Μια κάλπικη λίρα που δεν αξίζει... δεκάρα ο Αλέξης Τσίπρας
07/01/2015 09:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια κάλπικη λίρα που δεν αξίζει... δεκάρα ο Αλέξης Τσίπρας

Φτάνει πια με τους κάλπικους πολιτικούς που θέλουν να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό με τη «λάμψη» τους. Δεν κοστίζουν ούτε μια… δεκάρα.

Αφού λοιπόν θαυμάσαμε τον Αλέξη Τσίπρα με το λευκό περιστέρι και την ορθοδοξία στο βλέμμα του, σκηνοθεσία που ούτε ο… Τάσος Μπιρσίμ του Ανδρέα δεν είχε φανταστεί, ας πάμε στην ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ουδόλως ενδιαφέρει αν ο Τσίπρας πιστεύει στο Θεό ή στον Βελζεβούλη. Ποιο πολύ σημασία έχει το ποιον του ατόμου παρά τα πιστεύω του.

Διότι όταν βάζει την ψεύτικη μάσκα του καλού Έλληνα, καλού χριστιανού και κυρίως υπάκουου πολιτικού που λέει και καμιά μ… προκειμένου να περάσει η ώρα, ε, τότε υπάρχει βαθύ πρόβλημα.

Υποκρισία, ψεύδος, πολιτικός αριβισμός, μακιαβελισμός με στόχο την κατάληψη της εξουσίας. Όλα αυτά που είδαμε στο…. Φωτισμένο πρόσωπο του μεγάλου ηγέτη της Αριστεράς, ας το μεταφέρουμε στην βασική γραμμή του Τσίπρα για το πώς θα κυβερνήσει τη χώρα.

Εδώ και μερικές ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο πρόεδρός της, επιχειρούν να καθησυχάσουν τους φόβους για ενδεχόμενο Grexit. «Θα κάνουμε καλύτερη διαπραγμάτευση από τον Σαμαρά, αλλά δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ», ορκίζονται σε όλους τους τόνους οι Συριζαίοι. «Είναι ασφαλείς οι καταθέσεις των Ελλήνων», λένε από την Κουμουνδούρου και συνεχίζουν να τα… χώνουν στον Στουρνάρα που μίλησε για πιθανή ανήκεστο βλάβη στην οικονομία.

Όμως, είναι φανερό ότι η ανήκεστος βλάβη υπάρχει στα μυαλά ορισμένων που πιστεύουν ότι μπορούν να ξεγελούν τους Ευρωπαίους ή τους Έλληνες με τεχνάσματα και ψεύτικες υποσχέσεις.

Σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα, τις τελευταίες ημέρες γράφονται δεκάδες άρθρα για το απευκταίο σενάριο της εξόδου από το ευρώ. Το νόμισμα κατρακυλάει, το Χρηματιστήριο πέφτει, τα ομόλογα έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε πανικό. Άλλοι πιστεύουν ότι το Grexit δεν πρόκειται να επηρεαστεί τόσο πολύ η κρίση. Άλλοι ότι αποτελεί νάρκη στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Η ουσία είναι ότι έπειτα από δύο χρόνια η Ελλάδα έγινε πρωτοσέλιδο, με αποκλειστική ευθύνη του Τσίπρα ο οποίος τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την αναζωπύρωση των σεναρίων.

Όμως, ας θυμηθούμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο Τσίπρας μιλούσε για νταούλια και ζουρνάδες. Μάλιστα, στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις οι επικοινωνιολόγοι της Κουμουνδούρου βάζουν… πεντοζάλη μαζί με Μίκη Θεοδωράκη.

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι το ίδιο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για σύγκρουση και το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, επομένως χρεοκοπίας.

Ακόμη το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης υπόσχεται παροχές 11,3 δις ευρώ, άλλοι για 20 δις ευρώ, γεγονός που ουσιαστικά οδηγεί την οικονομία στο γκρεμό. Και να μην ξεχάσουμε τα χαστούκια που έφαγαν οι Μηλιός και Σταθάκης στο Σίτι του Λονδίνου όταν πήγαν να παρουσιάσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το κλίμα… χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ φέρει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο λοιπόν κι αν καθησυχάζει τους πολίτες και τις αγορές το μόνο που θα κάνει είναι να λέει ψέματα. Όπως λέει ψέματα όταν μετέχει στον εορτασμό των Θεοφανείων και πετά περιστέρια.

Ο κύριος Τσίπρας είναι μια κάλπικη λίρα, σαν κι εκείνη της πολύς γνωστής ταινίας με τον Δημήτρη Χορν. Όλοι την παίρνουν στα χέρια τους και πιστεύουν ότι πλούτισαν αλλά στη συνέχεια την πετάνε καθώς καταλαβαίνουν ότι είναι ψεύτικη.

Φτάνει πια λοιπόν με τους κάλπικους πολιτικούς που θέλουν να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό με τη «λάμψη» τους. Δεν κοστίζουν ούτε μια… δεκάρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Geros avatar
  Geros 07/01/2015 09:56:08

  Δεν είναι κάλπικος ο Τσίπρας και οι εξαγγελίες του, ο Τσίπρας δεν είναι τίποτα άλλο από έναν καθρέφτη που αντικατοπτρίζει έναν λαό περιορισμένης αντιλήψεως. Η μάχη δεν είναι μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, η μάχη είναι μεταξύ δύο κομματιών του Ελληνικού λαού, το ένα άγεται και φέρεται από το θυμικό του και διαμορφώνει άποψη από ανεδαφικές, παράλογες θέσεις και αστικούς μύθους, το άλλο προσπαθεί να σώσει την πατρίδα βασισμένο στον ορθολογισμό και την κοινή λογική. Ο Τσίπρας δεν είναι το πρόβλημα, αν δεν υπήρχε ο Τσίπρας, ο κόσμος που κινείται στην λογική του παραλόγου θα τον είχε ανακαλύψει. Ποιοί είναι οι ηγέτες του αντιμνημονίου? Ο Τσίπρας, ο Μιχαλολιάκος και ο Καμμένος. Αμόρφωτοι, αμοραλιστές και συνωμοσιολόγοι και οι τρεις τους. Τυχαίο είναι? Πριν το μνημόνιο και οι τρεις μαζί είχαν απήχηση κάτω του 4% και μετά το μνημόνιο πήγαν στο 40%. Ο κόσμος επιβράβευσε την αμορφωσιά, τον αμοραλισμό και την συνωμοσιολογία δηλαδή! Το μνημόνιο δημιούργησε και άλλους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, τον Καζάκη, τον Λαπαβίτσα, τον Βαρουφάκη, κάποιον Πάνο Παναγιώτου ..... Γραφικοί, επιστημονικά μηδενικά και άσχετοι έγιναν οι γκουρού που ο κόσμος που αποφάσισε να απομακρυνθεί από την λογική ακούει την γνώμη τους σαν να διαβάζει ευαγγέλιο! Δεν έχουμε οικονομολόγους με κύρος και τεράστια διεθνή καριέρα? Δεν έχουμε ακόμα και νομπελίστες? Δεν έχουμε καθηγητές στο L.S.E.? Έχουμε, αλλά κανείς δεν ήθελε να τους ακούσει. Τους ψεκασμένους καραγκιόζηδες θέλανε! Καταλήξαμε λοιπόν να κάνουμε πολιτικό διάλογο με ανθρώπους που πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουμε λογιστικό έλεγχο του χρέους, μέτρο που αφορά ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ και μάλιστα μονο για το ποσοστό του χρέους που δημιουργήθηκε από την χρηματοδότηση μηχανισμών για καταπίεση του πληθυσμού. Καταλήξαμε να συζητάμε για το πόσες .... εκατοντάδες δις μας χρωστά η Γερμανία από κάποιο κατοχικό δάνειο. (ανάθεμα αν βγαίνουν 5 δις από αυτό το δάνειο, που κατά πάσα πιθανότητα συμπεριλήφθηκε στην συνθήκη του Λονδίνου) Καταλήξαμε να συζητάμε για το αν διαγράψουμε το χρέος δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα γιατί λέει τους το απαγορεύουν οι ..... συνθήκες που έχουμε υπογράψει! (προφανώς μονο οι υπογραφές των δανειστών μας ισχύουν και είναι αδιαπραγμάτευτες ενώ οι δικές μας είναι λάστιχο) Όχι , δεν φταίει ο Τσίπρας για όλα αυτά, φταίνε τα αφτιά που τον ακούνε και τον παίρνουν στα σοβαρά.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Geros 07/01/2015 14:14:11

   .... Οι μεταρρυθμίσεις αυτές ούτε υπάρχουν, ούτε επιχειρήθηκαν, ούτε και μελετάει κανένας να τις εφαρμόσει στο εγγύς ή απώτερο μέλλον. Εκείνο που υπάρχει είναι μία “αντιμνημονιακή” αντιπολίτευση, που συναγωνίζεται (και λόγω θέσεως υπερφαλαγγίζει) σε παραλογισμό και υποκρισία μία “αντιμνημονιακή” κυβέρνηση. Που αμφότερες παραπλανούν με τραγικό τρόπο τους κατοίκους της χώρας, προς τους οποίους δεν είχαν ποτέ το θάρρος να εξηγήσουν ότι δεν γίνεται να εργαζόμαστε με όρους Βόρειας Αφρικής και να καταναλώνουμε με όρους Βόρειας Ευρώπης. Και που δεν έχουν κανέναν άλλον στόχο στο οπτικό τους πεδίο εκτός από το να “απελευθερωθούν” από τον ξένο έλεγχο ώστε να μπορέσουν να δανεισθούν και πάλι και να ακολουθήσουν “αναπτυξιακές πολιτικές” “δημοσιονομικής επέκτασης” “ρίχνοντας χρήμα στην αγορά”. .... Χωρίς να έχουν ούτε αυτοί, αλλά ούτε και οι ψηφοφόροι τους, συνειδητοποιήσει ότι ακριβώς αυτές οι “αναπτυξιακές” πολιτικές έφεραν την κατάρρευση, γιατί ήταν το πυρηνικό όπλο μαζικής καταστροφής το οποίο στην διάρκεια της δεκαετίας 2000-2010 εκθεμελίωσε πλήρως την ελληνική οικονομία, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά όποιον επιχειρούσε να καταστεί παραγωγικός και πλουτίζοντας άμετρα όποιον υπηρετούσε τον μεταπραττισμό και τον παρασιτισμό. Το κυριότερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται για την τιτάνια αυτή σύγκρουση χωρίς να διαθέτει το πιο στοιχειώδες όπλο, δηλαδή ένα εθνικό νόμισμα (το οποίο για να τυπωθεί, να εισαχθεί στην οικονομία και να γίνει αποδεκτό ως μέσο συναλλαγής και οικονομικού λογισμού θα χρειαζόταν τουλάχιστον μία δεκαετία, οπότε δεν υπάρχει λόγος και να το συζητάμε). Εξ αιτίας αυτής της μικρής λεπτομέρειας, όμως, δεν μπορεί να γίνει ούτε καν Ζιμπάμπουε: εάν, δηλαδή, εκδηλωθεί κρίση ρευστότητας, δεν θα είναι σε θέση ούτε καν να πληθωρίσει την οικονομία της προκειμένου, τουλάχιστον, να μην απονεκρωθούν όλες οι ζωτικές της λειτουργίες. Μοιάζει με έναν άοπλο χωλό, ο οποίος επιπροσθέτως έχει και τα χέρια δεμένα με χειροπέδες, και ο οποίος, μόνο και μόνο επειδή “κάτι του φάνηκε” και “του την έδωσε“, ετοιμάζεται να επιτεθεί σε μία σιδηρόφρακτη στρατιά. Ποιά είναι η μοναδική του ελπίδα να επιβιώσει; Μα, να δείξουν μεγαθυμία οι “αντίπαλοί“ του και να τον λυπηθούν για την άμετρη ανοησία του. Όλο τό άρθρο http://www.naftemporiki.gr/finance/story/898307

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Geros 07/01/2015 15:37:23

   "Ο κόσμος επιβράβευσε την αμορφωσιά, τον αμοραλισμό και την συνωμοσιολογία δηλαδή!" Κάνετε λάθος αγαπητέ "Γέρο". Ο κόσμος έχει βαρεθεί να τον κοροϊδεύουν απατεώνες με αρμάνι και γραβάτες και βαρύγδουπα πτυχία. ο "Λαός" δεν έχει επιλογές. "Αποφασίζει" με βάση ό,τι του δείχνουν οι ελίτ που λυμαίνονται το κράτος. Ο "Λαός" δεν ξέρει στην πλειοψηφία του, ούτε έχει άμεση πληροφόρηση. Κρίνει με όσα βλέπει, που είναι ό,τι του δείχνει η κλεπτοκρατική ελίτ. Και σΑς μην ταυτίζουμε/τσουβαλιάζουμε τον "Λαό" μαζί με τα συστημικά κομματικά παράσιτα που μολύνουν ΟΛΟ τον ιστό του κράστους και της κοινωνίας. Πιστεύετε ότι ο "Λαός" -που όταν δεν τον επικαλούμαστε για να αυτοεπιβεβαιωθούμε πως είμαστε δημοκράτες, τον βρίζουμε αντιδημοκρατικά - δεν θα ήθελε να μην υπάρχει λαμογιά και να επικρατεί δικαιοσύνη; Να έχει ασφάλεια, να τον σέβεται το κράτος; Να μπορεί να εργάζεται με ειρήνη και να μην αισθάνεται ότι τον απειλούν κάθε 3 και λίγο οι γραβατοφορεμένες κεφαλές που όταν δεν τον απειλούν με καταστροφή τον επικαλούνται για να δικαιολογήσουν τις ανομίες τους; Δεν επέβαλε, δίκην μολυσματικής αρώστειας, ο "Λαός" την λαμογιά, την κλεψιά, την κουτοπονηριά, την διαφθορά σε ΟΛΑ τα επίπεδα του κοινωνικού μας βίου. Σε αναγκάζουν η κλεπτοκρατία και οι στήλες του να πληρώνεις μαύρα στον γιατρό σου για να κάνει την δουλειά του!!! και μου λκέτε πως φταίει ο "Λαός". Αρκετά με την προπαγάνδα...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Νίκος Αργεάδης 07/01/2015 16:15:47

    Καί ὅλες αὐτές τίς ἀγκυλώσεις τοῦ συστήματος θά ἀναλάβη ὁ μέχρι πρότινος καταληψίας νά τίς διορθώση, κ. ᾿Αργεάδη;

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Φωτεινή 07/01/2015 16:50:45

     Προφανώς όχι, αγαπητή Φωτεινή. ο Τσίπρας, μαζί με τους συνφτρόφους του, αλλά και τα κύρια στελε΄χη των κυβερνητικών κομμάτων, είναι τμήμα του συστή ματος. Εξ' άλλου, δεν έγραψα αυτό. Η κριτική μου είναι καλόπιστη και αντικειμενική, δίχως κομματικές παρωπίδες. Θα αντέστρεφα το ερώτημα, και θα έλεγα: Πως είναι δυνατόν να μην έχουν κάνει ούτε μία ουσιαστική μεταρρύθμιση εδώ και τόσα χρόνια; Και γιατί να τους πιστέψουμε, ξανά, όταν κατά κόρο χρησιμοποιούν τον φόβο ως εργαλείο πιθαναγκασμού του Έλληνα να τους ξαναψηφίσει; Για αριθμητικά δεδομένα και ανάλυση, κοινά αποδεκτά, δες εδώ:http://www.naftemporiki.gr/finance/story/898307/i-logiki-kai-to-xreos).

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Νίκος Αργεάδης 07/01/2015 22:30:16

      Γιά νά μήν ἐπαναλαμβάνωντε τά γνωστά, ὁ ῾Ελληνικός λαός δέν ἔδωσε αὐτοδυναμία στόν ΑΣ γιά νά ἐφαρμώση τό πρόγραμμα του. ᾿Εξακολουθῶ, καθώς καί ἡ πλειοψηφία τοῦ ῾Ελληνικοῦ λαοῦ, νά ἐμπιστεύομαι τόν ΑΣ. Βουλώνω τ᾿ αὐτιά μου στίς χρωματιστές σειρῆνες.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Φωτεινή 08/01/2015 18:41:19

      Αγαπητή Φωτεινή, δεν έφταιξε η έλλειψη αυτοδυναμίας για την απουσία μεταρρυθμίσεων που θα ξεκινούσαν την αποδόμηση του πελατειακού κράτους. Είναι η έλλιψη οράματος για την Ελλάδα από την πολιτική τάξη και τα στηρίγματά της που με νύχια και με δόντια κρατιούνται στην εξουσία, απειλώντας τους Έλληνες.

     • Νίκος Αργεάδης avatar
      Νίκος Αργεάδης @ Νίκος Αργεάδης 08/01/2015 18:41:57

      Έλλειψη, όχι έλλιψη...

  • ΚωσταςΧ. avatar
   ΚωσταςΧ. @ Geros 07/01/2015 17:23:19

   @ Geros:ειστε άλλος ενας που νομιζει ότι ο ελληνικος λαος είναι περιορισμένης αντιλήψεως! Μονο πολιτικους ταγους ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ εχουμε αγαπητε! όταν ο GAP ειπε 'λεφτα υπαρχουν' γιατι να μην τον πιστεψουν;κοτζαμ πρωθυπουργος το ελεγε! ο άλλος το επαιξε αντιμνημονιακος και του εκατσε ! Όταν αυτοι λενε παραμυθια ο κοσμάκης φταιει; Παρα κατω τωρα! δεν εχουμε οικονομολόγους; συνταγματολόγους επιστήμονες σοβαρους; εκατσε κανεις σοβαρα να εξηγησει στον λαο τι συμβαινει; ερμηνευουν τα οικονομικα και το συνταγμα κατά το δοκουν!Και στο τελος της γραφης ΑΥΤΟΥΣ τους ηγετες εχουμε (ολοι με υπουργικη προϋπηρεσία στα κομματα τους),ώστε να μην κανουν τους παρθενογεννητους! με αυτους πορευομαστε!

   • Geros avatar
    Geros @ ΚωσταςΧ. 07/01/2015 19:44:24

    Δεν λέω ότι όλος ο Ελληνικός λαός είναι περιορισμένης αντίληψης, λέω ότι ένα κομμάτι του είναι. Αν εσείς ταυτίζεστε με αυτό το κομμάτι δεν φταίω εγώ. Εγώ ούτε το λεφτά υπάρχουν ψήφισα, ούτε τις αρλούμπες του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς κοιτάξτε στον καθρέφτη και πείτε μας που ανήκετε ..... Όσο για το παραμύθι ότι αυτούς έχουμε και αυτούς ψηφίζουμε αφήστε το καλύτερα. Γιατί νομίζετε δεν πήρε η Ν.Δ. κάποιον από τους σπουδαίους οικονομολόγους που διαθέτει η Ελλάδα στα ψηφοδέλτια αλλά κάνει μεταγραφή την .... Γκερέκου? (για να μην νομίζεις ότι τα βάζω μόνο με τους άλλους) Γιατί η Γκερέκου κουβαλάει ψήφους ενώ οι σοβαροί άνθρωποι κόβουν ψήφους, και κόβουν ψήφους γιατί λένε αλήθειες που ο μέσος Έλληνας δεν θέλει να ακούσει.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 07/01/2015 12:56:45

  “Βόμβα από TUI: Έτοιμη σε ενδεχόμενη αλλαγή νομίσματος στην Ελλάδα MSN / Οικονομία / 1 ώρα πριν Προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος στην Ελλάδα είναι η TUI, η μεγαλύτερη εταιρεία τουρισμού της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt». Η εταιρεία διαβεβαιώνει μάλιστα τους πελάτες της ότι όχι απλώς δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, αλλά πολλά θα είναι φθηνότερα από ό,τι μέχρι τώρα. Σχεδόν κανείς δεν θυμάται τον Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος το 2011 πρωτοστατούσε για λίγες μέρες στα γερμανικά και ελληνικά πρωτοσέλιδα. Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωνε τότε με στόμφο ότι “κανένας Έλληνας ξενοδόχος δεν θα συμμετάσχει σε αυτό”. Εννοούσε έναν όρο για πληρωμές σε ευρώ, τον οποίο ήθελε ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας TUI να εισαγάγει στα συμβόλαια ώστε να είναι εξασφαλισμένος από τις απώλειες σε μια ενδεχόμενη επιστροφή στην δραχμή. Ο Ανδρεάδης έκανε λάθος. Σήμερα η TUI παρακολουθεί με χαλαρότητα την συζήτηση για μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», αναφέρει η εφημερίδα..”

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 07/01/2015 14:10:19

  Ο Τσίπρας τη δουλειά του κάνει.Αν ο λαός ακόμη ελπίζει και πιστεύει σε τέτοιους πολιτικούς κακό του κεφαλιού του.Πάντως αν κάποιο κόμμα χρειάζεται να δηλώσει οτι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες τότε σε αυτό το κόμμα κάτι δεν πάει καλά στο επικοινωνιακό κομμάτι

 4. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 07/01/2015 14:21:26

  - Είμαστε οι πράξεις μας. Ποτέ οι δηλώσεις μας. - Είμαστε οι επιλογές μας κι οι επιπτώσεις τους. Ποτέ οι αιτιάσεις κι οι ...αγαθές μας προθέσεις. - Είμαστε η καθημερινή μας πρακτική. Ποτέ οι βολικές μας θεωρίες. - Είμαστε αυτό το θετικό ή αρνητικό που η ανεξάρτητη δράση μας προκαλεί μέσα στην κοινωνία που ζούμε, πορευόμενοι ο ένας στον άλλον παράλληλα. - Είμαστε τελικά ο τυφλός εγωϊσμός κι η απληστία μας, που οι …μεγαλόσταυροι, τα προσκυνήματα και οι …κερδοφόρες δηλώσεις Χριστιανικής τάχα πίστης, δεν γίνεται ποτέ να …καμουφλάρουν. Αν η αγάπη απουσιάζει, δεν σώζουν τα ..χειροφιλήματα. Η ώρα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ , έφτασε πια για όλους μας! Οι πολιτικοί, πέρασε επί τέλους ο καιρός που καταφέρναν να παραπλανήσουνε τους αφελείς με δηλώσεις, με υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, με καπηλείες κάθε είδους, υποκρισία και φρούδες ελπιδοπωλήσεις. Στην αιμάσσουσα γονατισμένη Ελλάδα του 2015, με το 30% ανεργία και τον μισό πληθυσμό να ζεί στα όρια της φτώχειας ----http://www.kathimerini.gr/785432/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/o-misos-plh8ysmos-ths-elladas-sto-orio-ths-ftwxeias ----, στην έρμη Ελλάδα που διώχνει μακριά τα παιδιά της όταν δεν τα καταδικάζει στη μόνιμη μιζέρια και στον μαρασμό, στην Ελλάδα των κολλητών, των βολεμένων, των ευνοημένων, των ...ανέγγιχτων φοροκλεπτών και των κάθε είδους πλιατσικολόγων μεγαλονταβατζήδων εγκληματιών, πρόκειται να τεθεί το καίριο ερώτημα : '' Ποιά πατρίδα, ποιά ζωή, ποιά θέση μας αξίζει;'' Όλων εμάς των σιωπηλών, που πληρώνουμε καθημερνά με το αίμα μας την τραγική παρακμή, που εξ ανοχής επιτρέψαμε να επικρατήσει στη χώρα μας και στη ζωή μας…..Τι μας αξίζει τελικά; Ας το διεκδικήσουμε με πίστη και πάθος, ή ας συνθηκολογήσουμε για πάντα με τη φθορά….. Πιστεύω πως αυτή, είναι η τελευταία μας ευκαιρία να πράξουμε ως Έλληνες κι όχι σαν πρόθυμοι γονατισμένοι δούλοι, που εκχωρούν από δειλία τα πάντα. Ήρθε η ώρα να αποφασίσει ο καθένας μας λαμβάνοντας το βάρος της ευθύνης του. Παραπλανημένοι, ανήξεροι και αθώοι μετά απ΄όλα όσα ζήσαμε, δεν θα υπάρξουν. Ας ξεχωρίσουμε το κίβδηλο επί τέλους απ΄το γνήσιο. Τώρα πια σίγουρα, Μπορούμε.

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 07/01/2015 14:53:00

  Πως απαντά η ΝΔ στον κ. Σταθάκη και στους FT; ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ, γιατί αυτό είναι ουσία και όχι ιδεολογίες, αέρας κοπανιστός: (απο το in gr σημερα) Στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να εξουδετερώσει την «λαβή» των ολιγαρχών στην ελληνική οικονομία αναφέρεται ανταπόκριση των Financial Times από την Αθήνα, στην οποία φιλοξενούνται δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη. Αν και η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει αμφισβητούμενη οποιαδήποτε κίνηση σε βάρος των μεγιστάνων που κυριαρχούν σήμερα σε μεγάλα κομμάτια της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ωστόσο υπογραμμίζει πως θα μπορούσε να είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τους Έλληνες πολίτες όσο και από τους διεθνείς δανειστές. Ως «ολιγάρχες» η ανταποκρίτρια των Financial Times στην Αθήνα προσδιορίζει μια μικρή ομάδα ισχυρών Ελλήνων επιχειρηματιών που έχουν εκμεταλλευτεί τις πολιτικές διασυνδέσεις τους για να εξασφαλίσουν συμβόλαια και να εξοβελίσουν ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων και ξένων επενδυτών. Μάλιστα, επικαλείται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες υπήρξαν απρόθυμοι να χαλαρώσουν τον εναγκαλισμό των μεγιστάνων στην οικονομία, καθώς στηρίζονται σε αυτούς για να χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές εκστρατείες τους και να πληρώσουν τους εργαζόμενους των κομμάτων τους. Αναφέρεται δε και στις επικρίσεις που έχει δεχθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την τρόικα, σε ότι αφορά την απροθυμία του να κυνηγήσει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα της Νέας Δημοκρατίας. «Κάποιοι στην τρόικα αισθάνονται πως το βάρος του προγράμματος λιτότητας της Ελλάδας δεν έχει μοιραστεί δίκαια και πως οι επιχειρήσεις με πολιτικές διασυνδέσεις προστατεύθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία», τονίζουν χαρακτηριστικώς οι Financial Times. «Οι ολιγάρχες βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα μας. Θα είναι προτεραιότητα», δήλωσε για το θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, στους Financial Times. Σύμφωνα με τον ίδιο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε στο επίκεντρο τρεις τομείς της οικονομίας όπου οι ολιγάρχες είναι ιδιαίτερα δραστήριοι, ήτοι τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, τις κρατικές προμήθειες και το real estate. Η ιδιοκτησία των media, ιδιαίτερα στην τηλεόραση, θα είναι η πρώτη προτεραιότητα», δήλωσε ο κ. Σταθάκης. Υπογράμμισε ακόμη πως τόσο η παραχώρηση ύψους 950 εκατ. ευρώ του Ελληνικού και η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ύψους 1,2 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα επικυρωθεί από τη Βουλή μπορεί να ακυρωθούν. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα ο κ. Σταθάκης θεωρείται πιο φιλικός προς τις αγορές σε σχέση με άλλους συναδέλφους του στην «ανομοιογενή» ομάδα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Νίκος Κ. avatar
   Νίκος Κ. @ Uncle Stgm 07/01/2015 15:10:10

   Όλα αυτά αποδεικνύουν πόσο πρωτόγονοι είναι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο ο "φιλικός" στην ιδιωτική οικονομία Σταθάκης λέει τέτοια πράγματα να μην απορούμε για τους υπόλοιπους. Ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας λέγεται αυτό. Αναμένω απάντηση από τα ΜΜΕ (Πορτοσάλτε, Ρογκάκος θα έχουν κάτι να πουν).

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ Νίκος Κ. 07/01/2015 17:31:41

    Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα κύριε, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να προστατεύονται απολύτως κι απ΄την εκάστοτε κυβέρνηση. Aυτά είναι η Δικαιοσύνη, η Διαφάνεια, η Ισονομία και η Ισοπολιτεία .... Μήπως πρέπει κάποια στιγμή σ΄αυτή τη χώρα να επανατοποθετηθούν όλοι επί των αυτονόητων και η διαφθορά, το αλισβερίσι, η διαπλοκή, να μην αποτελούν ''έννοιες'' ταυτόσημες με το....ήθος των μαϊμού Επιχειρηματιών και των σκιτζήδων πολιτικάντηδων; Οι τζάμπα ...επιχειρηματίες της αρπαχτής, που αν δεν μασήσουν χαριστικά κρατικό (δηλαδή πανάκριβο δανεικό) χρήμα, τίποτε δεν ρισκάρουν και τίποτε δεν επενδύουν, τι ...δικαιούνται αλήθεια τάχα; Ανταλλακτική, αμφίδρομη και ιδιότυπη....ασυλία; Δε νομίζω. Καιρός ΟΛΟΙ αυστηρά, να επανακριθούν. Δεν είναι μόνο για τον έρμο απλό πολίτη ετούτη η αιμοβόρα κρίση. ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ για πολύ ακόμα. Έλυωσε το ...σοκολατένιο σπίτι, αλλά και τα ...σοκολατένια ανάκτορα. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΑ ΖΟΡΙΑ.....

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Νίκος Κ. 07/01/2015 18:16:06

    Ποινικοποίηση; "Επιχειρηματικότητα"; Χρωστάνε τα κέρατά τους, στον Χαρδούβελη, αλλά και στον Μιχάλη και στη Μιχαλου. Χώρια που κατέχουν παράνομες συχνότητες (με συνευθύνη προσώπων που υπόκεινται σε ποινικές ευθύνες υπουργών, ακόμη και με το τρύπιο συστημα που ισχύει)...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Νίκος Κ. 07/01/2015 18:20:01

    Ξέχασα τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία (τα αναχρηματοδοτεί ο ESM, εγγυούμαστε οι Έλληνες φορολογούμενοι, όμως άν φαλήρουμε θα πληρώσουν τα κορόιδα οι Γερμανοί, Γάλλοι, Ισπανοί... κτλ εργαζόμενοι). Έχουν κάθε λόγο και συμφέρον όλοι αυτοί μαζί να τους ξεσκίσουν. Ακόμη και η Λαγκάρντ φωνάζει. Τι θα κάνει, θα προστατεύσει τα λαμόγκ η ΝΔ;

    • Δημήτρης Κ. avatar
     Δημήτρης Κ. @ Uncle Stgm 08/01/2015 10:32:24

     Ρωτάς σαν να μην ξέρεις Θείο...Σού έδωσε την απάντηση ο συνσχολιαστής Νίκος Κ. "Ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας" λέγεται αυτό που ζητάνε ακόμα και οι νεοφιλελεύθεροι F.T. μαζί με την Λαγκάρντ!!! Εσύ δεν πήρες χαμπάρι? Θες να στα πει ο Πορτοσάλτες?

 6. SotR avatar
  SotR 07/01/2015 15:13:47

  Η κινδυνολογία που καλλιεργείται με πρωτοβουλία των Συμβούλων (;) του πρωθυπουργού ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα έρθει και η συντέλεια του κόσμου, θα γίνει «bank run», θα αδειάσουν τα ΑΤΜ, όπως επίσης και η μονότονη επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον Αλέξη Τσίπρα δεν αποδίδουν καθόλου στη συσπείρωση του κόσμου της ΝΔ. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαρκής επίκληση του grexit όταν θεσμικοί παράγοντες των Βρυξελλών και της Ευρώπης έχουν αλλάξει τακτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Πλησιάζει η ώρα που θα ψηφίσει ο λαός και μερικοί εδώ μέσα χλευάζουν τους ψηφοφόρους , τους ίδιους δηλαδή που μας ψήφισαν, ως ένα λαό περιορισμένης αντίληψης. Λες και δεν χρειαζόμαστε κάποιους να μας ψηφίσουν τώρα. Λες και τελείωσαν οι εκλογές και τις χάσαμε. Και αν τις κερδίσουμε; Τότε τι λαός θα είναι αυτός που θα μας έχει ξαναστηρίξει; Γιατί μωρέ να μειδιούμε κάποιον που έχασε την δουλειά του, ίσως και το σπίτι του, που δεν αντέχει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Υπάρχουν πολύ σοβαρές "πένες" εδώ μέσα στο Antinews, δεν είναι αυτός ο "ρόλος σας", πιστέψτε με. Κι αν δεν γίνουν όσα λέτε; Πόσοι από εσάς θα αναγκαστείτε να αλλάξετε ψευδώνυμο αργότερα; Πρέπει να αναδείξουμε το έργο το οποίο έχει κάνει ο πρωθυπουργός. Να μην τρομοκρατούμε , να δώσουμε ελπίδα. Η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση όσο επένδυε στο φόβο δεν καρπώνονταν τίποτα και το σκηνικό άλλαξε μόλις υιοθετήθηκαν τα 18 σημεία. Αυτά....κι άλλα που δεν είπα.

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 07/01/2015 16:10:28

  Αλ. Τσίπρας: “Η Ελλάδα μου δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη” Άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Corriere Della Serra / πηγή: Nαυτεμπορική / Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 @12:25 (ανανεώθηκε @14:09) http://bit.ly/1KlxdgzΟ κ. Αλ. Τσίπρας Τι εννοεί; “Η Ελλάδα μου” για να το μάθουμε κι εμείς οι αδαείς.

  • Hunter avatar
   Hunter @ η Dimi 07/01/2015 18:05:52

   Έχει υιοθετήσει κιόλας το ύφος του Τσαουσέσκου...

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ η Dimi 07/01/2015 19:22:55

   Αν το διατύπωνε ως εξής : "Η Πατρίδα μου η Ελλάδα δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη" θα το αντιλαμβανόσαστε. Μην προσπαθείτε να βρείτε συνωμοσίες εκεί που δεν υπάρχουν.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 09/01/2015 21:22:33

   Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μήνυμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ΔΕΝ είμαστε “Η Ελλάδα μου”, του κ. Τσίπρα. O οποίος έσπευσε να το συμμαζέψει. “H δική μου Ελλάδα δεν θα ζημιώσει την Ευρώπη”, μάς λέει τώρα. Προφανώς, αγνοεί ότι Μία και Μοναδική είναι η Ελλάδα, η Μητέρα της Ευρώπης. Και όπως είπε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εσταίν, πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας – Συμπρίγκηπας της Ανδόρρας (1974-1981): “Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν ένα παιδί χωρίς Πιστοποιητικό Γεννήσεως” http://bit.ly/1xZXBWD (© media-cache-ak0.pinimg) *Εurope without Greece is like a child without a Birth Certificate*

 8. airman avatar
  airman 07/01/2015 16:43:07

  Μια και μπήκε κι ο Μακιαβέλι στο χορό, ας δούμε κάποια από όσα το αποδίδονται:
  •Τους αντιπάλους σου ή πρέπει να τους παίρνεις με το μέρος σου ή να τους εκμηδενίζεις. (Αφιερωμένο στον κυρ-Φώτη) •Η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί ένας ηγεμόνας είναι αυτή που δίνουν οι άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν. (Αφιερομένο σε πολλούς πέριξ του Αλέξη) •Κάνε το κακό μια κι έξω, αλλά το καλό δίνε το σιγά-σιγά. (Αλέξη ότι είναι να κάνεις, μια κι έξω) •Ποτέ μην προσπαθείς να κερδίσεις με τη βία αυτό που μπορεί να αποκτηθεί με πονηριά. (Αυτό με την πονηριά θέλει προσοχή) •Η υπόσχεση που δόθηκε ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος που δεν κρατήθηκε είναι μια αναγκαιότητα του παρόντος. (Αυτό είναι ότι πρέπει για την κωλοτούμπα) •Έναν ηγέτη πρέπει να τον φοβούνται και να τον αγαπούν. Αν δεν γίνεται και τα δύο, τότε καλύτερα μόνο να τον φοβούνται. (Αλέξη άλλο να τον φοβούνται κι άλλο να τον μισούν, πρόσεχε στην πορεία) •Ο καθένας βλέπει αυτό που φαίνεσαι. Λίγοι καταλαβαίνουν αυτό που είσαι. •Ο απλοϊκός λαός πάντα παρασύρεται από την εξωτερική εμφάνιση, και ο κόσμος αποτελείται κυρίως από απλοϊκούς. (Αλλάζουμε την "εξωτερική εμφάνιση" με το "φαίνεσθαι" και ταιριάζει κουτί) •Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. (Κανένα σχόλιο) •Σε ένα ηγεμόνα δεν λείπουν ποτέ οι νόμιμοι λόγοι για να παραβεί μια υπόσχεση. (Αυτό είναι ότι πρέπει για μετά την κωλοτούμπα) •Οι άνθρωποι ξεχνούν ευκολότερα το θάνατο του πατέρα τους παρά την απώλεια της περιουσίας τους. (Αυτό Αλέξη είναι δίκοπο μαχαίρι) •Προκαλεί κανείς το ίδιο μίσος με τις καλές πράξεις όσο και με τις κακές. (Κι αυτό είναι επίσης δίκοπο μαχαίρι Αλέξη) •Δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό για τον ηγεμόνα από το να φαίνεται ότι είναι θρήσκος. (Ο Αλέξης είναι ... αναποφάσιστος ακόμα)

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ airman 07/01/2015 20:29:56

   Ωραίο το αφιέρωμα και οι παραλληλισμοί airman.

  • Naruto avatar
   Naruto @ airman 08/01/2015 10:24:53

   Στο βιβλίο του << ο Ηγεμών >>ο Μακιαβέλι περιγράφει γενικά την συμπεριφορά των κρατούντων την εξουσία και φυσικά ισχύουν για όλους τους πολιτικούς χωρίς διακρίσεις . Παραφράζοντας μια άλλη ρήση: κανένας πολιτικός δεν μπορεί να πάει στον παράδεισο αν υπάρχει έστω και μία θέση κενή στην κόλαση .

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 07/01/2015 17:58:41

  "Ουδόλως ενδιαφέρει αν ο Τσίπρας πιστεύει στο Θεό ή στον Βελζεβούλη. Ποιο πολύ σημασία έχει το ποιον του ατόμου παρά τα πιστεύω του." Για όποιον δεν πιστεύει σε τίποτε ίσως δε μετράει το τι πιστεύει ο Τσίπρας, ο Σαμαράς ή όποιος άλλος. Τι σύμπτωση όμως, ο άθεος Τσίπρας, ο σατανιστής Μιχαλολιάκος και ο σχισματικός Καμμένος να είναι συνεργάτες στο έργο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας, ρίχνοντας με δόλιο τρόπο την Κυβέρνηση του χριστιανού Σαμαρά που δε μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για δόλο σε κάτι ενώ έχει διαχειριστεί υπουργεία όπως το εξωτερικών και το πολιτισμού και κυβέρνησε 2,5 έτη, επαναφέροντας την Ελλάδα μας σε τροχιά μικρής έστω ανάπτυξης εδώ και 6 μήνες, πράγμα που δεν ανέμενε ΚΑΝΕΙΣ τότε. Και κάτι που ίσως έχει τη σημασία του. Σε όποιον πιστεύει κάποιος, δείχνει σε ποιον θέλει να μοιάσει. Ο άθεος στο τίποτα (υπάρχει μόνο για πάρτη του), ο σατανιστής στον Εωσφόρο και ο αληθινός χριστιανός (λίγοι είναι αυτοί δυστυχώς) στον Ιησού Χριστό οι άνδρες και στην Παναγία η γυναίκες. Όλοι καταλαβαίνουν εύκολα ότι θα είμασταν παράδεισος επί της γης αν είμαστε οι περισσότεροι έστω ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Αλλά δεν...

  • Naruto avatar
   Naruto @ Γεώργιος Τ. 08/01/2015 10:35:02

   Φίλε Γεώργιε ασφαλώς και μας ενδιαφέρει τι πιστεύει ο Τσίπρας , διότι η πίστη διαμορφώνει το ποιόν του ατόμου ,παράδειγμα οι τζιχαντιστές . Εγώ προσωπικά δεν θα ψήφιζα ποτε για εκπρόσωπό μου κάποιον που δεν έχει φόβο θεού μέσα του .

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 07/01/2015 19:06:11

  Marketwatch: " Γιατί η Ελλάδα αποτελεί τώρα ευκαιρία για τους επενδυτές " / NewMoney.gr / 07 Ιανουαρίου 2015 @17:19 http://bit.ly/14o7ovj Βαρόνος Nathan Rothschild: “N' αγοράζεις όταν το αίμα κυλάει στους δρόμους (έστω κι αν αυτό το αίμα είναι το δικό σου), και να πουλάς υπό τους ήχους της τρομπέτας." Έμαθαν ..

 11. υαλτις avatar
  υαλτις 07/01/2015 23:21:58

  "Φτάνει πια λοιπόν με τους κάλπικους πολιτικούς που θέλουν να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό με τη «λάμψη» τους. Δεν κοστίζουν ούτε μια… δεκάρα." μαλλον θελατε να πειτε "δεν αξιζουν ουτε μια δεκαρα¨" γιατι αν μιλαμε για κοστος ,θα μας κοστισουν καποια δις

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 09/01/2015 22:32:59

  Δίνετε δεκάρα και εισπράττετε απαξία, δίχως τέλος, μέση και αρχή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.