Μιλάνε στο ΣΥΡΙΖΑ για εθνική αξιοπρέπεια!
13/03/2015 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μιλάνε στο ΣΥΡΙΖΑ για εθνική αξιοπρέπεια!

Εθνική αξιοπρέπεια δεν είναι η ιταμότητα και η τσάμπα μαγκιά.

Η πραγματική αξιοπρέπεια επιτάσσει άλλα όμως:

Όποιος διαφωνεί με την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης, μπορεί άμεσα να την εγκαταλείψει. Να πάψει να εκλιπαρεί για δανεικά. Να αποφασίσει πως θα ζήσει φτωχικά πλην τίμια με τις δικές του δυνάμεις. Και επίσης, να αναγνωρίσει τα μέχρι τούδε χρέη του και να υποσχεθεί πως κάποτε, στο μέλλον, όταν και αν ανακάμψει, θα προσπαθήσει να τα εξοφλήσει στο ακέραιο.

Αυτά επιτάσσει η πραγματική αξιοπρέπεια.

Τι κάνει όμως στην πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ και η ακροδεξιά του ουρά των ΑΝΕΛ, κοινώς η ΣΑΝΕΛ;

Η ΣΑΝΕΛ κάνει το μάγκα με τα λεφτά των Ευρωπαίων. Η ΣΑΝΕΛ θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική χρηματοδοτημένη από τον Σόιμπλε που καθυβρίζει ασύστολα. Η ΣΑΝΕΛ θέλει να προσλάβει τους κομματικούς της πελάτες στην ΕΡΤ, να αυξήσει τους (ήδη μεγάλους) μισθούς στα κομματικά της συνεταιράκια της ΔΕΗ, να επαναπροσλάβει τους περισσευούμενους «συντρόφους» που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο με τα λεφτά της Μέρκελ και των «Ναζί». Η ΣΑΝΕΛ θέλει να δανείζεται επ’ άπειρον και μάλιστα με δικούς της (!) όρους, την ίδια στιγμή που ομολογεί πως δεν έχει καμιά πρόθεση να αποπληρώσει το χρέος της. Όποιος τα επιχειρεί όλα αυτά, μονάχα εθνική αξιοπρέπεια δεν προσδίδει στην ελληνική κοινωνία! Δεν αποτελούν πατριωτική πρόταση όλα ετούτα που παρουσιάζουν στην πολιτική και διαπραγματευτική πρακτική τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η ακροδεξιά ουρά του οι ΑΝΕΛ. Περισσότερο προσομοιάζουν με ελαφρότητα, αμηχανία και βαθιά ανηθικότητα.

Εθνική αξιοπρέπεια δεν είναι η ιταμότητα και η τσάμπα μαγκιά. Πατριωτισμός δεν είναι η κουτοπονηριά της ήξεις-αφήξεις γιαλαντζί διαπραγμάτευσης και η προσπάθεια απεμπόλησης της ευθύνης μιας πιθανής εθνικής καταστροφής που διαφαίνεται, με την απελπισμένη, προφανή και αστεία προσπάθεια να την φορτώσεις στους ώμους των ξένων.

Εθνική αξιοπρέπεια δεν είναι τελικά η περισπούδαστη, θρασεία και ποζάτη ζητιανιά του κ. Βαρουφάκη. Δεν μπορείς να παριστάνεις τον εθνικά αξιοπρεπή όταν κλαίγεσαι για την δήθεν θηλιά που σου πέρασαν οι δανειστές στον λαιμό, όταν μπορείς με μιαν απλή κίνηση να την βγάλεις μόνος σου! Μονάχα που δεν ΤΟΛΜΑΣ να κάνεις αυτή την απλή κίνηση. Κι ενώ είσαι στην πραγματικότητα άτολμος, έχεις το θράσος να παριστάνεις τον εθνικά αξιοπρεπή και τον μπαρουτοκαπνισμένο πολεμιστή στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων.

Πατριωτισμός τελικά είναι να αγαπάς και να σέβεσαι την Πατρίδα σου. Όχι να την ξεφτιλίζεις και (κυρίως) να την γελοιοποιείς ανά την Υφήλιο. Πολλοί, ακόμη και σύντροφοι του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη το έχουν αντιληφθεί ήδη. Ανάμεσά τους ο αειθαλής Μανώλης Γλέζος που θαρρετά το παραδέχτηκε. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας ζει ακόμη το όνειρο της εθνικής αξιοπρέπειας που της έχουν «πουλήσει» τα συνεταιράκια (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) της συγκυβέρνησης (ΣΑΝΕΛ) της «πρώτης φοράς αριστερά». Είναι καιρός να ξυπνήσουν επιτέλους. Αν δεν το κάνουν σύντομα, τότε θα είναι κι αυτοί συνεργοί στο έγκλημα που θα έχει συντελεστεί κατά της Πατρίδας μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 14/03/2015 16:45:12

  Αποστολή της κάθε Κυβέρνησης είναι να υπηρετεί τον τόπο, τον Ελληνισμό και τους Έλληνες. Όλα μαζί και το καθένα ξεχωριστά. Υπό την έννοια αυτή δεν νοείται επιτυχημένος Πρωθυπουργός ή Υπουργός, καθόσον η αποστολή του αποτελεί υποχρέωση. Όποιος επιτελεί την αποστολή του είναι συνεπής προς το χρέος που έχει αναλάβει, ενώ σε άλλη περίπτωση είναι το λιγότερο ασυνεπής έως και επικίνδυνος. Κάποια στιγμή είναι σκόπιμο η θεώρηση των πραγμάτων να γίνει από αυτή τη σκοπία, χωρίς εκπτώσεις. Η άρση των αδικιών δεν μπορεί να τεθεί ως στόχος, πόσο μάλλον να θεωρηθεί επιτυχία όταν ολοκληρωθεί. Είναι πρώτιστη υποχρέωση και καλό θα ήταν να μην εξαγγέλεται. Όταν δε εν τέλει εξαλειφθούν, αυτομάτως θα γίνει αντιληπτό με αποτέλεσμα να είναι άσκοπο να διατυμπανιστεί. Την πραγματική εικόνα οφείλουμε να βρούμε τη δύναμη και το θάρρος να τη δούμε ως έχει για να την αντιμετωπίζουμε όπως πρέπει! Με αθόρυβη, επίμονη, αδιάκοπη δουλειά. Η ασκούμενη πολιτική (πρέπει να) είναι η βέλτιστη διαχείριση των καταστάσεων εντός του πλαισίου των πραγματικών δεδομένων και σύμφωνα με τις ρεαλιστικές απαιτήσεις/ανάγκες/προτεραιότητες. Η σημερινή Κυβέρνησημε την ανάληψη των καθηκόντων της ύψωσε το λάβαρο της "αξιοπρέπειας", αγνόησε την πραγματικότητα και αναλώθηκε στην επικοινωνιακή επιβολή "εχθρών" και "πολέμιων" εντός και εκτός των τειχών. Το σχέδιο της ήταν πολύ καλά μελετημένο. Ο λαός "πρόθυμος" να ακολουθήσει για όσο διάστημα ήταν αναγκαίο. Η μη αναστρέψιμη κατάσταση φτάνει γοργά. Ας έχουν υπόψη τους ότι όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις που έδωσε χαρακτηρίζεται αφερέγγυος, ψεύτης ή το πολύ απατεώνας. Όταν πρόκειται για Κυβέρνηση σίγουρα αποδεικνύεται το λιγότερο αποτυχημένη. Αυτό όμως απέχει παρασάγγας από τη σχεδιασμένη στροφή και την ακάθεκτη πορεία στον όλεθρο. Στην ιστορία του τόπου υπάρχει ειδική στήλη που καταχωρείται ο κάθε Εφιάλτης ή Πήλιος Γούσης!

 2. Eva avatar
  Eva 15/03/2015 12:03:51

  Και για την ομιλία του Ιησού επίσης. Ευγε. Απέδωσαν τα ταχύρρυθμα των Θρησκευτικών, (οπως και των Αγγλικών, οφείλω να ομολογήσω)

 3. Παράξενος avatar
  Παράξενος 16/03/2015 09:16:14

  Όταν όλα τα παραδείγματα εθνικής αξιοπρέπειας που έχει δώσει ο ελληνισμός στην ιστορία του τα απορρίπτουν, λογικό δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν ως εθνική αξιοπρέπεια να είναι κάτι ψεύτικο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.