Με ΣΥΡΙΖΑ πρώτο το Ποτάμι θα γίνει ΔΗΜΑΡ
16/01/2015 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με ΣΥΡΙΖΑ πρώτο το Ποτάμι θα γίνει ΔΗΜΑΡ

Μετά τις εκλογές δεν αναγνωρίζεται καμία επιστροφή ψήφου.

Το λέμε αυτό για τους ψηφοφόρους του Ποταμιού, που κατά βάση είναι υπέρμαχοι της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αντίθετοι σε οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την κρίσιμη 5η δόση και την πιστοληπτική γραμμή στήριξης της χώρας.

Αυτοί οι άνθρωποι της κοινής λογικής και της δημιουργίας θέλουν να τα αλλάξουν όλα, χωρίς να γκρεμίσουν τίποτα.

Αυτό όμως είναι σαφές πως δε μπορεί να γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφενός διότι έχει ήδη πει πως δεν συνεργάζεται με κανέναν παρά μόνο με το ΚΚΕ, αφετέρου γιατί στις -αντιφατικές και επικίνδυνες- προτάσεις του θέτει, προκαλεί σοβαρό ενδεχόμενο για τον εκτροχιασμό της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς μόλις χθες από το Περιστέρι, άνοιξε το δρόμο για μια ευρύτερη συνεργασία με τις δυνάμεις που εγγυούνται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και συμμαχίες: «Να αντιληφθούμε ότι δεν είναι κανένας μόνος σαν μονοκράτορας» ενώ αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας λέγοντας «όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όλοι οι επόμενοι πρωθυπουργοί και ο ίδιος, συνέχισαν την φιλοευρωπαϊκή πολιτική για την Ελλάδα. Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας, στην αρχή με τη συμμετοχή του κ. Κουβέλη και στο τέλος μόνο με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου, ήταν μια πρωτόγνωρη συμμαχία γιατί είχε τον κοινό παρανομαστή που λεγόταν Ευρώπη».

Άρα: Την πρωτοβουλία κινήσεων την έχει το κόμμα που θα βγει πρώτο. Έστω και για μια ψήφο.

Και αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε το Ποτάμι θα πρέπει να συμπράξει με αυτήν την "λογική".

Τη λογική της Ραχήλ Μακρή, του Λαπαβίτσα και του Αρβανίτη;

Μπορεί κάποια από τα στελέχη του να το επιδιώκουν, σίγουρα όμως η μεγάλη βάση των ψηφοφόρων του, δε θα ήθελε να δει το Ποτάμι ως "πατερίτσα" στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί κάποια από τα στελέχη του να διψάνε για εξουσία, όμως η κεντρώα βάση θέλει να δει το ποτάμι ως στήριγμα στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν θα ήθελε να δει το Ποτάμι, ως μια νέα ΔΗΜΑΡ.

Για αυτό είναι καλό να προβληματιστούν. Και να συνειδητοποιήσουν πως μόνο με τη Νέα Δημοκρατία πρώτη, θα έχουν την δυνατότητα να αναδειχθούν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη στο χώρο της Κεντροαριστεράς και να αντλήσουν από τη μεγάλη αυτή δεξαμενή.

Αλλιώς θα παρασυρθούν σε θέσεις σαν και αυτές τις εικόνας, που μόνο έναν "άκρατο" οπορτουνισμό γράφουν.

Ας προσέχουν οι ψηφοφόροι που σκέφτονται να ψηφίσουν Ποτάμι ως μια λογική λύση, πως με τέτοιες λογικές, "θα τους πάρει το Ποτάμι".

ΣΧΟΛΙΑ

  1. airman avatar
    airman 16/01/2015 17:54:37

    "... οι ψηφοφόροι που σκέφτονται να ψηφίσουν Ποτάμι ως μια λογική λύση ..." Το Ποτάμι πηγάζει από την αναγκαιότητα να δοθεί επιλογή σε ψηφοφόρους που έχουν χαθεί από τα πρώην μεγάλα κόμματα και εκφράζει τη σκοπιμότητα να βρεθεί ένας πόλος που θα έχει ρόλο ρυθμιστή σε μια επόμενη συγκυβέρνηση. Θα συμβάλει στο σχηματισμό κυβέρνησης με συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος κρύβεται πίσω από τον ευρωπαϊκό μανδύα που προβάλει. Παρά το ότι δεν έχει πρόγραμμα, πόσο μάλλον συνοχή, είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι σήμερα δεν βάλλεται από κανέναν εκ των παλαιών μεγάλων. Πρόκειτε για έναν "πολιτικό χυλό", για τον οποίο όταν εμφανίσθηκε ενόψη των Ευρωεκλογών πολύ εύστοχα είχε ακουσθεί το "MEGA μου"! Συνεπώς δεν είναι η λογική που οδηγεί στο Ποτάμι αλλά η εκμετάλλευση από κάποιους της σύγχυσης που έχει επικρατήσει στο εκλογικό σώμα σε συνδυασμό με τη φαινομενικά "ακίνδυνη πολυσπερμία" που το χαρακτηρίζει. Ψήφος χαραμισμένη αλλά για ορισμένους όχι χαμένη, μια και θα στηρίξει το αναγκαίο όχημα για τον έλεγχο καταστάσεων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.