέ Προφήτη...Που να ακούσεις και τι δηλητήριο ρίχνουν στις παιδικές ψυχές μέσω της διδασκαλίας τους...

 2. Eva avatar
  Eva 06/01/2015 14:47:47

  Η σημερινή μεταμφίεση του Τσίπρα σε ορθόδοξο, ήταν καλύτερη.

 3. immigrant avatar
  immigrant 06/01/2015 22:24:38

  Τι καρακιτσαριό ο Χριστόδουλος... Γέλασα με την ψυχή μου με τον "ξανθό", έχει στη τσέπη του το βραβείο της σάπιας ντομάτας και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την εκπομπή της Πάνια (αν υφίσταται ακόμα) που καλεί τα όλα νούμερα.

 4. ξανθιά αναγνώστρια avatar
  ξανθιά αναγνώστρια 07/01/2015 23:06:26

  Όπου το ζήτημα είναι η εμφάνιση του Ξηρού και των σύγχρονων εκπαιδευτικών που ντύνονται ''σαν αναρχικοί'', -δε σου πέρασε απ'το μυαλό μην ήταν ασφαλίτες;- και όχι πως ο καρνάβαλος κυκλοφορούσε δυό μήνες με το πλατινέ μαλί και το μούσι στην ερημιά μέχρι να γίνει αντιληπτός,και έχοντας προλάβει να προμηθευτεί οπλισμό μισού λόχου.... Η βαφή έχει ποτίσει φαίνεται...

 5. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 08/01/2015 10:29:27

  Είναι βέβαιο ότι τις μέρες αυτές έχουμε επιστρέψει στις δεκαετίες των '70-'80 ως φάρσα. Ο Ξηρός το μπαγιάτικο κερασάκι στην μεταπολιτευτική τούρτα...Και επειδή υπάρχει και η άλλη ξανθή αγαπημένη Παναγιά (θεέ μου συγχώρα με ) Άντζελα, δικό σας https://www.youtube.com/watch?v=Aihh3QGZU3k Είναι βέβαιο ότι από θέαμα περνάμε καλά αν και λεφτά δεν υπάρχουν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.