Μαχαιριά στην πλάτη των παιδιών μας
18/07/2015 07:00
Του Αριστερού Ψάλτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαχαιριά στην πλάτη των παιδιών μας

Αυτή είναι η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά

Πολλοί από εμάς ανήκουμε στη γενιά του Αλέξη, του Παππά και των άλλων 40άρηδων. Παιδιά φτωχών οικογενειών, αγροτών ή δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων που έπαιρναν 3 και 60 αλλά έβγαζαν με αξιοπρέπεια το ψωμί τους. Να έχουν να ζουν και να παλεύουν με την καθημερινότητα και ταυτόχρονα να κάνουν κάτι παραπάνω για τα παιδιά τους. Κυρίως να μην περάσουν τις δύσκολες δεκαετίες μετά τον πόλεμο και τον Εμφύλιο, να σπουδάσουν, να γίνουν κάτι καλύτερο από τους πατεράδες τους

Όταν ήμασταν μικροί κοροϊδεύαμε τους γονείς για τον κόσμο που μας παρέδωσαν, όλοι εμείς οι 40άρηδες που είχαμε την τύχη να ζήσουμε σε μια από τις καλύτερες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας. Μια περίοδο από το 1974 και μετά με ειρήνη, με κοινοβουλευτική δημοκρατία που κινήθηκε ομαλά και κυρίως με ένα επίπεδο ζωής πολύ καλύτερο από αυτό που είχαν οι γονείς μας, χάρη βεβαίως κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη.

Αν κάναμε έναν απολογισμό εμείς η γενιά του Αλέξη θα λέγαμε ότι τα καταφέραμε καλύτερα από τους γονείς μας γιατί μας άφησαν μια καλή μαγιά. Μας σπούδασαν, μας έδωσαν λεφτά να πάμε ταξίδια σε όλο τον κόσμο, και βάσεις για να κάνουμε μια καριέρα, ο καθένας στο χώρο του και με τα προβλήματά του. Ουσιαστικά θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι οι πατεράδες και οι μανάδες μας που στην πλειοψηφία τους άφησαν κάτι καλύτερο στα παιδιά τους. Και μακάρι κάθε γενιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, αυτό είναι πρόοδος μιας χώρας.

Βεβαίως υπάρχουν και εξαιρέσεις, λαμόγια, παράσιτα και άλλα ζιζάνια που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, όμως, η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία πήγε μπροστά.

Τώρα λοιπόν η γενιά των 40άρηδων που έκαναν οικογένειες, βρήκαν δουλειές, σπούδασαν και με την ορμή τους μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω για τα δικά τους παιδιά, έρχεται μια οικονομική λαίλαπα να τα σαρώσει όλα. Με υπομονή την τελευταία πενταετία αρχίσαμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα και το φως στο τούνελ ήταν πραγματικό κι όχι το τρένο που ερχόταν για να μας πατήσει.

Ώσπου ήρθε ο Αλέξης και η παρέα του. Ο 40άρης που έγινε καλύτερος χάρη στον πατέρα του και που φανταζόμαστε θα ήθελε τα παιδιά του να γίνουν καλύτερα από αυτόν. Και ο Παππάς και ο Βαρουφάκης και όσοι άλλοι κρατούν την τύχη της χώρας στα χέρια τους, να υποθέσουμε ότι είχαν αγαθές προθέσεις. Να κάνουν τα παιδιά μας να ξεκινήσουν τη ζωή και την καριέρα τους από ένα σκαλοπάτι παραπάνω από εμάς. Κι όμως, ζούμε την Ελλάδα που θέλει να φτιάξει όλος αυτός ο ψευτοπροοδευτικός εσμός, οι οπαδοί της δραχμής, οι θρασύδειλοι βολεμένοι συνδικαλιστές, τα κομματόσκυλα που έφαγαν τον άμπακο τα προηγούμενα χρόνια, οι διάφοροι καθηγητάδες οικονομικών που ούτε για Φιλιπινέζες στο σπίτι δεν κάνουν, οι επαγγελματίες πολιτικοί που μετά θα κάνουν καριέρες σε διάφορα διεθνή φόρουμ μιλώντας για το πώς… οι κακοί ξένοι κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Πολλοί από αυτούς θέλουν να μας φέρουν στην εποχή των πατεράδων και των παππούδων μας. Έχουν σχέδιο να κάνουν ντου στο Νομισματοκοπείο, να κλείσουν τα ελληνικά σύνορα, να κάνουν τη χώρα χειρότερη κι από τη Βουλγαρία, να δημιουργήσουν μια κοινωνία που ο ένας δεν θα κοιτάζει τον άλλον στα μάτια αλλά θα κοιτά πώς να του φάει το κομμάτι το ψωμί που θα πετάει το… υπέρτατο νεοκομμουνιστικό κράτος. Ρώτησα έναν οπαδό της δραχμής τι θα γίνει αν βγούμε από το ευρώ και δεν μπορούμε να κάνουμε εισαγωγές κρέατος 1 δις ευρώ κάθε χρόνο, κυρίως μοσχάρι κ.λπ. και ξέρετε τι απάντησε: «Ε και; να μην τρώνε τα παιδιά σου μοσχάρι, να τρώνε κοτόπουλο».

Και γιατί να τρώνε και κοτόπουλο θα πούμε εμείς. Να τρώνε ρίζες και μπομπότα που τρώγανε και οι πατεράδες μας. Να τρώνε πατάτες μπλουμ και τραχανά κι αν βρεθεί και κανένα κομμάτι κρέας να φωνάζουν και τους γειτόνους. Αυτό είναι το όραμά τους και ο 40άρης Αλέξης τους βοηθά να το υλοποιήσουν.

Δεν είμαστε οι περιούσιοι, πολλοί από εμάς τα καταφέραμε με τιμιότητα, σκληρή δουλειά, αγωνία και θάνατο. Πολλοί από εμάς πέθαναν για να έχουν τα παιδιά μας κάτι καλύτερο. Ένα πιο καλό σχολείο (γιατί όχι και ιδιωτικό), ένα καλύτερο σπιτάκι, το φροντιστήριό τους, τις ξένες γλώσσες τους, τα ταξίδια τους στο εξωτερικό για να ανοίξει το πνεύμα τους. Αυτό το σκαλοπάτι το ψηλότερο από το δικό μας που δείχνει την πρόοδο της κοινωνίας. Και έρχονται αυτοί οι αλήτες να τσακίσουν τα παιδιά μας. Να διαλύσουν τα όνειρά τους και να τα εξαναγκάσουν σε μια ζωή χειρότερη από τη δική μας, ίσως χειρότερη και από των παππούδων τους.

Πείτε μας λοιπόν όλοι εσείς που είστε μέρος αυτού που περιγράφουμε πιο πάνω. Δεν είστε λαμόγια, κομματόσκυλα και κρατικοδίαιτοι αλλά αγωνιστές της ζωής. Πείτε μας, δεν τους μισείτε που έχουν ρίξει μια μαχαιριά στην πλάτη των παιδιών σας.

Εγώ τουλάχιστον σας μισώ και θα σας τσακίσω όπου σας βρω. Ακροαριστερούς, σταλινικούς, νεοκομμουνιστές της τσάμπα μαγκιάς, λαμόγια επιχειρηματίες που συνωστίζεστε πίσω από όλο αυτό το μπουλούκι. Όπου και όπως μπορώ θα σας διαλύσω μπας και διασώσω κάτι από το μέλλον των παιδιών. Ανοίξατε ένα πόλεμο με τον πολιτισμό μας. Θα δείτε και τη δική μας οργή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. victoria (true) avatar
  victoria (true) 17/07/2015 14:35:21

  Κάποιος που θέλει να βάλει φωτιά γιατί έχει απλώς την περιέργεια να δει πώς καίγεται κάτι, δεν έχει "αγαθές προθέσεις". Χαιρετώ... Συνομήλικη κι εγώ του πρωθυπουργού.

 2. λαέρτης avatar
  λαέρτης 17/07/2015 18:20:07

  ενώ όλοι λέμε ότι θα θέλαμε κάτι το καλύτερο για το μέλλον Αυτοί λένε ότι είναι ανήθικο και μόνο που το συζητάμε και να περιοριστούμε σε κάτι το πολύ λιγότερο και το πολύ χειρότερο!!!! Είναι να αναλογίζεσαι αν είναι σχιζοφρενείς ή υπηρετούν κάποιο αλλότριο συμφέρον που δεναντιλαμβανόμαστε...

 3. μηλοφορών avatar
  μηλοφορών 18/07/2015 18:14:51

  Συγχαρητήρια! Συντάσσομαι στον αγώνα που αναλαμβάνεις με την τελευταία παράγραφο και εύχομαι να συνταχθούν όλοι όσοι ανησυχούν πραγματικά για το μέλλον των παιδιών τους και των παιδιών όλων των συμπατριωτών μας.

 4. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 19/07/2015 17:16:15

  Μακαρι να βρεθει ενας Παπαφλεσσας να βαλει φωτια στη σκεψη και στις καρδιες των σωστα σκεπτομενων Ελληνων.Ελπιζω να ειμαστε πολλοι σ αυτον τον αγωνα με θαρρος ,αγωνιστικοτητα,αυτοθυσια αν χρειαστει,και κυριως πιστη νοτι πραττουμε το σωστο.Μην τους αφησετε να εκτελεσουν τηνπατριδα και το μελλον ολων μας ,αλλα κυριως το μελλον των αμοιρων παιδιων μας.Εμπρος για την Ελλαδα και την δημοκρατια.

  • ευαγγελία avatar
   ευαγγελία @ δεξιος αγωνιστης 21/07/2015 15:06:28

   Μακάρι να βρεθεί αυτός ο κάποιος, είμαστε αρκετοί, θα γίνουμε πολλοί!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.