Μούτσοι και καπεταναίοι
02/04/2015 06:00
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μούτσοι και καπεταναίοι

Επικίνδυνοι πολιτικοί – φερέλπιδες ηθοποιοί

Ο Αλέξης Τσίπρας τόσο προεκλογικά όσο και στην βραχεία περίοδο μετεκλογικά, οπότε ανέμιζε ακόμα το φλάμπουρο ενός αντιπαραγωγικού αντι-γερμανισμού, δήλωνε συνεχώς με επίταση ότι η Γερμανία «δεν είναι παρά άλλος ένας μεταξύ ίσων εταίρος», είτε στους 28 της ΕΕ είτε στους 19 της Ευρωζώνης.


Ακολούθησε το «Ταξίδι (του) στα Κύθηρα» της αυτογνωσίας, πρώτα στις Βρυξέλλες και κατόπιν στο Βερολίνο. Φαίνεται ότι κάτι υπάρχει είτε στον αέρα είτε στο νερό της Καγκελαρίας, ή ίσως η κ. Μέρκελ τον πότισε δίχως να το καταλάβει κάποιον μυστήριο γερμανικό αγιασμό, γιατί από τις υπερήφανες περί ισότητας δηλώσεις ο κ. Τσίπρας πέρασε σε ιδιαίτερα κολακευτικές για το μεγαλείο της Γερμανίας δηλώσεις.

Θα υπήρχε βεβαίως η δικαιολογία ότι οι δηλώσεις αυτές οφείλονταν σε αβροφροσύνη, στα πλαίσια μιας (αποτυχημένης…) επιχείρησης γοήτευσης του γερμανικού παράγοντα και ιδιαίτερα της Καγκελαρίου.

Όμως από τα γεγονότα αποδεικνύεται ότι η Καγκελάριος εγχείρισε στον πρωθυπουργό φιαλίδιο με τον μυστήριο αγιασμό και τον υποχρέωσε να ποτίσει με αυτόν και τους υπουργούς του. Οδηγούμαστε σε εξηγήσεις που κινούνται μεταξύ αστειότητας και πολιτικής μεταφυσικής για να αιτιολογήσουμε την όψιμη στάση κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών.

Από τους πρώτους που ήπιαν τον αγιασμό φαίνεται ήταν ο κ. Σκουρλέτης. Ο οποίος χθες δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ότι «αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει τη χώρα» και «θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (…) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε».

Εμείς πρέπει να λυπούμαστε, όχι ο κ. Σκουρλέτης. Γιατί οι εκλεγέντες, που κατέστησαν αναγκαστικά και εκπρόσωποί μας, μας διασύρουν σε όλη την Ευρώπη.

Προχθές, ο κ. Τσίπρας, σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία που εξελίχθηκε σε πολιτικό Βατερλώ για τον ίδιο, ομολόγησε από το πιο επίσημο βήμα, το βήμα της Ελληνικής Βουλής ότι πρώτον δεν μπορεί να ελέγξει το ασκέρι του και δεύτερον, ακριβώς γι’ αυτό, ότι ζητά βοήθεια από αυτούς που ως πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχώς καθύβριζε «γερμανοτσολιάδες» και που ουδέποτε βοήθησε ψηφίζοντας ακόμα και το πιο κοινής αποδοχής νομοσχέδιο.

Μνημειώδης ομολογία αδυναμίας από τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα, ο οποίος ενσαρκώνει την εθνική υπόσταση, που φυσικά καταγράφηκε πάραυτα από τον ξένο παράγοντα.

Και χθες ο κ. Σκουρλέτης, όχι αλλού, σε μια από τις εγκυρότερες γερμανικές εφημερίδες, με αποκωδικοποίηση των δηλώσεων του, ομολογεί ότι
- θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη γιατί έτσι μπορούμε και τρώμε, σαν επαίτες σε δείπνο πλουσίων
- βρισκόμαστε σε τόσο άθλια κατάσταση ώστε μπορεί κάποιος να μας «σκοτώσει»-εξουθενώσει, βεβαίως οι Τούρκοι δεν το διαβάζουν αυτό
- θα προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε, δηλαδή δεν μπορούμε σίγουρα.

Δεν θα σταματήσουμε να γράφουμε ότι η Πολιτική κατά βάση αποτυπώνει ανθρώπινες ποιότητες. Οι άνθρωποι της Αριστεράς έχουν στρεβλό κριτήριο αξιών και διαταραγμένο ψυχισμό που τους εμποδίζει στην ανάγνωση της πραγματικότητας. Γιατί οι ομολογίες Τσίπρα και Σκουρλέτη πόρρω απέχουν από κάθε έννοια εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, ιδίως όμως εθνικής αποτελεσματικότητας. Ακόμα και αν αυτή ή χειρότερη είναι η κατάστασή μας, μπορεί ίσως να μεταφερθεί ιδιαιτέρως σε συναντήσεις υψηλού επιπέδου αλλά δεν ομολογείται δημόσια.

Το πλέον εθνικά ανορθωτικό όμως είναι πως ο κ. Σκουρλέτης βροντοφωνάζει ότι ο καπετάνιος στο καράβι Ευρώπη είναι άλλος και μάλιστα έχει το δικαίωμα να μας πετάξει από το κατάστρωμα.
Αναγνωρίζοντας μοιραία ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση του μούτσου.

Ο κ. Κώστας Ζουράρης, Πρόεδρος του κόμματος με τον μεγαλειώδη τίτλο «Πυρίκαυστος Ελλάδα», ήταν αυτός που εισήγαγε στον δημόσιο λόγο την ασεβή αλλά μνημειώδη παροιμία «Οι μούτσοι που γαμ…σαμε γίναν καπεταναίοι», θέλοντας να περιγράψει πώς αυτός νοεί τη σχέση Ελλήνων-Ευρωπαίων, το γεγονός ότι η πρόοδός τους οφείλεται στην κληρονόμηση του ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος.

Καλούμε τον κ. Ζουράρη να αναλογιστεί ότι στηρίζει μια κυβέρνηση μούτσων.

Καλούμε και τον κ. Λάκη Λαζόπουλο, δημιουργό των δημοφιλών «10 Μικρών Μήτσων», ένας των οποίων περιέχει τον ήρωα «Μούτσο» που υποδύεται ο Τάσος Παλατζίδης, να καλέσει για οντισιόν στο ρόλο του Μούτσου τον κ. Σκουρλέτη. Θα είναι ιδανικός ερμηνευτής.

Ως ένθερμος υποστηρικτής και δημόσιος προπαγανδιστής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαζόπουλος μπορεί να αντλήσει από τον πολιτικό χώρο της προτίμησής του πολλά ταλέντα για τους ρόλους των επιθεωρήσεών του. Όπως τον κ. Πανούση, για παράδειγμα, στο ρόλο του Αστυνόμου Φευγουλέα.

Αντίθετα η κα Κωνσταντοπούλου θα ήταν σκόπιμο να συμπράξει με την κα Ντενίση σε μια νέα θεατρική υπερπαραγωγή για την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 02/04/2015 06:38:47

  Ο Σκουρλέτης προφανώς θυμήθηκε ή θέλησε να θυμήσει αυτό που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ζαλισμένος από την εξουσία, σκέφτηκε το μεγαλειώδες. Όπως όμως ομολόγησε σε μεταμεσονύκτια πολιτική εκπομπή και ο υπέργηρος και σεβάσμιος κ. Γλέζος, κάποιοι νιώθουν ζάλη μετά τη νίκη τους και την άνοδο στην εξουσία. Είπε βέβαια ότι και άλλοι νιώθουν ζάλη λόγω της ήττας, για να χαϊδέψει τα αυτάκια της κόρης περισσότερο. Εδώ κάνει μεγάλο λάθος, διότι αυτοί οι άλλοι - όχι όλοι - ανησυχούσαν και εξακολουθούν να ανησυχούν σφόδρα για την πορεία του τόπου.

 2. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 02/04/2015 08:17:26

  Η κυβέρνηση, μάλλον το ασύντακτο ασκέρι , έχει τελειώσει ήδη απλά δεν της το έχουν πεί. Ούτε στους πολίτες το έχει πεί η τηλεόραση, άρα όλοι ακόμη θα χειροκροτούμε με χαρά τα καινούργια ρούχα του βασιλιά. Μόλις ακουστεί ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός" τότε θα ξυπνήσουν όλοι. Δεν θα πέσουν από τα σύννεφα. Ολοι το έλεγαν, πριν τις εκλογές ακόμη, ας όψονται κάποιοι άλλοι που δεν τους πίστευαν. Το ποια μορφή θα έχει η νέα κυβέρνηση, που δεν είναι απαραίτητο να προκύψει από εκλογές, δεν το ξέρουμε ακόμη. Όμως αυτό που βλέπουμε είναι μια σκεβρωμένη σχεδία που όχι μόνο καπετάνιο δεν έχει, αλλά οι μούτσοι τραβάνε κουπί ο καθένας σε άλλη κατεύθυνση γιατί είναι γεννημένοι καπεταναίοι , απλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να το αποδείξουν. Αν ο λάκης ήταν σωστός γελοτοποιός θα φώναζε ο βασιλιάς είναι γυμνός και θα είχαμε το ξύπνημα, όμως ο λάκης δεν ήταν κανονικός τρελλός ή γελοτοποιός. Πονηρός ήταν και δεν πρόκειται να το φωνάξει γιατί κατά βάθος και αυτός καπετάνιος αισθάνεται ότι είναι και έτσι συμπεριφέρεται.

  • οδυσσέας Κ. avatar
   οδυσσέας Κ. @ ορεσείβιος 02/04/2015 15:30:15

   Αγαπητέ ορεσείβιε, μας παρηγορείς... "Η κυβέρνηση, μάλλον το ασύντακτο ασκέρι , έχει τελειώσει"... Να ετοιμάσουμε τα εκλογικά βιβλιάρια ή η παράδοση στο Σαμαρά θα γίνει με απλή παραίτηση λόγω κόστους των εκλογών? Ή μήπως κάτι μας διαφεύγει και οι Γερμανοί εξακολουθούν να μην θέλουν το Σαμαρά?

 3. Jim Beam avatar
  Jim Beam 02/04/2015 08:21:01

  Έχω αρχίσει να κουράζομαι, είναι αδύνατο να τους παρακολουθήσεις, κάθε φορά που κάποιος Υπουργος, Υφυπουργός, παράγοντας ή παρατρεχάμενος ανακοινώσει κάτι, μετά από λίγο κάποιος άλλος θα το διαψεύσει ή θα διαφοροποιηθεί ...... Ούτε για τα αυτονόητα μπορούν να συνεννοηθούν .... Ήταν εισβολή στη Βουλη χθες, των αντιεξουσιαστών ή ήταν προσκεκλημένοι της Κωνσταντοπουλου ????

 4. iconology2009 avatar
  iconology2009 02/04/2015 08:37:15

  Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι αιχμάλωτοι των ιδεοληψιών τους αλλά αυτό δεν ισχύει, γιατί πρόκειται για τυχοδιώκτες και αρπακτικά που απλά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του εγκλωβισμού τους στα ψέματα με τα οποία εξαπάτησαν το λαό με ερασιτεχνισμό και ανευθυνότητα.

 5. petros avatar
  petros 02/04/2015 10:01:03

  Ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω τι θα γινοταν απο τα ΜΜΕ,αν αυτα που κανουν και λενε τωρα οι αριστεροι, τα εκαναν οι υπουργοι του Σαμαρα. Τι θα ελεγε ο κυριος ''Ε''; Τωρα σιωπη; Ξεχνουν τον Ελληνικο λαο που τους βλεπει και αντιλαμβανεται ποιος τους λεει και τους ελεγε την αληθεια,και ποιος οχι. Γιατι παντα ο καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται και το ψεμα και η προπαγανδα εχουν κοντα ποδια, αρχιζουν να γινουν αν δεν εχουν γινει γραφικοι, με το να βαφτιζουν το ''ψαρι κρεας''.

 6. foros1 avatar
  foros1 02/04/2015 10:47:49

  επειδή πολλά ακούγονται τελευταία: η Ελλάδα είναι φίλη με την Ρωσία, σύμμαχος με τις ΗΠΑ και συνεταίρος με την ΕΕ. η οποιαδήποτε αλλαγή αυτού του status, υπερβαίνει κατά πολύ την όποια εκλογική νίκη του οποιουδήποτε κόμματος, είναι διαχρονική εθνική πολιτική. οφείλει η κυβέρνηση να είναι πολύ προσεκτική γιατί διακυβεύονται πολύ περισσότερα από μία μελλοντική πολιτική ευθύνη...

 7. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 02/04/2015 12:46:05

  Τόσο απλά και καθαρά ...αλλά οι Έλληνες αρκούνται στην "εθνική υπερηφάνεια", που αδαπάνως τους προσφέρει η κυβέρνηση του Σύριζα.

  • Eva avatar
   Eva @ ΣΟΝ ΠΕΝ 02/04/2015 13:47:41

   Βασικά αρκούνται στις εξυπηρετήσεις των μεγαλοσυμφερόντων τους, και η μαρίδα σε κανένα διορισμό στο δημόσιο (παράνομη παραμονή στη θέση-επιδοματάκια-ραχατιλικι κλπ, κλπ) Ε! Να μη μασάμε τωρα κι εμείς και αναπαράγουμε αυτά τα περί υπερυφάνειας γιτι είναι αστείο....

 8. οδυσσέας Κ. avatar
  οδυσσέας Κ. 02/04/2015 15:25:48

  Μ' άλλα λόγια αγαπητέ προφήτη, βλέπεις να γίνεται σίριαλ ο Τσίπρας αντί για "παρένθεση" . Μην πάει και για δεύτερη τετραετία αν κατορθώσει να παρηγορεί με "παραμυθίαν" που λέει κι οΖουράρις, τον λαουτζίκο...Διότι δεν βλέπω και οι «Οι μούτσοι που γαμ…σαμε » να βιάζονται να ξαναφέρουν τον Σαμαρά πίσω, αφού κάθε που λέμε οτι κλείνει ο Ντράγκι την κάνουλα, τσάκ αυτός αφήνει 700 εκ. μην τυχόν και γίνει κανενα Graccident και ποιός ακούει τη Μέρκελ τότε... Δεν ξέρω, αλλά αυτή η πολυφωνία μάλλον βολεύει τον Τσίπρα μου φαίνεται, διότι όποιος έχει παράπονο απο κάποιον Υπουργό της κυβέρνησης αμμέσως έχει και συμαραστάτες δυό τρείς άλλους υπουργούς . Η κατάσταση μου θυμίζει τον Τρίτση υπουργό παιδείας επι Αντρέα, που αγανακτισμένος κατά του Υπουργείου Παιδείας κατέβαινε απο κάτω στο πεζοδρόμιο και διαδήλωνε κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους φοιτητές...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ οδυσσέας Κ. 02/04/2015 17:03:48

   Οι Ευρωπαίοι δε θέλουν να φορτωθούν το μουτζούρη που παλεύει πολύ δυνατά να τους φορτώσει ο μόνος υπεύθυνος της επερχόμενης καταστροφής, ο Τσίπρας. Αυτός είναι ο πολιτικός λόγος που απλά παρατείνουν εβδομάδα την εβδομάδα το θέμα αλλά κάποια στιγμή θα σκάσει. Με ηλεκτροσόκ ο ετοιμοθάνατος μόνο μικρή παράταση παίρνει και ο θάνατος είναι βέβαιος αν δεν γίνει επέμβαση, αλλά οι συγγενείς δε θέλουν. Προτιμούν να μην τον αγγίξει κανείς παρά να ζήσει. Μου θυμίζει χιλιαστές που δεν επιτρέπουν τη μετάγγιση αίματος ακόμη και αν πεθαίνει ο άνθρωπος. Τέτοια ιδεοληψία και λαϊκισμός καταντάει θρησκεία πια. Και θα πληρώσουμε όλοι παρέα τα κολλήματα των τυχάρπαστων.

   • οδυσσέας Κ. avatar
    οδυσσέας Κ. @ Γεώργιος Τ. 02/04/2015 19:07:52

    Δίκιο έχεις νομίζω φίλτατε Γεώργιε Τ. Στό τέλος θα πληρώσουμε όλοι. Όχι μόνο αυτοί που πλήρωσαν ως τώρα...Κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.