Με ρελάνς παροχών δεν νικιέται ο Τσίπρας
13/10/2014 06:00
Του Akenaton
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με ρελάνς παροχών δεν νικιέται ο Τσίπρας

H προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η πλιατσικολόγα επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, μέσω παροχολογίας, ή μέσω «μοιράσματος» ενός ματωμένου πλεονάσματος δίκην λαφύρου σε ένστολους, δικαστικούς και συνταξιούχους του δημοσίου, μοιραία θα αποβεί αναποτελεσματική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζέψει εντός του όλο το παλιό – καλό (λέμε τώρα!) ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει σημασία που αποφεύγει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να τους βγάζει μπροστά για να μην φοβίζει τον κόσμο… Η αλήθεια είναι πως αυτοί κάνουν κουμάντο από τα παρασκήνια στην λεβέντικη, χριστιανική (!) και απελπισμένη προσπάθεια του Κ. Τσίπρα να αλώσει τα θερινά ανάκτορα.

Δεδομένου αυτού, η προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ασυνάρτητη, ανομοιογενής και πλιατσικολόγα αυτή επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, μέσω παροχολογίας, ή μέσω «μοιράσματος» ενός ματωμένου πλεονάσματος δίκην λαφύρου σε ένστολους, δικαστικούς και συνταξιούχους του δημοσίου, μοιραία θα αποβεί αναποτελεσματική.

Είναι σα να προσπαθείς να νικήσεις τον Καρπώφ στο … σκάκι! Οι παλαιοπασόκοι παρασύμβουλοι του κ. Τσίπρα, αποτελούν θέσει και φύσει πλέον, το ανφάν-γκατέ του λαϊκισμού. Πρόκειται για «προφέσορες» της παροχολογίας, των υποσχέσεων και του «θα», με τρία μεταπτυχιακά και ανδρεοπαπανδρεϊκό διδακτορικό. Πού πας εσύ ρε ΝΔ με τον Νικήτα, τον Γιακουμάτο, την Βούλτεψη και τ’ άλλα παιδιά;

Αν προσθέσουμε και την πρεμούρα για «έξοδο» από τα «μνημόνια» και το «κακό» ΔΝΤ που μας εξασφαλίζουν δανεικά με 2-4% για επάνοδο (;) στις περίφημες «αγορές» που μας περιμένουν στην γωνία με επιτόκια 6-8%, έτοιμες στην πρώτη στραβή να μας γυρίσουν ξανά την πλάτη, συμπληρώνεται η προβληματική στρατηγική με την οποία έχει αρχίσει ήδη να πορεύεται η παράταξη στην μακρά προεκλογική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει.

Και ο μεν … συνεταίρος στην κυβέρνηση έχει την ελευθερία λόγω δημοσκοπικής κατρακύλας, «αριστερών» κουρελιών που ακόμη επιδεικτικά σέρνει πάνω του και θέσης του στο ιδεολογικό τόξο να πορευθεί λοξοκοιτάζοντας προς όποια κατεύθυνση γουστάρει ή πιστεύει πως θα του αποφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη, χτυπώντας μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Η μεγάλη παράταξη όμως της κεντροδεξιάς, φαίνεται ότι για μια ακόμη φορά ετοιμάζεται να παίξει στο γήπεδο του αντιπάλου.

Αφού εξασφάλισε με κόπους, αίμα, ιδρώτα του λαού και πολλή προσπάθεια του Σαμαρά, μια διετία σταθεροποιητικής πορείας της χώρας, ακριβώς την στιγμή που πρέπει να στρέψει το κάρο που σχεδόν βγήκε από την λάσπη προς την κατεύθυνση των απαραίτητων δομικών μεταρρυθμίσεων, του εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα, της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, της σημαντικής μείωσης της φορολογίας (άμεσης και έμμεσης) – προαπαιτούμενα όλα για την στροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά – εκείνη επιλέγει να πλειοδοτήσει σε προστατευτικές ως επί το πλείστον του δημοσίου τομέα εξαγγελίες!

Ή λοιπόν περιμένει η ΝΔ από τον δημόσιο τομέα την πολυπόθητη ανάπτυξη, ή προσπαθεί να ανταγωνιστεί τον ΣΥΡΙΖΑ με τους δικούς του όρους. Όμως, θα πρέπει να ξέρουν οι κυβερνώντες πως «λεφτά δεν υπάρχουν» για κανέναν! Κι αν το τυχόν πλεόνασμα που επετεύχθη ξεσχίζοντας στους φόρους την μεσαία τάξη χρησιμοποιηθεί κυρίως για τα αναδρομικά των δικαστών, τις αυξήσεις των μισθών των ενστόλων και την πληρωμή των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να περιμένει. Και χωρίς αυτήν δεν μπορεί να περιμένει και η χώρα την σωτηρία της.

Εκείνο λοιπόν που διακυβεύεται για την κεντροδεξιά στις επερχόμενες εκλογές δεν είναι κυρίως η εξουσία, αλλά η ίδια η αξιοπιστία της. Το πολιτικό κεφάλαιο που έχει κουτσά – στραβά διαφυλάξει ως σήμερα: πως είναι δηλαδή η παράταξη που πάντα καλείται στο τέλος να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Στρατηγικά λοιπόν, είναι λάθος να θυσιαστεί στον βωμό ενός θνησιγενούς κυβερνητισμού ολίγων μηνών ή ετών, η ευκαιρία του Πρωθυπουργού να πει στον λαό όλη την αλήθεια, να του δείξει τον δρόμο των θυσιών που έχει να περπατήσει, να του προτείνει όλα εκείνα (τα πολλά) που πρέπει να αλλάξουν σε αυτή την χώρα για να μπορέσει να ξανασταθεί περήφανα στα πόδια της.

Ο λαός, μπορεί (και μάλλον θα το κάνει) να επιλέξει πρόσκαιρα το καινούριο «λεφτά υπάρχουν» του κ. Τσίπρα. Έτσι κι αλλιώς, αν υπάρχει τέτοιο ρεύμα, αυτό δεν πρόκειται να αναστραφεί με ρελάνς παροχολογίας και υποσχέσεων. Όταν όμως τελειώσει και το ιντερμέδιο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ με την εξουσία, η κοινωνία έχοντας φτάσει στον πάτο του βαρελιού, θα πρέπει να έχει από κάπου να πιαστεί πολιτικά για να συνεχίσει την δημοκρατική της πορεία. Αυτήν την υποθήκη αλήθειας, αυτήν την προοπτική διεξόδου, αυτήν την παρακαταθήκη σοβαρότητας πρέπει να θεμελιώσει τούτη την ώρα η κεντροδεξιά παράταξη, ακόμη και αν είναι να χάσει τις επερχόμενες εκλογές.

Επειδή, όλοι οι εχέφρονες πολίτες τούτη την ώρα, είναι δυνατόν να φανταστούμε ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για ένα διάστημα. Εκείνο που δεν μπορούμε να φανταστούμε, είναι την επόμενη μέρα, την μέρα που θα καταρρεύσει παταγωδώς η «κυβερνώσα made in Greece αριστερά», να μην υπάρχει εναλλακτική και αξιόπιστη πολιτική λύση, που να μπορεί να ξαναπάρει με σιγουριά και χωρίς λαϊκίστικους περισπασμούς πια το τιμόνι της χώρας στα χέρια της. Τον ρόλο αυτό οφείλει να τον παίξει για ακόμη μία φορά η κεντροδεξιά παράταξη. Αρκεί να μην επιμείνει και πάλι τούτη την κρίσιμη ώρα να παριστάνει αυτό που δεν είναι: το παλαιοκομματικό, κρατικίστικο, σοσιαλίζον alter ego μιας κατά φαντασία «κυβερνώσας» κεντροαριστεράς …

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όλγα avatar
  Όλγα 11/10/2014 17:04:16

  Πολύ σωστά τα λέτε Akenaton, αλλά δεν πρόκειται να εισακουσθεί η φωνή σας. Οι μόνιμοι και τακτοποιημένοι πελάτες δικαιώθηκαν. Για την επιλογή τους να τρυπώσουν σε μία εξασφαλισμένη και κομματικά προσφερόμενη θέση, για την ...προνοητικότητά τους, για την ικανότητά τους στην ανταλλακτική ψήφο και τον εκβιασμό. Δικαιώνονται και πάλι λοιπόν λαμβάνοντας τα ...αναδρομικά τους! Για τα εκατομμύρια των ανέργων του Ιδ.Τομέα, δεν υπάρχουν ούτε δάκρυα, ούτε Ευρώ, ούτε υποσχέσεις, μα ούτε κι...αναδρομικά. Απ΄το δικό τους αίμα κυρίως, προέρχονται τα πλεονάσματα που θα διαμοιραστούν, αλλά ποιός νοιάζεται; Ας προσέχαμε.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Όλγα 11/10/2014 18:20:39

   Τα είπες όλα, Όλγα. Με τον καλύτερο τρόπο.

  • blackunder avatar
   blackunder @ Όλγα 12/10/2014 00:08:44

   Το λέω εδω και καιρό. Ψάχνουμε κόμμα υπέρ του ιδιωτικού τομέα, ένα αληθινό δεξιο κόμμα...

 2. MCA avatar
  MCA 11/10/2014 17:45:03

  Η πεποίθηση κατά την γνώμη μου ότι εάν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει τίποτα από όσα υπόσχεται προεκλογικά είναι λανθασμένη. Θα βρει μια δικαιολογία π.χ. συγκυβέρνηση, άσχημη οικονομική κατάσταση,ΕΕ και θα κινηθεί σε παρόμοια πλαίσια με τα σημερινά.

  • GregA avatar
   GregA @ MCA 11/10/2014 19:10:33

   Τότε θα καταρρεύσει σε 2 έως 3 ώρες. Μη ξεχνάτε την ομάδα Λαφαζάνη η οποία ελέγχει το 30% όλων των ηχανισμών, περιλαμβανομένης και της κοινοβουλευτικής ομάδας/

   • MCA avatar
    MCA @ GregA 11/10/2014 23:55:34

    Ο Σαμαράς ήταν κόκκινο πανί για τους εταίρους μας πριν δύο χρόνια. Δείτε πως άλλαξαν τα πράγματα μέσα σε αυτό το διάστημα. Τι θα κάνει ο Λαφαζάνης εάν κλείσουν οι στρόφιγγες με το χρήμα; Θα μας πει να πάμε στην δραχμή; Πόσοι βουλευτές θα τον ακολουθήσουν;Η εξουσία είναι γλυκιά. Θα φτάσει στην πηγή και θα τα παρατήσει; Για αυτοδυναμία δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι μνυστήρες για συνεργασία πολλοί. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ,για να μην πω για τις φωνές που ακούγονται από ΝΔ. Δείτε πως αλλάζουν στρατόπεδα οι βουλευτές. Θετικό για την δημοκρατία μας κατά εμένα. Ακόμα και αν Λαφαζάνης την κοπανήσει, ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να κρατηθεί με νύχια και με δόντια. Εθελοντές θα βρεθούν πολλοί.

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ MCA 12/10/2014 00:03:04

     ..καταλάβατε που έχουμε φτάσει...να συζηταμε τι θα γινει αν κυβερνησει την Eλλάδα ο Τσίπρας με τον Λαφαζάνη ..εκεί (check) ..και θα έχει και παρακάτω

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/10/2014 18:18:55

  Είχαν δύο επιλογές: Είτε να καταπολεμήσουν την τερατώδη ανεργία και την ακόμη πιο τερατώδη άτυπη και ανασφάλιστη εργασίθα στον ιδιωτικό τομέα και την ασύμμετρη εσωτερική υποτίμηση (μεγάλη μείωση εργασιακου κόστους, ελάχιστη των άλλων άλλων εμπορεύσιμων αγαθών). Είτε να προστατεύσουν τον "σκληρό" και πιο αργούντα πυρήνα-νομενκλατούρα της νεοφιλεθεύθερης Σοβιετίας μας (από τα στελεχά χρηματοπιστωτικού έως τους αρνησιδίκες δικαστικούς). Διάλεξαν το δεύτερο. Ο κύβος ερρίφθη. Δεν έχει επιστροφή, και θα το πληρώσουν. Το δίκαιο είναι να το πληρώσουν, Ακενατόν. Το χαρτοκούτι με τη βόμβα συνεχίζει τη διαδρομή του. Ποιός είναι ο επόμενος παραλήπτης έχει ήδη προεξοφληθεί εκτός Ελλάδος. Θέλω να είμαι ρεαλιστής στις εκτιμήσεις μου...

 4. danas avatar
  danas 11/10/2014 19:12:34

  οταν άκουσα αυτά με τις κατηγορίες που θα πάρουν ρευστό δλδ αύξηση πωωωω μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι ξεσκιζόμαστε κι ακόμα στην φούλ άμυνα είμαστε με τη διπλή δουλειά και οι άλλοι οι κύριοι τα φραγκακια τους τα εξτρά στην υγειά του κοροίδου . Ε όχι κε Σαμαρά δεν είστε φιλελευθερος, κρατιστής είστε.

 5. GregA avatar
  GregA 11/10/2014 19:32:12

  Ειδικά η τελευταία παράγραφος αποτελεί τη πεμπτουσία του προβληματισμού του μέσου σκεπτόμενου υποστηρικτή της παράταξης. Η ραχοκοκκαλιά της παράταξης έχει αλλοιωθεί επικίνδυνα. Μπορεί να έχει μετριασθεί η δυναμική των βαρόνων και οι επίγονοί τους να έχουν περιορισμένες ικανότητες, αλλά ακόμη υπουργοποιούνται. Αξιοκρατικά θα μπουν σιγά σιγά στο περιθώριο και σε δυο τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, θα χάσουν και τις κληρονομικώ δικαιώματι έδρες. Το κύριο πρόβλημα όμως είναι άλλο. Έχουμε αλωθεί από αλλότριας ιδεολογίας τζιχαντιστές, νεοταξίτες και νεοφιλελέ. Πρόσφατα μάλιστα βλέπουμε με έκπληξη και τρόμο την αναβάθιση τους. Εαν συνεχισθεί αυτή η πρακτική, το κόμμα δεν θα μπορέσει να βρει το δρόμο του στο ορατό τουλάχιστον μέλλον. Η παράταξη έχει μεγάλα αποθέματα για να ανανεωθεί και δεν χρειάζεται τις "μεταγραφές". Ας τους δώσει δανεικούς, ας τους αποδεσμεύσει, ας γίνει κάτι τέλος πάντων. Εισέπραξαν και με το παραπάνω τα "συμβόλαιά" τους. Την επόμενη μέρα θα είναι βαρίδια και θα συμβάλλουν καταλυτικά στη περαιτέρω αποσυσπείρωση, με κίνδυνο τη διάλυση. Επιμένω πάντως, ότι μετά και την εμφανή αδυναμία επίτευξης του στόχου των 180, είναι επιβεβλημμένη η άμεση προκήρυξη εκλογών. Η καθυστέρηση ενισχύει τον τσίριζα, την ταύτιση με το καταστροφικό πασοκ, με συνέπεια την αποσυσπείρωση και κάνει ακόμη δυσκολότερη την απόμενη μέρα.

 6. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 11/10/2014 19:35:46

  Ακενατών μου, σήμερα δεν είναι 2012. Ζούμε στο 2014. Το τραίνο πέρασε, σφύριξε, έφυγε.... Αυτά που αναφέρετε, έπρεπε να είχαν ειπωθεί με ειλικρίνεια στις προηγούμενες εκλογές, ώστε να είναι η ''θυσία'' συνειδητή κι εθελούσια, με προϋπόθεση φυσικά να καταθέτουν ΆΠΑΝΤΕΣ ψυχή κι όχι να σέρνονται βιαίως στο βωμό ΜΟΝΟΝ οι πλέον αδύναμοι (για να προφυλαχτούν οι βολεμένοι και οι κολλητοί). Ακόμα και σήμερα, στα μάτια τους φαντάζουνε ως.... αιμορραγούντες και χρήζοντες ...διορθωτικών επιδομάτων όχι οι άνεργοι, όχι οι αμειβόμενοι με 400 ευρώ ημιανασφάλιστοι, όχι οι πληγέντες απ΄ τον ωφελιμισμό τους είλωτες του Ιδ.Τομέα. Προέχουν οι φίλτατοι κομματικοί στρατοί τους που αληθωρίζουνε προς Σύριζα κι έχουνε πέσει στα πόδια τους άπαντες, για να τους πείσουν οτι αυτοί τους ...αγαπούν περισσότερο. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου δηλαδή. Λογικό είναι όμως το συντομότερο, ν΄ανταποδώσουμε κι εμείς το σεβασμό, αλλά και την τιμή....

 7. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 11/10/2014 19:44:40

  Περιεκτικό άρθρο που αναλύει ορθά την πολιτικο-οικονομική παραγματικότητα. Η επισήμανση πως η παροχολογία δεν είναι δυνατόν να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μακρυά από την εξουσία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Η μεσαία τάξη- αυτή δηλαδή που δίνει τη νίκη στις εκλογικές αναμετρήσεις- έχει δεχτεί τρομερά πλήγματα. Εξοντωτική φορολόγηση, απίθανη έλλειψη ρευστότητας, ανεργία των παιδιών της είναι το εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί στην ήττα την Νέα Δημοκρατία. Και ως αντίδοτο τι ακούμε από την κυβέρνηση?? Πως θα δώσει τα αναδρομικά των στρατιωτικών (!!!) και των δικαστικών αυξάνοντας τους μισθούς τους στα προ κρίσης επίπεδα,μετά από μια εξωφρενική δικαστική απόφαση λόγω μιας τρομερά ανήθικης προσφυγής, υποκύπτωντας σε εκβιασμούς των συγκεκριμένων κλάδων. Και μόνο που το ακούει αυτό η κοινωνία εξεγείρεται. Από την φορο-λεηλασία της μεσαίας τάξης θα πληρωθούν αυτοί που δεν υπέφεραν ούτε από ανεργία, ούτε από την φορολόγηση του 26%, ούτε από την έλλειψη ρευστού. Πιστέψτε το, αλλά ακούω πολλούς Νεοδημοκράτες να λένε πως αυτή και μόνο η αναγγελία τους ωθεί να ΜΗΝ ψηφίσουν την κυβέρνηση. Και επειδή κανείς μας δεν θέλει να γνωρίσει την καταστροφή που θα φέρει το συνοθύλευμα αριστερών φυλών του ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς ένα πράγμα πρέπει να έχει στο μυαλό του: ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ, ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ, ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ. Οι υπερφίαλες και ασεβείς επαγγελματικές κάστες ας περιμένουν να αυξηθούν πρώτα η μέση σύνταξη και ο μέσος μισθός για να τους δωθούν οι αυξήσεις τους. Η κυβέρνηση ας μην γίνεται συνεργός των κακομαθημένων.....

 8. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 11/10/2014 19:58:32

  Έξυπνη η παρομοίωση akenaton,του Τσίπρα με τον Καρπόφ. Πάντα ο Κασπάροβ το σήκωνε στο τέλος...

 9. MCA avatar
  MCA 11/10/2014 20:07:40

  Ίσως ο Πρωθυπουργός δεν παλεύει για να αυξήσει τα ποσοστά της ΝΔ σε τυχόν βουλευτικές εκλογές, αλλά να βρει τους 180. Απίθανο θα πει κάποιος αλλά τι άλλο μένει; Αν το επιτύχει πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί σε πιο σταθερά μονοπάτια τα επόμενα δύο χρόνια. Μια κυβέρνηση με 180 βουλευτές να έχουν ψηφίσει ΠΤΔ, σε συνδυασμό με χαλάρωση της πίεσης από τους εταίρους μπορεί να κάνει θαύματα. Αρκεί η κυβέρνηση να αποδειχθεί αντάξια της εμπιστοσύνης των ανεξαρτήτων βουλευτών που θα κάνουν την υπέρβαση να ψηφίσουν Προέδρο.

 10. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 11/10/2014 20:30:48

  Για ποιά Κεντροδεξιά ΝΔ μιλάμε; Ήδη, ο ΕΝΦΙΑ οριοθέτησε την ιδεολογία της στον Κρατικόστροφο Λαϊκισμό: Φορολογώντας άγρια και ανεξάρτητα από το αποφερόμενο εξ'αυτής εισόδημα την ακίνητη περιουσία, που έχει ήδη φορολογηθεί κατά την αγορά της και που αποτελεί, στην ουσία αποταμίευση του Έλληνα πολίτη, επιδεικνύει απροκάλυπτη εχθρότητα προς την ιδιοκτησία, την οποία επιδιώκει να κρατικοποιήσει, ή να χρησιμοποιήσει σαν όμηρο για να πάρει ως λύτρα τα όποια διαθέσιμα μετρητά του πολίτη και δι'αυτών να συντηρήσει τα παιδιά που διόρισε και να συνεχίσει η ίδια να κρατάει την κουτάλα. Ομνύει, δηλαδή στον Βασικό Ιδεολογικό Πόλο της Αριστεράς. Για ποιά "Δεξιά", λοιπόν, τσαμπουνάμε;

  • dim avatar
   dim @ ΠΗΛΕΑΣ 12/10/2014 00:15:56

   Αυτα για τους ΕΝΦΙΕΣ είναι η κλασική περίπτωση του Έλληνα που αρκεί να καίγεται το σπίτι του γείτονα, αρκεί να μη πάθει τιποτα το δικό του. Έ όχι δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτσι. Υπάρχουν και οι πατριώτες Έλληνες, που βάζουν πλάτη, που καταλαβαίνουν ότι σε περιόδους κρίσης, και αφού όλοι επωφελήθηκαν από το ξέφρενο πάρτυ 30 ετών, τώρα μπορεί για λίγα χρόνια να υποστούν πίεση, αρκεί αυτό να είναι παροδικό και να εξασφαλιστεί έτσι ένα καλό μέλλον για τις επόμενες γενεές. Ναι είναι πολύ να πληρώνεις τώρα περίπου το 1,5% του ΑΕΠ σου σε Φόρο Ακινήτων. Αλλά το είπε ξεκάθαρα χθες ο Σαμαράς. Θα υπάρξουν απανωτές μειώσεις του ΕΝΦΙΑ τα επόμενα χρόνια, και αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση του ΑΕΠ, θα οδηγήσει από το 2016 ο ΕΝΦΙΑ να είναι όπως είπε ο Σαμαράς πολύ κάτω από το 1% του ΑΕΠ, και άρα πολύ κάτω από το μέσο όρο του Ευρωπαϊκού μέσου όρου για το φόρο που πληρώνουν επί των ακινήτων τους.

   • Τρελό νερό avatar
    Τρελό νερό @ dim 12/10/2014 08:32:34

    Λάθος το να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια και να διαμορφώνουμε άποψη - ταμπού. ''...και αφού όλοι επωφελήθηκαν από το ξέφρενο πάρτυ 30 ετών, τώρα μπορεί για λίγα χρόνια να υποστούν πίεση..'' Εσείς λοιπόν οι ''όλοι'' να πληρώσετε, επιστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος από τα μαζί τους φαγωθέντα στο ''30 χρόνια πάρτυ'' όπου συμμετείχατε και να ''πιεστείτε'', γιατί άνετα το αντέχετε. Για εμάς όμως μην προτρέχετε, θα μιλάμε μονάχα εμείς.

    • dim avatar
     dim @ Τρελό νερό 12/10/2014 14:08:29

     Ασε τα αυτά δε περνάνε πια. Όταν λέμε "όλοι επωφελήθηκαν", δεν εννοούμε φυσικά το 100% των Ελλήνων, αλλά σίγουρα πάνω από το 70% - 80%. Μιλάμε για τη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους κλπ. Πες μου τι δουλειά έκαναν οι δικοί σου ή ο ίδιος, και θα σου πω ακριβώς πώς επωφεληθήκατε... Δημόσιοι υπάλληλοι? 50% πάνω οι αμοιβές και τα επιδόματα από όσο αντιστοιχούσε στη παραγωγικότητα τους, χώρια ότι οι μισοί από αυτούς θα έπρεπε να μην έχουν θέση στο δημόσιο. Μικρομεσαίοι? Πολύ περισσότερο τζίρο από το αναμενόμενο (από αυτό που θα έπρεπε να είχαν αν στην αγορά υπήρχε το ισοσκελισμένο χρήμα, και όχι το χρήμα από τα υπέρογκα ελλείμματα που δημιουργούσε το κράτος δανειζόμενο λεφτά που δεν παρήγαγε), αφού και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι ιδιωτικοι κατανάλωναν τα προϊοντα των μικρομεσαίων σα τρελλοί… Ιδιωτικοί Υπάλληλοι? Αφού οι εταιρίες έβλεπαν τους τζίρους τους να αυξάνεται, έδιναν και αυξήσεις, και άρα όλοι πληρώνονταν περισσότερο από όσο θα έπρεπε κανονικά, αν υπήρχε ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Αγρότες? Τρελά πάρτυ με επιδοτήσεις κλπ Ελεύθεροι επαγγελματίες? Επωφελήθηκαν και αυτοί από όλη αυτή την ξέφρενη πορεία 30 χρόνων με ανάπτυξη από δανεικά και από ελλείμματα… Ξεκάθαρη απόδειξη ότι όλοι επωφελήθηκαν? Το 80 η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων δεν είχε δικό της σπίτι, ή ζούσε σε ημιυπόγεια και δυαράκια. Τώρα η συντριπιτική πλειοψηφία έχει τουλάχιστον 2 σπίτια, και πάρα πολλοι έχουν και τρίτο και τέταρτο. Οι μόνοι που δεν έχουν είναι ή αυτοί που ήταν στην απέξω τόσα χρόνια (το 20% - 30% του πληθυσμού που ανέφερα στην αρχή) ή όσοι τα λεφτά που πέρασαν από τα χέρια τους δε τα διαχειρίστηκαν σωστά αλλά τα έφαγαν στα μπουζούκια, σε ταξίδια κλπ… Όσοι όμως από το δυαράκι, τώρα έχουν 2-3 ή 4 σπίτια, ναι, πρέπει να βάλουν πλάτη, αν θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους καλούς πατριώτες, γιατι η πατρίδα πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια. Το μοντέλο τότε που ψήφιζαν «τσοβόλα δωστα όλα», και «λεφτά υπάρχουν» ήταν: «ας φάμε τώρα εμείς, και αύριο για τα παιδιά μας θα δούμε, έχει ο Θεός». Ε, περάσαν καλά λοιπόν οι προηγούμενες γενεές, οι γονείς μας και άρα επωφεληθήκαμε και εμείς, και τώρα πρέπει να ισορροπήσουμε ως πατρίδα. Είχαμε πχ μια οικονομία που σου έλεγε: για τα επόμενα 50 χρόνια έχετε 500.000 ευρώ ο καθένας σας. Χαλάστε τα όπως θέλετε, αλλά εγώ η οικονομία σας λέω, χαλάστε τα ορθολογικά, από 10.000 ευρώ το χρόνο… Ο παρτάκιας ο Έλληνας όμως φρόντισε για τα πρώτα 30 χρόνια να χαλάει 13.000 ευρώ το χρόνο, άρα ποιος του φταίει αν τώρα στα επόμενα 20 χρόνια του έχουν μείνει μόνο 6.000 ευρώ το χρόνο για να ξοδέψει ???

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ dim 12/10/2014 15:57:45

      Τέσσερα χρόνια τώρα, οι ίδιοι εξάψαλμοι. Κανέναν πια δεν πείθουν, δεν τρομάζουν, ούτε μιά τύψη δεν είναι ικανοί να ενεργοποιήσουν. Σας βαρεθήκαμε ! Το πόσα ψίχουλα πετούσανε στον αφελή λαουτζίκο οι ασκούντες την εξουσία με τις μεγάλες τσέπες, δεν είναι ικανή δικαιολογία για να καταστρέψουν τη ζωή των παιδιών και των δισέγγονών τους. Όσο για τον φοροφυγά Ιδ.Τομέα, τους εξαγορασμένους με επιδοτήσεις αγρότες, αλλά και για οτιδήποτε άλλο μας τσαμπουνάς, ισχύει το ίδιο. Οι διεφθαρμένοι ..ταγοί, εκατομμυριούχοι πια σήμερα και εισπράττοντες ακόμη αγενώς τις παχυλές βουλευτικές συντάξεις, πέταγαν αντίδωρα ολούθε, για να μπορούν να κάνουν ανεμπόδιστα τη βρώμικη δουλειά τους. Ας τσακώνανε τους φοροφυγάδες, ας τιμωρούσαν τους επίορκους, ας μη διόριζαν τους κομματικούς τους υπηρέτες, ας μη διέφθειραν αγράμματους αγρότες. Γι αυτό δεν παρίσταναν και παριστάνουν τους ..εκλεκτούς; Για να μας δίνουν το ...παράδειγμα. Αλλά το παράδειγμά τους, είναι η απόλυτη σαπίλα κι η ψευτιά. Από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι κι αυτό το κεφάλι, καιρός είναι να κοπεί. Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη και μην ξελαρυγγιάζεσαι, τζάμπα τα ψέλνεις τα φάλτσα σου. Είναι ..μπαγιάτικες οι αναφορές και ξεφτισμένες οι κατηγορίες σου. Έρχεται η ώρα της πληρωμής. Ο βλάκας λαός, πλήρωσε πανάκριβα με το αίμα του. Τώρα επί τέλους, έρχεται η στιγμή των ...άλλων. Η ποινή; ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ! (Χαριστική ποινή, από ...μεγαλόψυχους μες στην καταστροφή τους, πολίτες).

     • dim avatar
      dim @ Τρελό νερό 12/10/2014 19:04:09

      Μπλα μπλα μπλα, και από ουσία τίποτα. Κάτι μου θυμίζει το ύφος της γραφής σου... Πάλι άλλαξες ψευδώνυμο?

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ dim 12/10/2014 19:22:48

      Mπαρούφες, μπαρούφες, μπαρούφες κι όταν σε αποκαλύψουν, σαχλίτσες. Παπαγάλος που σφυρίζει παράφωνα.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ dim 12/10/2014 16:02:13

      "Ιδιωτικοί Υπάλληλοι? Αφού οι εταιρίες έβλεπαν τους τζίρους τους να αυξάνεται, έδιναν και αυξήσεις..." Που ζούσες φίλε; Και σε ποιά επιχείρηση δουλεύεις; Μαρτύρα την, να στείλω αμέσως βιογραφικό....

     • dim avatar
      dim @ Uncle Stgm 12/10/2014 19:07:27

      Μη κάνεις οτι δε ξέρεις θείε πόσα έπαιρναν προ κρίσης. Από όλες τις κατηγορίες βέβαια που ανέφερα οφείλω να παρατηρήσω ότι οι Ι.Υ. τουλάχιστον ήταν σχετικά πιο παραγωγικοί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρναν αυτά τα λεφτά αν δεν υπήρχε τόσο ρευστό από δανεικά και ελλείμματα στην αγορά. Και αυτό αποδεικνύεται και τώρα, που έκλεισε η κάνουλα των δανεικών και της καταναλωτικής μανίας και έχουν γίνει έτσι πολλές μειώσεις και στους μισθούς

 11. cynthia avatar
  cynthia 11/10/2014 20:38:07

  Πικρά ολόσωστος, αγαπητέ Akenaton . " Η μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς ετοιμάζεται να παίξει στο γήπεδο του αντιπάλου " Όπως τόσα χρόνια γίνεται . "Παλαιοκομματικά, κρατικιστικά , κομματικά ..." Αυτό έμαθαν , αυτό συνεχίζουν . Πανίσχυρη η δύναμη της αδράνειας , θέλει μεγάλες ψυχικές μετατοπίσεις γιά να αλλάξει το πολιτεύεσθαι . Στην πεπατημένη λοιπόν , παροχές στους βέβαιους (?) ψηφοφόρους κι όχι στους απελπισμένους . Πως να μετατοπιστούν ψυχικά εξ άλλου από την κοντόφθαλμη επιθυμία τους να επανεκλεγούν όταν ο αχός της απελπισίας δεν τους αγγίζει ? Δεν είναι όμως μόνο ανάλγητοι αλλά κ ανόητοι γιατί όπως επισημαίνει το άρθρο δεν διαβλέπουν την επόμενη μέρα .Να μην παραπονούνται μετά αν εξαφανιστούν . Όσο αφορά το τι θα κάνουμε όλοι εμείς ,ας έχουμε εμπιστοσύνη στην δυναμική της ζωής .

 12. panas avatar
  panas 11/10/2014 21:41:31

  Η παρακαταθήκη που μπορεί να αφήσει μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη για το μέλλον και για την εναλλακτική ελπίδα μετά την αποτυχία της όποιας μελλοντικής κυβέρνησης απαιτεί ΜΝΗΜΗ εκ΄ μέρους του κόσμου. Και η μνήμη είναι αρκετά ασθενής. Έτσι ξεχάστηκαν και πολλές προεκλογικές δηλώσεις της τωρινής κυβέρνησης, θα ξεχαστούν και οι δηλώσεις του Τσίπρα και των ακολούθων του, έτσι δεν θα θυμούνται και τις επιλογές της σημερίνης κυβέρνησης. Οι ένστολοι, όμως, και κυρίως οι δικαστικοί όλο και κάτι θα θυμούνται, αχρείαστοι να είναι... Η εξέλιξη προς την πρόοδο στην πολιτική σκηνή θα επέλθει μόνο μετά την ένωση των υγιών διακομματικά δυνάμεων -πλην των ακραίων- και κυρίως όταν ο μέσος βουλευτής δεν θα επιλέγεται με βασικό κριτήριο τον αριθμό των "εξυπηρετήσεων" που θα έχει κάνει. Φυσικά τότε θα αυξηθεί και ο αριθμός των "απολιτίκ" ψηφοφόρων, αφού θα έχει ελαχιστοποιηθεί και το ατομικό - οικογενειακό συμφέρον. Εκεί θα δούμε πως ο μέσος Έλληνας είναι κατ' εξοχήν "ιδιώτης" με την κακή έννοια του όρου τελικά.

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/10/2014 21:58:05

  Άν έβγαινε κυβέρνηση με ψήφους δικαστικών, υψηλόβαθμων ένστολων και του λοιπού "σκληρού πυρήνα" - σύν τον αδισπέραστα σκληρό πυρήνα, δηλαδή τα στελεχά του χρηματοπιστωτικού, θα ήταν μικροπολιτικά "έξυπνη" κίνηση η πολιτική μετά το καλοκαίρι. Αλλά δεν βγαίνει... Οπότε..."μαλακό κλαρίνο" κατά το κοινώς λεγόμενο, το τάισμα του "σκληρού πυρήνα". $$$ By the way, ποιός αρμόδιος ενέκρινε την πρόσφατη "εθελούσια" έξοδο 2000 ατόμων από μεγάλη μας τράπεζα; 2000 συνταξιούχοι κάτω των 50 στην πλειοψηφία τους χρεώθηκαν στο ΙΚΑ και στο μπατιριμένο "ευγενές" επικουρικό, δηλαδή στη δημόσια επιχορηγηση, δηλαδή σε "φόρους των άλλων" (συν τα golden εφάπαξ, για να μη ξεχνιόμαστε) Τις ζωές των άλλων χαλάνε, τις δικές μας.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Uncle Stgm 11/10/2014 22:14:38

   "Τι τους κοιτάτε, ωρέ; Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!" φώναξε ο Κολοκοτρώνης....

  • παραμεθόριος avatar
   παραμεθόριος @ Uncle Stgm 11/10/2014 23:23:34

   Είναι στρατηγικές κινησεις, επέλεξαν να παίξουν με αυτους που εχουν σωθει και η κριση τους αγγιξε ξωφαλτσα. Σε αυτούς προσθεσε και τους αγρότες, που φορολογικά δεν τους αγγιξε και κατι ψιλοπαροχες ετοιμαζονται. Δημοσιοι, ενστολοι,δικαστικοί και αγροτες, υπολογιζουν να σωθούν με αυτούς. Οι αλλοι θεωρουνται καταδικασμένοι, η θα σωθουν με την ... ανάπτυξη.

 14. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 11/10/2014 22:24:20

  Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κυβέρνηση. Το μάθημα που πήραμε δεν είναι αρκετό. Ευελπιστώ ο Αλέξης να ολοκληρώσει το έργο που άφησαν μισό ο Ανδρέας και ο υιός του. Δε λέω ο Σημίτης έκανε ό,τι μπορούσε αλλά ήταν πολύ νωρίς... Οι ελπίδες μου για οριστικό ξερίζωμα της αριστεράς έχουν πέσει πάνω στον Αλέξη. Αμήν και πότε. Υ.Γ: Άσε που αν η Ν.Δ πάρει 60 βουλευτές θα ξεβρωμίσει και η λεγόμενη δεξιά. Αυτό που το βάζεις!

 15. roadrunner avatar
  roadrunner 11/10/2014 22:48:36

  Το ζητουμενο ειναι πώς θα ανακουφιστεί ο λαός , πρωτίστως.Το πώς θα νικηθεί ο Τσίπρας, πέραν του οτι είναι δευτερεύουσας σημασίας επί του παρόντος δεν επιτρέπεται να αποτελεί αυτοσκοπό του κυβερνητικού έργου. Όταν ομως κερδίζεις το λαό νικάς αυτόματα και τον απέναντι και ξαναγίνεσαι κυρίαρχος. Το δύσκολο για εσάς αρθρογράφε είναι να αναγνωρίσετε ότι τα ωφέλη που μετακυλίονται στην κοινωνία και την οικονομία όταν ενισχύεις τη δημόσια και εθνική ασφάλεια, είναι πραγματικά σημαντικά,ώστε να δικαιολογούν την προτεραιότητα που δίνεται για τηνΑποκατάσταση των περικοπών των μισθών των ενστόλων και δικαστικών.

 16. blue nile avatar
  blue nile 11/10/2014 22:58:58

  Τα έχω ξαναγράψει αλλά μάλλον χρειάζεται επανάληψη. Όταν μια ελλειμματική χώρα όπως η Ελλάδα βρίσκεται εντός νομισματικής ένωσης, δεν έχει από μόνη της εργαλεία να αντιμετωπίσει μια τεράστια Κρίση όπως του 2008. Γιατί έχει απωλέσει την δυνατότητα υποτίμησης του εθνικού της νομίσματος που θα της εξασφάλιζε τρία βασικά: κούρεμα του χρέους γιατί τα δάνεια δίνονται σε εθνικό νόμισμα, αποφυγή υψηλότοκου δανεισμού από τις αγορές οπότε ΔΝΤ και λοιπά δεν χρειάζονται καθώς και τόνωση του εμπορικού ισοζυγίου λόγω αυξημένης ανταγωνιστικότητας. Από τη στιγμή που δεν έχει το όπλο της υποτίμησης εξαρτάται αποκλειστικά από τους εταίρους της. Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη βασιλεύει ο γερμανικός παραλογισμός της μονοδιάστατης λιτότητας, που κάνει ακόμα και τον Ντράγκι έναν τραπεζίτη να βγαίνει από τα ρούχα του, την οποία λιτότητα εμείς την πληρώνουμε και πολύ ακριβά μάλιστα . Οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα ουσιαστικό για να σταματήσει την Κρίση. Ακόμα και αν κάνει όλες τις μεταρρυθμίσεις , ακόμα και να προσπαθήσει να μειώσει το δημόσιο. Σε υφεσιακές περιόδους που συνοδεύουν τις μεγάλες Κρίσεις καμιά χρεοκοπημένη χώρα δεν έλυσε τα προβλήματα της παίρνοντας υψηλότοκα δάνεια ή μειώνοντας τις δημόσιες δαπάνες. ΚΑΜΙΑ. Είναι η πικρή αλήθεια που δεν ξεστομίζεται από πουθενά στον δημόσιο διάλογο (ή ξεστομίζεται από ελάχιστους). Τρανό παράδειγμα η χώρα μας αλλά πιο χαρακτηριστικό η χρεοκοπημένη Ιταλία. Περιοδικά πάνε και μειώνουν τις δημόσιες δαπάνες. Όπως εδώ. Και μετά αγκαλιά με τον νέο Πάπα προσεύχονται να μην πέσει το ΑΕΠ. Έλα όμως που το ΑΕΠ πέφτει ακυρώνοντας τα αναμενόμενα οφέλη, το ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ εκτινάσσεται, κάνοντας αδύνατο τον δανεισμό χωρίς ΟΜΤ ή εγγυήσεις της ΕΚΤ, και η θανατηφόρα ύφεση καταστρέφει ακόμα και τα τελευταία παραγωγικά κομμάτια που με πολύ κόπο κρατιούνται όρθια. Τα ίδια στην Ισπανία ενώ δεν είναι μακρυά η Γαλλία. Σε αυτά τα πλαίσια τεραστίων δημοσίων χρεών, χρεοκοπημένων τραπεζών και απουσίας κοινής ευρωζωνικής πολιτικής καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει μόνη της το γιατρικό. Ας βγει ο Τσίπρας. Θα καταλάβει τι εστί βερίκοκο. Εδώ ολόκληρος Ολάντ με τον πούρο αντιμερκελικό λόγο προσκύνησε, ο Αλέξης τι μπορεί να κάνει άραγε; Η λύση θα έρθει, αν έρθει ποτέ, από την Ευρώπη. Αν έρθει γρήγορα τότε η κυβέρνηση αυτή θα διασωθεί. Αν δεν έρθει τότε νομοτελειακά και αναπόφευκτα ο Αλέξης θα βάλει το πρωθυπουργικό κουστούμι. Για να γίνει καμπόσος αν η λύση έρθει επί των ημερών του, ή θα του σκάσει η χειροβομβίδα στα χέρια...

  • George N avatar
   George N @ blue nile 13/10/2014 07:14:12

   Ακόμα και ένα QE δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ευρώπης που είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, ένα κοστοβόρο "κοινωνικό κράτος" (που ουσιαστικά είναι η υφαρπαγή του πλούτου των μελλοντικών γενεών), το πνίξιμο της καινοτομίας, το overregulation, η διαφθορά κτλ. Είναι ασπιρίνη και σίγουρα οι Νότιοι θα αισθανθούν καλύτερα για λίγο αλλά έχουν δίκιο οι Βόρειοι ότι δεν είναι η λύση. Το δυστύχημα είναι ότι όχι μόνο δεν προτείνονται λύσεις αλλά ούτε καν συζητιέται το πρόβλημα. Απλά αναπολούν το παρελθόν. Ας βγουν κι ας προτείνουν μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις από τις λίγες που έκανε ο Βορράς με QE για κάποιο διάστημα και περισσότερη Ευρώπη. Κάτι που να έχει νόημα τέλος πάντων αντί να κοιτούν σαν χάνοι τον Σοιμπλε.

 17. Naruto avatar
  Naruto 12/10/2014 00:15:34

  Την αξιοπιστία της η Ν.Δ την έχασε απο την δεκαετία του '80 όταν αντί να ξεμπροστιάζει τον ολετήρα Α.Παπανδρέου κάθε μέρα και με κάθε μέσο προσπάθησε να τον ανταγωνιστεί στο πεδίο του λαϊκισμού . Επόμενο ήταν να χάνει όχι μόνο τις εκλογικές αναμετρήσεις αλλά το κυριότερο την αξιοπιστία της . Ο Σαμαράς παρακαλά ,υπόσχεται και θωπεύει τους δημοσίους ενώ η Ν.Δ δεν παίρνει πάνω απο 10% των ψήφων τους. Απο την άλλη έχει αφήσει στην τύχη του τον ίδ. τομέα που ήταν πάντα η βάση . Και δεν είναι μόνο η αισχρή φορολογία που έκλεισε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και άφησε χωρις εισόδημα τον μισό ελληνικό πληθυσμό ,αλλά τώρα μας λένε οτι θα διαθέσει το πλεόνασμα για να καλοπιάσει αυτούς που έχασαν ελάχιστα . Γιατί το κάνει αυτό ; Κατα την γνώμη μου απο άκρα αριστερά μέχρι και την Ν.Δ εχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό την απέραντη αγάπη για το κράτος και προπάντων οτι απορρέει απ´αυτό .

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Naruto 12/10/2014 12:03:25

   Ολόκληρο το Ελληνικό κομματικό σύστημα και το παραδοσιακό πολιτικό προσωπικό όλων των υπαρκτών κομμάτων, ενδιαφέρονται ανέκαθεν μόνον για το βαθύ κράτος, δηλαδή για τον πελατειακό μηχανισμό. Στην κρίση ακόμη περισσότερο. Η αρρώστεια έχει επιδεινωθεί. Για το απαραίτητο κράτος - ρυθμιστή των κανόνων της οικονομίας και παραγωγό κοινωνικής συνοχής, δεκάρα δεν δίνουν. Και μετά τα Μνημόνια, την ίδια σάπια Ελλάδα του αιωνόβιου πελατειακού συστήματος θα τρώμε στη μάπα. Μόνο οι πολίτες, όταν ξυπνήσουν, μόνο αυτοί μπορούν να τα αλλάξουν όλα.

   • Naruto avatar
    Naruto @ Uncle Stgm 12/10/2014 18:15:41

    Ακριβώς έτσι ειναι δυστυχώς . Κράτος ρυθμιστή ,ελεγκτή και εγγυητή της λειτουργίας της κοινωνίας δεν θα δούμε .

 18. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 12/10/2014 01:21:07

  Σωστα τα σχολια. αλλα εγω ρωτω Πως ειναι δυνατον να μη επιστραφουν τα χρηματα σε αυτους που δικαιωθηκαν στα Δικαστηρια? Σαν θυμα του Ι.Τ και εγω υποφερω αλλα ελπιζω οτι σιγα σιγα θα αρχισει η αναπτυξη. Και φυσικα οχι με τον προεδρο του 15μελους ουτε με τον αιωνιο φοιτητη Λαφαζανη, ουτε με τον υπεργηρο Ναξιωτη. Η αναπτυξη θα ερθει απο καποιο ¨ελληνικο¨ απο τον ανταγωνισμο, απο την παταξη της φοροδιαφυγης ¨2 στους 3 σημερα φοροδιαφευγουν, απο τηνπερικοπη των προνομιων , απο την αξιολογηση των ΔΥ και φυσικα απο Πρωθυπουργο που δουλευει , που εχει γινει σεβαστος και οχι απο τυπους που το μονο που ξερουν να υποσχονται η να καταγγελουν. Η αναπτυξη θα ερθει οταν ο κοσμος καταλαβει οτι επιστροφη στο παρτυ με δανεικα τελειωσε.

 19. kosvag avatar
  kosvag 12/10/2014 14:17:44

  Εξαιρετικό άρθρο. Εύχομαι να μην είναι αργά.

 20. SSD avatar
  SSD 16/10/2014 10:13:37

  Υπάρχουν 1,5 εκ. περίπου άνεργοι. Με τις οικογένειές τους και αυτούς που έχουν θιγεί από τα μέτρα ανέρχονται σε 3 εκ. τολάχιστον. Ελάχιστοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η λύση στα προβλήματα της χώρας. Όλοι όμως πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μέσον για την εκδίκηση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών. Όσο η Κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο αυξάνει τα ποσοστά του. Μήπως θα έπρεπε η ΝΔ να ασχοληθεί με την Χώρα και τους Πολίτες και όχι με την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτικού συστήματος; Ευχαριστώ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.