Μια ανάσα πριν τη δραχμή;
04/03/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια ανάσα πριν τη δραχμή;

Δεν εξηγείται αλλιώς η ανευθυνότητα, η ασάφεια και η χαλαρότητα της κυβέρνησης την ώρα που όλα καταρρέουν.

Με υπερηφάνεια το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε τις... μεταρρυθμίσεις που θα καταθέσει στους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να τους πείσει ότι πρέπει να εκταμιεύσουν έστω και υποδόση. Ότι η Ελλάδα αξίζει μια ευκαιρία και δεν πρέπει να την αφήσουν ακάλυπτη χρηματοδοτικά.

Αν δεν το έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση, το Eurogroup της Δευτέρας είναι πολύ κρίσιμο και ο Σόιμπλε με την παρέα του την έχουν «στήσει στη γωνία» και περιμένουν την Ελλάδα. Οι προειδοποιήσεις είναι συγκεκριμένες και φτάνουν μέχρι την απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη ή του πιστωτικού γεγονότος που σημαίνει χρεοκοπία.

Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι από την κυβέρνηση Τσίπρα; Συγκεκριμένες δεσμεύσεις: Λένε για παράδειγμα: «Θέλετε μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης; Ωραία, αλλά θα βρείτε ισοδύναμα». Οι δανειστές λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να μάθει να στέκεται στα πόδια της. Να καλύπτει τις παροχές που θέλει να κάνει με ίδιους πόρους κι όχι με δανεικά. Που είναι το παράλογο;

Επίσης, οι ξένοι λένε στην κυβέρνηση να μαζέψει την οικονομία, να περιορίσει τις σπατάλες και να ξεχάσει τις δαπάνες τύπου... ΔΕΗ αν πρώτα δεν εξασφαλίσει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Ποιος τρελός δεν θέλει αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις; Ποιος δεν θέλει παροχές, κονδύλια για την υγεία και την παιδεία; Ποιος δεν θα ήθελε να μειωθούν τα φορολογικά βάρη; Όμως για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν λεφτά. Η Ελλάδα δεν έχει λεφτά και αναγκάζεται να δανειστεί αφού δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Οι ξένοι λένε ότι χρειαζόμαστε 30-50 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, λεφτά που μόνο με νέο δάνειο μπορούν να εξασφαλιστούν.

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει γι' αυτό; Απλά κάνει... δημιουργική ασάφεια. Διαβάστε τι ανακοίνωσε το Μαξίμου ότι θα παρουσιάσει ο Βαρουφάκης τη Δευτέρα. Είναι οι έξι μεταρρυθμίσεις που θα συγκινήσουν τους Ευρωπαίους, που θα βάλουν τα κλάματα και θα ανοίξουν τα πουγκιά τους.

Οι έξι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες ξεκινά η κυβέρνηση τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι οι εξής:

1./2. Ανθρωπιστική Κρίση - Διοικητική Μεταρρύθμιση

Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη - ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)

3. Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία

Απεγκλωβισμός και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στην δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς.

4. Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης

5. Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου

6. Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές

Αυτά ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις. Θα φτιάξει μια δύο επιτροπές, ένα συμβούλιο, θα επεκτείνει τις 100 δόσεις που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, θα δώσει κουπόνια στους φτωχούς και θα φτιάξει και την έξυπνη κάρτα του Πολίτη.

Είναι να τρελαίνεσαι. Οι άνθρωποι ζουν σε ροζ συννεφάκια. Μ' αυτά θα πείσουν τον Σόιμπλε και τους άλλους 17 που είναι εναντίον μας ότι η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο σωστό δρόμο; Πως θα πάνε όταν μέσα σε ένα μήνα οδήγησαν τα πάντα σε κατάρρευση; Η Παναρίτη, η σύμβουλος του ΓΑΠ που τώρα είναι του Βαρουφάκη είπε ότι το πλεόνασμα φέτος θα είναι 0,6% του ΑΕΠ. Δηλαδή κοντά 1 δισ. ευρώ! Πλήρης εκτροχιασμός της οικονομίας που είχε μπει σε κάποια σειρά εδώ και μερικούς μήνες. Και τι θα περιμένουν οι Ευρωπαίοι; Στοιχεία για τα έσοδα που έχουν καταρρεύσει, για το πλεόνασμα που είναι ανύπαρκτο, μέτρα για την αντιμετώπιση του μπάχαλου στην ελληνική κοινωνία και τον κρατικό μηχανισμό.

Και τι τους πάει ο Βαρουφάκης; Μεταρρυθμίσεις για γέλια και τις προκλητικές αυξήσεις της ΔΕΗ. Πολύ φοβούμαστε ότι στην κυβέρνηση νομίζουν ότι οι ξένοι τρώνε κουτόχορτο. Θα πάει ο ξύπνιος Βαρουφάκης και θα τους πει «θα αυξήσουμε έναν συντελεστή σε κάποιο προϊόν» και οι υπουργοί Οικονομικών θα μείνουν με ανοικτό το στόμα με τον μεγάλο οικονομολόγο.

Εκτός κι αν τους υποσχεθεί ότι θα διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ και φέτος, ο φόρος δηλαδή που έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση. Εκτός κι αν τους πει ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν μια μπαρούφα για να κλέψουν την ψήφο του κόσμου.

Στο προηγούμενο Eurogroup οι δανειστές μας έδωσαν μια τετράμηνη ανάσα υπό όρους. Πιθανότατα το τετράμηνο να περάσει κουτσά – στραβά. Με τα αποθεματικά των ταμείων και των άλλων φορέων θα πληρώσουμε τα χρέη μέχρι τον Ιούνιο. Το ερώτημα είναι μετά. Αν φτάσουμε στο τέλος με την πλάτη στον τοίχο. Αν η κυβέρνηση συνεχίσει να διαλύει τη χώρα και την οδηγήσει στην «αγκαλιά» του Σόιμπλε αποδυναμωμένη. Αν τελικά ο Τσίπρας έχει βάλει στόχο να φέρει τη χώρα στην κατάσταση να ικετεύει για νέο μνημόνιο τότε θα λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό. Αν δηλαδή τινάζει λιθαράκι – λιθαράκι την οικονομία με τις «μπαρουφιές» του προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα στο τελικό στάδιο. Δηλαδή στην έξοδο από το ευρώ. Αυτή που προωθεί ο Λαπαβίτσας και μεγάλο μέρος της Αριστερής Πλατφόρμας.

Δεν εξηγείται αλλιώς η ανευθυνότητα, η ασάφεια και η χαλαρότητα την ώρα που όλα καταρρέουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 04/03/2015 07:11:27

  Η Νέα Δραχμή θα είναι υποτιμημένη κατά 80% σε σχέση με την "παλιά" όταν μπήκαμε - με "δημιουργική λογιστική" - στην Ευρωζώνη, ήτοι 1 Ευρώ=610 Νέες Δραχμές. Με "δημιουργική λογιστική" υποδεχτήκαμε το Ευρώ, με "δημιουργική ασάφεια" θα το αποχαιρετίσουμε!

  • Παλαβίτσας avatar
   Παλαβίτσας @ airman 04/03/2015 11:37:14

   50% υποτίμηση θα σήμαινε μισή αξία άρα αντί 341δρχ/ευρώ θα είχαμε 341Χ2=782 δρχ/ευρώ. 80% υποτίμηση σημαίνει 341/(100%-80%) = 341/0,2=1705 δρχ/ευρώ Οι 610 δρχ/ευρώ που αναφέρεις αντιστοιχούν σε (610-341)/610 = 44% υποτίμηση. Δεν γίνεται να υπάρξει υποτίμηση νομίσματος πάνω από 99,99%. Με 100% υποτίμηση το νόμισμα απλώς παύει να υπάρχει καθώς η αξία του μηδενίζεται. Πολλοί μπερδεύονται σε αυτό και θεωρούν πχ πως αν η νέα δραχμή υποτιμηθεί από τις 341δρχ/ευρώ στις 1000 δρχ/ευρώ θα έχουμε υποτίμηση 1000/341= 293% που είναι λάθος. Στις 1000 δρχ/ευρώ έχουμε υποτίμηση (1000-341)/1000=65,9% Ελπίζω να βοήθησα :)

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ airman 04/03/2015 12:48:31

   Τυχόν ισοτιμία 610:1 θα συνιστούσε υποτίμηση κατά 44,1%, όχι 80%. Γιατί (1/340,75-1/610)/(1/340,75)=0,4413. Σκέψου το κι αλλιώς: Άν η ισοτιμία πήγαινε στο 681,5:1 (από 340,75:1 που είναι τώρα), θα είχες υποτίμηση ακριβώς 50%.

  • Hunter avatar
   Hunter @ airman 04/03/2015 14:19:24

   Βασικά θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει λεπτομερώς στους Έλληνες την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που θα επιφέρει η Δραχμή... Ο κόσμος δεν ξέρει τι θα γίνει. Πάρα πολλοί νομίζουν ότι "ε μωρέ θα δυσκολευτούμε για κανα εξάμηνο"... Υπάρχουν και κάποιοι ακόμη πιο πλανημένοι, που νομίζουν ότι με τη Δραχμή θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν τα εργοστάσια σαν τα μανιτάρια και θα αρχίσει η Ελλάδα να παράγει και να εξάγει λαπτοπ, μικροτσιπ, τηλεοράσεις LED, αυτοκίνητα κτλ......

  • Naruto avatar
   Naruto @ airman 04/03/2015 15:07:19

   Την ισοτιμία ενός νέου νομίσματος την καθορίζει η οικεία κεντρική τράπεζα , δηλαδή η κυβέρνηση . Στην συγκεκριμένη περίπτωση αν επιστρέψουμε σε δικό μας νόμισμα η αρχική ισοτιμία θα είναι 1 euro = 1 δραχμή και εκεί επάνω θα γίνει υποτίμηση αρχικά έως 20% και με διολίσθηση μπορει να φθάσει το 50% σε βάθος χρόνου . Μην μπερδευεστε με την παλιά δραχμη δεν υπάρχει πια .

 2. Λιψ avatar
  Λιψ 04/03/2015 11:20:27

  Τα 6 ευρώ ημερησίως ως τροφεία για τους Δεητζήδες εντάσσονται στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης; Διότι ξέρω ανθρώπους για τους οποίους τα 6 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορούν να διαθέσουν για τη διατροφή ενός τριημέρου...

  • Hunter avatar
   Hunter @ Λιψ 04/03/2015 14:15:21

   Αυτοί που ξέρεις εσύ, είναι στο Δημόσιο ή είναι κοινοί θνητοί;;;

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Hunter 04/03/2015 14:24:19

    Φίλε Hunter,μην είσαι τόσο ισοπεδωτικός,στο έχω ξαναπεί...

    • Eva avatar
     Eva @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/03/2015 14:34:44

     Ξερω κι εγω ανθρώπους που με 6 ευρώ ζουν τρεις μέρες. Ξέρω κι άλλους που πέρασαν μέρες με ψωμι και ζάχαρη. Ήταν απολυμένοι.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Eva 04/03/2015 14:46:54

      Κι όλοι μας επίσης ξέρουμε για ανθρώπους που δε μπορούσαν να ζήσουν με 6 ευρώ τρείς μέρες. Έχουν αυτοκτονήσει.

     • Hunter avatar
      Hunter @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/03/2015 15:11:43

      Κυθήριέ μου, από αυτούς που αυτοκτόνησαν, πόσοι ήταν δημόσιοι υπάλληλοι;;; Υπήρχε κανείς που να αυτοκτόνησε επειδή τα 2,0-2,5 χιλιάρικα μηνιάτικο έγιναν 1,0-1,5;;;;;;;

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Hunter 04/03/2015 15:29:49

      Πρώτον φίλε μου,το συγκεκριμένο σχόλιό μου ήταν πάνω στο ''απολυμένοι'' της Eva και ναί,υπάρχουν και τέτοιοι που δε μπορούσαν να ζήσουν με ελεημοσύνες λόγω αξιοπρέπειας. Δεύτερον,θεωρείς σωστή τη διάκριση που κάνεις μεταξύ δημ.υπαλλ. και κοινών θνητών; Δηλαδή,αν θεωρείς τους σωστούς,τους τίμιους,τους απαραίτητους για τη λειτουργία του Κράτους και των θεσμών,δημ. υπαλλ.,ως παράσιτα,τότε πάω πάσο και συγνώμη που ασχολήθηκα και τόσο μαζί σου... Τρίτον,ξέρεις,μπορούμε όλοι μας να στοχοποιούμε ολόκληρες κοινωνικές ομάδες ή ομάδες εργαζομένων και άκριτα και ισοπεδωτικά να τους φορτώνουμε όλα τα στραβά που υπάρχουν ,αλλά έχει σημασία αν είναι και σωστό λόγω αξιοπρέπειας να το κάνουμε...

    • Hunter avatar
     Hunter @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/03/2015 14:57:23

     Εντάξει Κυθήριέ μου. Δεν θέλω να σε στεναχωρώ. Εφόσον ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα δέχεται να πληρώνει 400 φόρους, δέχεται να δουλεύει 12 ώρες για 400 Ευρώ το μήνα, δέχεται να πάει στην ανεργία και δέχεται να φύγει για του Βελγίου τις στοές, ακριβώς ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 500.000 ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΥΣ, εμένα μου περισσεύει...

   • MoonWalk avatar
    MoonWalk @ Hunter 04/03/2015 14:52:27

    @ Hunter, μην τους καρφώνεις έτσι σκληρά τους κρατικοδίαιτους χλέμπουρες. Είναι υπερευαίσθητοι και όλο παριστάνουνε τα θύματα κλαιγόμενοι, μα για ξεκάρφωμα, ενώ καλοπερνάνε εις βάρος του συνόλου. Άσε που άραξαν στη μονιμότητα με την τεράστια την αξία τους! Μεγάαααλες γλώσσες.

    • Hunter avatar
     Hunter @ MoonWalk 04/03/2015 15:14:45

     Αγαπητέ Moon Walk, αν κάτσεις κι αναλογιστείς τι έγινε τα τελευταία τρία χρόνια στα εργασιακά, θα πρέπει να αναρρωτηθείς: Απολύθηκε κανείς δημόσιος υπάλληλος;;;;;; Δουλεύει 12 ώρες την ημέρα κανείς δημόσιος υπάλληλος;;; Έμεινε απλήρωτος κανείς δημόσιος υπάλληλος;;;;; Έμεινε ανασφάλιστος κανείς δημόσιος υπάλληλος;;;; Μετανάστευσε κανείς δημόσιος υπάλληλος;;;;;; Και για να μην είμαι ισοπεδωτικός όπως λέει ο αγαπητός Κυθήριος, μιλώ για τους ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΥΣ που προσελήφθησαν ρουσφετολογικά και δεν έχουν καν ουσιαστικό εργασιακό αντικείμενο (300.000-400.000 άνθρωποι που παίρνουν 500.000 μισθούς)... Αυτοί την πλήρωσαν την κρίση;;;;;;; Στον ιδιωτικό τομέα πλέον, τον εργαζόμενο μόνο που δεν τον βιάζουν οι εργοδότες. "Αξιολογείται" κάθε μέρα με τη δαμόκλεια σπάθη από πάνω, για να πάρει 400 Ευρώ... Στο Δημόσιο γιατί να μην "αξιολογηθεί" που παίρνει 1.000;;;;;

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Hunter 04/03/2015 15:33:05

      Αν την πρότελευταία σου παράγραφο την έβαζες στην αρχή,δεν θα αναγκαζόμουν να σου γράψω σχόλιο,ούτε κι εσύ θα έμπαινες στον κόπο να μου απαντάς...

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/03/2015 16:31:46

      ...εσύ βέβαια μπορεί να είσαι ισοπεδωτικός,αλλά τουλάχιστον είσαι αξιοπρεπής. Ενώ η λερναία ύδρα από κάτω...σκέτη αρρώστια...

     • MoonWalk avatar
      MoonWalk @ Hunter 04/03/2015 16:02:22

      Και λίγα λές αγαπητέ Hunter. Δε φτάνει που έχουνε αράξει όλοι οι τεμπελογλύφτες στο δημόσιο, μυξοκλαίνε κι όλας και ζητάνε περισσότερα, λες και δεν βλέπουν τι επικρατεί στον Ιδιωτικό Τομέα. Δεν είσαι καθόλου ισοπεδωτικός. Αληθινός είσαι. Ας παρεξηγούνται όσο θέλουνε οι κηφήνες. Κάθε μήνα πέφτει από τα δανεικά ο μισθουλάκος τους, η δεδομένη η ασφάλιση, η συνταξούλα, η ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη, οι διακοπούλες, οι αργιούλες, το ισόβιο ραχάτι. Οι υπόλοιποι στο κενό, στην ανασφάλεια, στον βούρδουλα και να μας στίβουν και το αίμα στους φόρους, για να μη λείψει στα κομματόσκυλά τους τίποτε. Σιωπή λοιπόν, γιατί τους έχουμε καταλάβει όλους τους κακομοίρηδες σήμερα πια.

     • blackunder avatar
      blackunder @ MoonWalk 04/03/2015 16:48:14

      To χειρότερο από όλα είναι ότι έχουν καταφέρει να μας πείσουν ότι η χρεοκοπία της χώρας αφορά οποιονδήποτε άλλον πλην των ΔΥ. Σας καλώ σε γενική παύση πληρωμων, μέχρι το κράτος να χρεοκοπήσει (τι θα γίνει? δεν θα πληρωθούν για κανενα δίμηνο οι κηφήνες...ε και? ας το δοκιμάσουν και αυτοί, εξάλλου αυτοί ψήφισαν μαζικά το ΣΥΡΙΖΑ).

     • Παραγωγική Ανασυγκρότηση avatar
      Παραγωγική Ανασυγκρότηση @ Hunter 04/03/2015 16:34:49

      Τα ίδια έπρατταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ίσως να αντίκειται στην νομοθεσία της ΕΕ να εργάζονται οι ΔΥ της ΕΕ 12 ώρες ή να μένουν απλήρωτοι ή να εργάζονται ανασφάλιστοι. Σου λέει... κοτζάμ ΕΕ να έχει στα κράτη μέλη κρατικούς υπαλλήλους δούλους? Να κρατήσουμε τα προσχήματα. Απ' την άλλη δεν πρέπει να κάνουμε μονομερείς ενέργειες, όπως να εξευτελίσουμε και τους εργαζόμενους στο δημόσιο, χωρίς να ρωτήσουμε τους "θεσμούς" γιατί θα βρεθούμε στη δραχμή και θα καταστραφούμε.

     • Naruto avatar
      Naruto @ Hunter 04/03/2015 19:51:49

      Φιλε Hunter μην τα ισοπεδώνεις ολα , εντάξει υπάρχουν υπεράριθμοι ΔΥ αλλά δεν φταίνε οι ίδιοι αλλά οι πολιτικοί που ήθελαν εκλογική πελατεία . Έπειτα δεν είναι δυνατόν να τους εξωπετάξει σε μια μέρα ,οχι μονο για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της κρατικής μηχανής . Αυτά τα πράγματα χρειάζονται πολύ χρόνο για να γίνουν . Αν ο Κ. Καραμανλής έβαζε σε εφαρμογή την επανίδρυση του κράτους οπως έλεγε το 2004 ίσως κάτι να προλάβαινε αλλά δυστυχώς δεν τόλμησε .

 3. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 04/03/2015 11:38:10

  πιστεύει κανείς οτι τα ακροαριστερά Γιαρουζελσκάκια[μη γελιόμαστε τώρα] εχουν γενικά κάποιο σχέδιο στό μυαλό τους; ενα κλοπυραιτ του Πασόκ είναι και χωρίς αρχή μέση και τέλος ΄, τους ζούμε καθημερινά συζητώντας με τους απλούς ψηφοφόρους τους ,καλοί άνθρωποι βασικά χωρίς ιδέα οτι τα αυγά δεν τα άλωνιζουν,αθάνατοι

 4. greg avatar
  greg 04/03/2015 13:54:09

  ...."Οι δανειστές λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να μάθει να στέκεται στα πόδια της. Να καλύπτει τις παροχές που θέλει να κάνει με ίδιους πόρους κι όχι με δανεικά. Που είναι το παράλογο;"...... Τό παράλογο δέν ξέρω πού είναι, αλλά αυτή η απλή αλήθεια πού είναι απόλυτα λογική παντού (αλλού), εδώ σέ μάς τούς νεοέλληνες είναι πολύ πικρή γιά τά γούστα μας. Οπου από παιδιά μαθαίνουμε νά ζούμε χωρίς κόπο, κατά προτίμηση σέ βάρος άλλων, νά απαιτούμε ή νά παρακαλάμε, νά γκρινιάζουμε ότι δέν μάς φτάνουν καί στό τέλος νά ρίχνουμε τήν ευθύνη γιά τά χάλια μας σέ άλλους. Καί αυτή τήν ξεφτίλα νά τή λέμε καί αξιοπρέπεια. Φοβάμαι ότι θά αναγκαστούμε νά ξανακάτσουμε στά θρανία γιά νά μάθουμε απ' τήν αρχή τά βασικά. Μέ άλλους δασκάλους, γιατί κι αυτοί μάλλον δέν έχουν ιδέα.

  • greg avatar
   greg @ greg 04/03/2015 14:26:31

   Υπήρχε κι ένα λινκ πού δέν φάνηκε στήν αρχική ανάρτηση. αλλά δίνει νόημα στή τελευταία παράγραφο: https://www.youtube.com/watch?v=v1A3yDAWHn4

  • Hunter avatar
   Hunter @ greg 04/03/2015 14:46:13

   Greg, οι "δάσκαλοι" στην Ελλάδα, είναι κι αυτοί από αυτούς που γαλουχήθηκαν να έχουν μία και μοναδική φιλοδοξία κι ένα μόνο όνειρο ζωής: την πρόσληψη στο Δημόσιο... Πρωτίστως για να "δουλεύουν" μόνο 2-3 ώρες την ημέρα και δευτερευόντως για ένα σίγουρο μισθό (το κράτος πληρώνει)... Αποβλακώθηκαν δυο γενιές Ελλήνων με αυτήν την νοοτροπία... Νοοτροπία για την οποία μάλιστα έχουμε οι Έλληνες εφεύρει και λέξη που να την αποδίδει εις το ακέραιο! Λέξη που δεν μεταφράζεται σε καμία ευρωπαϊκή γλώσσα... Η "κρατικοδιαιτοσύνη" όμως δεν σταμάτησε στους υπαλλήλους. Κατέβαλλε και τους επιχειρηματίες, μικρούς-μεγάλους! Ενώ στο εξωτερικό οι επιχειρηματίες προσπαθούν να πλασσάρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ιδιώτες, στην Ελλάδα όλοι πάλευαν να πιάσουν πελάτη το κράτος!!! Μικροί-μεγάλοι επιχειρηματίες, όχι μόνο οι "εργολάβοι"... Πώς θα γινόταν να προμηθεύαμε με προϊόντα και υπηρεσίες το κράτος, κι αν μάλιστα είχαμε εκεί μέσα και κάποιον "δικό μας" να τα πουλάμε και υπερτιμημένα, ε τότε ποιος μας έπιανε... Έβλεπες προ κρίσης: 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχοι (πολλοί εκ των οποίων δεν είχαν πληρώσει ποτέ εισφορές π.χ. αγρότες, κτηνοτρόφοι), 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι, 500.000 άνεργοι, ανήμποροι, αναξιοπαθούντες, ΌΛΟΙ να περιμένουν από το "κράτος"! Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να περιμένουν από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις επιδοτήσεις! Μαζί με αυτούς, και σχεδόν το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών να προσπαθούν να πιάσουν πελάτη το κράτος... Για τους νταβατζήδες άστα καλύτερα... Ήρθαν και 2,5 εκατομμύρια Αφρικανοί και Ασιάτες να περιθάλπτονται τζάμπα στο ΕΣΥ... Κρατικοδίαιτος ένας ολόκληρος λαός!!! Πόσο να αντέξει και αυτό το έρμο το κράτος όταν μάλιστα δεν πληρώνει κανείς εφορία και το ίδιο είναι βουτηγμένο στη διαφθορά;;;;;;;;;;; Ήρθε λοιπόν το 2012 και το κράτος "μας τελείωσε" (ποικιλοτρόπως ερμηνευόμενο)... Και με αυτό έχουμε πρόβλημα τώρα...

 5. Naruto avatar
  Naruto 04/03/2015 14:52:29

  Αυτή η εξυπνη κάρτα του πολίτη πως θα βελτιώσει την κατάσταση δεν το κατάλαβα .

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Naruto 04/03/2015 15:26:02

   Κατά το σφράγισμα της Αποκάλυψης. Πρόδρομος είναι. Κάτι θα σου ρίξουν για δόλωμα. Χρηματικό, ασφαλιστικό, διευκόλυνσης συναλλαγών; Ξέρουν αυτοί. Έχουν δει πλέον πόσο λίγοι ελληνόψυχοι και ορθόδοξοι έμειναν και προχωράνε τα σχέδια. Τα μπλόκαρε ο Σαμαράς για 2,5 χρόνια και τον έφαγαν να προχωρήσουν με το διάδοχο του ΓΑΠ που τα ξεκίνησε...

 6. chp avatar
  chp 04/03/2015 21:50:36

  Κατ'αρχήν οι σωτήρες της πατρίδας έχουν ή διασυνδέονται με ΜΚΟ,Ιδρύματα και πάσης φύσεως επιχορηγούμενες δραστηριότητες . Δεύτερον είναι πολλά τα δις που θεωρητικά πάνε για "αναπτυξιακούς " σκοπούς ,όπως να επιμορφώσουν έναν απόφοιτο λυκείο για να τον κάνουν πυρηνικό επιστήμονα, να του μάθουν να κεντάει κτλ κτλ. Και κεί έχει ζουμί ,πολύ ζουμί.. Τρίτον οι επιδοτήσεις ,να ξεριζώσει ό μεν το αμπέλι του ό δε να σπάσει το καίκι του (για να γίνει εφοπλιστής.....),οι χωματερές (πληρώνεσαι για να καταστρέψεις το προιόν σου ).Δηλαδή να ΄γινει η χώρα μια φυλακή ,οπου οι άνθρωποι θα είναι ιδρυματοποιημένοι ως επί το πλείστος και θα βασιλεύει ο νόμος της μαφίας. Ολα αυτά τα έργα συνοψίζονται κάτω από το σπίτι μου.Εχω την ατυχία να μένω πάνω από ένα πολύ καλό εστιατόριο. Γεμίζει το παρκάκι μυστικούς της ΕΛΑΣ και μπράβους (για επιχειρηματίες) . Καθε ένας απο αυτούς είναι μια ιστορία αποτυχίας στον τομέα του αλλά πάντα όλοι με μεγάλες τσέπες ......... Αλλά αυτό είναι το λιγότερο ! Κανένας δεν δίδει λογαρισμό για τίποτε ,δεν λειτουργεί κανενός είδους δικαιοσύνη από ένα σημείο και πάνω !Ουτε έλεγχος αποτελεσματικότητας .Εχουμε γίνει τα τελευταια 15-20 χρόνια Αφρικανική χώρα με φυλάρχους . Μην περιμένετε να αλλάξει ΄τιποτε με αυτούς...θα τους δίνουν χάντρες και θα δίνουν χρυσάφι αρκεί να πέφτει το κατι τις. Θα πρέπει να γίνει συντακτική εθνοσυνεύλευση και να αναλάβουν νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες ,επιτυχημένοι και χωρίς εξαρτησεις είτε από υπάρχοντα κόμματα έιτε από (ο θεός να τους κάνει ..) Θεσμούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.