Να τελειώνουμε με το παραμύθι των «παραπλανηθέντων» ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής
06/06/2014 11:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να τελειώνουμε με το παραμύθι των «παραπλανηθέντων» ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής

Οι δήθεν «παραπλανηθέντες» ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν δικαιούνται να μην ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν και ποιους ψηφίζουν

Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουμε με το παραμυθάκι των «παραπλανηθέντων» ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Αν η πρώτη φορά ήταν μια.. εμπειρία, η δεύτερη μια δοκιμασία της αντοχής, η τρίτη είναι μια συνειδητή επιλογή. Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες ψήφισαν ένα κόμμα που εμφορείται από εγκληματική διάθεση. Μισό εκατομμύριo πολίτες στηρίζουν μια ... ηγετική ομάδα που σκούζει από το πρωί ως το βράδυ και το παίζουν θύματα, πατριώτες και πολέμιοι του συστήματος. Αλλά δεν είναι τίποτε παραπάνω από ναζιστές, χουντικούς, ακροδεξιούς και τυχοδιώκτες του κοινού ποινικού δικαίου. Ανόητοι στρατόκαβλοι, ημιμαθείς φασίστες που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την δολοφονία από ένα απλό χαστούκι.

Αυτούς λοιπόν στηρίζουν οι 500.000 και πλέον ψηφοφόροι, σ’ αυτούς δίνουν δύναμη να συνεχίσουν το απάνθρωπο έργο τους. Οι δήθεν «παραπλανηθέντες» ψηφοφόροι δεν δικαιούνται να μην ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν και ποιους ψηφίζουν. Οι δικαιολογίες βέβαια που προβάλλουν είναι πολλές, τις διαβάζουμε και στα διάφορα σχόλια που γράφουν κι εδώ ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής.

Ο ένας λέει ότι τους ψηφίζει γιατί υπάρχει η αριστερή κυριαρχία επί δεκαετίες και στην οποία η δεξιά απολογείται. Άλλος ισχυρίζεται ότι το κράτος δεν κάνει τίποτα για την αριστερή τρομοκρατία. Όμως, μαύρη ή κόκκινη, η τρομοκρατία είναι ίδια. Από τη μια ο Φύσσας, από την άλλη τα δύο παιδιά στο Νέο Ηράκλειο και οι δολοφονηθέντες της Marfin. Όχι, συμψηφισμούς δεν κάνουμε και δεν πρέπει να κάνει κανένας. Όμως, και άλλες χώρες έχουν κόκκινη τρομοκρατία αλλά δεν αναγεννήθηκε κι εκεί ο ναζισμός, δεν έγιναν μάγκες τα πρωτοπαλίκαρα που δίνουν εντολές δολοφονίας.

Άλλοι λένε ότι ψηφίζουν ΧΑ επειδή η Νέα Δημοκρατία, έχασε τον πατριωτισμό της και την περηφάνια της και δεν αντιστέκεται στους κομμουνιστές. Και ισχυρίζονται ότι αν η ΝΔ...διορθωθεί θα επιστρέψουν. Τα ίδια λέει και μια άλλη κατηγορία νεοδημοκρατών ψηφοφόρων της ΧΑ, οι "αντιμνημονιακοί". «Θα ψηφίσουμε ΧΑ στις ευρωεκλογές για να βάλει μυαλό η ΝΔ και αν διορθωθεί στις βουλευτικές θα την ξαναψηφίσουμε». Οι… παραπλανηθέντες δηλαδή θα επιστρέψουν στο μαντρί και θα ξεχάσουν τι έχουν ψηφίσει μέχρι τότε. Στο μεταξύ με την ψήφο τους η ΧΑ θα γιγαντώνεται, θα προσελκύει και άλλους ψηφοφόρους από τα λούμπεν κοινωνικά στρώματα και κάποια στιγμή δεν θα χρειάζεται τους «παραπλανηθέντες».

Και σε άλλες χώρες υπάρχουν δεξιά κόμματα που έχασαν τον προσανατολισμό τους και πήραν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Αλλά δεν ακούμε στη Βουλή τους «σκάσε ρε» κι έξω από αυτή ναζιστικά εμβατήρια. Ας αφήσουμε λοιπόν τις θεωρίες περί «παραπλανηθέντων».

Το λάθος της ΝΔ ήταν ότι στην αρχή θεώρησε ότι η άνοδος της ΧΑ ήταν πρόσκαιρο φαινόμενο. Και ότι οι ψηφοφόροι της ήταν απλώς κάτι πιο δεξιό και ...άγριο από τον Καρατζαφέρη και τον Καμμένο και με τον καιρό θα επέστρεφαν ξανά στο ...μαντρί. Δεν κατάλαβαν δηλαδή ότι χρειαζόταν συστηματική ιδεολογική και πολιτική δουλειά για να πείσουν τους «παραπλανηθέντες». Και κυρίως μια φιλολαϊκή οικονομική πολιτική. Θα μου πείτε βεβαίως και να το καταλάβαιναν ποιο κόμμα και ποια στελέχη θα έφερναν σε πέρας αυτό το τεράστιο έργο;

Έτσι η ΧΑ συνέχιζε να αυξάνεται, οι δημοσκοπήσεις να τις δίνουν μεγάλα ποσοστά και η ΝΔ να αιφνιδιάζεται συνεχώς και να αντιδρά σπασμωδικά, όπως στην περίπτωση της δολοφονίας του Φύσσα.

Από την άλλη μεριά , ας αφήσει και η ψευτοαριστερή διανόηση τις αναλύσεις ότι οι Χρυσαυγίτες είναι απλά «αγανακτισμένοι» που λόγω της κρίσης έχουν ξεσαλώσει και μόλις φύγουν τα μνημόνια θα εξαφανιστούν. Ανοησίες του χειρίστου είδους απλά και μόνο για να δικαιολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους δικούς του αγανακτισμένους που μούντζωναν τη βουλή και πέταγαν γιαούρτια. Φέρει καίριες ευθύνες η Αριστερά για τη γιγάντωση του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Και είναι κρίμα να τους βλέπουμε προεκλογικά να διαγκωνίζονται για το ποιος θα πάρει τα ψηφαλάκια του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου στην Αττική.

Να το πούμε μια και καλή. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι σαν τα άλλα λαϊκιστικά κόμματα που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Ο Μιχαλολιάκος και το σινάφι τους δεν είναι ο Ν. Φάρατζ, η Μαρίν Λεπέν, οι Ολλανδοί εθνικιστές ή η Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία. Αυτοί μπορεί να είναι ακροδεξιοί αλλά έχουν αποκηρύξει τον ναζισμό. Και σίγουρα δεν έχουν οργανωμένους στρατούς έτοιμους να χτυπήσουν, να κυνηγήσουν κι αν χρειαστεί να σκοτώσουν. Η Χρυσή Αυγή έχει οργανωμένους στρατούς, μιλιτιαριστική πρακτική, ετοιμοπόλεμους, εκπαιδευμένους στα όπλα, τυφλωμένους από ανόητες ιδεοληψίες. Είναι φανατικοί και γι’ αυτό είναι επικίνδυνοι. Και να το ξεκαθαρίσουμε και πάλι. Αν υπάρχουν φανατικοί της άκρας αριστεράς να τους κυνηγήσουμε και να τους ξεσκίσουμε. Μαζιώτηδες, Ξηρούς, Σακκάδες και ό,τι άλλο υπάρχει. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας οδηγεί στο να στηρίζουμε εγκληματίες της άλλης πλευράς που προσβάλλουν το ανθρώπινο είδος και τη δημοκρατία με την παρουσία τους.

Αν θέλετε κύριοι ψηφοφόροι να τιμωρήσετε το σύστημα γιατί δεν… τιμωρεί τους επίορκους, τα λαμόγια, τους πολιτικούς κ.λπ. κάντε το αλλιώς. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ψηφίζοντας συνεχόμενα Χρυσή Αυγή απλά θα έχετε κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας. Η χώρα των ηρώων, των δημοκρατών, των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από κάθε πολιτική πλευρά, των αντιχουντικών που βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν, των πολιτικών σαν τον Κ. Καραμανλή που έβαλαν την Ελλάδα στην Ευρώπη, δεν ανέχεται ναζιστές στις τάξεις της. Δεν ανέχεται δολοφόνους και βιαστές της ελληνικής δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 06/06/2014 11:27:20

  Φάκτορα, μία λέξη μόνο: ΟΡΓΗ!

  • Factorx avatar
   Factorx @ Νίκος Αργεάδης 06/06/2014 11:38:45

   Δηλαδή λόγω της "οργής" να κάψουμε και τα βιβλία;

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Factorx 06/06/2014 11:54:24

    όχι φυσικά, και δεν με κατανόησες. είναι απλό: ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται αν ο μιχαλοχίτλερ χαιρετά έτσι ή αλλοιώς, αλλά για το ότι δεν έχει να φάει, να πάει στο γιατρό και από πάνω τον υπερφορολογούν με παράνομους φόρους και τιμωρητικά. ακριβώς εκεί στηρίζεται ο άκρως λαϊκιστικός λόγος της χα. στην οργή που αισθάνεται ο κόσμος για την καταστροφή τους και για την οποία ευθύνονται ΜΟΝΟ αυτοί που κρατούν ακόμα την εξουσία. για τις κοροϊδίες, τα ψέμματα, για 'όλα αυτά που έχουν καταντήσει τους θεσμούς λάστιχο και το σύνταγμα κουρελόχαρτο. για την καθημερινότητα-κόλαση...

    • kritwn avatar
     kritwn @ Νίκος Αργεάδης 06/06/2014 21:54:04

     Κι αν βγει δηλαδή ο φυρερίσκος θα 'χει να φάει; Η ΧΑ δεν έχει λύσεις για κανένα πρόβλημα. Ακόμα και για τη λαθρομετανάστευση βασίζεται σε τσαμπουκάδες και τραμπουκισμούς. Τι θα κάνουν δηλαδή, ομαδικές δολοφονίες; Θα μας στήσουν στον τοίχο διεθνώς. Τι θα κάνει για την οικονομία η ΧΑ; Θα μας γυρίσει στη δραχμή, θα αρχίσει να κόβει με τη σέσουλα τρισεκατομμύρια και θα φτάσει σε τρεις μήνες ο πληθωρισμός στο 30%. Όσοι ονειρεύονται χούντες δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν ζούμε πλέον στη δεκαετία του 60.

     • eksothen avatar
      eksothen @ kritwn 08/06/2014 17:12:12

      Βρε φοβικε τι αρθρο παραληρημα ειναι αυτο που εγραψες;; Στρατιες βλεπεις εγκληματιες βλεπεις, ναζι βλεπεις...αφου βλεπεις ολα αυτα τοτε μηπως βλεπεις και που εχασα την βερα μου στην Ζακυνθο το 87;; Ασχετε και ανhμπορε να ερμηνευσεις να αφουγκραστεις το περιβαλλον σου και πολυ πιο σπουδαιο ειναι πως δεν μπορεις να αφουγκραστεις τον συνΕλληνα σου.....υποθετω πως εισαι Ελληνας και οχι απλα ελληνοφωνος...... Ο πατριωτισμος στην Ελλαδα εχει βρει πολιτικο χωρο και πολιτικο φορεα.......τον μπαμπουλα κρατα τον για την Νεα Δυστυχια ΣΑΣ...... υ.γ. Η αλωση του καθεστως ΣΑΣ και της δηθεν δημοκρατιας σας ειναι αναπoφευκτο γεγονος........ good morning, good evening and good night left side!!

     • ορφευς avatar
      ορφευς @ kritwn 16/06/2014 13:36:19

      ΕΛΕΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Η Χ.Α. ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ.

 2. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 06/06/2014 11:29:18

  Αλλο ένα άρθρο που δεν προσφέρει τίποτα στην παράταξη . Αλλο ένα άρθρο που θεωρεί ήσσονος σημασίας τα σκάνδαλα του πασοκ , την 17Ν , την αριστερή τρομοκρατία , την μεταναστευτική τρομοκρατία , την εξόντωση όλων των δεξιών εκδοτών που μας οδήγησε στην μονοκρατορία των νταβατζήδων . Αλλο ένα άρθρο που απλά κραυγάζει τα επιχειρήματα αυτών που στηρίζουν το κλεφτοπασοκ και την κεντροαριστερά που στηρίζει τα νέα παπανδρεικά τζάκια . Αλλο ένα άρθρο που λέει το εμβατήριο Στρατιώτες στον δρόμο περνάνε , το οποίο έχει διασκευάσει η ΧΑ σαν ναζιστικό . Αλλο ένα άρθρο που δεν βοηθάει ούτε την παράταξη , ούτε την δικαιοσύνη . Σίγουρα όσο γράφονται τέτοια άρθρα θα πληθύνονται οι αυτοί που θα επιλέγουν την ΧΑ . Η κυβέρνηση πρέπει να κοιτάξει την πραγματικότητα . Να επαναφέρει την νομιμότητα και την ασφάλεια στην χώρα . Να βοηθήσει την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίοι . Να μην ξεχνάει, ότι ακόμα και αν τους πείσει να μην ψηφίσουν την ΧΑ , αν συνεχίσει την ίδια πολιτική , είναι πολύ πιθανότερο να ψηφίσουν σύριζα και η διαφορά να πάει σε διψήφιο νούμερο . Και τότε οι νταβατζήδες θα έχουν αυτό που ονειρεύονται : Ενα νέο και καθαρό πασοκ που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την λεηλασία της χώρας , χωρίς πλέον κανένα ανταγωνιστή αφού οι μικρομεσαίοι θα έχουν σβήσει .

  • Factorx avatar
   Factorx @ κοινός νούς 06/06/2014 11:34:12

   Καλά πότε πρόλαβες και το διάβασες και σχολίασες με σεντόνι; Ετοιμα σας τα δίνουν τα σχόλια; Είσαι,με συγχωρείς, πολύ ααφελής, ήγ παντελώς άσχετος, να λες σε εμένα οτι αγνοώ τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ ή την 17Ν. Οταν εγώ πήγαινα βασικός μάρτυρας κατηγορίας και στα ειδικά δικαστήρια και στις δίκες της τρομοκρατίας εσύ σε ποιο κομματικό μαντρί έβοσκες;

   • Άδραστος avatar
    Άδραστος @ Factorx 06/06/2014 11:43:51

    (Το σχόλιο είναι αναδημοσίευση στο άρθρο του Κρανιδίωτη "Η ρίζα του προβλήματος". Το μόνο που αλλάζει είναι η προσφώνηση.) Αγαπητέ Factorx, αφού το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έφερε στην επιφάνεια ότι, πιο άξεστο, αχρείο, ποταπό και "φθηνό", έκρυβε μέσα του ο νεο - Έλληνας, αυτή η καθεστηκυία τάξη επικράτησε. Δυστυχώς η ΝΔ υιοθέτησε ψιθυριστά την "πολιτική" ενός θρασύδειλου mea culpa, μιμούμενη τον "Άνδρέα", αντί να αντισταθεί σε αυτή την έκπτωση αξιών. Ιδεολογικά λοιπόν, επί της ουσίας απεβίωσε προσχωρώντας στο "σύστημα" ΠΑΣΟΚ, προσφέροντας "πελατειακές σχέσεις". Σήμερα η ΝΔ κυβερνά με πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει με κρατικοδίαιτα στελέχη ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ σιτίζεται από το "κρυπτόμενο" ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ απέθανε και πλημμύρησε το ΠΑΣΟΚΟ - γενές ΠΟΤΑΜΙ. Μάντεψε ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Καλή Ανάσταση το 2015, αν δεν προκύψει "μαύρος" Οκτώβρης... Υ.Γ Δημογραφικά οι "ψηφοφόροι", που βιολογικά έχουν μέλλον, μάλλον επιθυμούν "επανασύσταση"...

    • Factorx avatar
     Factorx @ Άδραστος 06/06/2014 11:50:56

     Πολύ απλοϊκά και ισοπεδωτικά τα βλέπεις τα πράγματα αγαπητέ. Και δίνεις μεγάλο αλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή αυτός είναι η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ.

    • GLAD avatar
     GLAD @ Άδραστος 07/06/2014 14:40:52

     Η Ν.Δ. φίλε μου , το μεγαλύτερο λάθος που έκανε μετά τις αλλεπάλληλες ήττες της από το ΠΑΣΟΚ (ΚΑΙ ΤΙΣ "ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ" που τώρα λένε ότι είναι άσπιλοι διότι δεν κυβέρνησαν ποτέ) , είναι ότι διοικούμενη συστηματικά από μετριότητες , δεν προέβλεψε σωστά τον χρόνο που προδιαγεγραμμένα θα κατέρρεε το ΠΑΣΟΚ . Κάθε εχέφρων άνθρωπος το περίμενε αυτό που τελικά συνέβη στη χώρα . Το πότε , ήταν το ερώτημα που έπρεπε να προβλέψουν οι ηγέτες . Από την άλλη το πράγμα είναι ξεκάθαρο : το ΠΑΣΟΚ είναι καρκίνος και κάνει μεταστάσεις παντού . Δυστυχώς εκφράζει τέλεια ένα μεγάλο τμήμα του λαού και είναι δύσκολο αν όχι αδύνατον να αντιμετωπισθεί.

   • κοινός νούς avatar
    κοινός νούς @ Factorx 06/06/2014 12:32:57

    Η παντελής έλλειψη επιχειρημάτων σε οδήγησε σε προσωπικές επιθέσεις . Επί της ουσίας σου απάντησαν και οι υπόλοιποι . Συνεχίστε εσείς εκεί να ετοιμάζετε την παράταξη γιά ένα νέο 1981 . Και ο Σαμαράς να είναι ο νέος Ράλλης . Να έχει παραδώσει την χώρα σε καλή κατάσταση και να λοιδορείται από τους πασόκους και τους άλλους υπαίτιους της κρίσης .

    • Factorx avatar
     Factorx @ κοινός νούς 06/06/2014 14:07:30

     Μια μαχαιριά του δώσανε τον πάτησε το τραίνο. Αλλα ντ΄αλλων μεγάλε

  • όχι avatar
   όχι @ κοινός νούς 06/06/2014 13:56:17

   Η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει σήμερα κόκκινη τρομοκρατία είναι η Ελλάδα. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η ακροδεξιά είχε ενδυναμωθεί ακριβώς λόγω της κόκκινης τρομοκρατίας (σήμερα βέβαια υπάρχει η ισλαμιστική τρομοκρατία εκεί που την κρατά ισχυρή), αλλά τουλάχιστον το θέμα της κόκκινης τρομοκρατίας εκεί έχει τελειώσει. Στην Ελλάδα όμως έχει παραγίνει το θέμα με την κόκκινη τρομοκρατία. Έχουμε φτάσει στο 2014 κι ακόμη υπάρχει ανοιχτό (και με διόγκωση) ένα πρόβλημα που υφίσταται απο το 1974. Και απο τη στιγμή που "δημοκρατικές" δυνάμεις, αναγνωρίζουν την κόκκινη τρομοκρατία ως θεμιτή πολιτική έκφραση και αυτές οι δυνάμεις θεωρούνται δημοκρατικές απο τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ, λογικό είναι πολύς κόσμος να στρέφεται προς κάτι που αντιτίθεται πραγματικά στο φαινόμενο. Υπάρχει ισχυρή κόκκινη τρομοκρατία, απο τις ένοπλες οργανώσεις, μέχρι τους ροπαλοφόρους της αναρχοακροαριστεράς που επιβάλλουν δια της βίας τις απόψεις τους σε πολίτες (πάντοτε με τη συγκάλυψη της κυβέρνησης αλλά και του τύπου).

   • Factorx avatar
    Factorx @ όχι 06/06/2014 14:11:45

    Τι ακριβώς έκανε η ΧΑ εναντίον της "κόκκινης τρομοκρατίας";

 3. Βλάμης avatar
  Βλάμης 06/06/2014 11:36:51

  Νομίζω διαπράττετε κολοσσιαίο λάθος: Ο λαός ΟΝΤΩΣ δεν ανέχεται βιαστές μιας βιασμένης δημοκρατίας, και αυτός ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ο λόγος που ψηφίζουν τόσοι πολίτες Χ.Α.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Βλάμης 06/06/2014 11:52:36

   Δηλαδή για να εκδικηθεί ο λαός τους βιαστές της δημοκρατίας ψηφίζει αυτούς που κύριος στόχος τους δεν ειναι μόνο ο βιασμός της Δημοκρατίας, αλλά ο θάνατός της; Φοβερό επιχείρημα

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Factorx 06/06/2014 11:58:42

    ΣΩΣΤΟΣ . ΜΕ ΑΥΤΕς ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ 10%.

   • πρωτάρης avatar
    πρωτάρης @ Factorx 06/06/2014 12:17:14

    Αντί να κάνουμε-τε φιλολολογικές αναλύσεις σχετικά με την άνοδο της Χ.Α , ας κάνει η κυβέρνηση ένα γκάλοπ-ερωτηματολόγιο στους νέους 18-24 ετών που έβγαλαν τη Χ.Α πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Ας ρωτήσει τι θέλουν και ποιός είναι ο λόγος που ψήφισαν αυτούς.Ας ενημερώσει τα άλλα κόμματα και όλοι μαζί να αλλάξουν ρότα, γιατί με ευχολόγια , αφορισμούς και ανάθεμα μόνο αύξηση θα έχει το κόμμα αυτό.

    • Fotini avatar
     Fotini @ πρωτάρης 06/06/2014 17:46:11

     18-24, ἔ; Δικαιολογοῦντε ἀφοῦ οὔτε λογική διαθέτουν οὔτε πεῖρα ζωῆς ἔχουν. Μόνο γιά body building ἐνδιαφέροντε κατά τά πρότυπα χαστουκιάρη! :)

     • Marcelos avatar
      Marcelos @ Fotini 06/06/2014 18:55:08

      Ποιους να έχουν πρότυπα φίλτατη;;; Την Τζούλια Αλεξανδράτου και τον Τρύφωνα που πλασάρουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ εδώ και 20 χρόνια;;;

     • Fotini avatar
      Fotini @ Marcelos 06/06/2014 20:29:17

      Oh, am I in danger for a punch in the face??

     • Marcelos avatar
      Marcelos @ Fotini 06/06/2014 23:06:26

      Of course not. Continue to philosophy and see how the N.D goes tumbling down the cliff...

     • Fotini avatar
      Fotini @ Marcelos 07/06/2014 12:48:32

      Humor me! :) By the way, your English needs a little improvement. Try Greek next time. (γιά νά ἐκφρασθῆς καλλίτερα). I know neither one of the individuals you mentioned, being gone too long from Greece (μόνο 40 χρόνια).

   • Βλάμης avatar
    Βλάμης @ Factorx 06/06/2014 13:35:03

    H ψυχολογία, ουδεμία σχέση έχει με επιχειρήματα. Άλλο η λογική (και τα φοβερά ή ...αφόβερα επιχειρήματα) κι άλλο τα συναισθήματα.

   • Νικόλας56 avatar
    Νικόλας56 @ Factorx 06/06/2014 18:30:07

    Είμαι πρώην ΝΔκράτης, νυν ΧΑγίτης. Απλός ψηφοφόρος χωρίς ουγκ και τέτοια. Θες να μάθεις τους λόγους, γιατί φαίνεται οτι είναι λίγο δύσκολο να τους κατανοήσεις.
    1. Οσο υπάρχουν αυτοί στη Βουλή, κάποιοι κ**οι έχουν σφίξει. Φαίνεται οτι φοβούνται και είναι καλό να φοβούνται οι πολιτικοί μήπως βρεθεί ποτέ κάποιος που θα τους οδηγήσει σε ενα νέο Γουδί. 2. Στις αρχές προσπαθήσανε να τους βάλουν στην ίδια κλίκα και δεν τα καταφέρανε. Δείχνουν οτι είναι όντως αντισυστεμικοί. Ο πόλεμος απο τις γνωστές φυλλάδες τα λέει ολα. Τότε ξεκίνησε βέβαια και η επιχείρηση με τον κωδικό όνομα "Δένδιας". Τα αποτελέσματα όμως όλοι τα ξέρουμε...10% 3. Εγκληματικότητα/λαθρομετανάστες. Χωρίς πολλά σχόλια. Αφού τόσα χρόνια ούτε η ΝΔ δεν έχει κάνει τίποτα, χρειάζονται πλέον δραστικότατες λύσεις. 4. Θέλω να ΤΙΜΩΡΗΣΩ το πολιτικό ΤΟΥΣ σύστημα. Όσο δεν στέλνουνε τα λαμόγια φυλακή, παρά μερικούς απο αυτούς τους κάνουνε και αντιπροέδρους Κυβερνήσεων τότε δεν υπάρχει σωτηρία. Στο ίδιο καζάνι φαντάζομαι είναι και όσοι πεινάνε, δεν έχουν δουλειά κλπ. που εκφράζουν έτσι την ΟΡΓΗ τους. 5. Να χαίρονται την Δημοκρατία τους. Και ναι προτιμώ μια ΧΟΥΝΤΑ απο μια ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Τουλάχιστον θα ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω. Όσον αφορά τους ναζιστές που έχουν, είναι σίγουρο οτι έχουν και απο δαυτους, αλλά οι πιο πολλοί είναι Εθνικιστές/Παπαδοπουλικοί/Οργισμένοι. Αν καταφέρουν και απομονώσουν τους Ναζιστές είναι σίγουρο οτι θα ανέβουν και άλλο.
    Αμφιβάλλω να καταλάβες και τώρα, όπως αμφιβάλλω και αν θα το δημοσιεύσεις. Αυτή είναι η "Δημοκρατία" σας βλέπεις.

    • Simon Bolivar ΙΙΙ avatar
     Simon Bolivar ΙΙΙ @ Νικόλας56 06/06/2014 19:20:01

     Και ντρέπεσαι να πεις ότι είσαι φασίστας? Μην ντρέπεσαι, μην το πας γύρω γύρω για να μας πεις την αλήθεια σου . Είσαι ένας φασίστας .

     • Νικόλας56 avatar
      Νικόλας56 @ Simon Bolivar ΙΙΙ 06/06/2014 21:50:02

      Φασισμός είναι αυτό που ζω τα τελευταία χρόνια. Εσύ ζήσε αγαπητέ στον κόσμο του Πρετεντέρη...

     • Simon Bolivar ΙΙΙ avatar
      Simon Bolivar ΙΙΙ @ Νικόλας56 06/06/2014 22:43:19

      Τα τελευταία χρόνια κιόλας . Ας το, μην το κουράζεις . Υπάρχουν τόσα κόμματα δεξιά και αριστερά για να τιμωρήσεις όπως λες . Ναζί όμως ένα .

     • Marcelos avatar
      Marcelos @ Νικόλας56 06/06/2014 23:10:53

      Πώς είπαν το 1991 για το ΚΚΕ στην Ελλάδα όταν έπεσε το παραπέτασμα: "ξέρεις τι πίκρα είναι να έχεις αντιπροσωπεία και να κλείσει το εργοστάσιο"...!!! Ε αυτοί ακόμα να το χωνέψουν ότι ΈΚΛΕΙΣΕ το εργοστάσιό τους...

    • Thanos avatar
     Thanos @ Νικόλας56 07/06/2014 13:44:26

     Δηλαδή φίλε Νικόλα, δεν εμπιστεύεσαι οτι αυτά που λες θα τα κάνει π.χ. ο Τσίπρας, αλλά εμπιστεύεσαι το Μιχαλολιάκο, που σου έταξε σαν άλλος ΓΑΠ οτι "τιμωρία για τους ενόχους υπάρχει, αρκεί να κάνετε εμένα Πρωθυπουργό", όπως έλεγε και ο ΓΑΠ. Και οι Ιεχωβάδες πιστεύουν ακράδαντα οτι σε λίγα χρόνια έρχεται η Δευτέρα Παρουσία. Εγώ είμαι σίγουρος οτι σας έχει εξαπατήσει χειρότερα ο Μιχαλολιάκος απο τον ΓΑΠ. Αν ποτέ, γίνει Πρωθυπουργός θα σας πεί κι αυτός, ξέρετε, είχαμε στο πρόγραμμα την σκληρή τιμωρία των ενόχων, αλλά λόγοι Εθνικού συμφέροντος μας επιβάλλουν να τους αμνηστεύσουμε, αφού τώρα πλέον είναι ακίνδυνοι, και αφού σας το λέω εγώ, οφείλετε να πιστέψετε οτι αυτή είναι η αλήθεια. Για τους μετανάστες πάλι θα σα πεί οτι χρειάζεται χρόνος και χρήμα για να τους απελάσουμε και η πρώτη τετραετία δεν αρκεί γιατί οι προετοιμασίες είναι χρονοβόρες... Αν προτιμάς Χούντα ,εχεις το ΚΚΕ, δεν χρειάζεται να πας με τους φασίστες που είναι και βλάκες και αμόρφωτοι. Θα πρέπει όμως να περάσεις επι πτωμάτων και ίσως το δικό σου να είναι ενα απ' αυτά. Στα πραξικοπήματα υπάρχουν απώλειες και απο τη δική μας πλευρά, όχι μόνο απο εκείνη των των άλλων. Κανένας κ@λος δεν έχει σφίξει στη Βουλή, απόδειξη οτι ψηφίζουν αβέρτα σφαγές και εξανδραποδισμούς της μεσαίας τάξης. Τα Μεγάλα Αφεντικά, οι Τραπεζίτες όχι μόνο δεν φοβούνται την ανερχόμενη εδώ και 30 χρόνια ακροδεξιά στην Ευρώπη, αλλά τρίβουν τα χέρια τους (αν δεν τη χρηματοδοτούν κιόλας) γιατι μόνο την Αριστερά φοβούνται επειδή εκείνη τους ζητάει αυτό που λατρεύουν, ήτοι λεφτά, ενώ η ακροδεξιά , ιδέες, φούμαρα και μακακίες ανθρώπων με μειωμένη αντίληψη...

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ Βλάμης 06/06/2014 14:31:43

   Οι πολίτες θα πρέπει να μάθουν να συμμετέχουν επί της ουσίας στην Δημοκρατία και όχι να περιμένουν "σωτήρες" όπως οι επικίνδυνοι νεο-ναζί, για να εκδικηθούν ή να τους ξελασπώσουν. Τα ψέματα και οι υπεκφυγές τελείωσαν για όλους. Μόνο με ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ και ΠΑΡΑΓΩΓΗ θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε σαν μονάδες αλλά και σαν Έθνος...

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/06/2014 12:55:37

  Το κοινό σημείο της αριστερής τρομοκρατίας και της ΧΑ,στο οποίο δεν τολμά να εστιάσει η ΝΔ είναι ο γεωπολιτικός προσανατολισμός.Αντιαμερικανοί και αντιευρωπαίοι και οι δύο. Λέει ο άλλος ότι ψηφίζει ΧΑ επειδή δεν έγινε τόσα χρόνια τίποτα για την τρομοκρατία της αριστεράς. Σοβαρά ρε φίλε;Δηλαδή εσύ έκλαιγες όταν σκότωνε η 17Ν Αμερικανούς;Σε λίγο θα μας πεις ότι στενοχωρήθηκες και όταν σκότωσε Τούρκους και γιαυτό ψηφίζεις ΧΑ. Άλλος είναι οργισμένος επειδή ήλθε ο λογαριασμός από τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ.Δηλαδή όσα δανειζόταν ο Ανδρέας πρέπει να διαγραφούν ως "απεχθές χρέος" και να φεσωθούν οι Ευρωπαίοι δανειστές γιατί αυτοί ευθύνονται που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και όχι αυτοί που το ψήφιζαν. Τη δεκαετία του 80 ο Αβέρωφ προειδοποιούσε ότι το χρέος αυξάνεται και υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας. Έγινε νούμερο στις επιθεωρήσεις των θεάτρων.Γέλαγαν όλοι και έτρωγαν τις "κοινωνικές παροχές". Τώρα είναι οργισμένοι και νομίζουν ότι κάτι θα κάνουν με τη ΧΑ. Προφάσεις εν αμαρτίαις.

  • άποψη avatar
   άποψη @ ψυχραιμια 06/06/2014 22:23:01

   Η αριστερή τρομοκρατία μπορεί να είναι αντιαμερικανική, άλλα δεν είναι φιλορωσική. Τουναντίον, θεωρούν και τη Ρωσία "ιμπεριαλιστική" δύναμη. Η κόκκινη τρομοκρατία ταυτίζεται με την αριστερά σε αυτά τα θέματα. Αν θέλει η ΝΔ, μπορεί να θέσει το ζήτημα. Όποιος είναι αντιαμερικάνος δε σημαίνει ότι είναι οπαδός της κόκκινης τρομοκρατίας. Υπάρχουν ένα σορό ακροδεξιοί που είναι αντιαμερικάνοι και δεν έχουν καμμία συμπάθεια προς την κόκκινη τρομοκρατία. Με την ίδια λογική πάντως και η ΝΔ μπορέι να ταυτιστεί με την κόκκινη τρομοκρατία σε ότι αφορά την αντι-ΧΑ ρητορική.

 5. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 06/06/2014 13:06:56

  "Να τελειώνουμε με το παραμύθι των «παραπλανηθέντων».."
  Συμφωνώ ότι δεν υπάρχουν παραπλανηθέντες. Η ιδεολογία της ΧΑ ήταν γνωστή τοις πάσι από πάντα. Τώρα ακόμη περισσότερο (φρόντισαν και τα κανάλια για αυτό).
  Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα. Δεν είναι παραπλανηθέντες. Ωραία. Και μετά τι; Και σε αυτό το άρθρο και αλλού διαβάζω ότι "δεν είναι παραπλανημένοι, χρειάζεται ιδεολογική αντιμετώπιση". Μα η "ιδελογική αντιμετώπιση" δεν προσιδιάζει σε ΜΗ παραπλανημένους που σου λένε: "αυτή είναι η ιδεολογία μου κι αν σ' αρέσει, γουστάρω αγριάδες".
  Την απάντηση στο ερώτημα την ψάχνω κι εγώ, ούτε κι εγώ ξέρω την απάντηση. Πιστεύω πάντως ότι δεν γίνεται να αποκλιμακωθουν τα εξωφρενικά ποσοστά της ΧΑ με κάποιου είδους πολιτική, κομματική, ιδεολογική, δικαστική, αντιμετώπιση. Αυτό θα συμβεί αργά σε βάθος χρόνου, στον βαθμό που η καθημερινότητα των πολιτών θα βελτιώνεται και η ανεργία θα μικραίνει. Στον βαθμό επίσης που δεν θα υπάρξουν προκλήσεις στο εθνικό αίσθημα των ελλήνων που η ΧΑ, το ΛΑΟΣ και οι ΑΝΕΛ θα έσπευδαν να εκμεταλλετούν.

 6. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 06/06/2014 13:10:48

  Θεωρώ, εκτός όλων των άλλων (αδιανόητη για δημοκράτη πολίτη, αυτοεξευτελιστική κλπ.), γενικά παράλογη, υπό τις παρούσες συνθήκες, την ψήφο στην ΧΑ. Από όλες τις κατά καιρούς αιτιολογίες υποστήριξής της, που έχω ακούσει ή διαβάσει, μόνο μία (που διάβασα εδώ, στο Antinews) είχε μια λογική αλληλουχία -έστω και αν διαφωνώ καθέτως. Πάνω -κάτω ο ψηφοφόρος (ή επίδοξος ψηφοφόρος, δεν θυμάμαι) της ΧΑ, έγραφε τα εξής: "1) Είμαι κατεστραμμένος πρώην μικρομεσαίος. Θεωρώ ότι η καταστροφή της τάξης μου (και η δική μου) δεν έχει γυρισμό και δεν τρέφω καμμία απολύτως ελπίδα ότι, όποιος και αν βγει, θα μπορέσει να ανατάξει την κατάσταση. 2) Είμαι δεξιός, μια ζωή ψήφιζα ΝΔ. Αποδίδω την καταστροφή μου (και) στην ΝΔ, η οποία θεωρώ ότι δεν με υπερασπίσθηκε και με πρόδωσε. 3) Ξέρω ότι η ΧΑ είναι Νεάτερνταλ. Γι' αυτό ακριβώς, για να απαξιώσω εντελώς τη ΝΔ (που θέλω να χάσει "άσχημα"), το ρίχνω [ή "θα το ρίξω"] στους Ούνους". Δεν μπορώ να γνωρίζω σε ποιο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΧΑ ανταποκρίνονται οι σκέψεις αυτές. Όπως προανέφερα, έτσι διατυπωμένες, τις έχω διαβάσει από έναν μόνο. Δεν ξέρω, όμως, αν σκέφτονται και άλλοι έτσι, αλλά δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να το διατυπώσουν με τον ίδιο τρόπο. Αν, πάντως, ισχύει το δεύτερο (οπότε και το πράγμα αποκτά μια αξία), προκειμένου να μην ψηφίσουν ΧΑ, θα πρέπει πλέον (όχι απλώς να ελπίσουν, αλλά) να πιστέψουν ότι η ζωή τους δεν έχει καταστραφεί αμετάκλητα.

  • agrotis avatar
   agrotis @ Καβαλιώτης 06/06/2014 16:14:41

   Η ψήφος στην ΧΑ δεν είναι μόνο μικρομεσαιοι, μόνο δεξιοί ή αριστεροί. Μπορεί να είναι ο καθένας που βλέπει μια ''τιμωρία'' σε όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ και κυρίως ακόμη συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια. Ενα μικρό παράδειγμα ότι ακόμη υπάρχει συζήτηση για υπουργοποίηση σε Αρη, Γκερέκου, κλπ.

 7. Naruto avatar
  Naruto 06/06/2014 13:23:34

  Ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζει . Εμείς τους ψηφίσαμε ολους αυτούς τους φαταούλες και επειδή ψηφίζουμε απολύτως ελεύθερα είμαστε και απολύτως υπεύθυνοι . Η ψήφος σε κόκκινους και μαύρους φασίστες είναι ανευθυνότητα και φθηνή δικαιολογία. Ας αφήσουμε λοιπόν την γκρίνια για το ποιός φταίει και να συμμαζέψουμε την χώρα για να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε εθνικές τραγωδίες που δεν διορθώνονται .

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Naruto 06/06/2014 20:20:17

   Πολύ σωστά! Ας αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες μας μια φορά για τις επιλογές μας κι όχι να τα ρίχνουμε συνέχεια στούς άλλους κι ας δουλέψουμε για να σωθεί η χώρα! Γιατί όσο εμείς τρωγόμαστε,δουλεύουν οι Τούρκοι στη Θράκη...

 8. babis avatar
  babis 06/06/2014 13:37:05

  Αν δουμε τα ποσοστα της χα διαπιστωνουμε 3απλα πραγματα.1 παει καλα στις δεξιες περιοχες,Μακεδονια πηγε πολυ καλα. ΠΕλοποννησο και εκει πηγε καλα αν και ελεω Σαμαρα δεν ειχε πιστευω τοσο μεγαλη ανοδο. 2παει πολυ καλα στις φτωχογειτονιες του Πειραια δειτε Νικαια Κερατσινι Περαμα Σαλαμινα και τριτον Σαρωνει στις υποβαθμισμενες περιοχες του κεντρου Κωλονος Σεπολια 20% Μπορει η κυβερνηση και εχει διαθεση βα καταπολεμηση την φτωχεια και την γκετοποιηση που υπαρχει? εχει ελπιδες αν οχι κλαφτα χαραλαμπες απο το 9.5 θα πανε στο 12 και εχει ο θεος τα ναζι φασισταρια μπραβοι κτλ ειναι για λαικη καταναλωση.Πρεπει να καταλαβει ο προεδρος οτι περασαν οι εποχες που οι Πρετεντερηδες Τρεμηδες Ρογκακοι βγαζαν κυβερνηση αγριεψε ο λαος και καταλαβαινει οτι ποτε ιστορικα δεν εχει συμβει τα συμφεροντα του ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ να ταυτιζονται με τα συμφεροντα του λαου

 9. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 06/06/2014 13:46:29

  Ο Πούτιν, ως φαίνεται, ελέγχει και τα δύο άκρα (νεοναζί - άκρα αριστερά) στην χώρα μας για να κάνει το "παιχνίδι" του. Η ΝΔ του Αντώνη παλεύει με θηρία. Και για το καλό της Ελλάδας ΠΡΕΠΕΙ να βγει ΝΙΚΗΤΗΣ...

 10. gr74 avatar
  gr74 06/06/2014 13:53:35

  Να υποθέσω ότι η επαναφορά της κας Μπακογιάννη ενδεχομένως στην θέση του κου Στουρνάρα θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αύξησης των ποσοστών της ΧΑ;Μάλλον ο κος Σαμαράς θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ποιούς έχει γύρω του,εκτός εαν η γραμμή είναι απο Βασιλίσσης Σοφίας μεριά.Στις επόμενες εκλογές η ΧΑ,μπορεί και να είναι και Αξιωματική Αντιπολίτευση με τέτοιου είδους κινήσεις που έγιναν,γίνονται και μάλλον θα συνεχίσουν να γίνονται στο όνομα της σωτηρίας και της σταθερότητας της χώρας,εσωτερικά και εξωτερικά.

 11. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 06/06/2014 14:03:05

  Όταν ο υιός Μπαλτάκος,έτρεξε να ζητήσει το λόγο από τους χρυσαυγίτες,τί μέσο χρησιμοποίησε,την πειθώ,ή το λόγο με επιχειρήματα; Τον τρόπο που ξέρουν αυτοί (κι αυτός εννοείται) χρησιμοποίησε,δηλαδή το ξύλο και τον τραμπουκισμό. Οι θυμωμένοι ψηφοφόροι το μόνο μέσο διαμαρτυρίας που διαθέτουν είναι η ψήφος και θα τη ρίξουν οπουδήποτε προκειμένου να εκφράσουν έτσι την αντίθεσή τους. Πολύ εύστοχα όμως το εξέφρασε ο Νίκος πιό πάνω,δηλαδή ο κόσμος τώρα δεν είναι απλά θυμωμένος,είναι οργισμένος. Και η οργή,ως γνωστόν,οδηγεί σε τυφλές και βίαιες αντιδράσεις. Δείτε,δυό Έλληνες οδηγούς στο δρόμο να διαπληκτίζονται,πόσο εύκολα μπορούν να πιαστούν στα χέρια,όχι τώρα στήν κρίση μόνο,αλλά και πρίν. Οι οργισμένοι ψηφοφόροι λοιπόν δέν τους νοιάζει δυστυχώς τί πρεσβεύουν κάποιοι και τί πιστεύουν,εν προκειμένω οι Χρυσαυγίτες,τους αρκεί πού κάποιοι μπορούν να κάνουν αυτό που πολλοί θα ήθελαν να κάνουν,αλλά δέν έχουν τη δυνατότητα. Δηλαδή να εκφράζουν την οργή τη δική τους με το ξύλο και τη βία. Τους τραμπουκισμούς και τη λεκτική και σωματική βία θεωρούν,λανθασμένα,ως μόνη λύση απέναντι στη φτωχοποίησή τους,απέναντι στην κοροϊδία,και στην προσωπική και οικογενειακή τους οικονομική καταστροφή... Και σε αυτά τους εκφράζει μόνο η χρυσή αυγή...

 12. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 06/06/2014 14:17:30

  Υπόθετω πλείστοι εκ των "αγνακτισμένων" πατριωταράδων της ΧΑ , που μια χαρά καταπίνουν τον έρωτα της εθνοπροδοτικής συμμορίας για τους φονιάδες των παππούδων μας, έχουν παιδιά. Αλήθεια ο ψευτοαγανακτισμένος πατριωταράς πως θα αισθανόταν αν πχ ο γιος του τού έλεγε "Μπαμπά, να σου γνωρίσω τον καινούριο κολλητό μου, τον Μίχο". Ή ακόμη καλύτερα πόσες ασπιρίνες για να αποφύγει το έμφραγμα θα έπαιρνε ο πατριωταράς αν λόγου χάρη η κόρη του τού έλεγε : " Μπαμπά , να σου γνωρίσω τον αρραβωνιστικό μου, τον Γιάννη Λαγό ". Αυτούς που οι ψευτοπατριωταράδες δεν θα έβαζαν ούτε μέσα στο σπίτι τους και δεν θα άφηναν ποτέ τα παιδιά τους να τους συναγελαστούν, τους βάζουν εθνοπατέρες, στη Βουλή της Πατρίδας. Κατά τα λοιπά οι ψευτοπατριώτες ψηφοφόροι είναι πρώτοι στα "μητρός τε και πατρός τε υπεράνω όλων η Πατρίς" και τα ρέστα... Υποκριτές,ψευτοπατριωτες, πρώην πελάτες του Πασόκ και της ΝΔ, λούμπεν, ένας βούρκος. Κοινωνική και επαγγελματική απομόνωση σε κάθε ψηφοφόρο χρυσαυγίτη. Ευτυχώς στους ελεύθερους επαγγελματίες αυτό ξεκίνησε.

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Κώστας ΜΠ 06/06/2014 15:26:08

   Συγκρατηθείτε ...σύντροφε! Σε λίγο θα προτείνετε και πυτζαμούλες με μαύρο αστέρι για τους αλλόπιστους! Έλεος! Που το μόνο σας πρόβλημα μέσα στο Κυνοβούλιο είναι οι ...Λαγοί και οι ...Μίχοι. Για πείτε μας κάτι γι αυτούς που σφάζουνε με ψήφο και υπογραφές.... Το εξ αιτίας τους αίμα που ρέει δεν το βλέπετε; 2.000.000 άνεργοι, 5.000 αυτόχειρες, χιλιάδες καταθλιπτικοί, απελπισμένοι, που τρέμουν το αύριο. Η επιλεκτική σας ''όραση'', αποδυναμώνει τα επιχειρήματά σας τελικά.....

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ Η άλυτη εξίσωση 06/06/2014 18:57:37

    Έχει δίκιο ο Κώστας ΜΠ. Ο λαός δεν ξεχνάει τους εθνοπροδότες φονιάδες των παππούδων και των γιαγιάδων και απαγωγείς των θείων μας. Για αυτό έχει το ΚΚΕ στο 3%-4% από τότε που νομιμοποιήθηκε...

 13. giorgos avatar
  giorgos 06/06/2014 14:27:12

  Να κάνει την Ντόρα υπουργό !!!!! και τότε να δεις την ΧΑ που θα φτάσει

  • Βαιλική Κ. Σ. avatar
   Βαιλική Κ. Σ. @ giorgos 06/06/2014 22:01:13

   στο 5%. Η ΧΑ είναι κατασκεύασμα των βασιλικοαποστατών της πολιτικής νομενκλατούρας ετούτης της δύσμοιρης πατρίδας.

 14. naftis avatar
  naftis 06/06/2014 14:38:50

  η ψήφος εκδίκησης είναι τυφλή και θα πάει εκεί πονάει. Πιστεύω ότι αν αποκλειστεί από εκλογές η ΧΑ, το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων της μπορεί να ψηφίσουν οτιδήποτε πλην ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έτσι για να την.....σπάσουν στο σύστημα. Οι ψήφοι χάθηκαν από την ΝΔ, δεν είναι κερδήθηκαν από τη ΧΑ. Η μητέρα μου ηλικιωμένη δεξιά ιδεολόγος, πολιτικοποιημένη μια ζωή με οικογενειακή παράδοση στη ΝΔ, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να τους πονέσει όπως μου είπε (μετά την κάλπη). Φανταστείτε τι γίνεται με τους νέους που είναι και αδιάφοροι με την πολιτική και γουστάρουν μπράτσα κι ανδρεναλίνες.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ naftis 06/06/2014 20:22:43

   Πολύ σωστή διαπίστωση. Κι εγώ έχω δικούς μου ανθρώπους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για τον ίδιο λόγο...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ naftis 08/06/2014 12:34:33

   Ναυτη, τι θα ψηφισει η μητερα σου αμα σε καλεσουν ναυτη στο Αιγαιο;Σοβαρα το ρωτω γιατι εχουμε παρομοια περιπτωση στην οικογενεια....

 15. kk avatar
  kk 06/06/2014 14:46:24

  Η Χρυσή Αυγή, στη χειρότερη περίπτωση, κάνει αντιποίηση αρχής, ενίοτε πέφτει και καμιά ψιλή, ήτοι έργω εξύβριση και σωματικές βλάβες. Οι εκατόμβες των μαχαιρωμένων αλλοδαπών υπάρχουν στην ευφάνταστη και βλακώδη προπαγάνδα της «προοδευτικιάς» δημοσιογραφίας και στις παρεμβάσεις της Κλάραμπελ και λοιπών φωταδιστών κοινοβουλευτικών του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ / «Βίλα Αμαλία». Τιμωρητέα η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να χωθεί στα κενά του κράτους, αλλά είναι ανόμοιο μέγεθος με την πλημμύρα της λαθροεισβολής και την εξ αυτής εγκληματικότητα.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ kk 06/06/2014 15:31:34

   Ακριβώς έτσι!

  • άποψη avatar
   άποψη @ kk 06/06/2014 22:29:50

   Η ΝΔ με τη ρητορική της και τις πρακτικές της έναντι της ΧΑ, κάνει ότι μπορεί για να δημιουργήσει στην κοινωνία εκείνο το ιδεολογικό πεδίο το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί η αριστερά.

  • Μικρασιάτης.. avatar
   Μικρασιάτης.. @ kk 07/06/2014 00:59:58

   Ετσι ακριβως... τις εκατόμβες μαχαιρωμένων, τις εχουμε υποστεί ΕΜΕΙΣ οι απλοι Ελληνες πολιτες, που δεν μενουμε σε ακριβες και καλα φυλαγμένες περιοχες, αλλά σε λαικες συνοικες, οπου οι Λαθρο κανουν παρτυ από αποψη εγκληματικότητας... Η ΝΔ πρεπει να δει γιατι χανουμε τοσους Δεξιους ψηφοφόρους απ τη Χ.Α , τι κανει λαθος, τι δεν κανει, αντι να μπαινει σε ένα ΣΥΡΙΖΑικο τριπακι χαρακτητισμων, στο κάθε φουκαρα που πανω στη οργη του, καταφευγει σε τέτοιες επιλογες.

 16. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 06/06/2014 15:02:08

  Μόνο κάτι παππούδες-γιαγιάδες δεν γνωρίζουν ποιούς ακριβώς ψηφίζουν ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή. Όσοι συνάνθρωποι τους επιλέγουν, θεωρούν τους ''καθωςπρέπει'' λιμοκοντόρους πολιτευτάδες τους ανήκοντες -και καλά- στο ...Συνταγματικό τόξο :-), υποκριτές, υστερόβουλους, υποκινούμενους, άθλια ιδιοτελείς κι αισχρά μικροσυμφεροντολόγους.Συνεπώς, ΔΕΝ έχουν και ιδιαίτερες αναστολές να εμπλουτίσουν το ...υψηλών προδιαγραφών υπάρχον δυναμικό του Κοινοβουλίου, με μερικούς άξεστους, πρωτόγονους, ελεϊνούς φασίστες, που δεν κρατάνε καν, τα ...προσχήματα. Γιατί ο φασισμός, μπορεί να κρύβεται επιτυχώς κάτω από τα πανάκριβα κοστουμάκια του Armani, κα τον εξασφαλισμένο κρατικό μισθό των 10.000 €, αλλά κατά τις ''Ναι σε όλα'' άκριτες ψηφοφορίες, τον διακρίνουμε άπαντες πεντακάθαρα, να υπερασπίζεται συμφέροντα ΜΗ ΕΘΝΙΚΑ και ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Συνεπώς εδώ που έχουμε φτάσει, κρίνει ανέξοδα ο καθένας μας με αυστηρότητα τον απέναντι, τόσο, όσο η προσωπική του ευημερία του επιτρέπει.... Ο κάθε πολίτης έχει αναφαίρετο δικαίωμα να απαντήσει στους ασυνεπείς με τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους ασκούντες με τρόπο απάνθρωπο την εξουσία, με οποιονδήποτε τρόπο αυτός αποιφασίζει. Διαφορετικά, δεν θα ήτανε η ψήφος κανενός μας μυστική και δικαιωματική. Ο φασισμός εξάλλου έχει χιλιάδες προσωπεία, αποφασίζει, διοικεί, καταστρέφει, εξοντώνει, αδιάκοπα και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Δεν είναι μόνο οι Μόγγολοι με τα τατού σβάστιγκες. Χειρότεροι είναι οι χιλιάδες...εκλεπτυσμένοι και καλοπληρωμένοι συνεργοί των κατακτητών, αυτοί, με τις γραβάτες και τις...μεταξωτές κουκούλες. Από αυτούς, ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΌΤΕ Θ΄ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ;

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Η άλυτη εξίσωση 06/06/2014 15:30:29

   Σωστός!

   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ Marcelos 06/06/2014 15:54:08

    :-) Tks, αλλά ''ΣωστΗ'', για να είστε κι εσείς σωστός.

  • koniakos avatar
   koniakos @ Η άλυτη εξίσωση 06/06/2014 17:05:17

   E-xe-re-ti-kos!!!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Η άλυτη εξίσωση 06/06/2014 20:25:07

   Όπως πάντα αληθινή,τσεκουράτη και γνήσια Βασίλισσα!

 17. Ναπαίος avatar
  Ναπαίος 06/06/2014 15:13:30

  Αυτό ότι την ΧΑ την ψηφίζουν λούμπεν σε φτωχογειτονιές δεν ισχύει πια. Στις τελευταίες εκλογές η ΧΑ πήρε αξιοπρόσεκτα ποσοστά (7.5-8%) και σε 'καλές' και μεσοαστικές περιοχές (Ψυχικό, Μαρούσι κλπ.). Δηλαδή γίνεται πια επιλογή όχι μόνο από τους απόκληρους της ζωής αλλά και από οικογενειάρχες με άνεργα παιδιά, ένα-δυο ακίνητα που υπερφορολογούνται και μια αίσθηση αδικίας ότι απομυζούνται για χάρη ενός πολιτικού συστήματος που παραμένει αδιόρθωτο. Βάλτε ότι κατά τεκμήριο αν είσαι και δεξιός τα 'έχεις μαζεμένα' σε όλο το μεταπολιτευτικό σύστημα εδώ και 40 χρόνια, και ιδού. Τα αποτελέσματα της ΧΑ σε τέτοιες περιοχές είναι η καλύτερη απόδειξη πόσο έχει προχωρήσει η συμπίεση και η απελπισία της μεσαίας τάξης τα τελευταία δυο χρόνια. Οι κραυγές ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι ναζί και για κάποιο λόγο μιάσματα θυμίζουν τα 'όποιος ψηφίζει ΕΔΑ είναι κατσαπλιάς και συνοδοιπόρος'. Είναι ειρωνικό ότι η πλευρά του πολιτικού φάσματος που έχει ζήσει τον αποκλεισμό και την στοχοποίηση παλιότερα (Αριστερά) αντιμετωπίζει την ΧΑ με περισσότερη ψυχραιμία και συνέπεια από ό,τι ο αστικός κόσμος και ιδιαίτερα η ηγεσία της Δεξιάς.

  • Azarias avatar
   Azarias @ Ναπαίος 06/06/2014 19:59:38

   Είναι προφανές ότι η απο-ιδεολογικοποιημένη καραμανλική ΝΔ έχει έρθει μπροστά σε ένα αδιέξοδο, βοηθούσης της μετατροπής της σε "μικρό κόμμα" (κατά Ντόρα). Η περίπτωση "ΧΑ", άσχετα από το ποιόν του σχηματισμού αυτού, εμφανίζεται δυσεπίλυτο πρόβλημα σε καιρούς κρίσης, γι' αυτό και η υστερική αντιμετώπισή της. Η ΝΔ κάνει σαν γριά Κολονακιώτισσα που τα εγγόνια της έχουν "παρασυρθεί" και κάνουν παρέα με αλάνια από το Αιγάλεω και τους φωνάζει να μην κάνουν παρέα με "αλήτες". Ξεχνάει όμως ότι τα εγγόνια της είναι πτωχευμένα και δεν μπορούν πια να συγχρωτίζονται με τους παλιούς της φίλους από το Κολλέγιο.

   • Ναπαίος avatar
    Ναπαίος @ Azarias 06/06/2014 20:42:12

    "Η ΝΔ κάνει σαν γριά Κολονακιώτισσα που τα εγγόνια της έχουν "παρασυρθεί" και κάνουν παρέα με αλάνια από το Αιγάλεω και τους φωνάζει να μην κάνουν παρέα με "αλήτες". Ξεχνάει όμως ότι τα εγγόνια της είναι πτωχευμένα και δεν μπορούν πια να συγχρωτίζονται με τους παλιούς της φίλους από το Κολλέγιο." Αυτό στο κλέβω από εδώ και πέρα. Πολύ επιτυχημένο:)

 18. Marcelos avatar
  Marcelos 06/06/2014 15:29:48

  Ολόκληρο κατεβατό έγραψα προχθές για το θέμα με συγκεκριμένα στοιχεία. Όσο η Χ.Α είναι το μοναδικό κόμμα που φωνάζει "έξω οι ΛΑΘΡΟμετανάστες", τόσο θα παίρνει άνω του 10% οποιοιδήποτε "εγκληματίες" και αν είναι στην ηγεσία του κόμματος! Το θέμα της Χ.Α δεν είναι τι και ποιοι είναι η ηγεσία της. Τον Μιχαλολιάκο τον ξέρει ο κόσμος από το 1985 τι ρόλο βαράει δεν θα τον μάθει τώρα... Τους bodybuilder επίσης τους ξέρει κι αν δεν τους ξέρει έχει μάτια και βλέπει καθώς και αυτιά και ακούει. Αντί τη Ν.Δ να την προβληματίζουν οι ένα εκατομμύριο ψήφοι της Χ.Α, την προβληματίζουν 20 άτομα δηλ. οι βουλευτές της!!! Επιπλέον πολύ φοβάμαι ότι είναι λάθος να αποκαλούμε πλέον "πλανημένους" τους ψηφοφόρους της Χ.Α. Μετά την υιοθέτηση από τη Ν.Δ εν μέρει (ακρο)αριστερής πολιτικής υπό τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ, των συντεχνιών, του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων (εγώ θα έλεγα από τα κόμπλεξ που έχει), τείνει η Χ.Α να γίνει συνειδητή πολιτική επιλογή πλέον... Ο κόσμος βλέπει ότι 2,5 εκατομμύρια ΛΑΘΡΟμετανάστες, 100 μπράβοι του ΠΑΜΕ και 500 σταλινοτσολιάδες των Εξαρχείων, κάνουν κουμάντο τι πολιτική θα ασκήσει μια χώρα, πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά στο κέντρο, πότε θα ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα κτλ. κτλ. Πεντακόσιες νιγηριανές πουτ@νες έδωσαν στον Κασιδιάρη 17%!!! Δεν τα βλέπουν αυτά στη Ν.Δ;;;;;;; Μέχρι και ο πεθαμένος ΛΑ.Ο.Σ αναστήθηκε και πήρε 2,7% από το πουθενά! Φάνηκε περίτρανα δηλαδή ότι ο κόσμος αρνείται μετά βδελυγμίας να γυρίσει στη Ν.Δ, η οποία ξεκίνησε ως δεξιό κόμμα, κατόπιν έγινε κεντροδεξιό, τα τελευταία χρόνια έγινε κεντρώο κι έπεται η συνέχεια... Στην κυβέρνηση κάνει κουμάντο ο Βενιζέλος, στο κόμμα κουμάντο κάνουν αποκλειστικά οι κλίκες του Καραμανλή, της Ντόρας και του Αβραμόπουλου δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία περί αυτού! Ο Σαμαράς από ότι φαίνεται δυστυχώς δεν έχει καμία εξουσία ούτε στην επιλογή προσώπων ούτε πουθενά αλλού αλλιώς δεν εξηγείται να μείνει π.χ. ο Αρβανιτόπουλος ένα χρόνο στο υπουργείο ή να αποπεμφθεί ο Κρανιδιώτης! Εάν η Ν.Δ δεν υιοθετήσει μέρος της ατζέντας της Χ.Α (έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δυστυχώς μόνο η Χ.Α έχει στην ατζέντα της το καυτό θέμα της ΛΑΘΡΟμετανάστευσης), αν δεν κάνει μεταρρυθμίσεις και αν δεν ασκήσει δεξιά πολιτική, τότε δεν πρόκειται να (ξανα)κυβερνήσει εις τον αιώνα τον άπαντα και ο τελευταίος που θα φταίει θα είναι ο Μιχαλολιάκος και οι "πλανημένοι" ψηφοφόροι του!!!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Marcelos 06/06/2014 21:30:14

   Διαφωνώ με τον επίλογο του σχολίου σου (το ίδιο περίπου έγραψα και χτες), ότι η ΝΔ πρέπει να «υιοθετήσει μέρος της ατζέντας της ΧΑ». Εννοώντας ότι η ατζέντα που την καλείς να υιοθετήσει ΔΕΝ είναι της ΧΑ. Είναι δικιά της αλλά την αποποιήθηκε, προκειμένου να είναι αρεστή στα πολιτικώς ορθά μιάσματα, και απλώς η λούμπεν και ακραία ΧΑ βρήκε την ευκαιρία να την προσεταιριστεί. Όμως η εφαρμογή του νόμου, η απέλαση των λαθρομεταναστών, η πάταξη του παραεμπορίου, η προστασία της εθνικής μας ιδιοπροσωπείας (όλα αυτά που ζητάς παραπάνω) ΔΕΝ είναι ακραία ατζέντα. Εφαρμογή εδώ και τώρα!

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ ΚΜ 06/06/2014 23:15:23

    ΚΜ, το διάβασα και χθες αλλά σχόλασα αργά και δεν απάντησα. Φυσικά και δεν πρέπει να είναι μόνο στην ατζέντα της Χ.Α η ασφάλεια των πολιτών αλλά ο κόσμος βλέπει μόνο τη Χ.Α να φωνάζει για κάποια πράγματα που, σωστά επισημάνεις, είναι αυτονόητα.

    • Μικρασιάτης.. avatar
     Μικρασιάτης.. @ Marcelos 07/06/2014 01:09:56

     Συμφωνω σχεδόν σε όλα. Απλα αυτό με τις ''κλικες του Καραμανλη'', νομιζω ότι δεν παιζει... Μπορει ένα-δυο πρόσωπα να είναι της εμπιστοσύνης του, αλλά όχι ότι κανει και κουμαντο. Κατά τα αλλα εχεις πολύ δικιο.

 19. φενια avatar
  φενια 06/06/2014 16:51:24

  Η Χ.Α. είναι ένα ΝΟΜΙΜΟ πολιτικό κόμμα , με καταστατικό , ξεκάθαρη ιδεολογία -αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους -, με στελέχη που πιστεύουν μέχρι ''κεραίας'' αυτά που πρεσβεύουν και αγωνίζονται δυνατά, που δεν έχουν κρυμμένους ''σκελετούς'' μέσα στην ντουλάπα τους για να είναι ελεγχόμενοι από το σύστημα-αν θα υπήρχαν στοιχεία θα ήταν ήδη στα ''μανταλάκια'' εδώ και καιρό- , που μιλάνε και ο απλός πολίτης καταλαβαίνει τι λένε γιατί μιλάνε στην ''γλώσσα'' του. ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΊΖΟΝΤΑΙ εθνικιστές , και όχι φασίστες ή ναζί, και ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού , -αλήθεια ..μπορεί να μου πει κάποιος , τον ορισμό του φασίστα; , γιατί μεγαλύτερο φασίστα από τον Βενιζέλο δεν έχω δει , όταν κατά την επιβολή του πρώτου χαρατσιού στα ακίνητα με ρολόι της ΔΕΗ , ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ φτωχούς ανθρώπους πως αν δεν πληρώσουν το χαράτσι θα τους κόψουν τα ρεύμα , και θυμάμαι μια αρκετά ηλικιωμένη γυναίκα μπροστά μου στο γκισέ της ΔΕΗ να παρακαλάει με λυγμούς την υπάλληλο να κάνει κάποιο διακανονισμό γιατί δεν είχε να πληρώσει το ποσό που της είχε επιβληθεί, και φοβόταν μην της κόψουν το ρεύμα. Αυτός κύριοι είναι φασισμός, όπως φασισμός είναι να φοβάσαι να στείλεις τα παιδιά σου στο φροντιστήριο μόνα τους γιατί απο κάτω απο το σπίτι σου έχουν ''κατασκηνώσει'' όλες οι φυλές του Ισραήλ και το πάρκο που έπαιζες στην παιδική σου ηλικία έχει γίνει πορνείο και σημείο συνδιαλλαγών τιξικομανών με ναρκέμπορους , αλήθεια δεν σας κάνει εντύπωση πως οι περισσότεροι ναρκέμποροι είναι Αφρικανοί; Φασισμός είναι να μην έχεις τίποτα να μαγειρέψεις για τα παιδιά σου γιατί είστε άνεργοι εσύ και ο άντρας σου , και ο ΟΑΕΔ απλά να υπάρχει για να πηγαίνεις να θεωρείς την κάρτα ανεργίας σου ανά δίμηνο με τα πόδια , γιατί δεν έχεις λεφτά ούτε για το εισιτήριο του λεωφορείου! Κυρίες και κύριοι, η κοινωνία πλέον έχει αποσαθρωθεί, τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις , στην υπαιθρο τα πράγματα είναι εμφανώς καλύτερα όχι λόγω της κυβέρνησης βέβαια , αλλά γιατί εκεί ο κόσμος έχει και κανένα χωραφάκι και τουλάχιστον δεν πεινάει , αλλά όπως πάει το πράγμα θα φτάσει και εκεί η πείνα. Ναι κύριοι , ο κόσμος στα μεγάλα αστικά κέντρα ΠΕΙΝΑΕΙ , αν δεν μπορείτε να το δείτε αυτό τότε υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα , γιατί μάλλον δεν θέλετε να το δείτε. Ένα μόρφωμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ -η απόλυτη ερμηνεία της λέξης ''μόρφωμα'' με τις 15+ συνιστώσες του- απο το 4% το 2009 είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στην χώρα και πιθανότατα η επόμενη κυβέρνηση της , και η Χ.Α. του 0,3% του 2009, στο 10% το 2014 , και πιθανότατα η επόμενη αξιωματική αντιπολίτευση. Μεταπολίτευση ΤΕΛΟΣ Έφυγε από το ''παράθυρο'' όταν η τρόικα μπήκε απ' την πόρτα.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ φενια 06/06/2014 19:02:01

   Εάν διορθώσω στο τέλος ότι δεν φταίει η τρόικα αλλά εμείς μόνοι μας, τότε είναι εξαιρετικό το άρθρο σας!

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Marcelos 06/06/2014 20:29:26

    Μα δεν είπε η κυρία ότι φταίει η τρόϊκα.. Συγχαρητήρια και από μένα Φένια,δυστυχώς είναι τραγική η κατάσταση,κι εσείς πού μένετε στην Αθήνα το διαπιστώνετε κάθε ώρα και στιγμή...

  • Μικρασιάτης.. avatar
   Μικρασιάτης.. @ φενια 07/06/2014 01:18:16

   Φενια σωστα τα λες. ''Διαφωνω'' σε 2 πραγματα: 1) Η καρτα του ΟΑΕΔ, ανανεώνεται ανα 4μηνες, κι όχι ανα 2 που εγραψες. 2) Όταν λεμε (ορθως) ότι η κατασταση είναι τραγικη στα ΑΣΤΙΚΑ κεντρα, δεν εννοούμε μονο την Αττικη και τη Θεσ/νικη, αλλα και τους ανθρώπους που μενουμε στις 10-15 μεγαλες επαρχιακες πολεις. Κι εδώ είναι δραματικα τα πραγματα. Κατά τα αλλα (δλδ σχεδόν σε όλα) είναι ακριβως όπως τα εγραψες.

   • φενια avatar
    φενια @ Μικρασιάτης.. 07/06/2014 11:06:08

    Μικρασιάτη η ανανέωση της κάρτας ανεργίας γίνεται πλέον ηλεκτρονικά (sic) , παλιότερα ήταν ανά δίμηνο που μετά πλέον θα άλλαξε όπως λες , όχι βέβαια πως έχει σημασία γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια ανεργίας με περιστασιακά διαλείμματα απασχόλησης το κράτος με (ας) θεωρεί εργαζόμενους , λες και τα 50 60 μεροκάματα τον χρόνο μπορούν να προσφέρουν στοιχειώδες εισόδημα για κάποιον .. Αστικά κέντρα δεν θεωρώ μόνο Αθήνα -Θεσσαλονίκη αλλά και όλες τις μεγάλες πόλεις της επαρχίας ,αν και εκεί τα πράγματα θέλω μα πιστεύω πως είναι λίγο καλύτερα από δω.

 20. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 06/06/2014 16:57:38

  Διαβάζοντας τον επίλογο, τον βρίσκω λειψό. Είναι τόση η "ιερή" αγανάκτηση του αρθρογράφου, που, λογικά, θα έπρεπε να προσθέσει (αφού "δεν ανέχεται" την ψήφο των άλλων): "Δια ταύτα, αποφασίζωμεν και διατάσσομεν να αναζητηθούν οι προδότες και να αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματά των".Στα σοβαρά, τώρα: Εννοείται ότι, δεν υπάρχουν παραστρατημένοι. Για να εγκαταλείψει κάποιος ένα κόμμα και να πάει σε κάποιο άλλο, που δεν υπόσχεται, μάλιστα, "να τον διορίσει", προφανώς έχει δυσαρεστηθεί με όσα αυτό πρεσβεύει έμπρακτα (όχι στα λόγια). Η ΝΔ, λοιπόν, που μας ενδιαφέρει, πρεσβεύει διαπλοκή (γι' αυτό ο Τσουκάτος, η ζήμενς και το ΠΑΣΟΚ δεν πληρώνουν), διαφθορά (γι'αυτό οι Δντες των Τραπεζών μπορούν ατιμώρητα να μπουκώνουν κόμματα και "θεσμικούς" οργανισμούς ημετέρας διοικήσεως), νεποτισμό και δοσοληψίες (πόσα ονόματα να αραδιάσω, από τις πρόσφατες μόνο εκλογές;), μηντιοκρατία (γι'αυτό και τα χαμένα εκ προοιμίου κολοσσαία δάνεια σε μπατιρημένα κανάλια, πελατοκεντρισμό (γι'αυτό και δεν απολύθηκαν ούτε οι 500 επίορκοι μέχρι τώρα) κομματαρχισμό, αναξιοκρατία κλπ. κλπ. Το γεγονός ότι τα άλλα κόμματα ίσως και να ειναι χειρότερα δεν ανακουφίζει κανέναν. Από την άλλη ο Μιχαλολιάκος, γνήσιος ναζιστής, αντέγραψε ένα "πετυχημένο" από πλευράς συγκροτήσεως μοντέλο, των SA, που προσέλκυσε πολλούς ανεγκέφαλους φανατικούς ως μέλη (ιδέ E. Hoffer: Ο Φανατικός), που βρήκαν οντότητα μέσα από την συμμετοχή τους. Την ίδια ώρα, που τα τάγματα της ΧΑ κάνουν αισθητή την παρουσία τους, εφαρμόζοντας αυτά που διακυρήσσουν στην πράξη (έξω οι λαθρο-, έξω οι παράνομοι, συσσίτια στον Λαό, τιμές σε επετείους κλπ) οι "αντίστοιχοι", Παπαμιμίκος και Νεολαίοι της ΝΔ, τρώνε πάστες και κάνουν πάρτυ και φροντιστήρια και επετηρίδες ανόδου στην διαπλοκή και την διαφθορά, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ενώ ο Αρχηγός του κόμματος φαντάζει σαν Τροχονόμος των Διαπλεκομένων, φοβούμενος να "ξεκολλήσει", αγωνιών και καταρώμενος όποιον "κάνει κύματα" σε ένα τέλμα, που όλοι μας είμαστε μέχρι την μύτη. Ο "παραπλανημένος" λοιπόν, ψηφοφόρος, με την ψήφο του διακυβεύει το να καταρρεύσει η Δημοκρατία, προκειμένου να την απαλλάξει από τον καρκίνο των σημερινών "κωμάτων", που την "αξιοποιούν" εις βάρος του. Vivere pericolosamente, αλλά τι έχει να χάσει, που δεν έχασε ή δεν φυλλορροεί ήδη; Υ.Γ: Επιστρέφοντας στον "φορτισμένο" επίλογο που αν τον δεχτούμε σαν κομματική φωνή είναι "φωνάζει ο κλέφτης...", του πρέπει ο Ιουλιανός χρησμός: "Είπατε τω βασιλεί χαμαί πέσαι δαίδαλος αυλά μηκέτι Φοίβος έχει μάντιδα Δάφνη ου παγάν λαλέουσα απέσβετο και λάλον ύδωρ."

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ ΠΗΛΕΑΣ 06/06/2014 19:04:40

   !!!!!!!!!!!!!!!

  • Azarias avatar
   Azarias @ ΠΗΛΕΑΣ 06/06/2014 20:02:39

   Μα ναι! Αλλά μην μιλάς σε αυτιά καραμανλικών, έχουν πιάσει άλατα. Δεινόν το γήρας, φίλε.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Azarias 06/06/2014 23:51:22

    Μπράβο φίλε! Εύστοχος!

 21. DI.KO avatar
  DI.KO 06/06/2014 17:43:15

  Φάκτορα, πολύ σωστή η ανάρτηση για τους «παραπλανηθέντες». Ακριβώς έτσι είναι όπως τα αναλύεις. Ξεχάσαμε το Δίστομο και τα Καλάβρυτα, τους Λιγκιάδες και την Κρήτη, ξεχάσαμε όλους εκείνους που σκοτώθηκαν/δολοφονήθηκαν από τους Ναζί και τώρα ψηφίζουμε το μόρφωμα που θα μας δώσει πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια μας και θα μας σώσει από τους λαθρομετανάστες!!!!! Πόσοι Έλληνες λαθρομετανάστες πήγαν στην Γερμανία, στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες τη δεκαετία του εξήντα. Όσον αφορά το χρέος, να μας το σβήσουν. Δεν τους χρωστάμε τίποτα. Αυτοί και μόνο αυτοί μας χρωστάνε. Γιατί εμείς είμαστε η ανώτερη φυλή. Το βλέπει κανείς στους Μιχαλολιάκους, Λαγούς με πετραχήλια, Κασιδιάριδες κλπ. Η συμπεριφορά τους, η παιδεία τους, ο σεβασμός στον άνθρωπο, στους θεσμούς φανερώνουν άτομα μεγάλης πνευματικής εμβέλειας που τους ξεχωρίζει από τους «υπανθρώπους». Καημένη Ελλάδα με τους Ελληναράδες σου, με τα ναζιστάκια που τραγουδούν τον ύμνο των SS δείχνοντας έμπρακτα τον «πατριωτισμό» τους στην κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας. Και οι Γερμανοί και πολλοί άλλοι έλεγαν ότι «δεν ήξεραν» για Νταχάου και Άουσβιτς, «δεν ήξεραν» για τις θηριωδίες των Ναζί μέχρις ότου όλα ξεσκεπάστηκαν. Όποιος έχει πάει σε Νταχάου ή Άουσβιτς ή Μπέλζενμπέργκεν λέει ποτέ πια ξανά. Ποτέ πια ξανά συμπαράσταση και ψήφο σ’ αυτούς που σκότωσαν/δολοφόνησαν/βασάνισαν τους παππούδες, τους θείους, τους φίλους, τους συμπολίτες μας, σε όποια παράταξη να ανήκουν και όποια ιδεολογία να πρεσβεύουν .

  • κοινός νούς avatar
   κοινός νούς @ DI.KO 06/06/2014 18:58:46

   Ούτε ένας δεν πήγε στην Ευρώπη λάθρα φίλε μου . Ολοι πήγαν μετά από πρόσκληση και μετά από Ιατρικές εξετάσεις εδώ και ακτινογραφίες . Αλλά πως θα μπορέσεις να καλύψεις την ένδεια των επιχειρημάτων σου . Ακόμα μάθε ότι εκείνο το εμβατήριο που πήραν οι ΧΑτες είναι δικό μας .

   • Simon Bolivar ΙΙΙ avatar
    Simon Bolivar ΙΙΙ @ κοινός νούς 06/06/2014 19:31:23

    Έξω οι ξένοι μέσα οι ξένες . Ναι στις ψηλές λευκές γιατί είμαστε και ξελιγωμένοι αλλά με ιδεολογία .

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ DI.KO 06/06/2014 19:22:15

   Κανένας Έλληνας δεν πήγε ΛΑΘΡΟμετανάστης τη δεκαετία του '60 στη Γερμανία και στο Βέλγιο! Πήγαιναν μόνο εφόσον είχαν ήδη κλείσει σύμβαση εργασίας με γερμανικό εργοστάσιο, εφόσον είχαν ήδη τακτοποιήσει τη διαμονή (το φρόντιζε το εργοστάσιο), εφόσον πρώτα έκαναν όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στην Ελλάδα πριν φύγουν κι εφόσον προσκόμιζαν αντίγραφο ποινικού μητρώου στη Γερμανική πρεσβεία ότι δεν διώκονταν ποινικά! Όλα αυτά τα έκαναν στην Ελλάδα πριν καν πατήσουν το πόδι τους στη Γερμανία!!! Όταν έφταναν εκεί το κράτος ήξερε πού μένουν, πού δουλεύουν, από ποια κατσάβραχα στην Ελλάδα κρατάει η σκούφια τους, ότι δεν διώκονται ποινικά και ότι είναι υγιής και δεν έχουν κολλητικές αρρώστιες! Δεν πήγε κανείς Έλληνας στη Γερμανία ή στο Βέλγιο "νύχτα" από τα βουνά... Γιατί θα τον έκανε σουρωτήρι ο στρατός που φυλάει τα σύνορα σε κάθε πολιτισμένη κι ευημερούσα χώρα που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της... Άλλο οι Έλληνες που πήγανε παντού νόμιμα μετανάστες κι άλλο οι ΛΑΘΡΟμετανάστες ήρθαν "νύχτα" και δεν ξέρουμε ποιοι είναι, από που είναι, τι κουβαλάν και τι σκοπό έχουν στην Ελλάδα. Αφήστε την προπαγάνδα εσείς οι αριστεροί... Όσο για τις θηριωδίες των Ναζί που αναφέρετε δεν αντιλέγω καθόλου αλλά τα SS δεν είχαν σε τίποτε να ζηλέψουν την ΟΠΛΑ και τις άλλες συμμορίες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ όσον αφορά στα ελληνικά δρώμενα. Όσον αφορά τώρα στα ευρωπαϊκά δρώμενα, σαφέστατα και ξεσκεπάστηκαν τα πάντα με το Νταχάου και το Άουσβιτς όπως φυσικά ξεσκεπάστηκαν και τα πάντα το 1989-1991 κι έφριξε όλος ο πολιτισμένος κόσμος για τα Νταχάου και τα Άουσβιτς του Τσαουσέσκου, του Γιαρουζέλσκι, του Στάλιν, του Χόνεκερ και των λοιπών "ανθρωπιστών"... Έπεσε το παραπέτασμα και ξεχείλισε η "ευημερία" και η "ελευθερία"... Βγαίναν οι κομμουνίστριες και λέγαν "καλύτερα πουτ@νες στην Ευρώπη παρά μια ώρα ακόμη στη Ρωσία, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία"...!!! Γέμισαν οι φυλακές της Ευρώπης με κομμουνιστές κανίβαλους που δεν ξέραν ούτε τι θα πει σχολείο ούτε τι θα πει σαμπουάν... Θα συμφωνήσω μαζί σας μέχρι κεραίας στο "Ποτέ πια ξανά συμπαράσταση και ψήφο σ’ αυτούς που σκότωσαν/δολοφόνησαν/βασάνισαν τους παππούδες, τους θείους, τους φίλους, τους συμπολίτες μας..."! Για αυτό ακριβώς, ψήφος στο ΚΚΕ, στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Χ.Α είναι συμπαράσταση σε αυτούς τους δολοφόνους!

   • Lambros avatar
    Lambros @ Marcelos 06/06/2014 19:46:44

    Για την ακρίβεια, αν δεν κάνω λάθος, 11.000 ανθρώπους σκότωσαν οι Γερμανοί. Και ήταν κατακτητές. Οι κομμουνιστές υποτίθεται ήταν Έλληνες. Πήραν τα όπλα και τα έστρεψαν κατά των Ελλήνων. Άφησαν πίσω τους κάπου 450.000 νεκρούς. Πολλές δεκαετίες μετά επιβλήθηκε η λήθη, η σιωπή και οι ίσες αποστάσεις. Ο συμμοριτοπόλεμος ονομάστηκε "Εμφύλιος Πόλεμος" εν μία νυκτί. Διαβάζω τον κύριο Κρανιδιώτη, που συχνά στηλιτεύει τον ψευτοπροοδευτικό αναθεωρητισμό της ιστορίας. Του θυμίζω ότι αυτός ξεκίνησε πολύ νωρίτερα...

  • Fotini avatar
   Fotini @ DI.KO 06/06/2014 20:35:23

   Yes, I remember the coast guard collecting drowning Greeks on the German and Belgian coasts!!! :)

 22. Κυνας avatar
  Κυνας 06/06/2014 18:02:30

  [Αν θέλετε κύριοι ψηφοφόροι να τιμωρήσετε το σύστημα γιατί δεν… τιμωρεί τους επίορκους, τα λαμόγια, τους πολιτικούς κ.λπ. κάντε το αλλιώς.] ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ προταση.....πολυ συγκεκριμενη "Αλλιως" πως; Οπως τοτε το '11 που βγηκε μισο εκατομμυριο κοσμος στο Συνταγμα με την κυβερνηση να απαντα με μεθοδους χουντας για την διαλυση του πληθους; "Αλλιως" πως;; Οπως τοτε που η συγκυβερνηση απηυδησε με την ανυπακοη των πολιτων που τολμουσαν να μην πληρωνουν διοδια για δρομους που δεν ειχαν και ουτε εχουν φτιαχτει ακομα και τα παρεδωσε περνωντας τροπολογια νυχτα στον εθνικο νταβατζ....εχμ...ευεργετη ηθελα να πω Μπομπολα μετατρεποντας την μη πληρωμη διοδιων απο αντιδικια μεταξυ ιδιωτων σε αντιδικια μεταξυ ιδωτη-δημοσιου; "Αλλιως" πως;;; Οταν ο ιδιος ο λαος αρχισε να αποδοκιμαζει βουλευτες ,υπουργους , επιορκους , τα λαμογια , τους πολιτικους οπου τους εβλεπε και καταληξαμε να εχουμε σιδεροφρακτες ιδιωτικες παρελασεις με ακροβολιστες στην στεγες αποκλειστικα για επιορκους , τα λαμογια , τους πολιτικους και αποκλεισμο ολοκληρων οποτε περνα απο εκει πολιτικος μην τυχον απαντησουν λαουτζικο και τους χαλασει την νιρβανα; Επειδη λοιπον μου αρεσουν οι συγκεκριμενες αντιπροτασεις θα σας κανω και εγω μια πολυ συγκεκριμενη αντιπροταση που θα σας γλυτωσει και μερικα βηματα απο αυτα που θα ακολουθησουν παρακατω στο δρομο που εχετε παρει Καταργηστε τις εκλογες , διαλυστε την βουλη και αυτοανακυρηχθητε ισοβια συγκυβερνηση μαζι με το πασοκ και κυβερνηστε αυτη την αποικια -κατ'εντολην της Τροϊκας- οπως θελετε εσεις. Ουτως ή αλλως αυτο που εχουμε τωρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!

 23. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 06/06/2014 18:54:48

  Τελικά factorx ο θυμός σου συναντήθηκε με τον θυμό των άλλων . Και ο θυμός των άλλων είναι αυτών που δεν τα φάγανε ούτε μόνοι τους , ούτε μαζί με τον Πάγκαλο . Χωρίς με αυτό να υπονοώ κάτι γιά σένα αφού δεν σε ξέρω . Επειδή όμως θεωρητικά έχουμε κοινούς στόχους , το καλό της παράταξης δηλαδή , σκεφτείτε εκεί στο κόμμα ότι ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος , αλλά πλέον δεν είναι φοβισμένος , απλά γιατί έχει λίγα πια να χάσει . Αν δε πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο με τους απίστευτους φόρους στα εισοδήματα και τα ακίνητα , τότε τα αποτελέσματα θα είναι απρόβλεπτα .

  • Thanos avatar
   Thanos @ κοινός νούς 06/06/2014 19:20:47

   Eσύ δεν ζητάς απλά να μην μπούν νέα μέτρα. Ζητάς ούτε καν να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, που θα φέρουν απίστευτους νέους φόρους στα εισοδήματα και τα ακίνητα, και επι πλέον ζητάς να ελαφρυνθούν ακόμα και τα συμφωνηθέντα και ψηφισθέντα βάρη. Ξεπέρασες κατά πολύ τον Τσίπρα σε απαιτήσεις, και ξέρεις τι απάντηση θα σου δώσει ο Σόιμπλες... Αν ήταν ο Σαμαράς να μην τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να ζητήσει και ρέστα, τότε γιατί άφησε να διαλυθεί η μεσαία τάξη και το κράτος? Δεν παραδέχεσαι, οτι εργάστηκε σκληρά 24 ώρες το 24ωρο αυτά τα 2 χρόνια για να περισώσει τουλάχιστο τους υπόλοιπους (που αξίζουν) αφού εμείς χαμένοι είμαστε έτσι κι αλοιώς? Τι άλλο περίμενες να σου κάνει?

  • Greg avatar
   Greg @ κοινός νούς 06/06/2014 20:22:46

   Και εάν οι εκλογές γίνουν αργότερα δηλαδή, ποια θα είναι τα αποτελέσματα; Σήμερα επανέρχονται τα φαντάσματα, Λοβέρδος, Ντόρα και άλλοι που έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση, τόσο των δεξιών όσο όλων των Ελλήνων πολιτών. Αυτό πιστεύουν ότι είναι το μήνυμα των Ευρωεκλογών; Κρίμα!

 24. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 06/06/2014 19:02:37

  Το σύστημα έχει ξεσκεπαστεί. Έπεσαν οι κουρτίνες των παρασκηνίων και βλέπουμε στο θέατρο του παραλόγου τους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής μόνο με τα σώβρακά τους. Είναι όλοι ίδιοι, κρατώντας ο καθένας σε χαρτί το ρόλο που θα παίξει γραμμένο από τον ίδιο συγγραφέα. Χωρίς μακιγιάζ η αλήθεια φαντάζει τρομακτική αλλά από την άλλη είναι αλήθεια. Έπαιξαν και το τελευταίο τους χαρτί με τις εκλογικές διαδικασίες οι οποίες είχαν ποσοστά μοιρασμένα σε πάμπολλους συνδυασμούς αλλά από την άλλη είχαν το πραγματικό αποτέλεσμα όλων των πολιτικών θεατρίνων: Ολοκληρωτισμός. Κατακερματίσαν την πολιτική σκηνή σε κόμματα (βγάζοντας στην σκηνή ακόμα και τους αθλιότερους κομπάρσους που τους τάιζαν χρόνια γι' αυτήν την ώρα ανάγκης), τα έδωσαν όλα στην πράξη εκλογές και αυτό που ξαναπήραν είναι αυτό που δημιουργήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια στην χώρα: Πολίτες που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει φιλελευθερισμός, ναζισμός, σοσιαλισμός, εθνικισμός, κομουνισμός και όποιον άλλο -ισμό νομίζουν ότι γνωρίζουν και πιστεύουν. Απλά στήριζαν το κόμμα-μαγαζί λόγω άγνοιας, εθελοτυφλίας, παράδοσης, λόγω χαζής αντίδρασης, λόγω επικίνδυνου ρομαντισμού ή λόγω ιδιοτέλειας. Δεν είμαστε όμως στις εποχές που η δεξιά καταπίεζε και ερχόταν ο σοσιαλισμός να σώσει τον λαό. Ούτε στις εποχές που ο ναζισμός έσφαζε και η δημοκρατία ήταν εκεί για να αντισταθεί. Ούτε στις εποχές που ο κομμουνισμός θα σου έπαιρνε το σπίτι και στήριζες το φιλελεύθερο σύστημα. Όλοι οι -ισμοί έχουν μπει στο μπλέντερ και έχουν γίνει μια ομοιόμορφη μάζα όπως ακριβώς έχουν μπει στο μπλέντερ και οι ψηφοφόροι οι οποίοι δεν θέλουν να δουν ότι είναι στην ουσία ίδιοι όπως ίδια είναι και τα κόμματα που στηρίζουν με την ψήφο τους. Τα κόμματα και οι ιδεολογίες που έλεγαν ότι αντιπροσώπευαν πολτοποιήθηκαν με στόχο το Κοινό Κόμμα και ο λαός έγινε μάζα λόγω σύγχυσης και πανικού μην χάσει κι άλλα από αυτά που έχει ήδη χάσει. Κανείς όμως δεν έλαβε υπόψη την ανεξαρτησία που ήδη έχασε. Τι ρόλο παίζουν οι εκλογές όταν έχεις χάσει το δικαίωμα της ελευθερίας σου; Δεν υπάρχουν πλέον οι πολυτέλειες να σε σώσει το οποιοδήποτε κόμμα. Το Κόμμα είναι ένα που σε κυβερνά και το βλέπεις στην ολομέλεια της Βουλής και πολύ σύντομα θα το βλέπεις στην ολομέλεια της Ευρωβουλής. Αυτό το Κόμμα το μόνο που θέλει είναι να σώσει το αφεντικό του, που δεν είναι άλλο από την ΕΕ. Χρησιμοποιώντας το παλιό κόλπο “βάλε δημοκρατικά τους δήθεν αντιδραστικούς στο παιχνίδι" , οι λαοί θα νομίζουν ότι υπάρχει και αντίθετη άποψη από τον ολοκληρωτισμό. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο που τον ρόλο της υπεράσπισης της εθνικής ταυτότητας των κρατών στην Ευρωβουλή θα τον παίξουν δύο Αποικιοκρατικές Αυτοκρατορίες που μόνο έθνη δεν σεβόταν, ούτε σέβονται: Η Αγγλική και η Γαλλική. Επίσης για τον φερετζέ του πραγματικού ναζισμού που εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την Ευρώπη βάζουν στο παιχνίδι και εκφραστές του “παλιού” ναζισμού για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εθελοτυφλούντων. Ο κακός ναζισμός ενάντια στον καλό ναζισμό. Οι κακοί ρατσιστές εναντίον στους καλούς ναζιστές. Οι συνταγματικοί ενάντια στους αντισυνταγματικούς. Όμως όλοι ανήκουν στο Κόμμα και από το Κοινό Ταμείο τρέφονται με χρήμα κι έτσι μπορούν να χειραγωγούν τα απεγνωσμένα πλήθη. Από την πλευρά του λαού, πλέον ο φασίστας και ο κομουνιστής πολίτης έχει την ίδια ακριβώς μοίρα. Το ίδιο και ο πρασινοφρουρός με τον παρακρατικό δεξιό. Όλοι έχουν το προσωπικό Γολγοθά που ανεβαίνουν κάθε μέρα, τα ίδια χαράτσια, τις ίδιες ικεσίες στο τραπεζίτη για το κόκκινο δάνειο, τους ίδιους αποχωρισμούς με τα παιδιά τους την ώρα που αυτά μπαίνουν στο αεροπλάνο για την ξενιτειά, την ίδια αναξιοπρέπεια στην ασθένεια και το ίδιο μαύρο μέλλον. Αν ακόμα αντέχει μια μερίδα της μάζας είναι γιατί το Κόμμα τους χρειάζεται. Δίνοντάς τους ένα καλό μισθό τούς έχει όχι πλέον σε δημόσια ή επιδοτούμενη ιδιωτική εργασία, αλλά σε Κομματική εργασία διότι κοστίζουν λιγότερο από πριν. Έτσι, αποφεύγουν ξαφνικές κοινωνικές αντιδράσεις και είναι ο καλύτερος λόγος που η χώρα δανείζεται έτσι ώστε να υπάρχει χρέος, να παίρνει ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που είναι μεγαλύτερες από το δήθεν χρέος κι έτσι κυλάει το Κοινό ευρωπαϊκό τραπεζικό χρήμα. Πολύ σύντομα ο ολοκληρωτισμός δεν θα τους χρειάζεται πλέον και τότε κι αυτοί θα μπουν με την σειρά τους στο μπλέντερ της κάτω κοινωνίας. Πάντα, βέβαια, θα υπάρχουν οι ανάλογοι γερμανοτσολιάδες που για 70 ευρώ άνετα θα κόβουν κεφάλια είτε ανήκουν σήμερα σε ψηφοφόρους της Χ.Α, είτε σε ψηφοφόρους του Σύριζα. Ο ναζισμός δεν έχει ιδεολόγους υποστηρικτές, μόνο μισθοφόρους. Φθάνουμε στο τέλος. Σε πολύ λίγο δεν θα χρειάζεται καν ο φερετζές Βουλή να είναι σε λειτουργία παρά μόνο εκπρόσωποι του Κόμματος ανά κράτος που με μία υπογραφή θα ορίζουν όχι το μέλλον σου αλλά αν θα πρέπει να ζήσεις ή να πεθάνεις και σε ποια εργοστάσια παραγωγής που στηρίζουν το Κόμμα θα εργάζεσαι. Στρατόπεδα αναγκαστικής δουλείας με το πέπλο της εργατικής απασχόλησης θα είναι και τίποτε περισσότερο. Κοινό Σύνταγμα, Κοινό Δίκαιο, Κοινά Εργασιακά Δικαιώματα, Κοινή Άμυνα, Κοινή Μοίρα. Μέχρι να φθάσει στο ζενίθ της η Αυτοκρατορία του Κόμματος δεν θα υπάρξει καμία σθεναρή αντίσταση από κανέναν λαό. Όλα θα γίνουν ομαλά και φιλήσυχα, όπως το πάνε μέχρι σήμερα εισβάλλοντας χωρίς να βρουν αντίσταση από κανένα Ρούπελ, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος που τους κόστισαν ακριβά σε χρήμα, σε στρατό και το σημαντικότερο σε διάρκεια ζωής. Από την άλλη όμως δεν θα υπάρχουν και τα Αναχώματα να ξεγελούν τον καταπιεσμένο προσφέροντάς του άνανδρα Ελπίδα. Ο ναζισμός χρειάζεται τα Αναχώματα μόνο μέχρι να φθάσει στην απόλυτη δύναμή του, μετά τα ισοπεδώνει. Η Κοινή Πολιτική θα ρίξει τα σύνορα ειρηνικά αλλά από την άλλη θα δημιουργήσει έναν Κοινό Λαό που η κοινή του μοίρα ως δούλο θα γεννήσει έναν νέο -ισμό που θα τον απελευθερώσει. Χρονικά για πολύ λίγο, διότι ο Λαός υπάρχει από την στιγμή που γεννά από μόνος του την Εξουσία. αυτός είναι ο χειρότερος ναζισμός, ο νεωτερικός -ισμός με τον φερετζε της τάχα μου δημοκρατίας. του Simple Man

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Νίκος Αργεάδης 07/06/2014 00:22:39

   Ελπίζω, διαβάζοντας το, να αντιληφθεί ο αρθρογράφος πόσο υστερικό και αβασάνιστο ακούγεται αυτό το "να τελειώνουμε" του τίτλου του. Μακάρι να είμασταν προ του "να τελειώνουμε" οτιδήποτε... Το "παραμύθι των παραπλανημένων" εφευρέθηκε από αμήχανους κυβερνητικούς κλακαδόρους, για να σκεπάσουν τα δικά τους αίσχη, που οδήγησαν τόσους να ψηφίσουν ΧΑ, υποδεικνύοντας ΠΟΙΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ πολύ πριν φτάσουν σ'αυτήν οι ΧΑυγίτες.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Νίκος Αργεάδης 08/06/2014 14:08:45

   Η γενια μου μεγαλωσε με παραμυθια....(μεγαλη επιρροη), τα περισσοτερα ειχαν happy end! Αυτο που λεει στην αρχη οτι η αληθεια ειναι τρομακτικη ειναι περα για περα αληθινο.....Ενας φοβος κυριαρχει στο Πανελληνιο για το μελλον και ο καθενας αντιδρα αναλογα με τα βιωματα του ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ! Ελαχιστοι σκεφτονται καθαρα σημερα.

 25. "Μανώλης Πετράκης" avatar
  "Μανώλης Πετράκης" 06/06/2014 20:07:48

  Ποιά ακριβώς είναι η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας? Είναι φιλελεύθερο κόμμα? Πόσο φιλελεύθερο μπορεί να είναι ένα κόμμα του οποίου ο ιδρυτής ξεκίνησε το κύμα των νασερικού τύπου κρατικοποίησεων (Ανδρεάδης κ.λπ.) που συνέχισε και εντατικοποίησε μετά ο Παπανδρέου? Τι ακριβώς είναι ο "ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός"? (δεν απαντάται πουθενά αλλού διεθνώς αυτός ο όρος). Ποιά η ιδεολογική θέση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία και την σχέση της με το Έθνος? Ποια η αποτίμηση της ΝΔ για τον Εμφύλιο? Γιατί δεν τιμούνται οι οπλίτες (κληρωτοί στην πλειοψηφία τους και από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου πλην ΚΚΕ) του Εθνικού Στρατού που θυσιάστηκαν στον Γράμμο και στο Βίτσι για να παραμείνουμε εκτός του σιδηρού παραπετάσματος και οι δεκάδες χιλιάδες άλλοι νεκροί και σφαγιασθέντες του εμφυλίου (μάχιμοι και άμαχοι) αλλά έτρεχαν για προσκυνήματα πρώην πρόεδροι της ΝΔ σε Αι-Στράτηγες και Μακρονήσια? Δεν πολέμησαν οι δικοί μας νεκροί κάτω από την Γαλανόλευκη? Δεν έδωσαν τον ίδιο όρκο που δώσαμε κάποτε όλοι μας ως Στρατιώτες? Όσο η ΝΔ δεν έχει συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα και στίγμα και προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους, στο τέλος καταλήγει ένα χλιαρό και ξενερουά κόμμα και δεν θα ικανοποιεί κανέναν. Ίσως το καλύτερο να ήταν να διασπαστεί σε 3 ή και 4 δεξιά κόμμμα με πολύ συγκεκριμένα και διακριτά στίγματα που θα συνεργάζονται κυβερνητικά μεταξύ τους (μαζί με ΛΑΟΣ, Δράση, ΔΗ.ΞΑ. κ.λπ.). Ή εναλλακτικά ας γίνει κάτι σαν Δεξιός ΣΥΡΙΖΑ που να συγκεντρώνει πολλές διαφορετικές τάσεις και ομάδες από την "όλη Δεξιά" (θεσμοθετημένες όμως και με διακριτή ύπαρξη μέσα σε ένα ενιαίο κόμμα και με έντονο ενδοκομματικό ιδεολογικό διάλογο). Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις η ΧΑ θα πάει στο 2%.

  • Ναπαίος avatar
   Ναπαίος @ "Μανώλης Πετράκης" 06/06/2014 20:46:15

   Ενδιαφέρουσες και οι δυο τελευταίες προτάσεις. Κάπου είχα διαβάσει ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν είναι ναζί, αλλά σαν μεσοαστοί με κάποια περιουσία είναι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας και της μικρότερης φορολογίας. Ας μην υποτιμάται η οικονομική παράμετρος στην άνοδο της ΧΑ. Η ΝΔ δεν έχει προδώσει μόνο την βάση της ιδεολογικά αλλά και την έχει ξεσκίσει στους φόρους. Οι 'Κομμουνιστές' τουλάχιστον θα μας έπαιρναν τα σπίτια μια φορά. Ο Θεοχάρης μας τα πήρε δυο-τρεις και έπεται συνέχεια.

  • Azarias avatar
   Azarias @ "Μανώλης Πετράκης" 06/06/2014 23:48:07

   Οποιος μπορεί να μας πληροφορήσει με παραπομπή στη βιβλιογραφία για το τι σημαίνει "ριζοσπαστικός φιλελευθερισμος" κερδίζει εκδρομή αναμνηστική στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής, εκεί που πρωτοειπώθηκε αυτός ο όρος. Στην νεοελληνική Κοινή γλώσσα σημαίνει "ακραίος φιλελευθερισμός" ή " επαναστατικός φιλελευθερισμός". Προφανώς αυτό δεν ήταν η ιδεολογία που πρέσβευε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αν πίστευε σε κάποια ιδεολογία και δεν ήταν απλά ένας αστός πραγματιστής πολιτικός.

   • Ναπαίος avatar
    Ναπαίος @ Azarias 07/06/2014 00:23:50

    Υπάρχει ένα βιβλίο του Ευάνθη Χατζιβασιλείου για το θέμα, αλλά όπως ο,τιδήποτε που έχει γράψει ο Χατζηβασιλείου είναι μια προσπάθεια εκ των υστέρων δικαίωσης του Καραμανλή. Ουσιαστικά με τον όρο 'ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός' ο Καραμανλής κωδικοποίησε τις κοινά αποδεκτές πρακτικές διαχείρισης της ελεύθερης οικονομίας σε συνθήκες ώριμης δημοκρατίας όπως επικρατούσαν την δεκαετία του '70 στον δυτικό κόσμο. Ήταν ένας εύσχημος τρόπος να πει ότι η ΝΔ ήταν το βασικό αστικό κόμμα της Ελλάδας, δημοκρατικό αλλά μη-αριστερό. Σαν τον Γκωλισμό, από εκεί και πέρα αφηνόταν στην φαντασία του καθενός να συγκεκριμενοποιήσει τον όρο όπως ήθελε. Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιοι ρηχοί ιδεολογικοί όροι έχουν νόημα όσο ζει ο εμπνευστής τους. O σήμερα Καραμανλισμός είναι η ιδεολογία της λατρείας της εικόνας του νεκρού λεβεντομπάρμπα σου στον τοίχο. Πέραν τούτου τίποτα στις σημερινές συνθήκες. Δεν περιμένεις από το κόμμα να παράξει ιδεολογία, απλά κάνεις το κόμμα ιδεολογία. Ακόμα και στην Γαλλία το εκεί δεξιό κόμμα ελάχιστες αναφορές κάνει στον Γκωλισμό σήμερα. Τον Ντε Γκωλ όμως τον επικαλείται σήμερα (οποία έκπληξις) το Εθνικό Μέτωπο και η Μαρίν Λε Πεν. Όσο τα κεντροδεξιά κόμματα απορροφώνται σε κεντρώα καρτέλ εξουσίας και απαντούν περισσότερο στις ανησυχίες των διεθνών αγορών από τις ανησυχίες των ψηφοφόρων, τόσο η ατζέντα της εθνικής αξιοπρέπειας και δημοκρατίας θα υιοθετείται από τους κάποτε 'ακραίους' - ο δε στιγματισμός των ψηφοφόρων που πάνε στα άκρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μάχες οπισθοφυλακής.

    • Azarias avatar
     Azarias @ Ναπαίος 07/06/2014 10:08:13

     To UMP, το παλαιό "Γκωλικό κόμμα", σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ψηφίζεται από ηλικιωμένους παλαιούς δεξιούς, άνω των 65 ετών. Το FN της LePen, το οποίο διεκδικεί ανοιχτά τη γκωλική κληρονομιά, ψηφίζεται από νέους και είναι πρώτο με διαφορά στους γηγενείς γάλλους εργάτες, και όχι βέβαια στους γαλλοποιημένους βορειοαφρικανούς με ονόματα όπως Μοχάμεντ, Καρίμ και Λεϊλά. Το αποκαλούν "κόμμα των νέων" και σίγουρα είναι. Εκπροσωπεί την Ευρώπη των Ευρωπαίων που ξυπνά. Το UMP είναι όπως η ΝΔ, κόμμα των γερόντων. Με τη διαφορά εδώ ότι ο Σαμαράς εξελέγη για να συνενώσει τον πατριωτικό χώρο και ήδη καταλήγει να συνενώνει διάφορες προσωποπαγείς μικροπαρατάξεις που κινούνται όλες στη σφαίρα του φιλελευθεροκληρωτισμού.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Azarias 07/06/2014 19:28:37

    Πολύ καρμοίρης είσαι. Μόνο μέχρι το Πόρτο Καρράς; Εκδρομή στη Μαλαισία, ως πρώτο βράβειο, και τέλη κυκλοφορίας πληρωμένα για ένα έτος!

 26. protovoulia avatar
  protovoulia 06/06/2014 21:26:09

  Θα ήθελα να ρωτήσουμε τον συντάκτη του άρθρου πώς να μαυρίσεις τους βουλευτές της ΝΔ και να εκλέξεις άλλους όταν τα ψηφοδέλτια του κόμματος γίνοτναι με τέτοιον τροπο ώστε να μην κινδυνεύουν οι βαρώνοι και βαρωνίσκοι ;

 27. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 06/06/2014 22:19:22

  Όσο η Ν.Δ. ακολουθεί τη συνταγή Πασόκ που....εκτέλεσε τη χώρα και έκανε τους γυφταραίους νεόπλουτους με τα κλεμμένα από τον Λαό, τόσο η ΟΡΓΗ θα μεγαλώνει και ακραία κόμματα θα ανεβαίνουν χωρίς κάποια ιδεολογική ταυτότητα. Λυπάμαι για την κατάντια της Ν.Δ. γιατί δεν....μίλησε καθαρά στο Λαό και αναίρεσε τα ζάππεια και τις υποσχέσεις του Α. Σαμαρά και ακολούθησε μια πολιτική μια από τα ίδια του βαθέως Πασόκ που πάντα προστάτευε το κράτος και τους πελάτες του. Καταστράφηκε επι μνημονίου μια μεγάλη τάξη στην πατρίδα μας που ανέκαθεν η πλειοψηφία της ήταν με τη Ν.Δ. και μιλάτε για παραπλανηθέντες ψηφοφόρους που τώρα ψηφίζουν τους φασίστες???? Υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από τις αποφάσεις του οικον. επιτελείου πού κατάσχει για 500 ευρώ και θέλει και τα ακίνητα στο δημόσιο για όσους δεν έχουν να πληρώσουν??? Υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός από τη φορολόγηση των μικρομεσαίων με απώτερο στόχο το τελικό ξεπάστρεμά τους για χάρη των ολίγων??? Για όλα αυτά και άλλα πολλά ένα είναι σίγουρο πλέον και φοβάμαι ότι γίνεται σιγά-σιγά και είναι η συρρίκνωση της Ν.Δ. ακολουθώντας το Πασόκ.....

 28. marios avatar
  marios 06/06/2014 22:21:31

  Η καταγωγή μου είναι από κωμόπολη της Λακωνίας που μέχρι πριν 5 χρόνια έδινε 80% στη Νέα Δημοκρατία (κυριολεκτώ). Στις Ευρωεκλογές έδωσε 18% στην Χρυσή Αυγή και 35% στη ΝΔ παρόλο που δεν είναι στην περιοχή της Μάνης από όπου κατάγεται ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης. Το 35% που ψήφισε ΝΔ, το έκανε καθαρά για συναισθηματικούς-οπαδικούς λόγους, και για να μην κερδίσει ο Σύριζα. Ιδεολογικά ΚΑΙ το 35% που ψήφισε ΝΔ, ανήκει πλέον στον χώρο της Χρυσής Αυγής. Τον Καρατζαφέρη ο πολύς κόσμος τον θεωρεί τσαρλατάνο. Τη ΝΔ στην Λακωνία, την έκαναν πρώτο κόμμα πρώην Χίτες, αντικομμουνιστές κλπ.. Αυτοί πάντα ήταν στο προσκήνιο και ο κόσμος τους στήριζε, χωρίς να τους θεωρεί ακραίους.. Είναι πρώην Βασιλόφρονες-Ακροδεξιοί-Πρώην Χουντικοί-αυτό που ο κόσμος εκεί ονομάζει αγωνιστές της Δεξιάς.., Αγρότες, μικρομεσαίοι οι περισσότεροι. Ακόμα θυμάμε τα πανηγύρια που στήνονταν στην πλατεία της πόλης κάθε φορά που κέρδιζε η Δεξιά. Προσωπικά πιστεύω ότι η ΝΔ πλέον έχει κρίση ταυτότητας. Πρέπει να αποφασίσει ποιό είναι το στίγμα της. Να ξαναγίνει κόμμα του 35-40% αποκλείεται. Από την άλλη, η Χρυσή Αυγή σιγά σιγά θα στρογγυλέψει τις θέσεις της και θα γίνει η Δεξιά στη θέση της Δεξιάς (της ΝΔ δηλαδή), και πιστεύω ότι θα σταθεροποιηθεί στο 15%... Η ΝΔ πάντως ΔΕΝ είναι Δεξιό κόμμα πλέον, τουλάχιστον για περιοχές όπως η Λακωνία, γιατί ο Πασόκος της Λακωνίας είναι ο Δεξιός της Αθήνας.. Η οικονομική κρίση ξεγύμνωσε τις αδυναμίες της παράταξής μας δυστυχώς..Μόνο αν πάμε καλά οικονομικά ο κόσμος θα επιστρέψει στη ΝΔ, γιατί το συναισθηματικό δέσιμο υπάρχει ακόμα..

  • Azarias avatar
   Azarias @ marios 06/06/2014 23:52:35

   Ολα τα καλά πράγματα έχουν ένα τέλος. Ειδικά αν δεν ήταν και τόσο καλά όσο διαφημίζονταν, το τέλος τους θα έρθει πιο γρήγορα από όσο φαντάζονταν.

 29. naftis avatar
  naftis 06/06/2014 23:43:15

  άρθρο για την οικονομία: 10 - 15 σχόλια άρθρο για το ΠΑΣΟΚ: 5 - 6 σχόλια άρθρο για τον Αλέξη: καμιά δεκαριά σχόλια άρθρο για την Ευρώπη: έως 5 σχόλια άρθρο για την ΧΑ: κατοστάρα..... και τριψήφια σχόλια άρθρο για τον Κασιδιάρη: ρεκόρ πωλήσεων...... τις φυλακές ή πυροσβέστης? Μιλάω για φίλους μου.

 30. DI.KO avatar
  DI.KO 06/06/2014 23:55:49

  Για τον "κοινό νου" και τον Marcello Έμεινα 25 χρόνια στη Γερμανία, από τις αρχές του εξήντα και γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα. Δεν γράφω γι’ αυτούς που πήγαν συντονισμένα μετά από πρόσκληση. Γράφω γι’ αυτούς που τους ακολούθησαν, ιδιαίτερα από τη Μακεδονία, και ήσαν πολλοί και χωρίς πρόσκληση και σύμβαση εργασίας, χωρίς ασφάλιση και με λίγα μάρκα που έβγαλαν έξω στα κρυφά. Όσο για το «αφήστε την προπαγάνδα εσείς οι αριστεροί…» δεν το συζητώ καν. Όπως και για Τσαουέσκου, Στάλιν και τους λοιπούς. Στο κείμενο μου γράφω καθαρά αυτό που στην ουσία συμφωνείς και επαναλαμβάνεις. Που είναι λοιπόν το πρόβλημα; Ένδεια επιχειρημάτων; Δεν σου φτάνουν αυτά που έγραψα;

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ DI.KO 07/06/2014 00:13:25

   Οι γονείς μου ήταν 46 χρόνια στη Γερμανία μετανάστες. Επαναπατρίστηκαν προ τετραετίας όντας συνταξιούχοι πλέον και ζούνε στην ελληνική επαρχία στον τόπο που γεννήθηκαν. Εγώ ο ίδιος γεννήθηκα, μεγάλωσα και έζησα εκεί μέχρι τα 25 μου και μάλιστα σε βιομηχανικές πόλεις με πολύ Ελληνισμό. Δεν γνωρίζω κανέναν Έλληνα που να μπήκε στη Γερμανία παράνομα (από αυτούς που λέτε εσείς), τουλάχιστον από αυτούς που πήγαν μέχρι το 1980. Καταρχάς εάν έμπαινες παράνομα δεν έβρισκες πουθενά δουλειά (εκτός σε καμία κουζίνα ελληνικού εστιατορίου και αν). Συνεπώς γιατί να πάω ο άλλος παράνομα εν φυσικά έχει ως σκοπό να δουλέψει. Τώρα, εάν έχει "άλλο" σκοπό και όχι την νόμιμη εργασία, τότε ίσως να προσπαθήσει να μπει παράνομα. Αυτός ο "άλλος" σκοπός είναι και το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με τα 2,5 εκατομμύρια Αφρικανοασιάτες... Αυτό με τα SS σας άρεσε από ότι βλέπω, αυτό με τον Τσαουσέσκου και τον Στάλιν δεν σας άρεσε προφανώς και το αφήνετε ασχολίαστο... Τι να κάνουμε, ο καθένας τα βλέπει από τη δική του οπτική γωνία. Εγώ λόγω επαγγέλματος ασχολούμαι σε διεθνή περιβάλλοντα με security-, crisis-, risk-, disaster management, political stability, organised crime κτλ. και γνωρίζω καλά τη φρίκη και τα δεινά του ανατολικού μπλοκ άλλωστε δεν φροντίζουν και να τα κρύβουν...

 31. SotR avatar
  SotR 07/06/2014 01:13:55

  Μα καλά , ακόμα δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται ? Πάλι τα ίδια ? Πριν μας έφταιγε η ΧΑ σκέτα. Τώρα μας φταίνε οι πολίτες που την ψήφισαν? Θα μας τρελάνετε , κατά τα άλλα πήρατε το μήνυμα των εκλογών και συνεχίζετε την ίδια τακτική που ανέβασε τα ποσοστά της ΧΑ κοντά στο 10% . Άντε βρε λίγα άρθρα ακόμα σαν αυτό και θα τους ανεβάσουμε κι άλλο. Αυτοί είναι το πρόβλημα ή εμείς? Οι φιλοσοφούντες εδώ μέσα του στυλ τι κακοί είναι αυτοί οι της ΧΑ και τι βλάκες αυτοί που τους ψήφισαν, έχουν καταλάβει ότι εδώ έξω γίνεται "πόλεμος" , ο θανατός σου η ζωή μου. Δεν υπάρχει καθαρή σκέψη, λειτουργεί πλέον καθαρά το ένστικτο της επιβίωσης. Έχετε πλήρη άγνοια , δεν μπορείτε να καταλάβετε (δεν σας κακίζω γι αυτό) , δεν το βιώνετε για να ξέρετε. Ζήστε το πρώτα και μετά γράψτε τις αμπελοφιλοσοφίες σας!!!!

 32. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 07/06/2014 01:48:27

  Ετσι ακριβως. Αντι να δουν γιατι πανω από 500.000 Ελληνες ψηφισαν και παλι τη Χ.Α με σημαντικη αυξητική ταση, εξαντλούνται στο ''ποσο κακοι ανθρωποι'' είναι αυτοι που ψηφιζουν Χ.Α. Αντι να διορθωσουν τις καταστασεις που εφεραν τοσο κοσμο σε αυτό το χάλι (Λαθρο-μεταναστευση, Εγκληματικοτητα, Εθνικα θεματα, Δημευτική Φορολογηση Εισοδηματων και Περιουσιας της ΜΕΣΑΙΑΣ ταξης, εκρηξη παρα-εμποριου, τσεκούρωμα μικρο-μεσαιων και μεσαιων Συνταξεων και Μισθων κτλ κτλ κτλ) .......μερικοι λενε ότι πρεπει να στοχοποιηθουν/περιθωριοποιηθούν οσοι ψηφιζουν Χ.Α. Με κατι τέτοιες προσεγγίσεις, θα μεινουμε στη ΝΔ, 3 κι ο κουκος...!!! Τη ψιλο-αντεξαμε με το υποφερτο (ως διαφορα) 26% -- 23% στις Ευρω-Εκλογες, αλλα πολύ φοβάμαι ότι αν δεν γινουν σοβαρες παρεμβασεις στα παραπανω, θα είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορα που είχαμε ένα καπως αξιοπρεπες ποσοστο. Και μετα ... ΤΕΛΟΣ.

 33. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 07/06/2014 03:00:56

  Τα λέω από την εποχη τής Άνω-Κάτω Πλατείας, του ξυλοδαρμένου Χατζηδάκη, του γιαουρτιού στην Πορτάλιου, του "αριστερού" ή "δεξιού" δήθεν αγανακτισμένου τσαμπουκά, όλων αυτών που ξύπνησαν το Μάη του 2010 από τον ύπνο τον βαρύ. Βλέπετε, προηγουμένως "διάβαζαν' για τις σπουδές τους ή μάζεβαν παράδες - δεν είχαν καιρό να σκεφτούν. Οι παλιοί εδώ μέσα το ξέρουν. Τώρα ένα θα πώ (έστω και άν είναι αργά, νύχτωσε, κι αυτά τα πράματα τα πολεμάς στην αρχή τους): Φάκτορα συγχαρητήρια. Η απόδειξη ότι δεν είναι τα μνημόνια και η ανεπάρκεια ή διαφθορά της πολιτικής που φέρνει το ναζισμό - αλλά άλλα, πολύ χειρότερα πράγματα - υπάρχει. Και είναι απλή, 4-5 λέξεις μόνον: Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία. Ιταλία, Κύπρος. Εκεί έχουν όλα όσα και εμείς, εκτός από πλούσια "ανθοφορία" ναζιστών

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Uncle Stgm 07/06/2014 04:56:37

   ++++++++++

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Uncle Stgm 07/06/2014 09:17:48

   οι 500 χιλ ψήφοι στο ναζιστικό μόρφωμα δεν σηματοδοτούν άνοδο του ναζισμού. μην κάνετε αυτό το λάθος. θα επιμένω μέχρι τέλους: ο κόσμος ψήφισε κατά 99% χα από ΟΡΓΗ. στιε ποτυογαλί, ισπανία κλπ απλά δεν έτυχε να έχουν τέτοιο μόρφωμα που να συμπυκνώνει την αποστροφή του κόσμου σε ένα σύστημα που ΚΛΕΒΕΙ, ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤ΄ΡΕΦΕΙ. ΕΚΙ ΔΕΝ ΈΓΙΝΕ Ο,ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

 34. helios avatar
  helios 07/06/2014 04:24:42

  Όποιος δεν βλέπει ότι δημογραφικά καταρρέει αυτή η χώρα και το πολύ σε 10 με 20 χρόνια θα είμαστε μειονότητα μέσα στην ίδια μας την πατρίδα απλά δεν ξέρει τι του γίνεται.
  Ζούμε ένα μοντέρνο 1453,μπροστα μας εξελισεται ενα μοντερνο 1453

  φοβαμαι η χωρα ειναι τελειωμενη και η κατασταση μη αναστρεψιμη,καθημερινα μεταναστευουν προς το εξωτερικο 100 ελληνες την ιδια ωρα η λαθροεισβολη συνεχιζει κανονικοτατα (μεσο ορος 100 καθημερινα) μονο προχθες μπουκαραν μεσα σε μια μερα 400 κατω στην κρητη και γυρω στους 70 στη λεσβο(ποιος ξερει και ποσοι δεν πιαστηκαν) και με τον νεο μεταναστευτικο κωδικα που ψηφιστηκε στη βουλη μπαινει και οριστικα η ταφοπλακα για τος εθνος-κρατος μας,παραλληλα εχεις 3 εκ. συνταξιουχους απο τους οποιους το 1 εκ. κατω των 65 ετων και περιπου1 εκ. δημοσιους υπαλληλους οταν η Ελλαδα θα επρεπε να εχει ολους μαζι το πολυ 300000 δ.υ.

  GAME OVER

  διαβαστε παρακαλω τις 3 παρακατω ειδησεις(εγω τα εχω παρει στο κρανιο),προκειται για γεροντακια που θα μπορουσαν να ειναι οι γονεις μας,για γεροντακια που ουσιαστικα εχτισαν την Ελλαδα και σημερα ετσι απλα σφαζονται,ξυλοκοπουνται,δολοφονουνται και βιαζονται αυτη ειναι η καθημερινοτητα σημερα στην Ελλαδα:

  ας ειναι καλα ολη αυτη η αλητεια που αφησε τα συνορα της χωρας ανοιχτα και μετετρεψε την πατριδα μας σε μια απροστατευτη και ανοχυρωτη χώρα οπου δεν τολμας πλεον να κυκλοφορησεις εξω γιατι δεν ξερεις απο που θα σου ερθει

 35. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 07/06/2014 07:35:09

  Φτάσαμε σχεδόν τα 100 σχόλια . Λογικό . Να απαντήσω λοιπόν στον τελευταίο φίλο , ότι σίγουρα σε εκείνες τις χώρες δεν έχουν ΧΑ , αλλά δεν έχουν γιατί έκαναν το αυτονόητο . Τιμώρησαν αυστηρότατα ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση . Εμείς είτε τους έχουμε στην κυβέρνηση , είτε τους έχουμε αφήσει να κουμαντάρουν ακόμα τις τράπεζες τους η τους χαρίζουμε Ελληνικά και εμπορικά κέντρα και να χρεώνουν τους πολίτες τοκογλυφικά επιτόκια του 20 % . Και μετά απορείτε γιατί ο κόσμος ψηφίζει αυτούς που μισεί το σύστημα . Αφού το σύστημα στηρίζει τους ενόχους και τιμωρεί τους αθώους , τι περιμένατε να κάνει ?

 36. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/06/2014 08:02:20

  Eπειδή το νήμα εξελίχθηκε σε αναπαλαίωση όρων και ιδεολογιών μερικές απαντήσεις. 1) Ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός : είναι ο όρος που εφηύρε ο Καραμανλής Α΄για να δικαιολογήσει την οικονομική πολιτική κατά τα πρότυπα της γαλλικής δεξιάς (γκωλισμός) που αποφάσισε μετά το 1974 και περιελάμβανε διεύρυνση του δημόσιου τομέα.Αυτό φυσικά έγινε πριν από την εμφάνιση και παγκόσμια επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού.Σήμερα δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα.Ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει δημόσιο τομέα τόσο μεγάλο όσο τη ΝΔ του 1974-81.Αλλά και τι να σας κάνει η ΝΔ;Μετά την ανατροπή Μητσοτάκη το 1993 λόγω της αντίθεσης του λαού στις ιδιωτικοποιήσεις αναγκάσθηκε να αποκηρύξει το νεοφιλελευθερισμό και να επαναφέρει (στα λόγια) τον ριζοσπαστικό.Ποιός όμως κάνει σήμερα κρατικοποιήσεις όπως ο Καραμανλής Α΄παγκοσμίως.Κανείς. 2) Εμφύλιος πόλεμος : Λησμονείται ότι το 1989 έγινε η κυβέρνηση Τζαννετάκη ΝΔ-ΣΥΝ και αποφασίσθηκε η εθνική συμφιλίωση και η άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου και κάηκαν οι φάκελλοι στη Χαλυβουργική.Την ίδια χρονιά κατέρρευσε ο κομμουνισμός σε όλη την Ευρώπη.Βάσει της συμφωνίας αυτής έπαυσε η συμμετοχή της ΝΔ σε τελετές και εκδηλώσεις του εμφυλίου. Τώρα τι θέλουν μερικοί;Να ξαναπάει η ΝΔ σε τελετές για ένα περασμένο πόλεμο επειδή η ΧΑ αποφάσισε να ξαναπαίξει το ίδιο σενάριο; Και τι νόημα έχει να παριστάνει τον αντιπρόσωπο του εθνικού στρατού ένα αντιαμερικανικό κόμμα σαν τη ΧΑ όταν ο στρατός αυτός πολέμησε για να κρατήσει την Ελλάδα στη Δύση και οι ΧΑτες έχουν σαν είδωλο έναν τέως πράκτορα της KGB; Αλήθεια,οι χρυσαυγίτες που πάνε στο Γράμμο μνημονεύουν τον πρόεδρο Τρούμαν και τη βοήθεια που έδωσε ή παριστάνουν ότι νίκησαν με τη βοήθεια της .....Ρωσίας ,τα στρατεύματα της οποίας ζητεί τώρα ο Κασιδιάρης να έλθουν στην Ελλάδα; 3) Λαθρομετανάστευση : Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα απ ότι αυτή η κυβέρνηση και ο Δένδιας.Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με τις διεθνώς αποδεκτές μεθόδους ,δεν μπορείς να πυροβολείς ανθρώπους στα σύνορα.Άσε που μερικές φορές που δεν ξέρουμε τι θέλουμε.Τώρα στο MEGA φωνάζει εκπρόσωπος αγροτών να επιτραπεί η είσοδος ξένων γιατί δεν υπάρχουν Έλληνες για τα χωράφια και τα συσκευαστήρια. 4) Σχέσεις κράτους - Εκκλησίας : Δεν κατάλαβα τι παράπονο έχει αυτός που το έγραψε από τη ΝΔ στο ζήτημα αυτό.Και πως είναι δυνατόν εναλλακτική να είναι ο .....Καιάδας.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ψυχραιμια 07/06/2014 13:13:23

   Σου διαφεύγει μάλλον ότι,στο Γράμμο ακόμη και σήμερα δεν πάνε μόνο οι χρυσαυγίτες,αλλά πρωτίστως οι κομμουνιστές,οι οποίοι με τις εκδηλώσεις τους δεν τιμούν μόνο το ΚΚΕ,αλλά κα και την επανασύσταση του ''ένδοξου'' Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας...

   • my way avatar
    my way @ Κυθήριος 07/06/2014 13:41:44

    Τι τα θέλουμε τα μισαλλόδοξα και τα διχαστικά, Κυθήριε; Δεν τα χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε πολιτικές, πολιτικές αφοπλιστικές επιχειρημάτων, πολιτικές προς όφελος του λαού και της χώρας μας. Η παράταξή μας είναι η νικήτρια σε όλους τους τομείς, ιδεολογικό, πολιτικό, εκλογικό και στρατιωτικό. Ο νικητής οφείλει να είναι μεγαλόψυχος προς τον ηττημένο. Κανείς μας δεν περισσεύει.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ my way 07/06/2014 13:50:44

     Συμφωνώ,αλλά οφείλουμε να διακρίνουμε όλους όσους μας διχάζουν είτε από αριστερά είτε από δεξιά,γιατί αλλιώς θα είμαστε άδικοι,πρωτίστως με τους εαυτούς μας.

     • my way avatar
      my way @ Κυθήριος 07/06/2014 13:57:26

      Πολιτικά είσαι υπεράνω. Πώς αδικείς τον εαυτό σου; Τον εαυτό μας τον αδικούμε όταν εμπλεκόμαστε σε αντιπαραθέσεις πέραν της πολιτικής.

  • Απόδημος avatar
   Απόδημος @ ψυχραιμια 07/06/2014 14:26:10

   Σωστός. Εύστοχη απάντηση με απλά επιχειρήματα. (και ειδικότερα στο #2).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.