30/09/2009 16:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια από τα ίδια, σούπα με... ολίγον αλάτιΑυτός είναι ο τίτλος μας για την διακαναλική συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Μια από τα ίδια, σούπα με... ολίγον αλάτι. Όπου αλάτι η ανακοίνωσή του για τη δημιουργία τριών νέων υπουργείων, το οικονομικών για τα δημοσιονομικά, το υπουργείο Περιβάλλοντος  Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα έχει τη δημόσια τάξη, την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Παράλληλα, θα συγχωνευτούν τα δημόσια έργα με τις μεταφορές (χαράς ευαγγέλια για τους εργολάβους) σε ένα υπουργείο Υποδομών.

 Πέραν αυτών ο Γ. Παπανδρέου ήταν για ακόμη μια φορά αόριστος, δεν έδωσε βασικά σημεία της οικονομικής του πολιτικής, μίλησε περί ανέμων και υδάτων, δεν απάντησε σε ερωτήματα για το πώς θα αλλάξει το φορολογικό σύστημα και άλλα τέτοια. Υπάρχουν πάντως, και ορισμένα σημαντικά ερωτήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

1. Πώς θα φτιάξει νέα υπουργεία αλλά από την άλλη θα κάνει μικρότερο κυβερνητικό σχήμα; Ή μήπως το πρόβλημα είναι οι περισσότεροι υπουργοί σε ένα σχήμα. Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι η διόγκωση του κρατικού μηχανισμού με νέους εμπειρογνώμονες, επιτροπές και υποεπιτροπές, γενικές γραμματείες και άλλα τέτοια

2. Όταν λέει ότι θα καλέσει ξένους οικονομολόγους, λαμπρά μυαλά και άλλα τέτοια όμορφα και ωραία, μήπως θα πρέπει να απαντήσει πώς θα τους πληρώσει ή θα έλθουν γιατί επιτελούν φιλανθρωπικό έργο και θα σώσουν την Ελλάδα; Δηλαδή θα έλθει ο μέντορας του κ. Παπανδρέου ο γνωστός Τζ. Στίγκλιτς για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα μας; Κατ' αρχάς αν έλθει θα πάθει σοκ από την κατάσταση που θα βρει στην Ελλάδα. Από την άλλη τι θα κάνουν οι κομματικοί του ΠΑΣΟΚ, η Λ. Κατσέλη, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, η Άννα Διαμαντοπούλου κ.λπ. Θα βλέπουν τους ξένους νομπελίστες να αλωνίζουν κι αυτοί απλά θα εκτελούν; Μάλλον για μπάχαλο μας μυρίζεται

3. Λαμπρή η ιδέα της συγχώνευσης των δημόσιων έργων με τις μεταφορές αφού έτσι οι μεγαλοεργολάβοι θα έχουν να συνεννοούνται με έναν υπουργό και δεν θα τρέχουν οι καημένοι από υπουργείο σε υπουργείο για να πάρουν κανένα διαγωνισμό.

4. Το ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους του ΠΑΣΟΚ και στελέχους της κρατικής μηχανής είναι ωραίο για να είναι αληθινό και φυσικά ξεχνιέται αμέσως μετά την απομάκρυνση από την κάλπη

5. Είπε ότι θα πληρώσουν οι πλούσιοι αλλά δεν μας είπε ποιοι είναι τελικά οι πλούσιοι στην Ελλάδα. Χρησιμοποίησε ατάκες... Περισσού, ότι το κεφάλαιο φορολογείται με 15% και η εργασία με 40%. Καλές οι μαρξιστικές γνώσεις του κ. Παπανδρέου αλλά να δούμε με ποιο τρόπο θα κάνει αναδιανομή του πλούτου γιατί ούτε αυτό μας το εξήγησε. Η γενικολογία περί μείωσης φόρων για εισοδήματα κάτω από 30.000 ευρώ δεν εξηγούν τίποτε.

6. Ερωτώμενος για τους νταβατζήδες είπε το αυτονόητο: Ούτε θα τους συντρίψει, ούτε θα υποκύψει. Με άλλα λόγια τα έχει βρει μαζί τους και προχωρούν στη βάση μιας “καθαρής σχέσης”. Ο νοών νοείτω...

7. Τέλος για Υγεία και Παιδεία επανέλαβε τις ίδιες αοριστίες, για αύξηση των κονδυλίων, αλλά από που θα βρεθούν τα χρήματα... έτερον ουδέν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. viewer avatar
  viewer 30/09/2009 16:40:04

  Τϊποτα δεν του βγαίνει πλέον. η πιτσιρικαρία πήρε στο ψιλό το σποτάκι του ΠΑΜΕ.Απολαύστε http://www.youtube.com/watch?v=TCmrYRPITXo&feature=response_watch

  • boanerges avatar
   boanerges @ viewer 30/09/2009 17:25:01

   Το εν λόγω σποτ είναι έωλο και παντελώς παραπλανητικό, για να μην πω παπατζίδικο και αγύρτικο.
   Έχετε δει σε καμία προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ να κυριαρχούν οι ελληνικές σημαίες όπως σε αυτό το σποτάκι; Στο σποτ εμφανίζονται μόνο ελληνικές σημαίες και καμία του ΠΑΣΟΚ- ο πράσινος ήλιος φαίνεται στο τέλος του διαφημιστικού κάπου στο βάθος. Προφανώς περνάνε τον κόσμο για παντελώς χαζό που δεν παίρνει χαμπάρι!

 2. Υ. avatar
  Υ. 30/09/2009 16:44:34

  Απολαύστε μια από τις απαντήσεις του ΓΑΠ, στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε:
  “Αν το πασόκ γίνει κυβέρνηση, θα φέρω ξένους οικονομολόγους και ειδικούς”

  Τι σημαίνει αυτό?
  ΥΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 3. viewer avatar
  viewer 30/09/2009 17:01:42

  Να υποθέσω ότι έχει στο νου του ξένους οικονομολόγους του ΔΝΤ;

  • Anonymous avatar
   Anonymous @ viewer 30/09/2009 17:45:57

   ακουσα χτες (στο bluesky το Χατζαρα)για μονιμο υφυπουργο οικονομικων απο Δ.Ν.Τ η Ε.Ε.

 4. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 30/09/2009 17:30:51

  παντως συμβουλες απο Αλογοσκουφη και Παπαθανασιου δεν θα ζητησει!!!

 5. ataktos avatar
  ataktos 30/09/2009 17:45:51

  στο χωριό μου οι κάτοικοι( αγρότες και οι κτηνοτροφή) έχουν μεταλλαχτεί...και δεν καταναλώνουν καθόλου κατσικίσιο και πρόβειο γάλα και κρέας (τους βρωμάει λένε).... μόνο μοσχαρίσιο και χοιρινό (εισαγωγές), ...μετά περιμένουμε άσπρη μέρα …και πράσινη οικονομία .Είμαστε για γέλια και για κλάματα .

 6. Factorx avatar
  Factorx 30/09/2009 17:46:42

  Αυτό τι λέει; Ξέρει κανείς;

  http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=6152&Itemid=83

  • qaz avatar
   qaz @ Factorx 30/09/2009 18:17:44

   Τι είναι αυτό;;Πρώην κρατικοί αξιωματούχοι;;και γιατί επηρεάζει αυτό;;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Factorx 30/09/2009 18:26:22

   Μήπως έχει σχέση με κάποια σκάνδαλα της (αγροτικής νομιζω) τράπεζας στη ΝΥ επί εποχής Ανωμερίτη; Δεν παραγράφηκαν για τους αμερικανούς.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Strange Attractor 30/09/2009 18:55:05

    α) δεν έχω ιδέα... β) οι Αμερικάνοι θεωρητικά ξέρουν περισσότερα για την Ζήμενς και όχι μόνο από εμάς... γ) δεν θυμάμαι Αγροτική στις ΗΠΑ, η ΕΤΕ είχε μέσω θυγατρικής της κατι προβληματάκια αλλά έχουν κλείσει. Τι να σπεκουλάρω από πηχαίους τίτλους... κάποια αποκάλυψη για διεθνείς μίζες;

 7. eleftheros avatar
  eleftheros 30/09/2009 18:09:15

  Ότι και να είναι θα το θάψουν τα Γιωργοκάναλα.
  Να μην έχεις καμμία αμφιβολία.

 8. DIKAIOS avatar
  DIKAIOS 30/09/2009 18:10:21

  Στημένο ματς είδαμε το απόγευμα...τόσο στημένο που θύμιζε πρωτάθλημα του γαύρου.

 9. DIKAIOS avatar
  DIKAIOS 30/09/2009 18:13:17

  "Διπλασιασμός της προσβασιμότητας των οικογενειών στα νηπιαγωγεία!"
  ΑΜΗΝ

 10. kirdou avatar
  kirdou 30/09/2009 18:14:43

  Ο κυριος Τραγκας στο Αλτερ χαρακτηρισε τον Γιωργακη σοβαρο πολιτικο με σχεδιο και ετοιμο να κυβερνησει την χωρα....Τι αλλο θα ακουσουμε σε αυτη την προεκλογικη περιοδο!!!!!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ kirdou 30/09/2009 19:42:28

   Δεν ξέρω τίνος είναι ο Αλτερ τώρα, αλλά επί Πασόκ, ήταν πασόκοι του σκοτωμού.

 11. Δημήτρης Μαγκούτης avatar
  Δημήτρης Μαγκούτης 30/09/2009 18:33:12

  Ισως είδα άλλη συνέντευξη γιατί είδα και κατάλαβα άλλα.
  Σας διέφυγε η μεγαλύτερη ανατροπή στην κομματικοκρατία στην Ελλάδα. Ολοι οι Διευθυντές και Γενικοί Γραμματείς θα μπαίνουν με ανοικτή δημόσια διαδικασία με επιλογή βάσει προσόντων και όχι κόμματος.

  Γιά τα υπόλοιπα εξηγούμε αντίστοιχα:
  1.Νέα υπουργεία (όπως ασφάλειας του πολίτη) που αντικαθιστούν υπάρχοντα αλλά και συγχώνευση "συναρμόδιων" υπυργείων. Ολοι φωνάζουμε γιά γραφειοκρατία (4-10 υπογραφές υπουργών) και όταν αντιμετωπίζεται το απαξιώνουμε.
  2. Γιά τους ξένους οικονομολόγους αναφέρθηκε σε Ελληνες της διασποράς και εγχώριους όπως και σε διακεκριμένους (νομπελίστες) ξένους. Τι ακριβώς δεν σας αρέσει;Και τι ακριβώς σας αρέσει στην υπάρχουσα κατάσταση;
  3. Η συγχώνευση υποργείων ίδιου αντικειμένου σας μοιάζει εξυπηρέτηση των νταβατζήδων ή προσπάθεια εξορθολογισμού, αναπτυξιακού σχεδιασμού και μείωσης γραφειοκρατίας;
  4.Ο διαχωρισμός κράτους-κόμματος, με απόλυτο τρόπο όπως εκφράστηκε, είναι αίτημα ολόκληρου του λαού. Δεν κάνετε κριτική σε όσους δεν το έκαναν;
  5. Είναι γενικότητα η μείωση φορολογίας γιά εισοδήματα κάτω των 30.000; Είναι γενικότητα η φορολόγηση των μερισμάτων από μετοχές όσο και ο μισθός αντί γιά μειωμένη κλίμακα που ισχύει; Και αλήθεια η ΝΔ τι αντιπροτείνει; Ακούσατε τίποτα που δεν άκουσα εγώ;
  6. Οι νταβατζήδες είναι επιχειρηματίες και media. Είπε ο Παπανδρέου το απλό και δημοκρατικό, οι επιχειρηματίες θα λειτουργούν ως επιχειρηματίες, τα ΜΜΕ θα ενημερώνουν τον πολίτη και η εκλεγμένη κυβέρνηση θα κυβερνά. Διαφωνείτε σε κάτι; Μήπως ισχύει και σήμερα;
  7. Το 5% στην Παιδεία δεν είναι καθόλου αόριστο. Τώρα γιά το που θα βρεθούν τα λεφτά δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στα επίσημα στοιχεία γιά το πηγαίνουν οι δαπάνες του Ελληνικού κράτους σήμερα και θα ικανοποιηθείτε πλήρως.

  Ομως το σημαντικότερο το είπα στην αρχή. Και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

  Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Δημήτρης Μαγκούτης 30/09/2009 19:27:29

   Αγαπητέ Δημήτρη

   Θα μπορούσα και θα ήθελα να σου απαντήσω και να καταρρίψω ένα προς ένα αυτά που αναφέρεις.
   Επειδή όμως σε λίγο παίζει Μπάγιερν και πρέπει προηγουμένως να γευτώ πριν κρυώσει και τη μαρινάτη σκωταριά που ετοίμασε η γυναίκα μου, δυο μόνο λόγια.

   Ως προς την άνευ αριθμού εισαγωγική σου αναφορά. Η ανοικτή δημόσια διαδικασία τι χαρακτήρα θα έχει? Υποθέτω προκήρυξη και υποβολή αιτήσεων. Από εκεί και πέρα? Η επιλογή πως θα γίνεται? Μέσω ΑΣΕΠ? Συστατικά και συνεντεύξεις? Τα συστατικά, από που? Από κομματικά στελέχη? Τι συνεντεύξεις? Μα τις συνεντεύξεις το πασόκ τις αποκήρυξε.

   Πάμε παρακάτω. Αναφορά #1. Χιλιοειπωμένο το παραμύθι της κατάργησης ή/και συγχώνευσης υπουργείων. Το προσπάθησε και η ΝΔ με το ΥΠΕΣ και ΔΤΑΞ. Δεν πέτυχε.
   #2. Σε παραπέμπω στην αναφορά μου στην αρχή του άρθρου.
   #3. Ίδιο όπως το #1
   #4. Ο διαχωρισμός κράτους-κόμματος μπορεί να είναι αίτημα του λαού, όχι όμως της κομματικής νομενκλατούρας του “συστήματος πασόκ”
   #5. Θα φορολογούνται τα μερίσματα των ντόπιων μικροεπενδυτών. Άντε να δούμε αν θα φορολογήσει και αυτά των ξένων Funds που επενδύουν σε ελληνικές μετοχές. Αν το κάνει? Αντίο ξένα κεφάλαια που επενδύονται στο Ελλάντα.
   #6. Μήπως ζεις αλλού? Δεν βλέπεις TV? Δεν διαβάζεις Τύπο? Όλοι οι νταβατζήδες και τα ΜΜΕ αβαντάρουν το Γωγάκι.
   #7 για να τελειώνουμε. 5% σε βάθος τριετίας είπε.

   Τελικά πήρα φόρα και σου απάντησα σε όλα.

  • don avatar
   don @ Δημήτρης Μαγκούτης 30/09/2009 19:38:48

   Απορώ πως επιμένει αυτός ο άνθρωπος να κυβερνήσει ένα τέτοιο τρελοκομείο. Βρισκόμαστε στο χείλος της χρεωκοπίας, όπως και το '93, και οι άλλοι ρωτάνε... 'που θα βρείτε τα λεφτά'. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν κάνουν ερωτήσεις παιδιά... Απλά ζητάνε συγνώμη και συγχώρεση γονυπετείς.
   Μόνο Καραμανλής της πρέπει αυτής της χώρας. Πάμε παιδιά... Παρέα με το Τζιμπουτί...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Δημήτρης Μαγκούτης 30/09/2009 19:49:58

   Το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρεις;

   Οι Δ/ντες βγαίνουν από ΥΣ που την σύνθεση την ελέγχει η πολιτική ηγεσία (3) και 2 είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι.
   Καληνύχτα λοιπόν, εκτός αν το εφάρμοσε όπου ήταν Υπουργός και δεν το θυμάμαι...

   1. Θα φέρει ο Υπουργός το πολιτικό γραφείο με Δ/ντη, συμβούλους και μετακλητούς; Επειδή ακούω για πάταξη της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο όπου εργάζομαι τα τελευταία 22 χρόνια, λύνεται με ένα απλό τρόπο σε 24 ώρες: μηχανογράφηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση (όχι Κόκαλης και Αθανασούλης: ΤΑΧΙS, σύζευξης, ΑΠΔ, κλπ).
   Μόνο που η τυποποίηση που επιφέρει η μηχανογράφηση εξαφανίζει τους διεκπεραιωτές και πονάει το ταμείο των ....κρατούντων.
   2. Ξένοι Οιονομολόγοι; Μάλιστα, μπορείς να μου πεις μια χώρα που έχει, θυμάμαι μόνο την εταιρεία των Δυτικών Ινδιών.
   Πως παραχωρείς εκτελεστική εξουσία σε ξένους οικονομολόγους; Εσωτερική πληροφόρηση και στρατηγικός σχεδιασμός μιας χώρας σε μεταγραφές εταιρειών; Βέβαια δεν έχουμε πρόβλημα ως χώρα, άκου σχεδιασμός....
   3. Μείωση γραφειοκρατίας είναι τα 15 Υπουργεία με 45 Υφυπουργούς; Ας κλείσει αν τολμά όλα τα Προεδρεία και τα ΔΣ ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και κρατικών ΑΕ.....
   4. Φαντάζομαι ότι δεν ήταν Υπουργός ποτέ......
   5. Οικογενειακό, Ατομικό, τι θα γίνει με την αυτοτελή φορολόγηση; Γιατί και συνδικαλιστές δηλώνουν εισόδημα από μισθωτές εργασίες 1,000 € και μερικές χιλιάδες από επιτροπές, ΔΣ, κλπ Απλά τα δεύτερα έχουν αυτοτελή ....εξυπηρέτηση...
   6.Φαντάζομαι θα δώσει άδειες στα ΜΜΕ; Θα κόψει τις κρατικές επιδοτήσεις ...συγνώμη διαφημίσεις; Θα κλείσει όσα ΜΜΕ μπαίνουν μέσα;
   7. Να δεις πως τον έλεγαν πριν μερικά χρόνια ένα Υπουργό Παιδείας, πως τον έλεγαν.....

   Λοιπόν η ΝΔ θα χάσει για όσα δεν έκανε και για όσα λάθη έκανε.
   Μην το παίζουν μερικοί όμως αλεξιπτωτιστές, έχουν κυβερνήσει, έχουν διοικήσει, έχουν κομματικό κράτος, έχουν γραφειοκρατία, έχουν διαπλοκή κλπ
   Αν το θέμα είναι ποιο είναι το καλύτερο τέρας:

   -πράσινο
   ή
   -μπλε

   ας πουν αλλού τα παραμύθια......

   ΥΓ

   φαντάσου στους "εγχώριους" δεν συγκαταλέγει τον κ Παπαδήμο, ααα ξέχασα λάκισε από το όραμα της πράσινης ανάπτυξης.....

  • NS avatar
   NS @ Δημήτρης Μαγκούτης 30/09/2009 20:18:22

   Αγαπητέ ΔΜ,
   Είδα την ίδια συνέντευξη και απ΄ότι κατάλαβα όλα είναι θέμα ερμηνείας (ίσως φταίει και η γλώσσα):
   1. και 3. ΟΚ αλλά θα φανεί στην πράξη. Διότι λιγότερα υπουργεία δεν σημαίνει και μικρότερα υπουργεία (π.χ. Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών: 2 σε 1). Το θέμα είναι (αν θέλεις εξορθολογισμό, αναπτυξιακό σχεδιασμό και μείωση γραφειοκρατίας) να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι/ αρμόδιοι(μπουχαχα). Θα το κάνει αυτό το κόμμα που η κύρια κομματική του βάση είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι? Προς το παρόν δεν τολμά να το διανοηθεί.
   2. In Greek: Άλλο "ξένοι οικονομολόγοι" και άλλο "Έλληνες οικονομολόγοι του εξωτερικού"
   4. ΟΚ αλλά δεν θυμάμαι να άκουσα συγκεκριμένα από τον ΓΑΠ σε τι θεωρεί ότι θα συνίσταται ο διαχωρισμός αυτός, δηλ. με ποιά μέτρα θα πραγματοποιηθεί - το κριτήριο του επιτυχούε διαχωρισμού βρε παιδί μου! (π.χ. φυσικός διαχωρισμός - να είναι όλοι οι παπάδες στο Άγιον Όρος). Αλλιώς ισχύει και η δήλωση (με απόλυτο τρόπο πάντα) ότι "Όλα θα είναι καλύτερα άν με ψηφίσετε" Κι αυτό απόλυτο είναι!
   5. (α) η μείωση φορολογίας γιά εισοδήματα κάτω των 30.000 χωρίς να λές πόσο είναι γενικόλογο (σήμερα η κλίμακα στους μισθωτούς είναι για -18.000= 0% και για 18.000-45.000=25% βλ. http://www.supportonline.gr/main.php?id=177) Δηλαδή πόσο θα το μειώσει, 20 ευρώ? 100 ευρώ? 2.000 ευρώ? Έχει κάποια διαφορά.
   (β) η φορολόγηση των μερισμάτων από μετοχές όσο και ο μισθός αντί γιά μειωμένη κλίμακα δεν είναι γενικόλογο. Αυτό που είναι γενικόλογο στην εξαγγελία είναι που και πόσο θα ωφελήσει αυτό την οικονομία ως σύνολο. Γιατί άν αυτό σημαίνει ότι η επένδυση σε ελληνικές εταιρείες θα γίνει είδος προς εξαφάνιση λόγω της ραγδαίας αύξησης της φορολογίας από 10% έως και 40% (τόσο είναι η κλίμακα), να το βράσω. Ποιά είναι τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα κρατήσουν τους επενδυτές να μη φύγουν? Αν το άκουσες από τον ΓΑΠ πές το μας και μας!!!
   6. Σωστός! Αλλά δεν θυμάμαι ποτέ πολιτικό να είπε το αντίθετο (π.χ. να εξήγγειλε ότι θα κυβερνάνε τα ΜΜΕ και οι επιχειρηματίες), θυμάμαι όμως από πάντα ότι αυτό γινότανε (ιδίως επί ΠΑΣΟΚ - και ΓΑΠ υπουργού για να μην ξεχνιόμαστε). Ας μας έλεγε τουλάχιστον ένα δομικό μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση - έστω - του φαινομένου.
   7. "Το 5% στην Παιδεία δεν είναι καθόλου αόριστο." ΟΚ ούτε η αντίδραση του Αλμούνια θα είναι αόριστη, θα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη!!!!
   Το μέτρο του διορισμού των ΓΓ και Διευθυντών με διαγωνισμό είναι εν μέρει σωστό (αλλά όχι πλήρως: θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν και οι εκτός δημοσίου), για την αποδοχή του μέτρου αυτού και παρόμοιων από την ΑΔΕΔΥ παραπέμπω στην ειδησεογραφία των ετών 2005-2008. Όσο για"τη μεγαλύτερη ανατροπή στην κομματικοκρατία στην Ελλάδα" (sic) από τον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ. Τι να πώ... όπως λέει και ο Χελάκης στο sport-fm "Δεν περιγράφω άλλο...!!!!"

 12. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 30/09/2009 18:49:57

  Εγω κατάλαβα ότι θα πήξουμε στου σύμβουλους. Έχει πολλά γραμμάτια να ξεπληρωσει ο ΓΑΠ.

  • Υ. avatar
   Υ. @ εναςάσχετος 30/09/2009 19:29:56

   Ξένους συμβούλους. Γιαυτό πήγε ΝΥ

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Υ. 30/09/2009 21:45:50

    Έλληνες ή ξένοι, αυτοί οι σύμβουλοι θα πληρώνονται αδρά απο τους φόρους που θα πληρώνουμε εμείς.

 13. ΚΜ avatar
  ΚΜ 30/09/2009 18:51:46

  Αγαπητέ Δημήτρη Μαγκούτη, είναι εντελώς φανερό τι δεν τους αρέσει: Το ότι όλα αυτά τα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΚΜ 30/09/2009 19:21:11

   Ρε φίλε, τί μου κλέβεις τα αρχικά (ΚΜ); Τα πρόλαβα εγώ! Δε γουστάρω να με μπερδεύουνε με σένα και να με περνάνε για απολογητή του ΓΚΑΠ!

 14. marikaki avatar
  marikaki 30/09/2009 19:14:55

  Αγαπητε Δημήτρη Μαγκούτη, δεν τα λες μονο εσυ.Τα λεμε και εμεις αλλα τα σχολια μας για ενα ανεξηγητο λογο κοβονται.

 15. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 30/09/2009 19:21:20

  @ Δημήτρης Μαγκούτης, ΚΜ
  Αν οι Έλληνες πίστευαν όσα λέει το ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές, δεν θα το ψήφιζαν ποτέ! Τα ίδια δεν έλεγε και ο πατέρας του τον Οκτώβρη του '81 (έξω οι βάσεις, έξω οι Αμερικάνοι, έξω από το ΝΑΤΟ, έξω από την ΕΟΚ, σοσιαλισμός στις 18...); Δεν αμφισβήτησε ποτέ κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες στο λαό. Υπό μίαν έννοια, μάλιστα, ο ελληνικός λαός εκφράζει το ΠΑΣΟΚ και όχι το ΠΑΣΟΚ τον λαό! Το κακό είναι ότι αυτή την αρρώστια την κόλλησε και η Νέα Δημοκρατία: άκου "επανίδρυση του κράτους"! Αν λειτουργήσει ποτέ το κράτος στην Ελλάδα, τα δύο τρίτα των Ελλήνων θα περάσουν στην παρανομία...

 16. ΠΜ avatar
  ΠΜ 30/09/2009 19:31:53

  Μία συγκεκριμένη απάντηση τελικά ο Παπανδρέου δεν μπορεί να δώσει.
  Εκτός αυτού μας δουλεύει ή δεν καταλαβαίνει τι λέει αφού:
  Προαναγγέλλει την ίδρυση 3 νέων υπουργείων και την συγχώνευση ενός (Μεταφορών) άρα αύξηση του αριθμού των υπουργείων κατά 2 και την ίδια ώρα μιλάει για μικρό υπουργικό συμβούλιο.
  Δυστυχώς η επιστήμη αδυνατεί να επέμβει!!!!

 17. Hot Bird avatar
  Hot Bird 30/09/2009 19:48:04

  Εχετε ξεσαλωσει ολοι οι δεξιοι.Βρισκετε και τα κανετε..3 και 1 εμειναν..Θα παθετε τετοιο στραπατσο που θα κανετε χρονια να συνελθετε!!

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Hot Bird 30/09/2009 20:22:49

   να κρατώ ομπρέλα; ή το αδιάβροχο φτάνει;

 18. DIKAIOS avatar
  DIKAIOS 30/09/2009 20:05:51

  Να και η "διαίσθηση" του Ατίθασου:

  http://atithasos.blogspot.com/2009/09/blog-post_6308.html

  • tiramola avatar
   tiramola @ DIKAIOS 30/09/2009 20:23:53

   Και ποιός είναι αυτός?
   Η Πυθία?

  • DIKAIOS avatar
   DIKAIOS @ DIKAIOS 30/09/2009 20:25:24

   Με τον νόμο που ισχύει περί δημοσιεύσεων δημοσκοπήσεων, πρέπει κανείς να μιλά με χρησμούς...και όποιος καταλαβαίνει κατάλαβε!

   • Athinaios avatar
    Athinaios @ DIKAIOS 30/09/2009 20:30:40

    http://www.pythiaonline.com/

    Αξιόπιστία 100%

   • tiramola avatar
    tiramola @ DIKAIOS 30/09/2009 20:32:59

    Τι να καταλάβω δηλαδή , ότι η χελώνα θα φτάσει το λαγό?
    Αυτά μόνο στα παραμύθια γίνονται...

    Αυτός δηλαδή ξέρει κάτι?
    Πολύ δημοκρατικό πάντως ρε φίλε κάποιοι να ξέρουν και κάποιοι να είναι στο χάος , τι να σου πω...
    Δεν βαρεθήκατε μιά ζωή παρασκήνιο και κουτοπονηριά?

   • DIKAIOS avatar
    DIKAIOS @ DIKAIOS 30/09/2009 20:41:02

    Η ΝΔ αφησε ελέυθερη την δημοσίευση των δημοσκοπήσεων πριν τις Ευρωεκλογές αλλά αυτή την κίνηση την έκαψαν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που χρησιμοποιούν τις δημοσκοπήσεις ως μηχανισμό πλήσης εγκεφάλων.

 19. Vangelis avatar
  Vangelis 30/09/2009 20:12:15

  Διοτίμα,

  Δηλ ο ΚΚ πόσες φορές πρέπει να μας πει τα ίδια για να το εμπεδώσομε οτί αυτή την φορά τα εννοεί ?

  Σαν γενική παρατήρηση έχω να πω ότι αυτή την στιγμή τον ΓΑΠ τον κρίνουμε για της προθέσεις του, όταν γίνει πρωθυπουργός θα τον κρίνουμε για αυτά που θα κάνει.

  Τον ΚΚ τον κρίναμε, ήταν πολύ λίγος.

  • NS avatar
   NS @ Vangelis 30/09/2009 20:28:07

   Σαν ειδική παρατήρηση έχω να πώ ότι ο ΓΑΠ και οι περισσότεροι του ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν από διάφορες θέσεις την Ελλάδα πρίν από το 2004. Άρα η κριτική δεν είναι μόνο για τις προθέσεις του ΓΑΠ αλλά και (ιδίως) για τα πεπραγμένα του (ειδικά στα εθνικά θέματα και στα θέματα της παιδείας)

 20. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 30/09/2009 20:23:00

  @ Vangelis
  Γιατί αιστάνθηκες την ανάγκη να ανακατέψεις τον ΚΚ (τον οποίο έτσι και λλιώς έχουμε ξεγραμμένο) στην συζήτησή μας; Δηλαδή, όταν μιλάμε για τον ΓΑΠ, πρέπει οπωσδήποτε να τον συγκρίνουμε με τον ΚΚ;

 21. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 30/09/2009 20:39:54

  Hot Bird & λοιποί πράσινοι απολογητές:
  Όσοι δεν θέλουμε τον ΓΑΠ πρωθυπουργό, δεν σημαίνει ότι είμασταν ποτέ ή είμαστε δεξιοί. Δυστυχώς οι δύο μεγάλοι τα κατάφεραν έτσι ώστε να μην ψηφίζουμε πια γιά να εκλέξουμε κυβέρνηση αλλά γιά να αποτρέψουμε την κατάληψη της εξουσίας από κρατικοδίαιτους έτοιμους να εφορμήσουν στον κρατικό κορβανά οσμιζόμενοι φρέσκο κρέας (μετά από 6 έτη στη δίαιτα), αυτάρεσκα βαυκαλιζόμενους που υπόσχονται τα πάντα στους πάντες, και-γιά μένα-από τυχοδιώκτες στην εξωτερική πολιτική, μη ωρρωδώντες προ ουδενός προκειμένου να κυβερνήσουν. Και δυστυχώς γιά τον Γιώργο "αὕτη ἡ γραφὴ ἐντεταγμένη· μανή, θεκέλ, φάρες".

 22. tiramola avatar
  tiramola 30/09/2009 20:43:49

  @Dikaios...
  Εσένα βέβαια δεν σε επηρεάζουν...
  Επηρεάζουν τους άλλους , τους χαζούς....

 23. Hot Bird avatar
  Hot Bird 30/09/2009 21:30:50

  Αρρακις...Απολογητες Πρασινοι??Τι εννοεις??Η Αραβικη γραφη τι σημαινει???Λειπεις πολυ καιρο απο την Ελλαδα η δεν ξερεις τι σου γινεται??

 24. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 30/09/2009 21:42:43

  Αυτές οι συνεντεύξεις είναι επικοινωνιακές ασκήσεις εκ του ασφαλούς. Μ' αρέσει που γίνεται και σοβαρή συζήτηση για τις εξαγγελίες και τις συνέπειές τους. Θετικά ή αρνητικά.

 25. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 30/09/2009 21:51:13

  Hot Bird προς τι η ad hominem επίθεση; Όταν δεν έχεις τι να αντιτείνεις στον συνομιλητή σου, ή όταν δεν συμφωνείς με αυτόν αυτό έχεις μάθει στη ζωή σου; Η μόνη σου διέξοδος είναι η ad hominem επίθεση; Σε λυπάμαι.
  Αρράκις είναι ο διπλός μ-δράκοντος, φωτεινός αστέρας του αστερισμού του Δράκοντος. Η Αραβική γραφή διαβάζεται "ar-raqis"

 26. Hot Bird avatar
  Hot Bird 30/09/2009 21:57:40

  Οταν χωρις λογο καποιος σε αποκαλει-χωρις να σε ξερει- πρασινο απολογητη εσυ πως θα του απαντουσες???Σε παρακαλω μη με λυπασαι,ετσι εχεις μαθει στην ζωη σου??

 27. babis3565 avatar
  babis3565 01/10/2009 08:04:06

  ΟΙ Γ.Γ. ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ, ΔΕΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
  ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ.

  • Αρχίδαμος avatar
   Αρχίδαμος @ babis3565 01/10/2009 08:24:11

   απο τη ρουλα κορομηλα;

 28. ataktos avatar
  ataktos 01/10/2009 08:09:40

  Και στο βάθος το φάντασμα του Νικόλαε Τσ......

 29. Vangelis avatar
  Vangelis 01/10/2009 08:59:51

  Αρχίσαμε την γρίνια και την μιζέρια πάλι ,

  - μας φταίει που είναι ψήλος,
  - μας φταίει που κάνει ποδήλατο, ενώ όλοι μας το ‘παίζουμε’ οικολόγοι
  - μας φταίει που μιλάει αγγλικά
  - μας φταίει που μιλάει
  - μας φταίει που δεν μιλάει
  - μας φταίει που μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει μονός του , ενώ το πολεμούσαν όλοι (να δω πόσοι από εσάς θα αντέχατε αυτά που έχει ακούσει ο ΓΑΠ)
  - μας φταίει που θα φέρει καταξιωμένους ανθρώπους άπω έξω ( βρε ελληναράδες , οι καθηγητές στα πανεπιστήμια πού σπουδάσαμε από εξωτερικό δεν μας ήρθαν ? Ας κάνουμε εμπάργκο τότε σε οτιδήποτε δεν είναι ελληνικό.
  - Μας φταίει που θέλει να φέρει ένα nobelista οικονομολόγο
  - Και η λίστα συνεχίζεται .... και είναι μεγάλη

  Μιζέρια, μιζέρια , μιζέρια…..
  Όλοι μας θέλουμε από ένα ψυχίατρο να ‘γίνουμε’ κάλα… ειλικρινά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.