Μια ζωή καταδικασμένοι
07/03/2015 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια ζωή καταδικασμένοι

Έχουμε τους κυβερνώντες που μας αξίζουν, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Γράφουμε τον τελευταίο καιρό, από τότε που μας προέκυψε το ιστορικό ατύχημα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μας φταίει ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Πανούσης, η κυρά Τασία ή ακόμη και η Ζωή η μάγκισσα που έχει κάνει άνω - κάτω τη Βουλή. Τους κριτικάρουμε για τις ανοησίες που κάνουν. Στην οικονομική πολιτική απορούμε με τις κινήσεις Βαρουφάκη. Μένουμε έκπληκτοι με το γεγονός ότι κοροϊδεύουν τους δανειστές ή ότι δεν έχουν κανένα πρόγραμμα διατήρησης της χώρας στο κλαμπ της Ευρώπης. Ο Βαρουφάκης έχει γίνει ροκ σταρ την ίδια στιγμή που πολλοί γελάνε μαζί του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Κύπρο κάνανε όλοι πλάκα με τον Στουρνάρα και του λέγανε για τον μέγα οικονομολόγο, ενώ το αστείο της συνεδρίασης ήταν όταν κάποιος έλεγε «τρόικα» οι άλλοι γελώντας έλεγαν «όχι τρόικα, institutions».

Στο εσωτερικό μέτωπο διαβάζουμε ότι δεν έχουν μεταναστευτική πολιτική. Αφήνουν τους ξένους στην Ομόνοια δίνοντάς τους φυλλάδια για το που θα πάνε να φάνε κανένα πιάτο φαΐ

ή που θα κάνουν μπάνιο. Βγάζουν διαταγές για να ανοίξουν τα σύνορα ή τσακώνονται για το ποιος είναι ο πιο καλός φίλος του αλλοδαπού.

Απορούμε όταν βλέπουμε τον Καμμένο να θέτει σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική και άμυνα της χώρας.

Βλέπουμε την Αστυνομία να διαλύεται και οι μπαχαλάκηδες να καίνε το κέντρο με τα ΜΑΤ να μένουν ακίνητα. Η Ζωή… ζωή να’ χει μας κάνει να γελάμε και να κλαίμε ταυτόχρονα που την ψήφισε σχεδόν όλη η Βουλή και τώρα έχει γίνει «αρχηγός» της Χρυσής Αυγής.

Για να μην πούμε για τις διεθνείς σχέσεις όπου πλέον δεν μας εμπιστεύεται κανείς.

Όμως, γιατί απορούμε με αυτά που βλέπουμε; Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ; Τι κάνει ο Τσίπρας που δεν το είχε πει λίγο - πολύ προεκλογικά; Και για τις μαγκιές στην οικονομία μας είχε προϊδεάσει, και για την μεταναστευτική πολιτική, και για την ασφάλεια ή την άμυνα γνωρίζαμε. Γιατί μένουμε έκπληκτοι; Δεν πήραμε γουρούνι στο σακί. Ξέραμε τι ψηφίζαμε, όπως ξέρουμε κάθε φορά που πάμε στις κάλπες. Έχουμε τους κυβερνώντες που μας αξίζουν, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Είμαστε όλοι Συριζαίοι και ψεκασμένοι, ακόμη κι εκείνοι που στις κάλπες δεν συνήργησαν στο λάθος,

Η χώρα αυτή ρέπει προς το ατύχημα. Τις περισσότερες φορές είναι ο λαός που οδηγεί προς τη μια κατεύθυνση κι όχι προς την άλλη. Ιστορικά η Ελλάδα έχει κάνει τόσα πολλά λάθη και της έχουν κοστίσει τόσο πολύ όσο καμιά άλλη χώρα.

Ο λαός επέλεξε τους κοτζαμπάσηδες και τους Γερμανούς αντί για τον Καποδίστρια που ήθελε να μαζέψει ένα κράτος νεοσύστατο και απολύτως χύμα.

Ο λαός κατέβασε από το θρόνο τον Χαρίλαο Τρικούπη κι έβαλε τον Δηλιγιάννη κι έμεινε στην ιστορία η φράση «Ανθ’ ημών Γουλιμής». Οι Έλληνες έδιωξαν με τις κλωτσιές τον Εθνάρχη Βενιζέλο κι έφεραν το Γούναρη και τον Βασιλιά για να οδηγηθούμε στην Μικρασιατική Καταστροφή. Ο ίδιος λαός επέλεξε τον Ανδρέα Παπανδρέου αντί για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ο ίδιος έκανε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.

Κάθε φορά κι ένα ιστορικό λάθος με το τελευταίο να είναι από τα χειρότερα. Όχι γιατί ήταν ο Σαμαράς αλλά γιατί ο Τσίπρας είναι το ιστορικό ατύχημα που θα γίνει σύντομα δυστύχημα. Και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά προς το θετικό θα δυστυχήσει και η χώρα. Όμως, μην κλαίτε για το λάθος, πήραμε αυτό που μας αξίζει. Τον Βαρουφάκη θέλαμε αυτή τη στιγμή; Τον Βαρουφάκη έχουμε. Τη Χρυσή Αυγή θα αποθεώσουμε σε λίγο καιρό; Αυτή θα ψηφίσουμε και μετά θα κλαίμε για το έγκλημα.

Αγαπητοί συνέλληνες, όπως γράφαμε και πριν τις εκλογές, δεν αναγνωρίζεται το λάθος μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης. Μας κυβερνούν οι επιλογές και πρέπει να ζήσουμε μ’ αυτές. Κι επειδή δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το λάθος μας σε ένα μόλις μήνα γι΄ αυτό δίνουμε 70% αποδοχή στον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη, Γι΄ αυτό μένουμε με το στόμα ανοικτό όταν βλέπουμε να μη φοράνε γραβάτα ή να μιλάνε με δημιουργική ασάφεια. Και γι΄ αυτό θα βάλουμε τα κλάματα αν χάσουμε κάποια στιγμή τη Ζωή που θέλει να μείνει στην ιστορία. Και τέλος, επειδή το λάθος μας είναι πρόσφατο δεν εξοργιζόμαστε με τον διορισμό του ξαδέρφου Τσίπρα ή τις ατελείωτες ουρές στο ΙΚΑ. Για σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο Σαμαράς διόριζε το ξαδερφάκι του ή αν έπεφτε ξύλο έξω από κάποιο ΙΚΑ και στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ.

Ας ζήσουμε λοιπόν όσο αντέξει αυτόν τον σοσιαλιστικό αχταρμά που ψηφίσαμε. Κι όταν καταλάβουμε ποτέ το λάθος μας ελπίζουμε μόνο μην είναι πολύ αργά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eva avatar
  Eva 07/03/2015 07:38:21

  Ενα ποσοστό έχει τους κυβερνώντες που του αξίζουν.Αυτό που φήφισε συριζα. Κι αν λαβουμε υπ οψιν την αποχή το ποσοστο επι τις εκατό ποιο είναι? Οι υπόλοιποι εχουμε κυβερνώβτες που δεν μας αξίζουν. Οταν το 90% των μικροκαταθετών εχει αποσύρει χιλιάρικα (ούτε καν δεκάδες χιλάρικα) απο την τράπεζα για ποια στήριξη της κυβέρνησης μιλάμε?

 2. Eva avatar
  Eva 07/03/2015 08:26:03

  Μια παράκληση προς τις εταιρειςε δημοσκοπήσεων. Θα μας ενδιέφερε να πληροφορηθούμε αυτό το 70% που στηρίζει Τσιπρα και Βαρουφάκη που έκρυψε το πεντοχίλιαρο που σήκωσε απο την τράπεζα, και σε πια χώρα έστειλε τα μαυρα.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/03/2015 10:15:33

  Ότι ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τι του γίνεται είναι γεγονός.Αυτό συμβαίνει και για τις εκτιμήσεις του για τα διεθνή γεγονότα.

 4. airman avatar
  airman 07/03/2015 17:20:51

  "Μας κυβερνούν οι επιλογές και πρέπει να ζήσουμε μ’ αυτές" Σχεδιάζει ο κ. Κατρούγκαλος να μετατρέψει τις συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου στο Δημόσιο σε σχέση εργασίας μόνιμου προσωπικού. Και αυτό με τη δικαιολογία ότι πρέπει να απελευθερωθεί το καθεστώς της κινητικότητας από αγκυλώσεις και εμπόδια που οφείλονται στο νομικό πλαίσιο που διέπει την εργασία των 40.000 περίπου υπαλλήλων, το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό του μόνιμου προσωπικού. Δηλαδή ο μόνος τρόπος να αρθούν αυτά τα εμπόδια είναι η μονιμότητα; Ή μήπως ο προτιμότερος; Είναι πολλά και πολυτιμότατα τα ψηφαλάκια! Άσε που πρέπει να μη μείνει παραπονεμένος και ο κάθε Μπαλασόπουλος! Τί παραπάνω έχει δηλαδή ο Φωτόπουλος που έγινε μάγκας με τα τροφεία; Θα εγείρουν θέμα για "ρατσιτικές" διακρίσεις τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ! Άσε που είναι "ζεστή" και η Ζωή!

 5. Παράξενος avatar
  Παράξενος 08/03/2015 09:08:11

  Ο λαός δεν επέλεξε κοτζαμπάσηδες και Γερμανούς αντί για Καποδίστρια. Οι κοτζαμπάσηδες δεν ήταν κόμμα αλλά κοινωνική τάξη που προϋπήρχε. Τους Βαυαρούς μας τους έφεραν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Ενάντια στους Βαυαρούς ο λαός ξεσηκώθηκε πολλές φορές, και για Σύνταγμα, φανερώνοντας τον παραδοσιακά αντιαυταρχικό χαρακτήρα του, και όταν του κατέστρεφαν τα μοναστήρια, γιατί τότε δε νοηματοδοτούσε τη ζωή του με το 'ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε'. Ο λαός του 19ου αιώνα, που έκανε χωρίς τη βοήθεια κανενός κράτους συνεχείς αγώνες για την πολιτική του ανεξαρτησία ενάντια στους Τούρκους και αργότερα και τους Βούλγαρους, με αμέτρητους νεκρούς, δεν έχει καμία σχέση με το λαό του τέλους του 20ού αιώνα και του σήμερα, που η μόνη ανησυχία του είναι μήπως χάσει την άνεσή του και το εγώ του είναι τόσο φουσκωμένο που δεν αντέχει την παρουσία του άλλου. Όταν δεν κάνουμε αυτή την πολύ βασική διαπίστωση, δηλαδή ότι έχει συντελεστεί σε βάθος, μαζική αλλοτρίωση του ελληνικού λαού τους τελευταίους δυο αιώνες και έχει χάσει την ταυτότητά του, δεν ξέρει καν ποιος είναι, τότε είναι αδύνατο να καταλάβουμε ποιο είναι το πρόβλημα, πολύ περισσότερο να το λύσουμε. Συμφωνώ βέβαια με την ιδέα ότι έχουμε τώρα αυτούς που αξίζουμε. Το ότι δεν αξίζουν σε όλους μας δεν αλλάζει το συμπέρασμα. Όταν λέμε 'έχουμε αυτούς που αξίζουμε' δεν εννοούμε με το 'εμείς' τους Έλληνες αθροιστικά αλλά συνολικά, εννοούμε το συλλογικό υποκείμενο Έλληνες.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/03/2015 09:52:23

  O ίδιος λαός είναι.Οι "αγώνες" δηλαδή οι ένοπλες συγκρούσεις ή σε μικρότερη κλίμακα τα κάθε είδους επεισόδια και φασαρίες δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι οδηγούν στη δημιουργία οργανωμένης κοινωνίας.Πολλές φορές σημαίνει το αντίθετο. Μέσα στην επανάσταση του 1821 έγιναν δύο εμφύλιοι πόλεμοι που εξανέμισαν ουσιαστικά τα αρχικά κέρδη. Τον Κολοκοτρώνη τον έβγαλαν από τη φυλακή της Ύδρας μόνο όταν κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε άλλος για να αντιμετωπίσει κατά το δυνατόν τον Ιμπραήμ. Τον Καποδίστρια τον δολοφόνησαν οι Μαυρομιχαλαίοι που είχαν χάσει μια ντουζίνα ανθρώπους στον αγώνα κατά των Τούρκων και ο Μιαούλης ανατίναξε το πολεμικό ατμόπλοιο που είχε αγορασθεί με τα δάνεια του Λονδίνου.Μετά από όλα αυτά το να έλθει Βαυαρός βασιλιάς με το μνημόνιό του (ω,ναι) ήταν η μόνη λύση για να μην επικρατήσει χάος. Η ανικανότητα πειθαρχίας,συνεννόησης και δημιουργίας οργανωμένου κράτους εκδηλώθηκε και στη σημερινή εποχή της μεταπολίτευσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.