Μήπως ο Μεϊμαράκης δεν κατάλαβε τον ρόλο που του ανέθεσε ο Σαμαράς;
05/10/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήπως ο Μεϊμαράκης δεν κατάλαβε τον ρόλο που του ανέθεσε ο Σαμαράς;

Η επίγνωση της πραγματικότητας δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...

Το περιβάλλον Μεϊμαράκη διαρρέει ότι στη συνάντηση που είχε στη Βουλή με τον Αντώνη Σαμαρά του είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί του, κι όλα όσα γράφονται είναι ψέματα και αποκύημα φαντασίας προκειμένου να βλάψουν τη ΝΔ. Από τη πλευρά Σαμαρά ειπώθηκε ότι ήταν μια τυπική κουβέντα του στυλ: «Τι κάνεις Βαγγέλη; – Καλά πρόεδρε».

Με απλά λόγια… Tι κάνεις Βαγγέλη; Διχόνοια σπέρνω... Διότι δε μπορεί τη μια μέρα να κάνεις ότι δεν βλέπεις τον πρωθυπουργό μέχρι πριν λίγες ημέρες και τον ευεργέτη σου, να γίνεται το σκηνικό μπροστά σε πολιτικούς και δημοσιογράφους και την άλλη μέρα να υποστηρίζεις ότι φταίνε οι κακοί δημοσιογράφοι και ποιος ξέρει ποιος άλλος που θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στον Μεϊμαράκη και στη ΝΔ.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Βαγγέλας είναι χολωμένος γιατί ο Σαμαράς τηρεί υπεύθυνη στάση, δεν ευνοεί κανέναν υποψήφιο, επιδιώκει την ενότητα του κόμματος και δεν παίζει παιχνιδάκια.

Ο Μεϊμαράκης νόμιζε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα προσκυνήσει τη… μουστάκα του, θα πάνε μαζί σε όλη την Ελλάδα, θα τον βοηθήσει με κάθε τρόπο να γίνει αρχηγός απλά και μόνο επειδή τον επέλεξε για μεταβατικό πρόεδρο.

Μα αυτό ακριβώς είδε ο Σαμαράς όταν τον επέλεγε. Έναν μεταβατικό πρόεδρο που μπορεί να ενώσει το κόμμα για λίγο χρονικό διάστημα, να μην υπάρξουν αναταράξεις και να πάει σε εσωκομματικές εκλογές.

Τώρα αν του έκατσαν του Βαγγέλα και εθνικές εκλογές και τα έκανε θάλασσα με τις συναινέσεις και τις «φιλίες» με τον Αλέξη αυτό είναι άλλο. Έγινε, έφαγε μεγάλη ήττα, τώρα πρέπει να αποχωρήσει κι όχι να βάζει και για πρόεδρος. Διότι αν πριν από 20 μέρες σε καταδικάζει ο κόσμος με 7,5 μονάδες διαφορά πας στο σπίτι σου, δεν συνεχίζεις να είσαι ο αυτοφωράκιας κανενός. Έτσι για να σώσεις και την αξιοπρέπειά σου δηλαδή…

Η ΝΔ εκπροσωπεί και τον δεξιό και τον κεντρώο χώρο από τους οποίους προέρχονται οι νοικοκυραίοι, οι άνθρωποι του μόχθου, οι ικανοί επιχειρηματίες και τα εκπληκτικά μυαλά που διακρίνονται στον κλάδο τους γιατί απλά δεν έχουν κάψει μυαλά στα Εξάρχεια από τους μπάφους και το καθισιό.

Αυτόν το χώρο θα πρέπει να καλύψει και ο νέος αρχηγός. Όμως με βάση τα όσα έχουμε δει από τον Μεϊμαράκη δεν μπορεί να είναι αυτός που θα ανανεώσει το κόμμα και θα κερδίσει τους χαμένους και απογοητευμένους οπαδούς. Απλά γιατί δεν εμπνέει, δεν μπορεί να συνθέσει και δεν μπορεί να παράξει πολιτική.

Προεκλογικά μίλαγε συνεχώς για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον Τσίπρα πρωθυπουργό και για εθνική συνεννόηση χωρίς όμως να έχει βάλει κανέναν όρο, καμιά προϋπόθεση. Πώς θα γίνει αυτή; Ποιος θα έχει το πάνω χέρι; Είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ένας πολιτικός αχταρμάς που ό,τι κι αν ψηφίσεις είναι ένα και το αυτό;

Ο Σαμαράς λοιπόν είχε απόλυτα δίκιο όταν έβαζε τον Μεϊμαράκη να είναι μόνο μεταβατικός και τίποτε άλλο. Τον ήξερε, γνώριζε τις δυνατότητές του δεν του έδωσε ποτέ λευκή επιταγή για να κυβερνήσει ένα κόμμα ενώ δεν μπορεί να το κάνει.

Το… επεισόδιο στη Βουλή αποδεικνύει ότι ο Βαγγέλας είναι καλός για παρέα, «μανούλα» στην πλάκα, ιδανικός για τσίπουρα και μεζέ αλλά όχι για μεγάλα πράγματα. Μέχρι Πρόεδρος της Βουλής γιατί με τον τσαμπουκά του μπορούσε να μαζέψει κάπως τους ανεξέλεγκτους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο.

Αν τώρα ο ίδιος ο Μεϊμαράκης φαντασιώνεται υψηλότερες θέσεις, μεγαλοπρεπείς ρόλους και ικανότητα να φτάσει μέχρι και πρωθυπουργός, ε, κάποιος πρέπει να τον προσγειώσει στον πλανήτη Γη. Αυτά δεν γίνονται απλά γιατί «δεν το ’χει» να είναι ηγέτης. Για να καταλάβετε: Στο έργο Θερβάντες θα είχε το ρόλο του Σάντσο Πάντσα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 05/10/2015 06:52:26

  Είναι γλυκό το ποτό της εξουσίας... εύκολα παρανοεί κανείς... ΙστορίαΤουΑνθρώπου

 2. Fotini avatar
  Fotini 05/10/2015 07:39:07

  Προβλέπω ὅτι ὁ ΑΣ θά ἐπανέλθη δριμύτερος. . .ὁ σκοπός ἁγιάζει τά μέσα!

  • toxo avatar
   toxo @ Fotini 05/10/2015 12:47:30

   Υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. μπορεί να ανακηρυχθεί και όποιος συγκεντρώσει 460 υπογραφές των συνέδρων .Άρα ο κ. Α.Σαμαράς ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.

   • Fotini avatar
    Fotini @ toxo 05/10/2015 16:18:43

    Α Μ Η Ν!

    • Γιάννης Ο. avatar
     Γιάννης Ο. @ Fotini 05/10/2015 18:28:00

     Σε επόμενη διαδικασία, ενδεχομένως. Η παρούσα εξελίσσεται προς την εκλογή, με τους τέσσερις υποψηφίους.

 3. Δρόμος avatar
  Δρόμος 05/10/2015 07:42:37

  Όταν παίρνεις αποφάσεις με το ζόρι και πιέζεσαι, αυτά παθαίνεις. Πιέστηκε αφόρητα από τον Καραμανλή να κατέβει υποψήφιος και τώρα αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει..., με κίνδυνο να υποστεί μεγάλο ρεζιλίκι. Δικαιολογημένα λοιπόν βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Και οι αντιδράσεις ανάλογες.

 4. airman avatar
  airman 05/10/2015 11:26:45

  "... θα κερδίσει τους χαμένους και απογοητευμένους οπαδούς." Το βασικό ζητούμενο δεν πρέπει να εστιάζεται σε "οπαδούς" αλλά στο κομμάτι εκείνο των ψηφοφόρων που έχουν απογοητευτεί από το επίπεδο της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας και δευτερευόντως από το κενό που έχει αφήσει να δημιουργηθεί η παράταξη. Ένα μεγάλο μέρος της αυξανόμενης αποχής περιλαμβάνει ψηφοφόρους που στην πορεία βαρέθηκαν να επιλέγουν με κριτήριο το λιγότερο κακό. Και σίγουρα κάποιος που είναι χρόνια ζυμωμένος με τα στενά κομματικά δρώμενα, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να προβληθεί ως πιστός στρατιώτης, δεν μπορεί παρά να αποτελεί στην καλύτερη περίπτωση το λιγότερο κακό, που όμως δυστυχώς αποδεδειγμένα δεν αρκεί. Είναι επιτακτική λοιπόν μια υπέρβαση που θα προσελκύσει άξιους, διαγράφοντας οριστικά απαξιωμένες ιδέες και συμπεριφορές, στρεβλές μονόπλευρες προσεγγίσεις και αγκυλώσεις χρόνιες. Ποιος εκ των σημερινών υποψηφίων μπορεί να επιβάλει αυτή την υπέρβαση; Η επιλογή του λιγότερο κακού φυσικά και δεν αρκεί.

 5. Νικ avatar
  Νικ 05/10/2015 12:06:53

  Ο Σαμαράς έβαλε τον Μεϊμαράκη μεταβατικό. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ο ίδιος ο Σαμαράς είναι η μόνη λύση για την χώρα. Χρυσή εφεδρεία και όχι μόνο. Σε λίγο ο κόσμος θα καταλάβει τι ψήφισε και τότε θα συγκρίνει. Τότε θα έρθει ο Αντώνης Σαμαράς ο μόνος αληθινός πατριώτης ηγέτης που έστριψε την χώρα από τα βράχια. Για δείτε σήμερα τα 48 προαπαιτούμενα για τα 2 δις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.