Μετά τον Σαμαρά το χάος
30/09/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μετά τον Σαμαρά το χάος

Ο τελευταίος που μπόρεσε να κρατήσει το κόμμα ενωμένο, αν και δεν του ανήκε, ήταν ο Σαμαράς

Έχει περάσει περίπου 1,5 χρόνος αλλά μοιάζει με μια ζωή. Ήταν ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός και απόλυτος κυρίαρχος στη Νέα Δημοκρατία και τότε έκανε ένα μεγάλο λάθος.

Ήταν όταν είχε μιλήσει, διόλου τυχαία, για τη Νέα Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σκεφτόταν να γκρεμίσει το παλιό, γηρασμένο πολιτικό σύστημα που βρίσκεται στο χώρο της κεντροδεξιάς. Ήταν τότε που όσοι σοβαροί είχαν μείνει στη ΝΔ του έλεγαν να πάρει μπουλντόζα και να γκρεμίσει τη ΝΔ. Ονόματα, σύμβολα, πολιτική κατεύθυνση. Δυστυχώς το μεγάλο του λάθος ήταν ότι δεν σάρωσε τα πάντα όταν μπορούσε. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας και ίσως και της Ελλάδας ολόκληρης αν έκανε το μεγάλο βήμα.

Όμως, τότε ο Σαμαράς είχε δύο μεγάλα βαρίδια που τον κράτησαν πίσω. Το πρώτο ήταν οι φατρίες στη ΝΔ που δεν ήθελαν να αλλάξει τίποτε στο «μαγαζάκι» τους. Διότι ο Σαμαράς μπορεί να ήταν αρχηγός στη ΝΔ αλλά ποτέ δεν τον άφησαν οι «ιδιοκτήτες» να πάρει το κόμμα στα χέρια του. Όλοι αυτοί τράβηξαν τη ΝΔ πίσω. Μην τυχόν κι αλλάξει ο… πυρσός. Μη τυχόν και αλλάξει το… brand name. Μη τυχόν και αλλάξει ο… ιδεολογικός προσανατολισμός. Λες και 41 χρόνια μετά την ίδρυσή του το κόμμα έπρεπε να είναι το ίδιο. Τάχαμου θεματοφύλακες των ιδεών και των αρχών του Καραμανλισμού και «πράσινα άλογα».

Η Ελλάδα σύντροφοι είχε αλλάξει 10 φορές από τότε αλλά ποτέ δεν το καταλάβατε γι’ αυτό και δεν αφήσατε τον Σαμαρά να πάρει σκούπα. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα. Μας μάραναν τα ονόματα και τα σύμβολα τρομάρα μας. Όλοι αυτοί που φοβήθηκαν μη χάσουν τον φιλελευθερισμό τους δεν καταλαβαίνουν ότι οι αρχές του φιλελευθερισμού, της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, των ελεύθερων αγορών είχαν δεινοπαθήσει επί χρόνια και από τη ΝΔ. Και έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Το δεύτερο βαρίδι ήταν η κατάσταση της οικονομίας. Σε άλλη χρονική στιγμή, αν η χώρα δεν έδινε μάχη επιβίωσης θα μπορούσαν να ανατραπούν τα πάντα και να αλλάξει ο ρους της ιστορίας της ΝΔ. Δυστυχώς για τον Σαμαρά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το σχέδιό του για τη Νέα Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι. Η ΝΔ, μετά από τρεις επώδυνες ήττες βρίσκεται στα όρια της διάλυσης. Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε μπας και ξυπνήσουν όλοι στη Συγγρού και κινητοποιηθούν. Όλη η διαδικασία καταθέσεως υποψηφιοτήτων ή οι αποσύρσεις υποψήφιων δελφίνων (Μπακογιάννης, Βορίδης) δείχνει ότι ακόμη και τώρα η ΝΔ κατατρύχεται από τις αρρώστιες της ηλικίας της. Ως ένα γερασμένο κόμμα έχει τα εξής προβλήματα:

1.Υπάρχουν πολλοί μνηστήρες και ο καθένας θέλει για την πάρτη του κόμμα.

2.Υπάρχουν ακόμη οι οικογένειες που δεν θέλουν να αφήσουν την κληρονομιά σε άλλον.

3.Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για την ενότητα του κόμματος παρά μόνο για την αυτοεπιβεβαίωσή τους.

4.Κάποιοι άλλοι δεν καταλαβαίνουν πόσο… ντεμοντέ είναι και πόσο εύκολα θύματα του Τσίπρα.

5.Δεν υπάρχουν ηγέτες. Ο τελευταίος που μπόρεσε να κρατήσει το κόμμα ενωμένο, αν και δεν του ανήκε, ήταν ο Σαμαράς. Μετά το χάος.

6.Δεν υπάρχει συντροφικότητα. Ο ένας μισεί τον άλλον και όλοι… τη ΝΔ.

7.Τέλος δεν υπάρχει όραμα. Ενώ βλέπουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί ούτε τη φωνή της, ούτε το μήνυμά της να περάσει στην κοινωνία, επιμένουν να την θέλουν έτσι. Μια γηρασμένη γεροντοκόρη που φορά ζώνη αγνότητας και φοβάται να αλλάξει γιατί θα χάσει την… παρθενία της. Σας την πήρε ο Αλέξης κυρίες και κύριοι μην ανησυχείτε.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ ίσως να μην είναι και οι τελευταίες άσχημες. Άλλωστε έχουμε ακόμη ένα μήνα για την εκλογή αρχηγού κι όπως όλα δείχνουν ο Β. Μεϊμαράκης θα κερδίσει σε ένα παιχνίδι που μάλλον μοιάζει «στημένο». Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, όμως, ίσως να μην έχει τόση σημασία το πρόσωπο όσο οι προθέσεις. Τι θέλουν δηλαδή όλοι οι βαρόνοι, οι οικογένειες ή ακόμη και οι επιχειρηματίες που θέλουν τους δικούς τους ανθρώπους στα κόμματα;

Αν θέλουν τη ΝΔ μικρή, διχασμένη και χωρίς καμιά τύχη δεν απέχουν πολύ από το αποτέλεσμα. Έτσι όποιος κι αν είναι ο αρχηγός θα μοιάζει με… πολιτικό νάνο απέναντι στον… γίγαντα Αλέξη.

Αν όμως θέλουν μια ΝΔ ισχυρή κι έτοιμη να κερδίσει τον κεντροδεξιό χώρο που της ανήκει τότε θα πρέπει να αλλάξει ριζικά. Θα πρέπει να γίνει μια «άλλη ΝΔ». Ποιοι έχουν τα κότσια να το κάνουν; Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν αν είχε δίκιο ο Αλέξης όταν έλεγε «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρόμος avatar
  Δρόμος 30/09/2015 07:26:26

  ΄Σε περιόδους κρίσης συνήθως δεν κυριαρχεί το φυσιολογικό... αλλά το απρόβλεπτο. Στην πολιτική τα πάντα μπορούν να συμβούν. Σπάνε συμμαχίες, δημιουργούνται καινούργιες και γενικότερα ανακατεύεται η "τράπουλα" και ξαναμοιράζονται τα "χαρτιά". Σε τέτοια φάση βρίσκομαστε, οπότε όλα είναι πιθανά ακόμα και τα απίθανα.

 2. Fotini avatar
  Fotini 30/09/2015 07:49:47

  ᾿Επειδή πραγματικά ὁ τελευταῖος ἡγέτης, ὄχι μόνο τῆς πνέουσας τά λοίσθια ΝΔ ἀλλά τῆς βασανισμένης μας ῾Ελλάδας, εἶναι σάν τήν μυῖγα στό γάλα σ᾿ αὐτό κόμμα, ΠΡΕΠΕΙ νά ξαναπάρη τά ἡνία εἰδ᾿ ἄλλως ἄς φύγει καί ἄς δημιουργήση τήν ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ πού ὀνειρεύεται/μασθε. Τελειώνει ὁ χρόνος ΑΣ.

  • δεξιος αγωνιστης avatar
   δεξιος αγωνιστης @ Fotini 30/09/2015 23:51:02

   Αγαπητη Φωτεινη,αυτο περιμενουμε ολοι,την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.Πραγματι ο τελευταιος ηγετης ειναι εδω.Τον περιμενουμε παλι δυνατο και ρεβανσιστη.

 3. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 30/09/2015 09:20:23

  Δυστυχώς όμως ο Αντώνης απέχει από την φαρσοκωμωδία αυτών των λιλιπούτειων υποψηφιοτήτων... Εάν έβαζε υποψηφιότητα, 1. θα βλέπαμε εάν η θανάσιμη αντίπαλός του θα έβαζε και αυτή, 2. θα ζυγίζαμε την στάση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος θα αναγκαζόταν να λάβη θέση, και αυτήν την θέση την χρειαζόμαστε για να γνωρίζουμε την πραγματικότητα και όχι τι λένε οι ''φίλοι'' του. Ο Αντώνης δεν μίλησε έως τώρα για τους λόγους του παρασκηνίου, τι αισθάνθηκε να τον πιέζη προς την παραίτηση. Εάν το κάνη, ίσως αλλάξουν τά πολιτικά πράγματα στην χώρα !

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Ξενοφώντας 30/09/2015 12:20:52

   Σωστά . Για άλλη μία φορά θα τους ξεγύμνωνε όλους . Και κάποια στιγμή ,πρέπει να το κάνει .

 4. Παράξενος avatar
  Παράξενος 30/09/2015 09:39:48

  Δε θέλω κεντροδεξιό κόμμα αλλά δεξιό. Τι σημαίνει κέντρο; Ότι πας και λίγο προς τα αριστερά;. Ευχαριστώ αλλά όχι. Στην καλύτερη περίπτωση είναι κάτι ασαφές και οι ασάφειες είναι βλαβερές. Μπορεί να υπάρξει συντηρητικό κόμμα, ώστε να διασώσει τα ίχνη κοινωνικής συνοχής που έχουν μείνει, και με στοιχεία φιλελευθερισμού, για να υπάρξει επιτέλους ιδιωτική πρωτοβουλία και επιβράβευση της ατομικής προσπάθειας; Αν ναι, καλώς. Αν όχι, ας το αφήσουμε και ας πάμε σε άλλη χώρα.

 5. leukos avatar
  leukos 30/09/2015 09:44:01

  Πρόεδρε Αντώνη Σαμαρά η πατρίδα θα σε χρειαστεί ξανά σύντομα… Ηγέτης σημαίνει να έρχεσαι αλλά και να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά και με τον κόσμο σου δίπλασου.. Είμαι περήφανος και για την πατρίδα μου και για τον πρόεδρο μου..

  • δεξιος αγωνιστης avatar
   δεξιος αγωνιστης @ leukos 30/09/2015 23:47:05

   Αγαπητε/η, παντα αυτος θα ειναι ο Προεδρος μας.Επικροτω τα γραφομενα σου,και ευχομαι να τον ξανα δουμε διπλα μας και μπροσταρη για την Ελλαδα.Τον χειαζομαστε ολοι.

 6. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 30/09/2015 09:45:00

  Είναι εθνική ανάγκη να ανασυγροτηθεί η Νέα Δημοκρατία, δεν τον καταλαβαίνουν? ΙστορίαΤουΑνθρώπου

 7. Διογένης avatar
  Διογένης 30/09/2015 10:32:55

  Πολύ δυσάρεστο το ρεπορτάζ. Για να στηθεί όλο το παιχνίδι υπέρ του Μεϊμαράκη θα πρέπει να μην κατέβουν οι υπόλοιποι και κυρίως ο Άδωνις, που είναι ο μόνος που έχει απηχηση στην ευρύτερη κοινωνία - έχει και αντιπάθειες, αλλά και πολλές συμπάθειες. Αυτό ασφαλώς το ξέρει ο Μεϊμαράκης και όλοι οι άλλοι που "μαγειρεύουν", μαζί με κάτι τύπους σαν τον Αντώναρο. Τι γίνεται λοιπόν; Είδαμε τις διαρροές προχθές ότι θα διώξει την "συνιστώσα ΛΑΟΣ" από τη ΝΔ. Πάει λοιπόν ο Μεϊμαράκης με επίδειξη δύναμης και πολλοί που θα ήθελαν να εκδηλωθούν υπέρ π.χ. του Άδωνι, τώρα φοβούνται να βάλουν την υπογραφή τους. Έτσι καταφέρνουμε να μην κατεβεί ο Άδωνις. Πέφτει και μια ανάλογη τρομοκρατία για τον Κυριάκο, προπηλακίζονται και οι υποστηρικτές του Τζιτζικώστα - αν και εκεί τα πράγματα είναι πιο "άγρια", καθώς ο Τζιτζικώστας έχει διείσδυση μέσα στο καραμανλικό στρατόπεδο. Πρόκειται για αισχθρό παιχνίδι εις βάρος της κοινωνίας και εις βάρος της παράταξης, το οποίο δεν θα έχει καλό τέλος. Πριν να εκδηλωθεί η υποψηφιότητα Άδωνι έγραφα ότι αν καταπιεστούν οι ανάγκες της κοινωνίας - και προφανώς θα καταπιεστούν - τότε ο λαός θα δώσει διαφορετική απάντηση, καθιστώντας τη ΝΔ ένα κόμμα του τίποτε, ένα κόμμα που διαλύεται. Στη θέση της θα αναδειχθεί κάποια άλλη δύναμη, αλλά δεν ξέρουμε πότε ακριβώς, ούτε πώς ούτε ποια. Πάντως τίποτε δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Το 1996 ο Έβερτ πάσχιζε να μείνει στην ηγεσία της ΝΔ παρά το ότι είχε εμφανώς χάσει κάθε έρεισμα. Δεν τα κατάφερε, τελικά ανέσυραν τον 40χρονο Καραμανλή για να διασώσουν τον καραμανλισμό. Ο Έβερτ βέβαια αποσύρθηκε και σύντομα ήταν σαν να μην πέρασε. Το 2015 λυσσαξαν να φύγει ο Σαμαράς. Όταν τελικά τα κατάφεραν, φτάσαμε σε σημείο η μοναδική πολιτική, πέραν της χλιαρής υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου από τον Μεϊμαράκη, να είναι το "θα συγκυβερνήσουμε σε κάθε περίπτωση με τον ΣΥΡΙΖΑ". Αυτή είναι η ελπίδα που θέλετε να δώσετε στον ψηφοφόρο σας; Δεν σώζεται η ΝΔ. "Μετά τον Σαμαρά το χαός", είναι πολύ εύστοχος ο τίτλος. Θα υπήρχε μια ελπίδα, εάν τουλάχιστον διέσωζαν την πολιτική Σαμαρά δια του Άδωνι, αλλά τώρα δεν σώζεται τίποτε, εάν κάνουν το λάθος να πάνε στο εντελώς φθαρμένο.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Διογένης 30/09/2015 13:04:58

   Εαν δεν αφησουν τον αδωνι να συγκεντρωσει τις 50 υπογραφες , θα φανει στον κοσμο ως ενα κτυπημα κατω απο την μεση. Θα ειναι η εγγυηση της διαλυσης. Θα τον αφησουν να προχωρησει πιστευω και θα προσπαθησουν να τον κτυπησουν μετα. Θα υπαρχει και περισσοτερος χρονος και για τους 2. Με το απειρο ματι μου βλεπω οτι το συστημα δεν περιμενε την υποψηφιοτητα αδωνι. τουλαχιστον δεν την περιμενε σοβαρα.

  • ΙΩΑΝΝΑ avatar
   ΙΩΑΝΝΑ @ Διογένης 30/09/2015 16:17:11

   Η πραγματική ελπίδα για τη ΝΔ, αλλά και για τη χώρα είναι ο Α. Τζιτζικώστας. Και τούτο θ' αποτυπωθεί στην κάλπη. Αφήστε επιτέλους το νέο ν΄ανθήσει και σταματήστε την γκρίνια υπερασπιζόμενοι ό,τι ο λαός έβαλε στην άκρη!!!!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΙΩΑΝΝΑ 04/10/2015 18:48:00

    Ποιος λαός εννοείς; Αυτοί που δεν ψήφισαν καν ή αυτοί που ξαναψήφισαν τους δήθεν αντιμνημονιακούς πινόκιο; Αυτός ο λαός δε σώζεται αν δεν αλλάξει νοοτροπία, όποιον και να του φέρεις...

 8. λαέρτης avatar
  λαέρτης 30/09/2015 11:00:50

  αν οι φατρίες καταλάβουν ότι αυτοί και τα παιδάκια τους αντιπροσωπεύουν το 14% του εκλογικού σώματος στην φάση που ο ΓΑΠρας κυριολεκτικά ξεφτιλίζεται κι ότι κι από αυτό το 14% πολλοί έδωσαν ψήφο ανοχής και αντίθεσης στον ΓΑΠΡΑ κι όχι ψήφο επιλογής κι ότι ένα κομμάτι είναι έτοιμο να την κάνει μόλις εκλεγεί κάποιος από τους νάνους που εμφανίζονται ως .... μεγαθήρια ίσως ξαναρχίσουν να σκέφτονται , αν φυσικά το έπρατταν κάποτε στο παρελθόν... Όσο για τους θιασώτες του τζίτζικ και του άδωνι απλώς θα σας ενημερώσω ότι πέρα από ένα ιδιαίτερο κομμάτι ψηφοφόρων , δεν τους ακούει καν η υπόλοιπη ΝΔ , όχι να κάνουν ότι μιλάνε παραέξω .... εκτός κι αν θέλουμε να γίνουμε ΚΚΕ στη θέση του ΚΚΕ !!!!! αυτά για να μην τρέφουν κάποιοι αυταπάτες.... όλοι γνωρίζανε την δυναμική τους πριν βάλουν για υποψήφιοι... Κάποιοι....λαοπρόβλητοι έκαναν αμάν με το μηχανισμό να εκλεγούν κι άλλοι δεν εξελέγησαν καν.... ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΛΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....

 9. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 30/09/2015 12:32:10

  Φοβαμαι οτι κανετε ενα σοβαρο λαθος....στην εκλογη του νεου Προεδρου ΔΕΝ ψηφιζει η κομματικη καμαριλα των ΒαγγελοΚωστακηδων (όποια απέμεινε δηλαδή..) ΑΛΛΑ η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ που στην συντριπτικη της πλειοψηφια ειναι ΔΕΞΙΟΙ και στειλανε τοσο τον Κωστακη σπιτι του (με την μεγαλυτερη ηττα της παραταξεως) οσο και την διαβοητη Ντορα και τον Βαγγελακη με τις χιλιες και μια συγνωμες στην Νεοσταλινικη Αριστερα για βρουβες..(ο βαγγελακης κατηφοριζε σε ισιο δρομο..) και εκει νομιζω θα εχουμε μεγαλες εκπληξεις.... Αν παλι δικαιωθειτε εσεις (πολυ δυσκολο το βλεπω) και βγει ο στραπατσαρισμενος Βαγγελακης για να διαλυθει εντελως απο τον απατεωνα του Συριζα ξανα, τοτε προσωπικως τοσο εγω (οσο και ΑΛΛΟΙ) πιστευουμε οτι η ΝΔ θα περασει στην ιστορια και το κεφαλαιο αυτο θα κλεισει οριστικα για να ανοιξει επιτελους ενα ΝΕΟ (υγιές) ..

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Νικηφορος Φωκας 30/09/2015 14:39:31

   Αγαπητέ μου, πριν ψηφίσει η κομματική βάση, πρέπει πρώτα να βρεθούν 50 υπογραφές από την Π.Ε. σε σύνολο πεντακοσίων ογδόντα τόσων, αν δεν κάνω λάθος. Και εκεί δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Άρα, οι μηχανισμοί έχουν μια σοβαρή δυνατότητα παρέμβασης για να "κλείσουν" την ανοικτή διαδικασία και φαίνεται ότι την αξιοποιούν όσο πάει. Μέχρι εκεί που δεν πάει.

 10. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 30/09/2015 13:21:46

  Καλά όλα αυτά. Έτσι είναι τα πράγματα στη ΝΔ. Αλλά το πρόβλημα στην πολιτική κονίστρα ακούει σε ένα όνομα: Αντώνης Σαμαράς. Αυτός είναι το πρόβλημα όλων, αυτόν βρίζουν όλοι (όλοι όσοι διαδρομίζονται και βιοπορούνται από την πολιτική και τους σκοτεινούς διαδρόμους της) δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι. Ο Συριζα έστησε ολόκληρη καμπάνια στις εκλογές και από το πρωί μέχρι το βράδυ έβριζαν το Σαμαρά, όχι τη ΝΔ, όχι το Μεϊμαράκη, το ...Σαμαρά. Και όλο το άλλο το σύστημα επίσης. Δηλαδή, όσοι είναι εξαρτώμενοι, όσοι και όσες είναι σε pay roll, διαπλοκή, συμφέροντα κλπ κλπ. Αυτόν τρέμουν. Γυάλισε το μάτι τους βλέποντας έναν τύπο, μέσα σε διόμισι χρόνια να αλλάζει το ρου της ιστορίας της χώρας και να την κρατάει όρθια. Τρόμαξαν. Σκιάχτηκαν και τρέμουν ακόμη και τη σκιά του, την παρουσία του, την αύρα του. Τρέμουν και θέλουν εντελώς εκτός παιχνιδιού, τον πιο επιτυχημένο πολιτικό άνδρα, οραματιστή, Ηγέτη του αιώνα που ζούμε και του προηγούμενου. Το θέμα πλέον είναι στους ίδιους τους Έλληνες, σε εμάς, αν θα επιτρέψουμε στους ολίγιστους αυτούς να τον βγάλουν οριστικά από το παιχνίδι, αλλά και στον ίδιο το Σαμαρά που οφείλει, στον ελληνικό λαό, να παραμείνει ενεργός για την πατρίδα.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Igor Rasputin 30/09/2015 13:27:40

   Οι εκτος τρομαξαν, οχι οι εντος....

 11. Κανονικός Δεξιός avatar
  Κανονικός Δεξιός 30/09/2015 17:37:14

  Δυστυχώς αγαπητοί φίλοι, οι καταστροφείς της Παράταξης(ονόματα δε λέμε) δε θέλουν να αφήσουν το κόμμα να ανανεωθεί και να πάει παρακάτω. Ίσως θα έπρεπε να τους ''βοηθήσουμε'' να μείνουν μόνοι τους στο ιδιόκτητο -έτσι το βλέπουν- μαγαζάκι τους.

 12. V avatar
  V 30/09/2015 19:41:30

  Ο Α. Σαμαράς δεν πρέπει ν' ακολουθήσει την τακτική του Κ. Καραμανλή Πρέπει να συμμετάσχει ενεργά στην επόμενη Βουλή με παρεμβάσεις κυρίως σε νομοσχέδια που αφορούν την οικονομία, την παιδεία, την μετανάστευση, την εξωτερική πολιτική.

 13. ΝΕΦΕΛΗ avatar
  ΝΕΦΕΛΗ 30/09/2015 21:27:04

  Φίλοι μου, όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν πλεονεκτήματα και ασφαλώς και μειονεκτήματα. Η παράταξη και κυρίως η χώρα μας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε με ρευστό το σκηνικό γύρω μας, τύμπανα πολέμου ηχούν στη γειτονιά μας, θρησκευτικός και εθνικός φανατισμός στα σύνορά μας και την οικονομία στα τάρταρα, χρειάζεται ΗΓΕΤΗ όχι απλά πρόεδρο. Πρόεδρο έχουν και τα άλλα κόμματα. Ουδείς από τους νυμφίους έχει προφίλ ηγέτη. Ο ΑΣ δυστυχώς "έφυγε" νωρίς. Λάθος του. Το απέδειξαν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς ο Τσίπρας θα φύγει σέρνοντας μαζί του τα ερείπια της χώρας.... ο μοιραίος άνθρωπος..

 14. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 30/09/2015 22:04:41

  Μεγάλες πιθανότητες για τον Κο Αντώνη Σαμαρά να είναι διάδοχος του Γιουνκερ στην ηγεςία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή Πρόεδρος της Ελληνικής "Προεδρικής" Δημοκρατίας.

 15. λαέρτης avatar
  λαέρτης 30/09/2015 22:58:14

  κι όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα και ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.