Μουλάρι ο Αστραχάν!
23/02/2015 07:10
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μουλάρι ο Αστραχάν!

Φρεσκότατοι κοψοχέρηδες νέας εσοδείας...

Τουλάχιστον στην πρώιμη εποχή της αποικιοκρατίας, οι αποικιοκρατικές δυνάμεις δεν είχαν και πρώτη μέριμνα στις αποικίες την καλλιέργεια της παιδείας των αυτοχθόνων. Λέγεται δε ότι τότε, ανάλογα με το αν ο υποτελής πληθυσμός ήταν πειθήνια υπάκουος ή όχι, σε ορισμένες αποικίες ίσχυε νόμος με τον οποίο όποιος ιθαγενής γνώριζε ανάγνωση και γραφή καταδικαζόταν σε θάνατο. Από την μεριά του δυνάστη ήταν λογικό. Άνθρωποι με γνώση η οποία μπορούσε να μετατραπεί σε συνείδηση, αργά ή γρήγορα, θα ζητούσαν την ανεξαρτησία τους και κυρίως να διακοπεί η λήστευση των φυσικών πόρων της πατρίδας τους.


Μια άλλη δυναστική μορφή, φορέας αυταρχικής ιδεολογίας, η Αριστερά, έχει διαφορετικής εκδήλωσης αλλά ταυτόσημη προσέγγιση για τα κεφάλια των ανθρώπων : τα θέλει επίσης άδεια. Απεχθάνεται τους βαθείς γνώστες, αυτούς που σκύβουν στη λεπτομέρεια, τα πραγματικά ανεξάρτητα πνεύματα. Γιατί γνωρίζει ότι ούτε μπορεί να τους ελέγξει ούτε να τους έχει τυφλούς οπαδούς και ενεργούμενα.

Θεωρητικά, η Αριστερά είναι φλογερά υπέρ της ευρείας παιδείας. Στην πράξη όμως έχει αποθεώσει την ημιμάθεια. Την πλέον επικίνδυνη δηλαδή μορφή «γνώσης» από ψήγματα ακρίβειας και ανακρίβειας. Όπου ενώ κάποιος είναι ανίδεος έχει ταυτόχρονα την ακλόνητη πεποίθηση ότι είναι παντογνώστης. Και το κυριότερο, πιστεύει αμετάπειστα ότι η άποψή του είναι ισχυρή, ασχέτως του αν απλά εμπίπτει στον διάσημο αφορισμό του επιθεωρητή “Dirty Harry” Callahan.

Στην κοσμοθεωρία και στην πολιτική της Αριστεράς μείζον ζήτημα αποτελεί ο ασφυκτικός έλεγχος της μάζας. Αυτό είναι εφικτό μόνο μέσω της κοινωνικής εξαθλίωσης, της οικονομικής εξάρτησης και της άγνοιας ή ημιμάθειας.

Γιατί μόνον αδειανά κεφάλια μπορούν να πειστούν ότι ο ελληνικός καρνάβαλος που παρήλασε στο Eurogroup, πολιτικό στριπτήζ για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δυστυχώς και εθνική οπισθοδρόμηση, αποτελεί «εθνικό θρίαμβο».

Μόνον ημιμαθείς μπορούν να πιστέψουν τον εθνικό κόλαφο και την ασφυκτικότερη δέσμευση που επιβλήθηκε από την καταρχήν συμφωνία επί της διαδικασίας και μόνο και όχι επί της ουσίας, η οποία αναμένεται μετά την υποβολή των ελληνικών προτάσεων τη Δευτέρα, ως απαρχή εθνικής ανεξαρτητοποίησης.

Και μόνον αστοιχείωτοι και ανενημέρωτοι μπορούν να αγνοήσουν σύσσωμο τον διεθνή τύπο, οποίος μιλά για πλήρη υποταγή της Ελλάδας, για συνέχιση και επαναφορά του Μνημονίου, και να αποδεχθούν την αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ για τέλος του Μνημονίου και της Τρόικα. Είναι οι ίδιοι αστοιχείωτοι (μεταξύ αυτών ο ίδιος ο πρωθυπουργός) που χρησιμοποιούν τον όρο «ανακοινωθέν» για κάτι που δεν έχει αλλά αναμένεται να ανακοινωθεί, μη γνωρίζοντας καν ότι είναι μετοχή.

Παρακολούθησα τις συνεντεύξεις μετά το πέρας του Eurogroup. Οι τέσσερεις, Dijsselbloem, Moscovici, Lagard, Reckling ήταν λιτοί, σαφείς, ακριβείς. Και ευγενικοί. Και αμέσως μετά, αυτός που υποτίθεται με εκπροσωπούσε, ένας προπέτης, απεραντολόγος, τιποτολόγος και ψεύτης νάρκισσος.

Είναι γνωστό το δόγμα των απανταχού εμπόρων «Εγώ, στραβώνω και πουλάω», που συνεχίζεται με την παραίνεση προς τον διαμαρτυρόμενο για την ποιότητα αγοραστή «Εσύ, άνοιξε τα μάτια σου και αγόρασε».

Κατά το παρελθόν, οι κυβερνήσεις της Αριστεράς κυριολεκτικά τύφλωναν τον λαό, είτε με παραποίηση είτε με απόκρυψη των γεγονότων από τα μέσα ενημέρωσης που σε μεγάλο ποσοστό ήλεγχαν. Αξίζει να αναφερθεί ένα ιστορικό περιστατικό σχετικά. Το 1981 το ΠΑΣΟΚ, η κυβερνητική Αριστερά, γίνεται κυβέρνηση. Το 1982 διενεργούνται δημοτικές εκλογές. Ο Σήφης Βαλυράκης, τότε υφυπουργός και υψηλό στέλεχος, δηλώνει για τα Χανιά «και έναν γάϊδαρο να βάλω υποψήφιο θα τον εκλέξω δήμαρχο». Το γεγονός, εκδήλωση του ολοκληρωτισμού και της ακραίας αλαζονείας του χώρου, δείγματα του οποίου παρατηρούμε και σήμερα, αποκαλύπτεται μετά από οκτώ (!) χρόνια από τον Κίτσο Τεγόπουλο, μόνον επειδή οι εκδότες βρίσκονται σε κόντρα με τον Αντρέα λόγω της υπόθεσης Κοσκωτά.

Σήμερα, σε αντίθεση με εκείνο το παρελθόν, λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας και των επικοινωνιών, τουλάχιστον όσα διαμείβονται υπό το φως γίνονται αμέσως γνωστά. Σημειώνεται λοιπόν τις τελευταίες ημέρες μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη.
Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των Βαρουφάκη και Τσίπρα να αποτινάξουν το στίγμα του yesman που απορρέει από τους χειρισμούς τους στην πραγματικότητα, παρά την θαυμαστή επικοινωνιακή δεινότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή άλλωστε είναι και η μόνη της δεινότητα αφού όλος ο Τύπος έχει επανδρωθεί από μέλη των αριστερών νεολαιών μετά τη Μεταπολίτευση, το Διαδίκτυο έχει αρχίσει να «βράζει» από αρνητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ σχόλια, από ανθρώπους που δηλώνουν πρόσφατοι ψηφοφόροι του.

Δεν γνωρίζω που βρήκε η «Αυγή» στήριξη του 80% στον Τσίπρα, αλλά στο Διαδίκτυο δεν είναι ούτε το μισό του, όποιος μπορεί να το ερευνήσει και μόνος του σε ιστοσελίδες εφημερίδων και blogs. Για να μη μιλήσουμε για τον σχολιασμό σε διεθνή blogs, όπου οι άνθρωποι για το ελληνικό ζήτημα δεν έχουν υποστεί τη λοβοτομή της εσωτερικής αριστερής προπαγάνδας και μας οικτίρουν, διότι εκείνοι δεν ψηφίζουν.

Οι πρώτοι κοψοχέρηδες λοιπόν είναι εδώ, ούτε ένα μήνα μετά τις εκλογές. Οι ψηφοφόροι πλέον έχουν κάνει στην άκρη τις ιδεολογίες και έχουν γίνει λίγο ή πολύ ωφελιμοθήρες. Ψηφίζω, λέει κάποιος, ΣΥΡΙΖΑ και ας κάνει τα 3 από τα 10 που υπόσχεται, κέρδος θα έχω. Οι εξελίξεις στο προχθεσινό Eurogroup δηλούν ότι ούτε αυτά είναι εφικτά. Εξ ου και ταχύτατα τα πρώτα ραγίσματα της εμπιστοσύνης, που προσωπικά τα εκτιμώ σαν τη απογοήτευση του αγοραστή από την ποιότητα του προϊόντος. Αλλά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω «άνοιξε τα μάτια σου και αγόρασε». Γιατί, κυρίες και κύριοι, συμπαθάτε με, αλλά ποιος/ποια από σας πίστευε την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ποιος δηλαδή περίμενε ότι θα ανατρέψει το Μνημόνιο, παίρνοντας ταυτόχρονα λεφτά από την Ευρώπη ΧΩΡΙΣ δεσμεύσεις;

Επί 30 και πλέον χρόνια οι άνθρωποι του χώρου αυτού ευδοκιμούσαν σε προσωπικό επίπεδο ροκανίζοντας δίχως αιδώ τα δάνεια από τα οποία η χώρα χρεωνόταν σε συλλογικό επίπεδο. Είχαν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι αυτή είναι μια ομαλή και διατηρήσιμη πραγματικότητα. Γι’ αυτό και οι περιώνυμες προτάσεις, τουλάχιστον όπως διαρρέεται, δεν περιέχουν ούτε έναν αριθμό, μια κοστολογημένη δέσμη μέτρων, παρά ευχολόγια, χαρακτηριστικό των ανθρώπων με διαστρεβλωμένη αντίληψη για την πραγματικότητα.

Το απεύχομαι αλλά είναι ενδεχόμενο η Γερμανία, χωρίς να τορπιλλίσει εν τέλει τη συμφωνία, να κάνει ένα τελευταίο καψώνι στον ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς στην Ελλάδα, απορρίπτοντας κάποιες προτάσεις και στέλνοντάς τον πάλι να «κάνει το μάθημα», με σκοπό να του «κοπεί το αίμα» και να παραδοθεί ολοκληρωτικά και προς παραδειγματισμό πριν την τελική έγκριση, μόλις πριν την εκπνοή της προθεσμίας.

Λες και η ιστορική σημειολογία έχει ξεσαλώσει, η κατάθεση των ελληνικών προτάσεων ορίστηκε ανήμερα στο αποκορύφωμα της Αποκριάς. Γι' αυτό, πικρή παρηγοριά για όσα υφιστάμεθα από τους αδαείς ερασιτέχνες, ας τηρήσουμε το εύθυμο το πάλαι ποτέ κλίμα των ημερών. Όπως είχε πει ο σπουδαίος Βρετανός φορ Gary Lineker «ποδόσφαιρο είναι το άθλημα όπου αγωνίζονται 22 παίκτες επί 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί». Και, ο Lineker εννοούσε ότι αντίπαλοι των Γερμανών παίζουν σοβαροί παίκτες και πάλι χάνουν.

Εμείς, που παίζουμε με τον Βαρουφάκη, ο οποίος με την ανεκδιήγητη πολιτεία του σε προκαλεί να γίνεις απρεπής, αναφέροντάς τον με την παράφραση του επωνύμου του, τι να πούμε;

Μουλάρι ο Αστραχάν!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/02/2015 07:53:46

  Ποιος τα πιστεύει;Μα ο Μπαλτάκος που βάραγε προσοχές παρ ότι παλιά έλεγε ότι η αριστερά ταλαιπωρεί την Ελλάδα από το 1942 και ήταν αντικομμουνιστής. Και πριν ρωτήσετε ποιος είναι ο Μπαλτάκος,είναι ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου του Σαμαρά. Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων,ο φιλόσοφος θεολόγος Γιανναράς,μέχρι και ο τέως βασιλεύς και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 45% όσων ψήφισαν ΝΔ τώρα. Ο βασικότερος λόγος για την "ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς" στην Ελλάδα είναι ότι μεγάλο μέρος της δεξιάς είναι ηλίθιοι και όταν προσπαθούμε να τους επισημάνουμε πέντε πράγματα μας λένε πράκτορες της CIA.Βασικά οι πολιτικές τους πεποιθήσεις έχουν σχηματισθεί από κάποιο γεγονός στην κατοχή και είναι "κληρονομικοί" δεξιοί χωρίς μεγάλες διαφορές από τους αριστερούς.

  • GLAD avatar
   GLAD @ ψυχραιμια 23/02/2015 14:26:56

   Σωστος και παλι.

 2. βαγόνι avatar
  βαγόνι 23/02/2015 09:35:18

  . Οι original και οι "ανακυκλωμένοι" σταλινικοί είναι αυτοί που είναι...με ή χωρίς βοήθεια απο διάφορες περσόνες, τηλεοπτικές και μή...! το ό,τι το σύνολο της αριστεράς είναι παραλλαγμένη φωτοτυπία τους, είναι η γνωστή θέση της άλλης όχθης... ok!, άς αποσυρθούν οι "ενδιάμεσοι" και πυροβοληθείτε με τους απέναντι σε desert land...δε θά'ναι,άλλοστε,και η πρώτη φορά... . Το επιλεκτικό περιστατικό Βαλλυράκη... "συγκλονιστικό"!... προφανώς, αναφέρεσαι στο σύνολο του πολιτικού φάσματος και των τοπικών βουλευτών του,απο την εποχή των Μαυρομιχαλαίων ακόμη... . Οι Γερμανοί και ο Σόϊμπλε κερδίζουν στο τέλος...; Σίγουρα...!, το είδαμε σε δύο παγκοσμίους πολέμους....! Η πολιτική αυτή πρέπει να ηττηθεί ανυπερθέτως...το ό,τι η ιστορία επιφύλαξε στους αλλοπρόσαλους ΣυριζοΚαμμένους την"πρώτη κρούση"... έ, είναι η πρώτη φάση του σασπένς... έπονται πολύ δυναμικότερες αναμετρήσεις... το μόνο που πρέπει να ευχόμαστε είναι να μή γίνουν στις πλάτες μας... άς καθαρίσουν άλλοι, αντί να κρύβονται πίσω απο τους λογής-λογής Βαρουφάκηδες!

 3. airman avatar
  airman 23/02/2015 10:17:01

  "Δεν γνωρίζω που βρήκε η «Αυγή» στήριξη του 80% στον Τσίπρα ..." Το ανησυχητικό είναι πως υπάρχουν αναγνώστες της "Αυγής" (το 20%) που δεν είναι ικανοποιημένοι από τη διαπραγμάτευση και θεωρούν καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα μόνο σε ποσοστό 73%. Εκτός κι αν από το σύνολο όσων την αγοράζουν, κάποιοι τη χρησιμοποιούν μόνο για να τυλίγουν ψάρια!

  • cockpit2 avatar
   cockpit2 @ airman 23/02/2015 21:32:45

   Και γιατί παρακαλκώ να το βρήκε κάπου; Είναι απαραίτητο; Άνετα και ανεύθυνα μπορεί να το ισχυριστεί και να το πλασάρει αφού ο κυρίαρχος απέδειξε ΄ότι πράγματι τρέφεται με κουτόχορτο...

 4. aris. aold avatar
  aris. aold 23/02/2015 14:05:37

  Το μεγαλειώδες φιάσκο της διαπραγμάτευσης Τσίπρα αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση όταν ο απέναντι κρατάει όλα τα χαρτιά και εσύ τίποτα. Τι διαπραγμάτευση μπορείς να κάνεις όταν ο Σοιμπλε κρατάει τα κλειδιά των ΑΤΜ και των τραπεζών και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει τραπεζική και οικονομική κρίση απρόβλεπτων διαστάσεων. Τα κλαψουρίσματα περί ανθρωπιστικής κρίσης μεγάλης ανεργίας χαμηλών μισθών δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα γιατί όταν τα λες σου δείχνουν άλλες χώρες με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο. Όταν σε συγκρίνουν με την Βουλγαρία και την Εσθονία σου δείχνουν το μέτρο μισθών και συντάξεων που θα επικρατήσουν στην χώρα τα επόμενα χρόνια. Ανακαλύπτουμε ότι με την είσοδο στο ευρώ στην ουσία παραδώσαμε τα κλειδιά της χώρας στην ΕΚΤ και στο Ευρωπαικό Διευθυντήριο των ισχυρών βόρειων χωρών. Ας μην πέφτουμε στην παγίδα ότι αν διορθώσουμε τις υπαρκτές ελληνικές κοινωνικές και πολιτικές παθογένειες τότε θα γίνουμε και ισότιμοι των αναπτυγμένων βόρειων χωρών. Στόχός των μνημονίων δεν είναι να γίνουμε μια γνήσια ευρωπαική χώρα αλλά ένα αιώνιο προτεκτοράτο όπου δεν θα έχει καμία δυνατότητα στοιχειώδους χάραξης οικονομικής και εθνικής πολιτικής. Ο Σύριζα μέσα στην παραζάλη της εικονικής διαπραγμάτευσης θα κάνει και το τελευταίο λάθος. Μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και διαφθοράς θα παραδώσει στην Γερμανία τα τελευταία παράνομα κεφάλαια που υπάρχουν σε Ελληνικά χέρια. Φτάνουμε σιγά σιγά στην συνειδητοποίηση ότι πραγματική ανεξαρτησία και ευρώ δεν συνδυάζονται. Ακόμα και αν κάνουμε τέλεια όσα μας ζητούν ακόμα και να πάμε σε μισθούς 500 ευρώ όπως θέλουν ακόμα και αν διορθώσουμε όλες τις ατέλειες μας δεν πρόκειται εντός ευρώ και με Γερμανική επικυριαρχία να δούμε άσπρη μέρα. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό ύψους χρέους μεγέθους φοροδιαφυγής κλπ είναι βαθιά πολιτικό ότι με το ευρώ απωλέσαμε όποια ανεξαρτησία είχαμε.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ aris. aold 23/02/2015 14:48:24

   Συγνωμη για να καταλαβω.... Εχεις τοσα δις χρεος και μιλας για ανεξαρτησια?? Εαν βγεις απο την Ε.Ε. θα την εχεις την ανεξαρτησια που αναφερεις?
   Όνειρα Πουλιά μου ταξιδιάρικα...Τερης Χρυσος .

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ aris. aold 23/02/2015 17:48:29

   '' Στόχος των μνημονίων δεν είναι να γίνουμε μια γνήσια ευρωπαική χώρα αλλά ένα αιώνιο προτεκτοράτο όπου δεν θα έχει καμία δυνατότητα στοιχειώδους χάραξης οικονομικής και εθνικής πολιτικής.'' Μη λέτε τόσο σκληρές αλήθειες κι εσείς.... Η πλειοψηφία βλέπει μόνο άσπρο ή μαύρο, προσφορές, παροχές, συνοπαδούς, ομαδούλες, σωτήρες και καλογυαλισμένα ΑΤΜ's, που τρέχουν ακατάπαυστα (έστω για κάποιους) ζεστά, δανεικά και ματωμένα Ευρώ..... Ο Σύριζας ΘΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ εν ριπή οφθαλμού, αν επιλέξει το ρολάκι της φτηνιάρας ορτινάντσας. Δεν θα προλάβει καν, να κάνει τα .....λάθη!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ aris. aold 23/02/2015 17:56:02

   Για να μιλήσουμε με ρεαλιστικούς όρους, αν βγούμε τώρα από το ευρώ, αύριο ο μόνος δανειστής που θα έχει μείνει για να έχουμε κάποιο συνάλλαγμα άμεσα διαθέσιμο για τις αναγκαίες εισαγωγές μας θα είναι το ΔΝΤ. Αύριο δηλαδή θα είμαστε ΜΟΝΟΝ υπό το ΔΝΤ, εάν σήμερα βγουμε από το ευρώ. Το θέλουμε αυτό; Καλή η θεωρητικολογία περί δραχμής, αλλά να σκεφτούμε τι πραγματικά θα συμβεί στη μία ή στην άλλη περίπτωση.

  • Naruto avatar
   Naruto @ aris. aold 23/02/2015 18:33:41

   Για aris. aold Αν διορθώσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές μας παθογένειες , τότε θα μπορέσουμε να αποτραβηχτούμε απο το euro χωρίς τραγικές συνέπειες . Ισως μάλιστα θα πρέπει σιγά σιγά να δημιουργηθεί το πλαίσιο να παρθούν τα μέτρα και οι ανάλογες μεταρρυθμίσεις ώστε η έξοδος να γίνει ομαλά . Η ευρώπη είτε θα μετατραπεί σε γερμανικό ζωτικό χώρο ,είτε οι λαοί θα επαναστατήσουν και θα έχουμε πάλι αιματοχυσία . Δεν μας αρέσει κανένα απο τα δύο

  • George N avatar
   George N @ aris. aold 23/02/2015 20:55:58

   Υπάρχει ανθρωπιστική κρίση αλλά αντί να κάνουμε κάτι γι'αυτό δίνουμε δις για συντάξεις 40/50ρηδων με πάνω από 1000 Ευρώ το μήνα. Έχουμε μεγάλη ανεργία αλλά και από τους μεγαλύτερους φόρους εργασίας παγκοσμίως. Έχουμε αποεπένδυση αλλά ταυτόχρονα το χειρότερο περιβάλλον για να επενδύσει κανείς: http://greece.greekreporter.com/2014/10/29/greece-named-as-the-worst-country-for-investments-in-europe/ Δίνουμε σχεδόν τα διπλά για μισθούς ΔΥ από τις αρχές της χιλιετίας όταν είχαμε το ίδιο ΑΕΠ. Οι Γερμανοί μας τα επέβαλαν αυτά ή μας αναγκάζουν να τα κρατήσουμε παρά το ότι εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε? Οι άλλες 18 χώρες που τα καταφέρνουν μέσα στο Ευρώ δεν παραιτήθηκαν ομοίως από τμήμα της ανεξαρτησίας τους?

 5. βαγόνι avatar
  βαγόνι 23/02/2015 14:38:13

  Προφανώς!... μένει μόνο το θέμα του πώς βγαίνεις και πότε, χωρίς να καείς...!

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ βαγόνι 23/02/2015 17:52:13

   @ για aris.aold

 6. товарищ Фёдор avatar
  товарищ Фёдор 23/02/2015 16:48:16

  Να συμφωνήσω με το 1ο μέρος, για το ότι η τεχνητή έλλειψη παιδείας και η μαζική παραγωγή "κουφιοκεφαλάκηδων" είναι ένα από τα μεγάλα προσόντα της "Αριστεράς", όχι μόνο της Ελληνικής. Πιο συγκεκριμένα, η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση είναι ένα από τα βασικά εργαλεία των ακραίων πολιτικών, λαϊκίστικων κινημάτων και κομμάτων, βλ. στα καθ' ημάς ΚΚΕ, ΧΑ, Αριστερή Πλατφόρμα κ.λ.π. Ο προεδρικός Σύριζα όσο στρέφεται προς το Κέντρο, τόσο θα "εξημερώνεται". Όχι ότι θα ξεχάσει την παλιά, καλή του τέχνη, αλλά θα την εφαρμόζει με μετριοπάθεια. Η εξουσία εξατμίζει το πάθος. Αλλά για να συμπληρωθεί η εικόνα θα πρέπει να τοποθετηθούν και άλλα κομμάτια του παζλ, όπως: - Τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικού Εξανδραποδισμού) - Οι ποδοσφαιρικές (κυρίως) ομάδες - Ο θρησκευτικός φανατισμός για να αναφέρω μερικά από τα πιο σημαντικά. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και αυτά, αλλιώς η εικόνα μένει μισή. Όσο για τους κοψοχέρηδες νέας εσοδείας δεν ξέρω κατά πόσο θα επιστρέψουν στα «πάτρια εδάφη». Όσο γύρισαν και οι κοψοχέρηδες του ΠΑΣΟΚ ξανά στο ΠΑΣΟΚ ίσως? Γι’ αυτό και χρειάζεται μια μοντέρνα Ελλ. Δεξιά, ανανεωμένη και ικανή να εμπνεύσει ξανά.. Αυτό πιστεύω, έστω και αν είναι δύσκολο ακόμα να κατανοηθεί. Όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό (όπως κάνουν άλλα κόμματα απ’ ό,τι ακούω), τόσο λιγότερες θα είναι οι τελικές απώλειες.

 7. Λιψ avatar
  Λιψ 23/02/2015 22:24:58

  Πρέπει εμείς οι Έλληνες να καταλάβουμε ότι επιθυμούμε τετραγωνισμό του κύκλου. Ήτοι: Θέλουμε παραμονή στο ευρώ και τα καλά του (φτηνά ταξίδια στο εξωτερικό, φτηνοί Η/Υ και άλλα ηλεκτρονικά είδη, κ.ά.), και ταυτόχρονα κούρεμα του χρέους μας, χωρίς περιοριστικούς όρους. Το οποίο θα ήταν πολύ καλό να μας το έκαναν, αλλά δεν το κάνουν, γιατί είναι στυγνοί δανειστές. Και δεν έχουμε μέσον να τους πιέσουμε, ούτε να τους αλλάξουμε το μυαλό. Το σύστημα λειτουργεί έτσι. Ή μάλλον (υποτίθεται ότι) έχουμε ένα μέσο πίεσης: Την επιστροφή στη δραχμή, την οποία όμως δεν επιθυμούμε, διότι φοβόμαστε το άγνωστο και θα χάσουμε τα πιο πάνω πλεονεκτήματα του ευρώ. Και αφού γνωρίζουν και οι δανειστές ότι δεν το επιθυμούμε, ξέρουν ότι το πιστόλι στο τραπέζι είναι αποκριάτικο. Θέλουμε να κάνουμε "ένοπλη επαιτεία", αλλά με ψεύτικο όπλο. Και τελικά επιστρέφουμε στην απλή επαιτεία, με λίγη κλάψα "περί ανθρωπιστικής κρίσης" για να μας λυπηθούν "οι Θεσμοί". Ο φτωχός δεν είναι φτωχός με βάση αυτά που έχει ή δεν έχει, αλλά με κριτήριο τις ανάγκες του, πραγματικές ή δημιουργηθείσες (ακόμα και φανταστικές). Το "Δοκίμιο για τη Φτώχεια¨ του Τοκβίλλ το αναλύει καλά το θέμα, και ας έχουν περάσει 180 χρόνια από τότε που εκδόθηκε (το 1835). Δεν υποστηρίζω την επιστροφή στη δραχμή, απλά καταθέτω ένα προβληματισμό. Θα ευχόμουν να ήμασταν περισσότερο σκεπτόμενοι πολίτες στην τωρινή κρίση και λιγότερο "άνθρωποι της πλατείας" και ονειρωξικοί αντισυστημικοί επαναστάτες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.