Μετά τον Σαμαρά το χάος
30/10/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά τον Σαμαρά το χάος

Δεν μας χρειάζονται άλλες εθνικές κυβερνήσεις, άλλοι Παπαδήμοι κλπ. Μας χρειάζονται στιβαρές κυβερνήσεις που θα πάρουν την πατρίδα στην πλάτη τους.

Όσο πλησιάζουμε προς την μεγάλη... σύγκρουση, την επόμενη εκλογική αναμέτρηση δηλαδή, και όσο κάποιοι βλέπουν να έρχεται το χάος, τα σενάρια, τα παρασκήνια και οι βυζαντινισμοί δίνουν και παίρνουν.

Για παράδειγμα, σε επιχειρηματικούς και εκδοτικούς κύκλους φουντώνουν τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα. Δηλαδή, τι θα γίνει αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν κάνει κυβέρνηση ούτε με τους ψεκασμένους;

Τι θα γίνει αν πάμε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις; Και κυρίως: Πώς θα λειτουργήσει η οικονομία, το κράτος και η κοινωνία σε ένα έθνος βαθιά διχασμένο;

Όχι ότι οι επιχειρηματίες και απανταχού νταβατζήδες της ενημέρωσης ενδιαφέρονται για το μέλλον της πατρίδας. Για την πάρτη τους νοιάζονται, για να μη χάσουν το... μπικικίνι. Οι εργολάβοι για να μην παγώσουν τα έργα, οι επιχειρηματίες της ενέργειας για να προχωρήσουν κάποιες επενδύσεις, οι σύμμαχοι των ξένων παικτών για να μην καταρρεύσει το σύστημα και την κοπανήσουν όσοι ήρθαν στη χώρα μας.

Από την άλλη δεν έχουν κι άδικο αν σκέφτονταν μόνο πώς θα πάει μπροστά η χώρα. Πώς θα προοδεύσει και πώς θα βρουν δουλειά οι άνθρωποι που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση.

Οι περισσότεροι μεγαλόσχημοι απ' όλους τους κλάδους ενδιαφέρονται να μη χάσουν τις χρηματοδοτήσεις, τα θαλασσοδάνεια και τα κομπρεμί με τα κέντρα εξουσίας.

Και αυτό που σκέφτονται -όχι σε υπόγειες ταβέρνες σε καπνούς και σε βρισιές- σε σουαρέ και σε δεξιώσεις στα ακριβά σπίτια τους είναι πώς θα στήσουν ένα ακόμη πολιτικό σύστημα που δεν θα πάει μπροστά τη χώρα αλλά πώς θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους.

Το νέο σκηνικό που στήνεται λέγεται «Μεγάλος Συνασπισμός», ήτοι συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ (και όποιον άλλον θέλει) ώστε να μην υπάρξει ακυβερνησία διαρκείας.

Θέλετε ένα παράδειγμα; Ο Σταύρος Ψυχάρης από το Βήμα της Κυριακής έστειλε το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Γράφει χαρακτηριστικά:

«Είναι μάλλον δυσχερές για τον απονήρευτο ψηφοφόρο να διακρίνει τις διαφορές ανάμεσα στους μονομάχους όταν όλοι υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και το αλάνθαστο του ευρώ.

Αν η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να πορευτεί στον δρόμο της Ευρώπης, όποιο κόμμα έρθει στην εξουσία θα υποβάλει τα σέβη του στις Βρυξέλλες και θα συμπορευτεί με τους συνεταίρους.

Τούτων δοθέντων τα σοβαρά πολιτικά κόμματα (τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας) ας προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών. Και επειδή αόρατες δυνάμεις μπορούν ακόμη και να επιβάλουν το σενάριο του Μεγάλου Συνασπισμού συνιστάται το... κρείττον σιγάν».

Δηλαδή, το μήνυμα είναι «βγάλτε το σκασμό», σταματήστε την πολεμική ρητορική που διχάζει διότι κάποιοι εξυφαίνουν συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ.

Οκ, καλά όλα αυτά, αν πρόκειται για εθνική ομοψυχία, συνεννόηση και κοινό βηματισμό σε μια ευρωπαϊκή πορεία που δεν έχει γυρισμό, να τα αποδεχθούμε και τα σενάρια και τα σχέδια που φτιάχνουν κάποιοι.

Όμως για πια συνεργασία μπορούμε να μιλάμε όταν μέχρι πρότινος ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τον Σαμαρά ότι χρηματίζει βουλευτές;

Πώς να ξεχάσει κανείς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που ήδη έχει στήσει Ειδικά Δικαστήρια και κρεμάλες;

Πώς να ξεχάσει κάποιος την προκλητική Ρένα Δούρου ή το... Κατερινάκι του Συριζαιοανταρσύα δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου;

Πώς να καθίσουν σε ένα υπουργικό τραπέζι άνθρωποι που υπηρέτησαν την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και θυσίασαν πολιτικές καριέρες προκειμένου να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, με τους ψευτοεπαναστάτες που ακόμη και τώρα μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή, για κλείσιμο των συνόρων και για προμήθεια πετρελαίου από την Κούβα;

Πώς μπορεί να γίνει ένας Μεγάλος Συνασπισμός ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικές παρατάξεις. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο μπορεί να είχε χίλια κακά αλλά τουλάχιστον στήριζε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Τσίπρας και η παρέα του που έχουν μείνει ακόμη στην... Συνθήκη της Βάρκιζας.

Δεν ξέρουμε αν ο ελληνικός λαός σκαρώνει παιχνίδια και θέλει να οδηγήσει τη χώρα εξαναγκαστικά σε έναν Μεγάλο Συνασπισμό. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο τόπος θέλει ξεκάθαρες λύσεις κι όχι μεσοβέζικες λύσεις. Αν θέλουν να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ας το κάνουν με πλειοψηφία για να κυβερνήσει και να καταλάβει ο κόσμος το λάθος του και να το διορθώσει. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι εγκληματικά και διαλυτικά για τα κόμματα. Δεν μας χρειάζονται άλλες εθνικές κυβερνήσεις, άλλοι Παπαδήμοι κλπ. Μας χρειάζονται στιβαρές κυβερνήσεις που θα πάρουν την πατρίδα στην πλάτη τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 30/10/2014 07:53:17

  Είναι φανερό, ότι στην αρθογραφία σας εκφράζετε αγωνία για την ημέρα μετά τις εκλογές. Αυτό οφείλεται στην διαφαινόμενη επιλογή του Ελληνικού λαού. Όμως ο Ελληνικός λαός ήταν εκείνος που επέλεξε το GAP, με τα γνωστά αποτελέσματα. Τι έχει αλλάξει τώρα? Οι φόροι περισσότεροι και οι μισθοί μικρότεροι. Άρα και πάλι GAP!!!!

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 30/10/2014 08:40:01

  Απόλυτα σωστό και ένα μεγάλο μπράβο! Αηδιάσαμε από αναγκαστικούς συμβιβασμούς μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 3 χρόνια. Όχι και ο Σύριζα μέσα!

 3. Δημήτριος Κ. avatar
  Δημήτριος Κ. 30/10/2014 10:53:53

  Δεν νομίζω οτι ο Σαμαράς θα δεχθεί να γίνει αντιπρόεδρος του Τσίπρα επειδή αόρατες δυνάμεις μπορούν ακόμη και να επιβάλουν το σενάριο του Μεγάλου Συνασπισμού. Απλά αν οι μεγάλες δυνάμεις τον εξαναγκάσουν, θα πάει σπιτι του . Φυσικά ο Τσίπρας με 4-11 μονάδες μπροστά σύμφωνα με τα γκάλλοπ, και να θέλει να παραχωρήσει την Πρωθυπουργία, που σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ πάλι στο 3%, δεν θα τον αφήσουν οι δικοί του...Οπότε τα σενάρια για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ είναι μάλλον προπαρασκευαστικά για την μετάβαση στην κυβέρνηση Τσίπρα, ή αλλοιώς πρόκειται για καθαρές ανοησίες Ελλήνων καραγκιόζηδων-νταβατζήδων... * Aκόμα και με μία μονάδα μπροστά ο Τσίπρας είναι αυτονόητο οτι δεν μπορεί να παραχωρήσει την Πρωθυπουργία. Αν έλθει δεύτερος, δεν θα τον χρειάζεται κανείς στην κυβέρνηση, όπως δεν τον χρειάστηκε και τον Ιούνιο του 2012.

 4. Καλημέρα . avatar
  Καλημέρα . 30/10/2014 11:36:28

  Δεν ξέρω τι λένε τα γκάλοπ αλλά το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και μπορεί οποιοσδήποτε να το αντιληφθεί ,είναι πως ούτε ο Σύριζα έχει την ικανότητα να κάνει κάτι διαφορετικό από ότι γίνεται ,η πλειοψηφία έχει την αίσθηση πως θα τα κάνουν πολύ χειρότερα . Οπότε δεν κατανοώ πως το δέσατε σκοινί κορδόνι το ότι ο Σύριζα θα είναι πρώτο κόμμα . Ώρες -ώρες πιστευω πως η κυβέρνηση θέλει να χάσει και από την άλλη ο Σύριζα κάνει τα πάντα για να μην κληθεί να πάρει την καυτή πατάτα της διακυβέρνησης,στα χέρια του .

  • Δημήτρης Κ. avatar
   Δημήτρης Κ. @ Καλημέρα . 30/10/2014 17:22:59

   Δεν το δέσαμε εμείς σκοινί κορδόνι. Εδώ στο antinews είδαμε τα γκάλλοπ. Και δεν είδαμε ούτε ένα που να φέρνει δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και για μια ημέρα μετά τις Eυρωεκλογές. Για να μην πούμε τι έγινε μετά τον ΕΝΦΙΑ και τι θα γίνει τώρα που θα αρχίσουν οι κατασχέσεις και τα κανάλια μες το χειμώνα θα δείχνουν σπαρακτικές σκηνές οικογενειών στο δρόμο...Δεν τα εφευρίσκουμε εμείς αυτά, για να σκιάσουμε το φοβερό μεταρρυθμιστικό έργο του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ. Δείτε μόνο τι έγινε στον πιο ευαίσθητο τομέα της χώρας που είναι το μέλλον της, στην παιδεία. Ανέλαβε να της δείξει το δρόμο ο Τόνυ Μπλαίρ του ΠΑΣΟΚ, ο Λοβέρδος...

 5. Seagull avatar
  Seagull 30/10/2014 12:38:34

  Ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ και στο Χατζηκυριάκειο ΄Ιδρυμα έστειλαν οι αθεόφοβοι? Γιατί δεν το έστειλαν στον τάφο του μεγάλου ευεργέτη να βγάλει 1,5 εκατομμύριο από την τράπεζα να τον πληρώσει? Οχι μόνο το κράτος δεν είναι αρωγός στην προσπάθεια του ιδρύματος αλλά και κανένας μεγαλόσχημος πλούσιος ενδιαφέρθηκε ποτέ να στηρίξει την προσπάθεια του ιδρύματος για αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της Πάρνιθας. Ετσι λοιπόν το ετοιμόροπο Χατζηκυριάκειο πρέπει να πληρώσει 1,5 εκ. ΕΝΦΙΑ & ενώ τα παιδιά στοιβάζονται σε τροχόσπιτα!!!! Ετσι έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους για το ύψος που θα εισπράξουν από τον ΕΝΦΙΑ, τόσο δούλεμα πιά, τόση ασχετοσύνη? Μετά απορούμε τι έχουν τα έρμα και πάνε κατά σύριζα μεριά.

 6. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 30/10/2014 13:02:58

  Ας μην ξοδευόμαστε άδικα. Δεν είναι ζήτημα ...προσώπων. Eίναι που δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής συμφωνίας σε κανένα απολύτως επίπεδο και οποιαδήποτε υστερόβουλη προσπάθεια ...μαγειρικής σύνθεσης απ΄τους γνωστούς κι ...αξιοσέβαστους ντόπιους μας κάπελες που ορέγονται ...Χρυσό Σκούφο με την αμέριστη συνδρομή και των πολύπειρων (στους εκβιασμούς) αλλοδαπών ...Σεφ, είναι προκαταδικασμένη να σερβίρει δύσοσμο και αηδιαστικό παρασκεύασμα, προορισμένο μόνο για παμφάγους, βουλιμικούς χοίρους. Ευχαριστούμε, αλλά δε θα πάρουμε. Τζάμπα κουράζονται οι έρμοι οι ''ειδικοί''. Τη λύση θα τη δώσει ο Ελληνικός λαός όταν θα έρθει η ώρα και οφείλει η πρότασή του να είναι τόσο ξεκάθαρη, ώστε κανείς να μη μπορεί να την αμφισβητήσει. Καιρός ν΄αποφασίσει για τη ζωή του με σοβαρότητα, ορθή κρίση, κι απόλυτη συνείδηση του βάρους της επιλογής του. Η ελευθερία κοστίζει. Πάντα.

 7. Ιδιώτης avatar
  Ιδιώτης 30/10/2014 13:19:20

  http://www.youtube.com/watch?v=bw6Xwrx2MpY

 8. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 30/10/2014 13:32:35

  Την άποψή μου την έχω εκφράσει πολλές φορές. Και θα την πω ακόμα μία, γιατί βλέπω πως ο Ελληνικός λαός δεν βάλει μυαλό. ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. Όσο και να χτυπιέται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να του δωθεί η ευκαιρία να κυβερνήσει. Ιδίως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού,αλλά αρχίζουμε να βγάζουμε το κεφάλι μας από τον βούρκο και να παίρνουμε τις πρώτες ανάσες. Εκλογές σημαίνουν σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ, κυβερνητική αβεβαιότητα, γελοιοποίηση στα μάτια των ξένων που θα αντιμετωπίζουν σαν χαζοχαρούμενους χωριάτες που αν και μόλις ξεφύγαμε από την εντατική τρέχουμε στα πανηγύρια του χωριού. Και πάνω απ' όλα, η πιθανότητα (βεβαιότητα κατ' εμέ) να κυβερνήσει μια Αριστερά ανεύθυνη, τυχοδιωκτική, ανερμάτιστη που θα ξεθεμελιώσει τη χώρα σε οικονομικό, κοινωνικό , αλλά και Εθνικό επίπεδο. Ας βάλουν όλοι μπροστά τη Λογική, να εκλέξουν ΑΜΕΣΑ Πρόεδρο Δημοκρατίας και να μην παίξουν την τύχη του Λαού στην "Πάρτα όλα" του Τσίπρα. Γιατίη κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί και αποφασιστικότητα. Ας μείνουμε στο Σαμαρά για να μην γνωρίσουμε το Χάος...

 9. Νεύτων avatar
  Νεύτων 30/10/2014 14:35:32

  Η κούραση είναι εμφανής πλέον. Και πάντα μετά το χάος, η τάξη. Νομοτελειακά! Κι επειδή, ήδη αισθάνομαι ότι η κατάσταση ξεκινά να είναι χαοτική, εγώ θα ήθελα να δω εκλογές εδώ και τώρα. Δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συνεχής πτώση του πολιτικού λόγου, σε επίπεδα με αναφορές σε αριστερά, ΕΑΜ, δεξιά κλπ. με άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στο κάθε μέλλον του κάθε Έλληνα. Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει εμείς οι Έλληνες, ότι τα δίπολα τύπου αριστερά-δεξιά είναι ντεμοντέ όσο και οι κασέτες της δεκαετίας του 70. Κι επειδή βλέπω ότι όλο και πιο πολύ θα αναγκάζεται ακόμη και ο Σαμαράς να αντιδρά με εξίσου έντονο πολιτικό λόγο (ευτυχώς μέχρι τώρα ακολουθεί μία σοβαρή και απόμακρη πορεία από αυτά), ας διαβεί τον Ρουβίκωνα. Ας πάει σε εκλογές τώρα, να ηρεμήσουμε όλοι μας και να κάνουμε όμορφα και χαρούμενα Χριστούγεννα στο πνεύμα μίας άλλης Ελλάδας (...) και όχι μίας Νέας Ελλάδας. Φτάνει πια αυτό το κουραστικό σύρσιμο. Όχι "έχω 180", όχι "δεν έχεις 120" και ένα σωρό άλλα μπλα μπλα μπλα που μόνο πολιτικός λόγος δεν είναι. Και δεν ταιριάζει και στον Αντώνη Σαμαρά να μπαίνει σε αυτή τη λογική. Εκλογές, τώρα που είναι καιρός. Και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Γιατί ακόμη και να υπάρχουν οι 180, ελάχιστοι πρέπει να είναι αισιόδοξοι ότι το Φθινόπωρο του 2015 δε θα πάμε σε εκλογές. Είναι τόσες πολλές οι τσαπατσουλιές αλλά και οι ατολμίες των Υπουργών και Στελεχών της Κυβέρνησης, που ένα βήμα κάνουν μπροστά και 200 πίσω. Γιατί κινούνται πάντοτε όψιμα, ευκαιριακά, τσαπατσούλικα, πρόχειρα και με ορίζοντα την επόμενη ημέρα. Και μόνον αυτή! Όπου φυσικά η επόμενη ημέρα δεν αφορά τίποτε άλλο παρά μόνον την πολιτική τους επιβίωση. Τέλος τα οράματα, τέλος τα σχέδια, τέλος οι οδικοί χάρτες. Όλα χάθηκαν μέσα σε 3 μήνες. Θα ακούσω καλόπιστα όποιον με πείσει για το αντίθετο! Και θέλω να βρεθεί ένας που θα με πείσει. Έστω ένας! Εκλογές και μετά χάος (;). Όσο πιο γρήγορα γίνεται. Γιατί όσο αφήνεις το χάος να ανδρώνεται και να δημιουργεί υποδομές και καλά θεμέλια, τόσο πιο δύσκολο θα είναι επανέλθει η τάξη.

  • agrotis avatar
   agrotis @ Νεύτων 30/10/2014 16:07:21

   Οι εκλογές θα πρέπει να γίνονται κάθε 4 χρόνια και ΤΕΛΟΣ. Οι δήθεν εκβιασμοί για Πρόεδρο Δημοκρατίας, Εθνικά Θέματα και Οικονομία πρέπει να σταματήσουν αλλοιώς να κάνουμε εκλογές κάθε χρόνο.

   • Δημήτρης Κ., avatar
    Δημήτρης Κ., @ agrotis 30/10/2014 17:25:26

    .Συμφωνώ αγαπητέ αγρότη. Και ο Τσίπρας να βγεί, ακόμα κι αν είναι χειρότερος απ' το Σαμααρά, πρέπει να μείνει 4 χρόνια και να μην είναι απλά μια αριστερή παρένθεση, γιατί μόνο έτσι θα μάθουμε...

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/10/2014 16:43:14

  To χάος Νεύτων σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να έλθει με ευθύνη της ΝΔ και του Σαμαρά.Την ευθύνη πρέπει να την έχει η αριστερά για να πληρώσει και το μελλοντικό κόστος.Λίγη υπομονή.Θα πάμε σε τρεις ψηφοφορίες για πρόεδρο Δημοκρατίας και μετά μπουμ.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ψυχραιμια 30/10/2014 17:50:48

   Επισης μια περιοδο χαους περιμενουν οι πασης φυσεως εχθροι για να κανουν τις κινησεις τους....Κινησεις που μετα δεν εχουν γυρισμο. Δεν ειναι μονο η τσεπη, ειναι και πολλα αλλα που πρεπει να σκεφτει ο Ελληνικος λαος.

  • Νεύτων avatar
   Νεύτων @ ψυχραιμια 30/10/2014 18:50:52

   Συμφωνώ μαζί σου, αλλά σε παρακαλώ, συμφώνησε έστω εν μέρει κι εσύ μαζί μου: δεν είναι χαοτικό αυτό το παρτάλιασμα που γίνεται σήμερα; Δε σε κούρασε;

 11. Naruto avatar
  Naruto 30/10/2014 19:22:44

  Αν ο Σαμαράς έβαζε τάξη στις δημόσιες δαπάνες απο όπου θα εξοικονομούσε κάμποσα δις και απέφευγε την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας η ΝΔ θα ήταν μακράν η πρώτη δύναμη και δεν θα συζητούσαμε για χάος . Αντίθετα επέμενε να στηρίζει ενα σπάταλο και αντιπαραγωγικό κράτος που παρασέρνει στον βυθό ολη την χώρα . Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που με τόσο πάθος προστάτεψε ψηφίζουν τον αντίπαλο .

  • GregA avatar
   GregA @ Naruto 30/10/2014 20:30:10

   Ήταν δική του η επιλογή, ή σύρθηκε σε αυτήν λόγω της συγκυβέρνησης; Δυστυχώς η συνύπαρξη με το πασοκ, δεν αλλοίωσε μόνον τη φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και τη δυναμική της κυβέρνησης, καταντήσαμε να προστατεύουμε τους πρασινοφρουρούς διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό και προδίδοντας τον σκελετό της παράταξης τον παραγωγικό ιστό.

   • Naruto avatar
    Naruto @ GregA 30/10/2014 21:12:02

    Ακριβώς έτσι .

 12. danas avatar
  danas 30/10/2014 19:59:54

  εγώ μία ερώτηση έχω κύριοι και κυρίες. Λέτε αύριο ο ανασχηματισμός να είναι λίγο μεγαλύτερος απο μια απλή αλλαγή υπουργού? Λέτε να κάνει την έκπληξη ο σαμαράς και να δώσει την εικόνα νέας πνοής στην κυβέρνηση με αλλάγή επι πχ λαικιστών υπουργών και κυρίως υπουργού οικονομικών? Μεγάλη μαγκιά θα είναι αυτή.

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ danas 30/10/2014 22:26:03

   Δεν μας λες και κανένα όνομα που έχει σειρά για υπουργείο......και με νέα πνοή.

 13. Θανος avatar
  Θανος 30/10/2014 20:17:56

  Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγει ο συριζα πρώτο κόμμα...

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ Θανος 30/10/2014 22:01:20

   "Κοιμήσου και μη νοιάζεσαι ..."

 14. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 30/10/2014 20:31:14

  Λέμε μετά τον Σαμαρά το χάος.Ας δούμε όμως και πιό κοντά μέσα στο δικό μας κόμμα.Το ίδιο χάος μας περιβάλλει! Χάος πρίν τη Βούλτεψη,χάος και μετά απ' αυτήν... Αν δεν συγκυβερνούσαμε με το Πασόκ,αλήθεια,ποιοί θα συμπλήρωναν τα Υπουργεία; Όχι πως είμαι υπέρ αυτής της αναγκαστικής συνεργασίας,αλλά με πιάνει απελπισία όταν βλέπω τη φτώχεια και στα δικά μας στελέχη...

 15. chp avatar
  chp 30/10/2014 22:22:29

  Ειλικρινά πιστευετε ότι Σαμαράς ή Χάος? Η οτι η ένδεια των στελεχών της ΝΔ απαιτεί την ύπαρξη συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ ? Η ΝΔ συνεργάζεται με τον κον Στουρνάρα ,τον κον Χαρδούβελη και συνεργάστηκε με τον Παπαδήμο . Ειναι τα στελέχη του εκσυχρονιστικου ΠΑΣΟΚ που αυξησαν τους πιστωτικούς κινδύνους και μας έκαναν ευάλωτους σαν χώρα . Από τα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου που οι τράπεζες άντλησαν 300% τα ίδια κεφάλαια μέχρι την σημερινή που για να δώσουν ρευστότητα στην αγορά πρέπει να τους δώσουμε αλλα 200 δις. Το καλό με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ηγεσία του δεν είναι τόσο βουτηγμένη στην τριτοκοσμική χαβούζα του πολιτικού συστήματος των δύο κομμάτων .Ως εκ τούτου δεν αισθάνεται ένοχη και είναι ποιό δύσκολα χειραγωγήσιμη . Βέβαια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άτομα που συμμετέχουν ενεργά στους 500.000 που απομυζούν χυδαία το κράτος ,περισσότερο τώρα παρά ποτέ ,σε επίπεδο κοπρόσκυλων στελεχών ,"επιχειρηματιών" κτλ Παρ'όλα αυτά η διχείρηση της εξουσίας θα δείξει ποιος είναι ποιός.Μόνο αυτή ! Για τους 500.000 κανένος από τους υπόλοιπους δεν του καίγεται καρφί ,ας βρούνε να κάνουν κάτι .Εχουν καβάτζα...........

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 30/10/2014 22:53:11

  “Ένας άνδρας με κουράγιο είναι η πλειοψηφία.” ~Τόμας Τζέφερσον http://feedyourhead.com/one_man_800x600.gif

 17. yellow avatar
  yellow 31/10/2014 13:19:01

  Έλα μωρέ τώρα .... Εδώ συνεργαστήκαμε με το ΠαΣοΚ που έχουμε πεί τόσα και τόσα και χειρότερα... Με τον ΣυΡιζΑ θα υπάρχει πρόβλημα?? Όλα ξεχνιούνται για το καλό της χώρας ...
  Άσε που με τον Αντώνη στην Κυβέρνηση θα έχουμε να κατηγορούμε τον ΣυΡιζΑ ότι δεν προχωράει το κυβερνητικό έργο (βλέπε λήμα Βενιζέλος...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.