Μαζί με τα μνημόνια θα σκίσει και τους Τούρκους ο ΣΥΡΙΖΑ;
24/12/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαζί με τα μνημόνια θα σκίσει και τους Τούρκους ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δυστυχώς, πολύ αμφιβάλλουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμύνεται περί πάτρις αλλά περί… πάρτης.

Χθες ο πρωθυπουργός μίλησε έξω από τη Βουλή για εθνικό κίνδυνο. Κάποιοι είπαν ότι κινδυνολογεί. Άλλοι ότι παίζει τα ρέστα του καθώς φεύγει από την εξουσία. Και άλλοι ότι θέλει να ανακόψει την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουν αντιληφθεί άραγε όλοι αυτοί οι «αναλυτές» των δηλώσεων του Αντώνη Σαμαρά τι παίζεται στη χώρα; Και δεν μιλάμε μόνο για την οικονομία. Δε μιλάμε για το αν η Ελλάδα θα βρεθεί έξω από το ευρώ ή θα υπογράψει νέο μνημόνιο με τη βούλα του Τσίπρα. Αυτό που λέμε είναι ότι υπάρχει άλλος, σοβαρότερος κίνδυνος για τη χώρα και δεν είναι άλλος από την εθνική της κυριαρχία. Από τις άμυνες απέναντι στον τουρκικό κίνδυνο που ολοένα και αυξάνεται.

Κάποιοι θα πουν κι εμάς κινδυνολόγους. Ότι παίζουμε το χαρτί του φόβου για να κάνουμε τους νοικοκυραίους να ψηφίσουν Τσίπρα. Δεν είναι έτσι. Αν θέλει ο ελληνικός λαός να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ας το κάνει, όμως να ξέρει γιατί το κάνει και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις και στα εθνικά θέματα.

Αν υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θελήσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αυτό που ενδεχομένως μας οδηγήσει σε ρήξη με τους δανειστές. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είτε ο Τσίπρας θα κάνει κωλοτούμπα είτε οι ξένοι θα μας στείλουν στον αγύριστο. Όπως κι αν γίνει θα πρόκειται για ένα σοβαρό λάθος που θα μας κοστίσει καμιά δεκαριά χρόνια μνημόνιο. Αλλά μπορεί και να… μπορούμε να το αντέξουμε.

Μπορούμε, όμως, κύριοι να αντέξουμε μια εθνική τραγωδία; Μπορεί έστω κι ένας πραγματικός Έλληνας να αντέξει μια νέα κυπριακή τραγωδία, αυτή τη φορά έναν Αττίλα στη Θράκη ή σε κάποιο ελληνικό νησί; Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα θερμό επεισόδιο που θα φέρει μερικούς νεκρούς, ταπεινωμένη τη χώρα και ίσως και μερικά εδάφη λιγότερα;

Ασφαλώς και δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό των Συριζαίων, μια σύγκρουση με την Τουρκία θα μπορούσε να έχει γίνει και σήμερα. Αυτό που αμφισβητούμε είναι η ικανότητα να διαχειριστούν μια εθνική κρίση. Μπορούν να αντέξουν σε μια ασφυκτική πίεση ή θα παραδώσουν τα πάντα;

Και μην ξεχνάμε και το εξής: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίξει πόλεμο με τους ξένους δανειστές τότε θα πρέπει να είναι έτοιμος να κυβερνήσει μια χώρα αδύναμη, ανίσχυρη, σε οικονομική χρεοκοπία και με έναν λαό βαθύτατα διχασμένο. Μπορεί μια τέτοια χώρα να αντιμετωπίσει έστω κι έναν μικρό εθνικό κίνδυνο;

Πριν μερικές εβδομάδες τα τουρκικά σκάφη έκαναν βόλτες στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Άλλα έφτασαν μέχρι τα νησιά των Κυκλάδων κι άλλα είδαν και το… Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Μόνο… selfie δεν έβγαλαν.

Την ίδια στιγμή οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου είναι συχνότατες. Πριν λίγο καιρό παρενοχλήθηκε από τουρκικά αεροπλάνα το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή από αυτό; Είναι ή δεν είναι αιτία πολέμου;

Πριν μερικές ημέρες έγινε μια εξαιρετικά σοβαρή εμπλοκή στο Αιγαίο και από θαύμα δεν υπήρξε πτώση αεροπλάνου. Οι χειρισμοί των Ελλήνων αεροπόρων ήταν εξαιρετικοί αλλά η ουσία είναι ότι είχε περάσει καιρός από τέτοιο περιστατικό που να φτάνει στα όρια της εμπλοκής. Και μην ξεχνάμε ότι ο Σουλτάνος Ερντογάν, έχοντας πλέον και τη στήριξη του «ξανθού γένους» των Ρώσων, έχει αποθρασυνθεί.

Ε, λοιπόν, ποιος θα παραλάβει το υπουργείο Εξωτερικών από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος θα διαπραγματευτεί με την Άγκυρα; Ποιος θα αντιμετωπίσει νέα Ίμια; Ο Τσίπρας και η παρέα του που ακόμη λένε ότι το «Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του;».

Άραγε, γιατί όλη αυτήν την περίοδο δεν έχουν συζητηθεί τα κρίσιμα εθνικά θέματα; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται στο ποιος θα σκίσει πρώτος τα μνημόνια όταν υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να μας «σκίσουν» οι Τούρκοι;

Κανείς λοιπόν δεν πρέπει να ξεχνά ότι η χώρα είναι σε οριακό σημείο και θα γίνει ακόμη πιο αδύναμη αν η οικονομία καταρρεύσει. Κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει τα εθνικά θέματα και να σφυρίζει αδιάφορα σε όσα συμβαίνουν ή πιθανολογείται ότι θα συμβούν. Και το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πατριωτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που θα προκύψουν. Αν είναι σε θέση να εγκαταλείψει τις… ουμανιστικές και πασιφιστικές του απόψεις και να κάνει εθνική πολιτική. Και τι προτίθεται να κάνει με την ΑΟΖ στο Αιγαίο τώρα που είναι σε εξέλιξη οι συμμαχίες με Αίγυπτο και Ισραήλ;

Εμείς προειδοποιούμε ότι υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος η Ελλάδα να βρεθεί προ κρισιμότατων στιγμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων; Μπορούν να απομονώσουν τη χώρα και ταυτόχρονα να ζητούν από άλλους βοήθεια για να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές προκλήσεις;

Δυστυχώς, πολύ αμφιβάλλουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμύνεται περί πάτρις αλλά περί… πάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. strs avatar
  strs 24/12/2014 09:18:02

  Καλημέρα, Τι ακριβώς θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα....; Είναι γνωστό....... Απλά "γκουγλάρετε" , "syn.gr Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ γιά τούρκικη ένωση Ξάνθης".
  Τέλος η θέση του ΣΥΡΙΖΑ γιά σκόπια είναι γνωστή (θέσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννας Γαϊτάνη και υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου).
  Το θέμα είναι, γιατί οι αντεθνικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβάλλονται από τους βουλευτές της Ν.Δ. ...;;;!!!!

 2. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 24/12/2014 09:55:16

  Ας πούμε μερικές αλήθειες . Η επισήμανση, από τον συντάκτη, των κίνδυνων που έρχονται για την πατρίδα μας όχι μόνο κινδυνολογία δεν μπορεί να θεωρηθεί αλλά αντίθετα μάλλονμετριοπαθή παρουσίαση αποτελεί. Η Τουρκία έχει αποφασίσει να γίνει, έστω και δια της βίας, τοπική υπερδύναμη και η Ελλάδα είναι ο πρώτος στόχος επιβολής αυτής της απόφασης. Η καθημερινή συμπεριφορά στο Αιγαίο, οι δηλώσεις και κυρίως η φιλοσοφία και στόχευση των Τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων, αύξηση δυνατοτήτων ναυτικής και αεροπορικής υπεροχής και αποκλεισμού, αεραποβάσεις για δημιουργία προγεφυρωμάτων , υπέρβαση υδάτινων κωλυμάτων κλπ στοχεύουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την Ελλάδα και την Κύπρο. Σε κανένα άλλο από τα δυνητικά πεδία μάχης, στην ευρύτερη περιοχή των Τουρκικών διεκδικήσεων, δεν χρειάζονται τέτοιας φιλοσοφίας δυνατότητες. Ήδη οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, με συνεχή διεύρυνση της ψαλίδας, έχοντας να αντιπαρατεθούν εκτός της Τουρκίας και με την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ λογιστική αποτίμηση της εθνικής ασφάλειας από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις. Πέραν αυτής της στόχευσης η Τουρκία στα επόμενα χρόνια , πιθανότατα, θα αντιμετωπίσει και την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους πράγμα που θα δημιουργήσει την εσωτερική ανάγκη αναπλήρωσης των χαμένων εδαφών. Που θα κοιτάξει πρώτιστα; Απέναντι σε αυτές τις ιστορικές προκλήσεις η Ελλάδα θα πρέπει να αντιτάξει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις που θα μπορούν να απαγορεύσουν ή να καταστήσουν ασύμφορη κάθε Τουρκική σκέψη ή προσπάθεια. Άμεσα λοιπόν χρειάζεται απεμπλοκή της εθνικής ασφάλειας από νεοταξίτικες λογιστικές αποτιμήσεις και να καταστεί εθνικό πρώταγμαη ενίσχυση της τόσο όσο είναι απαραίτητο για την απαγόρευση κάθε σκέψης επιβουλής της, με όποιο με κόστος. Παράλληλα θα πρέπει να ενδυναμωθεί και άλλο η διπλωματική θέση μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την παραμονή σε διεθνείς οργανισμούς και την διεκδίκηση δυναμικά των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές τις συμμετοχές. Αν παρόλα αυτά ο Ελληνικός λαός εμπιστευτεί την ασφάλεια της πατρίδας σε απάτριδες μπουρδολόγους που οι ταξικές, αντεθνικές ονειρώξεις τους δεν επηρεάζονται αν χαθεί και λίγο εθνικό έδαφος. Αν σκεφτούμε εκπεφρασμένα σε συνέδριατους σχέδια , για την μετουσίωση των ονειρώξεων σε πράξη, περαιτέρω μείωσης των δαπανών, της θητείας καθώς και της μετάλλαξης των Ενόπλων Δυνάμεων σε «λαϊκό στρατό με εκλογή των αξιωματικών» κλπ κλπ , η ανησυχία για τα Πάτρια εδάφη, όπως τα ξέρουμε σήμερα ,λογικά είναι μεγάλη Πόσο μάλλον αν επιχειρηθεί και η έξοδος μας από Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, που μπορεί να το κρύβουν , αλλά είναι μέρος των ανωτέρω διεθνιστικών ονειρώξεων και σχεδιασμών . ΥΓ Θα φωνάξω όμως και αποτελεί κραυγή αγωνίας μου, προς τα εθνικά αυτιά της παράταξής μας ότι ο φόβος του χειρότερου, που αντιπροσωπεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ , δεν αποτελεί συνεχές άλλοθι για τις νεοφιλελέ διεθνιστικές και νεοταξικές φωνές που έχουν παρεισφρήσει και θα πρέπει, ειδικά στην περίπτωση εκλογών, να κάνουν κάτι για την σίγασή τους τουλάχιστον, πριν είναι αργά.

 3. Naruto avatar
  Naruto 24/12/2014 10:19:48

  Εγώ όμως αμφισβητώ ευθέως τον πατριωτισμό όχι μόνο του Τσίπρα αλλά και της ευρύτερης αριστεράς και μέρους της δεξιάς . Οι αριστεροί απλώς εχουν κάνει τον ανθελληνισμό ιδεολογία ενώ κάποιοι δεξιοί το καταπίνουν αδιαμαρτύρητα . Τους γείτονες δεν τους ενδιαφέρει ποιός θα είναι πρωθυπουργός , είναι καιροσκόποι και επιτίθενται σε όποιον αδυνατεί να αμυνθεί . Αυτό πρέπει οι πολιτικοί μας να το καταλάβουν και να μην κάνουν πειράματα και παιχνίδια με την άμυνα της χώρας . Οι βόλτες των τούρκων με πλοία και αεροπλάνα στο Αιγαίο αποσκοπούν σε θερμό επεισόδιο , αν πάλι δεν υπάρξει αντίδραση μας ξεφτελίζουν . Ο πατριωτισμός σε ολες του τις εκφάνσεις είναι αυτό που μας λείπει και οχι μόνο απο την αριστερά .

  • σκεπτικσιης avatar
   σκεπτικσιης @ Naruto 24/12/2014 12:02:42

   Εγώ πάλι δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός, εκτός αν αποδειχθεί ότι ενεργεί προς όφελος ξένων συμφερόντων. Ο "πατριωτισμός" κάτι τύπων σαν τον κ. Καρατζαφέρη, μας οδήγησε σε τεράστιες αγορές όπλων, που και αυτές συνέβαλαν στην υπερχρέωση και άρα στην αδυναμία της χώρας να αντιμετωπίσει τους εχθρούς. Αρα; Τι είναι πραγματικά ωφέλιμο και τι όχι , δεν είναι για κουβέντα του καφενείου. Και κακώς κατά τη γνώμη μου ανακινείται ένα τέτοιο θέμα. Οι κραυγές την προηγουμενη φορά , μας οδήγησαν στα ΙΜΙΑ. Μια ψύχραιμη ηγεσία, δεν φοβάται τους τούρκους, ούτε τους υποτιμά βέβαια.

 4. Αντιγόνη avatar
  Αντιγόνη 24/12/2014 10:45:53

  Όποιος και αν ασκεί την εξουσία, δεν διαθέτει επ΄ουδενί λευκή επιταγή. Η Εθνική στρατηγική είναι δεδομένη και καλά θα κάνει, κανείς να μη διανοηθεί να μετατοπιστεί ούτε κατά ελάχιστον από αυτήν.Η εντολή διακυβέρνησης, δίδεται κατόπιν συμφωνίας και αμοιβαίων δεσμεύσεων, επί συγκεκριμένων, προκατατιθεμένων προγραμμάτων. Όποιος κινηθεί εκτός των δεδομένων ορίων, χάνει αυτομάτως και τη νομιμοποίησή του. Καιρός να το εμπεδώσουνε άπαντες. Έχουνε ημερομηνία λήξης και αυτή, εφόσον εκτραπούν κατά οποιονδήποτε τρόπο από τα συμφωνηθέντα με τους εξουσιοδοτούντες (Ελληνικό λαό), μπορεί ενίοτε να είναι και κατά πολύ μικρότερη από τα 4 έτη. Τα παραμύθια, τέλειωσαν για ΟΛΟΥΣ μας. Oι Τούρκοι δε και η απειλή τους, είναι πολύ σοβαρός και υπαρκτός κίνδυνος για ολόκληρο το Έθνος και γι αυτό καλά θα κάνουμε, να μην τους ''χρησιμοποιούμε'' εν τη ρύμη του λόγου, ούτε καν σαν αστείο ως αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτό εξάλλου αποτελεί και την Αχίλλειο πτέρνα μας. Η επιπόλαιη και ανά πάσα στιγμή πανταχού παρούσα, διχαστική μας ...φιλοσοφία.

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 24/12/2014 12:29:56

  Εύγε στον αρθρογράφο. Και ενώ υπάρχει τόσο σοβαρό θέμα εν εξελίξει, όλοι οι αντιμνημονιακοί κάνουν ότι δεν το ξέρουν. Και ενώ τα κόμματα που ψηφίζουν παρών μπορεί να έχουν μικροκομματικές επιδιώξεις, οι ανεξάρτητοι βουλευτές και οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να έχουν άλλη επιδίωξη αλλά μόνο να προστατεύσουν την Ελλάδα μας από μεγάλους κινδύνους.

 6. Αμφισβητίας... avatar
  Αμφισβητίας... 24/12/2014 12:50:29

  Το μόνο Ελληνικό κόμμα που έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη "τούρκων" στην Θράκη μας και όχι Ελλήνων, Μουσουλμάνων τω θρήσκευμα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!!! www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=26351 Ε λοιπόν, ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ τον πατριωτισμό ΣΥΡΙΖΑ λόγω της αντεθνικής του θέσης (όλοι γνωρίζουμε τι θα επακολουθήσει μετά την αναγνώριση "τούρκων" στην Θράκη μας, άλλωστε το Κόσσοβο είναι δίπλα μας....) και απλά διερωτώμαι αν είναι προδότες η βλάκες..... Και βέβαια, μην ξεχνάμε και την θέση του γιά τα Σκόπια.... Απλά διερωτώμαι γιατί ούτε η Ν.Δ., μήτε οι βουλευτές της, ούτε ο ίδιος ο Α.Σ., δεν προσθέτουν στα οικονομικά και την ατζέντα των Εθνικών θεμάτων......

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αμφισβητίας... 24/12/2014 16:29:03

   Ο Σαμαράς σε όλες του τις ομιλίες, εμμέσως πλην σαφώς αναφέρεται στους άλλους κινδύνους πλην των οικονομικών. Τι άλλο να πει δηλαδή; Και μια φορά πολύ πρόσφατα όταν ακουγόταν άποψη από στέλεχος του σύριζα (που είναι και του συνεδρίου τους) περί εξόδου από το ΝΑΤΟ, είχε πει ξεκάθαρα για τα ελληνοτουρκικά ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας μοχλός πίεσης ενάντια στον κίνδυνο εξ ανατολών και υπέρ της δίκαιης λύσης στο Κυπριακό λόγω του ότι δεν μπορούν να επιτεθούν οι Τούρκοι ανοιχτά σε κράτος - μέλος του ΝΑΤΟ. Τα λέει συνέχεια είτε έτσι-είτε αλλιώς. Πρόσεχε στις ομιλίες του και θα βρίσκεις πάντα αναφορά σε αυτά τα σοβαρά θέματα. Και τα λέει από το 2012 προ των εκλογών. Μόνο που τα μυαλά μας κόλλησαν στις άδειες τσέπες μας. Πρέπει επιτέλους να δούμε και παραπέρα ως Έλληνες κι όχι ως στομάχια. Έτσι υπάρχει Ελλάδα μέχρι σήμερα. Επειδή κάποιοι δεν υπολόγιζαν τη ζωή τους για να γλιτώσουν την Πατρίδα τους.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 24/12/2014 13:42:27

  Είναι όντως ένα σημαντικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας στην μάχη κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ: οτι δηλαδή δεν τον πολεμάει και στα Εθνικά θεματα (εκεί που πονάει ). Αλήθεια, γιατί τέτοιος φόβος; Δεξιά παράταξη είμαστε...

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ Νίκος 24/12/2014 18:42:12

   Δηλαδή τι προτείνετε ακριβώς; Το καταστροφικό μικροπολιτικό παίγνιο, να μεταφερθεί κι επί των ευαίσθητων Εθνικών μας θεμάτων; Μήπως ζητάτε το έγκλημα;

  • γεωργιος avatar
   γεωργιος @ Νίκος 25/12/2014 10:32:09

   εξαρταται πως εννοεις την έννοια δεξιός,σε μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων η ΝΔ σήμερα ,δεν σχετίζεται κατ ελάχιστον με την έννοια Δεξιός.

 8. airman avatar
  airman 24/12/2014 13:53:17

  "Και τι προτίθεται να κάνει με την ΑΟΖ στο Αιγαίο τώρα που είναι σε εξέλιξη οι συμμαχίες με Αίγυπτο και Ισραήλ;" Ενδεχομένως να στεναχωρήσει τους - πολύπαθους ομολογουμένως - Παλαιστίνιους. Ενδεχομένως και όχι. Σίγουρα όμως θα συμπαρασταθεί στους - κινδυνεύοντες είναι η αλήθεια - φυγάδες από τα "καυτά μέτωπα" της μέσης ανατολής και της βόρειας Αφρικής. Εκτός κι αν έχει βρει άλλη λύση γι' αυτό φέρνοντας τον τόπο σε τέτοια κατάσταση που ακόμα κι αυτοί θα το σκέφτονται να περάσουν από εδώ.

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 26/12/2014 19:20:02

  Καστελόριζο και Στρογγύλη, τα απόμακρα, νευραλγικής σημασίας νησιά της Ελλάδας. Χάρη στη πολύτιμη μικρή, αλλά τεράστια Στρογγύλη, με ΑΟΖ μεγαλύτερη της ΑΟΖ Πελοποννήσου, εφάπτονται και συνδέονται οι ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου. Γι αυτό απ’ όλα τα Ελληνικά νησιά, η Στρογγύλη, παραμένει και είναι το πιό ενοχλητικό νησί, καθώς χαλάει τα Κατοχικά σχέδια των Νεοθωμανών της Άγκυρας http://www.noiazomai.net/turkhartcd.html Σχέδια νεκρανάστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οθωμανικός “στρατός” που θα εκκολάπτεται μεθοδικά στη καρδιά της Ελλάδας. Σχέδια για το δήθεν “Στρατηγικό βάθος” όπου κρύβεται το φρικτό “Ισλαμικό Βάθος” , Αχμέτ Νταβούτογλου: “Επιθυμούμε μία νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, στην οικονομική αλληλεξάρτηση, στη συνεργασία και στη πολιτιστική αρμονία. Αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια. Εμείς, θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα Οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μία επιτυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν.” ~Ομιλία Αχμέτ Νταβούτογλου, τον Οκτώβριο 2009 στο μαρτυρικό Σεράγεβο, “Τα Βαλκάνια θα ξαναγίνουν Οθωμανικά”. Τα σχέδια δημιουργίας του Παγκόσμιου Τουρκο-Ισλαμικού Ράϊχ, αυτού του νέου παγκόσμιου εφιάλτη της ανθρωπότητας. Του Ισχυρότερου Κράτους που είδε ποτέ η γη, με 1,5 Δις Μουσουλμάνους. ~ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ (8-12-2010 μ.Χ.) ••• Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και το Έργο του στα Ακριτονήσια μας, Καστελόριζο και Στρογγύλη http://youtu.be/4ksjMrQV90c

 10. axillas5 avatar
  axillas5 26/12/2014 19:26:04

  Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα μιλάει για....προβοκάτσιες και άλλες δυνάμεις που στέκονται εμπόδιο στο...εργο που θα επιτελέσει

 11. honan avatar
  honan 29/12/2014 21:33:07

  Μία παρόμοια κατάσταση με τη σημερινή ζούσαμε και το 1996 πριν τα Ίμια. Θα είναι έκπληξη εάν αμέσως μετά τις εκλογές, έχουμε επανάληψη; Ταιριάζουν και οι ημερομηνίες... Μήπως ήρθε ο καιρός να τελειώνουν οι Αμερικανοί μια και καλή με το Αιγαίο και τον διαμοιρασμό του; Η μισή δουλειά έγινε το 1996, η άλλη μισή θα γίνει τώρα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.