Μοιραίοι άνθρωποι
01/02/2015 07:20
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μοιραίοι άνθρωποι

Υπάρχουν δυο καθήκοντα στην παράταξη. Το ένα είναι η σκληρή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ιδιόρρυθμο εταίρο του, βασισμένη στην αλήθεια και στις αρχές της μεγάλης φιλελεύθερης πατριωτικής παράταξης, που απέδειξε πως δεν είναι ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας σταθερά μεγάλο κόμμα εξουσίας. Παρακαλώ δε να σημειωθεί στα πρακτικά, μέσα στην δυσάρεστη αίσθηση της ήττας, κι ένα καλό. Απαλλαγήκαμε από τον εναγκαλισμό με τον ανθρωποδιώκτη Βενιζέλο, που όσο κι αν ήταν αναγκαστικός, λόγω δυο απανωτών εκλογών, εκνεύριζε κι έδιωχνε τον κόσμο μας, νόθευε την φυσιογνωμία της παράταξης. Μπάϊ μπάϊ Ευάγγελε, απλά θα μείνει στην Ιστορία η ρηματική σου διακοίνωση κατά μιας σπουδαίας Ελληνίδας της Μικρής Ελλάδας του Νότου, της Ελένης Θεοφάνους, όπως κι άλλα.

Το άλλο καθήκον είναι η ανασύνταξη της παράταξης, η αυτοκριτική κι η αναδιοργάνωση γύρω από τον με μεγάλη πλειοψηφία εκλεγμένο αρχηγό της. Θα προλάβω τα σχόλια και τις ερωτήσεις. Όχι, κανείς δεν απειλεί τον Σαμαρά. Σίγουρα δε όχι ο …Αντώναρος, με επιρροή δυο νοματαίους, που είμαι βέβαιος πως δεν ψήφισε ΝΔ κι απλά μιλάει, με «άδεια από τη σημαία», ως κατά φαντασίαν εκπρόσωπος του Κ. Καραμανλή, χωρίς να έχει διδαχτεί τίποτα από την συνεπή παραταξιακή στάση του.

Διάβασα όμως μια δήλωση στον RealFM του βουλευτή επικρατείας και πρώην υπουργού, Δ. Σταμάτη, ότι μεταξύ άλλων χάσαμε, διότι η ΝΔ «πλήρωσε το τίμημα της επιτυχίας, δηλαδή ο λαός αισθάνθηκε ασφαλής. Σταθεροποιήσαμε την οικονομία, ενισχύσαμε το τραπεζικό σύστημα. Αυτό έδωσε στον πολίτη την δυνατότητα να αισθάνεται ασφαλής και έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει κάτι καλύτερο που του έταξαν»! Είπε κι άλλα, σωστά, για λάθη, αναγκαστικές πολιτικές και πως το Μνημόνιο το βρήκαμε και δεν το φέραμε εμείς αλλά, όπως ήταν επόμενο, στον αφρό έμεινε το «η ΝΔ πλήρωσε το τίμημα της επιτυχίας».

Δηλαδή, άνετοι κι ωραίοι οι Έλληνες είπαν, «τώρα που είναι μέγκλα τα πράγματα, δεν πάμε να παίξουμε τη χώρα στα ζάρια, για να δει ο Βαρουφάκης, αν οι παρλαπίπες που έλεγε μέσω Skype, θα του βγουν»; Άμα ξεκινάει έτσι η αυτοκριτική από αυτόν που εμφανιζόταν παντού περίπου ως αντ’ αυτού, που έπαιξε καίριο ρόλο στις επιλογές προσώπων για τον κρατικό μηχανισμό, στον ανασχηματισμό, στην επιλογή υποψηφίων για οποιεσδήποτε εκλογές, με όλα τα προβλήματα που προέκυψαν, που «κρατούσε» την σχέση με το ΠΑΣΟΚ, τότε βράσε όρυζα. Ο πρόεδρος έχει την νομιμοποίηση των 900.000 που τον ψηφίσαμε το 2009, την συγκράτηση των δυνάμεων των προηγούμενων εθνικών εκλογών, με μικρές απώλειες, άθλος, αν σκεφτεί κάποιος ότι έκανε σκληρή πολιτική λιτότητας. Κανείς άλλος όμως δεν νομιμοποιείται. Θα μου πείτε, μα τον τελικό λόγο στις επιλογές δεν τον έχει πάντα ο Πρόεδρος; Σίγουρα κι επειδή δεν είναι ο Πάπας, ούτε το Αφεντικό του Πάπα, δουλεύοντας 20άωρα θα κάνει και λάθη σε επιλογές προσώπων, που επέλεξαν να μαλώνουμε δημόσια με γυναίκες που ζουν με το ξεσκονόπανο, στις οποίες κάποιοι πρότειναν να κάνουν ομάδες και να γίνουν …επιχειρηματίες καθαρισμού στα πενήντα τους. Λάθη που μπορεί να διορθώσει, απομακρύνοντας πρόσωπα κι αλλάζοντας κάποιες πολιτικές, διότι είναι προφανές πως η χώρα θα μας ξαναχρειαστεί σύντομα αλλά σοφότερους και χωρίς βαρίδια...

(Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 01/02/2015 10:28:08

  Αγαπητέ Φαήλο, πολύ λογικό να διαστρέφουν κάποιοι την πραγματικότητα και να την ερμηνεύουν με τον τρόπο που φαντάζονται πως ίσως μακιγιάρει επιτυχώς, τις τεράστιες ευθύνες τους. Αν ήταν αρκετά γενναίοι και ειλικρινείς, θα παραδέχονταν πως δεν προστάτευσαν, δεν βοήθησαν, δεν αφύπνισαν και δεν φροντίσανε ν΄αποτελούν τη γείωση, τον αντικειμενικό σύνδεσμο του Α.Σ με τον δεινοπαθούντα λαό. Δεν ενδιαφέρονταν παρά για να κραδαίνουν επιμελώς τα λιβανιστήρια τους, να κερδίζουν με κολακείες την εύνοια και να θολώνουν επαρκώς το οπτικό του πεδίο. Ήταν απ΄την αρχή πολύ μόνος, πολύ αποκλεισμένος, χωρίς πανοπλία καμιά. Χωρίς ισοϋψείς και ισχυρούς διανοητικά συνεργάτες, ικανούς να τον κοντράρουν δημιουργικά, άξιους να εμπλουτίσουν και να επαναδιαμορφώσουν τις σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις του. Τα άλλα, ήρθανε μόνα τους.

 2. airman avatar
  airman 01/02/2015 11:07:29

  «η ΝΔ πλήρωσε το τίμημα της επιτυχίας». Η ΝΔ πλήρωσε την αποτυχία ορισμένων, όχι λίγων, να αρθούν στο ύψος των απαιτήσεων κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας. Είναι γεγονός ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτήσεις συνύπαρξης με το Βενιζέλο και τους "Βενιζελίσκους" έπαιξαν γενικότερα και ειδικότερα καταλυτικό ρόλο. Σε μεγάλο βαθμό όμως η αποτυχία δε σχετίζεται τόσο με αντικειμενική αδυναμία αλλά με "περιορισμένες δυνατότητες". Ως προς αυτό τέρμα τα δίφραγκα πλέον. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα περιθώριο στο εφεξής. Υ.Γ. Άλλο ΑΝΤΩΝΗΣ κι άλλο Αντώναρος. Ας μην ασχολούμαστε με την κάθε άποψη. Στο κάτω-κάτω ακόμα και ο Γιωργάκης έχει τη δική του!

 3. mitikas avatar
  mitikas 01/02/2015 14:51:29

  Ισχύει το ''μοιραίοι άνθρωποι'' και δεν γίνεται για πρώτη φορά...

 4. Hunter avatar
  Hunter 01/02/2015 15:35:51

  Αγαπητέ κύριε Κρανιδιώτη, τα λεγόμενα "βαρίδια" (τα οποία πολύ εύστοχα επισημάνατε), πήραν δεκάδες χιλιάδες μονοκούκια στις εκλογές... Πώς να απελευθερωθούμε από δαύτους;;;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Hunter 01/02/2015 18:11:25

   Τα βατρίδια που εννοώ δεν διεκδίκησαν ούτε μισό σταυρό...

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/02/2015 18:23:51

    βατρίδια = βαρίδια + βακτηρίδια (παράσιτα) ; ή απλά ο δαίμων του πληκτρολογίου ;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 01/02/2015 22:01:29

     Άτιμη ταχύτητα πληκτρολόγησης...

   • Hunter avatar
    Hunter @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/02/2015 18:35:17

    Αυτά τα βα(τ)ρίδια που δεν διεκδίκησαν ούτε μισό σταυρό, "βρίσκουν και τα κάνουν"...

 5. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 01/02/2015 16:09:33

  "στις αρχές της μεγάλης φιλελεύθερης πατριωτικής παράταξης" βασικό για μα ουσιαστική αυτοκριτική είναι φυσικά να έχεις την επίγνωση αυτού το οποίο εκπροσωπείς ως κόμμα. Η ΝΔ ή θα εκπροσωπεί αρχές και αξίες ή θα αυτοπροσδιορίζεται ως "φιλελεύθερη"!

  • Λιψ avatar
   Λιψ @ Ο Λούμπεν 02/02/2015 11:31:03

   Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ... Αν η ΝΔ είναι φιλελεύθερη, το Ποτάμι τι είναι; Φιλελευθερότερο; Εδώ το καλό φιλελεύθερο κόμμα, διαλέχτε. Μόνο μην πούμε "συντηρητική παράταξη", δεν κάνει. Αλλά ίσως δεν είναι καν συντηρητική παράταξη η ΝΔ. Εντέλει τι είναι; Μήπως είναι ακριβέστερο να πούμε "κόμμα ηλικιωμένων δεξιών"; Συμπέρασμα: Η ΝΔ δεν ξέρει τι ακριβώς είναι ιδεολογικά, και παρ' όλα αυτά μόλις διεκδίκησε την ψήφο μας (και, καλώς ή κακώς, την έλαβε, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά).

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ Λιψ 02/02/2015 20:03:27

    Η ΝΔ είναι στην βάση της παπαδοπουλική και στην ηγεσία της καραμανλική. Έτσι δημιουργήθηκε το 1974 και έτσι έμεινε μέχρι σήμερα. Πανάθεμά της!

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 01/02/2015 17:05:19

  Λανθασμένες επιλογές έγιναν. Επισημάνσεις τέτοιων λανθασμένων επιλογών γίνονταν συνέχεια από εδώ από το antinews, με άρθρα ή σχόλια (ακόμη δημοσιευμένα είναι). Δεν βρήκαν ευήκοα ώτα δυστυχώς. Ακόμη και ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές κάποιοι είχαν την "ατυχή?" έμπνευση να τρολλάρουν συλλήβδην όλους τους ΔΥ με ένα κοροϊδευτικό και κακής ποιότητας βίντεο που δημιούργησαν. Τέτοιες πρόχειρες "τρολλιές" σε βάρος κοινωνικών ομάδων κοστίζουν ψήφους ... ας το καταλάβουν οι υπεύθυνοι και να κάνουν την αυτοκριτική τους, αντί να βγαίνουν να κριτικάρουν όλους τους άλλους.

  • Hunter avatar
   Hunter @ roadrunner 01/02/2015 18:30:09

   Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δικαιούνται να έχουν απολύτως κανένα παράπονο από τη Ν.Δ! Είναι οι μόνοι που δεν "έκλεισαν" τις δουλειές τους, οι μόνοι που δεν έχασαν τις δουλειές τους, οι μόνοι που δεν εργάστηκαν απλήρωτες υπερωρίες, οι μόνοι που δεν εργάστηκαν ανασφάλιστοι, οι μόνοι που πληρώνονταν στην ώρα τους, οι μόνοι που δεν μετανάστευσαν, οι μόνοι που ήξεραν τι τους ξημερώνει...

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Hunter 01/02/2015 18:38:06

    Hunter άλλο πολιτική, άλλο τρολλάρισμα. Αν επιχαίρεις για το τρολλάρισμα εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων (μαζί με τις οικογένειές τους) παραμονές εκλογών μάλλον δεν λυπάσαι και πολύ για τις απώλειες ψήφων από τη ΝΔ.

    • Hunter avatar
     Hunter @ roadrunner 01/02/2015 19:23:53

     Δεν επιχαίρω ούτε μας "περίσσευε" καμία ψήφος... Οι απώλειες ψήφων της Ν.Δ δεν προερχόταν από τις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων (στην συντριπτική τους πλειοψηφία προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ)! Αυτό είναι δυστυχώς που δεν κατάλαβε η Ν.Δ...

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Hunter 01/02/2015 19:32:46

      Αστήρικτη είναι η άποψη ότι δεν χάσαμε ψήφους από τους ΔΥ. Παρόμοιες μυθοπλασίες (που όμως για τη ΝΔ είχα σοβαρό εκλογικό κόστος) πλασάρουν μέσω δημοσκοπήσεων τα ίδια κέντρα που στηρίζουν το Ποτάμι. Οι μόνες αξιόπιστες δημοσκοπήσεις όμως είναι οι πάσης φύσεως εκλογές. Και αν μελετήσεις αποτελέσματα κλαδικών εκλογών ΔΥ θα διαπιστώσεις ότι οι φίλα προσκείμενες στη ΝΔ παρατάξεις ήταν πάντα αν όχι πρώτη, σίγουρα δεύτερη δύναμη.

     • amarilis avatar
      amarilis @ roadrunner 01/02/2015 20:37:25

      Οι ψήφοι που χάθηκαν από τους ΔΥ είναι πολλές. Από το φόβο της αξιολόγησης και μόνο...

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Hunter 01/02/2015 19:02:14

    Αγαπητε Hunter συμφωνω. Ακομα και στην κατοχη οι ΔΥ ειχαν κατι. Οι ιδ. Υπ ηταν που πεθαιναν στους δρομους. Φυσικα και οι ΔΥ ειναι απαραιτητοι αλλα ας πληρωνονται με τον βασικο οι του Γυμνασιου και οι πτυχιουχοι ας πληρωνονται καλλιτερα αλλα παντα λιγοτερα απο τους ιδιωτικους υπαλληλους. Και ας δεχτουν την αξιολογηση. Και να μην συνταξιοδοτουνται στα 50 η στα 55. Δεν ειναι αλλωστε πιλοτοι μαχητικων η πληρωμα υποβρυχιων. Εδω ειχαμε το ακραιο παραδειγμα οι συνοδοι και οι φροντιστες της Ολυμπιακης να μετρουν τα χρονια υπηρεσιας διπλα και οι Κυνερνητες των αεροσκαφων μονα. Ειδαμε να συνταξιοδοτουνται με την ανωτατη συνταξη του ΙΚΑ οι 40δες αεροσυνοδοι . Oσοι μειναμε στο εξωτερικο ομως και οσοι ταξιδευουμε βλεπουμε π.χ την Lufthansa να εχει 55ρηδες και 60δες πληρωμα καμπινας. Διαφορα κουλτουρας. Εμεις.... οι εξυπνοι και ολοι οι αλλοι.... οι χαζοι. Καποιοι τετοιοι λογοι ειναι που οι ξενοι δεν μας δικαιωνουν

    • Hunter avatar
     Hunter @ Ρεαλιστης 01/02/2015 20:01:55

     Ρεαλιστή, η Μέρκελ έκανε διάγγελμα προς τον γερμανικό λαό και ξεκαθάρισε ότι προκειμένου να έρθει η ανατολική πλευρά της χώρας στο ίδιο βιοτικό επίπεδο με τη δυτική, θα πρέπει να καταλάβει ο κάθε Γερμανός υπάλληλος (δημόσιος ή ιδιωτικός) ότι θα βγει στη σύνταξη στα 67 (οι άντρες) και στα 65 (οι γυναίκες)... Εμείς πάμε στη Μέρκελ και ζητάμε δανεικά (και κατόπιν κουρεμένα) για να πληρώνουμε 500.000 ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΥΣ μισθούς και να βγάζουμε αυτούς που τους λαμβάνουν, με 1,5 χιλιάρικο και κανα 50άρι χιλιάρικα εφάπαξ στη σύνταξη στα 50...

     • Vassilis avatar
      Vassilis @ Hunter 01/02/2015 20:21:10

      +1000

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Hunter 01/02/2015 23:44:08

      Συμφωνω!!!!

 7. pg avatar
  pg 01/02/2015 18:34:15

  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ¨ΑΝΟΙΞΕΙ¨ Η Ν.Δ. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΕ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΒΑΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ "ΟΔΗΓΙΕΣ¨. Ο ΙΔΙΟΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΛΑΘΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΕ ΥΠΝΩΣΗ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ, ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΠΡΟΕΔΡΕ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ. ΤΩΡΑ.

 8. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 01/02/2015 19:01:38

  Το κυρίως... βαρίδι, το εντόπισες.

  • mitikas avatar
   mitikas @ ΣΟΝ ΠΕΝ 01/02/2015 23:39:27

   Ονοματεπώνυμο:Δ.Σταμάτης

 9. Πάνος avatar
  Πάνος 01/02/2015 19:01:43

  Κύριε Κρανιδιώτη, ειλικρινά πιστεύετε ακόμα ότι ο Σύριζα θα είναι απλά μιά αριστερή παρένθεση; Αν ναι μάλλον δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Πολύ φοβάμαι ότι η Ν.Δ. ήταν μία δεξιά παρενθέση.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πάνος 01/02/2015 22:04:22

   Πού είδες τέτοια διατύπωση στο κείμενο μου; Μάλλον απαντάς σε άλλους...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Πάνος 02/02/2015 14:41:02

   Προς το παρόν ο ΓΑΠ ήταν παρενθεση.Όλο για παρενθέσεις μιλάτε αλλά η πραγματικότητα είναι ότι από το 2004 η ΝΔ κυβερνά τα 9 χρόνια από τα 11.Αμάν πια. Η δυσφορία που υπάρχει στην παράταξη ότι δήθεν δεν κυβερνά πολύ οφείλεται στο ότι αρκετοί νεοδημοκράτες δεν συμφωνούσαν με διάφορα πράγματα και δεν βίωσαν τις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά σαν δικές τους. Αλλά τι να κάνουμε τώρα,αυτή η ΝΔ υπάρχει και όχι άλλη.Και επαναλαμβάνω είναι στην κυβέρνηση από το 2004 με διάλειμμα μια διετία ΓΑΠ.

 10. alex avatar
  alex 01/02/2015 21:58:56

  Αγαπητε κ. Κρανιδιωτη Αν και συμφωνω σε αρκετα μπορω να σας πω οτι διαφωνω με ενα,αν οι εταιροι μας και δανειστες μας,μας ειχαν αφησει χωρις ευρω στα ATM θα ηταν ο λαος πιο προσεχτικος στις πολιτικες του επιλογες,κατι το οποιο νομιζω οτι θα γινει πολυ συντομα,αφου δεν νομιζω οτι αυτη η Ευρωπη μπορει να δεχτει τον λαφαζανη υπουργο αναπτυξης,και τον βουτση υπουργο δημοσιας ταξεως. Πολυ ωραιος συμβολισμος η επισκεψη του Γιανη στο Λονδινο και τον αγγλο υπουργο οικονομικων,που ουτε ανηκει στην ευρωζωνη,ουτε στο ευρω,και δεν εχει βαλει φραγκο στη διασωση της Χωρας μας. Καλα θα παμε και γρηγορα.

 11. Διογένης avatar
  Διογένης 02/02/2015 13:34:59

  Προσυπογράφω λέξη προς λέξη το άρθρο, Φαήλο, και αυτά που λες και αυτά που δεν λες, αλλά μπορείς κανείς να διαβάσει πίσω από τις γραμμές. Το ερώτημα είναι, εάν είναι στην πράξη εφικτή η απαλλαγή από τέτοιου είδους βαρίδια. Όταν ένας άνθρωπος (εννοώ τον Σαμαρά) έχει συνηθίσει να εμπιστεύεται κάποιους ανθρώπους, έχει συνηθίσει να του είναι αναγκαίοι κάποιοι άνθρωποι ή αυτοί έχουν γίνει με τον τρόπο τους αναγκαίοι, πόσο πιθανόν είναι αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν μια μέρα πόδι; Το ερώτημα δεν είναι εάν ο Δ. Σταμάτης πήρε το μήνυμα της ήττας. Το ερώτημα είναι εάν πήρε το μήνυμα της ήττας ο Σαμαράς. Δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που έκανε τόσα και τόσα, που καμία άλλη κυβέρνηση δεν θα κατάφερνε να κάνει, να ηττάται. Ηττήθηκε λόγω συγκεκριμένων επιλογών. Και αυτά που εντοπίζεις στο άρθρο σου ήταν πρωτευούσης σημασίας επιλογές. Μια συγκεκριμένη κακή επιλογή που στη συνέχεια έφερε πολλές άλλες. Πολύ φοβάμαι ότι ο Σταμάτης είναι με τέτοιον τρόπο ενταγμένος, που θα είναι πολύ δύσκολο να πάψει να έχει τον ρόλο που έχει μέχρι και σήμερα. Όμως δεν κάνει την ρήξη ΤΩΡΑ ο Σαμαράς, που έχει χρόνο λόγω αντιπολίτευσης, αλλά και το ηθικό περιθώριο λόγω ήττας, δεν θα την κάνει ποτέ.

 12. Αποστασιοποιημενος avatar
  Αποστασιοποιημενος 04/02/2015 00:32:15

  Αγαπητοι φιλοι, Μην παμε μακρυα για να βρουμε τι εφτεξε και εχασε η ΝΔ τις εκλογες. Πρωτον, εχασε γιατι ο κοσμος υποφερει και οταν οι γυναικες υποφερουν τα βαζουν με τους αντρες τους και με την κυβερνηση. Δευτερον εχασε γιατι δεν μπορεσε να εξασφαλισει καλλους και σημαντικους υποψηφιους (δεν ειναι πηχτη αυτο για τον Φαηλο, για να μην παρεξηγηθω, μιλαω π.χ. για την Β'Αθηνων, δειτε ποιους ειχαμε υποψηφιους΄η δεν διεθετε το κομμα καλλιτερους η λειτουργουν ακομη οι κλικες και η οικογενειοκρατια. Για το πρωτο δεινω αφεση αμαρτιων, για το δευτερο λεω: Ηθελεστα και παθεστα, και δεν δω βελτιωση μεχρι την επομενη φορα θα ψηφισω και εγω η ακρα δεξια η ακρα αριστερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.